gevel voegen

Gevel voegen

De voegen in uw gevel zijn niet alleen decoratief, maar zorgen er ook voor dat uw woning waterdicht is. Bij beschadigd of verouderd voegwerk krijgt u snel last van vochtproblemen of zelfs schimmel. Laat daarom uw voegen regelmatig controleren en zo nodig vervangen.

Start gratis offerteaanvraag!

U vindt snel een geschikte voegspecialist door offertes te vergelijken. Deze offerteservice is geheel gratis én vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Op deze pagina leest u alles over gevel voegen. U vindt informatie over welke soorten voegen er zijn, met welke kosten u rekening moet houden en waarom het verstandig is om een specialist in te schakelen.

De voordelen van onze service

 • U hoeft maar één keer het offerteformulier in te vullen en u ontvangt daarna van een aantal bedrijven uit de buurt een scherp geprijsde offerte.
 • Het vergelijken doet u thuis op uw gemak. De offerteservice is geheel vrijblijvend. Ook betaalt u niets voor de prijsopgaven.
 • Door te vergelijken vindt u snel de specialist met de beste prijs, zo bespaart u op de kosten van gevel voegen!

Gratis offertes vergelijken

gevel opnieuw voegen

Navigeer op deze pagina direct naar:

Wanneer gevel opnieuw voegen?

  Hoe lang gaat voegwerk mee? Over het algemeen hebben voegen een levensduur die tussen de 20 en 30 jaar ligt. De werkelijke levensduur is afhankelijk van de weersomstandigheden en de kwaliteit van de voeg.

  Met name voegwerk op het zuiden en westen worden zwaar belast door warmte, kou, regen en wind. Een slechte of versleten voeg zorgt voor vervelende problemen, zoals vocht dat door de muren trekt, schimmel en lekkages. Bovendien neemt de kans op vorstschade toe.

  Wanneer voegwerk vervangen?

 • Bij vochtdoorslag is het mogelijk dat de voegen versleten zijn. Ziet u aan de binnenkant van uw woning een vochtplek verschijnen? Controleer dan het voegwerk aan de buitenkant.
 • Poreuze voegen herkent u aan kleine gaatjes in de voeg.
 • Het is ook mogelijk dat er stukjes voeg zijn afgebroken. Dit kunt u met het blote oog goed zien.
 • Wilt u uw gevel opnieuw laten voegen? Vergelijk gratis offertes en vind de juiste vakman voor de klus.

Lees hier meer over gevelrenovaties.

voegen buitenmuur

Wat kost gevel voegen?

De kosten van gevel voegen zijn afhankelijk van wat u precies laat doen. Voegwerk herstellen laat doen vanaf €11,- per m². Moeten er ook gebroken stenen worden vervangen? Dat kost gemiddeld tussen de €10,- en €15,- per steen. Wanneer u gevel voegen laat vervangen kost dat gemiddeld tussen de €40,- en €42,- per m². Voor het vervangen van een dorpel of latei rekent de vakman vaak een uurtarief tussen de €35,- en €40,- per uur.

Wat zijn nu de kosten van een gevel reinigen, voegen en impregneren? Een rekenvoorbeeld. Stel u laat alle voegen in de gevel herstellen en u laat deze vervolgens impregneren. De gemiddelde gevel in Nederland is 100 m² groot. U moet dan rekening houden met een gemiddelde totaalprijs van €3.050,-.

In de volgende prijstabel op deze pagina vindt u een handig overzicht van verschillende kosten van buitengevel voegen. Wilt u liever weten wat uw voegklus precies gaat kosten? Vraag dan vandaag nog gratis én vrijblijvende offertes aan!

Wat kost gevel voegen per m² in 2024?

Soort gevelrenovatie Gemiddelde prijzen*
Totaalprijzen
Gevel reinigen, voegen en impregneren €3.450,-
Reinigen en impregneren van de gevel €1.950,-
Impregneren van de gevel €950,-
Per onderdeel
Voegwerk herstellen Vanaf €11,- per m²
Gebroken stenen vervangen Tussen €10,- en €15,- per steen
Vervanging voegwerk (hakhamer) €40,- per m²
Vervanging voegwerk (manueel) €42,- per m²
Vervanging van dorpel / latei Tussen €35,- en €40,- per uur

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevel laten voegen?

Vergelijk offertes en bespaar direct op de prijzen.

Werkwijze gevel opnieuw laten voegen

Wilt u uw gevel voegen laten herstellen of vervangen en bent u benieuwd hoe de specialist te werk gaat? In principe doorloopt de vakman daarbij de volgende drie stappen.

Stap 1: Oude voegen verwijderen

De slechte of versleten voegen verwijdert de vakman zo diep mogelijk, zonder daarbij het metselwerk te beschadigen. Daarbij worden altijd eerst de horizontale voegen verwijderd en daarna de verticale.

