Gevelrenovatie Noord-Brabant: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Noord-Brabant

Gevelrenovatie Noord-Brabant

Wilt u er graag voor zorgen dat uw woning of bedrijfspand een verzorgde aanblik biedt? Dan adviseren wij om minimaal eens per 20 jaar een gevelrenovatie te laten uitvoeren door een erkend vakman uit Noord-Brabant. Bij een gevelrenovatie zullen onze professionals een gevelreiniging uitvoeren en vervolgens ter bescherming de gevel impregneren. Daarnaast kunnen zij ook het voegwerk uitslijpen of uithakken en vervolgens herstellen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor een gevelrenovatie naar uw wensen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Scherpe prijzen

Wanneer u een erkend gevelrenovatie expert uit ons netwerk inschakelt voor het zandstralen of chemisch reinigen van uw buitenmuur, dan weet u zeker dat u snel en vakkundig geholpen wordt. Al onze specialisten zijn uitstekend gediplomeerd en hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Daarnaast garanderen wij scherpe prijzen voor al onze diensten op het gebied van gevel en voegwerk. Via ons webformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Wanneer u beschadigingen aan uw gevel ontdekt, is het noodzaak om deze zo snel mogelijk te laten repareren. Of het nu gaat om scheuren, kapotte stenen of een kapotte dorpel, ze leiden er allemaal toe dat u risico loopt op vochtschade en het verzakken van de buitenmuur. Daarnaast raden wij u aan om de oorzaak van de schade te achterhalen, zodat hetzelfde probleem zich niet in de toekomst herhaalt. Een veel voorkomende oorzaak in Noord-Brabant is een te groot temperatuurverschil met binnen en buiten, of er ontstaan beschadigingen door achterstallig onderhoud. Als gevolg hiervan kunnen de kosten voor het renoveren flink oplopen. Er zitten daarnaast diverse voordelen aan gevelrenovatie verbonden:

  • U verbetert het aanzicht en verhoogt de waarde van het pand.
  • U vergroot de kans om de woning te verhuren of verkopen.
  • Het beschermt de binnenkant van de woning en voorkomt ernstige vochtproblemen.

Vormen van gevelrenovatie

Afhankelijk van de schade, zijn er diverse mogelijkheden wat betreft de gevelrenovatie. Een voordelige optie is het impregneren van de buitengevel. De buitenmuur wordt waterafstotend en werkt tevens brandwerend. Bij grote beschadigingen aan de tegels is impregneren alleen echter niet voldoende en zal u de gevelstenen moeten vervangen. Als u geen nare kleurverschillen wilt zien is het wel noodzakelijk dat u de originele baksteen gebruikt, wat bij oudere woningen in Noord-Brabant vaak moeilijk te vinden is. Vermoedt u schade en weet u niet welke methode van renoveren het meest geschikt is? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, een specialist uit Noord-Brabant kan u voorzien van een persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte op maat.
muur impregneren Noord-Brabant

Buitenmuren impregneren

Het impregneren van de gevel is een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren, maar wij raden u aan om hier zeker een erkend gevelrenovatie specialist voor in te schakelen. Dit komt omdat het impregneren van de muur een grote precisie vereist, wilt u een optimaal resultaat behalen. Er zitten verschillende voordelen aan het impregneren van de gevel. Zo maakt u de muur hydrofoob, waardoor het geen vocht meer opneemt zonder dat u het volledig afsluit. Hierdoor heeft u geen vochtproblemen meer en zal de vergroening van de gevel ook minder worden. Ook wordt de warmtegeleiding van het bouwmateriaal gereduceerd, wat inhoudt dat u maandelijks op uw stookkosten zal besparen. Het fijne van het impregneermiddel is dat dit op waterbasis is, waarmee u op een duurzame manier uw muur renoveert.

Zandstralen

Het zandstralen van de gevel is een effectieve maar agressieve manier om het oppervlak te reinigen. Zandstralen is ook een klus die u het beste overlaat aan een erkend specialist. Al het gebruikte water zal namelijk opgevangen moeten worden en mag niet zomaar worden geloosd. Omdat er het risico bestaat dat het zandstralen de gevel beschadigd, is dit enkel een oplossing in het geval van hardnekkig vuil, zoals graffiti. Indien de specialist de muur niet geschikt acht dan zal hij u andere gevelreiniging methodes aanraden, zoals stoom- of chemisch reinigen. Welke methode u ook gebruikt: het is van belang dat u de muren wel goed laat reinigen. Vuil dat voor langere tijd op uw gevel zit zal uiteindelijk het materiaal aantasten, waardoor u binnen- en buiten mogelijk schade oploopt.

