Gevelrenovatie Utrecht: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Utrecht

Gevelrenovatie Utrecht

Stoort u zich al tijden aan die slordige of vieze gevel? Of is gevelrenovatie noodzakelijk vanwege een scheur of kapotte stenen in de buitenmuur? Wat de oorzaak ook is, het renoveren van de muur levert u vele voordelen op. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd op het gebied van gevelrenovatie, werkzaam in het hele land: ook in Utrecht. Vanwege ons samenwerkingsverband met diverse aanbieders kunnen wij u gegarandeerd de scherpste prijzen bieden. Nieuwsgierig wat het impregneren, zandstralen of herstellen van de gevel u gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes op en vergelijk deze op prijs en aanbod!

Scherpe prijzen

Wij zijn een landelijk opererend netwerk en bieden u de beste kwaliteit voor de scherpste prijzen. Dankzij onze unieke werkwijze bent u namelijk zelf in staat diverse aanbieders met elkaar te vergelijken zodat u er zeker van bent dat u niets teveel betaalt! Door enkel te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalkosten. Daarbij wordt elke specialist geselecteerd op prijs en kwaliteit, zodat u verzekerd bent van een erkend gevelrenovatie expert die uitstekend gediplomeerd is.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

De gevel heeft meerdere functies. Zo beschermt de buitenmuur het pand uiteraard tegen weer en wind, zodat u binnen een aangename woonomgeving heeft. Bij een zwakke buitenmuur vervalt deze functie. Dit heeft als resultaat dat uw stookkosten weer zullen stijgen en dat er vochtproblemen ontstaan. Daarnaast heeft de buitenmuur natuurlijk ook een cosmetische functie. De gevel is het eerste wat iemand van een pand ziet en als deze niet goed onderhouden is, ziet het huis in Utrecht er minder aantrekkelijk uit. De kans op verhuur of verkoop wordt daardoor een stuk kleiner. Dit is de reden dat gevelrenovatie van groot belang is. Uw woning in Utrecht zal er weer als nieuw uitzien en een goed onderhouden gevel doet de waarde van het pand stijgen.

  • U vergroot de kans dat uw pand verhuurt of verkocht wordt.
  • De waarde van het huis zal stijgen naarmate de gevel er beter uit ziet.
  • Uw stookkosten zullen verminderen na het herstellen van de beschadigingen.

Vormen van gevelrenovatie

Er bestaan verschillende vormen van gevelrenovatie, maar niet elke methode is geschikt voor elke buitenmuur in Utrecht. Het impregneren van muren, bijvoorbeeld, is bedoeld om bestaande vochtproblemen op te lossen maar wordt tevens preventief toegepast. Bij schade is impregneren echter geen optie en zal u een andere methode moeten kiezen, zoals het uitslijpen of uithakken van het voegwerk of de gevelstenen. Dit wordt dan vervangen zodat de gevel er weer als nieuw uitziet en beter bestand wordt tegen vocht. Daarnaast draagt ook gevelreiniging bij aan het behoud van uw buitenmuur. Hierbij kunt u denken aan zandstralen of het reinigen en herstellen van voegen. Een gevelrenovatie expert kan u vertellen welke methode u het best kan laten toepassen.
impregneren van muur Utrecht

Buitenmuren impregneren

Het impregneren van de muur heeft meerdere voordelen. Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk het feit dat het impregneren de buitenmuur hydrofoob maakt. Er wordt een laagje impregneervloeistof over het gehele oppervlak gespoten, die poriën in de gevel sluiten. Hierdoor neemt het niet langer water op. Een ander voordeel is dat de warmtegeleiding van de muur verkleint wordt. Hierdoor verliest u via de muur minder warmte, wat uiteindelijk een besparing op uw stookkosten oplevert. Tot slot zal u niet langer last hebben van vochtproblemen en is vergroening op de gevel ook verleden tijd. Gevelspecialisten uit Utrecht raden u aan om het impregneren over te laten aan een expert, omdat de klus om grote precisie vraagt. De prijs is gunstig, zeker vergeleken met andere methodes: voor het impregneren betaalt u gemiddeld tussen de €6,50 en €10,- per vierkante meter.

Zandstralen

Het is u vast bekend dat u de gevel onder hoge druk kan laten reinigen. Eén van deze reinigingsmethodes is zandstralen. Hierbij is het water vermengd met zandkorrels die een schurend effect hebben. Dit zorgt ervoor dat de vervuiling van de muur af slijt. Onthoud wel dat zandstralen een erg agressieve methode is en daarom niet geschikt voor elke gevel. Een zwakkere gevel loopt namelijk het risico om beschadigd te raken. Wij raden u dan ook aan om het zandstralen alleen te gebruiken bij een hardnekkige vervuiling zoals graffiti. Er zijn in Utrecht bedrijven die apparatuur verhuren zodat u zelf kan zandstralen, maar als u er verzekerd van wil zijn dat uw muur geen schade ondervindt, schakel dan een erkend specialist in. Dit kost gemiddeld tussen de €14,- en €18,- per vierkante meter.

