schimmel in huis

Schimmel in huis

Heeft u last van schimmel in huis? Waarschijnlijk voelt u zich dan niet thuis. Het ziet er niet alleen smerig uit, schimmel in huis is ook erg ongezond voor u en uw gezin. Schimmeloverlast komt veel voor en er is gelukkig genoeg te doen om de vochtuitslag te verwijderen. Schimmels zijn kleine organismen die bestaan uit een net van schimmeldraden. De schimmelsporen zweven door de lucht en kunnen ook in uw woning terecht komen.

Schimmel heeft vocht nodig om te groeien. U herkent schimmelsoorten meteen als ze zich als een donkere vlek op de muur bevinden, daarnaast kunt u ze ook ruiken. De muffe geur is een teken dat de schimmel zich heeft gevestigd in uw huis.

Wilt u de hulp inschakelen van een vakman? Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten! Vul het offerteformulier in en u ontvangt een aantal scherp geprijsde offertes.

Waarom gebruik maken van onze service?

  • Scherpe prijzen
  • Altijd een vakman in de buurt
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Wat voor woning heeft u? (*)
Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.
soorten schimmel

Soorten schimmel

Schimmels zijn er in alle soorten en maten. De meest voorkomende uitslag in huis is toch wel de zwarte schimmel. Deze uitslag komt veelal voor in erg vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Zwarte schimmel is schadelijk voor de gezondheid en kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk aan irritatie aan de ogen, ademhalingsproblemen of andere longaandoeningen.

De huiszwam is een schimmel die zich vooral nestelt op het houtwerk van een woning. Wederom voornamelijk in vochtige, slecht geventileerde ruimtes. De kelder bijvoorbeeld, of de kruipruimte onder de vloer. Deze soort voedt zich (net als een houtworm) met het hout. De constructie van de woning kan dus ernstig aangetast worden door de huiszwam. Om een blijvende oplossing te bieden voor het probleem is het van belang om tijdens de vochtbestrijding te kijken waar de vochtuitslag vandaan komt. Schimmel ontstaat vooral door optrekkend vocht, condensatievocht en doorslaand vocht.

Schimmel door condensatievocht

Condensatievocht ontstaat als damp overgaat in waterdruppeltjes. Dit gebeurt als warme lucht snel afkoelt. Deze vorm van vocht ontstaat bijvoorbeeld door uitgeademde lucht, het douchen en badderen in de badkamer en de natte kleding op een droogrek. Als er niet genoeg wordt geventileerd slaat deze condensatie neer op de muren. Vochtige muren zorgen ervoor dat schimmels snel kunnen groeien en hierdoor wordt het probleem in rap tempo groter. Deze vorm van vochtoverlast vindt voornamelijk in de badkamer plaats en is vaak eenvoudig te verwijderen. Condensatievocht verwijderen door vochtbestrijding is vaak al mogelijk door beter te ventileren. Doorslaand vocht is echter vaak lastiger om te bestrijden.

Schimmel door doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat door de gevel de muren binnendringt. Dit komt vaak voor bij oude huizen, waarvan de gevel is beschadigd. Het komt voor dat de gevel niet goed meer uitdroogt. Hierdoor kan het vocht dat zich in de gevel bevindt doorslaan naar de binnenmuren, wat resulteert in vochtige muren. Een vochtige muur is een perfecte broedplaats voor schimmels. Het is dan van belang om snel vochtbestrijding toe te passen, aangezien het doorslaand vocht ernstige schade kan veroorzaken. Roep de hulp van een specialist in om schimmel door doorslaand vocht te verwijderen. Via het offerteformulier op deze pagina komt u vrijblijvend in contact met bedrijven bij u uit de regio.