Schakel daarom altijd een vakman uit Noord-Brabant voor het zandstralen van uw buitenmuren!

Video: gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Zoals aangegeven zult u bij een gevelreiniging of gevelrenovatie ook aandacht moeten besteden aan de voegen. Wanneer uw voegen afbrokkelen of poreus zijn, dan adviseren wij om deze te laten uithakken of uitslijpen. Bij zowel het uithakken als uitslijpen is het van belang om zeer nauwkeurig te werk te gaan, om te voorkomen dat de stenen beschadigd raken. De professionals uit ons netwerk in Noord-Brabant zullen het voegwerk vakkundig behandelen, opdat na het uithakken de nieuwe voegen eenvoudig en snel geplaatst kunnen worden.

Voegen herstellen

Wanneer de beschadigingen aan het voegwerk niet al te groot zijn, dan is het mogelijk om deze te herstellen met behulp van een eenvoudig vulmiddel. Dit middel is te koop bij vrijwel elke bouwmarkt in Noord-Brabant en kan door u zelf worden aangebracht. Zorg ervoor dat u dit doet op een droge dag, waardoor het middel goed kan uitharden. Heeft het vulmiddel geen effect? Laat dan alsnog een gevelrenovatie expert langskomen. Deze zal u adviseren over de beste oplossing voor uw voegen.

Video: nieuw voegwerk

Scheur in muur herstellen

Het herstellen van een scheur in de binnen- of buitenmuur is tevens mogelijk met behulp van vulmiddel. Zeker muren aan de binnenzijde van uw woning zijn relatief eenvoudig te herstellen. Zorg er in dit geval wel voor dat er voldoende ruimte is om te werken, en ontvet altijd de scheur en het omgevende oppervlak. Door het vulmiddel glad af te strijken is het bovendien mogelijk om de muur opnieuw te verven. Zo ziet u niets meer van de scheur terug.

Gevelstenen vervangen

Indien u ernstige beschadigingen opmerkt dan zal u waarschijnlijk gevelstenen moeten laten vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een scheur in de muren. Het is mogelijk om individuele stenen te vervangen, om zo extra kosten te besparen. De specialist doet dit door het uitkappen van de steen. Hij krabt de voeg rondom de beschadigde gevelsteen weg, specialisten uit Noord-Brabant doen dit meestal handmatig met behulp van een speciale krabber of zelfs een schroevendraaier. Zodra de steen los zit zal hij deze verwijderen en een nieuw exemplaar aanbrengen. Deze stappen worden herhaald tot alle beschadigde bakstenen vervangen zijn. Om kleurverschillen te voorkomen raden wij u aan om dezelfde baksteen te gebruiken, maar dit kan bij oudere woningen een flinke zoektocht zijn.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Noord-Brabant?

Onze specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voegen & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Dorpel/latei vervangen

De dorpel of latei is een belangrijk onderdeel van de buitengevel. Schade zal u zo snel mogelijk moeten herstellen. De oorzaak verschilt vaak per situatie, maar in Noord-Brabant zijn de meest voorkomende oorzaken doorgeroeste spouwankers, de thermische werking of trillingen. Zodra de latei beschadigd is zal de draagkracht verminderen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de buitenmuren van uw woning. In sommige gevallen kan de schade hersteld worden, maar vaak neemt de specialist het zekere voor het onzekere en wordt de volledige dorpel vervangen. Sommige klanten denken dat zij geen dorpels hebben, maar dit klopt uiteraard niet. Ze zullen misschien goed verscholen zijn, maar elke woning met ramen beschikt over dorpels. Staan uw bakstenen onder het raam verticaal? Dan wordt dit als de dorpel beschouwd.

