gevel voegen

Gevel voegen

Voegen zijn een belangrijk onderdeel van de gevel. In de loop der tijd sluiten voegen, de voornaamste oorzaak hiervan is het weer. Hierdoor neemt de kans op vochtproblemen (doorslag) en vorstschade toe. Door uw gevel opnieuw te voegen voorkomt u dergelijke problemen en daarnaast verhoogt u de waarde van uw woning of pand. Vraag gratis meerdere offertes aan voor het voegen van uw gevel.

Start de gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is geheel gratis en uiteraard zonder verdere verplichtingen. U zit dus nergens aan vast. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten. Het kiezen van een voeger is heel eenvoudig. Vergelijk de offertes op basis van voorwaarden en kosten en kies een specialist.

De voordelen van onze service

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% op uw investering
  • Altijd in de buurt, operatief in heel Nederland
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

Gevaren van slecht voegwerk

Als het voegwerk van de gevel niet meer in goede staat is dan gaat het barsten en brokkelen, wat de isolatie van de woning aantast. Vaak ziet u ook aan de kleuren van het voegwerk of dit nog in goede staat is. De kleuren veranderen namelijk wanneer er vocht- en vorstschade is. Als de voegwerken in erg slechte staat zijn kunnen er problemen ontstaan zoals schimmel, lekkage en doorslaande muren. Schakel daarom een expert op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging in voor het schoonmaken, uitslijpen en vervangen van voegen bij uw gevel, buitenmuur of schoorsteen.

Check: zijn de voegen aan vervanging toe?

Er zijn diverse tekenen die wijzen op dat de voegwerken vervangen moeten worden. Zo brokkelen en breken de voegen vaak af en verandert de kleur van het voegwerk. Vaak wordt dit geconstateerd tijdens het uitvoeren van gevelreiniging, waarna men aan de slag kan met gevelrenovatie. Hierbij gaat de voeger de voegwerken in de buitenmuur of schoorsteen verwijderen of uitslijpen, vervangen of repareren. De gevelrenovatie en gevelreiniging laat u over aan een specialist, hij controleert alle zaken als het gaat om gevels en de buitenmuur. Zo weet u zeker dat de buitenmuur en uw woning in optimale staat verkeren. Wij brengen u graag in contact met een vakman die de zaken voor u controleert.

Kosten gevel voegen

Zijn uw voegen na verloop van tijd broos of poreus geworden? Dan is het hoog tijd om het voegwerk te vernieuwen. In sommige gevallen voldoet het om het voegwerk te renoveren: dit kost ongeveer €11,- per vierkante meter. Wanneer u alle voegwerken volledig wilt vervangen is de prijs per m² hoger: gemiddeld rond de €40,- per vierkante meter. Laat u de voegen manueel verwijderen dan is de kans op beschadigd metselwerk kleiner, maar betaalt u ook meer. Doorgaans ligt de prijs per m² dan rond de €42,-.

De prijzen kunnen echter per voeger verschillen, daarom is het raadzaam om eerst een aantal offertes met elkaar te vergelijken. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier. U kunt meer gemiddelde prijzen bekijken in de prijstabel.

Prijstabel: kosten gevel voegen

Soort gevelrenovatieGemiddelde prijzen*
Voegwerk herstellenvanaf €11,- per m²
Gebroken stenen vervangenTussen €10,- en €15,- per steen
Vervanging voegwerk (hakhamer)€40,- per m²
Vervanging voegwerk (manueel)€42,- per m2
Vervanging van dorpel / lateitussen €35,- en €40,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

voegwerk gevel

Gevel voegen, het proces uitgelegd

Laat u de voegwerken op de gevel vernieuwen? Deze klus gaat altijd van start met een inspectie van de buitenmuur. Indien het metselwerk beschadigd is, zal dit eerst hersteld moeten worden. Daarna begint de expert uit ons netwerk met het uithakken of –slijpen van de oude voegen. Na het reinigen van de vervuiling die tijdens het uithakken vrijkomt, is het tijd om de nieuwe voegen aan te brengen. Hierbij heeft u de keuze uit diverse soorten voegwerken én kleuren, waarmee u een grote invloed hebt op de vernieuwde uitstraling van de buitenmuur. Nadat de voegwerken zijn afgerond zal de specialist de muur afborstelen om zo overtollig specie te verwijderen. Voor een optimaal resultaat laat u de muur hierna impregneren.

voegwerken kleuren

Voegwerk in verschillende kleuren

Voegwerk van de muur vrolijkt u gemakkelijk op door diverse patronen, of het kiezen van kleuren. Er zijn diverse kleuren waar u uit kunt kiezen voor de voegen. Alle kleuren zijn waterdicht en geschikt voor de buitenmuur en woning. Zo kunt u de kleuren aanpassen aan de stenen, zodat alles goed bij elkaar aansluit. Laat uw oude voegen bij de muur uitslijpen of verwijderen, waarna de nieuwe worden geplaatst door een ervaren voeger. U kiest gemakkelijk voor diverse kleuren wanneer een specialist bezig is met gevelrenovatie. Zorg er wel voor dat het geheel bij elkaar past en kies voor hetzelfde materiaal, zodat er geen kleurverschil optreedt.

Wilt u uw voegwerken laten vernieuwen of herstellen?

