gevel voegen

Gevel voegen

De voegen in uw gevel zijn niet alleen decoratief, maar zorgen er ook voor dat uw woning waterdicht is. Bij beschadigd of verouderd voegwerk krijgt u snel last van vochtproblemen of zelfs schimmel. Laat daarom uw voegen regelmatig controleren en zo nodig vervangen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U vindt snel een geschikte voegspecialist door offertes te vergelijken. Deze offerteservice is geheel gratis én vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Op deze pagina leest u alles over gevel voegen. U vindt informatie over welke soorten voegen er zijn, met welke kosten u rekening moet houden en waarom het verstandig is om een specialist in te schakelen.

De voordelen van onze service

 • U hoeft maar één keer het offerteformulier in te vullen en u ontvangt daarna van een aantal bedrijven uit de buurt een scherp geprijsde offerte.
 • Het vergelijken doet u thuis op uw gemak. De offerteservice is geheel vrijblijvend. Ook betaalt u niets voor de prijsopgaven.
 • Door te vergelijken vindt u snel de specialist met de beste prijs, zo bespaart u op de kosten van gevel voegen!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Gratis – Vrijblijvend

Navigeer op deze pagina direct naar:

Wanneer gevel opnieuw voegen?

Met name voegwerk op het zuiden en westen worden zwaar belast door warmte, kou, regen en wind. Een slechte of versleten voeg zorgt voor vervelende problemen, zoals vocht dat door de muren trekt, schimmel en lekkages.

Wat zijn de tekenen om uw gevel opnieuw te laten voegen?

 • Bij vochtdoorslag is het mogelijk dat de voegen versleten zijn. Ziet u aan de binnenkant van uw woning een vochtplek verschijnen? Controleer dan het voegwerk aan de buitenkant.
 • Poreuze voegen herkent u aan kleine gaatjes in de voeg.
 • Het is ook mogelijk dat er stukjes voeg zijn afgebroken. Dit kunt u met het blote oog goed zien.

Gevaren van slecht voegwerk

Als het voegwerk van de gevel niet meer in goede staat is dan gaat het barsten en brokkelen, wat de isolatie van de woning aantast. Vaak ziet u ook aan de kleuren van de voegen of dit nog in goede staat is. De kleuren veranderen namelijk wanneer er vocht- en vorstschade is. Als de voegwerken in erg slechte staat zijn kunnen er problemen ontstaan zoals schimmel, lekkage en doorslaande muren. Schakel daarom een expert op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging in voor het schoonmaken, uitslijpen en vervangen van voegen bij uw gevel, buitenmuur of schoorsteen.

gevel opnieuw voegen

Gevel voegen kosten

De kosten van gevel voegen zijn afhankelijk van wat u precies laat doen. Voegwerk herstellen laat doen vanaf €11,- per m². Moeten er ook gebroken stenen worden vervangen? Dat kost gemiddeld tussen de €10,- en €15,- per steen. Wanneer u gevel voegen laat vervangen kost dat gemiddeld tussen de €40,- en €42,- per m². Voor het vervangen van een dorpel of latei rekent de vakman vaak een uurtarief tussen de €35,- en €40,- per uur.

Benieuwd naar meer prijsvoorbeelden?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van verschillende richtprijzen van voegwerken. Wilt u liever weten wat uw voegklus precies gaat kosten? Vraag dan vandaag nog gratis én vrijblijvende offertes aan!

Wat kost gevel voegen per m²?

Soort gevelrenovatieGemiddelde prijzen*
Voegwerk herstellenvanaf €11,- per m²
Gebroken stenen vervangenTussen €10,- en €15,- per steen
Vervanging voegwerk (hakhamer)€40,- per m²
Vervanging voegwerk (manueel)€42,- per m2
Vervanging van dorpel / lateitussen €35,- en €40,- per uur

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vergelijk gratis offertes voor gevel voegen!

Profiteer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Gratis offertes ontvangen

Werkwijze gevel opnieuw laten voegen

Wilt u uw gevel voegen laten herstellen of vervangen en bent u benieuwd hoe de specialist te werk gaat? In principe doorloopt de vakman daarbij de volgende drie stappen.

 • Stap 1: Oude voegen verwijderen. De slechte of versleten voegen verwijdert de vakman zo diep mogelijk, zonder daarbij het metselwerk te beschadigen. Daarbij worden altijd eerst de horizontale voegen verwijderd en daarna de verticale. Meestal gebruikt de specialist een slijptol, waarmee het slijpen heel snel gaat. In sommige gevallen moeten de voegen uitgehakt worden. Daarvoor gebruikt de vakman een elektrische hakhamer of een bijtel en hamer.
 • Stap 2: Gevelreiniging. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe voegen goed vast blijft zitten, is het noodzakelijk de gevel te reinigen. Zo zorgt de specialist ervoor dat er geen vuil, stof of voegresten achterblijven.
 • Stap 3: Aanbrengen voegmortel. Wanneer de muur helemaal schoon is, start de vakman met het aanbrengen van de voegmortel. U heeft keuze uit verschillende soorten voegen. Kies bijvoorbeeld voor standaard platvolvoegen of voor luxere knipvoegen.

voegen verwijderen

Soorten voegen

Wanneer u uw gevel opnieuw laat voegen, heeft u keuze uit verschillende types voegen. Elke voeg heeft andere eigenschappen en geeft uw woning een andere uitstraling. Ook verschillen de prijzen tussen de soorten. Omdat iedere voegsoort een eigen uitstraling heeft, bepalen ze voor een gedeelte het uiterlijk van uw gevel. Er is altijd een voegtype dat past bij uw woning en uw budget.

