Gevelrenovatie Rotterdam: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten reinigen? Door gratis offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Rotterdam

Gevelrenovatie Rotterdam

Is uw gevel zodanig vervuild of beschadigd dat een gevelrenovatie in Rotterdam onvermijdelijk is? Schakel dan zo snel mogelijk een gevel expert in. De vakman kijkt naar de mogelijkheden voor het reinigen van uw gevelmuur. Is een gevelreiniging bijvoorbeeld voldoende of moet er ook een gevelrenovatie plaatsvinden? Wilt u besparen op de renovatiekosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij gevelwerken. Denk aan het reinigen door middel van zandstralen, chemische middelen of nevelreiniging. Daarnaast is het ook mogelijk de gevelmuur te renoveren door middel van voegwerk of het renoveren van de schoorsteen.

Voordelen van onze service

 • Ervaren gevelspecialisten uit uw eigen regio.
 • Vergelijk gemakkelijk de kosten van meerdere gevelspecialisten uit Rotterdam.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

  Werkzaamheden (*)
  Oppervlakte (m2) (*)


  Gratis – Vrijblijvend

  kosten gevelrenovatie

  Waarom gevelrenovatie in Rotterdam?

  Men besteedt vaak veel aandacht aan de binnenkant van een huis maar minder aan de buitenkant. En dat terwijl de gevel ontzettend belangrijk is. Een gevel heeft namelijk verschillende functies. De belangrijkste daarvan is bescherming. Een gevel heeft veel te verduren maar zorgt er wel voor dat verschillende weersomstandigheden en neerslag niet uw huis binnen kunnen komen. Daarnaast hebben buitenmuren een esthetische functie. Vele mensen zien een gevel namelijk als het visitekaartje van een huis.

  Als de buitenmuren aan vernieuwing toe zijn, dan is het dus belangrijk om spoedig een gevelrenovatie uit te voeren. Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

  • Dankzij een renovatie behoudt u de staat van uw woonhuis. Als de buitenmuur in goede staat is dan zorgt deze voor bescherming. Na een renovatie is uw woning dus weer beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.
  • Dankzij de bescherming door bijvoorbeeld te impregneren is de kans op nieuwe beschadigingen een stuk kleiner na een gevelrenovatie.
  • De gevel is niet alleen beter beschermd, maar ziet er ook beter uit. Uw woning krijgt zo weer een mooie uitstraling.
  • Omdat uw huis er weer als nieuw uitziet, stijgt de waarde.
  • Probeert u al een tijdje uw pand te verkopen of te verhuren? Dankzij de nette uitstraling en het gedane gevelonderhoud is de kans op verkoop of verhuur groter.
  Nieuwsgierig wat gevelrenovatie kost? Start gratis offerteaanvraag!

  Gevelrenovatie kosten 2021

  Benieuwd naar de totaalprijs voor een gevelrenovatie? De prijs wordt beïnvloed door een aantal factoren, bijvoorbeeld de grootte van de gevel en de type gevelrenovatie die u laat uitvoeren. De prijs voor een gevelreiniging begint bijvoorbeeld al vanaf €5,- per vierkante meter en het herstellen van kapotte stenen kost gemiddeld €10,- en €15,- per steen. Vaak wordt er gekozen om verschillende renovatiewerken te combineren voor het beste resultaat. Laat de buitenmuur bijvoorbeeld impregneren na een gevelreiniging. Impregneren kost gemiddeld €6.50,- en €10,-per m² . In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen voor een renovatie.

  Alle prijsinformatie vindt u op de pagina gevelrenovatie kosten.

  Wat kost gevelrenovatie?

  Type gevelrenovatie Gemiddelde kosten 2021*
  Impregneren Tussen €6.50,- en €10,- per m²
  Voegwerk repareren Vanaf €11,- per m²
  Vervanging voegwerk (hakhamer) €40,- per m²
  Vervanging voegwerk (manueel) €42,- per m²
  Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
  Vervanging van gevelstenen Tussen €10,- en €15,- per steen
  Vervanging van dorpel / latei Tussen €35,- en €40,- per uur
  Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,- voor de gehele schoorsteen
  Nieuwe gevelbekleding Sterk afhankelijk van materiaalsoort
  Gevel zandstralen Gemiddeld €15,- per m²
  Chemische reiniging Gemiddeld €15,- per m²
  Gevel stoomreinigen Gemiddeld €5,- per m²

  * Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

  Prijsopbouw: gevelrenovatie

  Zoals hieronder is te zien bestaan de kosten voor het grootste gedeelte (75%) uit de arbeidskosten. De rest van de kosten bestaat uit de benodigde materialen (22%) en eventuele voorrijkosten (3%). Het loont daarom enorm om gratis offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit uw eigen regio.

