Vochtbestrijding nodig in Alkmaar?

Vraag vandaag nog meerdere vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Alkmaar

Vochtbestrijding Alkmaar

Op zoek naar een vakman voor vochtbestrijding in uw woning in Alkmaar? Op deze pagina leest u meer over de verschillende technieken om optrekkend vocht en vochtdoorslag te bestrijden. Maak bijvoorbeeld de kelder waterdicht met een kelderafdichting of bestrijdt vochtdoorslag door de muren te behandelen. De vakman gebruikt onder andere een vochtmeting om te analyseren hoe groot het probleem is.

Bespaar eenvoudig op de kosten voor vochtbestrijding. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk en betaal niet te veel voor het bestrijden door een vochtspecialist. U bent verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en uitstekende hulp.

Waarom gebruik maken van onze service?

 • Uitgebreid netwerk en altijd een specialist uit de regio Alkmaar.
 • Bespaar door gratis offertes te vergelijken.
 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundige specialisten.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)


Navigeer direct naar:

Optrekkend vocht in huis

Het meest voorkomende vochtprobleem bij oudere woningen in Alkmaar is optrekkend vocht. Het gaat dan om optrekkend regenwater dat via de funderingen van het huis of de kelder naar boven loopt tot in de (spouw)muren. Het gevolg van optrekkend vocht is divers. Onder andere vochtplekken, houtrot en schimmel vormen mogelijke gevolgen. Het tegengaan van optrekkend vocht is op een aantal manieren mogelijk: door het injecteren en door onderkappen. Twee klussen die u maar beter kunt overlaten aan een vochtbestrijding specialist voor een goed en langdurig resultaat. Bij het injecteren spuit de expert een vochtwerend middel in de buiten- of binnenmuur. Bij het onderkappen plaatst hij een waterkering zodat grondwater niet hoger kan komen dan de eerste rij stenen.

Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

Wat is doorslaand vocht?

Vermoedt u dat u last heeft van doorslaand vocht? Dit is over het algemeen eenvoudig vast te stellen. Het ontstaat het metselwerk poreus of beschadigd is, waardoor het neerslag opneemt. Het komt voornamelijk voor bij gemetselde woningen, omdat metselwerk erg poreus is. De eerste indicatie is vaak de vochtplek binnenshuis, deze merkt u op tijdens of na hevige regenval. Als u aan de buitenkant van de wand op dezelfde locatie ook vochtplekken ziet dan kunt u er in principe van uitgaan dat het om vochtdoorslag gaat. Wilt u meer weten over vochtdoorslag, zoals doorslaand vocht ook wel eens genoemd wordt? Kijk dan ook eens op: wikipedia. Experts uit Alkmaar hanteren drie methodes voor vochtbestrijding:

 • De wand behandelen met vochtwerende verf
 • Het plaatsen van nieuwe bekleding of het renoveren van de gevel.
 • Het impregneren van de muren. Deze laatste optie is de meest voordelige in minst ingrijpende, omdat het niets aan het uiterlijk van uw woning in Alkmaar veranderd.

Condensatievocht

Elke dag komt er condensatievocht vrij in een woning. Bij het wassen van kleding, koken en douchen komt er vocht vrij, dit noemen we condensatievocht. Problemen met condensatievocht komen vaak voor in de vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Het is belangrijk dat condensatievocht wordt afgevoerd door een ventilatiesysteem of door natuurlijke systemen. Wanneer er niet goed geventileerd wordt, zet de condens zich af tegen de binnenmuren en ramen. Dit veroorzaakt vochtplekken en schimmel. Door goed te ventileren drogen de wanden en vermijdt u vochtproblemen. Wanneer er geen goede ventilatie aanwezig is, is het verstandig om ventilatieroosters in de raamkozijnen aan te brengen.

opstijgend vocht Alkmaar

Vochtigheidsgraad in huis

Eén van de aanwijzingen voor problemen als vochtige muren en optrekkend vocht is een hoge luchtvochtigheid in een woning. Een normale luchtvochtigheid ligt ergens tussen de 40 en 60%. Als het hoger wordt dan dit, dan is er teveel vocht in de lucht. Het verlagen van de luchtvochtigheid doet u met behulp van een goede ventilatie.

Wat kost vochtbestrijding?

