Vochtbestrijding Alkmaar – uw huis snel vochtvrij!

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Alkmaar

Vochtbestrijding Alkmaar

Last van vochtproblemen in uw woning in Alkmaar? Met vochtbestrijding zijn deze problemen verleden tijd! Een te veel aan vocht veroorzaakt lelijke vochtplekken, schimmelproblemen en een bedompte lucht in uw huis. Er zijn verschillende oorzaken van problemen door vocht, namelijk binnendringend en optrekkend vocht of condensatievocht. Elke oorzaak vereist een andere aanpak van vochtbestrijding.

Start de gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en zonder verplichting offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en bespaar!

Wilt u meer weten over de oorzaken van vochtproblemen en vochtbestrijding? U leest het op deze pagina. We geven u ook meer inzicht in de gemiddelde prijzen, of een subsidieregeling mogelijk is en hoe u bespaart op de bestrijdingskosten.

Vochtbestrijding? Gratis offerteservice!

 • U krijgt inzicht in de exacte vochtbestrijding prijzen.
 • Bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten door offertes te vergelijken.
 • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

  Wat voor woning heeft u? (*)
  Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
  Selecteer de gewenste oplossing (*)
  Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
  Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
  Hoe dringend is uw vochtprobleem? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

  vocht in huis

  Vocht in huis

  Vocht in uw woning heeft een aantal gevolgen. Zo zorgt het ervoor dat de luchtvochtigheid erg hoog is. Een hoge luchtvochtigheid is schadelijk voor uw gezondheid en zorgt ervoor dat uw energierekening hoger is. Ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zijn namelijk lastiger te verwarmen. U moet hiervoor meer stoken. Andere gevolgen van vocht zijn plekken op de binnenmuren, zwarte schimmel- en zwamvorming en het trekt ongedierte aan.

  Vocht in uw huis tast ook de constructie van uw huis, bijvoorbeeld houtrot en betonrot en roestvorming op de leidingen. Schakel daarom een vakman in voor het adequaat tegengaan van vochtproblemen.

  Om welke vochtproblemen in Alkmaar gaat het?

  Eén van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen is door doorslaand vocht. Neerslag dringt dan binnen via scheuren in het metselwerk, door beschadigingen en via poreuze bakstenen. Andere oorzaken zijn optrekkend vocht en condensatie. Condens komt in elk huis voor en bestrijdt u door te ventileren. Opstijgende vochtproblemen worden veroorzaakt doordat er geen waterkering in de muur is geplaatst, dit zien we voornamelijk bij oudere woningen in Alkmaar. Vergelijk gratis vochtbestrijding offertes!

  Dit zijn de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen. Navigeer direct op deze pagina naar:

  vochtproblemen Alkmaar

  Vochtige muren

  Vochtige muren hebben diverse oorzaken. Is de bovenkant van de binnenmuur vochtig? Dan is de oorzaak waarschijnlijk condensatie of vochtdoorslag.

  Vocht aan de onderzijde is meestal kenmerkend voor een opstijgend vochtprobleem. Gevolgen zijn schimmel, een bedompte geur in huis en vochtplekken. U moet daarnaast meer stoken, want ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zijn lastiger te verwarmen.

  Het belang van de juiste vochtdiagnose

  Elk vochtprobleem vereist een andere aanpak. Het behandelen van de muur met impregneermiddel helpt bijvoorbeeld niet tegen optrekkend vocht, maar alleen voor doorslaand vocht. Het is daarom belangrijk om eerst een vochtdiagnose uit te laten voeren. Een schimmelprobleem op de bovenzijde kan bijvoorbeeld duiden op vochtdoorslag, maar het probleem kan ook veroorzaakt worden door condens.

