Gevelrenovatie Zuid-Holland: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Zuid-Holland

Gevelrenovatie Zuid-Holland

Kan de buitenkant van uw huis wel een opfrisser gebruiken? Dankzij een gevelrenovatie ziet uw huis er weer als nieuw uit. Een gevelrenovatie kan uit verschillende onderdelen bestaan, waaronder bijvoorbeeld zandstralen of impregneren. Ons netwerk bestaat uit verschillende bedrijven gespecialiseerd in gevelrenovaties. Zoekt u een vakman in Zuid-Holland? Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier. We sturen u gratis en vrijblijvend een aantal offertes toe. Deze vergelijkt u met elkaar op basis van prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf welke specialist het beste bij u past. We helpen u graag!

Scherpe prijzen

Bij ons bent u verzekerd van vakwerk tegen scherpe prijzen! Wij selecteren de vakmannen uit ons netwerk namelijk niet alleen op kwaliteit, maar ook op kosten. U ontvangt via ons bovendien altijd meerdere offertes. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om kosten met elkaar te vergelijken. Zo kiest u altijd de vakman die het beste bij u past. Dit kan degene zijn die het snelste kan beginnen, of degene met de laagste prijzen. Aan u de keus!

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

De gevel bepaalt de uitstraling van uw hele woonhuis. Daarnaast beschermt de gevel de binnenkant van het pand tegen vocht, wind en weer. Als u gevelrenovatie laat uitvoeren dan kiest u ervoor om uw woning te vernieuwen. Renoveren is bijvoorbeeld nodig als de gevel oud of beschadigd is of als deze vies is. Is uw gevel beschadigd? Dan is het cruciaal om de oorzaak hiervan te achterhalen zodat u het optreden van nieuwe schade kunt tegengaan. Gevelrenovatie brengt vele voordelen met zich mee.

  • Uw kunt de gevel zien als het visitekaartje van uw huis in Zuid-Holland. De meeste mensen vinden het dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Dankzij gevelreiniging lijkt uw woning weer als nieuw.
  • De belangrijkste functie van de gevel is het beschermen van uw huis. Het is daarom cruciaal dat de gevel in goede staat is. Na gevelrenovatie is uw huis weer beschermd tegen verschillende weersomstandigheden, maar ook tegen vocht.
  • Omdat uw woning na het renoveren beschermd is, is de kans op schade kleiner.
  • Staat uw pand na het renoveren te koop of te huur? Als de gevel in goede staat is en een verzorgde uitstraling heeft, dan bevordert dit de kans op verkoop.
  • Ziet de gevel er netjes uit en zorgt deze voor de benodigde bescherming na het renoveren? Dan verhoogt dit de waarde van uw pand in Zuid-Holland.

Vormen van gevelrenovatie

Dankzij gevelrenovatie ziet uw huis in Zuid-Holland er weer als nieuw uit. Overweegt u een gevelrenovatie uit te laten voeren door een specialist? Dan hebt u de keuze uit verschillende onderdelen. Om ervoor te zorgen dat de buitenmuren weer helemaal schoon worden kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zandstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Om lang van de schoongemaakte buitenmuren te genieten kunt u ervoor te kiezen om deze te impregneren. Ook het voegwerk is een groot onderdeel van de gevel. Tijdens een gevelrenovatie is het uitslijpen, uithakken of herstellen van voegwerk dan ook een mogelijkheid. U vindt hier meer informatie over de verschillende onderdelen van een gevelrenovatie.
impregneren van muur Zuid-Holland

Buitenmuren impregneren

Impregneren houdt in dat een specialist uit Zuid-Holland een waterafstotende vloeistof aanbrengt op de buitenmuren. Deze vloeistof trekt in de poriën van de bakstenen, het laat bovendien een waterafstotend laagje op de buitenkant achter. Door te impregneren kan doorslaand vocht de muur niet intrekken. Hiermee voorkomt u bovendien vorstschade in de muren. Vuil hecht zich bovendien minder snel of zelfs helemaal niet aan de buitenmuur. Mossen en algen kunnen zich namelijk niet op de stenen vastzetten. Dankzij deze voordelen van impregneren verlengt u de levensduur van de buitenmuren. De waarde van uw woning in Zuid-Holland stijgt bovendien.