Welke soort moet u kiezen?

De meest standaard voeg is de platvolvoeg. Deze past altijd en heeft een gunstige prijs. Heeft u een monumentale woning? Dan is de kans groot dat deze gevoegd is met knipvoegen of snijvoegen.

Wilt u meer weten? Hieronder leest u meer over de meest gekozen voegsoorten.

Platvolvoeg

De platvolvoeg is de standaardvoeg. Deze voeg vult alle groeven precies op. De vakman lijnt de voegmortel precies uit met de stenen in uw gevel. Hierdoor ontstaat een gestroomlijnd en plat geheel. Wilt u een nette uitstraling en een degelijke voeg na het gevel opnieuw voegen? Dan is de platvolvoeg een goede keuze. Een ander voordeel van de platvolvoeg is dat hij relatief goedkoop is.

Platvolvoeg; hoe aanbrengen?

Bekijk hoe een ervaren voeger een platvolvoeg snel en professioneel aanbrengt.

1. Bol geklopte voeg

De bol geklopte voeg is een voegtype dat tegenwoordig niet veel meer wordt toegepast. Kenmerkend voor deze voegen is dat ze uitsteken ten opzichte van de gevelstenen. Daarnaast is de mortel grof afgewerkt. Op die manier ontstaat de bolle vorm, waaraan u deze voegsoort snel herkent. De bol geklopte voeg geeft uw woning een rustieke uitstraling.

2. Verdiepte voeg

De verdiepte voeg zorgt ervoor dat uw gevelstenen in het oog springen. Zoals de naam al aangeeft, is deze voeg een beetje verdiept. Verder is de voeg te vergelijken met de standaard platvolvoeg. Dit zorgt voor een schaduweffect bij zonneschijn. Daarnaast heeft deze voegsoort als voordeel dat de gevel sneller droogt na een regenbui. De uitstraling van de muur wordt zoveel mogelijk behouden, waarbij de voegen ondergeschikt zijn aan de gevelstenen.

3. Schaduwvoeg

De schaduwvoeg is te vergelijken met de verdiepte voeg, omdat het om een verdiepte voeg gaat. Het verschil is dat een schaduwvoeg met een inwaartse afsnijding met een hoek van 45 graden geplaatst wordt. Bij direct zonlicht ontstaat er zo een prachtig schaduweffect op de voegen in uw gevel. Dit maakt de schaduwvoeg tot een decoratief element voor de buitenkant van uw woning.

4. Snijvoeg

De snijvoeg, of gesneden voeg, wordt gekenmerkt doordat de voegen aan de zijkanten gesneden worden. De vakman snijdt inhammen in de voeging. De snijvoeg is op gelijke hoogte als de gevelstenen, waardoor een elegant en strak uiterlijk ontstaat. Het aanbrengen van de snijvoeg is een ambacht dat al lang door specialisten wordt uitgevoerd. Bij monumentale panden wordt vaak voor de snijvoeg gekozen.

5. Knipvoeg

De knipvoeg lijkt erg op de snijvoeg, behalve dat de knipvoeg enigszins uitsteekt ten opzichte van de steen. Hierdoor ontstaan een strakke belijning en een ruimtelijk effect door de diepteverschillen. Zitten er onregelmatigheden in het metselwerk van uw woning? Met de strakke knipvoeg worden deze strak getrokken. Het plaatsen van knipvoegen is een klus die het best door een specialist laat uitvoeren.

Prijzen per type voegwerk

Bij het vernieuwen van de voeg bepaalt u zelf welke soort voeg u laat aanbrengen. De meest voorkomende voeg is waarschijnlijk de platvolvoeg. Deze kost ongeveer €10,- per vierkante meter. Ook een bol geklopte voeg, verdiepte voeg en teruggehouden voeg hebben een gemiddelde prijs per m² van ongeveer €10,-. Al deze voegwerken hebben echter een andere uitstraling, waarmee u het uiterlijk van het huis volledig kunt vernieuwen.

Wilt u een uniek uiterlijk creëren? Kies dan voor een snij- of knipvoeg. De prijs voor gevel voegen per m² hiervan start rond de €55,- en kan oplopen tot wel €85,- per vierkante meter.

