Vochtbestrijding Breda – uw huis snel vochtvrij!

Vraag vandaag nog meerdere vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding in Breda

Vochtbestrijding Breda

Pak vochtproblemen in Breda aan met vochtbestrijding om schade aan uw woning te voorkomen. Wist u dat vocht schimmelvorming en lelijke plekken op de wanden en het plafond van uw huis veroorzaken? Daarnaast raakt ook de fundering van uw woning beschadigd, bijvoorbeeld door betonrot. Op deze pagina leest u meer over de oorzaken en gevolgen van vocht in huis en de bestrijdingsmethode. Ook krijgt u meer inzicht in de kosten.

Besparen op de bestrijdingskosten?

Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende prijsoffertes van specialisten uit de regio Breda. Vergelijk de scherpe aanbiedingen en kies eenvoudig de beste vochtspecialist.

Waarom gebruik maken van onze service?

 • U krijgt inzicht in de exacte vochtbestrijding prijzen.
 • Bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten door offertes te vergelijken.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Wat voor woning heeft u? (*)
Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Kelder of kruipruimteBegane grondHogere verdieping
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

vocht in huis Breda

Navigeer direct naar:

Vocht in huis

Last van een vochtprobleem in huis? Dan is het belangrijk dat u snel maatregelen neemt. Vocht veroorzaakt namelijk schimmels, een vochtplek, een hoge luchtvochtigheid en schade aan uw woning. Het zorgt bijvoorbeeld voor houtrot, betonrot en beschadigde muurafwerking. Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid en schimmelvorming slecht voor uw gezondheid. Om een woning met een hoge luchtvochtigheid goed op temperatuur te krijgen, moet u namelijk meer stoken. Vochtbestrijding is dus ook voordelig voor uw portemonnee, want het verlaagt uw energierekening.

Wat is de oorzaak?

Opstijgend grondvocht trekt naar boven en komt uiteindelijk in de binnenmuren terecht. Vochtige plekken op de binnenmuur kunnen ook veroorzaakt worden door vochtdoorslag. Neerslag dringt dan tot diep in de wand naar binnen. Tot slot is ook condensatievocht één van de meest voorkomende problemen van vocht in huis. Condens ontstaat door te koken, wassen en te koken en wordt afgevoerd door te ventileren.

Soorten vochtproblemen

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen. Bijvoorbeeld schimmelvorming, vochtplekken en loslatend behang of afbladderend verf. Deze problemen worden veroorzaakt door vochtproblemen. Bijvoorbeeld doordat condens niet goed wordt afgevoerd, of omdat de muur poreus is. Zonder waterkering in de muur heeft opstijgend grondvocht vrij spel en trekt het snel op naar boven.

Dit zijn een aantal oorzaken van vochtproblemen:

 • Doorslaand vocht: neerslag dat via de bakstenen en voegwerk binnendringt.
 • Optrekkend vocht: grondvocht dat omhoog kruipt via de fundering en de muren.
 • Condensatievocht: condens dat ontstaat door te koken, wassen en te douchen.

vochtproblemen in Breda

Vochtige muren

Er zijn verschillende oorzaken waardoor u last heeft van vochtige muren. Denk hierbij aan condensatie, maar ook vochtdoorslag of een opstijgend vochtprobleem. Verf, behang en pleisterwerk laat vaak los, waardoor u de wanden opnieuw moet afwerken. Andere gevolgen zijn een muffe en bedompte lucht en schimmelvorming. Door maatregelen te nemen bespaart u ook op de energiekosten. Ruimtes met veel vocht zijn namelijk lastiger te verwarmen, waardoor u meer kwijt bent aan de energiekosten.

Het belang van de juiste vochtdiagnose

Een vochtdiagnose is zeer belangrijk om te bepalen welke bestrijdingsmethode geschikt is. Elk vochtprobleem vereist namelijk een andere methode. Opstijgend vocht bestrijdt u bijvoorbeeld niet door de muur te behandelen met impregneermiddel. En tegen vochtdoorslag helpt vochtbestrijding door middel van een injectie met vochtwerende gel niet. Om te voorkomen dat u hoge bestrijdingskosten maakt met een methode die niet werkt, voert een vochtexpert altijd een vochtdiagnose uit.