  Wist u dat u door offertes vergelijken bespaart op de renovatiekosten?

  De besparing loopt op tot wel 40%! Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes!

  Gratis offertes vergelijken

  Professionele gevelrenovatie: de methodes

  Het renoveren van gevels kan worden gedaan in vele verschillende vormen. Zo kan een gevelrenovatie in Rotterdam vooral bestaan uit het repareren en oplossen van problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van een scheur. Reinigen is ook een onderdeel van gevelrenovatie. U kunt de buitenmuren laten zandstralen of deze met stoom of chemische middelen reinigen. Om ervoor te zorgen dat al het werk niet voor niets is geweest, kunt u de muurrenovatie afsluiten door te impregneren. Zo is elke buitengevel weer voor een aantal jaren beschermd.

  U vindt hieronder alle benodigde informatie over de verschillende mogelijkheden op het gebied van muurrenovatie of vraag gelijk gratis offertes aan en start met vergelijken van prijzen.

  gevel impregneren Rotterdam

  Gevel impregneren

  Wilt u de gevel beschermen en voorkomen dat neerslag binnendringt? Schakel dan een vakman in voor het impregneren van de buitenmuur. Het aangebrachte impregneermiddel dringt tot diep in de poriën van het metselwerk naar binnen en zorgt voor een waterdichte laag. U ziet niets van het impregneermiddel, na het drogen is het helemaal transparant. Impregneren zorgt ervoor dat vuil zich minder goed hecht op de buitenmuur en dat de gevel waterafstotend is.

  Hoe werkt het gevel impregneren in Rotterdam?

  De vakman brengt een het impregneermiddel op waterbasis aan met een drukspuit. Hij werkt van boven naar beneden en zorgt ervoor dat hij geen één plekje op de buitenmuur overslaat. Na het aanbrengen moet het middel drogen en daarna werkt het direct. Het professioneel laten impregneren van de gevel kost gemiddeld tussen de €6.50,- en €10,- per m².

  Meer weten over hydrofoberen, en wat de verschillen met impregneren zijn? Bekijk dan deze pagina over hydrofoberen.

  Voegen repareren

  Brokkelt het voegwerk af of ziet u een scheur? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een voeger uit Rotterdam in te schakelen voor het renoveren van de voegen. Meestal is het nodig om het beschadigde gedeelte te vervangen. Het voegbedrijf haalt alle voegen die aangetast zijn door de beschadigingen of een scheur eruit en brengt nieuw voegmortel aan. Hij zorgt ervoor dat de kleur overeenkomt met de bestaande voegen, zodat u niets zit van de herstelwerkzaamheden. U kunt voegwerk vanaf €11,- per m² laten repareren.

  Voegen vervangen, hoe werkt dat?

  Een voeger adviseert om voegen te renoveren wanneer deze poreus zijn geworden, verouderd of beschadigd. Het voeg- en metselwerk zijn namelijk belangrijk voor de bescherming tegen de weersomstandigheden zoals neerslag. Een vakman slijpt of hakt de lint- en stootvoegen uit met een slijptol of een hakhamer. Daarna brengt hij nieuw voegmortel aan. Bijvoorbeeld een mooi knipvoeg, snijvoeg of een platvolvoeg. De voeger strijkt de voegen glad voor een egaal resultaat of bewerkt ze met een borstel voor meer structuur.

  voegen verwijderen Rotterdam

  Voegen uitslijpen of uithakken?

  Uitslijpen en uithakken zijn twee methodes om voegen te verwijderen. Voor het uitslijpen gebruikt de vakman een slijptol met een voegblad. Er bestaan verschillende diktes voegblad, De geschikte dikte is afhankelijk van de dikte van voeg. Uitslijpen gaat snel, is geschikt voor kleine en harde voegen en geeft een strak resultaat. Er komt echter wel veel stof vrij, dus reinigen naderhand is aan te raden.