Voorkom schade en schakel een specialist uit Utrecht in voor het zandstralen!

Video: gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Als u wilt dat de muur optimaal functioneert, dan zult u naast de gevelstenen ook rekening moeten houden met het voegwerk. Ook de voegen kunnen na verloop van tijd gaan scheuren, wat gevolgen heeft voor de weerbaarheid. Bij een sterk verouderde voeg zullen specialisten het voegwerk uitslijpen of uithakken. Bij het uitslijpen gebruikt de specialist uit Utrecht een slijptol, bij het uithakken gebruikt hij een elektrische hakhamer. De kans op onherstelbare schade is aanwezig, laat dit daarom altijd door een vakman uitvoeren.

Voegen herstellen

Laat uw voegwerk beoordelen voordat u het laat verwijderen. In sommige gevallen is de beschadiging zodanig klein dat herstel een mogelijkheid is. Met een speciaal vulmiddel zal de specialist het voegwerk opvullen, zodat dit er weer als nieuw uitziet. Het is belangrijk dat dit op een droge dag gedaan wordt, zodat het middel de kans krijgt om voldoende uit te harden. Doet u het liever zelf? In menig bouwmarkt in Utrecht is het voegmiddel verkrijgbaar, breng dit volgens de instructies aan.

Video: nieuw voegwerk

Scheur in muur herstellen

Een scheur in de buitenmuur ziet er lelijk uit, en heeft mogelijk gevolgen voor de constructie van uw woning in Utrecht. Voordat deze hersteld kan worden is het noodzakelijk om de oorzaak vast te stellen. Het is natuurlijk zonde van uw tijd en geld als u de scheur laat herstellen, waarna deze al snel weer terugkeert. Pas als de oorzaak aangepakt is kan ook de scheur herstelt worden. Een veel voorkomende oorzaak in Utrecht is de wortels van een boom, die onder het pand groeien.

Gevelstenen vervangen

Indien de oorzaak van de verzakking is aangepakt kan een scheur in Utrecht over het algemeen vrij eenvoudig hersteld worden. In sommige gevallen zult u echter merken dat er stenen van de muur afbrokkelen, of dat de schade te groot is om te herstellen. In dat geval zal een specialist er voor kiezen om de gevelstenen compleet te vervangen. Dit wordt gedaan door het uitkappen van de stenen. De specialist verwijdert het voegwerk rondom de betreffende stenen totdat deze zodanig los zitten dat ze eenvoudig verwijderd kunnen worden. Voor het mooiste resultaat gebruikt u eenzelfde baksteen. Nadat de nieuwe stenen geplaatst zijn zal ook het voegwerk opnieuw aangebracht worden. Uithakken van de stenen kost u gemiddeld €10,- tot €15,- per vierkante meter.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Utrecht?

Onze specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voegen & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Dorpel/latei vervangen

Onder een raam of deur bevindt zich een dorpel of latei. Hoewel het niet zo lijkt, is de latei een erg belangrijk onderdeel van de muur. Deze vangt namelijk een groot gewicht op en als de dorpel beschadigd is dan bestaat het risico op een verzakking. Is uw latei nog in orde maar bent u wel een complete gevelrenovatie van plan? Laat dan direct de dorpel vervangen, dit voorkomt eventuele toekomstige problemen. De vakman zal de dorpel en eventueel een deel van het metselwerk verwijderen zodat het nieuwe exemplaar geplaatst kan worden. De arbeidskosten liggen rond de €35,- tot €40,- per uur. De dorpel zelf varieert in prijs, afhankelijk van het materiaal. De prijzen starten vanaf €6,- per stuk en kunnen oplopen tot wel €195,-, in het geval van een stalen- of betonlatei.

