Gevelrenovatie Utrecht: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Utrecht

Gevelrenovatie Utrecht

Wist u dat een gevelrenovatie een hoop kan verbeteren aan het uiterlijk van uw woning in Utrecht? Door de gevel te zandstralen en impregneren ziet deze er weer stralend uit en gaat hij jarenlang mee zonder vervelende vervuiling. Laat ook het voegwerk in ere herstellen door een ervaren gevelspecialist uit ons netwerk in Utrecht!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij een gevelrenovatie of –reiniging. De gevelspecialisten uit Utrecht helpen u graag bij het impregneren, zandstralen of chemisch reinigen van de gevel. Bent u benieuwd naar de prijzen of wilt u besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes!

Voordelen van onze service

 • Gegarandeerd snelle en vakkundige hulp.
 • Profiteer van de ruime ervaring van de vakmannen.
 • Vergelijk eenvoudige offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Het doel van de buitengevel is het beschermen van de binnenkant van uw woning. Deze wordt dan ook dagelijks blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, die uiteraard effect hebben op de kwaliteit van de gevel. Om te voorkomen dat u te veel warmte verliest, is het belangrijk om deze bij schade te renoveren. Daar komt bij dat een gerenoveerde buitenmuur er stukken netter uitziet dan een verweerde buitengevel, wat de waarde van uw woning in Utrecht natuurlijk doet stijgen. Dit helpt tevens bij het verkopen of verhuren van uw pand, want een woning met achterstallig onderhoud is minder geliefd op de woningmarkt. Vraagt u zich nog steeds af waarom een renovatie nodig is?

Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

 • Vanwege het behoud van de woning en ter bescherming tegen lekkages.
 • U verbetert de uitstraling van het huis en verhoogt daarmee de waarde.
 • Het verbetert de kans op verhuur of verkoop.

gevel renoveren Utrecht

Vormen van gevelrenovatie

Het renoveren gebeurt in Utrecht in de praktijk op verschillende manieren. Welke methode het meest voor de hand ligt in uw situatie is onder meer afhankelijk van de schade. U kan de buitenmuren bijvoorbeeld laten impregneren, dit zorgt ervoor dat vervuiling niet meer aan het oppervlak hecht. Een andere mogelijkheid is zandstralen, een vrij agressieve reinigingsmethode. Dit wordt daarom vaak toegepast bij woningen of panden in Utrecht waar graffiti verwijderd moet worden. Andere mogelijkheden zijn het herstellen of uithakken van de voegen, het dichten van scheuren en het vervangen van de gevelstenen. Een specialist uit ons netwerk vertelt u graag met welke methode u de buitengevel het beste kan renoveren:

 • Met impregneren
 • Door zandstralen
 • Met het herstellen van het voegwerk
 • Het repareren van scheuren in de buitengevel
 • Met een schoorsteenrenovatie
 • Door de dorpel of latei te vervangen
 
impregneren van gevel in Utrecht

Gevel impregneren

Impregneren van de gevel is een uitstekende methode om vervuiling in de toekomst te voorkomen. Het behoudt daarnaast ook de kwaliteit van de stenen. Bij gevel impregneren wordt er een dunne laag impregneervloeistof over de gehele gevel aangebracht. Dit sluit de poriën, waardoor de buitenmuur na de behandeling waterafstotend is. Het impregneren van de muren brengt een aantal extra voordelen met zich mee: u loopt geen risico meer op schimmels, het impregneermiddel werkt brandvertragend en de beschermlaag werkt graffitiwerend. Eventuele graffiti is vanwege het extra laagje eenvoudig te verwijderen. Gemiddeld genomen betaalt u tussen de €6,50 en €10,- per vierkante meter, waardoor de kosten erg laag zijn vergeleken met sommige andere renovatiemethodes.

Zandstralen

Naast het impregneren van de gevel kunnen de specialisten uit ons netwerk in Utrecht deze tevens zandstralen. Zandstralen is een agressieve vorm van gevelreiniging. Zand is vermengd met water, wat de specialist onder hoge druk tegen de gevel spuit. Hierbij werken de zandkorrels als het ware als schuurpapier, waardoor de gevel gereinigd wordt. Dit is een goede oplossing tegen hardnekkig vuil zoals graffiti. Het is echter niet geschikt voor alle gevels, als het gevel zandstralen niet juist gedaan wordt of als de gevel niet hard genoeg is, kan het schade toebrengen aan de gevel. Als er al beschadigingen aanwezig zijn, dan is het van belang dat deze eerst herstelt alvorens u het oppervlak laat zandstralen. Qua prijs kunt u rekening houden met een bedrag tussen de €14,- en €18,- per vierkante meter.