Uitslijpen of uithakken?

De specialist gebruikt in de meeste gevallen een slijptol om oude voegen te verwijderen. Het voordeel van een slijptol is dat het erg snel gaat en het is gemakkelijker om een rechte lijn aan te houden. Uitslijpen is echter alleen geschikt voor harde en smalle voegen.

Andere voegen verwijdert de specialist door ze uit te hakken. Daarvoor gebruikt hij een bijtel en (elektrische) hakhamer.

Stap 2: Gevel reinigen

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe voegen goed vast blijft zitten, is het noodzakelijk de gevel te reinigen. Een gevelreiniging kan op verschillende manieren: zandstralen, chemische reiniging, stoomreiniging, vochtstralen of nevelstralen. De beste methode is afhankelijk van de mate van vervuiling en het type gevel. Zandstralen is bijvoorbeeld een zeer effectieve reinigingsmethode voor sterke vervuiling, maar kan alleen toegepast worden op harde gevels van baksteen.

Voor zachtere gevels of historische panden is het verstandiger om te reinigen door middel van nevelstralen. De gevelspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden en geeft ook deskundig advies. Als de gevel helemaal schoon is, gaat de specialist verder met het opnieuw voegen van de gevel.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Stap 3: Aanbrengen van nieuwe voegen

Wanneer de muur helemaal schoon is, start de vakman met het aanbrengen van de voegmortel. U heeft keuze uit verschillende soorten voegen. Kies bijvoorbeeld voor standaard platvolvoegen of voor luxere knipvoegen. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende kleuren voegen. Vaak kiest men voor dezelfde kleur als de oude voegen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om voor een nieuwe look te gaan.

Hoe gaat de vakman te werk bij het voegen van een buitenmuur?

Voegspecialisten beginnen altijd met de horizontale voegen en vullen daarna de verticale voegen. Daarbij gebruiken ze ene spaarbord en een voegspijker om de mortel in de muur te drukken. Het voegen van een gemiddelde woning kost ongeveer tweeënhalve dag.

Soorten voegen

 • Platvolvoeg. Deze voegsoort is de meest voorkomende in Nederland. Het is een gladde voeg die gelijkloopt met de voorkant van de gevelstenen.
 • Verdiepte voeg. Ook dit is een gladde voeg, maar deze bevindt zich een paar millimeter dieper dan de gevelstenen.
 • Snijvoeg. Deze voeg loopt gelijk met de gevelstenen, maar de specialist snijdt de voegen langs de boven- en onderkant schuin weg, waardoor een schaduweffect ontstaat. Deze voeg ziet u vaak bij monumentale panden.
 • Knipvoeg. Deze voeg lijkt veel op de snijvoeg, maar verschilt daarvan doordat de knipvoeg uitsteekt ten opzichte van de gevelstenen.
 • Schaduwvoeg. Deze voeg met een uniek effect loopt langs de onderkant gelijk met de geveltenen. Naar boven toe wordt deze voeg echter schuin afgesneden waardoor een bijzonder schaduweffect ontstaat.

buitenmuur voegen

Prijzen per type voegwerk

Bij het vernieuwen van de voeg bepaalt u zelf welke soort voeg u laat aanbrengen. De meest voorkomende voeg is waarschijnlijk de platvolvoeg. Deze kost ongeveer €10,- per vierkante meter. Ook een bol geklopte voeg, verdiepte voeg en teruggehouden voeg hebben een gemiddelde prijs per m² van ongeveer €10,-. Al deze voegwerken hebben echter een andere uitstraling, waarmee u het uiterlijk van het huis volledig kunt vernieuwen.

Wilt u een uniek uiterlijk creëren? Kies dan voor een snij- of knipvoeg. De prijs voor gevel voegen per m² hiervan start rond de €55,- en kan oplopen tot wel €85,- per vierkante meter.

Gevel voegen prijs per type voeg 2024

Type voeg Prijs per m², inclusief arbeidskosten & btw
Platvolvoeg €10,-
Bol geklopte voeg €10,-
Verdiepte voeg €10,-
Terug gehouden voeg €10,-
Schaduwvoeg €12,-
Snijvoeg €55,- en €85,-
Knipvoeg €55,- en €98,-

Op zoek naar een gevelspecialist?

Bespaar tot wel 40% en vind de juiste vakman voor de klus!

Gevel voegen: diverse kleuren mogelijk

De keuze voor de kleur van voegmortel is een belangrijke keuze die u bewust moet nemen. De uitstraling van uw woning wordt namelijk heel anders bij verschillende kleuren voegen. Voor een hoog contrast kiest u bijvoorbeeld voor donkere voegen bij lichte bakstenen, of juist andersom. Een rustiger uitstraling kiest u een voegkleur die dicht bij de baksteenkleur ligt.