Gevel voegen prijs per type voeg

Type voegPrijs per m², inclusief arbeidskosten & btw
Platvolvoeg€10,-
Bol geklopte voeg€10,-
Verdiepte voeg€10,-
Terug gehouden voeg€10,-
Schaduwvoeg€12,-
Snijvoeg€55,- tot €85,-
Knipvoeg€55,- tot €98,-

Met een vakman bent u verzekerd van de beste voegen

Vergelijk offertes en kies de voegspecialist met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Gevel voegen: kleuren

Voegwerk van de muur vrolijkt u gemakkelijk op door diverse patronen, of het kiezen van kleuren. Er zijn diverse kleuren waar u uit kunt kiezen voor de voegen. Alle kleuren zijn waterdicht en geschikt voor de buitenmuur en woning. Zo kunt u de kleuren aanpassen aan de stenen, zodat alles goed bij elkaar aansluit.

Laat uw oude voegen bij de muur uitslijpen of verwijderen, waarna de nieuwe worden geplaatst door een ervaren voeger. U kiest gemakkelijk voor diverse kleuren wanneer een specialist bezig is met gevelrenovatie. Zorg er wel voor dat het geheel bij elkaar past en kies voor hetzelfde materiaal, zodat er geen kleurverschil optreedt.

Gevel voegen vervangen: aanvullende werkzaamheden

Met het vernieuwen van de voegen verbetert u de uitstraling van de buitenmuur al enorm. Voor een optimaal resultaat is het echter aan te raden om naast het repareren van de voegen, ook aanvullende werkzaamheden uit te laten voeren.

Voor de voegwerken zal de expert de muur bijvoorbeeld herstellen. Kapotte stenen worden vervangen en u kunt er ook voor kiezen om alle raamdorpels te vernieuwen of repareren. Om het gevelonderhoud compleet te maken is het echter ook een optie om de muur volledig te reinigen én impregneren. Dit geeft de muur een frisse uitstraling, en het impregneren zorgt ervoor dat de muur beschermd is tegen doorslaand vocht.

gevel reinigen

Gevel reinigen en opnieuw voegen

Wist u dat vervuiling op de gevel de levensduur aanzienlijk kan verminderen? Het vuil tast de gevel aan, waardoor dit op lange termijn voor grote problemen kan zorgen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een combinatie van het reinigen en het herstellen van de voegwerken.

Voordat de voeger begint met het uitslijpen, zal hij eerst de gevel grondig reinigen. Hier zijn verschillende technieken voor, welke methode de meest geschikte keuze is hangt grotendeels af van de kwaliteit van uw gevel. Het reinigen zorgt ervoor dat het uitslijpen een stuk eenvoudiger wordt, én een nieuwe voeg zal beter hechten. Door de gevel te reinigen zorgt u bovendien voor een langere levensduur en een betere kwaliteit.

Gevel impregneren na voegen

Heeft u de gevel inmiddels laten reinigen en de voegwerken laten herstellen? Dan zullen de meeste specialisten u aanraden om de gevel te laten impregneren. Impregneren houdt in dat de gevel waterdicht gemaakt wordt. Dit doet de specialist met behulp van een impregneermiddel. Dit spuit hij onder hoge druk op het oppervlak, zodat er een egale, onzichtbare beschermlaag ontstaat.

Het impregneren heeft meerdere voordelen. Zo is het middel brandwerend en bent u beschermd tegen doorslaand vocht. Het heeft daarnaast als voordeel dat de uitstraling van uw gevel lange tijd mooi blijft! Vervuiling hecht minder makkelijk aan de gevel, waardoor dit eenvoudig te verwijderen is. Door meerdere klussen met elkaar te combineren, betaalt u een relatief lagere prijs per m².

Besparen op de kosten? Handige tips!

U wilt de kosten van gevel voegen natuurlijk zo laag mogelijk houden. Doe daarom uw voordeel met deze drie handige bespaartips!

 • Kwantumkorting. Woont u in een twee-onder-een-kapwoning of een rijtjeshuis? Vraag dan uw buren om samen de voegen te herstellen.
 • Zelf voegen verwijderen. Wanneer u uw gevel laat voegen, kunt u zelf de voegen verwijderen om op de kosten van een specialist te besparen. Het voegen zelf is vakwerk dat u beter aan een expert overlaat.
 • Vergelijk gratis offertes. Door offertes van gevel opnieuw voegen te vergelijken, bespaart u eenvoudig op de totaalprijs. U vergelijkt de kostprijzen rustig thuis en u ziet direct welke specialist u het beste aanbod doet.

gevel voegen kosten

Gevel laten voegen? Gratis offertes vergelijken!

De voegen in de gevel bepalen voor groot een deel het uiterlijk van uw woning. Daarnaast zorgt het voegwerk ervoor dat uw woning waterdicht is. Daarom is het belangrijk om versleten voegen op tijd te laten vernieuwen. Omdat het voegen echt vakwerk is, laat u dat het beste over aan een ervaren specialist. Laat u verrassen door de scherpe prijzen van voegspecialisten bij u uit de buurt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Kies uw voegvakman bewust en vergelijk gratis én vrijblijvend offertes. Door te vergelijken, kiest u de specialist die het best bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel voor het voegwerk betaalt!