kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Heeft u ook last van een vochtige kelder? Laat deze dan waterdicht maken! Hiermee lost u al uw vochtproblemen op en kunt u de kelder inrichten als verblijfsruimte. Misschien heeft u behoefte aan een extra speelruimte voor de kinderen, wilt u graag een praktijkruimte realiseren of kunt u wel een extra logeerkamer gebruiken: door de kelder waterdicht te maken creëert u een gezondere leefruimte. Niemand wil teveel betalen voor vochtbestrijding, daarom bent u bij ons netwerk gegarandeerd van de beste service tegen de laagste prijzen! Vraag vrijblijvend offertes aan voor meer informatie.

Offertes vergelijken: uw voordeel

  • U krijgt een compleet overzicht van de kosten van verschillende aanbieders.
  • U vindt eenvoudig de vakman met de beste prijzen.
  • U bespaart zo tot wel 40% op de kosten.
  • Onze service is volledig gratis en vrijblijvend: u zit nergens aan vast!.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Voordelen

Water in de kelder is niet onoplosbaar. Wel is het van belang om zo snel mogelijk vochtbestrijding toe te passen om de ruimte weer waterdicht te maken. Dus constateert u signalen van vochtproblemen, neem dan direct actie. De ondergrondse bergplaats goed waterdicht maken biedt veel voordelen. Zo zorgt een waterdichte kelder voor een gezondere leefomgeving. Daarnaast dalen de energiekosten wanneer de bergplaats volledig waterdicht is. Een kelder die langere tijd getroffen is door wateroverlast kan blijvende schade veroorzaken. De kelder volledig waterdicht maken werkt dus waardeverhogend voor uw woning. Het belangrijkste voordeel is dat u de bergplaats volledig kunt benutten na de kelderdichting. Extra opbergruimte maken, of zelfs een extra slaap- of studeerkamer maken is natuurlijk nooit verkeerd.

kelder waterdicht binnenkant

Kelder waterdicht maken vanaf de binnenkant

In de praktijk zullen de meeste klanten kiezen voor een kelderdichting vanuit de binnenkant. Dit heeft vooral te maken met het gemak van de werkzaamheden. Vochtbestrijding van binnenuit is een stuk eenvoudiger omdat de muren gemakkelijk te bereiken zijn. Dit betekent ook dat de kosten een stuk lager zullen liggen. Er zijn diverse manieren waarmee u de kelder waterdicht kunt maken. Allereerst is het mogelijk om een stijve of soepele bekuiping te realiseren, maar ook draineren, coaten of injecteren behoort tot de vele mogelijkheden. Op deze manier realiseert u een gezonde leefruimte in uw kelder.

kelderdichting buitenkant

Kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant

Het is zeker een optie om kelders vanaf de buitenkant waterdicht te maken. Deze manier van vochtbestrijding wordt niet vaak gekozen. Om de keldermuren van buitenaf te behandelen is het namelijk noodzakelijk dat de muren volledig bloot komen te liggen. Niet alleen kost dit veel tijd en geld, maar het zorgt er ook voor dat u uw voor- of achtertuin opnieuw zult moeten afwerken. Toch heeft deze manier van vochtbestrijding ook zijn voordelen. Zo gaat het om een permanente kelderdichting die nog betere resultaten oplevert dan vochtbestrijding van binnenuit. Bij nieuw gebouwde woningen wordt er daarom vaak voor gekozen om tijdens de bouw al maatregelen te treffen.

Stijve bekuiping

Om de kelder volledig waterdicht te maken is het van belang om goed te bepalen waar het water vandaan komt, voordat u begint met de vochtbestrijding. De meest gebruikte methode, en de voordeligste, is om de bergplaats waterdicht te maken met behulp van stijve bekuiping. Dit is een eenvoudige techniek van kelderdichting om de ruimte weer waterdicht te maken. Op alle wanden en vloeren smeren ze een waterdichte pasta. De muren worden gecontroleerd op scheuren en de professionals maken alles stofvrij. Vervolgens wordt er een primer aangebracht voor een optimale hechting. De muren worden daarna twee tot drie keer ingesmeerd met de waterdichte pasta. Relatief eenvoudig dus, en daarom een veel gebruikte methode van vochtbestrijding.