Als u al vochtschade heeft door optrekkend grondwater dan heeft dit gevolgen voor onder meer de structuur van de woning en uw gezondheid. Om verdere schade en hogere kosten te voorkomen is het dus belangrijk dat u de muren zo snel mogelijk laat herstellen. Er zijn een aantal keuzes die de prijs beïnvloeden: allereerst uiteraard de gekozen techniek. Het behandelen met impregneermiddel is een relatief voordelige methode en kost gemiddeld €10,- per vierkante meter. Dit is echter voornamelijk geschikt om vochtdoorslag te bestrijden. Laat daarom altijd een vochtmeting uitvoeren door een specialist uit ons netwerk, zodat u zeker weet dat het vochtprobleem op de juiste manier behandeld wordt. De prijs loopt verder op als u de muren laat herstellen en de schimmel laat verwijderen. Voor schimmelverwijdering betaalt u gemiddeld €50,- per vierkante meter. Vraag via het offerteformulier vrijblijvende offertes aan voor een indicatie van de kosten.

Vochtbestrijding methodes

Vochtbestrijding specialisten maken gebruik van verschillende technieken om vocht te bestrijden. Welke techniek zij inzetten, is volledig afhankelijk van de oorzaak van uw problemen. Het injecteren en coaten van muren is in Alkmaar een klus die veel wordt uitgevoerd. Daarnaast is ventilatie uiteraard een goede manier om de luchtvochtigheid naar beneden te krijgen in het geval van condensatievocht. Voordat u vocht bestrijdt, is het van groot belang dat u een professionele vochtmeting laat uitvoeren.

 • Bij problemen door opstijgend vocht: muren injecteren.
 • Bij problemen door opstijgend vocht: muren onderkappen.
 • Bij problemen door doorslaand regenwater: impregneren.
 • Bij problemen door condensatievocht: ventileren.

 
buitenmuren injecteren Alkmaar

Vochtige muren injecteren

Vanaf 1950 is men in Alkmaar begonnen met het toepassen van een vochtkering in de muren. Bij oudere woningen is deze waterkering echter niet aanwezig. Woont u in een oudere woning en heeft u last van optrekkend grondwater? Dan zal u de oorzaak moeten opsporen. Vaak ligt dit aan de stand van het grondwater. Omdat u hier vaak niets aan kunt veranderen zijn experts begonnen met het injecteren van de muren. Dit wordt gedaan door meerdere, kleine boorgaten te creëren, waarin een waterwerend injectiemiddel wordt gespoten. Dit proces is vrij eenvoudig en daarom al binnen een werkdag afgerond. Per strekkende meter betaalt u voor het injecteren ongeveer €100,-.

Kosten vochtbestrijding: optrekkend vocht

Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur van 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

vocht Alkmaar

Doorslaand vocht bestrijden

Zoals eerder beschreven, zijn er globaal drie methodes om vochtdoorslag te behandelen. Nieuwe muurbekleding is een optie, zeker als uw muur er niet meer mooi uitziet. Dit is echter ook een vrij kostbare en ingrijpende oplossing waarvoor u in de meeste gevallen zelfs een vergunning nodig hebt. Hetzelfde geldt voor het schilderen met een vochtwerende verf. Deze beschermt uw muren tegen doorslaand regenwater, maar is ook vaak een grote verandering aan het aangezicht van uw woning in Alkmaar. Daarom kiezen specialisten uit ons netwerk eigenlijk standaard voor het behandelen met impregneermiddel. Dit is niet zichtbaar en biedt naast de goede vochtwering nog andere voordelen. Zo maakt het impregneermiddel de muur brandwerend, voorkomt u groene aanslag en is graffiti gemakkelijk te verwijderen.

 • De muurneemt geen water meer op.
 • De poriën van het metselwerk sluiten zich.
 • Het materiaal werkt brandvertragend.
 • Het beschermt tegen zure regenslag.
 • Graffiti is makkelijk te verwijderen.
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen

Kosten vochtbestrijding: doorslaand vocht

Werkzaamheden Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m²
Buitenmuur impregneren €10,- €500,-
Reinigen €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.
 

Muren onderkappen

Wilt u voor eens en voor altijd van uw problemen door optrekkend vocht verlost zijn? Dan is het onderkappen van uw woning de beste oplossing. Houd er wel rekening mee dat dit een vrij extreme vorm van vochtbestrijding is. Het is een arbeidsintensieve klus, waardoor er ook een flink prijskaartje aan vast zit. Gemiddeld ligt de prijs rond de €125,- per strekkende meter. Heeft u besloten om te laten onderkappen? Dan zal de specialist beginnen met het zagen van een gleuf in de muur, ongeveer 2 centimeter boven de vloerpas. Hierin plaatst hij de vochtkering, waarna de expert de gleuf weer dicht maakt met cement. Om ervoor te zorgen dat de stabiliteit van de woning geen gevaar loopt gebeurt dit per meter.

