Vochtbestrijding experts uit Almere: weg met vochtproblemen!

Wij zijn een netwerk van vochtbestrijding en gevelrenovatie experts uit Almere. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

vochtbestrijding Almere

Vochtbestrijding Almere

In en om huis kunt u op verschillende plekken last krijgen van vochtproblemen. Onder meer houtrot, schimmel en vochtplekken vormen mogelijke problemen. Het voorkomen en verhelpen van vochtproblemen staat bij klusbedrijven beter bekend als vochtbestrijding en vochtwering. Hebt u hulp nodig bij het verbeteren van de luchtvochtigheid in huis, een kelderafdichting, het waterdicht krijgen van beton of het tegengaan van optrekkend vocht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vochtbestrijding experts uit Almere injecteren vochtige muren, of verbeteren de doorvoer van de kelder. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel enkele vrijblijvende offertes aan. Het is aan u om deze vochtwering offertes met elkaar te vergelijken en te kiezen voor een specialist uit Almere.

Vochtigheidsgraad in huis

Eén van de aanwijzingen voor problemen als vochtige muren en optrekkend vocht is een hoge luchtvochtigheid in huis. Een normale luchtvochtigheid ligt ergens tussen de 40 en 60%. Als het hoger wordt dan dit, dan is er teveel vocht in de lucht. Het verlagen van de luchtvochtigheid doet u met behulp van een goede ventilatie.

Vraag vrijblijvend offertes aan

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)
Gelieve dit veld leeg te laten.


Optrekkend vocht in huis

Het meest voorkomende vochtprobleem bij oudere woningen in Almere is optrekkend vocht. Het gaat dan om optrekkend regenwater dat via de funderingen van het huis of de kelder naar boven loopt tot in de (spouw)muren. Het gevolg van optrekkend vocht is divers. Onder andere vochtplekken, houtrot en schimmel vormen mogelijke gevolgen. Het tegengaan van optrekkend vocht is op twee manieren mogelijk: door het injecteren van de vochtige muren, en door het impregneren van de gevel aan de buitenzijde. Het injecteren van de muren is een klus die u maar beter kunt overlaten aan een vochtbestrijding specialist voor een goed en langdurig resultaat.

Muren injecteren

Zoals gezegd is het injecteren van vochtige muren de beste remedie om vochtplekken en andere vochtproblemen te voorkomen. Het injecteren van de muren is geen ingewikkelde klus, maar moet nauwkeurig uitgevoerd worden. Zo is het noodzakelijk om de boorgaten voor het injectiemiddel op regelmatige afstanden van elkaar te plaatsen, zodat het optrekkend regenwater helemaal geen kans meer maakt. Voor het injecteren van de vochtige muren zijn diverse injectiemiddelen geschikt. Voor het allerbeste vochtbestrijding en vochtwering resultaat is een combinatie van injecteren en impregneren adviseerbaar. Het impregneren van de buitengevel zorgt ervoor dat regenwater niet meer via de voegen en stenen naar binnen kan trekken.

Werkgebied Almere

optrekkend vocht Almere

Vochtproblemen in de kelder

Bij oudere woningen in Almere is de kelder gebouwd met het oog op het destijds geldende grondwaterpeil. Door de klimaatveranderingen en de stijging van het waterpeil ontstaan er tegenwoordig echter steeds vaker vochtproblemen in de kelder. Dit is geen groot probleem, maar u moet de vochtproblemen natuurlijk wel snel verhelpen. Dit kunt u onder meer doen door een verbeterde kelderafdichting. Wat hiervoor de mogelijkheden zijn vindt u hieronder. Naast vochtwering is ook vochtbestrijding een optie. Onder meer het leegpompen van de kelder of veranderen van de doorvoer vormen opties voor de vochtbestrijding. Heeft u een vochtprobleem in uw kelder? Vraag vrijblijvend offertes aan van een specialist in uw regio.

kelderdichting Almere

Kelderafdichting

Zoals gezegd is een kelderafdichting de beste methode van vochtwering en vochtbestrijding bij de kelder. De meest effectieve en goedkope optie is een kelderafdichting aan de buitenzijde. Dit dient echter te gebeuren op het moment dat u de kelder laat bouwen. Wilt u de vochtbestrijding van een bestaande kelder verbeteren? Dan is de kelderafdichting van de binnenzijde noodzakelijk. Bij een kelderafdichting aan de binnenzijde zullen onze experts uit Almere de wanden en vloer bestrijken met een speciale afdichtingpasta of de bekuiping volledig vervangen. Het is aan u om te bepalen welke vorm van kelderafdichting het beste aansluit bij uw wensen en budget.