Schoorsteen renovatie

Een minder bekend onderdeel van de gevel is de schoorsteen. Indien u een gevelrenovatie laat uitvoeren zullen de vakmannen in de meeste gevallen ook de schoorsteen renoveren. Een renovatie is in sommige gevallen zelfs noodzakelijk. Schimmel en mosgroei zorgt ervoor dat de stenen beschadigd raken. Wilt u de schoorsteen renoveren? Dan vervangen de vakmannen alle beschadigde stenen en herstellen zij de voegen. Daarna wordt het geheel goed gereinigd. Indien gewenst zullen de experts de schoorsteen ook impregneren. Bij een complete gevelrenovatie bent u waarschijnlijk voordeliger uit, omdat u van specialisten in Utrecht in dat geval vaak een korting krijgt.
isolatie en gevelrenovatie

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Wanneer u een gevelrenovatie gepland heeft, overweeg dan ook de mogelijkheid tot het aanbrengen van isolatie. Dankzij gevelisolatie profiteert u van diverse voordelen, waaronder een verhoogd wooncomfort en een flinke besparing op uw stookkosten. Daarnaast biedt het ook voordelen om de gevelrenovatie en –isolatie met elkaar te combineren. Zo ervaart u bijvoorbeeld maar één keer overlast van alle werkzaamheden en krijgt u in sommige gevallen van specialisten in Utrecht een korting op de werkzaamheden. Er zijn verschillende isolatiemethodes die u kunt combineren met het renoveren van de gevel. Spouwmuurisolatie komt in Utrecht bijvoorbeeld vaak voor. Hierbij wordt er een isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten.

Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie, inclusief isolatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Gevelreiniging

In de meeste gevallen zal er eerst een gevelreiniging plaats moeten vinden voordat het renoveren van start kan gaan. Dit gebeurt in Utrecht over het algemeen door middel van drie speciale methodes: gevelreiniging met behulp van stoom, chemisch reinigen of zandstralen. Niet elke methode is geschikt voor elke gevel, en daarom raden wij u af dit zelf te doen. Daarbij bent u verplicht om het vervuilde water op te vangen en te zuiveren voordat u het mag lozen. Dit is een lastig proces, waar specialisten speciale middelen voor hebben.

Gevel chemisch reinigen

Heeft u last van hardnekkig vuil zoals verfresten of roet? Een specialist uit Utrecht zal er dan waarschijnlijk voor kiezen om de buitenmuur chemisch te reinigen. Hij brengt een chemisch middel op uw gevel in Utrecht aan en laat dit tot ongeveer 30 minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat de vervuiling oplost in het middel, zodat het met een hogedrukspuit eenvoudig wegspoelt. Afhankelijk van het type baksteen gebruikt de specialist zure- of basische middelen. Deze kunnen schadelijk zijn, dus ga hier niet zelf mee aan de slag.

Voegen reinigen

De voeg draagt uiteraard ook bij aan de uitstraling van uw woning. Als deze er slordig uit ziet heeft dit effect op de gehele buitenmuur, daarom is het tijdens het renoveren uiteraard ook mogelijk om de voegen te reinigen. U wilt voorkomen dat er beschadigingen aan het cement ontstaan, laat het daarom altijd uitvoeren door een erkend specialist uit Utrecht. In sommige gevallen zijn de beschadigingen zodanig groot dat de vakman u zal aanraden om het voegwerk volledig te laten uithakken of uitslijpen.
nieuwe voegen gevel Utrecht

Prijzen gevelrenovatie

Er zitten in de verschillende methodes grote verschillen qua kosten. Een gevelrenovatie is al mogelijk vanaf €6,50 per vierkante meter, maar omdat het vaak om grote oppervlakken gaat is het toch een flinke investering. Grofweg worden de kosten in twee categorieën ingedeeld: het arbeid en het materiaal. In het geval van gevelrenovatie bestaan de kosten grotendeels uit de arbeidskosten: wel 75%. Het vergelijken van offertes loont dus enorm. Daarnaast bestaan er per methode ook verschillende mogelijkheden, waardoor de kosten per situatie zullen verschillen. Voor het vervangen van het voegwerk heeft u bijvoorbeeld verschillende opties. De meest voorkomende variant kot €11,- per vierkante meter, terwijl een voeg met een daggestreep oploopt tot €45,- per vierkante meter. Op het gebied van gevelreiniging is zandstralen relatief goedkoop, de kosten liggen rond de €14,- per vierkante meter, terwijl chemisch reinigen juist rond de €18,- per vierkante meter kost.

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Utrecht renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Utrecht

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een gevelrenovatie? Of wilt u de gevel laten impregneren om vochtproblemen te voorkomen? Ook als u geïnteresseerd bent in een methode van gevelreiniging zoals zandstralen of stoomreinigen staan de experts uit ons netwerk voor u klaar. Dankzij onze unieke werkwijze bent u verzekerd van de scherpste prijzen. Omdat de kosten grotendeels bepaald worden door de arbeidskosten, bespaart u hier eenvoudig veel geld op door verschillende vochtbestrijding en gevel experts met elkaar te vergelijken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes om zelf te vergelijken.
gevelrenovatie kosten Utrecht