  Hoe hakt een vakman de voegen uit bij een gevelrenovatie?

  Uithakken gaat manueel of met een elektrische hakhamer. Manueel uithakken is zeer nauwkeurig, maar ook erg arbeidsintensief. Daarom gebruikt een vakman meestal een hakhamer voor uithakken. Uithakken is iets nauwkeuriger dan uitslijpen en geschikter voor kwetsbare buitenmuren. Het uithakken kost gemiddeld €40,- per m². Uitslijpen gemiddeld €25,- tot €50,- per vierkante meter.

  Nieuw voegwerk

  Wanneer u nieuw voegwerk nodig heeft, heeft u de keuze uit allerlei voegsoorten. Voor het aanbrengen van nieuwe lint- en stootvoegen is het verstandig om eerst een gevelreiniging uit te laten voeren. Er komt namelijk veel stof vrij bij het uithakken en uitslijpen. Voegresten en stof beïnvloedt de hechting van het voegmortel, waardoor een voeg kan gaan brokkelen. Een platvolvoeg wordt veel gebruikt, net als een bol geklopte voeg. U verwacht het misschien niet, maar het voegwerk heeft veel invloed op de uiteindelijke uitstraling van de buitengevel. Een knipvoeg geeft een zeer strak resultaat en een schaduwvoeg valt juist minder op. Nieuw voegwerk is al vanaf €10,- per m² mogelijk.

  Nieuw voegwerk laten aanbrengen

  Bekijk hoe het aanbrengen van een snijvoeg werkt!

  Kosten van nieuw voegwerk

  De totaalprijs voor een nieuwe voeg is afhankelijk van de grootte van uw gevel en welk voegsoort u laat aanbrengen. Een teruggehouden- of verdiepte voeg ligt bijvoorbeeld dieper in het metselwerk, waardoor de bakstenen meer opvallen. De kosten hiervoor beginnen vanaf €10,- per vierkante meter. Een snij- of knipvoeg is een stuk duurder. De prijzen liggen dan tussen de €55,- en €98,- per vierkante meter. Het aanbrengen van deze voegsoorten is namelijk arbeidsintensiever. Elke voeg wordt namelijk bijgesneden, eventueel in een hoek, voor een strak resultaat. Bekijk de prijstabel voor de gemiddelde prijzen per voegsoort.

  Wat kost voegwerk?

  Soort voeg Prijs per m², inclusief arbeidskosten*
  Platvolvoeg Circa €10,-
  Bol geklopte voeg Circa €10,-
  Verdiepte voeg Circa €10,-
  Teruggehouden voeg Circa €10,-
  Schaduwvoeg Circa €11,-
  Snijvoeg Tussen de €55,- en €85,-
  Knipvoeg Tussen de €55,- en €98,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

  Gevel voegen

  Na het uithakken of uitslijpen van de voegen en een gevelreiniging is het tijd om de nieuwe voegen aan te brengen. Hiervoor maakt de vakman speciaal voegmortel. De samenstelling van de grond- en kleurstoffen van de mortel bepaalt de hardheid en de kleur. Naast voegmortel heeft de vakman een troffel nodig en een voegspijker. Hij brengt eerst mortel aan in de horizontale lintvoegen. Hiervoor doet hij een beetje voegmortel op de troffel. De troffel zet hij tegen de buitenmuur aan en met de voegspijker duwt de vakman de mortel in de lintvoegen. Dit proces herhaalt de vakman voor de verticale stootvoegen. Tussendoor drukt hij het mortel goed aan, zodat alles goed aansluit op de stenen.

  Gevelstenen vervangen

  Als u last hebt van kapotte of beschadigde stenen dan beschermt de gevel uw woonhuis niet goed meer. De isolatiewaarde verlaagd, waardoor uw stookkosten stijgen. Als u kapotte stenen niet snel laat vervangen dan loopt u bovendien kans op grotere problemen. Denk hierbij aan verzakking van de gevel. Om dit te voorkomen is het zaak om zo snel beschadigde bakstenen te vervangen.