Direct resultaat bij gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Bij een gevelrenovatie zijn niet alleen de gevelstenen van belang, ook het voegwerk moet een behandeling ondergaan voor een optimaal resultaat. Wanneer de voegen sterk verouderd zijn, of zelfs afbrokkelen, dan adviseren de specialisten om de voegen te laten uitslijpen of uithakken. Zowel het uithakken als uitslijpen van het voegwerk vereist een grote precisie en voorzichtigheid. Gaat u zelf aan de slag? Laat u op voorhand dan goed informeren over de te gebruiken techniek en bijbehorende risico’s.

Voegen herstellen

In een aantal gevallen is het mogelijk om beschadigd voegwerk te herstellen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een voegmiddel dat bij vrijwel elke bouwmarkt in Utrecht verkrijgbaar is. Smeer dit voegmiddel op de oude voeg, en dicht zo de gaatjes. Kies ervoor om de gevel tevens te impregneren voor een volledig waterdicht resultaat. Wanneer de voegen niet te herstellen zijn is het noodzakelijk deze te laten uithakken of uitslijpen en daarna op nieuw te plaatsen. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden.

Nieuw voegwerk aanbrengen

Scheur in muur herstellen

Een scheur in de binnen- of buitenmuur kan zeer lastig zijn, zeker met het oog op uw stookkosten. Wanneer de scheur zich in de binnenmuur bevindt, dan is het mogelijk met behulp van een vulmiddel om de scheur te dichten. Maak hiervoor genoeg ruimte rondom de scheur en maak het oppervlak vetvrij en de scheur nat. Zo zal het vulmiddel niet in de wand trekken, maar enkel de scheur dichten. Hebt u hulp nodig? De professionals zijn u met alle plezier van dienst.

Gevelstenen vervangen

In sommige gevallen is herstel niet voldoende en zal u de gevelstenen moeten vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er een scheur in het metselwerk zit, of als er stukken steen van de gevel afbrokkelen. Deze problemen zullen met vorst verergeren en uiteindelijk loopt u risico op verzakking van de gevelmuur. Wij raden u aan om dit niet zelf te proberen omdat deze klus vakkennis vereist. Het is, zeker bij oudere woningen in Utrecht, eerst een flinke klus om dezelfde baksteen te vinden. Daarna is het een kwestie van het uitkappen van de beschadigde of oude bakstenen en deze te vervangen met de nieuwe steen. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €10,- en €15,- per vierkante meter.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Utrecht?

De specialisten uit ons netwerk helpen u met impregneren, zandstralen, voeg- & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvende offertes

Dorpel / latei vervangen

Een dorpel of latei in de buitenmuur bevindt zich vaak onder een raam en is daarbij een cruciaal onderdeel van de gevel. Het draagt een groot gewicht en als scheuren of beschadigingen onbehandeld blijven dan loopt u het risico dat de hele gevel wegzakt. Daarbij beschermt de dorpel ook voor wateroverlast. Als deze niet optimaal functioneert dan heeft dit negatieve gevolgen voor uw stookkosten. Bij het vervangen van de latei kan u kiezen uit verschillende materialen: de baksteenlatei, de stalen dorpel of de betonlatei. De prijzen zijn afhankelijk van het formaat. Gemiddeld betaalt u voor een baksteenlatei tussen de €6,- en €20,- per stuk. De kosten voor een stalen- en betonlatei lopen uiteen van €6,- tot €195,-.

Schoorsteen renovatie

Bij een gevelrenovatie kan tevens de schoorsteen gerenoveerd worden. Het renoveren van de schoorsteen bestaat uit een controle van de bakstenen en het herstellen van eventuele beschadigingen. Dankzij een schoorsteen renovatie hoeft u niet meer bang te zijn voor lekkage door de schoorsteen, en weet u zeker dat u nog lange tijd kunt genieten van een optimaal wooncomfort. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden en mogelijkheden. Uw schoorsteenrenovatie is in goede handen bij één van de experts uit Utrecht.

gevelrenovatie combineren met isolatie in Utrecht

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Wilt u de gevel laten renoveren? Combineer dit dan met het isoleren van de woning. Laat de gevel eerst isoleren en daarna renoveren, zodat er geen sporen achterblijven en direct profiteert van de voordelen van een goed geïsoleerde woning. Spouwmuurisolatie is een goede combinatie met een renovatie. Hierbij boort de isolatiespecialist kleine gaten in het voegwerk waardoor er isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten wordt. Door de voeg tijdens de renovatie te herstellen is er naderhand niets meer van terug te zien. Spouwmuurisolatie is echter enkel mogelijk indien er een spouwmuur aanwezig is. Als deze vervuild is zal u de spouwmuur eerst moeten laten reinigen.

