vocht in huis

Vocht in huis

Heeft u last van vocht in huis? U bent niet de enige, vochtproblemen komen vaak voor. Vochtproblemen zijn schadelijk voor het huis én uw gezondheid. Daarnaast is een vochtprobleem regelmatig een broedplaats voor een nieuw probleem. Denk bijvoorbeeld aan schimmels en zwammen. Het is dus belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk op te lossen met vochtbestrijding. Vochtproblemen zijn gelukkig goed op te lossen. In een normaal huis, zonder vochtproblemen, ligt de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan veel oorzaken hebben. Wilt u de hulp inschakelen van een vakman? Vraag via het contactformulier gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio.

Waarom BK Bouw inschakelen?

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen sturen wij deze door naar gespecialiseerde bedrijven bij u in de buurt. U krijgt op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) toegestuurd. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 40% op de kosten.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Een vochtprobleem herkennen

Hoe herkent u vochtproblematiek? En wat kunt u aan deze vochtige problemen doen? Het eerste wat vaak wordt herkent bij vochtproblemen is de muffe lucht in huis. Daarnaast zijn natuurlijk de vocht- en schimmelvlekken in huis erg opvallend. Minder opvallend is het hogere energieverbruik. Ook loslatend behang of stucwerk duidt meestal op een vochtprobleem. Ongedierte, zoals pissebedden zijn een signaal dat er mogelijk een vochtprobleem aanwezig is. Mochten er mossen en algen op de buitenmuren zitten, dan is dat vaak een teken dat er een vochtprobleem in uw huis is. De aanwezigheid van dit groen zorgt ervoor dat de muur al het vocht vasthoudt en niet meer droogt. Dit kan tot ernstige schade leiden.

vochtproblemen in huis behandelen

Verschillende oorzaken

Vocht in huis kan verschillende oorzaken hebben. Onvoldoende ventilatie is oorzaak nummer één. Ook condensatie is vaak een oorzaak van diverse vochtproblemen. Condensatie vindt plaats als waterdamp overgaat in waterdruppeltjes, dit gebeurt door bijvoorbeeld warm te douchen. Dit is op zich geen probleem, zolang er maar goed wordt geventileerd. Mocht dit niet gebeuren dan hecht de condens zich aan de ramen, kozijnen en muren. Lekkage kan vanzelfsprekend ook een oorzaak van vochtproblemen zijn. Een bouwfout, lekke waterleiding of een slechte kitrand kan de bron zijn van lekkage in huis. Ook optrekkend vocht via de fundering en zogenaamde ‘koudebruggen’ zijn oorzaken van vochtproblemen in huis. Benieuwd naar de prijzen die de gelieerde specialisten hanteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U ontvangt op korte termijn diverse reacties!

Wat is een koudebrug?

Een koudebrug is een zwakke schakel in de isolatie van uw woning. Er zijn meerdere plekken in huis waarbij er een directe verbinding is tussen de kou van buiten en de warmte van binnen. De isolatie is daar dus niet optimaal. Deze plekken heten koudebruggen. Op deze koude, vochtige locaties kunnen waterdruppels ontstaan. Een koudebrug verhelpen kan in enkele situaties relatief eenvoudig zijn. Een koudebrug omhullen met isolatie is eenvoudig. Moeilijker is het bijvoorbeeld als de fundering een koudebrug heeft. Daarnaast zijn koudebruggen niet altijd met het oog te constateren. Een tip is om met de hand over een (mogelijk) koudebrug te wrijven. Voel je een groot temperatuurverschil in een bepaald gebied? Dan is dat vaak een indicatie dat u met een koudebrug te maken heeft.

vochtige muren

Optrekkend vocht

Bij oude huizen is optrekkend vocht één van de meest voorkomende vochtproblemen. Optrekkend vocht vindt zijn weg via de funderingen, kruipruimten en muren. Vochtige muren komen dus regelmatig voor in oude huizen waar de waterkering ontbreekt. De waterkering heeft als functie om optrekkend vocht uit de grond tegen te houden. Zonder de aanwezigheid van een waterkering trekt de vocht in de muren. Deze vochtproblemen veroorzaken schade aan de woning als het niet snel wordt opgelost. Vochtplekken die veroorzaakt zijn door optrekkend vocht zijn vooral zichtbaar boven de plint. Houten constructies onder de vloer worden relatief snel aangetast door het optrekkend vocht. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door de zuigende werking van het metselwerk. Maar een huis heeft nog meer zwakke schakels die vochtproblemen veroorzaken.

Wat kunt u zelf doen?

In sommige gevallen kunt u (optrekkend) vocht in huis zelf ook oplossen. Het is altijd van belang om goed te ventileren zodat u nattigheid buiten de deur te houdt. Mocht u bijvoorbeeld een gezellig verjaardagsfeest achter de rug hebben, dan is het van belang om na de tijd extra te ventileren. Daarnaast loont het om de vochtproductie in huis te verminderen, denk bijvoorbeeld aan de natte was. Hang het buiten of zet de wasmachine op een hogere centrifugeerstand. Wat ook helpt is als u na het douchen de badkamer droog maakt met een trekker en doek. ‘s Nachts is het verleidelijk om de thermostaat lekker laag te zetten. Advies is om de thermostaat nooit lager dan 15 graden te zetten, zodat u vochtproblemen voorkomt.

Vergelijk via BK Bouw gratis offertes bij specialisten uit uw regio.

Last van vochtproblemen? Onze vochtexpert gaat aan het werk met vochtbestrijding zoals het injecteren van muren tegen scherpe prijzen!

Gevolgen van vocht

Wat zijn de gevolgen van vocht? Vochtproblemen kunnen op lange termijn voor veel problemen zorgen. Naast negatieve gevolgen voor de gezondheid van de bewoners zijn er ook veel gevolgen voor het huis. Schimmel op de muren en plafonds is veelvoorkomend gevolg van vochtproblemen. Ook het bol staan van de vloeren is een gevolg van vocht. Loslatend behang, stucwerk en voegwerk zijn ook allemaal gevolgen van vochtproblemen. Een vochtige ruimte trekt daarnaast veel ongedierte aan, zoals pissebedden en zilvervisjes. Groter gevolg is echter houtrot, waardoor vloeren, plafonds en kozijnen langzaam maar zeker wegrotten. Overmatig vocht in uw huis ziet u ook terug in uw energierekening. Het is dus van belang om zo snel mogelijk de vochtproblemen in huis te verhelpen.

Vrijblijvend contact

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op en bespaar op uw energierekening. Pak de kern van de vochtproblemen aan! Dat is niet alleen beter voor uw huis, ook voor uw gezondheid. BK Bouw, het netwerk van gevelspecialisten, helpt u graag bij al uw vochtproblemen in en rondom huis. Het voordeel van het netwerk van gevelspecialisten is dat u meerdere offertes krijgt toegestuurd. Zo bent u altijd verzekerd van het feit dat u de meest geschikte aanbieder kiest. Dus stel uw vraag via het contactformulier of vraag nu vrijblijvend offertes aan! Met de vochtbestrijding van BK Bouw zijn al uw vochtige muren verleden tijd.

vocht verwijderen offerte

vochtproblemen oplossen

Wij lossen de vochtproblemen snel voor u op!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en u ontvangt spoedig reactie.

Ja, verhelp mijn vochtprobleem