Gevelrenovatie Groningen: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Groningen

Gevelrenovatie Groningen

Heeft u een specialist uit Groningen nodig voor uw gevelrenovatie? Door een renovatie uit te laten voeren ziet uw gevel er weer als nieuw uit. Pak direct problemen, beschadigingen of andere problemen aan. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, technieken zoals zandstralen en impregneren en de gemiddelde prijzen.

Vraag vrijblijvende en gratis offertes aan. Door de prijsoffertes te vergelijken bespaart u op de kosten. U weet zeker dat u niet te veel betaalt voor het renoveren en kiest eenvoudig en snel de beste specialist. Door ons uitgebreide netwerk is er altijd een vakman bij u in de buurt.

Voordelen van onze service

 • Snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.
 • Profiteer van de ruime ervaring van professionals uit ons netwerk.
 • Toepassing van nieuwste technieken voor gevelreiniging en -renovatie.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Men besteedt vaak veel aandacht aan de binnenkant van een huis maar minder aan de buitenkant. En dat terwijl de gevel ontzettend belangrijk is. Een buitenmuur heeft namelijk verschillende functies. De belangrijkste daarvan is bescherming. Een gevel heeft veel te verduren maar zorgt er wel voor dat verschillende weersomstandigheden en bijkomend water niet uw huis binnen kunnen komen. Daarnaast hebben buitenmuren een esthetische functie. Vele mensen zien een gevel namelijk als het visitekaartje van een huis in Groningen. Als de buitenmuren aan vernieuwing toe zijn, dan is het dus belangrijk om spoedig een renovatie uit te voeren. Een gevelrenovatie heeft een aantal voordelen.

Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

 • Dankzij een renovatie behoudt u de staat van uw woonhuis. Als de gevel in goede staat is dan zorgt deze voor bescherming. Na een renovatie is uw woning dus weer beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Water heeft bovendien geen kans om binnen te dringen.
 • Dankzij de bescherming door bijvoorbeeld te impregneren is de kans op nieuwe beschadigingen een stuk kleiner.
 • De gevel is niet alleen beter beschermd, maar ziet er ook beter uit. Uw woning krijgt weer een mooie uitstraling.
 • Omdat uw huis er weer als nieuw uitziet, stijgt de waarde.
 • Probeert u al een tijdje uw pand te verkopen of te verhuren? Dankzij de nette uitstraling en het gedane onderhoud is de kans op verkoop of verhuur groter.

gevel renoveren Groningen

Vormen van gevelrenovatie

Het renoveren van gevels kan worden gedaan in vele verschillende vormen. Zo kan een renovatie vooral bestaan uit het repareren en oplossen van problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van scheuren. Schoonmaken is ook een onderdeel van gevelrenovatie. U kunt de buitenmuren laten zandstralen of deze met stoom of chemische middelen reinigen. Om ervoor te zorgen dat al het werk niet voor niets is geweest, kunt u de renovatie afsluiten door te impregneren. Zo is elke gevel weer voor een aantal jaren beschermd. U vindt hier alle benodigde informatie over de verschillende mogelijkheden op het gebied van gevelrenovaties.

 • Impregneren
 • Zandstralen
 • Herstellen voegwerk
 • Reinigen

impregneren van gevel Groningen

Gevel impregneren

Het impregneren van de muren is een klus die veelal wordt toegepast binnen de gevelrenovatie. Na het reinigen van voegwerk en buitenmuur, zal dan het oppervlak van een beschermlaagje worden voorzien. Dit laagje is een silicone vloeistof welke met behulp van een spuit of een kwast aangebracht wordt op de gevelstenen. Dit noemt men impregneren. De laag is kleurloos en erg dun, er is dus niets van te zien. De vloeistof dringt in de poriën van de stenen en laat tevens een beschermlaag achter. Hierdoor kan regenwater niet meer de woning binnen dringen. Door te impregneren worden de gevelstenen namelijk waterafstotend en daarnaast ook brandvertragend en schimmelwerend. Impregneren is alleen mogelijk wanneer er geen vuil of beschadigingen of de buitenmuur zitten. De beschermlaag werkt bovendien gemiddeld 10 jaar. Daarna zult u opnieuw moeten impregneren om uw woonhuis in Groningen te beschermen. Het is verstandig om het impregneren over te laten aan een vakman. Zo weet u zeker dat de afwerking van hoge kwaliteit blijft.

