Gevelrenovatie Drenthe: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Drenthe

Gevelrenovatie Drenthe

Bent u op zoek naar een specialist uit Drenthe op het gebied van gevelrenovatie? Wanneer uw gevel wel een opfrisser kan gebruiken is een renovatie zeer geschikt. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor zandstralen of impregneren. Daarnaast vertellen we u ook meer over de gemiddelde prijzen.

Wilt u ook besparen op de kosten? Vergelijk dan offertes van meerdere specialisten uit de regio. U vraagt de gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan via het offerteformulier. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw renovatiewerkzaamheden.

Voordelen van onze service

 • Vakwerk tegen scherpe prijzen!
 • Vergelijk eenvoudig offertes en bespaar tot 40%.
 • Snelle en vakkundige hulp van ervaren vakmannen.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

De gevel bepaalt de uitstraling van uw hele woonhuis. Daarnaast beschermt de gevel de binnenkant van het pand tegen de weersomstandigheden. Als u gevelrenovatie laat uitvoeren dan kiest u ervoor om uw woning te vernieuwen. Renoveren is bijvoorbeeld nodig als de gevel oud of beschadigd is of als deze vies is. Is uw gevel beschadigd? Dan is het cruciaal om de oorzaak hiervan te achterhalen zodat u het optreden van nieuwe schade kunt tegengaan. Gevelrenovatie brengt vele voordelen met zich mee.

  Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

 • Uw kunt de gevel zien als het visitekaartje van uw huis in Drenthe. De meeste mensen vinden het dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Dankzij gevelreiniging lijkt uw woning weer als nieuw.
 • De belangrijkste functie van de gevel is het beschermen van uw huis. Het is daarom cruciaal dat de gevel in goede staat is. Na gevelrenovatie is uw huis weer beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Omdat uw woning na het renoveren beschermd is, is de kans op schade kleiner.
 • Staat uw pand na het renoveren te koop of te huur? Als de gevel in goede staat is en een verzorgde uitstraling heeft, dan bevordert dit de kans op verkoop.
 • Ziet de gevel er netjes uit en zorgt deze voor de benodigde bescherming na het renoveren? Dan verhoogt dit de waarde van uw pand in Drenthe.

gevel renoveren Drenthe

Vormen van gevelrenovatie

Dankzij gevelrenovatie ziet uw huis in Drenthe er weer als nieuw uit. Overweegt u een gevelrenovatie uit te laten voeren door een specialist? Dan hebt u de keuze uit verschillende onderdelen. Om ervoor te zorgen dat de buitenmuren weer helemaal schoon worden kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zandstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Om lang van de schoongemaakte buitenmuren te genieten kunt u ervoor te kiezen om deze te impregneren. Ook het voegwerk is een groot onderdeel van de gevel. Tijdens een gevelrenovatie is het uitslijpen, uithakken of repareren van voegwerk dan ook een mogelijkheid. U vindt hier meer informatie over de verschillende onderdelen van een gevelrenovatie.

 • Impregneren
 • Zandstralen
 • Repareren voegwerk
 • Reinigen
 
impregneren van gevel in Drenthe

Gevel impregneren

Impregneren houdt in dat een specialist uit Drenthe een waterafstotende vloeistof aanbrengt op de buitenmuren. Deze vloeistof trekt in de poriën van de bakstenen, het laat bovendien een waterafstotend laagje op de buitenkant achter. Door te impregneren kan regenwater de buitenmuur niet intrekken. Hiermee voorkomt u bovendien vorstschade in de muren. Vuil hecht zich bovendien minder snel of zelfs helemaal niet aan de gevel. Mossen en algen kunnen zich namelijk niet op de stenen vastzetten. Dankzij deze voordelen van impregneren verlengt u de levensduur van de buitenmuren. De waarde van uw woning in Drenthe stijgt bovendien.

Impregneren brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Na impregneren is een buitenmuur gemiddeld 10 jaar beschermd. Hierna zult u de klus moeten herhalen. Voordat de vakman kan beginnen met impregneren moeten de stenen helemaal zijn. Het is dus mogelijk dat u deze eerst moet reinigen en/of herstellen. Na impregneren kan het uitvoeren van een gevelrenovatie bemoeilijkt worden. Een gevel voorzien van een impregneermiddel kunt u bijvoorbeeld niet schilderen.