  Een vochtdiagnose zorgt ervoor dat de juiste bestrijdingsmethode ingezet wordt. Voor een vochtmeting gebruikt de specialist bijvoorbeeld een vochtmeter of een calciumtest.

  vochtdiagnose Alkmaar

  Vochtbestrijding Alkmaar: de soorten methodes

  De vakman gebruikt diverse methodes voor de vochtbestrijding. Na een vochtmeting weet de vakman wat de oorzaak is en welke methode er het meest geschikt is. Voor de vochtbestrijding van opstijgend grondvocht is bijvoorbeeld onderkappen geschikt en voor condens juist ventilatie.

  Klik & navigeer direct naar de meest voorkomende methodes:

  Vochtbestrijding prijzen

  Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Gemiddelde prijzen*
  Muren vochtig aan de onderkant? Optrekkend vocht Injecteren, onderkappen of Carebrick Injecteren: €100,- per lopende meter
  Onderkappen: €100,- tot €150,- per lopende meter
  Carebrick: €115,- per lopende meter
  Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €15,- per m²
  Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren Vanaf €550,- voor mechanische ventilatie
  Vocht in de kelder? Optrekkend vocht of doorslaand vocht Kelderbekuiping of kelderdrainage Kelderbekuiping: €15,- tot €60,- per m²
  Kelderdrainage: €3.000,- tot €10.000,-
  Schimmelproblemen in huis? Zwarte schimmel Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeid en materiaal. De prijzen variëren per vochtspecialist. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes.

  Prijsopbouw: vochtbestrijding

  Vochtproblemen in Alkmaar?

  Schakel een vochtexpert in voor het bestrijden! Vergelijk offertes en bespaar.

  Gratis offertes vergelijken

  Zonder enige verplichting.

  optrekkend vocht bestrijden Alkmaar

  Optrekkend vocht Alkmaar

  Optrekkend vocht ontstaat door grondvocht dat opgenomen wordt door de fundering en de muren van een woning en dan naar boven optrekt. De ernst van het probleem is onder andere afhankelijk van de poreusheid van het metselwerk. Hoe poreuzer, hoe sneller het grondvocht opgenomen wordt. Dit probleem komen we voornamelijk tegen bij oudere woningen in Alkmaar. Deze woningen hebben nog geen waterkering, waardoor het grondvocht naar boven kan optrekken.

  Wist u dat optrekkend vocht schimmelvorming en vochtplekken veroorzaakt?

  Een opstijgend vochtprobleem is te herkennen aan de vorming van zwammen en schimmels aan de onderzijde van de binnenmuur. Langzaam trekt het naar boven en wordt de binnenmuur steeds meer aangetast. Andere gevolgen zijn schade aan de fundering en constructie van uw woning en vorming van salpeteruitslag. Bespaar op de vochtbestrijding prijzen, vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Optrekkend vocht in binnenmuren

  Zonder waterkering trekt vocht naar boven via de stenen en komt het ook terecht in de binnenmuren. U merkt dit aan schadelijke schimmelvorming aan de onderzijde van de binnenmuren, loslatend behang en pleisterwerk en afbladderende verf. Ook zorgt het voor een hoge luchtvochtigheid in uw huis in Alkmaar.

  Optrekkend vocht in buitenmuren

  Opstijgend vocht in de muren veroorzaakt vaak salpeteruitslag. Dit is een witte harige uitslag dat vaak verward wordt met schimmel. Salpeter ontstaat door kaliumcarbonaat in de bakstenen en chemische verbindingen in het grondvocht. Deze elementen reageren op elkaar, waardoor zout zich afzet op de buitenmuur. Nadeel van salpeter is dat het zout nog meer vocht aantrekt, waardoor de problemen alleen maar sneller verergeren.

  Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

  Hoe optrekkend vocht in Alkmaar bestrijden?

  Er zijn drie methodes voor vochtbestrijding van optrekkend vocht. Het injecteren van muren is een effectieve en populaire methode in Alkmaar. De muren worden met deze methode geïnjecteerd met een vochtwerende gel voor een vochtwerende laag. Carebrick is een redelijk nieuwe methode en werkt met keramische buizen in de buitenwand die zorgen voor een verdampingsproces. Tot slot is onderkappen voor het aanbrengen van een waterkering ook geschikt voor de vochtbestrijding van opstijgend vocht.