  Een gevelspecialist uit Rotterdam kan de bakstenen verwijderen met behulp van een steenbeitel. Vervolgens zal hij nieuwe bakstenen plaatsen. Bij ouderen huizen is het soms lastig om exacte dezelfde stenen te vinden. Bij grote schade is het daarom verstandig om een algehele gevelrenovatie uit te laten voeren. Gevelstenen vervangen kost gemiddeld tussen de €10,- en €15,- per steen.

  scheur in gevel herstellen Rotterdam

  Scheuren in muren

  Scheuren in muren ziet er lelijk uit, maar zijn ook schadelijk voor uw woning. Sommige scheuren tasten namelijk de constructie en stevigheid van uw woning aan.

  Hoe ontstaat scheurvorming?

  Trekspanning en trilschade zijn vaak oorzaken van scheuren in muren. Daarnaast wordt verwacht dat de droge zomer van 2018 en de verwachte droogte voor veel woningverzakkingen gaan zorgen. De daling van het grondwaterpeil kan wel tot 1 miljoen woningen doen verzakken. Met name woningen die voor 1970 gebouwd zijn, lopen risico. Het is belangrijk dat u scheuren in muren zo snel mogelijk laat repareren, om verdere scheurvorming en schade te voorkomen.

  Hoe scheur in gevel repareren?

  Wanneer u een scheur in een van uw muren heeft, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten stabiliseren en repareren. Schakel voor het repareren van een scheur altijd een specialist in. Een specialist zorgt niet alleen voor een cosmetische reparatie, maar hij pakt ook de onderliggende oorzaak aan.

  Hoe repareert een specialist scheuren?

  In de meeste gevallen gebruikt een vakman elastische kit of cementpleister om scheuren in uw muren weg te werken. Bij grotere scheuren is het soms nodig om een gedeelte van het voegwerk uit te hakken en opnieuw te vullen. Kijk voor een handige scheurwijzer op eigenhuis.nl . Op deze website doet u een snelle test om te zien welke maatregelen een vakman neemt voor het herstellen van een scheur.

  Dorpel / latei vervangen

  Een latei is een betonnen, stenen, stalen of houten balk welke het gewicht dan de wand opvangt en afdraagt. Lateien bevinden zich veelal boven een kozijn. Een dorpel zit meestal onder een raam. Dankzij de schuin aflopende vorm voorkomen de dorpels dat water de gevel inloopt. U weet vast dat water in de gevel geen goed idee is.

  Een kapotte raam- of deurdorpel is bovendien slecht voor uw isolatie omdat warme lucht naar buiten kan. Het is dan ook cruciaal dat u een onderdorpel of raamlatei spoedig vervangt als hier beschadigingen in zitten. Vooral bij lateien is dit erg belangrijk. Een kapotte raamlatei kan namelijk resulteren in een verzakking van de buitenmuur waarvan het herstellen hoge kosten met zich meebrengt. Het vervangen van de dorpel of latei kost gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur.

  schoorsteenrenovatie Rotterdam

  Schoorsteenrenovatie

  Een schoorsteenrenovatie is nodig wanneer het metselwerk van de schoorsteen in slechte staat verkeert, wanneer het rookkanaal niet meer goed werkt of wanneer de schoorsteen lekt. Een schoorsteenrenovatie bestaat uit het compleet renoveren van de schoorsteen of het vernieuwen van een aantal onderdelen. Kies bijvoorbeeld voor het renoveren van de loodslabben voor een waterdichte verbinding, vervang kapotte gevelstenen of vervang het rookkanaal om rookschade te voorkomen.

  Bij een complete schoorsteenrenovatie wordt de gehele schoorsteen opnieuw opgebouwd. Na een schoorsteenrenovatie werkt de schoorsteen weer naar behoren. Een schoorsteenrenovatie is te realiseren vanaf €500,- voor de hele schoorsteen.

  Nieuwe gevelbekleding

  Wanneer u nieuwe gevelbekleding in Rotterdam laat aanbrengen tijdens een gevelrenovatie, hebt u de keuze uit verschillende bekledingssoorten. Denk aan houten bekleding of kunststof met een houtlook. Kunststof vereist minder gevelonderhoud dan echt hout. Ook gevelbeplating is een optie. Het voordeel van deze platen is dat ze zeer snel aangebracht zijn. Hetzelfde geldt voor steenstrips met de uitstraling van echte bakstenen.

