schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Schimmel in huis is vervelend. Naast dat het er erg smerig uitziet, is het ook nog eens schadelijk voor uw gezondheid en uw woning. U moet de vochtuitslag daarom zo snel mogelijk uit uw woning verwijderen. Schimmel verwijderen kunt u natuurlijk door een vochtbestrijding expert laten doen, maar u kunt zelf ook heel goed de vochtuitslag verwijderen. Er bestaan veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om vochtuitslag te verwijderen. Ook zijn er genoeg overige middeltjes te verkrijgen om de schimmel te bestrijden. Welk middel werkt het beste om de vochtbestrijding uit te voeren? En waar begint u? Wij hebben voor u een doe-het-zelf stappenplan opgeteld om de schimmel snel en effectief uit uw woning te verwijderen. LOntdek hoe u de strijd tegen de schimmels wint! Vochtbestrijding is een stuk makkelijker aan de hand van praktische tips. Hulp inschakelen van een vakman? Vraag via het contactformulier gratis diverse offertes aan bij bedrijven uit uw regio.

Waarom gebruik maken van onze service?

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Na ontvangst van uw aanvraag sturen wij deze door naar (maximaal 5) vakmannen bij u in de buurt.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Soorten schimmels

Schimmels zijn er in alle soorten en maten. De meest voorkomende uitslag in huis is toch wel de zwarte schimmel. Deze uitslag komt veelal voor in erg vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Zwarte schimmel is erg schadelijk voor de gezondheid en kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk aan irritatie aan de ogen, ademhalingsproblemen of andere longaandoeningen. De huiszwam is een schimmel die zich vooral nestelt op het houtwerk van een woning. Wederom voornamelijk in vochtige, slecht geventileerde ruimtes. De kelder bijvoorbeeld, of de kruipruimte onder de vloer. Deze soort voedt zich (net als een houtworm) van het hout. De constructie van de woning kan dus ernstig aangetast worden door de huiszwam. Om een blijvende oplossing te bieden voor het probleem is het van belang om tijdens de vochtbestrijding te kijken waar de vochtuitslag vandaan komt. Schimmel ontstaat vooral door opstijgend vocht, condensatievocht en doorslaand vocht.

Schimmel door condensatievocht

Schimmel door condensatievocht

Condensatievocht ontstaat als damp overgaat in waterdruppeltjes. Dit gebeurt als warme lucht snel afkoelt. Deze vorm van vocht ontstaat bijvoorbeeld door uitgeademde lucht, het douchen en badderen in de badkamer en de natte kleding op een droogrek. Als er niet genoeg wordt geventileerd slaat deze condensatie neer op de muren. Vochtige muren zorgen ervoor dat schimmels snel kunnen groeien en hierdoor wordt het probleem in rap tempo groter. Deze vorm van vochtoverlast vindt voornamelijk in de badkamer plaats en is vaak eenvoudig te verwijderen. Condensatievocht verwijderen door vochtbestrijding is vaak al mogelijk door beter te ventileren. Doorslaand vocht is echter vaak lastiger om te bestrijden.

Schimmel door doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat door de gevel de muren binnendringt. Dit komt vaak voor bij oude huizen, waarvan de gevel is beschadigd. Het komt voor dat de gevel niet goed meer uitdroogt. Hierdoor kan het vocht dat zich in de gevel bevindt doorslaan naar de binnenmuren, wat resulteert in vochtige muren. Een vochtige muur zijn een perfecte broedplaats voor schimmels. Het is dan van belang om snel vochtbestrijding toe te passen, aangezien het doorslaand vocht ernstige schade kan veroorzaken. Nu u heeft gelezen waar de uitslag vandaan kan komen, is het tijd om de schimmel zelf effectief te gaan verwijderen. Roept u liever de hulp in van een specialist? Via het contactformulier op deze pagina komt u vrijblijvend in contact met bedrijven bij u uit de regio.

