schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Laat schimmel zo snel mogelijk verwijderen, om te voorkomen dat het verspreidt of dat het de muren of het plafond ernstig aantast. Opnieuw schilderen is niet zomaar een optie: u moet eerst écht de schimmel verwijderen, anders groeit het zo weer terug. Heeft u hulp nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere offertes van vochtspecialisten in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot wel 40%!

Weten hoe u schimmel moet verwijderen? Lees verder voor handige tips als u zelf aan de slag wilt. U krijgt ook een duidelijk beeld van de kosten als u de schimmel verwijdering uitbesteedt én we geven u een handige tip om te besparen op de kostprijs!

Waarom gebruik maken van onze service?

 • Scherpe prijzen
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Bespaar tot 40% door te vergelijken

Gratis offertes vergelijken

kosten zandstralen

Waarom schimmel verwijderen?

Schimmel ziet er slordig en onverzorgd uit. Toch is dat niet de belangrijkste reden om zwarte schimmel te verwijderen! Zwarte schimmels hebben een grote invloed op uw gezondheid. U kunt last krijgen van luchtwegklachten, geïrriteerde slijmvliezen en prikkende ogen.

Voor mensen die al een astma allergie hebben zijn de risico’s nog groter: de klachten worden dan een stuk erger.

Heeft schimmel ook invloed op de woning?

Doordat schimmelsporen door de lucht verplaatsen, is de kans groot dat het ook gaat groeien in andere ruimtes in huis. Bovendien tasten de schimmels ook de muren en plafonds aan, waarna de herstelkosten al snel flink oplopen. Belangrijk dus om zwarte schimmel zo snel mogelijk aan te pakken door middel van vochtbestrijding

Besparen op de kosten van uw schimmel bestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Wat kost het verwijderen van schimmel?

Schimmel verwijderen kost gemiddeld €125,- voor 5 m². Houd er wel rekening mee dat daarna de afwerking nog volgt. Dit kunt u zelf doen, maar het is ook een optie dit uit te besteden. Een schimmel verwijdering en het opnieuw kitten van de randen kost gemiddeld €190,- voor 5 m². Laat u het oppervlak ook opnieuw schilderen, houd voor 5 m² dan rekening met ongeveer €250,-.

Wilt u besparen op de kosten van een specialist voor het verwijderen van schimmel in uw huis?
Vraag offertes aan en vergelijk om tot wel 40% op de kosten te besparen.

Kosten schimmel verwijderen in 2024

Werkzaamheden (5 m²) Gem. prijs incl. btw*
Schimmel verwijderen €125,-
Schimmel verwijderen en randen kitten €190,-
Schimmel verwijderen + schilderen €250,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan!

kosten zandstralen

Prijsvoorbeelden

Ziet u het niet zitten om de schimmelverwijdering zelf uit te voeren, dan kunt u hiervoor een vakman inzetten. U weet zeker dat de schimmel volledig verdwijnt en voorlopig niet meer terugkeert, omdat een vochtspecialist ook de onderliggende oorzaak aanpakt.

Hieronder vindt u drie prijsvoorbeelden voor een verwijdering. Benieuwd wat het verwijderen van schimmel u gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Schimmel op het plafond

Vocht blijft vaak plakken aan plafonds, waardoor dit één van de meest voorkomende plekken is waar schimmel groeit. Schimmel op het plafond verwijderen? Dit kost gemiddeld €25,- per m². Dus stel dat het gaat om een oppervlak van 3 m², dan betaalt u gemiddeld €75,-. Houd er rekening mee dat u hierna ook nog voor de afwerking moet zorgen! Veel vochtspecialisten kunnen het oppervlak ook voor u schilderen, voor het verwijderen en schilderen betaalt u ongeveer €50,- per m².

Schimmel op de muren

Schimmel op uw muur? Grote kans dat het ook achter kasten, banken of andere meubels groeit: zwarte schimmel houdt namelijk van donkere, vochtige plekjes. Belangrijk om alle schimmel op de muur te verwijderen, omdat de schimmelsporen anders nog steeds door de lucht kunnen verplaatsen. De vakman gebruikt hier meestal een chemisch middel voor en kijkt ook naar de oorzaak van de schimmelgroei. Laat u schimmel op ongeveer 10 m² muur verwijderen? Dit kost gemiddeld €250,-.

