Gevelrenovatie Utrecht: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie in Utrecht

Gevelrenovatie Utrecht

Is uw gevel zwart geworden door de uitstoot van uitlaatgassen en vochtplekken? Brokkelt het voegwerk langzaam af? Of zijn er andere vochtproblemen bij uw buitenmuur? Dan is het wellicht goed om te kijken naar de mogelijkheden voor een gevelrenovatie of gevelreiniging. Onder deze categorieën vallen onder andere klussen als het zandstralen en impregneren van de muur, het uitslijpen en uithakken van de voegen, en het renoveren van de schoorsteen. Bent u benieuwd naar de voorwaarden en prijzen voor dergelijke werkzaamheden? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende prijsopgaven toe, van gevelrenovatie professionals uit Utrecht.

Scherpe prijzen

Wanneer u contact opneemt met een gevelrenovatie specialist uit ons netwerk, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Wij garanderen dat onze professionals allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied en gebruik maken van de nieuwste technieken en gereedschappen voor gevelreiniging en -renovatie.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Men besteedt vaak veel aandacht aan de binnenkant van een huis maar minder aan de buitenkant. En dat terwijl de gevel ontzettend belangrijk is. Een buitenmuur heeft namelijk verschillende functies. De belangrijkste daarvan is bescherming. Een gevel heeft veel te verduren maar zorgt er wel voor dat verschillende weersomstandigheden en bijkomend vocht niet uw huis binnen kunnen komen. Daarnaast hebben buitenmuren een esthetische functie. Vele mensen zien een gevel namelijk als het visitekaartje van een huis in Utrecht. Als de buitenmuren aan vernieuwing toe zijn, dan is het dus belangrijk om spoedig een renovatie uit te voeren. Een gevelrenovatie heeft een aantal voordelen.

    Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

  • Dankzij een renovatie behoudt u de staat van uw woonhuis. Als de buitenmuur in goede staat is dan zorgt deze voor bescherming. Na een renovatie is uw woning dus weer beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Vocht heeft bovendien geen kans om binnen te dringen.
  • Dankzij de bescherming door bijvoorbeeld te impregneren is de kans op nieuwe beschadigingen een stuk kleiner.
  • De gevel is niet alleen beter beschermd, hij ziet er ook beter uit. Uw woning heeft weer een mooie en aantrekkelijke uitstraling.
  • Omdat uw huis er weer als nieuw uitziet, stijgt de waarde.
  • Probeert u al een tijdje uw pand te verkopen of te verhuren? Dankzij de nette uitstraling en het gedane onderhoud is de kans op verkoop of verhuur groter.

Vormen van gevelrenovatie

Het renoveren van gevels kan worden gedaan in vele verschillende vormen. Zo kan een renovatie vooral bestaan uit het repareren en oplossen van problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van scheuren. Schoonmaken is ook een onderdeel van gevelrenovatie. U kunt de buitenmuren laten zandstralen of deze met stoom of chemische middelen reinigen. Om ervoor te zorgen dat al het werk niet voor niets is geweest, kunt u de renovatie afsluiten door te impregneren. Zo is elke muur weer voor een aantal jaren beschermd. U vindt hier alle benodigde informatie over de verschillende mogelijkheden op het gebied van gevelrenovaties.
impregneren van gevel Utrecht

Buitenmuren impregneren

Het impregneren van de muren is een klus die veelal wordt toegepast binnen de gevelrenovatie. Na het reinigen van voegwerk en buitenmuur, zal dan het oppervlak van een beschermlaagje worden voorzien. Dit laagje is een silicone vloeistof welke met behulp van een spuit of een kwast aangebracht wordt op de gevelstenen. Dit noemt men impregneren. De laag is kleurloos en erg dun, er is dus niets van te zien. De vloeistof dringt in de poriën van de stenen en laat tevens een beschermlaag achter. Hierdoor kan vocht niet meer de woning binnen dringen. Door te impregneren worden de gevelstenen namelijk waterafstotend en daarnaast ook brandvertragend en schimmelwerend. Impregneren is alleen mogelijk wanneer er geen vuil of beschadigingen of de buitenmuur zitten. De beschermlaag werkt bovendien gemiddeld 10 jaar. Daarna zult u opnieuw moeten impregneren om uw woonhuis in Utrecht te beschermen. Het is verstandig om het impregneren over te laten aan een vakman. Zo weet u zeker dat de afwerking van hoge kwaliteit blijft, en de kans op vochtproblemen laag.