Impregneren brengt ook een aantal nadelen met zich mee.

Na impregneren is een buitenmuur gemiddeld 10 jaar beschermd. Hierna zult u de klus moeten herhalen. Voordat de vakman kan beginnen met impregneren moeten de stenen helemaal zijn. Het is dus mogelijk dat u deze eerst moet reinigen en/of herstellen. Na impregneren kan het uitvoeren van een gevelrenovatie bemoeilijkt worden. Een muur voorzien van een impregneermiddel kunt u bijvoorbeeld niet schilderen.

Zandstralen

Hebt u last van hardnekkig vuil? Dan is zandstralen wellicht de juiste oplossing voor u. Kleine korreltjes zand worden gemengd met water en vervolgens spuit de renovatiespecialist uit Zuid-Holland dit tegen de gevel. Men past zandstralen veelal toe bij een vervuiling van verf of graffiti. Deze manier van gevelreiniging is erg agressief. Zandstralen wordt dan ook alleen toegepast bij hardnekkig vuil, als een andere manier van reinigen geen optie is. Het is namelijk mogelijk dat de buitenmuur wordt aangetast. Schakel daarom altijd een professional uit Zuid-Holland met ervaring in. U moet bij zandstralen bovendien rekening houden met een aantal wettelijke eisen. Omdat het gebruikte water vervuild is door het vuil en het straalmiddel, moet u het altijd opvangen. Vervolgens moet dit gereinigd worden voordat u het kan loodsen.

Voorkom schade en schakel een specialist uit Zuid-Holland in voor het zandstralen!

Video: gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Kapot voegwerk kan resulteren in een beschadigde muur. Het is daarom belangrijk om kapot voegwerk te herstellen. Voegwerk verwijdert u door ze uit te hakken of uit te slijpen. Het is bij beide manieren verstandig om de muren eerst te reinigen. Hierdoor is het voegwerk gedeeltelijk al verwijderd waardoor het uitslijpen of uithakken een stuk eenvoudiger is. Omdat de kans op schade aan de muur groot is, is het verstandig om de klus over te laten aan een specialist uit Zuid-Holland.

  • Uithakken wordt gedaan met behulp van een elektrische hakhamer of met een hamer en beitel. De specie in de voegen komt dankzij hakkende bewegingen los en brokkelt zo beetje bij beetje af. Met een hamer en beitel neemt de klus meer tijd in beslag dan met de elektrische hakhamer. De kans is groot dat er tijdens het uithakken stenen beschadigen, het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden.
  • Bij uitslijpen wordt gebruik gemaakt van een slijptol en een voeg snijblad. De grootte van het snijblad is afhankelijk van de grootte van de voeg. Er komt tijdens het uitslijpen veel stof vrij, het is daarom verstandig om een zuigslang toe te voegen welke dit wegzuigt. Uitslijpen gaat een stuk sneller dan uithakken. U moet echter heel secuur werken. Als u geen vaste hand hebt dan is de kans groot dat er onherstelbare schade aan de stenen ontstaat.

Voegen herstellen

Zoals u hebt gelezen is het cruciaal om kapotte voegen te renoveren. Dit is dan ook een cruciaal onderdeel van een gevelrenovatie. Als u een specialist uit Zuid-Holland inschakelt voor het herstellen van voegen, dan zal hij beginnen met uitslijpen of uithakken van oude voegen. Hierna is het tijd voor het schoonmaken van de gehele buitenmuur zodat er geen voegresten, vuil of stof achterblijft. Dit voorbereidende werk moet erg secuur uitgevoerd worden, anders is het mogelijk dat een nieuw aangebrachte voeg los komt. Als de muren helemaal schoon zijn dan begint de specialist met het aanbrengen van nieuw voegmortel.

Video: nieuw voegwerk

Scheur in muur herstellen

Hebt u een scheur in de muur? Dit is niet mooi en ook nog eens niet goed voor de constructie van uw huis in Zuid-Holland. Scheuren worden alleen maar groter wat op den duur gevaarlijk kan worden. Bovendien geldt: hoe langer u wacht met oplossen en renoveren, hoe hoger de uiteindelijke kosten. Het is daarom verstandig om een scheur zo spoedig mogelijk te herstellen. Het is allereerst cruciaal om de oorzaak van het probleem te vinden. Hierna kunt u een geschikte herstelmethode kiezen, de scheur repareren en ook de oorzaak wegnemen. U kunt voor een dergelijke gevelrenovatie het beste een specialist inschakelen. Zo weet u zeker dat het probleem niet terug zal komen.