  Navigeer hieronder naar:

  Muren injecteren

  Injecteren is een effectieve en één van de goedkoopste methodes om opstijgend vocht te bestrijden. De bestrijdingskosten zijn gemiddeld €100,- per lopende meter. Voor het injecteren boort de vakman een aantal gaten in de muur. Deze werkt hij na het injectieproces uiteraard vakkundig af. Het is wel nodig om de binnenmuren opnieuw te verven of te behangen.

  De expert uit de omgeving van Alkmaar boort gaten in de buiten- of de binnenmuur. Deze gaten zijn ongeveer 16 millimeter groot. De expert spuit vervolgens een vochtwerende gel in de buiten- of binnenmuur. Deze gel wordt opgenomen door het metselwerk en hard vervolgens uit. Na het aanbrengen van de injectiegel moeten de muren nog drogen. Het injecteren van uw muren kost gemiddeld €100,- per lopende meter.

  muren onderkappen Alkmaar

  Muren onderkappen

  Voor het onderkappen van de buitenwanden heeft u de hulp nodig van een vochtspecialist. De muren worden namelijk doorgezaagd om een waterkering aan te brengen. Onderkappen heeft als voordeel dat het een permanente oplossing is voor optrekkend vocht. Het nadeel is dat onderkappen veel tijd kost en het een drastische methode is. Bovendien moet u de binnenmuren opnieuw schilderen of behangen vanwege de beschadigingen tijdens het onderkappen.

  De vakman zaagt de muren door op het maaiveld. In de zaagsnede plaatst hij waterkering. De waterkering wordt gemaakt van folie, hydraulische mortel, vochtschermen of metalen golfplaten. Hij werkt meter per meter en blijft uiteraard constant de stabiliteit van uw woning in de gaten houden. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €100,- tot €150,- per lopende meter.

  Carebrick vochtbestrijding

  Carebrick is een innovatieve manier van vochtbestrijding. Carebrick vochtbestrijding bestaat uit een aantal keramische kokers in de muur. De kokers zorgen voor een natuurlijk verdampingsproces. Het vocht wordt aangetrokken door de buizen en afgevoerd naar buiten. Voordeel is dat deze methode weinig hak- en breekwerk kost. De prijzen zijn gemiddeld €115,- per lopende meter.

  Hoe wordt Carebrick aangebracht?

  De vakman boort een aantal gaten in de muur met een afstand tussen elk gat van 50 centimeter. In het gat plaatst hij de speciale keramische kokers. De gaten worden netjes afgewerkt, maar de kokers blijven zichtbaar. Carebrick kost ongeveer €115,- per lopende meter.

  Kosten vochtbestrijding optrekkend vocht

  Techniek Kosten per lopende meter*
  Muren injecteren €100,-
  Muren onderkappen €100,- tot €150,-
  Carebrick €115,-

  *Let op: het zijn gemiddelde kosten per lopende meter. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

  Bespaar tot wel 40% op de kosten van vochtbestrijding!

  Vul het offerteformulier in en ontvang gratis prijsoffertes. Vergelijk en bespaar.

  Start de gratis offerteaanvraag!

  doorslaand vocht bestrijden Alkmaar

  Doorslaand vocht

  Doorslaand vocht is vocht dat van buiten naar binnendringt via de muren. De grootste oorzaak van vochtdoorslag is door neerslag. Het komt voornamelijk voor bij beschadigde of poreuze muren. Wanneer er geen waterkering, muurisolatie of een waterdichte laag aanwezig is, hecht de neerslag zich op de buitenmuur en dringt het naar binnen. Besparen op de vochtbestrijding prijzen? Vergelijk gratis offertes

  Navigeer hieronder naar:

  Wat vergroot de kans op doorslaand vocht?