Gevelreiniging

Een gevelrenovatie is niet compleet zonder gevelreiniging. Het reinigen van de gevel kan met behulp van verscheidene technieken. Zo is het ten eerste mogelijk om de buitenmuur schoon te maken door deze te zandstralen. Andere mogelijke methoden zijn het reinigen van de gevel met een chemisch reinigingsmiddel of met behulp van stoomreiniging. Omdat er strenge regels verbonden zitten aan gevelreiniging, is het belangrijk hiervoor een expert in te schakelen. Lees op de website van Rijkswaterstaat bijvoorbeeld meer over de noodzaak van het opvangen van reinigingswater. U kunt uw buitengevel met verschillende technieken laten reinigen:

 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen
 • Nevelstralen
 • Zandstralen
 

Gevel chemisch reinigen

Wij gaven al aan dat er naast zandstralen diverse andere methoden waren waarmee een gevelreiniging in Utrecht kan worden toegepast. Eén van deze methoden is de chemische reiniging. Hierbij wordt een chemisch reinigingsmiddel direct op de buitenmuur gesmeerd, of vermengd met stoom op de gevel gespoten. Dit heeft tot gevolg dat het vuil oplost en zo van de buitengevel gespoten kan worden. Een chemische gevelreiniging is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet schadelijk voor het milieu.

gevelreiniging Utrecht

Stoomreinigen en nevelstralen

De gevelspecialisten uit Utrecht zetten alles op alles om uw buitengevel tijdens de reiniging niet te beschadigen. Toch zijn technieken zoals zandstralen relatief intens en is het niet altijd de goede keuze. Voor kwetsbare gevels is het verstandiger te kiezen voor stoomreinigen of nevelstralen. Bij stoomreinigen werkt de vakman met hete stoom, waardoor de vervuiling als het ware wegsmelt. Nevelstralen werkt vergelijkbaar als zandstralen. Een middel van zand en water wordt hierbij echter onder lage druk op het oppervlak gespoten, wat beschadigingen voorkomt.

Voegen reinigen

Naast het reinigen van de gevelstenen is het tevens mogelijk om de voegen te reinigen. Het schoonmaken van het voegwerk vereist enige voorzichtigheid, omdat u al snel kans loopt de voegen te beschadigen. Wilt u de klus toch eerst zelf proberen uit te voeren? Probeer dan met behulp van een hogedrukreiniger de voegen te reinigen. Een gevelrenovatie specialist voert met behulp van professionele gereedschappen de klus tegen scherpe prijzen vakkundig uit.

gevelrenovatie voegwerk Utrecht

Prijzen gevelrenovatie

De prijzen voor gevelrenovatie lopen per methode erg uiteen. Afhankelijk van het formaat van uw woning kunnen de kosten daarom behoorlijk oplopen. Maar liefst 75% van de totale kosten gaan naar de arbeid en slechts 25% is bestemd voor het materiaal. Doordat ook de arbeidskosten per specialist enorm verschillen loont het daarom altijd om diverse prijsopgaven met elkaar te vergelijken. Gemiddeld genomen kunt u de bedragen uit onderstaande tabel hanteren. Het impregneren is vaak de meest voordelige oplossing, dit gebeurt al vanaf €6,50 tot €10,- per vierkante meter. Het vervangen van de dorpel is vaak noodzakelijk, maar wel vrij kostbaar. Over het algemeen kost dit tussen de €30,- en €40,- per uur en zal u ook nog een dorpel of latei moeten aanschaffen.

Prijstabel: kosten gevelrenovatie

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Utrecht renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Utrecht

 

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om één van de bovenstaande werkzaamheden uit te voeren. Maar voor het beste resultaat is het raadzaam om meerdere werkzaamheden in één keer uit te laten voeren! Zo ervaart u maar één keer overlast van de werkzaamheden en krijgt u vaak een korting op het totaalbedrag. Daarnaast is het zonde om uw gevel te laten vervuilen nadat u deze volledig gerenoveerd heeft. Laat deze daarom impregneren om vervuiling in de toekomst te voorkomen!

gevelrenovatie kosten Utrecht

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend gevelrenovatie expert uit Utrecht die u van dienst kan zijn bij het schoonmaken van het voegwerk of het herstellen van de gevel? Vul dan snel het offerteformulier in! De specialisten uit Utrecht sturen u zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte toe, die u daarna zelf met elkaar vergelijkt. Kies de gevelspecialist uit Utrecht die het beste bij u past, en de vakman komt uw buitenmuur snel en vakkundig behandelen.

Offertes aanvragen