Gevelstenen vervangen

Eén van de meest belangrijke functies van de gevel is bescherming. Regen en andere weersomstandigheden kunnen uw huis in Zuid-Holland niet schaden. Het is echter mogelijk dat er na verloop van tijd scheuren in de gevel ontstaan of dat stenen kapot gaan. Als dit gebeurt dan moet u de gevelstenen zo spoedig mogelijk vervangen. Als u dit niet doet dan is het namelijk mogelijk dat er tijdens een regenbui vocht naar binnenkomt. Gaat het vervolgens vriezen? Dan is het goed denkbaar dat het vocht in de scheuren bevriest en uitzet waardoor de schade nog groter wordt. Dit kan vervolgens resulteren in het verzakken van de gevel. Door een aantal gevelstenen te vervangen kunt u dus al gauw een gehele gevelrenovatie voorkomen.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Zuid-Holland?

Onze specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voegen & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Dorpel/latei vervangen

Een latei vangt gewicht van de muur op en draagt dit af. Het is daarom cruciaal dat een beschadigde latei onmiddellijk wordt vervangen. Als deze verder scheurt dan is het namelijk mogelijk dat de hele gevel wegzakt. Ook de dorpel heeft een belangrijke functie. Deze beschermt de muur tegen wateroverlast. Water in de gevel is namelijk funest op het moment dat het gaat vriezen. Het water zet hierdoor uit waarna barsten ontstaan. Daarnaast kan warmte via een kapotte dorpel naar buiten waardoor u meer moet stoken. Een dorpel of latei kunt u individueel vervangen maar het is ook mogelijk om dit als onderdeel van een hele renovatie te doen.

Schoorsteen renovatie

Het is daarnaast belangrijk dat de schoorsteen in goede staat is. Scheuren en barsten in de schoorsteen kunnen resulteren in vocht- en schimmelproblemen, maar ook in verdere schade aan de rest van uw woonhuis in Zuid-Holland. Een schoorsteen wordt natuurlijk veel blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden waardoor deze extra vatbaar is voor problemen. Een schoorsteen bestaat veelal uit hetzelfde materiaal als een gevel. Een schoorsteenrenovatie bestaat dan ook veelal uit dezelfde methodes als een gevelrenovatie. Zo hebt u bij een schoorsteenrenovatie onder andere te maken met schoonmaken, het vervangen van voegwerk en stenen en eventueel impregneren van stenen na het renoveren.
isolatie en gevelrenovatie

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Na het aanbrengen van isolatie kunt u behoorlijk besparen op de energiekosten. Isolatie is goed te combineren met een gevelrenovatie. Vooral als u een nieuwe gevelafwerking wilt is het aanbrengen van isolatie een goed idee. Zo kunt u op termijn namelijk uw investering terug verdienen. U kunt op verschillende manieren de muren van isolatie voorzien. Isoleren langs de buitenkant is het meest effectief. De prijzen hiervan liggen echter ook het hoogst. Hierbij plaatst de vakman uit Zuid-Holland isolatiemateriaal tegen de buitenmuur, vervolgens werkt hij of zij dit af met een gevelafwerking. Spouwmuurisolatie is tevens een mogelijkheid. Deze manier is relatief goedkoop en heeft de kortste terugverdientijd. Dit is echter alleen een optie als uw woonhuis in Zuid-Holland over een spouwmuur beschikt. Is spouwmuurisolatie en isoleren langs buiten geen optie? Dan is het een mogelijkheid om de binnenmuren te isoleren. Dit is minder effectief dan buitengevelisolatie maar u bespaart zeker op de energiekosten.

Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie, inclusief isolatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaan wij het verwijderen van vuil en aanslag van de gevel van uw woning in Zuid-Holland. Gevelreiniging is erg belangrijk. Door de gevel te onderhouden voorkomt u namelijk toekomstige schade. U hebt de keuze uit verschillende methodes op het gebied van gevelreiniging. Welke methode het beste is hangt af van de mate van vervuiling. Bij een lichte vervuiling door bijvoorbeeld klimop of mos valt de keuze veelal op stoomreinigen. Bij deze manier van gevelreiniging verwarmd de vakman water tot meer dan 100 graden, vervolgens spuit hij dit tegen de muur met een hogedrukspuit. Ook zandstralen is een vorm van gevelreiniging. Hierbij wordt water gemengd met een straalmiddel, zoals kleine zanddeeltjes. Zandstralen is erg effectief bij hardnekkige vervuilingen. Tot slot hebt u de keuze uit chemisch reinigen.

Gevel chemisch reinigen

Is de buitenmuur van uw huis in Zuid-Holland vervuild door graffiti, roet of verfresten? Dit hardnekkige vuil kunt u verwijderen door chemisch te reinigen. Omdat er chemische middelen worden gebruikt kan alleen een professional deze manier van gevelreiniging uitvoeren. De specialist zal allereerst de buitenmuur inspecteren om te kijken welke producten hij of zij zal gebruiken. Dit is onder andere afhankelijk van het type vervuiling en de steensoort. De specialist uit Zuid-Holland brengt het middel aan met een borstel of vernevelaar.

Er ontstaat vervolgens een chemische reactie waardoor het vuil oplost.

De inwerktijd is gemiddeld 5 tot 30 minuten. Hierna spoelt de specialist met stoom of met een hogedrukreiniger loszitten vuil en eventuele resten van het chemische middel weg. De vakman probeert hierbij zoveel mogelijk van het middel op te vangen zodat dit niet in het milieu terechtkomt. Dit is echter niet geheel te vermijden. Chemisch reinigingen is erg effectief maar het kan tevens schade of vlekken aan de buitenmuur opleveren. Het is daarom belangrijk dat de professional secuur te werk gaat.

Voegen reinigen

Door verschillende factoren, zoals uitlaatgassen, is het mogelijk dat na verloop van tijd voegen net zoals stenen vies worden. Omdat de voorgevel het visitekaartje van uw woning is, is het belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Alleen de voegen schoonmaken wordt niet veel gedaan. Men kiest dan eerder voor het herstellen van dit onderdeel. Wel vindt er reiniging plaats als onderdeel van een gehele renovatie. Welke manier van reiniging het meest geschikt is hangt af van de staat van een muur. Als deze er vies is, maar nog in goede staat, dan is zandstralen wellicht een goede optie. Als het voegwerk echter poreus is geworden, dan is de kans groot dat dit beschadigd raakt tijdens het schoonmaken.
nieuwe voegen gevel Zuid-Holland

Prijzen gevelrenovatie

U bent benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? Over het algemeen bestaan de prijzen voor het grootste deel, circa 75%, uit arbeidskosten en voor de resterende 25% uit materiaalkosten. Het is dus verstandig diverse offertes te vergelijken. Verschillende factoren beïnvloeden bovendien de kosten. Denk hierbij aan de mate van gevelrenovatie. Is er bijvoorbeeld alleen een reparatie of ook gevelreiniging nodig? In onderstaande prijstabel vindt u een aantal voorbeelden. In de meeste gevallen is een reparatie voldoende om ervoor te zorgen dat de buitenmuur er weer als nieuw uitziet. Is het echter ook nodig om het voegwerk te herstellen? Dit kost gemiddeld €11,- per m². Een monumentaal pand is veelal voorzien van een snijvoeg of gesneden voeg. Deze kost al gauw €55,- tot €85,- per m².

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Zuid-Holland renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Zuid-Holland

Kosteloos offertes vergelijken

Is uw pand in Zuid-Holland toe aan een grondige gevelrenovatie? Van zandstralen tot aan impregneren, u bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere gevelrenovatie en vochtbestrijding specialisten verspreid over heel Nederland. Er zit dus ook altijd een renovatiespecialist in Zuid-Holland of in de omgeving van Zuid-Holland. Ga direct naar het offerteformulier en laat hier uw gegevens achter samen met uw wensen. Wij zorgen er vervolgens voor dat u meerdere (max. 5) offertes ontvangt. Vanuit uw luie stoel vergelijkt u hiervan de prijzen, voorwaarden en het aanbod. U kiest vervolgens zelf welke vakman bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit nergens aan vast!
gevelrenovatie kosten Zuid-Holland