  De kans op doorslaand vocht wordt vergroot door verouderde en poreuze muren. Het metselwerk wordt na verloop van tijd poreuzer, hierdoor dringt neerslag gemakkelijker naar binnen. Ook beschadigingen zoals scheuren vergroten de kans op vochtdoorslag. Woont u in een gebied waar veel regen valt? Doordat de muren niet goed drogen tussen de regenbuien door, heeft vocht meer kans om naar binnen te dringen. Tot slot vergroten koudebruggen zoals naden tussen de kozijnen en de muren ook de kans.

  Vochtbestrijding muren: doorslaand vocht verhelpen

  U maakt de muren waterdicht door ze te schilderen met vochtwerende verf (€30,- tot €45,- per m²) of te behandelen met impregneermiddel. Dit impregneermiddel is transparant en beschermd uw woning in Alkmaar tegen allerlei weersomstandigheden. Dat kost gemiddeld €8,- tot €15,- per m². Nieuwe gevelbekleding is ook een optie. Dat is mogelijk vanaf €35,- per m². Combineer de werken door isolatie aan te brengen en bespaar op de energiekosten.

  Vergunningen nodig? Wanneer u nieuwe bekleding laat aanbrengen heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig. U verandert dan namelijk het aanzicht van uw huis. Andere methodes voor het waterdicht maken van de muren zijn meestal vergunningsvrij.

  Monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten zijn vaak gebonden aan aanvullende regels, u mag dan niet zomaar waterdichte verf aanbrengen. Op omgevingsloket.nl controleert of u een vergunning nodig heeft.

  Kosten vochtbestrijding doorslaand vocht

  Techniek Kosten per m²
  Muren impregneren €8,- tot €15,-
  Vochtwerende verf €30,- tot €45,-
  Nieuwe gevelbekleding Vanaf €35,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

  Last van vochtplekken door doorslaand vocht?

  Schakel een vochtspecialist voor de vochtbestrijding. Bespaar tot 40% op de kosten!

  Gratis offertes vergelijken

  condensatievocht verhelpen Alkmaar

  Condensatievocht

  Condensatievocht ontstaat door te koken, te douchen en te wassen in uw woning. Zelfs bij uitademen ontstaat condens. U merkt het vast wel wanneer u aan het douchen bent, dat de spiegels beslagen raken. Dit is condensatievocht. Condens is heel normaal in huis, maar wanneer het niet goed afgevoerd wordt zet het af tegen de wanden en ramen. Besparen op de prijzen om problemen met condensatievocht op te lossen? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Gevolgen van condensatievocht

  Condensatie zorgt voor vochtige muren, de vorming van schimmels en een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast trekt condens ook in uw kleding en meubels. Het afzetten tegen de binnenmuren zorgt bovendien voor een muffe en bedompte lucht in uw woning. Doordat de muren vochtig worden, laat verf en behang los. De hoge luchtvochtigheid zorgt er ook voor dat u uw woning niet efficiënt verwarmt. U moet namelijk meer stoken om het huis warm te houden.

  Condensatievocht bestrijden: ventileren

  Problemen door condensatie bestrijdt u door uw woning goed te ventileren. Met vochtbestrijding door ventilatie voert u de vochtige lucht af en zorgt u ervoor dat er weer schone lucht binnenkomt. Verluchten is belangrijk in de gehele woning, maar vooral in de vochtige ruimtes. Denk hierbij aan de badkamer en de keuken.

  Elk huis heeft een natuurlijke ventilatie. Door ventilatieroosters, de naden en kieren van woningen en door een raam open te zetten ventileert u al. Is natuurlijk ventileren niet genoeg? Dan is het ook mogelijk om mechanisch ventilatie aan te brengen.