Schimmel door optrekkend vocht

Optrekkend vocht is in (oude) huizen een veelvoorkomend probleem. Opstijgend vocht is in feite grondvocht wat zijn weg omhoog vindt door de zuigende functie van de muur. Door de afwezigheid van een vochtscherm in veel oude huizen, kan het optrekkend vocht zijn gang gaan. Doordat in het grondvocht allerlei bacteriën en zouten zitten, ontstaat er naast vochtuitslag soms ook salpeteruitslag op de muur. Dit is de witte uitslag die soms te zien is op een bakstenen muur. Wanneer u last heeft van optrekkend vocht is het van belang om de kern van het probleem te verwijderen. Om de kern van opstijgend vocht te verwijderen zijn diverse methodes ontwikkeld die erg effectief zijn.

vochtproblemen optrekkend vocht

Wilt u schadelijke schimmel laten verwijderen?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Oorzaken en gevolgen van schimmel

Schimmelplekken in huis? Deze vochtproblemen ontstaan natuurlijk niet vanzelf. Wanneer er schimmels op de muur ontstaan, komt dit altijd door een te hoge luchtvochtigheid in huis. Als u de schimmels wilt behandelen, dan is het belangrijk om eerst de oorzaak onder handen te nemen. Schimmelplekken ontstaan onder andere door een slechte isolatie of een poreuze muur. De muur neemt in dat geval neerslag of grondwater op, waarna dit een weg naar binnen vindt.

Bij aanhoudende vochtproblemen ontstaat de schimmel. Het gevolg is een slechtere isolatie, waardoor uw stookkosten stijgen. Maar daarnaast is schimmelgroei ook een aanslag op uw gezondheid. Schakel daarom zo spoedig mogelijk een vochtspecialist in om de schimmelplekken te behandelen.

Waarom vochtspecialist inschakelen?

Veel mensen zien het verwijderen van zwarte schimmelplekken als een klus die gemakkelijk zelf gedaan kan worden. Het probleem is echter dat u met het behandelen van zwarte schimmels, de oorzaak niet aanpakt. Het gevolg is dat de vochtproblemen na verloop van tijd gewoon weer terugkomen. Zonder een professionele vochtdiagnose is het voor particulieren erg lastig te bepalen wat de oorzaak is van de vochtproblemen in huis. Daarom is het aan te raden om een vochtspecialist in te schakelen voor het bestrijden en verwijderen van zwarte schimmels in huis. De hulp van een vakman heeft de volgende voordelen:

  • U weet zeker dat de specialist de oorzaak van de vochtproblemen zal behandelen.
  • U bent in korte tijd van uw zwarte schimmel in huis verlost.
  • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
zwarte schimmel voorkomen

Schimmel voorkomen

Hoe zorgt u ervoor dat de uitslag nooit meer terugkomt in bijvoorbeeld het toilet of de slaapkamer? Als u bovenstaande vochtproblemen opgelost zijn, dan blijft er maar één belangrijk punt over: ventilatie. Met ventilatie worden een hoop vochtproblemen voorkomen.

Kleine aanpassingen om vochtbestrijding te verrichten doen soms al wonderen. Ventilatie door middel van roosters of een badkamerventilator voorkomt al een hoop problemen. Zelfs ’s avonds een raampje openzetten voor de ventilatie in uw slaapkamer kan al helpen! In een toilet of slaapkamer wordt het gauw muf en vochtig wanneer u niet voldoende ventileert.

gratis offertes schimmel in huis

Vrijblijvende offertes ontvangen

Wilt u de zwarte schimmel in huis nu eindelijk definitief behandelen en verwijderen? Of bent u op zoek naar de oorzaak achter uw vochtproblemen op de muur? Neem vrijblijvend contact op via het offerteformulier. Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in het hele land. Met het invullen van het offerteformulier doet in één keer een vrijblijvende offerteaanvraag bij meerdere vochtspecialisten uit uw regio. Vergelijk de prijzen van de verschillende specialisten en bespaar uiteindelijk tot wel 40% op de kosten! Een ervaren vochtspecialist zal uw klachten in korte tijd verhelpen. Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit dus helemaal nergens aan vast!

Vrijblijvende offertes aanvragen