Gevelrenovatie Drenthe: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Drenthe

Gevelrenovatie Drenthe

Wilt u de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Drenthe verbeteren? Hebt u regelmatig last van doorslaand vocht? Of wilt u ervoor zorgen dat het voegwerk weer in oude staat hersteld wordt? Overweeg dan om een specialist op het gebied van gevelrenovatie in te schakelen. Onze specialisten helpen u graag met het impregneren, zandstralen of chemisch reinigen van de gevel, of zorgen voor het uitslijpen, uithakken en herstellen van het voegwerk. Hebt u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een gevelrenovatie of gevelreiniging? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Scherpe prijzen

Wanneer u een gevelrenovatie expert uit ons netwerk inschakelt voor hulp bij het impregneren of zandstralen van uw buitenmuur, dan wordt u gegarandeerd snel en vakkundig geholpen. Al onze professionals uit Drenthe hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en rekenen bovendien aantrekkelijke prijzen voor het vakwerk. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Het doel van de buitengevel is het beschermen van de binnenkant van uw woning. Deze wordt dan ook dagelijks blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, die uiteraard effect hebben op de kwaliteit van de muur. Om te voorkomen dat deze niet langer vochtwerend is, is het belangrijk om deze bij schade te renoveren. Daar komt bij dat een gerenoveerde buitenmuur er stukken netter uitziet dan een verweerde muur, wat de waarde van uw woning in Drenthe natuurlijk doet stijgen. Dit helpt tevens bij het verkopen of verhuren van uw pand, want een woning met achterstallig onderhoud is minder geliefd op de woningmarkt. Vraagt u zich nog steeds af waarom een renovatie nodig is?

    Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

  • Vanwege het behoud van de woning en ter bescherming tegen lekkages.
  • U verbetert de uitstraling van het huis en verhoogt daarmee de waarde.
  • Het verbetert de kans op verhuur of verkoop.

Vormen van gevelrenovatie

Het renoveren van de muur gebeurt in Drenthe in de praktijk op verschillende manieren. Welke methode het meest voor de hand ligt in uw situatie is onder meer afhankelijk van de schade. U kan de buitenmuren bijvoorbeeld laten impregneren, dit zorgt ervoor dat de muur geen vocht meer doorlaat. Een andere mogelijkheid is zandstralen, een vrij agressieve reinigingsmethode. Dit wordt daarom vaak toegepast bij woningen of panden in Drenthe waar graffiti verwijderd moet worden. Andere mogelijkheden zijn het herstellen of uithakken van de voegen, het herstellen van scheuren en het vervangen van de gevelstenen of de dorpel. Een specialist uit ons netwerk kan u vertellen met welke methode u de muur het beste kan renoveren.
buitenmuur impregneren Drenthe

Buitenmuren impregneren

Er zijn in Drenthe verschillende oorzaken voor vocht in de buitenmuur te benoemen. Wanneer u last heeft van vocht van buitenaf is het impregneren van muren een uitstekende methode. Het behoudt daarnaast ook de kwaliteit van de stenen. Bij het impregneren wordt er een dunne laag impregneervloeistof over de gehele buitenmuur aangebracht. Dit sluit de poriën, waardoor de buitenmuur na de behandeling waterafstotend is. Het impregneren van de muren brengt een aantal extra voordelen met zich mee: u loopt geen risico meer op schimmels, het impregneermiddel werkt brandvertragend en de beschermlaag werkt graffitiwerend. Eventuele graffiti is vanwege het extra laagje eenvoudig te verwijderen. Gemiddeld genomen betaalt u tussen de €6,50 en €10,- per vierkante meter, waardoor de kosten erg laag zijn vergeleken met sommige andere renovatiemethodes.

Zandstralen

Naast het impregneren van de gevel kunnen de specialisten uit ons netwerk in Drenthe deze tevens zandstralen. Zandstralen is een agressieve vorm van gevelreiniging. Zand is vermengd met water, wat de specialist onder hoge druk tegen de gevel spuit. Hierbij werken de zandkorrels als het ware als schuurpapier, waardoor de buitenmuur gereinigd wordt. Dit is een goede oplossing tegen hardnekkig vuil zoals graffiti. Het is echter niet geschikt voor alle gevels, als het zandstralen niet juist gedaan wordt of als de gevel niet hard genoeg is, kan het schade toebrengen aan de gevel. Als er al beschadigingen aanwezig zijn, dan is het van belang dat deze eerst herstelt alvorens u de muur laat zandstralen. Qua prijs kunt u rekening houden met een bedrag tussen de €14,- en €18,- per vierkante meter.