Zandstralen

Naast impregneren is ook zandstralen een veel gebruikte technieken binnen de gevelrenovatie. Het zandstralen van de buitenmuur is een vorm van gevelreiniging, die u kunt laten toepassen voordat u de gevel gaat impregneren. Bij het zandstralen wordt een straalmiddel, zoals grit of olivinezand, vermengd met water. De vakman uit Utrecht spuit dit mengsel vervolgens onder hoge druk op de ondergrond. Zandstralen wordt vooral gebruikt bij hardnekkige vervuilingen zoals graffiti of verfresten. Bij een mildere vervuiling is het niet verstandig om deze agressieve techniek te gebruiken. Het is namelijk goed denkbaar dat door zandstralen de muur beschadigd. Zandstralen is daarom niet voor alle gevels geschikt. Het is bovendien verstandig om een professional uit Utrecht in te schakelen. Hij of zij is ervaren en zal rekening houden met de benodigde druk, de afstand en de hardheid van het zandstralen.

Schakel daarom altijd een vakman uit Utrecht voor het zandstralen van uw buitenmuren!

Video: gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Het uithakken of uitslijpen van voegen, zijn beide technieken die het huidige voegwerk verwijderen. Het uithakken en uitslijpen van het voegwerk, hebben zowel voor- als nadelen. De techniek die u het beste op uw voegwerk kunt toepassen is afhankelijk van de staat van de voegen, en de manier waarop ze beschadigd zijn. Over het algemeen geldt dat het uithakken een hoger risico geeft op het beschadigen van de stenen, maar dat uitslijpen moeilijker en duurder is. Een gevelrenovatie expert uit Utrecht adviseert u graag over de mogelijkheden en prijzen.

Voegen herstellen

Wanneer er schade is ontstaan aan het voegwerk, dan is dit in een aantal gevallen eenvoudige te herstellen met behulp van speciaal voegmiddel. Dit is verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt. Het voegmiddel herstel kleine scheurtjes en beschadigingen, maar is niet geschikt voor het repareren van voegen waarbij grotere stukken zijn afgebrokkeld. Zijn uw voegen zeer poreus? Schakel dan één van onze specialisten op het gebied van gevelrenovatie in. Zij zijn u met alle plezier van dienst, en brengen uw voegwerk in optimale staat.

Video: nieuw voegwerk

Scheur in muur herstellen

In de binnenmuren kunnen vanwege verschillende redenen scheuren in het oppervlak ontstaan. Een scheur is relatief eenvoudig te herstellen, en u hebt hier dan ook niet perse de hulp van een erkend vakman voor nodig. Haal de verf of het gispwerk rondom de scheur weg, en maak het oppervlak vetvrij. Zorg er vervolgens voor dat u de scheur natmaakt, en vul deze met vulmiddel. Strijk het oppervlak glad, en breng nieuwe verf of gips aan. Uw muur ziet er spoedig weer als nieuw uit.

Gevelstenen vervangen

Als u last hebt van kapotte of beschadigde stenen dan beschermt de buitenmuur uw woonhuis niet goed meer. Vocht maar ook andere ongemakken zoals schimmel kunnen uw huis binnenkomen. Als u kapotte gevelstenen niet snel laat vervangen dan loopt u bovendien kans op grotere problemen. Denk hierbij aan verzakking van de gevel. Om dit te voorkomen is het zaak om zo spoedig de beschadigde gevelstenen te vervangen. Een vakman uit Utrecht kan de gevelstenen verwijderen met behulp van een steenbeitel en vuisthamer. Vervolgens zal hij nieuwe gevelstenen plaatsen. Bij ouderen huizen is het soms lastig om exacte dezelfde gevelstenen te vinden. Bij grote schade is het daarom wellicht verstandig om een algehele gevelrenovatie uit te laten voeren.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Utrecht?

Onze specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voegen & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Dorpel/latei vervangen

Een latei is een betonnen, stenen, stalen of houten balk welke het gewicht dan de wand opvangt en afdraagt. Een latei bevindt zich veelal boven een kozijn. Een dorpel zit meestal onder een raam. Dankzij de schuin aflopende vorm voorkomt de dorpel dat water de gevel inloopt. U weet vast dat water in de gevel geen goed idee is. Een kapotte dorpel is bovendien slecht voor uw isolatie omdat warme lucht naar buiten kan. Het is dan ook cruciaal dat u een dorpel of latei spoedig vervangt als hier beschadigingen in zitten. Vooral bij lateien is dit erg belangrijk. Een kapotte latei kan namelijk resulteren in een verzakking van de buitenmuur waarvan het herstellen hoge kosten met zich meebrengt.

