schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Schimmel in huis is vervelend. Naast dat een muur met schimmel er erg smerig uitziet, is het ook nog eens schadelijk voor uw gezondheid en uw woning. U moet de vochtuitslag daarom zo snel mogelijk uit uw woning verwijderen. Schimmel verwijderen kunt u natuurlijk door een vochtbestrijding expert laten doen, dan bent u verzekerd van het beste resultaat.

Start de gratis offerteaanvraag!

Bespaar op de kosten van het verwijderen van schimmel door gratis offertes te vergelijken. Maak gebruik van onze vrijblijvende offertedienst en vul het offerteformulier in. U weet zeker dat u niet te veel betaalt.

Er bestaan veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om vochtuitslag te verwijderen. Ook zijn er genoeg overige middeltjes te verkrijgen om de schimmel te bestrijden. Welk middel werkt het beste om de vochtbestrijding uit te voeren? En waar begint u? Wij hebben voor u een doe-het-zelf stappenplan opgeteld om de schimmel snel en effectief uit uw woning te verwijderen. Ontdek hoe u de strijd tegen de schimmels wint! Vochtbestrijding is een stuk makkelijker aan de hand van praktische tips.

Waarom gebruik maken van onze service?

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Wat voor woning heeft u? (*)
Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.
zelf schimmel bestrijden

Zelf schimmel in huis bestrijden

Een effectieve methode om (zwarte) schimmel uit huis te verwijderen is door 6 gram soda in 1 liter water op te laten lossen. Vervolgens kunt u het mengsel over de aangetaste plekken op de muur gieten, of wrijven met een borstel. Daarna kunt u het naspoelen met schoon water. Een veelgebruikte methode is daarnaast het gebruik van verdund bleekwater. Vermeng 25 ml bleekwater met 1 liter water. Vervolgens kunt u met een spons de aangetaste plekken schoonmaken. Is de schimmel erg hardnekkig? Dan kunt u het gebruik van schimmelverwijderingsproducten overwegen, denk bijvoorbeeld aan HG Schimmelreiniger. Dit is ook een effectief middeltje om de vochtbestrijding mee uit te voeren. Let bij het gebruik van bovenstaande methodes altijd om uw eigen veiligheid en de ondergrond. U wilt uw tegels in het toilet natuurlijk niet beschadigen tijdens het verwijderen van de schimmel.

zwarte schimmel vochtbestrijding

Zelf zwarte schimmel bestrijden

Als het om kleine oppervlakten gaat kunt u zelf zwarte schimmel verwijderen. Er zijn diverse huishoudmiddeltjes die de vochtuitslag verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan boraxpoeder, bleek, azijn en soda. Het is erg belangrijk handschoenen te dragen bij het verwijderen van de schimmel en om de besmette doekjes meteen weg te gooien. Zelf schimmel verwijderen is dus mogelijk, maar als de kern van het probleem niet opgelost wordt is de wand binnen enkele weken weer beschimmeld.

In veel gevallen is het dus beter om experts in te schakelen die de schimmel voor u verwijderen! Als doorslaand of optrekkend vocht wordt tegengegaan kunnen de schimmels in huis niet overleven.

Komt u maar niet af van die vervelende schimmel?

Schakel een specialist in! Vul het offerteformulier in voor offertes met scherpe prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Zelf voorkomen door te ventileren

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, en gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee u een hoge luchtvochtigheid voorkomt. Een belangrijke methode op problemen met vocht te bestrijden is door middel van ventileren. Met ventileren voorkomt u namelijk dat condensatievocht in huis blijft hangen. Natuurlijk of mechanisch: door te ventileren voert u het overtollig condensatievocht in huis af naar buiten.

Het is aan te raden om de ventilatieroosters boven uw ramen altijd open te houden. Daarnaast is het verstandig om extra te ventileren tijdens het douchen of koken. Dit doet u eenvoudig door in de badkamer of keuken een raam open te zetten. Doordat het condensatievocht nu naar buiten kan, hecht het zich niet aan de muren in de badkamer en ontstaan er geen zwarte schimmelplekken.

Voordelen expert inschakelen

Het is altijd verstandig om een vochtexpert in te schakelen als u uw vochtproblemen wil bestrijden. Wanneer u last heeft van schimmel op de muur of op het plafond, dan zit hier altijd een oorzaak achter. Misschien ontstaan de schimmelplekken op de muur door condensatievocht en onvoldoende ventilatie, maar het is ook mogelijk dat u last hebt van optrekkend vocht. Door dit te laten bestrijden door een professioneel vochtexpert weet u zeker dat u de juiste oorzaak aanpakt. Het inschakelen van een specialist heeft de volgende voordelen:

  • U bent definitief van uw vochtproblemen verlost.
  • U hebt geen last meer van ongezonde, zwarte schimmelplekken in huis.
  • U weet zeker dat de vochtspecialist de oorzaak van de vochtproblemen zal bestrijden.

Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken

Natuurlijk is het mogelijk om zelf de schimmel van de muur of het plafond te verwijderen. Het probleem is dat u hiermee niet de oorzaak van de problemen bestrijdt. Voor een permanente oplossing van uw problemen is het verstandig om hiervoor een vochtexpert in te schakelen. Bent u benieuwd naar de kosten voor de vochtbestrijding? Of vraagt u zich af hoe u optrekkend- of doorslaand vocht het beste kunt bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact op via het offerteformulier! U ontvangt dan zo spoedig mogelijk meerdere offertes van vochtspecialisten uit uw regio! Door de prijzen met elkaar te vergelijken bent u verzekerd van het beste aanbod!

prijzen verwijderen schimmel
Gratis offertes vergelijken