kelder waterdicht maken Almere

Doorvoer kelder waterdicht maken

Wist u dat er in vele kelders een doorvoer geplaatst is? Een doorvoer is de term die wij gebruiken voor alle leidingen die via de keldervloer naar andere plekken in huis doorgetrokken worden. Bij een doorvoer liggen de leidingen op ongeveer 80 centimeter diepte. Dit is in de meeste gevallen geen probleem, maar stijgend grondwater heeft hier soms een negatief effect op. Wij raden onze klanten uit Almere daarom altijd aan om de doorvoer goed waterdicht te laten maken. Het waterdicht maken van de doorvoer kunt u het beste overlaten aan een ervaren vochtbestrijding specialist. Kies eventueel ook voor het plaatsen van flexibele leidingen zodat uw deze bestand zijn tegen verzakkingen.

vochtwering Almere

Vochtige kruipruimte

Net als de kelder is ook de kruipruimte een vochtige ruimte. Het tegengaan van een vochtige kruipruimte doet u het beste door de plaatsing van een isolatielaag. De isolatielaag zal dan niet alleen de vochtigheidsgraad in de kruipruimte verminderen, maar tevens de isolatiewaarde van uw huis in Almere verbeteren. De isolatiematerialen die een geschikte keus vormen voor het tegengaan van een vochtige kruipkelder zijn schelpen en thermoskussens. Het grote voordeel van schelpen is dat deze niet beïnvloed worden door de vochtigheid van de ruimte. Bovendien nemen de schelpen het vocht op. Eventueel is het een optie de isolatielaag te combineren met een vloerverwarming.

Hebt u last van schimmel, houtrot en andere vochtproblemen?

Onze vochtwering specialisten helpen u graag bij het oplossen van de problemen!

vochtproblemen Almere

Zelf een vochtmeting doen

Wij gaven al aan dat een hoge luchtvochtigheid de kans op diverse gezondheidsrisico’s vergroot. Daarnaast is tevens de kans op ongedierte, houtrot en schimmels groter door een verhoogde luchtvochtigheid. Een gezonde luchtvochtigheid zit ongeveer tussen de 40 en 60%. Wilt u weten of bij u thuis een gezond leefklimaat heerst? Schaf dan een vochtmeter aan. Deze vochtmeter meet de vochtigheid in de muur en geeft daarmee een goede indicatie voor het leefklimaat. De kosten voor het aanschaffen van een vochtmeter vallen rond de €25,-.

Vochtige badkamer

Badkamers zijn de meest vochtige ruimtes in woonhuizen, met name doordat de ventilatie van badkamers meestal vrij lastig is. Hierdoor is de luchtvochtigheid in de badkamer hoog, en de kans op schimmels aanzienlijk groter. Het is daarom van groot belang dat u de ventilatie van uw badkamer zo goed mogelijk verbetert. De beste optie is natuurlijk het openen of installeren van ramen. Als dit geen mogelijkheid is, dan vormt een intern ventilatiesysteem een goed alternatief. Het interne ventilatiesysteem verplaatst frisse lucht van de woonkamer of keuken naar de badkamer en zuigt de vochtige lucht vervolgens weer weg, waardoor problemen automatisch verminderen.

Zwarte schimmel verwijderen

Er bestaan vele soorten schimmels, die allen in huis kunnen ontstaan. De meest gevaarlijke schimmel is de zwarte schimmel. Zwarte schimmel groeit op donkere en bedompte plekken, en brengt diverse gezondheidsrisico’s met zich mee. Onder meer ademhalingsproblemen en misselijkheid kunnen optreden door de schimmel. Het snel en vakkundig verwijderen van de schimmel is dan ook zeer belangrijk. Hiervoor bestaan gelukkig diverse huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Onder meer tea tree olie en witte azijn gebruiken onze klanten uit Almere regelmatig voor het verwijderen van zwarte schimmels. Gaat u zelf aan de slag? Zorg er dan voor dat u goede beschermende kleding draagt.

vocht Almere

Beton waterdicht maken

Het injecteren van muren heeft alleen effect als het gaat om een stenen binnen- of buitenmuur. Er bestaan echter ook veel betonnen wanden, zeker bij bedrijfspanden in Almere. De vochtbestrijding en vochtwering van beton is ook mogelijk, maar met andere producten. Een zeer populair product voor het waterdicht maken van beton is Permacon. Dit milieuvriendelijke middel op waterbasis zal het beton permanent waterdicht maken, optrekkend regenwater tegengaan en het voorkomt betonrot. Permacon kunt u met een lagedrukspuit of kwast aanbrengen. Naast beton is het materiaal ook geschikt voor de vochtbestrijding en vochtwering van andere steensoorten zoals kalkzandsteen, gips en baksteen.

vochtige muren Almere

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vochtbestrijding en vochtwering bij u thuis in Almere? Hebt u een vraag over de kosten voor het verbeteren van de luchtvochtigheid of het waterdicht krijgen van beton? Of wilt u weten wat wij kunnen betekenen op het gebied van vochtproblemen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen u geheel vrijblijvend een aantal offertes toe van vochtbestrijding specialisten uit Almere. Deze offertes krijgt u spoedig via de mail binnen waarop u deze eigenhandig met elkaar kunt vergelijken. Wij garanderen dat voor welke vochtwering expert u ook kiest, u altijd snel en vakkundig geholpen wordt bij elke klus.