  Kosten van ventilatiesystemen

  Soort werkzaamheden Gemiddelde prijs*
  Volledig nieuw systeem €350,- voor het systeem, €150,- per gat in het plafond, €50,- per buis per etage.
  Vervangen ventilatiebox €350,-
  Ventilatiesysteem renovatie €600,-
  Onderhoud ventilatiesysteem €175,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Natuurlijke ventilatie

  Ieder huis heeft een natuurlijke ventilatie, namelijk door een raam open te zetten, via ventilatieroosters en de naden en kieren in uw woning. De afvoer van lucht en de aanvoer van schone lucht is dus geheel natuurlijk.

  Om meer natuurlijke ventilatiemogelijkheden aan te brengen is het mogelijk om nieuwe roosters in ramen te plaatsen of een ventilatiekanaal voor het verluchten van een kruipruimte of kelder.

  Ventileren met een ventilatiesysteem

  Natuurlijk ventileren niet voldoende? Dan is het een optie om een mechanisch ventilatiesysteem aan te brengen. Voor vochtige ruimtes is dit zeer geschikt, denk aan de badkamer of de keuken. Tijdens het koken of het wassen zet u het systeem aan en de lucht wordt eenvoudig afgevoerd. Een volledig mechanisch systeem regelt niet alleen de afvoer van de lucht, maar ook de aanvoer van schone lucht. Een volledig nieuw ventilatiesysteem is aan te schaffen vanaf €550,-.

  Last van vochtige muren door condensatievocht?

  U bespaart tot 40% op de bestrijdingskosten door offertes te vergelijken!

  Gratis offertes vergelijken

  vocht in de kelder

  Vochtproblemen in de kelder

  De kelder bevindt zich onder het maaiveld. Hierdoor staan de keldermuren en de vloer onder een constante hoge waterdruk. Deze druk noemen we ook wel een hydrostatische druk. Afhankelijk van de hoogte van het grondwaterpeil staan de keldermuren en de keldervloer onder een hoge druk van het water in de grond. Hierdoor dringt vocht de kelder binnen, bijvoorbeeld via poriën van de keldermuur of via kleine scheurtjes. Een andere oorzaak is door condensatievocht, omdat de mogelijkheden voor ventilatie gelimiteerd zijn. Besparen op de prijzen van de vochtbestrijding? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Kelder waterdicht maken

  Het is belangrijk om vocht in de kelder op tijd te bestrijden, voordat ze leiden tot grotere problemen. Denk hierbij aan beton- of houtrot, afbladderende muurafwerking of dat uw kelderruimte volloopt met water. Dan heeft u vaak hoge kosten aan het repareren van deze problemen. U maakt de kelder waterdicht met kelderbekuiping met speciaal cementmortel of door de muren in te spuiten met vochtwerende gel. Het cementmortel van bekuiping is vermengd met hars voor vochtwering en elasticiteit.

  Er zijn verschillende oorzaken van een te veel aan vocht in de kelder. Daarom inspecteert een vochtexpert uit de omgeving van Alkmaar eerst de kelderruimte om te bepalen welke bestrijdingsmethode het meest geschikt is.

  Kelderafdichting

  Kelderafdichting bestaat uit het aanbrengen van bekuiping, kelderdrainage of het injecteren van de keldermuren. De kosten voor kelderafdichting zijn afhankelijk van de dichtingsmethode. Het injecteren van de keldermuren kost ongeveer €100,- tot €150,- per m² en u bekuipt de kelder al vanaf €15,- per vierkante meter langs de binnenkant. Kelderdrainage is afhankelijk van de grootte van de kelder. Het aanbrengen van drainage kost gemiddeld tussen de €3.000,- tot €10.000,-.

  Kosten kelderafdichting

  Methode kelderdichting Gemiddelde prijs kelderdichting*
  Kelderbekuiping via de buitenkant €15,- tot €17,- per m²
  Kelderbekuiping via de binnenkant €60,- per m²
  Kelderdrainage €3.000,- tot €10.000,-
  Keldermuren injecteren €100,- tot €150,- per m²

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Kelderbekuiping

  Met kelderbekuiping maakt u de gehele kelder waterdicht. Kelderbekuiping bestaat uit meerdere lagen waterdicht cementmortel. De expert verwijdert eerst de oude pleisterlaag en repareert eventuele kwetsbare plekken met cement. Daarna brengt hij een fixeerlaag aan en meerdere lagen cementmortel.