Zandstralen

Naast impregneren is ook zandstralen een veel gebruikte technieken binnen de gevelrenovatie. Het zandstralen van de gevel is een vorm van gevelreiniging, die u kunt laten toepassen voordat u de gevel gaat impregneren. Bij het zandstralen wordt een straalmiddel, zoals grit of olivinezand, vermengd met water. De vakman uit Groningen spuit dit mengsel vervolgens onder hoge druk op de ondergrond. Zandstralen wordt vooral gebruikt bij hardnekkige vervuilingen zoals graffiti of verfresten. Bij een mildere vervuiling is het niet verstandig om deze agressieve techniek te gebruiken. Het is namelijk goed denkbaar dat door zandstralen de gevel beschadigd. Zandstralen is daarom niet voor alle gevels geschikt. Het is bovendien verstandig om een professional uit Groningen in te schakelen. Hij of zij is ervaren en zal rekening houden met de benodigde druk, de afstand en de hardheid van het zandstralen. Schakel daarom altijd een vakman uit Groningen voor het zandstralen van uw buitenmuren!

Direct resultaat bij gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Het uithakken of uitslijpen van voegen, zijn beide technieken die het huidige voegwerk verwijderen. Het uithakken en uitslijpen van het voegwerk, hebben zowel voor- als nadelen. De techniek die u het beste op uw voegwerk kunt toepassen is afhankelijk van de staat van de voegen, en de manier waarop ze beschadigd zijn. Over het algemeen geldt dat het uithakken een hoger risico geeft op het beschadigen van de stenen, maar dat uitslijpen moeilijker en duurder is. Een gevelrenovatie expert uit Groningen adviseert u graag over de mogelijkheden en prijzen.

Voegen herstellen

Wanneer er schade is ontstaan aan het voegwerk, dan is dit in een aantal gevallen eenvoudige te herstellen met behulp van speciaal voegmiddel. Dit is verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt. Het voegmiddel herstel kleine scheurtjes en beschadigingen, maar is niet geschikt voor het repareren van voegen waarbij grotere stukken zijn afgebrokkeld. Zijn uw voegen zeer poreus? Schakel dan een specialist op het gebied van gevelrenovatie in. Zij zijn u met alle plezier van dienst, en brengen uw voegwerk in optimale staat.

Nieuw voegwerk aanbrengen

Scheur in muur herstellen

In de binnenmuren kunnen vanwege verschillende redenen scheuren in het oppervlak ontstaan. Een scheur is relatief eenvoudig te herstellen, en u hebt hier dan ook niet per se de hulp van een erkend vakman voor nodig. Haal de verf of het gipswerk rondom de scheur weg, en maak het oppervlak vetvrij. Zorg er vervolgens voor dat u de scheur nat maakt, en vul deze met vulmiddel. Strijk het oppervlak glad, en breng nieuwe verf of gips aan. Uw gevel ziet er spoedig weer als nieuw uit.

Gevelstenen vervangen

Als u last hebt van kapotte of beschadigde stenen dan beschermt de buitenmuur uw woonhuis niet goed meer. Schade, maar ook andere ongemakken zoals schimmel kunnen uw huis binnenkomen. Als u kapotte gevelstenen niet snel laat vervangen dan loopt u bovendien kans op grotere problemen. Denk hierbij aan verzakking van de gevel. Om dit te voorkomen is het zaak om zo spoedig de beschadigde gevelstenen te vervangen. Een vakman uit Groningen kan de gevelstenen verwijderen met behulp van een steenbeitel en vuisthamer. Vervolgens zal hij nieuwe gevelstenen plaatsen. Bij ouderen huizen is het soms lastig om exacte dezelfde gevelstenen te vinden. Bij grote schade is het daarom wellicht verstandig om een algehele gevelrenovatie uit te laten voeren.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Groningen?

