Gevelrenovatie Zuid-Holland: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Zuid-Holland

Gevelrenovatie Zuid-Holland

Is uw gevel in Zuid-Holland zodanig vervuild of beschadigd dat een gevelrenovatie onvermijdelijk is? Schakel dan zo snel mogelijk een gevel expert uit Zuid-Holland in. De vakman kijkt naar de mogelijkheden die bij uw gevelmuur mogelijk zijn. Is een gevelreiniging bijvoorbeeld voldoende of moet er ook een gevelrenovatie plaatsvinden?

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij gevelwerken. Denk aan een reiniging door middel van zandstralen, chemische middelen of nevelreiniging. Daarnaast is het ook mogelijk de gevelmuur te renoveren door middel van voegwerk of het renoveren van de schoorsteen. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Voordelen van onze service

 • U bent verzekerd van snelle hulp tegen aantrekkelijke prijzen.
 • Profiteer van de ruime ervaring van de professionals.
 • Alleen de modernste gereedschappen worden gebruikt.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Men besteedt vaak veel aandacht aan de binnenkant van een huis maar minder aan de buitenkant. En dat terwijl de gevel ontzettend belangrijk is. Een gevel heeft namelijk verschillende functies. De belangrijkste daarvan is bescherming. Een gevel heeft veel te verduren maar zorgt er wel voor dat verschillende weersomstandigheden en neerslag niet uw huis binnen kunnen komen. Daarnaast hebben buitenmuren een esthetische functie. Vele mensen zien een gevel namelijk als het visitekaartje van een huis in Zuid-Holland. Als de buitenmuren aan vernieuwing toe zijn, dan is het dus belangrijk om spoedig een renovatie uit te voeren. Een gevelrenovatie heeft een aantal voordelen.

Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

 • Dankzij een renovatie behoudt u de staat van uw woonhuis. Als de buitenmuur in goede staat is dan zorgt deze voor bescherming. Na een renovatie is uw woning dus weer beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Dankzij de bescherming door bijvoorbeeld te impregneren is de kans op nieuwe beschadigingen een stuk kleiner.
 • De gevel is niet alleen beter beschermd, maar ziet er ook beter uit. Uw woning krijgt zo weer een mooie uitstraling.
 • Omdat uw huis er weer als nieuw uitziet, stijgt de waarde.
 • Probeert u al een tijdje uw pand te verkopen of te verhuren? Dankzij de nette uitstraling en het gedane onderhoud is de kans op verkoop of verhuur groter.

gevel renoveren Zuid-Holland

Vormen van gevelrenovatie

Het renoveren van gevels kan worden gedaan in vele verschillende vormen. Zo kan een renovatie vooral bestaan uit het repareren en oplossen van problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van scheuren. Schoonmaken is ook een onderdeel van gevelrenovatie. U kunt de buitenmuren laten zandstralen of deze met stoom of chemische middelen reinigen. Om ervoor te zorgen dat al het werk niet voor niets is geweest, kunt u de renovatie afsluiten door te impregneren. Zo is elke buitengevel weer voor een aantal jaren beschermd. U vindt hier alle benodigde informatie over de verschillende mogelijkheden op het gebied van gevelrenovaties:

 • Impregneren
 • Zandstralen
 • Voegwerk herstellen
 • Scheuren in de gevel herstellen
 • Gevelstenen vervangen
 • Dorpel of latei vervangen
 • Schoorsteen renovatie