Kosten vochtbestrijding: overige technieken

Overige technieken Actie Kosten
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m²
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m²
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

 

Carebrick vochtbestrijding

Optrekkend vocht kunt u bestrijden door uw woning in Alkmaar te onderkappen, de muren te injecteren of door te kiezen voor het innovatieve Carebrick systeem. Met het systeem ontstaat er een natuurlijke luchtdoorstroming. Er worden keramische kokers, in vooraf gemaakte holtes, in uw muren geïnstalleerd. Deze koude plekken trekken het vocht aan. Door de luchtdoorstroming wordt het vocht afgevoerd naar buiten. Het Carebrick systeem kan in één dag geïnstalleerd worden en is heel duurzaam. Het zorgt er voor dat u geen last meer heeft van vocht- en schimmelplekken in uw woning. Daarnaast kunt u de woning efficiënter verwarmen (luchtvochtigheid gaat omlaag) en zo besparen op uw stookkosten.

Vochtproblemen in de kelder

Bij oudere woningen in Alkmaar is de kelder gebouwd met het oog op het destijds geldende grondwaterpeil. Door de klimaatveranderingen en de stijging van het waterpeil ontstaan er tegenwoordig echter steeds vaker vochtproblemen in de kelder. Dit is geen groot probleem, maar u moet de vochtproblemen natuurlijk wel snel verhelpen. Dit kunt u onder meer doen door een verbeterde kelderafdichting. Wat hiervoor de mogelijkheden zijn vindt u hieronder. Naast vochtwering is ook vochtbestrijding een optie. Onder meer het leegpompen van de kelder of veranderen van de doorvoer vormen opties voor de vochtbestrijding. Heeft u een vochtprobleem in uw kelder? Vraag vrijblijvend offertes aan van een specialist in uw regio.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Kelderafdichting

Zoals gezegd is een kelderafdichting de beste methode van vochtwering en vochtbestrijding bij de kelder. De meest effectieve en goedkope optie is een kelderafdichting aan de buitenzijde. Dit dient echter te gebeuren op het moment dat u de kelder laat bouwen. Wilt u de vochtbestrijding van een bestaande kelder verbeteren? Dan is de kelderafdichting van de binnenzijde noodzakelijk. Bij een kelderafdichting aan de binnenzijde zullen onze experts uit Alkmaar de wanden en vloer bestrijken met een speciale afdichtingpasta of de bekuiping volledig vervangen. Het is aan u om te bepalen welke vorm van kelderafdichting het beste aansluit bij uw wensen en budget.

Doorvoer kelder waterdicht maken

Wist u dat er in vele kelders een doorvoer geplaatst is? Een doorvoer is de term die wij gebruiken voor alle leidingen die via de keldervloer naar andere plekken in een woning doorgetrokken worden. Bij een doorvoer liggen de leidingen op ongeveer 80 centimeter diepte. Dit is in de meeste gevallen geen probleem, maar stijgend grondwater heeft hier soms een negatief effect op. Wij raden onze klanten uit Alkmaar daarom altijd aan om de doorvoer goed waterdicht te laten maken. Voor het waterdicht maken van de doorvoer kunt u het beste een ervaren vochtbestrijding specialist inschakelen. Kies eventueel ook voor het plaatsen van flexibele leidingen zodat uw deze bestand zijn tegen verzakkingen.
kelderafdichting Alkmaar

Beton waterdicht maken

Het injecteren heeft alleen effect als het gaat om metselwerk. Er bestaan echter ook veel betonnen wanden, zeker bij bedrijfspanden in Alkmaar. De vochtbestrijding en vochtwering van beton is ook mogelijk, maar met andere producten. Een zeer populair product voor het waterdicht maken van het materiaal is Permacon. Dit milieuvriendelijke middel op waterbasis zal het permanent waterdicht maken, optrekkend regenwater tegengaan en het voorkomt betonrot. Permacon kunt u met een lagedrukspuit of kwast aanbrengen. Naast beton is het materiaal ook geschikt voor de vochtbestrijding en vochtwering van andere steensoorten zoals kalkzandsteen, gips en baksteen.