De specialisten uit ons netwerk helpen u met impregneren, zandstralen, voeg- & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvende offertes

Dorpel / latei vervangen

Een latei is een betonnen, stenen, stalen of houten balk welke het gewicht dan de wand opvangt en afdraagt. Een latei bevindt zich veelal boven een kozijn. Een dorpel zit meestal onder een raam. Dankzij de schuin aflopende vorm voorkomt de dorpel dat water de gevel inloopt. U weet vast dat water in de gevel geen goed idee is. Een kapotte dorpel is bovendien slecht voor uw isolatie omdat warme lucht naar buiten kan. Het is dan ook cruciaal dat u een dorpel of latei spoedig vervangt als hier beschadigingen in zitten. Vooral bij lateien is dit erg belangrijk. Een kapotte latei kan namelijk resulteren in een verzakking van de buitenmuur waarvan het herstellen hoge kosten met zich meebrengt.

Schoorsteen renovatie

Het renoveren van de schoorsteen is een klus die niet vaak wordt uitgevoerd. Toch valt ook dit binnen de categorie gevelrenovatie. Een schoorsteen renovatie bestaat over het algemeen uit een controle van het voegwerk en de stenen, en het herstellen van eventuele beschadigingen en lekkages. Hebt u last van lelijke plekken op de buiten- of binnenmuur? Het kan zijn dat het water via de schoorsteen naar binnenkomt. Het is dan handig om de schoorsteen te renoveren. Wij helpen u hierbij met alle plezier aan een mooie woning van binnen en buiten.

gevelrenovatie combineren met isolatie Groningen

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Is uw woonhuis in Groningen toe aan een renovatie? Dit is wellicht een goed idee om isolatie aan te brengen. Isoleren brengt namelijk vele voordelen met zich mee, waaronder minder stookkosten en een verhoogd wooncomfort. Een gevelrenovatie is uitermate geschikt voor het aanbrengen van isolatie. Als u eerst isolatie aanbrengt en vervolgens renoveert, dan is er van de werken geen spoor zichtbaar. Wou u bijvoorbeeld de gevel renoveren omdat deze in erg slechte staat is? Als u besluit te isoleren dan zal de vakman uit Groningen eerst het isolatiemateriaal tegen uw huis aanbrengen. Hier overheen komt vervolgens de nieuwe gevelbekleding. Uw woning ziet er weer als nieuw uit en is een stuk energiezuiniger. Een andere optie is spouwmuurisolatie, wat u kunt laten aanbrengen indien uw woonhuis over een spouw beschikt. Deze optie is erg populair vanwege de relatief lage kosten en de snelle terugverdientijd. Tot slot is binnenmuurisolatie nog een mogelijkheid. Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie, inclusief isolatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Gevelreiniging

Naast gevelrenovatie is ook gevelreiniging een klus die de specialisten uit Groningen voor u uit kunnen voeren. Gevelreiniging vormt vaak onderdeel van de renovatie, maar kan ook los daarvan worden uitgevoerd. Het reinigen van de voegen en gevel kan met behulp van diverse technieken. Wij benoemden hierboven al zandstralen en stoomreiniging. Een derde optie is het reinigen met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Deze vorm van gevelreiniging is zeer effectief en heeft geen nadelige gevolgen voor de natuur of voegen. Meer informatie over de wet- en regelgeving omtrent gevelreiniging vindt u op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen
 • Nevelstralen
 • Zandstralen
 