impregneren van gevel

Gevel impregneren

Het impregneren van de muren is een klus die veelal wordt toegepast binnen de gevelrenovatie. Na het reinigen van voegwerk en buitenmuur, zal dan het oppervlak van een beschermlaagje worden voorzien. Dit laagje is een silicone vloeistof welke met behulp van een spuit of een kwast aangebracht wordt op de gevelstenen. Dit noemt men impregneren. De laag is kleurloos en erg dun, er is dus niets van te zien. De vloeistof dringt in de poriën van de stenen en laat tevens een beschermlaag achter. Hierdoor kan neerslag niet meer de woning binnen dringen. Door te impregneren worden de gevelstenen namelijk waterafstotend en daarnaast ook brandvertragend en schimmelwerend. Impregneren is alleen mogelijk wanneer er geen vuil of beschadigingen of de gevel zitten. De beschermlaag werkt bovendien gemiddeld 10 jaar. Daarna zult u opnieuw moeten impregneren om uw woonhuis in Zuid-Holland te beschermen. Het is verstandig om het impregneren over te laten aan een vakman. Zo weet u zeker dat de afwerking van hoge kwaliteit blijft.

Zandstralen

Naast impregneren is ook zandstralen een veel gebruikte technieken binnen de gevelrenovatie. Het zandstralen van de buitenmuur is een vorm van gevelreiniging, die u kunt laten toepassen voordat u de gevel gaat impregneren. Bij het zandstralen wordt een straalmiddel, zoals grit of olivinezand, vermengd met water. De vakman uit Zuid-Holland spuit dit mengsel vervolgens onder hoge druk op de ondergrond. Zandstralen wordt vooral gebruikt bij hardnekkige vervuilingen zoals graffiti of verfresten. Bij een mildere vervuiling is het niet verstandig om deze agressieve techniek te gebruiken. Het is namelijk goed denkbaar dat door zandstralen de gevel beschadigd. Zandstralen is daarom niet voor alle gevels geschikt. Het is bovendien verstandig om een professional uit Zuid-Holland in te schakelen. Hij of zij is ervaren en zal rekening houden met de benodigde druk, de afstand en de hardheid van het zandstralen.

Direct resultaat bij gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Het uithakken of uitslijpen van voegen, zijn beide technieken die het huidige voegwerk verwijderen. Het uithakken en uitslijpen van het voegwerk, hebben zowel voor- als nadelen. De techniek die u het beste op uw voegwerk kunt toepassen is afhankelijk van de staat van de voegen, en de manier waarop ze beschadigd zijn. Over het algemeen geldt dat het uithakken een hoger risico geeft op het beschadigen van de stenen, maar dat uitslijpen moeilijker en duurder is. Een gevelrenovatie expert uit Zuid-Holland adviseert u graag over de mogelijkheden en prijzen.

Voegen herstellen

Wanneer er schade is ontstaan aan het voegwerk, dan is dit in een aantal gevallen eenvoudige te herstellen met behulp van speciaal voegmiddel. Dit is verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt. Het voegmiddel herstel kleine scheurtjes en beschadigingen, maar is niet geschikt voor het repareren van voegen waarbij grotere stukken zijn afgebrokkeld. Zijn uw voegen ook poreus? Schakel dan één van onze specialisten op het gebied van gevelrenovatie in. Zij zijn u met alle plezier van dienst, en brengen uw voegwerk in optimale staat.

Nieuw voegwerk aanbrengen

Scheur in muur herstellen

In de binnenmuren kunnen vanwege verschillende redenen scheuren in het oppervlak ontstaan. Een scheur is relatief eenvoudig te herstellen, en u hebt hier dan ook niet perse de hulp van een erkend vakman voor nodig. Haal de verf of het gispwerk rondom de scheur weg, en maak het oppervlak vetvrij. Zorg er vervolgens voor dat u de scheur natmaakt, en vul deze met vulmiddel. Strijk het oppervlak glad, en breng nieuwe verf of gips aan.