  Hoe lang duurt het aanbrengen van bekuiping?

  Kelderbekuiping neemt een aantal dagen in beslag. Elke laag moet namelijk eerst goed drogen. Pas dan kan de vakman een nieuwe laag cementmortel aanbrengen. Een kelderbekuiping via de buitenkant kost gemiddeld €15,- tot €17,- per m², via de binnenkant gemiddeld €60,- per m².

  Kelderdrainage

  Een te veel aan vocht wordt eenvoudig afgevoerd met kelderdrainage. De vakman brengt bijvoorbeeld drainage aan door middel van een stenen goot voor het afvoeren van grondwater dat via de naden van de kelderruimte binnenkomt. Water dat via de keldermuur of -vloer binnendringt wordt afgevoerd met een speciaal noppenmembraan. Er ontstaan allemaal kleine kanaaltjes waar het vocht doorheen loopt naar een afvoerput.

  Welke kelderdrainage is geschikt?

  Er zijn drie verschillende soorten kelderdrainagemogelijkheden: rand-, wand- en vloerdrainage. Meestal wordt er gekozen voor een combinatie van verschillende methodes van drainage voor het beste resultaat. Drainage in de randen is geschikt wanneer het vocht binnenkomt via de naden van de wanden en de vloer. Komt het grondwater binnen via de wand of de keldervloer? Dan brengt de vakman drainage in de wand of de vloer aan. Kelderdainage kost gemiddeld €3.000,- tot €10.000,-.

  Vochtproblemen in de kelder oplossen?

  Vul het offerteformulier in en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

  Start de gratis offerteaanvraag!

  vocht in kruipruimte

  Vochtige kruipruimte

  Vaak zijn kruipruimtes vochtige ruimtes, soms staat er zelfs een laagje water in. De oorzaken van natte kruipruimtes zijn een te hoog grondwaterpeil, hydrostatische druk, optrekkende vocht en condensatieproblemen.

  Vochtwering bestaat uit het aanbrengen ventilatiemogelijkheden of door het plaatsen van isolatie waarmee de ruimte afgesloten wordt. Bovendien bespaart u dan ook aanzienlijk op de energiekosten, want u hoeft minder te stoken. Benieuwd naar de prijzen om deze vochtproblemen op te lossen? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Vochtbestrijding kruipruimte: isolatie aanbrengen

  Met een vochtige ruimte moet u meer stoken en verwarmt u de ruimte inefficiënter. Het vocht kruipt namelijk door de vloer omhoog en ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zijn lastiger te verarmen. Dit voorkomt u door isolatie aan te brengen in de ruimte.

  Meestal wordt de isolatie aangebracht op de onderzijde van de vloer. U sluit hierbij de gehele vloer af, waardoor grondvocht niet meer naar boven kan trekken. De vakman uit Alkmaar brengt dan isolatie aan tussen de houten balken. Bij een ondiepe ruimte is dit niet altijd mogelijk, dan is bodemisolatie een geschikte oplossing. Bodemisolatie bestaat uit een laag isolatiemateriaal zoals schelpen, isolatievlokken of EPS-parels.

  schimmel verwijderen Alkmaar

  Schimmelproblemen in huis?

  Schimmelproblemen ontstaan door een te veel aan vocht en zijn erg vervelend. Schimmelplekken zien er namelijk niet alleen lelijk uit, maar zijn ook schadelijk voor uw gezondheid en uw huis. De schimmelsporen verspreiden zich namelijk door uw huis, zetten zich af tegen muren en trekken in uw meubels. Het inademen van de sporen is schadelijk voor uw gezondheid, want dit veroorzaakt allergische reacties en irritaties aan de luchtwegen.

  Witte aanslag op de buitenmuren?