Schoorsteen renovatie

Het renoveren van de schoorsteen is een klus die niet vaak wordt uitgevoerd. Toch valt ook dit binnen de categorie gevelrenovatie. Een schoorsteen renovatie bestaat over het algemeen uit een controle van het voegwerk en de stenen, en het herstellen van eventuele beschadigingen en lekkages. Hebt u last van vochtplekken op de muur? Het kan zijn dat het water via de schoorsteen naar binnenkomt. Het is dan handig om de schoorsteen te renoveren. Wij helpen u hierbij met alle plezier aan een mooie woning van binnen en buiten!
gevelrenovatie combineren met isolatie Utrecht

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Is uw woonhuis in Utrecht toe aan een renovatie? Dit is wellicht een goed idee om isolatie aan te brengen. Isoleren brengt namelijk vele voordelen met zich mee, waaronder minder stookkosten en een verhoogd wooncomfort. Een gevelrenovatie is uitermate geschikt voor het aanbrengen van isolatie. Als u eerst isolatie aanbrengt en vervolgens renoveert, dan is er van de werken geen spoor zichtbaar. Wou u bijvoorbeeld de gevel renoveren omdat deze in erg slechte staat is? Als u besluit te isoleren dan zal de vakman uit Utrecht eerst het isolatiemateriaal tegen uw huis aanbrengen. Hier overheen komt vervolgens de nieuwe gevelbekleding. Uw woning ziet er weer als nieuw uit en is een stuk energiezuiniger. Een andere optie is spouwmuurisolatie, wat u kunt laten aanbrengen indien uw woonhuis over een spouw beschikt. Deze optie is erg populair vanwege de relatief lage kosten en de snelle terugverdientijd. Tot slot is binnenmuurisolatie nog een mogelijkheid.

Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie, inclusief isolatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Gevelreiniging

Naast gevelrenovatie is ook gevelreiniging een klus die onze specialisten uit Utrecht voor u uit kunnen voeren. Een gevelreiniging vormt vaak onderdeel van de renovatie, maar kan ook los daarvan owrden uitgevoerd. Het reinigen van de voegen en gevel kan met behulp van diverse technieken. Wij benoemden hierboven al zandstralen en stoomreiniging. Een derde optie is het reinigen met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Deze vorm van gevelreiniging is zeer effectief, maar heeft geen nadelige gevolgen voor de natuur of voegen.

Gevel chemisch reinigen

Zoals al eerder aangegeven zijn er verschillende technieken mogelijk voor het reinigen van de gevel. Eén van de opties die geschikt is voor het schoonmaken van de gevel is chemische reiniging. Bij deze vorm van reiniging wordt stoom vermengd met een chemisch reinigingsmiddel dat het vuil van de muur zal halen. Het voordeel van een chemische gevelreiniging is dat hierbij geen schade wordt berokkend aan de muur of aan het milieu. Vraag via ons contactformulier naar de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Voegen reinigen

Het reinigen van voegen is een klus die een grote nauwkeurigheid en voorzichtigheid vereist. Dit komt doordat de meeste voegen zeer gevoelig zijn voor beschadigingen. Gaat u zelf aan de slag met een hoge drukreiniger? Probeer dan eerst een klein stukje van de muur om te kijken of er geen schade ontstaat. Brokkelen er tijdens de reiniging stukken van het voegwerk af? Neem dan contact op met een ervaren vakman uit Utrecht op het gebied van gevelreiniging. Deze zal het werk vakkundig afhandelen.
gevelrenovatie voegwerk Utrecht

Prijzen gevelrenovatie

Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten voordat u een renovatie aan de gevel laat uitvoeren. De kosten hangen af van vele verschillende factoren. U maakt een gevelrenovatie namelijk zo uitgebreid als u zelf wilt. Laat u alleen bepaalde onderdelen herstellen? Dan bent u goedkoper uit dan wanneer u kiest voor herstellen, schoonmaken door te zandstralen én impregneren. Als we kijken naar de opbouw van de kosten, dan zien we dat zo’n 25% bestaat uit materiaal en maar liefst 75% uit arbeidskosten. Het is dus mogelijk om hierop te besparen. Via ons kunt u verschillende offertes met elkaar vergelijken. U kunt dus altijd de vakman uit Utrecht met de laagste kosten kiezen.

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Utrecht renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Utrecht

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor gevelreiniging bij uw huis in Utrecht? Hebt u een vraag over het uithakken dan wel uitslijpen van het voegwerk? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor een renovatie naar uw wensen? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. Wij sturen u binnen korte tijd enkele offertes toe van experts uit de regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de vochtbestrijding– of gevelspecialist die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen lage prijzen!
gevelrenovatie offerte Utrecht