Vind snel een ervaren expert op het gebied van voegen, en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Prijzen per type voegwerk

Bij het vernieuwen van de voeg bepaalt u zelf welke soort voeg u laat aanbrengen. De meest voorkomende voeg is waarschijnlijk de platvolvoeg. Deze kost ongeveer €10,- per vierkante meter. Ook een bol geklopte voeg, verdiepte voeg en teruggehouden voeg hebben een gemiddelde prijs per m² van ongeveer €10,-. Al deze voegwerken hebben echter een andere uitstraling, waarmee u het uiterlijk van het huis volledig kunt vernieuwen. Wilt u een uniek uiterlijk creëren? Kies dan voor een snij- of knipvoeg. De prijs per m² hiervan start rond de €55,- en kan oplopen tot wel €85,- per vierkante meter.
prijzen voegen

Prijstabel: prijzen van voegwerk

Type voegPrijs per m², inclusief arbeidskosten & btw
Platvolvoeg€10,-
Bol geklopte voeg€10,-
Verdiepte voeg€10,-
Terug gehouden voeg€10,-
Schaduwvoeg€12,-
Snijvoeg€55,- tot €85,-
Knipvoeg€55,- tot €98,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Schoorsteen voegen

Ook de schoorsteen beschikt over voegen en een professionele voeger kan hiermee aan het werk voor u. Kijk naar de mogelijkheden voor diverse gevelwerken waarbij de specialist de schoorsteen meeneemt. De voegwerken van de schoorsteen laat u gemakkelijk verwijderen of uitslijpen, en een voeger gaat aan het werk met het vervangen. Wenst u meer informatie te ontvangen over de mogelijkheden bij het repareren of herstellen van de schoorsteen? Wij helpen u graag verder. Wij brengen u in contact met een specialist die uw voegen zal verwijderen en herstellen tegen scherpe prijzen.

Voegwerk schoonmaken

Om het voegwerk in goede staat te houden, is het belangrijk dat u dit regelmatig laat schoonmaken. Door het schoonmaken regelmatig uit te laten voeren door een expert op het gebied van gevelreiniging voorkomt u grote problemen, zoals beschadigd of kapot voegwerk. Daarnaast kan tijdens het schoonmaken het voegwerk gecontroleerd worden en kan een expert op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging de beschadigingen aan de buitenmuur of gevel snel en op tijd repareren. Vaak is het verstandig om iemand in te schakelen voor gevelreiniging of gevelrenovatie, waarbij het voegwerk wordt meegenomen. Hierbij gaat het dan om het schoonmaken van de voegwerken, de muur en repareren of vervangen van het voegwerk.

Aanvullende werkzaamheden

Met het vernieuwen van de voegen verbetert u de uitstraling van de buitenmuur al enorm. Voor een optimaal resultaat is het echter aan te raden om naast het repareren van het voegwerk, ook aanvullende werkzaamheden uit te laten voeren. Voor de voegwerken zal de expert de muur bijvoorbeeld herstellen. Kapotte stenen worden vervangen en u kunt er ook voor kiezen om alle raamdorpels te vernieuwen of repareren. Om het gevelonderhoud compleet te maken is het echter ook een optie om de muur volledig te reinigen én impregneren. Dit geeft de muur een frisse uitstraling, en het impregneren zorgt ervoor dat de muur beschermd is tegen doorslaand vocht.

vervangen repareren voegen

Reinigen en voegen

Wist u dat vervuiling op de gevel de levensduur aanzienlijk kan verminderen? Het vuil tast de gevel aan, waardoor dit op lange termijn voor grote problemen kan zorgen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een combinatie van het reinigen en het herstellen van de voegwerken. Voordat de voeger begint met het uitslijpen, zal hij eerst de gevel grondig reinigen. Hier zijn verschillende technieken voor, welke methode de meest geschikte keuze is hangt grotendeels af van de kwaliteit van uw gevel. Het reinigen zorgt ervoor dat het uitslijpen een stuk eenvoudiger wordt, én een nieuwe voeg zal beter hechten. Door de gevel te reinigen zorgt u bovendien voor een langere levensduur en een betere kwaliteit.

Impregneren na het voegen

Heeft u de gevel inmiddels laten reinigen en de voegwerken laten herstellen? Dan zullen de meeste specialisten u aanraden om de gevel tevens te laten impregneren. Impregneren houdt in dat de gevel waterdicht gemaakt wordt. Dit doet de specialist met behulp van een impregneermiddel. Dit spuit hij onder hoge druk op het oppervlak, zodat er een egale, onzichtbare beschermlaag ontstaat. Het impregneren heeft meerdere voordelen. Zo is het middel brandwerend en bent u beschermd tegen doorslaand vocht. Het heeft daarnaast als voordeel dat de uitstraling van uw gevel lange tijd mooi blijft! Vervuiling hecht minder makkelijk aan de gevel, waardoor dit eenvoudig te verwijderen is. Door meerdere klussen met elkaar te combineren, betaalt u een relatief lagere prijs per m².

aanvragen gratis offerte voegwerk

Vrijblijvende offertes ontvangen

Wilt u de voegwerken van uw gevel laten schoonmaken, verwijderen of vervangen door een gevelreiniging specialist? Of bent u op zoek naar een voeger die voor u de voegen in uw gevel kan repareren of herstellen? Wij werken samen met experts op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging en vormen een landelijk dekkend netwerk. Eén van de specialisten uit ons netwerk voert uw voegwerken met plezier uit, zodat u snel weer geniet van verse voegen. Neem contact met ons op via het offerteformulier, en ontvang spoedig meerdere offertes: kosteloos en geheel vrijblijvend! Vergelijk de prijzen en kies voor de expert die u de beste service tegen de laatste prijzen biedt!