Zandstralen

Hebt u last van hardnekkig vuil? Dan is zandstralen wellicht de juiste oplossing voor u. Kleine korreltjes zand worden gemengd met water en vervolgens spuit de renovatiespecialist uit Drenthe dit tegen de gevel. Zandstralen wordt vooral toegepast bij vervuiling met verf of graffiti. Deze manier van gevelreiniging is erg agressief. Zandstralen wordt dan ook alleen toegepast bij hardnekkig vuil, als een andere manier van reinigen geen optie is. Het is namelijk mogelijk dat de gevel wordt aangetast. Schakel daarom altijd een professional uit Drenthe met ervaring in. U moet bij zandstralen bovendien rekening houden met een aantal wettelijke eisen. Omdat het gebruikte water vervuild is door het vuil en het straalmiddel, moet u het altijd opvangen. Vervolgens moet dit gereinigd worden voordat u het kan loodsen.

Direct resultaat bij gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Kapot voegwerk kan resulteren in een beschadigde gevel. Het is daarom belangrijk om kapot voegwerk te herstellen. Voegwerk verwijdert u door ze uit te hakken of uit te slijpen. Het is bij beide manieren verstandig om de muren eerst te reinigen. Hierdoor is het voegwerk gedeeltelijk al verwijderd waardoor het uitslijpen of uithakken een stuk eenvoudiger is. Omdat de kans op schade aan de gevel groot is, is het verstandig om de klus over te laten aan een specialist uit Drenthe.

 • Uithakken wordt gedaan met behulp van een elektrische hakhamer of met een hamer en beitel. De specie in de voegen komt dankzij hakkende bewegingen los en brokkelt zo beetje bij beetje af. Met een hamer en beitel neemt de klus meer tijd in beslag dan met de elektrische hakhamer. De kans is groot dat er tijdens het uithakken stenen beschadigen, het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden.
 • Bij uitslijpen wordt gebruik gemaakt van een slijptol en een voeg snijblad. De grootte van het snijblad is afhankelijk van de grootte van de voeg. Er komt tijdens het uitslijpen veel stof vrij, het is daarom verstandig om een zuigslang toe te voegen welke dit wegzuigt. Uitslijpen gaat een stuk sneller dan uithakken. U moet echter heel secuur werken. Als u geen vaste hand hebt dan is de kans groot dat er onherstelbare schade aan de stenen ontstaat.

Voegen herstellen

Zoals u hebt gelezen is het cruciaal om kapotte voegen te renoveren. Dit is dan ook een cruciaal onderdeel van een gevelrenovatie. Als u een specialist uit Drenthe inschakelt voor het herstellen van voegen, begint hij met uitslijpen of uithakken van de oude voegen. Vervolgens is het tijd voor het schoonmaken van de gehele gevel, zodat er geen voegresten of stof achterblijft. Dit werk moet secuur uitgevoerd worden, anders is het mogelijk dat een nieuw aangebrachte voeg los komt. Als de muren helemaal schoon zijn, begint de specialist met het aanbrengen van nieuw voegmortel.

Nieuw voegwerk aanbrengen

Scheur in muur herstellen

Hebt u een scheur in de gevel? Dit is niet mooi en ook nog eens niet goed voor de constructie van uw huis in Drenthe. Scheuren worden alleen maar groter wat op den duur gevaarlijk kan worden. Bovendien geldt: hoe langer u wacht met oplossen en renoveren, hoe hoger de uiteindelijke kosten. Het is daarom verstandig om een scheur zo spoedig mogelijk te herstellen. Het is allereerst cruciaal om de oorzaak van het probleem te vinden. Hierna kunt u een geschikte herstelmethode kiezen, de scheur repareren en ook de oorzaak wegnemen. U kunt voor een dergelijke gevelrenovatie het beste een specialist inschakelen. Zo weet u zeker dat het probleem niet terug zal komen.

Gevelstenen vervangen

Eén van de meest belangrijke functies van de gevel is bescherming. Regen en andere weersomstandigheden kunnen uw huis in Drenthe niet schaden. Het is echter mogelijk dat er na verloop van tijd scheuren in de gevel ontstaan of dat stenen kapot gaan. Als dit gebeurt dan moet u de gevelstenen zo spoedig mogelijk vervangen. Als u dit niet doet dan is het namelijk mogelijk dat een regenbui schade veroorzaakt. Gaat het vervolgens vriezen? Dan is het goed denkbaar dat het water in de scheuren bevriest en uitzet waardoor de schade nog groter wordt. Dit kan vervolgens resulteren in het verzakken van de gevel. Door een aantal gevelstenen te vervangen kunt u dus al gauw een gehele gevelrenovatie voorkomen.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Drenthe?

De specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voeg- & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvende offertes

Dorpel / latei vervangen

Een latei vangt gewicht van de wand op en draagt dit af. Het is daarom cruciaal dat een beschadigde latei onmiddellijk wordt vervangen. Als deze verder scheurt dan is het namelijk mogelijk dat de hele gevel wegzakt. Ook de dorpel heeft een belangrijke functie. Deze beschermt de wand tegen wateroverlast. Water in de gevel is namelijk funest op het moment dat het gaat vriezen. Het water zet hierdoor uit waarna barsten ontstaan. Daarnaast kan warmte via een kapotte dorpel naar buiten waardoor u meer moet stoken. Een dorpel of latei kunt u individueel vervangen maar het is ook mogelijk om dit als onderdeel van een hele renovatie te doen.

Schoorsteen renovatie

Het is daarnaast belangrijk dat de schoorsteen in goede staat is. Scheuren en barsten in de schoorsteen kunnen resulteren in allerlei vervelende problemen en schade aan uw woonhuis in Drenthe. Een schoorsteen wordt natuurlijk veel blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden waardoor deze extra vatbaar is voor problemen. Een schoorsteen bestaat veelal uit hetzelfde materiaal als een gevel. Een schoorsteenrenovatie bestaat dan ook veelal uit dezelfde methodes als een gevelrenovatie. Zo hebt u bij een schoorsteenrenovatie onder andere te maken met schoonmaken, het vervangen van voegwerk en stenen en eventueel impregneren van stenen na het renoveren.

gevelrenovatie combineren met isolatie

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Na het aanbrengen van isolatie kunt u behoorlijk besparen op de energiekosten. Isolatiemateriaal aanbrengen is goed te combineren met een gevelrenovatie. Vooral als u een nieuwe gevelafwerking wilt is het aanbrengen van isolerende materialen een goed idee. Zo kunt u op termijn namelijk uw investering terug verdienen. U kunt op verschillende manieren de muren van isolerend materiaal voorzien. Isoleren langs de buitenkant is het meest effectief. De prijzen hiervan liggen echter ook het hoogst. Hierbij plaatst de vakman uit Drenthe isolatiemateriaal tegen de buitenmuur, vervolgens werkt hij of zij dit af met een gevelafwerking. Spouwmuurisolatie is tevens een mogelijkheid. Deze manier is relatief goedkoop en heeft de kortste terugverdientijd. Dit is echter alleen een optie als uw woonhuis in Drenthe over een spouwmuur beschikt. Is spouwmuurisolatie en isoleren langs buiten geen optie? Dan is het een mogelijkheid om de binnenmuren te isoleren. Dit is minder effectief dan buitengevelisolatie maar u bespaart zeker op de energiekosten.

Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaan wij het verwijderen van vuil en aanslag van de gevel van uw woning in Drenthe. Gevelreiniging is erg belangrijk. Door de gevel te onderhouden voorkomt u namelijk toekomstige schade. U hebt de keuze uit verschillende methodes op het gebied van gevelreiniging. Welke methode het beste is hangt af van de mate van vervuiling. Bij een lichte vervuiling door bijvoorbeeld klimop of mos valt de keuze veelal op stoomreinigen. Bij deze manier van gevelreiniging verwarmd de vakman water tot meer dan 100 graden, vervolgens spuit hij dit tegen de gevel met een hogedrukspuit. Ook zandstralen is een vorm van gevelreiniging. Hierbij wordt water gemengd met een straalmiddel, zoals kleine zanddeeltjes. Zandstralen is erg effectief bij hardnekkige vervuilingen. Tot slot hebt u de keuze uit chemisch reinigen. Meer informatie over de wet- en regelgeving omtrent gevelreiniging vindt u op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen
 • Nevelstralen
 • Zandstralen
 

Gevel chemisch reinigen

Is de gevel van uw huis in Drenthe vervuild door graffiti, roet of verfresten? Dit hardnekkige vuil kunt u verwijderen door chemisch te reinigen. Omdat er chemische middelen worden gebruikt kan alleen een professional deze manier van gevelreiniging uitvoeren. De specialist zal allereerst de buitenmuur inspecteren om te kijken welke producten hij of zij zal gebruiken. Dit is onder andere afhankelijk van het type vervuiling en de steensoort. De specialist uit Drenthe brengt het middel aan met een borstel of vernevelaar. Er ontstaat vervolgens een chemische reactie waardoor het vuil oplost.