Schoorsteen renovatie

Het herstellen van de schoorsteen hoort eveneens bij de taken die onze gevelrenovatie experts uit Noord-Brabant kunnen uitvoeren. Het renoveren van de schoorsteen bestaat meestal uit een controle van het metselwerk en het eventuele herstel van het voegwerk of de stenen. Daarnaast is het voor ons tevens een optie om de schoorsteen te impregneren of te reinigen met één van de geavanceerde technieken. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes bij ons aan. Wij helpen u graag verder.
gevel renoveren en isoleren

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Wij horen steeds vaker dat klanten uit Noord-Brabant het renoveren combineren met het aanbrengen van isolatie. Dit is een prima keuze, omdat u op deze manier maar één keer overlast van de werkzaamheden ervaart. Bovendien: zodra het renoveren achter de rug is, zal u minder snel opnieuw werkzaamheden aan de muur laten uitvoeren. U kunt denken aan spouwmuurisolatie, waarbij de spouw gevuld wordt met een isolatiemateriaal. Indien er geen spouw aanwezig is, is het ook mogelijk om isolatiemateriaal direct tegen de gevel te plaatsen. Hier wordt dan een nieuwe gevel voor geplaatst. Bij deze optie is het wel belangrijk dat beschadigingen aan de originele buitenmuur eerst gerepareerd worden.

Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie, inclusief isolatie? Vraag gratis offertes aan!

Gevelreiniging

Wij gaven al aan dat het uitvoeren van een gevelreiniging past binnen het takenpakket van onze vakmannen. Bij een gevelreiniging zullen wij de gevel zandstralen of met behulp van chemische of stoomreiniging het vuil van de muur verwijderen. Een gevelreiniging van de buitenmuur is een klus die niet veel tijd in beslag hoeft te nemen, maar die wel vakkundig moet worden afgehandeld. Wij garanderen dat u dankzij onze hulp meer lange tijd kunt genieten van een prettige aanblik van uw woning in Noord-Brabant. Neem daarom snel contact met ons op.

Gevel chemisch reinigen

Bent u aan het kijken naar methoden voor gevelreiniging? Kijk dan ook eens naar de opties en prijzen voor het reinigen met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Dit reinigingsmiddel wordt direct op de buitenmuur gewreven of vermengd met stoom tegen de gevel aangespoten. Vervolgens zal met water het vuil en het middel worden weggespoeld. Wij garanderen dat het chemisch middel geen nadelige gevolgen zal hebben voor de muur of de natuur rondom uw woning in Noord-Brabant.

Voegen reinigen

Naast het uithakken en uitslijpen van het voegwerk, is het tevens een optie om deze te laten reinigen. Het schoonmaken van de voegen is een precair klusje, omdat er al snel beschadigingen aan het cement ontstaan. Wanneer het voegwerk afbrokkelt, of als er steeds meer scheurtjes ontstaan tijdens het reinigsproces, adviseren wij om alle voegen volledig te verwijderen en nieuwe te laten plaatsen. Zo weet u zeker dat u geen kans hebt op een lek en andere vormen van wateroverlast.
gevel opnieuw voegen Noord-Brabant

Prijzen gevelrenovatie

Het grootste deel van de kosten van gevelrenovatie gaat naar de arbeidskosten: maar liefst 75%! Deze arbeidskosten verschillen per specialist, waardoor u flink kan besparen door alleen al meerdere offertes op te vragen via ons offerteformulier. Bent u op zoek naar een voordelige of preventieve manier om uw muur te renoveren? Kies dan voor het impregneren, dit kost slechts €6,50 tot €10,- per vierkante meter. Wanneer er hardnekkig vuil aanwezig is dat u niet met chemisch reinigingsmiddel heeft kunnen verwijderen dan is zandstralen een goede keuze. Zandstralen zal u gemiddeld €14,- tot €18,- per vierkante meter kosten. Het herstellen van het voegwerk kan al vanaf €11,- per vierkante meter en hiermee creëert u toch al een veel nettere uitstraling.

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Noord-Brabant renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Noord-Brabant

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een ervaren gevelspecialist uit Noord-Brabant die u kan helpen bij het impregneren of zandstralen van uw huis of bedrijfspand? Wilt u weten wat de kosten zijn voor een gevelreiniging? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het renoveren van de schoorsteen? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. De gevel en vochtbestrijding specialisten beantwoorden uw hulpvragen spoedig en sturen u desgewenst een aantal vrijblijvende offertes toe. Vergelijk deze zelf met elkaar op basis van prijs en aanbod!
gevelrenovatie offerte Noord-Brabant