schimmel in huis

Schimmel in huis

Heeft u last van schimmel in huis? Waarschijnlijk voelt u zich dan niet thuis. Het ziet er niet alleen smerig uit, schimmel in huis is ook erg ongezond voor u en uw gezin. Schimmeloverlast komt veel voor en er is gelukkig genoeg te doen om de vochtuitslag te verwijderen. Schimmels zijn kleine organismen die bestaan uit een net van schimmeldraden. De schimmelsporen zweven door de lucht en kunnen ook in uw woning terecht komen. Schimmel heeft vocht (en voedsel) nodig om te groeien. U herkent schimmelsoorten meteen als ze zich als een donkere vlek op de muur bevinden, daarnaast kunt u ze ook ruiken. De muffe geur is een teken dat de schimmel zich heeft gevestigd in uw huis. Wilt u de hulp inschakelen van een vakman? Vraag via het contactformulier gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio.

Waarom gebruik maken van onze service?

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij deze door naar (maximaal 5) gespecialiseerde bedrijven bij u in de buurt. U krijgt op korte termijn diverse offertes toegestuurd. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 40% op de kosten.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Soorten schimmel

Schimmels hebben een belangrijke functie in de natuur, ze verwijderen de dode organismen. Als de organismen opgeruimd zijn komen er mineralen vrij die de planten weer goed kunnen gebruiken. Er zijn enorm veel schimmel soorten. De meest bekende schimmels zijn natuurlijk de schimmels die op de etenswaren kunnen groeien. Ook paddenstoelen en zelfs bakkersgist behoort tot de schimmel familie. De meest bekende, en ook gevaarlijkste, is de zwarte schimmel. Het is dan ook van belang om de zwarte schimmel zo snel mogelijk uit uw huis te verwijderen en het vochtprobleem op te lossen. Zwarte schimmel kan allergieklachten veroorzaken, zoals ademhalingsmoeilijkheden, astma en andere longaandoeningen. De vochtuitslag snel verwijderen is dus belangrijk.

vochtproblemen behandelen

Waar is het aanwezig?

Schimmels kunnen overal in huis nestelen. Veelvoorkomende plaatsen in huis zijn de badkamer, de meterkast, de slaapkamer en de keuken. Met name de badkamer is vatbaar voor vochtuitslag. De luchtvochtigheid is vaak groot in de badkamer, vooral als er te weinig ventilatie is. In de winter gaan de ramen dicht en staat men langer onder de douche, wat dus zorgt voor meer vocht in de lucht. Ook de meterkast is vaak een afgesloten ruimte in uw woning. Soms is het verstandig om een luchtrooster in de deur te plaatsen, om de luchtcirculatie te verhogen. De slaapkamer is vaak een kleine ruimte waar twee mensen liggen die samen ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid stijgt. Vochtuitslag in de keuken komt ook vaak voor door de hoge mate van vocht.

Ventilatie

U kunt zelf ook een aantal dingen doen om vochtuitslag uit uw huis te verwijderen. Regelmatige ventilatie in huis doet al wonderen om vocht tegen te gaan. Het verschilt per woning hoe eenvoudig het is om de vochtuitslag te verwijderen. In oude woningen is het veel lastiger om de luchtvochtigheid laag te houden, aangezien de warme, droge lucht snel weer verdwijnt in huis door de slechte isolatie. Ventileren is belangrijk om al het woonvocht te verwijderen. Wist u dat elk mens gemiddeld 2 liter vocht per dag produceert? Wanneer u dus met meerdere personen in een kleine ruimte in huis zit stijgt de hoeveelheid vochtige lucht in rap tempo.

zwarte schimmel verwijderen

Vochtproblemen

Vocht is dus de voornaamste oorzaak van schimmelvorming in huis. Er zijn in principe twee vormen van vocht in huis, namelijk doorslaand vocht en optrekkend vocht. Van doorslaand vocht is er sprake als er problemen zijn met de vochtregulatie van de gevel. Wanneer de gevel niet goed kan drogen slaat het vocht door naar de binnenmuren. Vaak is dit het geval bij wat oudere woningen. Dit is echter te verhelpen door van tijd tot tijd gevelonderhoud toe te passen. Er is sprake van optrekkend vocht als grondvocht niet door het vochtscherm wordt tegengehouden. Vocht trekt dan via de fundering in de muren van het huis. Om zowel doorslaand als optrekkend vocht te verwijderen zal een professional de kern van het probleem aan moeten pakken.

Schimmel voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan verhelpen. U kunt vochtuitslag voorkomen door elke dag goed te ventileren. Dagelijks het raam een kwartier open zetten kan al voldoende zijn. Een nuttige tip is om ’s avonds voordat u naar bed gaat even te ventileren. Zorg ervoor dat de vocht in de badkamer ook goed weg kan komen. Denk aan de afzuiging hoger zetten, de afzuiging na het douchen door laten draaien, de deur tijdens het douchen open te laten, of een luchtrooster te plaatsen. Daarnaast is het beter om natte was niet op zolder te laten drogen, maar gewoon in de wasdroger te stoppen of buiten op te hangen. Zorg er altijd voor dat in de ruimte van de natte was alle ramen zijn geopend.

Laat schimmel verwijderen door een expert. Gratis offertes aanvragen!

Last van vochtproblemen? Onze vochtexpert gaat aan het werk met vochtbestrijding zoals het injecteren van muren tegen scherpe prijzen!

Zelf zwarte schimmel verwijderen

Als het om kleine oppervlakten gaat kunt u zelf zwarte schimmel verwijderen. Er zijn diverse huishoudmiddeltjes die de vochtuitslag verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan boraxpoeder, bleek, azijn en soda. Het is erg belangrijk handschoenen te dragen bij het verwijderen van de schimmel en om de besmette doekjes meteen weg te gooien. Zelf schimmel verwijderen is dus mogelijk, maar als de kern van het probleem niet opgelost wordt is de wand binnen enkele weken weer beschimmeld. In veel gevallen is het dus beter om experts in te schakelen die de schimmel voor u verwijderen! Als doorslaand of optrekkend vocht wordt tegengegaan kunnen de schimmels in huis niet overleven.

Vrijblijvend contact

Schimmels in huis definitief verwijderen? Neem vrijblijvend contact met ons op. BK Bouw, het netwerk van gevelspecialisten, verwijdert alle schimmels in huis! Schimmel uit uw huis verwijderen is voor ons geen probleem. Wij kijken naar de kern van uw (vocht)probleem en lossen dit op. Het grote voordeel van het netwerk van specialisten is dat u meerdere offertes krijgt toegestuurd. Dit geeft u de kans om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van het feit dat u kiest voor de beste prijs / kwaliteit verhouding. Heeft u een vraag of bent u benieuwd naar de kosten om schimmel te verwijderen? Vul dan snel het contactformulier in!

Zelf schimmel verwijderen