  Combineer het gevelonderhoud met het aanbrengen van gevelisolatie. U voorkomt met isolatie namelijk warmteverlies en bespaart zo op de energiekosten. Soms heeft u een vergunning nodig voor het aanbrengen van bekleding. Kijk hiervoor op omgevingsloket.nl

  Een vakman brengt de volgende gevelbekleding aan:

  • Crepi
  • Sierpleister
  • Steenstrips
  • Hout
  • Kurk
  • Sidings
  • Metaal
  • Gevelbeplating

  Op zoek naar een ervaren gevelspecialist voor een renovatie?

  Vind eenvoudig het beste gevelrenovatie bedrijf door prijsoffertes te vergelijken!

  Gratis offertes vergelijken

  gevelreiniging Rotterdam

  Gevelreiniging Rotterdam

  Met een gevelreiniging in Rotterdam ziet uw gevel er weer netjes en verzorgd uit. Vuil zoals mosgroei of algen tast een gevel aan. Het metselwerk wordt poreus en water stroomt niet meer goed van de gevel af. Met een reiniging of ander gevelonderhoud verlengt u de levensduur van de gevel.

  Er zijn verschillende methodes voor een gevelreiniging. Bijvoorbeeld door de gevel te stralen met zand of door het te behandelen met een chemisch middel. Zandstralen is zeer geschikt voor hardnekkige vervuiling en een stoomreiniging voor milder vuil. Door de buitengevel na de gevelreiniging te impregneren beschermt u uw gevel en zorgt u ervoor dat de gevel er lang mooi uit ziet. Onderstaand ziet u een aantal vormen van gevelreiniging.

  Gelijk weten wat één van deze gevelreinigingsmethodes u gaat kosten? Vraag dan, zonder verdere verplichtingen, gratis offertes aan!

  Waarom gevelreiniging in Rotterdam?

  Gevelvervuiling door graffiti komt helaas veel voor. Gelukkig is het reinigen hiervan, voor een gevelspecialist, geen enkel probleem. Met speciale chemische middelen of een straalreiniging zorgt hij ervoor dat de gevel van uw woning er snel weer als nieuw uitziet. Naast graffiti kunnen ook mossen, algen of uitlaatgassen ervoor zorgen dat gevels vervuild raken. Voor iedere soort vervuiling is er geschikte een reinigingsmethode.

  De belangrijkste redenen voor een gevelreiniging in Rotterdam:

  • Mos en algen maken de muur poreus waardoor u kans loopt op vorstschade.
  • (Zure) regen, wind en uitlaatgassen zorgen voor vervuiling.
  • Het verwijderen van graffiti.
  • U geeft uw huis een frisse aanblik.

  Gevelreiniging kosten 2021

  Een stoomreiniging is één van de goedkoopste opties. Dit kost namelijk gemiddeld €5,- per vierkante meter. Zandstralen is duurder, maar stralen haalt zelfs de meest hardnekkige vervuiling van buitenmuren. De gemiddelde prijs is €15,- per vierkante meter. Een chemische reiniging kost hetzelfde als stralen. Een exacte prijs voor laserreiniging geven is erg lastig, omdat dit afhankelijk is van vele factoren. Deze specialistische methode kost meer dan de andere reinigingsmethodes, omdat het een lang proces is waarbij de vakman speciale machines gebruikt. Het impregneren om de gevel te beschermen na een gevelreiniging kost gemiddeld tussen de €6,50,- en de €10,- per m².

  Prijsopbouw: gevelreiniging

  Zoals hieronder is te zien bestaan de kosten bij een gevelreiniging in Rotterdam voor het grootste gedeelte (66%) uit de arbeidskosten. De rest van de kosten bestaat uit de benodigde materialen (31%) en eventuele voorrijkosten (3%). Het loont daarom enorm om gratis offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit uw eigen regio.

  Wat kost gevelreiniging?

  Type reiniging Wat voor soort aanslag? Gemiddeld prijs 2021*
  Zandstralen Hardnekkig vuil zoals graffiti €15,- per m²
  Chemische reiniging Verfresten of roet €15,- per m²
  Stoomreiniging Milde aanslag zoals mos of klimop €5,- per m²
  Laserreiniging Geschikt voor diverse soorten aanslag. Wordt met name bij kunstwerken en historische gebouwen gebruikt. Afhankelijk van het object dat gereinigd moet worden.

