gevelrenovatie kosten

Gevelrenovatie kosten

De kosten van een gevelrenovatie hangen nauw samen net de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Veel voorkomende werkzaamheden zijn reinigen en impregneren, opnieuw voegen en het aanbrengen van gevelbekleding. Benieuwd hoeveel uw renovatie nu echt gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u meerdere offertes om te vergelijken. Kies het gevelrenovatiebedrijf met de scherpste prijs en bespaar zo tot 40% op de kostprijs!

Lees verder voor meer informatie over de prijzen van een gevelrenovatie. U krijgt een compleet beeld van de kostprijs én krijgt handige bespaartips voor uw renovatie!

Voordelen van onze service

Met één klik op de knop vraagt u offertes aan bij maximaal 5 bedrijven in uw regio. Door te vergelijken bent u verzekerd van een eerlijke prijs en kiest u de vakman die het beste bij u past.

De grootste voordelen van onze offerteservice op een rij:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen.
 • Zo kiest u eenvoudig voor de vakman met de scherpste prijs.
 • De besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!
 • Uw offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen.

Gratis offertes vergelijken

gevelrenovatie kosten

Wat kost gevelrenovatie?

De kosten voor een gevelrenovatie zijn afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren. Laat u de gevel herstellen door deze te reinigen, voegen en impregneren dan liggen de kosten rond de €30,- per m². Dit is een lagere prijs per vierkante meter dan wanneer u de verschillende werkzaamheden los zou laten uitvoeren. Zo kost impregneren gemiddeld €6,50 tot €10,- per m² en betaalt u voor het vervangen van de voegen tussen de €40,- tot €42,- per m².

Schoorsteenrenovatie nodig? Voor een complete renovatie betaal je ongeveer €500,-. Wilt u graag nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen? De kosten daarvoor hangen nauw samen met het materiaal dat u kiest. Vraag voor een precieze prijsindicatie gratis offertes aan!

Gemiddelde kosten van een gevelrenovatie in 2024

Type gevelrenovatie Gemiddelde kosten in 2024*
Impregneren Tussen €6.50,- en €10,- per m²
Reinigen en impregneren Gemiddeld €19,50
Voegen, reinigen en impregneren Gemiddeld €30,-
Voegwerk repareren Vanaf €11,- per m²
Vervanging voegwerk (hakhamer) €40,- per m²
Vervanging voegwerk (manueel) €42,- per m²
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
Vervanging van gevelstenen Tussen €10,- en €15,- per steen
Vervanging van dorpel / latei Tussen €35,- en €40,- per uur
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,- voor de gehele schoorsteen
Nieuwe gevelbekleding Sterk afhankelijk van materiaalsoort
Gevel reinigen Gemiddeld €5,- tot €15,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan!


Besparen op de kosten van een gevelrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!


Welke vorm van gevelrenovatie is het?

  Wat voor prijs per vierkante meter u betaalt voor uw gevelrenovatie, hangt héél erg af van het soort renovatie. Over het algemeen is repareren bijvoorbeeld goedkoper dan vervangen. Maar dat hangt wel af van de mate van de beschadiging.

  U hebt in principe de keuze uit 5 verschillende soorten renovaties:

 • Een gevelreparatie
 • Voegwerk
 • Reinigen en impregneren
 • Dorpel, latei of gevelstenen vervangen
 • Nieuwe gevelbekleding aanbrengen
 • Hieronder leest u meer over de prijzen van deze verschillende renovaties. Wilt u graag precies weten wat u straks kwijt bent voor het renoveren van de gevel? Vraag dan gratis offertes aan!

gevelrenovatie prijzen

1. Gevelreparatie

Een gevelreparatie houdt in dat u beschadigde delen herstelt. In de praktijk gaat het hierbij vaak om kapotte gevelstenen of afbrokkelende voegen. Het is mogelijk om deze beschadigingen plaatselijk te herstellen, zonder dat u direct de hele muur hoeft aan te pakken. Daarom is dit ook een goedkopere optie!

Voegen vervangen kost ongeveer €40,- tot €42,- per m² en voor het vervangen van één of enkele beschadigde stenen betaalt u ongeveer €10,- tot €15,- per steen.

2. Gevel voegen

Wilt u de gevel opnieuw laten voegen, dan beginnen de kosten rond de €10,- per m². De keuze voor de voeg heeft een grote invloed op de prijs. Voor de snij- of knipvoeg beginnen de prijzen namelijk rond de €55,- per m². Het klinkt misschien gemakkelijk om zonder na te denken te kiezen voor een goedkopere voeg, maar onthoud wel dat de voegwerken een grote invloed hebben op de complete uitstraling van uw huis.

Let op: voor het uithakken van de voegen ligt de prijs per m² rond de €40,-. Deze kosten komen nog over de kosten voor de nieuwe voegen heen.

Soort voeg Prijs per m², inclusief arbeidskosten*
Platvolvoeg Circa €10,-
Bol geklopte voeg Gemiddeld €19,50
Verdiepte voeg Circa €10,-
Teruggehouden voeg Circa €10,-
Schaduwvoeg Circa €11,-
Snijvoeg Tussen de €55,- en €85,-
Knipvoeg Tussen de €55,- en €98,-


*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

3. Impregneren en reinigen

Twee van de meest voorkomende werkzaamheden bij het renoveren van gevels, is het impregneren en reinigen van het metselwerk. Dit zorgt voor een vernieuwde uitstraling die lang blijft. De prijzen voor dit type gevelrenovatie beginnen rond de €6,50 tot €10,- per m². Door meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren, daalt de prijs per vierkante meter. Hierdoor bent u uiteindelijk goedkoper uit door alles in één keer uit te besteden!