Kelder draineren

Staat er een plasje water in uw kelder? Dan is vochtbestrijding door het draineren van de bergplaats geschikt om het vocht af te voeren. De meest toegepaste methodes om vocht te draineren zijn: vloer-, rand-, en wanddrainage. Wanneer vocht in de vloer van de bergplaats kruipt is vloerdrainage de oplossing. De vakmannen voorzien de keldervloer dan van een noppenmembraam die het vocht afvoert. De tweede optie is een randdrainage maken. Dit is een goede optie wanneer het vocht via de naad, waar de keldermuren en vloer elkaar raken, doordringt en vochtproblemen veroorzaakt. Bij randdrainage metselen ze een goot die al het vocht afvoert. Wanddrainage als vochtbestrijding is effectief wanneer de wanden van de kelder vochtig zijn. Hierbij worden de wanden voorzien van een noppenmembraam.

Vochtproblemen in de kelder?

Laat de kelder waterdicht maken door één van de specialisten uit ons netwerk!

Gratis offertes aanvragen

Soepele bekuiping

Een variant op de stijve bekuiping is de soepele bekuiping als kelderdichting. Bij deze methode van vochtbestrijding plaatst men soepele folie tegen de vloer en muren. Hierna wordt er een nieuwe wand tegen de folielaag gemetseld. Het zelfde geldt voor de vloer, ook hier wordt een nieuwe laag op aangebracht. Klinkt misschien als een ingrijpende methode van vochtbestrijding, maar het is een effectieve oplossing als het vochtprobleem in de kelder erg groot is. De folie is zonder de nieuwe bemetseling niet bestand tegen de doordringing van het vocht. Met de nieuwe bemetseling is de bergplaats weer waterdicht en bestand tegen het vocht. Dit is een erg effectieve methode van vochtbestrijding om de kelder waterdicht te maken. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan meer informatie aan.

Coaten

Naast de stijve bekuiping is ook coaten een goedkope, effectieve methode om de ruimte waterdicht te maken. De coating, een soort verf, wordt op de muren aangebracht. De aangebrachte vochtwerende laag zorgt ervoor dat het vocht niet in de muren trekt. Een leuke toevoeging van coeaten is dat het, in sommige gevallen, verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Het is dus mogelijk dat u de kelder een nieuwe sfeerkleur geeft. Coaten is dus een erg eenvoudige methode en bij kleine vochtproblemen een goede oplossing voor vochtbestrijding. Mocht een agressievere vorm van vochtbestrijding nodig zijn dan is stijve of soepele bekuiping een goede optie. De kelder draineren is erg effectief om het overtollige water af te voeren en het geheel weer waterdicht te maken.

Vochtige keldermuren injecteren

Een grote oorzaak van een te hoge luchtvochtigheid, zijn vochtige keldermuren. Hierbij trekt het grondwater in de muur, waarna het naar boven optrekt. In sommige gevallen trekt het water zelfs helemaal door tot uw begane grond, waardoor u ook hier vochtproblemen zult ervaren. Het injecteren van de keldermuren is een relatief eenvoudige methode om opstijgend grondwater te voorkomen. Hierbij boort de vochtbestrijding expert meerdere gaten in de muur, waarna hij een waterdichte gel injecteert. Zo kan het grondwater niet langer omhoog trekken. Dit is geen definitieve methode, na ongeveer 15 jaar zult u de muur opnieuw moeten laten injecteren.

Prijzen

Niet een onbelangrijke vraag: wat zijn de prijzen van deze vormen van vochtbestrijding en kelderdichting? Dat is helaas niet eenvoudig te benoemen. De prijzen van het waterdicht maken van de ruimte hangt van veel factoren af. Denk aan de ernst van het vochtprobleem, de eventuele schade die is aangericht door het vocht, de grootte van de ruimte, de gewenste methode en de afwerking. U kunt natuurlijk enkele van de bovenstaande methodes zelf uitvoeren. Er is echter niets vervelender dan dat u een maand later weer kampt met vocht. De kern van het probleem moet dus goed opgelost worden. Bepalen welke methode van vochtbestrijding het beste aansluit bij uw vochtproblemen is altijd maatwerk.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Neem contact op met ons landelijk dekkende netwerk van gevelspecialisten, om uw kelder weer volledig waterdicht te maken. De vochtbestrijding expert kiest in overleg de meest effectieve methode voor uw kelderdichting. Het grote voordeel van ons netwerk, is dat wij u de mogelijkheid geven om de prijzen van diverse experts met elkaar te vergelijken: zo weet u altijd zeker dat u de juiste prijs betaalt! Geef uw wensen door via het contactformulier zodat u spoedig offertes op maat ontvangt. Vergelijk de kosten, de voorwaarden en garanties en kies zo de vochtspecialist die het beste bij u past. De offerteaanvraag is volledig vrijblijvend en kosteloos, zodat u nergens aan vast zit!

gratis offertes vochtbestrijding kelder