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

  gevel zandstralen Rotterdam

  Gevel zandstralen

  De gevel zandstralen in Rotterdam is een vorm van gevelreiniging waarbij de reiniger een straalmiddel met hoge druk op de gevel spuit. Het straalmiddel is een combinatie van zandkorrels en water. Aan de hand van de vervuiling en de conditie van de gevelmuur bepaalt de vakman de druk die hij gebruikt en de samenstelling van het straalmiddel. Zandstralen wordt gebruikt bij hardnekkige vervuilingen zoals verfresten en roest. Het stralen van de gevel is niet voor elke woning geschikt omdat het metselwerk beschadigd kan raken door de hoge druk die er gebruikt wordt met zandstralen. Het zandstralen kost gemiddeld €15,- per m².

  Direct resultaat bij gevel zandstralen

  Bekijk nu het resultaat van de gevel zandstralen!

  Gevel chemisch reinigen

  Een chemische reiniging is net als zandstralen een methode van gevelreiniging om hardnekkige vervuiling te verwijderen. Met deze methode is stralen niet nodig, maar wordt de gevel behandeld met stoom met een chemisch reinigingsmiddel. De vervuiling lost op door het reinigingsmiddel en de stoom en stroom van de gevel af. Het is verplicht om al het afvalwater op te vangen, want het gebruikte water mag niet in de natuur terecht komen. Een gevelreiniger uit Rotterdam vangt het water op en voert het op de juiste manier af. Het kost gemiddeld €15,- per m² om de gevel chemisch te reinigen.

  Gevel reinigen met stoom

  In tegenstelling tot een chemische reiniging, wordt bij een normale stoomreiniging geen reinigingsmiddel gebruikt. Alleen stoom. Deze methode is hierdoor geschikt voor milde vervuilingen zoals mosgroei en resten van klimop. Het water wordt opgewarmd tot een zeer hoge temperatuur, hoger dan 100 graden. Vervolgens spuit de vakman bij het gevel reinigen de hete stoom op de gevelmuur. Door de warmte van de stoom weekt het vuil los. Het kost gemiddeld €5,- per m² om de gevel met stoom te reinigen.

  Stoomreiniging is niet geschikt voor kwetsbare buitenmuren of monumentale panden vanwege de druk en hoge temperatuurverschillen. Voor deze gebouwen is een gevelrestauratie geschikter.

  Laserreiniging van de gevel

  Laserreiniging is een specialistische techniek die voornamelijk wordt toegepast op historische of monumentale panden. Het vuil wordt weggebrand met een zeer geconcentreerde lichtbundel uit een laser. Het voordeel van deze methode voor gevelreiniging is dat de ondergrond niet beschadigt raakt. Ook het patina op monumentale buitenmuur wordt niet aangetast. Het nadeel van de gevelreiniging is dat het zeer arbeidsintensief is. Daarom is deze reiniging duurder dan de gevel reinigen met stoom, een chemisch middel of door te stralen.

  graffiti verwijderen Rotterdam

  Graffiti verwijderen

  Is er graffiti gespoten op uw woning of bedrijfspand? Dat is erg vervelend! Natuurlijk moet dit zo snel mogelijk verwijderd worden. Er is speciaal reinigingsmiddel voor het verwijderen van graffiti, maar dit is alleen geschikt voor geschilderde of gladde buitenmuren. Andere manieren om graffiti weg te halen in Rotterdam is door een reiniging met stoom of een chemisch reinigingsmiddel. Ook zandstralen is zeer geschikt om verfresten eraf te halen. Behandel de buitenmuur na de gevelreiniging met een anti-graffiticoating voor meer bescherming.

  Voegen reinigen

  Het reinigen van voegen is een klus die een grote nauwkeurigheid en voorzichtigheid vereist. Dit komt doordat de meeste voegen zeer gevoelig zijn voor beschadigingen. Gaat u zelf de gevel reinigen met een hogedrukreiniger? Probeer dan eerst op een klein stukje om te kijken of er geen schade ontstaat. Brokkelen er tijdens de reiniging stukken van het voegwerk af? Neem dan contact op met een ervaren vakman op het gebied van gevelreiniging.

  Wilt u een gevelreiniging laten uitvoeren?

  Bespaar tot wel 40% op de kosten door prijsoffertes van specialisten uit Rotterdam te vergelijken!