Schimmel door opstijgend vocht

Schimmel door opstijgend vocht

Opstijgend vocht is in (oude) huizen een veelvoorkomend probleem. Opstijgend vocht is in feite grondvocht wat zijn weg omhoog vindt door de zuigende functie van de muur. Door de afwezigheid van een vochtscherm in veel oude huizen, kan het opstijgend vocht zijn gang gaan. Doordat in het grondvocht allerlei bacteriën en zouten zitten, ontstaat er naast vochtuitslag soms ook salpeteruitslag op de muur. Dit is de witte uitslag die soms te zien is op een bakstenen muur. Wanneer u last heeft van opstijgend vocht is het van belang om de kern van het probleem te verwijderen. Om de kern van opstijgend vocht te verwijderen zijn diverse methodes ontwikkeld die erg effectief zijn.

Zelf schimmel in huis bestrijden

Een effectieve methode om (zwarte) schimmel uit huis te verwijderen is door 6 gram soda in 1 liter water op te laten lossen. Vervolgens kunt u het mengsel over de aangetaste plekken gieten, of wrijven met een borstel. Daarna kunt u het naspoelen met schoon water. Een veelgebruikte methode is daarnaast het gebruik van verdund bleekwater. Vermeng 25 ml bleekwater met 1 liter water. Vervolgens kunt u met een spons de aangetaste plekken schoonmaken. Is de schimmel erg hardnekkig? Dan kunt u het gebruik van schimmelverwijderingsproducten overwegen, denk bijvoorbeeld aan HG Schimmelreiniger. Dit is ook een effectieve middeltje om de vochtbestrijding mee uit te voeren. Let bij het gebruik van bovenstaande methodes altijd om uw eigen veiligheid en de ondergrond. U wilt uw tegels in het toilet natuurlijk niet beschadigen tijdens het verwijderen van de schimmel.

Een vakman inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

De vochtbestrijding experts van BK Bouw weten precies hoe ze schimmelvorming permanent moeten bestrijden!

Zelf huiszwam bestrijden

Zwarte schimmel is dus prima zelf te bestrijden. De huiszwam is echter een ander verhaal. Deze schimmel kan het best verwijdert worden door een vochtbestrijding expert. Zoals vermeld nestelt de huiszwam zich vooral op hout. Houten constructies zijn vlot aangetast en huis-, tuin- en keukenmiddeltje bieden niet de oplossing om de huiszwam te bestrijden. Schimmel uit uw woning verwijderen is natuurlijk de eerste stap naar de oplossing. Belangrijker nog is om ervoor te zorgen dat de uitslag nooit meer terugkomt. Vochtbestrijding is dus essentieel om schimmel blijvend te bestrijden.

Ventileren

Hoe zorgt u ervoor dat de uitslag nooit meer terugkomt in bijvoorbeeld het toilet of de slaapkamer? Als u bovenstaande vochtproblemen opgelost zijn dan blijft er maar één belangrijk punt over: ventileren. Met ventileren worden een hoop vochtproblemen voorkomen. Kleine aanpassingen om vochtbestrijding te verrichten doen soms al wonderen. Een ventilatierooster, of een badkamerventilator kan al een hoop problemen voorkomen en oplossen. Zelfs ’s avonds een raampje openzetten in uw slaapkamer kan al helpen! In een toilet of slaapkamer wordt het gauw muf en vochtig wanneer u niet voldoende ventileert.

Vochtbestrijding

Zelf schimmel uit uw woning verwijderen is vorm van vochtbestrijding die goed uit is te voeren. Een permanente oplossing voor de vochtuitslag is soms een ander verhaal. Als het om ventilatieproblemen (condensatievocht) gaat is de vochtbestrijding wederom goed zelf aan te pakken. Structurele problemen als schimmel door opstijgend en doorslaand vocht moet u eigenlijk altijd door een expert laten bestrijden. Vul snel het contactformulier in, stel uw vraag over het verwijderen van de uitslag, of vergelijk de offertes die u krijgt toegestuurd. Dat is het grote voordeel van BK Bouw, het is een netwerk van gevelspecialisten en vochtbestrijding experts. Doordat u meerdere offertes van de vochtbestrijding krijgt toegestuurd bent u altijd verzekerd dat u kiest voor de beste aanbieder. Zo betaalt u nooit teveel. Wilt u ook permanent vochtuitslag verwijderen en bestrijden? Neem dan snel contact met ons op. Voor permanente vochtbestrijding in uw badkamer, toilet en slaapkamer bent u bij ons aan het juiste adres!

schimmel verwijderen offerte