De inwerktijd is gemiddeld 5 tot 30 minuten. Hierna spoelt de specialist met stoom of met een hogedrukreiniger loszitten vuil en eventuele resten van het chemische middel weg. De vakman probeert hierbij zoveel mogelijk van het middel op te vangen zodat dit niet in het milieu terechtkomt. Chemisch reinigingen is effectief maar het kan tevens schade of vlekken aan de buitenmuur opleveren. Het is daarom belangrijk dat de professional secuur te werk gaat.

gevelreiniging Drenthe

Stoomreinigen en nevelstralen

Door uw gevel te laten stoomreinigen door een vakman uit Drenthe ziet de wand er weer als nieuw uit. Er wordt water met hoge druk op de gevel gespoten, het water is verwarmd tot maximaal 150 graden. Al het vuil en andere milde aanslag wordt van uw gevel verwijderd. Belangrijk is dat al het water dat wordt gebruikt opgevangen wordt voor het afvoeren. Bij nevelstralen wordt er ook gebruik gemaakt van water, maar dan in combinatie met zand. Het straalmiddel wordt op de gevel gespoten en is milder dan zandstralen.

Voegen reinigen

Door verschillende factoren, zoals uitlaatgassen, is het mogelijk dat na verloop van tijd voegen net zoals stenen vies worden. Omdat de voorgevel het visitekaartje van uw woning is, is het belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Alleen de voegen schoonmaken wordt niet veel gedaan. Men kiest dan eerder voor het herstellen van dit onderdeel. Wel vindt er reiniging plaats als onderdeel van een gehele renovatie. Welke manier van reiniging het meest geschikt is hangt af van de staat van het metsel- of pleisterwerk. Als deze erg vies is, maar nog in goede staat, dan is zandstralen wellicht een goede optie. Als het voegwerk echter poreus is geworden, dan is de kans groot dat dit beschadigd raakt tijdens het schoonmaken.

gevelrenovatie voegwerk in Drenthe

Prijzen gevelrenovatie

U bent benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? Over het algemeen bestaan de prijzen voor het grootste deel, circa 75%, uit arbeidskosten en voor de resterende 25% uit materiaalkosten. Het is dus verstandig diverse offertes te vergelijken. Verschillende factoren beïnvloeden bovendien de kosten. Denk hierbij aan de mate van gevelrenovatie. Is er bijvoorbeeld alleen een reparatie of ook gevelreiniging nodig? In onderstaande prijstabel vindt u een aantal voorbeelden. In de meeste gevallen is een reparatie voldoende om ervoor te zorgen dat de buitenmuur er weer als nieuw uitziet. Is het echter ook nodig om het voegwerk te herstellen? Dit kost gemiddeld €11,- per m². Een monumentaal pand is veelal voorzien van een snijvoeg of gesneden voeg. Deze kost al gauw €55,- tot €85,- per m².

Prijstabel: kosten gevelrenovatie

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Drenthe renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Drenthe

 

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

Bij een gevelrenovatie wordt er meestal gekozen voor een combinatie van een aantal behandelingen. Dit levert u het beste resultaat op. Voordat u bijvoorbeeld de gevel laat impregneren, is het belangrijk dat u het oppervlakte laat reinigen. Hierdoor hecht het impregneermiddel beter. Daarnaast moeten alle beschadigingen hersteld zijn. Een ander voorbeeld is door uw gevel te reinigen en direct het voegwerk te herstellen of te vervangen. Door meerdere gevelwerkzaamheden te combineren bent u verzekerd van het beste resultaat. Daarnaast hoeft u niet later nog een behandeling laten uitvoeren.

gevelrenovatie kosten Drenthe

Kosteloos offertes vergelijken

Is uw pand in Drenthe toe aan een grondige gevelrenovatie? Van zandstralen tot aan impregneren, u bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere gevelrenovatie specialisten verspreid over heel Nederland. Er zit dus ook altijd een renovatiespecialist in Drenthe of in de omgeving van Drenthe. Ga direct naar het offerteformulier en laat hier uw gegevens achter samen met uw wensen. Wij zorgen er vervolgens voor dat u meerdere offertes (max. 5) ontvangt. Vanuit uw luie stoel vergelijkt u hiervan de prijzen, voorwaarden en het aanbod. U kiest vervolgens zelf welke vakman bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit nergens aan vast!

Offertes aanvragen