  Gratis offertes ontvangen

  Gevelrenovatie combineren met isolatie

  Wanneer u een gevelrenovatie in Rotterdam laat uitvoeren is het verstandig om direct gevelisolatie aan te laten brengen. Door de gevel te isoleren voorkomt u veel warmteverlies. Door direct bij de gevelrenovatie isolatiemateriaal aan te brengen, bespaart u op de verbouwkosten. Bovendien verdient u door de besparing op de energiekosten de investering weer terug.

  Subsidieregelingen wijzigen regelmatig en kunnen per gemeente verschillen. Wilt u weten of uw subsidie kunt krijgen voor gevelrenovatie of gevelisolatie? Ga dan naar energiesubsidiewijzer.nl en check zelf of u in uw woonplaats recht heeft op subsidie.

  gevelonderhoud

  Vergunning voor gevelonderhoud in Rotterdam nodig?

  Voor een aantal vormen van gevelonderhoud in Rotterdam heeft u een vergunning nodig. Verandert u bijvoorbeeld het aangezicht van uw woning met nieuwe bekleding? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Voor monumentale panden en beschermde stads- of dorpsgezichten gelden nog meer aanvullende regels. Lees op de site van de rijksoverheid.nl meer over de regelgeving.

  Controleer of u een vergunning nodig hebt!

  Een omgevingsvergunning vraagt u online aan via de website van het Omgevingsloket. Op deze website kunt u ook controleren of u vergunningsvrij mag renoveren of niet. Ook bij een gevelreiniging moet u rekening houden met regelgeving. Het water dat vrijkomt bij een stoomreiniging moet u bijvoorbeeld opvangen. Lees hier meer over op infomil.nl .

  Recent aangevraagde offertes

  Nieuw voegwerk aanbrengen in Katwijk
  Scheur in gevel herstellen in Rotterdam
  Gevel zandstralen in Leiden
  Graffiti verwijderen en gevel impregneren in Den Haag
  Voegen uitslijpen in Dordrecht
  Gevel chemisch reinigen in Zoetermeer
  Uitgebreide schoorsteenrenovatie in Delft
  Vervuilde voegen reinigen in Schiedam
  Gevelonderhoud t.b.v verkoop van woning in Gouda
  Gevel laten reinigen in Spijkenisse

  Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

  Meestal combineert een gevelspecialist uit Rotterdam meerdere werkzaamheden voor een gevelrenovatie. Dan bent u verzekerd van het beste resultaat en hoogwaardige kwaliteit. Bescherm bijvoorbeeld uw woning na een gevelreiniging door het te impregneren. Of breng isolatie aan tijdens het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding. Een vakman combineert vaak de volgende werken voor gevelonderhoud:

  • Voegen vervangen combineren met een gevelreiniging. Oude voegresten en vuil tasten het nieuwe voegmortel aan. Met een reiniging wordt alles netjes schoongemaakt.
  • Voegwerken en het herstellen van scheurvorming, zodat de buitenmuur een optimale bescherming geeft tegen de weersinvloeden.
  • Nieuwe gevelbekleding met gevelisolatie om warmteverlies te voorkomen en te besparen op de energiekosten.
  • Impregneren na een gevelreiniging, zodat mossen en ander vuil zich minder goed hechten op de buitenmuren.

  Veelgestelde vragen

  Heeft u nog vragen over gevelrenovaties of wilt u graag weten welke methodes er zijn? Lees dan snel verder voor de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Op onze uitgebreide veelgestelde vragen pagina vindt u nog meer antwoorden op vragen. Nog steeds uw antwoord niet gevonden? Twijfel dan niet en vul gratis het offerteformulier in!

  Wat is een gevelrenovatie?

  Een gevelrenovatie is een opknapbeurt van de buitengevels. De gevel ziet er weer als nieuw uit en beschermt uw pand goed tegen alle weersinvloeden. Het renoveren van een gevel kan bestaan uit een gevelreiniging, het herstellen van voegen, het impregneren van gevelbekleding of het schilderen of kaleien van de buitenmuren.

  Lees hier meer over de verschillende methodes van gevelrenovatie.

  Waarom gevelrenovatie uitvoeren?

  • Uw pand is weer beschermd tegen weersinvloeden, zoals regen en wind.
  • De uitstraling van uw huis verbetert.
  • De waarde van uw woning stijgt na een gevelrenovatie.
  • De buitenmuren zien er na de renovatie weer als nieuw uit.

  Wanneer is gevelrenovatie nodig?