Schakel daarom altijd een vakman uit Drenthe voor het zandstralen van uw buitenmuren!

Video: gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Bij een gevelrenovatie zijn niet alleen de gevelstenen van belang, ook het voegwerk moet een behandeling ondergaan voor een optimaal resultaat. Wanneer de voegen sterk verouderd zijn, of zelfs afbrokkelen, dan adviseren wij om de voegen te laten uitslijpen of uithakken. Zowel het uithakken als uitslijpen van het voegwerk vereist een grote precisie en voorzichtigheid. Gaat u zelf aan de slag? Laat u op voorhand dan goed informeren over de te gebruiken techniek en bijbehorende risico’s. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Voegen herstellen

In een aantal gevallen is het mogelijk om beschadigd voegwerk te herstellen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een voegmiddel dat bij vrijwel elke bouwmarkt in Drenthe verkrijgbaar is. Smeer dit voegmiddel op de oude voeg, en dicht zo de gaatjes. Kies ervoor om de gevel tevens te impregneren voor een volledig waterdicht resultaat. Wanneer de voegen niet te herstellen zijn is het noodzakelijk deze te laten uithakken of uitslijpen en daarna op nieuw te plaatsen. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden.

Video: nieuw voegwerk

Scheur in muur herstellen

Een scheur in de binnen- of buitenmuur kan zeer lastig zijn, zeker met het oog op vochtproblemen. Wanneer de scheur zich in de binnenmuur bevindt, dan is het mogelijk met behulp van een vulmiddel om de scheur te dichten. Maak hiervoor genoeg ruimte rondom de scheur en maak het oppervlak vetvrij en de scheur nat. Zo zal het vulmiddel niet in de muur trekken, maar enkel de scheur dichten. Hebt u hulp nodig? Onze professionals zijn u met alle plezier van dienst.

Gevelstenen vervangen

In sommige gevallen is herstel niet voldoende en zal u de gevelstenen moeten vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er een scheur in de muur zit, of als er stukken steen van de gevel afbrokkelen. Deze problemen zullen met vorst verergeren en uiteindelijk loopt u risico op verzakking van de gevelmuur. Wij raden u aan om dit niet zelf te proberen omdat deze klus vakkennis vereist. Het is, zeker bij oudere woningen in Drenthe, eerst een flinke klus om dezelfde baksteen te vinden. Daarna is het een kwestie van het uitkappen van de beschadigde of oude bakstenen en deze te vervangen met de nieuwe steen. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €10,- en €15,- per vierkante meter.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Drenthe?

Onze specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voegen & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Dorpel/latei vervangen

Een dorpel of latei in de buitenmuur bevindt zich vaak onder een raam en is daarbij een cruciaal onderdeel van de gevel. Het draagt een heel groot gewicht en als scheuren of andere beschadigingen onbehandeld blijven dan loopt u het risico dat de hele gevel wegzakt. Daarbij beschermt de dorpel de muur ook voor wateroverlast. Als deze niet optimaal functioneert dan heeft dit negatieve gevolgen voor uw stookkosten. Bij het vervangen van de latei kan u kiezen uit verschillende materialen: de baksteenlatei, de stalen dorpel of de betonlatei. De prijzen variëren en zijn afhankelijk van het formaat. Gemiddeld betaalt u voor een baksteenlatei tussen de €6,- en €20,- per stuk en kunnen de kosten voor een stalen- en betonlatei oplopen van €6,- tot €195,-.