De meest gekozen voegkleuren op rij:

 • Grijs, licht en donker
 • Zwart
 • Rood
 • Wit
 • Bruin

Daarnaast is het ook mogelijk om bestaande voegen in een kleur na keuze te verven met speciale voegverf.

Gevel voegen vervangen: aanvullende werkzaamheden

Met het vernieuwen van de voegen verbetert u de uitstraling van de buitenmuur al enorm. Voor een optimaal resultaat is het echter aan te raden om naast het repareren van de voegen, ook aanvullende werkzaamheden uit te laten voeren.

Voor de voegwerken zal de expert de muur bijvoorbeeld herstellen. Kapotte stenen worden vervangen en u kunt er ook voor kiezen om alle raamdorpels te vernieuwen of repareren. Om het gevelonderhoud compleet te maken is het echter ook een optie om de muur volledig te reinigen én impregneren. Dit geeft de muur een frisse uitstraling, en het impregneren zorgt ervoor dat de muur beschermd is tegen doorslaand vocht.

Gevel reinigen en opnieuw voegen

Wist u dat vervuiling op de gevel de levensduur aanzienlijk kan verminderen? Het vuil tast de gevel aan, waardoor dit op lange termijn voor grote problemen kan zorgen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een combinatie van het reinigen en het herstellen van de voegwerken.

Voordat de voeger begint met het uitslijpen, zal hij eerst de gevel grondig reinigen. Hier zijn verschillende technieken voor, welke methode de meest geschikte keuze is hangt grotendeels af van de kwaliteit van uw gevel. Het reinigen zorgt ervoor dat het uitslijpen een stuk eenvoudiger wordt, én een nieuwe voeg zal beter hechten. Door de gevel te reinigen zorgt u bovendien voor een langere levensduur en een betere kwaliteit.

De kosten van een buitenmuur reinigen en opnieuw voegen liggen tussen de €54,- en €60,- per m².

Gevel laten reinigen en opnieuw voegen?

Vind een gevelspecialist in de buurt en bespaar op de kosten!

Gevel impregneren na voegen

Heeft u de gevel inmiddels laten reinigen en de voegwerken laten herstellen? Dan zullen de meeste specialisten u aanraden om de gevel te laten impregneren. Impregneren houdt in dat de gevel waterdicht gemaakt wordt. Dit doet de specialist met behulp van een impregneermiddel. Dit spuit hij onder hoge druk op het oppervlak, zodat er een egale, onzichtbare beschermlaag ontstaat.

Het impregneren heeft meerdere voordelen. Zo is het middel brandwerend en bent u beschermd tegen doorslaand vocht. Het heeft daarnaast als voordeel dat de uitstraling van uw gevel lange tijd mooi blijft! Vervuiling hecht minder makkelijk aan de gevel, waardoor dit eenvoudig te verwijderen is. Door meerdere klussen met elkaar te combineren, betaalt u een relatief lagere prijs per m².

Het impregneren van een gevel kost gemiddeld tussen de €6,50 en €10,- per m².

Besparen op de kosten? Handige tips!

U wilt de kosten van gevel voegen natuurlijk zo laag mogelijk houden. Doe daarom uw voordeel met deze drie handige bespaartips!

 • Kwantumkorting. Woont u in een twee-onder-een-kapwoning of een rijtjeshuis? Vraag dan uw buren om samen de voegen te herstellen.
 • Zelf voegen verwijderen. Wanneer u uw gevel laat voegen, kunt u zelf de voegen verwijderen om op de kosten van een specialist te besparen. Daarvoor gebruikt u een beitel en een hamer. Let er wel op dat geen gevelstenen beschadigt. Het voegen zelf is vakwerk dat u beter aan een expert overlaat.
 • Vergelijk gratis offertes. Door offertes van gevel opnieuw voegen te vergelijken, bespaart u eenvoudig op de totaalprijs. U vergelijkt de kostprijzen rustig thuis en u ziet direct welke specialist u het beste aanbod doet.

huis opnieuw voegen

Gevel laten voegen? Gratis offertes vergelijken!

De voegen in de gevel bepalen voor groot een deel het uiterlijk van uw woning. Daarnaast zorgt het voegwerk ervoor dat uw woning waterdicht is. Daarom is het belangrijk om versleten voegen op tijd te laten vernieuwen. Omdat het voegen echt vakwerk is, laat u dat het beste over aan een ervaren specialist. Laat u verrassen door de scherpe prijzen van voegspecialisten bij u uit de buurt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Kies uw voegvakman bewust en vergelijk gratis én vrijblijvend offertes. Door te vergelijken, kiest u de specialist die het best bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel voor het voegwerk betaalt!