  Bij beschadigingen aan de gevel is het belangrijk om er snel bij te zijn, voordat het verval ernstige vormen aanneemt. Denk bijvoorbeeld aan scheuren in het metselwerk, afbrokkelende voegen, mosgroei of vervallen pleister. Beschadigingen maken gevels poreus, waardoor uw pand niet meer waterdicht is.

  Wat kost gevelrenovatie?

  Een gevelrenovatie kost gemiddeld tussen de €2.500,- en €3.600,-. De prijs is echter sterk afhankelijk van de gekozen renovatiemethode en het aantal vierkante meters dat gerenoveerd moet worden. Impregneren en het reinigen en herstellen van voegen zijn de meest voorkomende methodes voor gevelrenovaties.

  Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang gratis offertes.

  Wat is gevelreiniging?

  Met een gevelreiniging wordt alle vervuiling van uw buitenmuur gehaald. Denk bijvoorbeeld aan mos, graffiti of roet.

  Met een hoge drukspuit of chemische middelen verwijdert de specialist de aanslag van de buitenmuren. Na de reiniging ziet uw woning er weer als nieuw uit.

  Hier leest u meer over de verschillende methodes voor gevelreiniging.

  Gevelreiniging, wanneer is het nodig?

   Gevelreiniging is nodig wanneer:

  • u last heeft van doorslaande vochtplekken;
  • mossen of algen op de gevel groeien;
  • de buitenmuren vervuild zijn door roetaanslag of andere vervuiling;
  • u graffiti wilt laten verwijderen.

  Gevelreiniging hoe doe je dat?

  Er zijn verschillende manieren om een gevel te reinigen. Bij zandstralen, vochtstralen en nevelstralen spuit de specialist een straalmiddel onder een hoge druk tegen de gevel. Daarnaast is ook een stoomreiniging of het reinigen met chemische middelen mogelijk. De beste methode hangt af van de vervuiling en de soort gevel.

  Wat kost gevelreiniging?

  Gevelreiniging kost gemiddeld tussen de €2.790,- en €4.010,- per project. De exacte totaalprijs is echter afhankelijk van de grootte van de gevel en de gekozen reinigingsmethode. In de meeste gevallen kiest men voor zandstralen of een chemische reiniging. Ook het reinigen met stoom of een laser is mogelijk.

  Besparen? Vergelijk gratis offertes!

  Tips bij het inschakelen van een gevelspecialist in Rotterdam

  • Kijk goed naar de garantie die u krijgt op de gevelwerkzaamheden. Wanneer er toch iets niet goed is, is het fijn dat uw gevelbedrijf de schade komt repareren. De meeste experts geven 10 jaar garantie.
  • Is de gevel van uw buren ook aan een renovatie toe? Schakel samen een gevelspecialist in en profiteer van kwantumkorting.
  • Let bij het vergelijken van specialisten op keurmerken, dan weet u zeker dat u vakwerk geleverd krijgt met een goede service. Voor gevelrenovaties zijn er onder andere de VGM checklist en het BouwGarant Keurmerk.
  • Combineert u de werkzaamheden aan de gevel met (verbeterde) isolatie? Dan hebt u mogelijk recht op een subsidie. Op de website van Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie.
  • Vergelijk offertes om snel te zien welke gevelexpert de beste prijs en service biedt. Zo bespaart u tot wel 40%!

  gevelspecialist Rotterdam

  Gevelrenovatie of gevelreiniging? Gratis offertes vergelijken!

  Verbeter de uitstraling van uw gevel met een gevelrenovatie. Na de gevelrenovatie ziet het metselwerk en de voegen er weer als nieuw uit. Een gevelrenovatie bestaat uit verschillende werkzaamheden, bijvoorbeeld een gevelreiniging, impregneren en het herstellen van beschadigingen. Zandstralen is zeer geschikt voor het verwijderen van zware vervuiling. Wilt u besparen op de energiekosten? Combineer dan een gevelrenovatie met het aanbrengen van gevelisolatie om warmteverlies te voorkomen.

  Bespaar zo op uw gevelrenovatie!

  Bespaar tot 40% op de totaalprijs door gratis offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in en u ontvangt meerdere aanbiedingen van gevelrenovatie bedrijven uit de regio Rotterdam. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. Ons netwerk bestaat tevens uit vochtbestrijding specialisten.

  Gratis gevelspecialist offertes vergelijken!