Schoorsteen renovatie

Bij een gevelrenovatie kan tevens de schoorsteen gerenoveerd worden. Het renoveren van de schoorsteen bestaat uit een controle van de bakstenen en het herstellen van eventuele beschadigingen. Dankzij onze schoorsteen renovatie hoeft u niet meer bang te zijn voor lekkage door de schoorsteen, en weet u zeker dat u nog lange tijd kunt genieten van een optimaal wooncomfort. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden en mogelijkheden. Wij garanderen dat uw schoorsteen renovatie bij onze professionals uit Drenthe in goede handen is.
gevel renoveren en isoleren Drenthe

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Wilt u de buitenmuur laten renoveren? Combineer dit dan met het isoleren van de woning. Laat de muur eerst isoleren en daarna renoveren, zodat er geen sporen achterblijven en direct profiteert van de voordelen van een goed geïsoleerde woning. Spouwmuurisolatie is een goede combinatie met een renovatie. Hierbij boort de isolatiespecialist kleine gaten in het voegwerk waardoor er isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten wordt. Door de voeg tijdens de renovatie te herstellen is er naderhand niets meer van terug te zien. Spouwmuurisolatie is echter enkel mogelijk indien er een spouwmuur aanwezig is. Als deze vervuild is zal u de spouwmuur eerst moeten laten reinigen.

Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie, inclusief isolatie? Vraag gratis offertes aan!

Gevelreiniging

Een gevelrenovatie is niet compleet zonder gevelreiniging. Het reinigen van de gevel kan met behulp van verscheidene technieken. Zo is het ten eerste mogelijk om de buitenmuur schoon te maken door deze te zandstralen. Andere mogelijke methoden zijn het reinigen van de gevel met een chemisch reinigingsmiddel of met behulp van stoomreiniging. Bent u benieuwd naar de diverse technieken die onze specialisten uit Drenthe inzetten? Wij geven u met alle plezier meer informatie of een vrijblijvend prijsoverzicht. Vul vandaag nog het contactformulier in.

Gevel chemisch reinigen

Wij gaven al aan dat er naast zandstralen diverse andere methoden waren waarmee een gevelreiniging in Drenthe kan worden toegepast. Eén van deze methoden is de chemische reiniging. Hierbij wordt een chemisch reinigingsmiddel direct op de buitenmuur gesmeerd, of vermengd met stoom op de gevel gespoten. Dit heeft tot gevolg dat het vuil oplost en zo van de muur gespoten kan worden. Een chemische gevelreiniging is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet schadelijk voor het milieu.

Voegen reinigen

Naast het reinigen van de gevelstenen is het tevens mogelijk om de voegen te reinigen. Het schoonmaken van het voegwerk vereist enige voorzichtigheid, omdat u al snel kans loopt de voegen te beschadigen. Wilt u de klus toch eerst zelf proberen uit te voeren? Probeer dan met behulp van een hoge drukreiniger de voegen te reinigen. Een gevelrenovatie specialist uit ons netwerk kan met behulp van professionele gereedschappen de klus snel en vakkundig afhandelen, tegen scherpe prijzen.
gevel voegen Drenthe

Prijzen gevelrenovatie

De prijzen voor gevelrenovatie lopen per methode erg uiteen. Afhankelijk van het formaat van uw woning kunnen de kosten daarom behoorlijk oplopen. Maar liefst 75% van de totale kosten gaan naar de arbeid en slechts 25% is bestemd voor het materiaal. Doordat ook de arbeidskosten per specialist enorm verschillen loont het daarom altijd om diverse prijsopgaven met elkaar te vergelijken. Gemiddeld genomen kunt u de bedragen uit onderstaande tabel hanteren. Het impregneren van de muur is vaak de meest voordelige oplossing, dit gebeurt al vanaf €6,50 tot €10,- per vierkante meter. Het vervangen van de dorpel is vaak noodzakelijk, maar wel vrij kostbaar. Over het algemeen kost dit tussen de €30,- en €40,- per uur en zal u ook nog een dorpel of latei moeten aanschaffen.

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Drenthe renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Drenthe

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend gevelrenovatie expert uit Drenthe die u van dienst kan zijn bij het schoonmaken van het voegwerk of het herstellen van de buitenmuur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten kunnen uw buitenmuur snel en vakkundig weer zijn authentieke uitstraling meegeven. Daarnaast kunnen zij uw gevel impregneren of zandstralen voor een optimale reiniging en vochtbestrijding. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig een aantal geheel vrijblijvende offertes aan die u zelf kunt vergelijken.
prijzen gevelrenovatie Drenthe