muren impregneren

Muren impregneren

Voor een vochtvrije woning zijn er diverse methodes die gebruikt kunnen worden. Optrekkend vocht en schimmel zijn veel voorkomende vochtproblemen. Om optrekkend vocht en andere vochtproblemen te bestrijden, laat u de muren impregneren.

Door een muur te impregneren, wordt er een beschermlaag op de muur gespoten, welke voorkomt dat schimmel en ander vuil zicht hecht aan de muren. Daarnaast stoot het water af, waardoor optrekkend vocht en andere vochtproblemen geen kans hebben.

Het impregneren van muren en de gevel laat u over aan een specialist. Benieuwd naar de prijzen?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes aan via het formulier. U krijgt op korte termijn diverse offertes toegestuurd van vakmannen uit uw regio. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

De voordelen van onze service

  • Scherpe prijzen
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
  • Altijd bij u in de buurt, actief in heel Nederland
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Wat voor woning heeft u? (*)
Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

Kan elke muur geïmpregneerd worden?

In principe is het materiaal waar uw muren uit bestaan niet belangrijk, ieder materiaal kunt u laten impregneren. Bij optrekkend of doorslaand vocht is het impregneren van de muren een geschikte oplossing, waarbij het niet uitmaakt wat voor materiaal de muur van uw huis is. U kunt bij vochtproblemen zoals optrekkend vocht of schimmel altijd een specialist vragen of uw muren geschikt zijn voor impregneren. Zo weet u zeker dat er geen werkzaamheden worden uitgevoerd die schadelijk zijn voor uw muur en gevel. Ook voor andere vormen van gevelreiniging of gevelrenovatie vraagt u een specialist, zowel voor informatie of voor het uitvoeren hiervan.

Werkwijze

Voordat de vakman aan het werk gaat met het impregneren van de buitenmuur of muren, zorgt hij eerst voor het reinigen van de muur. Hiervoor wordt vaak ook gevelreiniging toegepast voor het reinigen van de gevel. Na het reinigen gaat de vochtspecialist aan de slag met het impregneren met een impregneermiddel. Er zijn verschillende soorten impregneermiddel beschikbaar. In overleg met de vakman maakt u een keuze voor het impregneermiddel dat wordt gebruikt bij uw huis, muren en gevel. Doordat de vochtspecialist met u overlegt, zorgt men ervoor dat de werkzaamheden, zoals gevelreiniging en gevelrenovatie bij uw huis, goed worden uitgevoerd.

Muur impregneren

Hydrofoberen of impregneren?

Als u een specialist inschakelt voor gevelreiniging of gevelrenovatie, zijn er diverse technieken waar u uit kunt kiezen om vochtproblemen zoals schimmel en optrekkend vocht te voorkomen of verhelpen. Hierbij wordt altijd eerst de muur en gevel gereinigd, waarna men aan de slag gaat met de werkzaamheden. Zo is het een optie om te kiezen voor impregneren of hydrofoberen. Bij een gevel en buitenmuur wordt de eerste meestal toegepast, aangezien het hierbij vooral gaat om het beschermen van een oppervlakte. Bij hydrofoberen gaat het puur om het waterafstotend maken van een oppervlakte, zoals de gevel of buitenmuur van een huis.

optrekkend vocht

Voordelen van een geïmpregneerde muur

Er zitten vele voordelen aan een muur die geïmpregneerd is. Zo hebben de diverse vochtproblemen, zoals schimmel en optrekkend vocht geen kans meer. Daarnaast stoot het water en vuil van de muren af en zorgt het ervoor dat de muur brandwerend wordt, dankzij de beschermende laag op de muren. Doordat optrekkend vocht en andere problemen geen kans meer hebben, wordt uw hele huis beschermd dankzij het impregneren van de muren. Wilt u meer weten over de voordelen van een muur met een beschermende laag? Een vochtspecialist vertelt u meer over impregneermiddel, optrekkend water en het beschermen van de muur.

Uw muren impregneren? Vergelijk gratis offertes!

Bespaar tot 40% op de kosten door diverse aanbiedingen te vergelijken. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in de branche.

Zelf een muur impregneren

Wilt u zelf aan de slag met het bestrijden van problemen met vocht zoals optrekkend vocht? Dan kunt u eventueel zelf een impregneermiddel aanschaffen en de juiste materialen, om de muren zelf te impregneren. Zorg ervoor dat u uzelf goed laat informeren over de mogelijkheden voor het bestrijden van optrekkend vocht, de diverse opties voor het impregneermiddel en het toepassen van de materialen, zodat u de muren zo goed mogelijk kunt beschermen tegen vocht. Komt u er niet uit, of ziet u het niet zitten om zelf aan het werk te gaan met het bestrijden van optrekkend vocht of andere vochtbestrijding, schakel dan gemakkelijk een vochtspecialist in.

Contact met een vochtspecialist

Wilt u graag uw muren laten impregneren of hydrofoberen? Heeft u last van vochtproblemen zoals schimmel of optrekkend vocht? Wilt u meer weten over de mogelijkheden gevelreiniging of gevelrenovatie? Schakel dan via ons een specialist in die voor u de werkzaamheden uitvoert bij uw huis tegen lage kosten. Vul het offerteformulier in om vrijblijvende offertes te ontvangen en om in contact te komen met een vochtspecialist. Hij gaat voor u aan het werk met het bestrijden van optrekkend water bij uw buitenmuur en zorgt ervoor dat andere problemen bij uw muur worden bestreden. Neem nu contact met ons op voor de beste service tegen lage kosten.

vochtbestrijding prijzen