Gevel chemisch reinigen

Zoals al eerder aangegeven zijn er verschillende technieken mogelijk voor het reinigen van de gevel. Eén van de opties die geschikt is voor het schoonmaken van de gevel is chemische reiniging. Bij deze vorm van reiniging wordt stoom vermengd met een chemisch reinigingsmiddel dat het vuil van de gevel zal halen. Het voordeel van een chemische gevelreiniging is dat hierbij geen schade wordt berokkend aan de buitengevel of aan het milieu. Laat een chemische reiniging altijd uitvoeren door een vakman voor het beste resultaat.

gevelreiniging Groningen

Stoomreinigen en nevelstralen

Uw gevel kunt u op verschillende manieren reinigen, bijvoorbeeld door de geveloppervlakte te stoomreinigen of te nevenstralen. Beide technieken lijken veel op elkaar, maar er is een verschil. Met stoomreinigen gebruikt een vakman uit Groningen verwarmd water, tot maximaal 150 graden Celsius, en een hogedrukreiniger. Het hete water wordt met hoge druk op de gevel gespoten, waardoor milde aanslag verwijderd wordt. Door de gevel te nevelstralen wordt er ook gebruik gemaakt van water, maar dan in combinatie met zand. Dit geeft een hele lichte schurende werking, maar is een mildere reiniging dan zandstralen. Het wordt namelijk niet op hoge druk op de gevel gespoten.

Voegen reinigen

Het reinigen van voegen is een klus die een grote nauwkeurigheid en voorzichtigheid vereist. Dit komt doordat de meeste voegen zeer gevoelig zijn voor beschadigingen. Gaat u zelf aan de slag met een hoge drukreiniger? Probeer dan eerst een klein stukje van de buitengevel om te kijken of er geen schade ontstaat. Brokkelen er tijdens de reiniging stukken van het voegwerk af? Neem dan contact op met een ervaren vakman uit Groningen op het gebied van gevelreiniging. Deze zal het werk vakkundig afhandelen.

gevelrenovatie voegwerk Groningen

Prijzen gevelrenovatie

Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten voordat u een renovatie aan de gevel laat uitvoeren. Impregneren kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de €6,50 en de €10,- per vierkante meter en de gemiddelde prijs voor zandstralen ligt tussen de €14,- en de €18 per vierkante meter. De kosten hangen af van vele verschillende factoren. U maakt een gevelrenovatie namelijk zo uitgebreid als u zelf wilt. Laat u alleen bepaalde onderdelen herstellen? Dan bent u goedkoper uit dan wanneer u kiest voor herstellen, schoonmaken door te zandstralen én impregneren. In de prijstabel vindt u meer informatie over de gemiddelde kosten.

Prijstabel: kosten gevelrenovatie

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Groningen renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Groningen

 

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

Wanneer u van plan bent om een gevelrenovatie uit te laten voeren is het vaak verstandig om een aantal behandelingen te combineren. Hiermee bespaart u niet alleen geld, maar het levert u ook het beste resultaat op. Voor het impregneren is het bijvoorbeeld handig om de gevel eerst te reinigen. Alleen dan hecht het impregneermiddel goed. Laat ook eventuele beschadigingen van tevoren repareren en voegwerk herstellen. Een ander voordeel van het combineren van werkzaamheden is dat u niet over een paar jaar alsnog een behandeling moet laten uitvoeren, alles is tenslotte al gedaan.

gevelrenovatie prijzen Groningen

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor gevelrenovatie bij uw huis in Groningen? Wilt u bijvoorbeeld uw voegwerk laten uitslijpen of de gevel impregneren? Of denkt u erover na om uw gevel te reinigen door middel van zandstralen? Aarzel dan niet om vandaag nog het offerteformulier in te vullen. U ontvangt binnen korte tijd enkele offertes van experts uit de regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de gevelspecialist die het beste bij u past.

Offertes aanvragen