Schimmel in de badkamer

De badkamer is één van de meest vochtige ruimtes in huis: dat komt vooral omdat er veel condens ontstaat. Wordt dit niet afgevoerd naar buiten, dan is de kans groot dat er schimmel begint te groeien in de kitranden en het plafond: op de tegels zelf groeit gelukkig geen zwarte schimmel!

Laat u ongeveer 5m² aan schimmel verwijderen uit de badkamer en is het nodig om de kitranden te vervangen? De totaalprijs ligt dan rond de €190,-.

Specialist vinden voor uw schimmelverwijdering?

Vind snel en gemakkelijk een vakman in uw regio en bespaar!

Hoe zelf schimmel verwijderen?

Hoe kan ik zelf schimmel verwijderen op de muur? Er zijn verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes waarmee u de schimmel kunt verwijderen. Onderzoeken wijzen uit dat witte azijn maar liefst 82% van de schimmelsporen doodt! U kunt dus zelf gemakkelijk en goedkoop schimmel verwijderen met azijn: breng de azijn aan op de plek, laat het een uurtje inwerken en schrob het oppervlak daarna goed schoon.

U kunt schimmel ook verwijderen met soda!

Dit is het meest milieuvriendelijke middel dat u kunt gebruiken. Los een lepeltje soda op in een liter water en gebruik dit om de schimmel van de muur te verwijderen.

Let op: als u zelf aan de slag gaat, is de kans groot dat de schimmel weer terugkeert. U pakt namelijk alleen de schimmel aan, en niet de onderliggende oorzaak. Met de hulp van een vochtspecialist weet u zeker dat de schimmel permanent verdwijnt.
kosten zandstralen

Tips voor schimmelverwijdering

  Hieronder staan de handigste tips voor een schimmelverwijdering op een rij:

 • Gebruikt u een chemisch middel? Draag beschermende of oude kleding waarbij het niet erg is als er vlekken ontstaan.
 • Bij het gebruik van een chemisch anti-schimmel middel, is het ook heel belangrijk om goed te ventileren.
 • Schimmel van het plafond verwijderen? Draag dan ook een veiligheidsbril om uw ogen tegen het middel te beschermen.
 • Zit de schimmel in de voegen of kitranden? Gebruik een oude tandenborstel om deze kleine oppervlakken goed te schrobben.
 • Keert de schimmel steeds terug? Schakel dan een vochtspecialist in: vraag gratis offertes aan.

Wat zijn de voordelen bij het inschakelen van een specialist?

  Een schimmelverwijdering uitbesteden is soms de beste optie: als de schimmel steeds terugkeert bijvoorbeeld, of als u zelf het beschimmelde oppervlak niet kunt bereiken. Het inhuren van een vakman zorgt ervoor dat ook de oorzaak van de schimmel wordt aangepakt, en niet alleen de gevolgen hiervan. Zo weet u zeker dat de schimmel permanent verwijderd wordt!

  Dit zijn de grootste voordelen van het uitbesteden van de schimmelverwijdering:

 • U bespaart uzelf tijd en energie.
 • De vakman pakt ook de oorzaak aan, en niet alleen de gevolgen.
 • U bent permanent verlost van de schimmelplekken.
 • Een vochtspecialist kan het oppervlak eventueel ook opnieuw afwerken.
 • U krijgt tips hoe u de schimmel in het vervolg kunt voorkomen.

Specialist voor schimmelverwijdering inschakelen voor een scherpe prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

kosten zandstralen

Besparen? Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Wilt u schimmel laten verwijderen door een vakman? Een vochtspecialist komt snel bij u langs voor een correcte vochtdiagnose, en verwijdert de schimmelplekken daarna snel en vakkundig. Op zoek naar een vochtspecialist in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere prijsopgaven van experts in de regio. Vergelijk, geheel vrijblijvend, de verschillende aanbiedingen en kies de vakman met het beste aanbod: u bespaart zo tot wel 40%! Er zijn geen verdere verplichtingen, dus u zit helemaal nergens aan vast!