Vochtige kruipruimte

Badkamers zijn de meest vochtige ruimtes in woonhuizen, met name doordat de ventilatie van badkamers meestal vrij lastig is. Hierdoor is de luchtvochtigheid in de badkamer hoog, en de kans op schimmels aanzienlijk groter. Het is daarom van groot belang dat u de ventilatie van uw badkamer zo goed mogelijk verbetert. De beste optie is natuurlijk het openen of installeren van ramen. Als dit geen mogelijkheid is, dan vormt een intern ventilatiesysteem een goed alternatief. Het interne ventilatiesysteem verplaatst frisse lucht van de woonkamer of keuken naar de badkamer en zuigt de vochtige lucht vervolgens weer weg, waardoor problemen automatisch verminderen.

Vochtige badkamer

Eén van de ruimtes in huis waar het meeste vocht voorkomt is de badkamer. Dit komt ten eerste doordat er veel gedoucht wordt in de badkamer, maar ook omdat de ventilatie vaak gebrekkig is. Een gebrekkige ventilatie leidt tot een verhoogde luchtvochtigheid en daarmee tot schimmel en andere problemen. Is het niet mogelijk om bij uw badkamer regelmatig een raampje open te zetten? Overweeg dan om een intern ventilatiesysteem te installeren. Dit ventilatiesysteem heeft uiteindelijk minder effect dan een openstaand raam, maar voorkomt de grootste vochtproblemen wel. De kosten voor een ventilatiesysteem hangen af van het soort systeem dat u kiest.

vochtproblemen kelder

Twee manieren van huis ventilatie

Voor een gezond leefklimaat is het cruciaal dat een woning ademt. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten in Alkmaar voor het impregneren of injecteren van hun muren, om vochtproblemen tegen te gaan. Zij laten hun woning grotendeels afsluiten, maar wat vaak vergeten wordt is de goede ventilatie. Nu het huis niet meer via de buitenkant, kan ademen loopt u nog steeds het risico op lelijke vochtplekken. Natuurlijke ventilatie gaat via de ventilatieroosters boven deuren of ramen, het is belangrijk dat u deze altijd open heeft staan. Om de natuur een handje te helpen kunt u er voor kiezen om een mechanisch ventilatiesysteem te laten installeren. Deze zorgt voor een continue verversing van de lucht in huis. Laat deze mechanische ventilatie altijd aan staan, behalve bij onderhoud of wanneer u gevraagd wordt deuren en ramen te sluiten.

Klanten over ons

optrekkend vocht bestrijden Alkmaar
“2 weken geleden ontdekte ik schimmelvorming aan de binnenkant van een kast. Optrekkend vocht bleek de oorzaak! Helemaal opgelost!”
Gerrit de Vries – Groningen

Zwarte schimmel verwijderen

Er bestaan vele soorten schimmels, die allen in huis kunnen ontstaan. De meest gevaarlijke schimmel is de zwarte schimmel. Zwarte schimmel groeit op donkere en bedompte plekken, en brengt diverse gezondheidsrisico’s met zich mee. Onder meer ademhalingsproblemen en misselijkheid kunnen optreden door de schimmel. Het snel en vakkundig verwijderen van de schimmel is dan ook zeer belangrijk. Hiervoor bestaan gelukkig diverse huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Onder meer tea tree olie en witte azijn gebruiken onze klanten uit Alkmaar regelmatig voor het verwijderen van zwarte schimmels. Gaat u zelf aan de slag? Zorg er dan voor dat u goede beschermende kleding draagt.

Werkgebied Alkmaar

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vochtbestrijding en vochtwering bij u thuis in Alkmaar? Een specialist is u graag van dienst om vochtdoorslag en optrekkend vocht te bestrijden. Hebt u een vraag over de kosten voor het verbeteren van de luchtvochtigheid of het waterdicht krijgen van beton? Of wilt u weten wat de specialisten uit ons netwerk kunnen betekenen op het gebied van vochtproblemen? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit Alkmaar. Vergelijk de aanbiedingen op uw gemak met elkaar en kies de beste vochtbestrijdingsspecialist voor uw klus. U wordt altijd uitstekend geholpen en ben verzekerd van hoge kwaliteit.
vochtbestrijding specialist Alkmaar
Offertes aanvragen