Reinigen en impregneren kost samen gemiddeld €19,50 per m². En dat terwijl de prijzen voor een gevelreiniging alleen oplopen tot wel €15,- per m²!

Werkzaamheden bij gevelrenovatie Gemiddelde prijs per m²
Impregneren €6.50,- tot €10,-
Reinigen en impregneren €19,50
Voegen, reinigen en impregneren €30,-
Gevel zandstralen €15,- per m²
Chemische reiniging €15,- per m²
Gevel stoomreinigen €5,- per m²

Wilt u een exacte kostprijs voor uw gevelrenovatie ontvangen?

Vraag gratis offertes aan en kies zelf voor het beste aanbod!


4. Vervanging van gevelstenen, dorpel of latei

Soms moet u bepaalde onderdelen van uw gevelmuur vervangen voor de veiligheid. Kapotte gevelstenen en een beschadigde latei kunnen grote gevolgen hebben voor de draagstructuur van uw woning. Een nieuwe dorpel of latei kost u ongeveer €35,- tot €40,- per uur.

Voor het vervangen van de gevelstenen moet u rekening houden met een prijs tussen de €10,- tot €15,- per steen. De kosten van de gevelrenovatie hangen in dat geval wel nauw samen met de materialen die u hiervoor gebruikt. Vraag daarom voor een exacte prijsindicatie gratis offertes aan.

5. Nieuwe gevelbekleding

Als uw gevel in hele slechte staat verkeert en u de uitstraling van uw huis flink wilt verbeteren, dan is nieuwe gevelbekleding een goede optie. Wat het gaat kosten om uw gevel op deze manier te renoveren, hangt af van het materiaal dat u kiest. Crepi is de goedkoopste optie: hiervoor beginnen de prijzen rond de €40,- per m². Voor hout liggen de prijzen rond de €100,- per m² en kiest u liever voor kunststof, houd dan rekening met prijzen rond de €75,- per m².

De totaalprijs voor een gevel van 80 m² ligt dan rond de €3.200,- tot €8.000,-, afhankelijk van het materiaal.

gevelrenovatie prijs

3 prijsvoorbeelden van een gevelrenovatie

Hieronder staan drie handige prijsvoorbeelden. Zo krijgt u een idee van de gemiddelde kosten van een gevelrenovatie.

 • U laat de gevel van uw hoekwoning (90 m²) renoveren. U kiest ervoor om de gevel zowel opnieuw te voegen, te reinigen en vervolgens te impregneren om de vernieuwde uitstraling lang vast te houden. De prijzen voor deze gevelrenovatie beginnen rond de €2.700,-.
 • Uw muur heeft wat lichte beschadigingen en u besluit een deel van de muur opnieuw te voegen. Dit oppervlak is ongeveer 4 m² groot. U kiest voor een standaard platvolvoeg voor €10,- per m², dezelfde voeg als in de rest van het metselwerk. De nieuwe voegen kosten in dat geval ongeveer €40,-.
 • Het is nodig om uw dorpel te vervangen, omdat deze flink verouderd is. Het gaat om een relatief eenvoudige klus en de vakman verwacht in 4 uurtjes wel klaar te zijn. De totaalprijs ligt dan rond de €140,- tot €160,-.

Tips om te besparen op de kosten van gevelrenovatie

Zo laat u uw gevel renoveren tegen lage kosten:

 • 1. Help mee! Misschien kunt u voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, puin afvoeren of eventueel zelf de materialen ophalen. Zo kan de vakman direct aan de slag en bespaart u op de arbeidskosten.
 • 2. Kies een vakman in de buurt. Alle gevelspecialisten brengen voorrijkosten in rekening. Dit zijn kosten voor de afgelegde kilometers. Door ervoor te zorgen dat de afstand zo klein mogelijk is weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!
 • 3. Kies goedkope materialen. Ga voor een standaard voeg en kies een goedkope raamdorpel. Kiest u voor gevelbekleding dan is het ook slim om te kiezen voor een goedkope oplossing, zoals crepi of kunststof.
 • 4. Investeer in isolatie! Dat klinkt gek: investeren om te besparen. Maar door uw gevel tijdens het renoveren direct te isoleren houdt u de prijs per m² laag, krijgt u mogelijk een mooie subsidie én verdient u de investering na verloop van tijd weer terug.
 • 5. Vergelijk gratis offertes. Door het vergelijken van offertes vindt u gemakkelijk en snel de vakman met de scherpste prijs: zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!

gevelrenovatie kosten gevelspecialist

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Gevel renoveren? Schakel een vakman in zodat u zeker weet dat de renovatie zo snel mogelijk is afgerond. Bovendien profiteert u met de hulp van een expert van de beste isolatie en weet u zeker dat u de levensduur optimaal verlengt.

Besparen op de gevelrenovatie kostprijs?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere offertes van vakmannen in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis én vrijblijvend: u zit nergens aan vast!