  Een witte aanslag op de muur aan de buitenkant verwart men vaak met een schimmelprobleem, dit is echter een uitslag door salpeter. Deze uitslag komt vaak voor op baksteenmuren en wordt veroorzaakt door een chemische reactie. Besparen op de prijzen voor het professioneel verwijderen van schimmel? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Schimmel verwijderen

  De vakman uit Alkmaar draagt beschermende kleding en een mondkapje tijdens het verwijderen van zwarte schimmel. De schimmelsporen zijn namelijk schadelijk wanneer deze ingeademd worden. Schimmelplekken worden verwijderd met een harde borstel en een speciaal reinigingsmiddel. Daarnaast onderzoekt hij ook wat de oorzaak is van de schimmel, zodat hij de oorzaak kan aanpakken.

  Wilt u zelf de schimmel verwijderen?

  Kleine schimmelplekken zijn vaak eenvoudig te verwijderen. Gebruik hiervoor bleekmiddel, een oplossing van soda en water of een speciaal schoonmaakmiddel. Draag een mondkapje en handschoenen en test het schoonmaakmiddel altijd uit op een klein stukje wand. Alleen het verwijderen van schimmel is vaak niet voldoende, dus pak ook altijd de onderliggende oorzaak aan.

  vochtwering Alkmaar

  Vochtwering Alkmaar

  Het is belangrijk dat u uw huis voorziet van een goede vochtwering. Vochtwering voorkomt namelijk vochtproblemen zoals een hoge luchtvochtigheid en schimmel. Problemen met vocht komen in bijna elke woning voor, zowel in oude woningen als nieuwbouwwoningen. De vakman gebruikt diverse methodes voor vochtwering. Welke methode geschikt is, is afhankelijk van de locatie van het probleem, de oorzaak en uw budget. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start de gratis offerteaanvraag.

  Klantervaringen

  We hadden veel last van vocht in onze woning. Na goed overleg de juiste behandeling gekozen. Eindelijk af van die muffe lucht in huis!
  R. Kamminga, Almere
  Ik had al een tijdje last van lelijke vochtplekken op de binnenmuren. Daarom een vochtspecialist langs laten komen. Nu af van de vochtproblemen! Erg handig dat je offertes kunt vergelijken.
  T. Steiger, Nijmegen

  Vochtwering in de muren

  U maakt de muren vochtwerend door ze te injecteren met een waterkerende injectiegel of door de muren te impregneren. Een impregneermiddel zorgt voor een transparante beschermlaag over de muur. Deze voorkomt binnendringende neerslag. Injecteren is geschikt voor de vochtwering van opstijgend vocht.

  Vochtwering in de kelder

  Vochtwering in de kelder bestaat uit het verluchten van de ruimte of door een kelderafdichting. Doordat de kelderruimte zich onder het maaiveld bevindt, staat het onder hoge druk van grondwater. Het water dringt door poreuze muren, naden of kleine scheurtjes. Ventileren is erg belangrijk, maar vaak niet mogelijk. Met een ventilatiekanaal of mechanisch ventilatie zorgt u ervoor dat u de ruimte goed kunt verluchten. Met kelderafdichting wordt het grondwater afgevoerd of de kelderruimte geheel waterdicht gemaakt.

  Vochtwering in de kruipruimte

  Een natte kruipruimte komt vaak voor in Alkmaar. De vochtwering in deze ruimte bestaat uit het aanbrengen van isolatie of bodemafsluiting. Met isolatie voorkomt u dat vocht naar boven trekt door de vloeren. Hierdoor hoeft u minder te stoken en bespaart u op de energiekosten. De isolatie wordt meestal via de onderzijde van de vloer aangebracht. Bodemafsluiting bestaat uit een laag zand, schelpen, folie of ander materiaal op de bodem.

  Vochtbestrijding en subsidie

  Op dit moment is er helaas geen speciale subsidieregeling beschikbaar voor het financieren van vochtbestrijding. Er zijn echter wel subsidieregelingen wanneer u het bestrijden van vocht combineert met het aanbrengen van woningisolatie.

  Voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) bestaat de Subsidie Energiebesparing Eigen huis (SEEW). Over de SEEW staat meer op rvo.nl. Als particulier heeft u hier geen recht op. Soms zijn er echter gemeentelijke of lokale subsidies. Deze vindt u eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl.

  Als u vochtbestrijding combineert met isolatie kunt u mogelijk ook gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie bedraagt maximaal €10.000,- per woning. Lees op de website van RVO.nl meer over de subsidie en voorwaarden.

  vochtbestrijding prijzen

  Vochtbestrijding: zelf doen of uitbesteden?

  Voor het bestrijden van vochtproblemen is het verstandig om een vochtexpert uit de omgeving van Alkmaar in te schakelen. De vakman weet namelijk precies welke bestrijdingsmethode er geschikt is.

  Bovendien gaat het bestrijden een stuk sneller door de ervaring en vakkennis van de vakman. Kleine schimmelplekken kunt u eventueel zelf verwijderen. Gebruik hiervoor wel een mondkapje zodat u geen schadelijke schimmelsporen inademt. Alleen het verwijderen de schimmel helpt niet, u moet ook de onderliggende oorzaak aanpakken.

  De belangrijkste voordelen van een vochtspecialist uit Alkmaar:

  • U weet zeker dat de vochtproblemen op de juiste manier opgelost worden.
  • Het is niet nodig om speciaal gereedschap of ander materiaal te kopen.
  • Door de kennis en ervaring van de vakmannen verloopt de vochtbestrijding snel en probleemloos.

  Vochtwering Alkmaar, waarop letten bij kiezen van specialist?

  Door een vochtwering specialist in te schakelen rekent u definitief af met vochtproblemen in huis. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor de klus én dat het vakkundig wordt uitgevoerd. Daarom is het handig om een aantal zaken goed te checken. Let goed op:

  • Bekijk goed de prijzen van de offertes. De prijzen verschillen vaak nogal per vochtbestrijding expert. Check daarom goed de totaalprijzen, maar ook de subtotalen, voor bijvoorbeeld de materiaalkosten en het uurloon. Vergelijk gratis offertes en bespaar!
  • Garantievoorwaarden. Laat u ook goed informeren over de garanties. U wilt natuurlijk niet onverhoopt opnieuw moeten betalen voor terugkomende vochtproblemen. Gemiddeld is de garantie 10 jaar voor de vochtbestrijding klus.
  • Kwantumkorting. Wanneer u meerdere vochtbestrijding projecten hebt is het in verhouding voordeliger. Wellicht hebben uw buren hetzelfde vochtprobleem? Dan kunt u de vochtbestrijding mooi combineren en besparen op de prijzen.
  • Keurmerken en gevoel bij de specialist. Een keurmerk geeft garantie over de kwaliteit van de specialist. Toch blijft het belangrijkste bij het selecteren van een geschikte vochtwering specialist een goed gevoel. Ook kunt u een aantal reviews bekijken.

  Meest recente aanvragen

  [cgv friegrodrefle]

  Vergelijk offertes voor vochtbestrijding in Alkmaar en bespaar!

  Vochtige muren, schimmelvorming of een hoge luchtvochtigheid in uw huis in Alkmaar? Dan heeft u last van vochtproblemen! Er zijn verschillende oorzaken van vochtproblemen, bijvoorbeeld optrekkend of doorslaand vocht of condens. Schakel een vochtexpert in voor de vochtbestrijding!

  Bespaar op de kosten!

  U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor de vochtbestrijding. Vul daarom het offerteformulier in en vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio Alkmaar. U weet zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart zo tot wel 40% op de bestrijdingskosten. Meteen de gevel opknappen? Ons netwerk bestaat ook uit gevelspecialisten in Alkmaar.

  Vergelijk nu gratis en zonder verplichting offertes!