Gevelstenen vervangen

Als u last hebt van kapotte of beschadigde stenen dan beschermt de gevel uw woonhuis niet goed meer. De isolatiewaarde verlaagd, waardoor uw stookkosten stijgen. Als u kapotte gevelstenen niet snel laat vervangen dan loopt u bovendien kans op grotere problemen. Denk hierbij aan verzakking van de gevel. Om dit te voorkomen is het zaak om zo snel beschadigde gevelstenen te vervangen. Een vakman uit Zuid-Holland kan de gevelstenen verwijderen met behulp van een steenbeitel. Vervolgens zal hij nieuwe gevelstenen plaatsen. Bij ouderen huizen is het soms lastig om exacte dezelfde gevelstenen te vinden. Bij grote schade is het daarom verstandig om een algehele gevelrenovatie uit te laten voeren.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Zuid-Holland?

De specialisten uit ons netwerk helpen u met impregneren, zandstralen, voeg- & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvende offertes

Dorpel / latei vervangen

Een latei is een betonnen, stenen, stalen of houten balk welke het gewicht dan de wand opvangt en afdraagt. Een latei bevindt zich veelal boven een kozijn. Een dorpel zit meestal onder een raam. Dankzij de schuin aflopende vorm voorkomt de dorpel dat water de gevel inloopt. U weet vast dat water in de gevel geen goed idee is. Een kapotte dorpel is bovendien slecht voor uw isolatie omdat warme lucht naar buiten kan. Het is dan ook cruciaal dat u een dorpel of latei spoedig vervangt als hier beschadigingen in zitten. Vooral bij lateien is dit erg belangrijk. Een kapotte latei kan namelijk resulteren in een verzakking van de buitenmuur waarvan het herstellen hoge kosten met zich meebrengt.

Schoorsteen renovatie

Het renoveren van de schoorsteen is een klus die niet vaak wordt uitgevoerd. Toch valt ook dit binnen de categorie gevelrenovatie. Een schoorsteen renovatie bestaat over het algemeen uit een controle van het voegwerk en de stenen, en het repareren van eventuele beschadigingen en lekkages. Het kan zijn dat het water via de schoorsteen naar binnenkomt. Het is dan handig om de schoorsteen te renoveren. De specialisten helpen u hierbij met alle plezier!

gevelrenovatie combineren met isolatie in Zuid-Holland

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Is uw woonhuis in Zuid-Holland toe aan een renovatie? Dit is wellicht een goed idee om isolatie aan te brengen. Isoleren brengt namelijk vele voordelen met zich mee, waaronder minder stookkosten en een verhoogd wooncomfort. Een gevelrenovatie is uitermate geschikt voor het aanbrengen van isolatie. Als u eerst isolatie aanbrengt en vervolgens renoveert, dan is er van de werken geen spoor zichtbaar. Wou u bijvoorbeeld de gevel renoveren omdat deze in erg slechte staat is? Als u besluit te isoleren dan zal de vakman uit Zuid-Holland eerst het isolatiemateriaal tegen uw huis aanbrengen. Hier overheen komt vervolgens de nieuwe gevelbekleding. Uw woning ziet er weer als nieuw uit en is een stuk energiezuiniger. Een andere optie is spouwmuurisolatie, wat u kunt laten aanbrengen indien uw woonhuis over een spouw beschikt. Deze optie is erg populair vanwege de relatief lage kosten en de snelle terugverdientijd. Tot slot is binnenmuurisolatie nog een mogelijkheid.

Gevelreiniging

Naast gevelrenovatie is ook gevelreiniging een klus die onze specialisten uit Zuid-Holland voor u uit kunnen voeren. Een gevelreiniging vormt vaak onderdeel van de renovatie, maar kan ook los daarvan worden uitgevoerd. Het reinigen van de voegen en gevel kan met behulp van diverse technieken. Wij benoemden hierboven al zandstralen en stoomreiniging. Een derde optie is het reinigen met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. Deze vorm van gevelreiniging is zeer effectief, maar heeft geen nadelige gevolgen voor de natuur of voegen. U kunt een gevelreiniging niet zomaar zelf uitvoeren omdat hier strenge regels aan verbonden zijn. Op de website van Rijkswaterstaat leest u hier meer over. Er zijn verschillende technieken om uw gevel te laten reinigen:

 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen
 • Nevelstralen
 • Zandstralen
 

Gevel chemisch reinigen

Zoals al eerder aangegeven zijn er verschillende technieken mogelijk voor het reinigen van de gevel. Eén van de opties die geschikt is voor het schoonmaken van de gevel is chemische reiniging. Bij deze vorm van reiniging wordt stoom vermengd met een chemisch reinigingsmiddel dat het vuil van het metselwerk haalt. Het voordeel van een chemische gevelreiniging is dat hierbij geen schade wordt aangericht aan het milieu. Vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden en prijzen.

gevelreiniging Zuid-Holland

Stoomreinigen en nevelstralen

Voor gevels die iets gevoeliger zijn, is een chemische reiniging niet het beste idee. Voor oudere panden of monumenten is het daarom aan te raden te kiezen voor stoomreinigen of nevelstralen. Nevelstralen is vergelijkbaar met zandstralen, maar is een stuk milder voor het metselwerk. Het is dus minder geschikt voor zware vervuiling maar de kans op beschadigingen aan het metselwerk is een stuk kleiner. Stoomreinigen gebeurt met behulp van stoom op hoge temperatuur. Hierdoor smelt de vervuiling als het ware weg.

Voegen reinigen

Het reinigen van voegen is een klus die een grote nauwkeurigheid en voorzichtigheid vereist. Dit komt doordat de meeste voegen zeer gevoelig zijn voor beschadigingen. Gaat u zelf aan de slag met een hogedrukreiniger? Probeer dan eerst op een klein stukje om te kijken of er geen schade ontstaat. Brokkelen er tijdens de reiniging stukken van het voegwerk af? Neem dan contact op met een ervaren vakman uit Zuid-Holland op het gebied van gevelreiniging.

gevelrenovatie voegwerk

Prijzen gevelrenovatie

Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten voordat u een renovatie aan de gevel laat uitvoeren. De kosten hangen af van vele verschillende factoren. U maakt een gevelrenovatie namelijk zo uitgebreid als u zelf wilt. Laat u alleen bepaalde onderdelen repareren? Dan bent u goedkoper uit dan wanneer u kiest voor herstellen, schoonmaken door te zandstralen én impregneren. Als we kijken naar de opbouw van de kosten, dan zien we dat zo’n 25% bestaat uit materiaal en maar liefst 75% uit arbeidskosten. Het is dus mogelijk om hierop te besparen. Via ons kunt u verschillende offertes met elkaar vergelijken. U kunt dus altijd de vakman uit Zuid-Holland met de laagste kosten kiezen.

Prijstabel: kosten gevelrenovatie

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Zuid-Holland renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Zuid-Holland

 

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

Als je gevelmuur beschadigd is dan biedt een gevelrenovatie veel mogelijkheden. Met het uitslijpen of uithakken van het voegwerk en door dit te vernieuwen krijgt het metselwerk alweer een hele nieuwe uitstraling. U kunt een renovatie natuurlijk ook combineren met een gevelreiniging en met impregneren! Door meerdere werkzaamheden in één keer te combineren bespaart u vaak op de kosten en bent u in één keer klaar met alle werkzaamheden. Bovendien zorgt een combinatie van werkzaamheden voor het beste resultaat.

gevelrenovatie kosten Zuid-Holland

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor gevelreiniging bij uw huis in Zuid-Holland? Hebt u een vraag over het uithakken dan wel uitslijpen van het voegwerk? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor een renovatie naar uw wensen? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk enkele offertes van experts uit de regio van Zuid-Holland. Vergelijk de prijsopgaven en kies voor de gevelspecialist die u het beste aanbod doet of die het beste bij u past! Zo bent u gegarandeerd van een snelle en vakkundige hulp tegen scherpe prijzen.

Offertes aanvragen