Wat houdt een vochtdiagnose in?

De vochtspecialist uit Breda bekijkt eerst het vochtprobleem. Een vochtplek aan de onderzijde van de wand is meestal kenmerkend voor opstijgend vocht en aan de bovenzijde voor vochtdoorslag. Voor het vaststellen van de vochtpercentage gebruikt hij een calcium carbide test of een speciale vochtmeter. Denkt de vakman aan vochtdoorslag? Met de karstenbuismethode bekijkt hij hoe snel en hoeveel de buitenmuur water opneemt.

vochtdiagnose door vochtexpert

Vochtbestrijding Breda: de soorten methodes

Wist u dat er verschillende manieren zijn om vochtproblemen te bestrijden? Met een vochtdiagnose wordt de juiste techniek geselecteerd. Tegen een opstijgend vochtprobleem moet u bijvoorbeeld een waterkering aanbrengen door te injecteren of te onderkappen. Vochtdoorslag bestrijdt u door de muur te behandelen met vochtwerende verf, impregneermiddel of met nieuwe bekleding. Ook isolatie is in een aantal gevallen geschikt voor vochtwering, bijvoorbeeld in de kruipruimte.

Klik & navigeer direct naar de meest gekozen bestrijdingsmethoden:

Heeft u last van vochtproblemen in uw woning in Breda?

Schakel een vochtexpert in voor het bestrijden! Vergelijk offertes en bespaar.

Gratis offertes aanvragen

optrekkend vocht Breda

Optrekkend vocht Breda

Optrekkend vocht komt meestal voor bij oudere woningen in Breda. Bij oudere woningen is de muur namelijk niet voorzien van een waterkering. Zonder waterkering trekt vocht naar boven en komt het terecht in de wanden. Een stijging van het grondwaterpeil verergert het probleem vaak.

Wat zijn de gevolgen?

De gevolgen van optrekkend vocht zijn schimmelvorming en vochtplekken aan de onderzijde van de binnenmuren. Ook salpeteruitslag komt vaak voor. Dit herkent u aan een witte uitslag aan de onderzijde van de muren. Dit is dus geen schimmel, maar een zout. De muurafwerking laat daarnaast ook vaak los door een opstijgend vochtprobleem. Tot slot veroorzaakt optrekkend vocht schade aan de fundering en de constructie van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan betonrot of houtrot.

Optrekkend vocht in binnenmuren

Opstijgend vocht in de binnenmuren veroorzaakt schimmel- en vochtplekken aan de onderzijde van de binnenmuren. Doordat het steeds vochtiger wordt, laat ook behang, verf of pleisterwerk los. Hierdoor moet u de wanden opnieuw verven of behangen.

Optrekkend vocht in buitenmuren

Optrekkend vocht komt natuurlijk ook terecht in de muren. Vaak ontstaat er dan een uitslag van salpeter op de bakstenen. Salpeteruitslag ontstaat door een reactie van de chemische elementen in het grondwater en kaliumcarbonaat in het metselwerk. Door deze reactie ontstaat er een zout met een witte uitslag op de bakstenen. Nadeel van deze uitslag is dat het zout weer meer vocht optrekt, waardoor het probleem snel groter wordt.

Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Om optrekkend vocht te bestrijden heeft u de keuze uit drie verschillende methodes. Voor het inspuiten met vochtwerende gel en Carebrick is er weinig hak- en breekwerk nodig. Onderkappen vereist echter wel sloopwerk. De vakman zaag de muur meter voor meter door en plaatst een waterkering in de zaagsnede. Injectie is één van de meest gekozen methodes. Deze methode kost ongeveer een dag en daarna moet de muur nog drogen.

Gebruik één van onderstaande methodes om optrekkend vocht te bestrijden:

 • Injecteren
 • Onderkappen
 • Carebrick

Muren injecteren Breda

Voor het voorkomen van opstijgend vocht is het nodig om een waterkering in de muren aan te brengen. Dit kan onder andere door de muren te injecteren met een vochtwerende vloeistof. De vakman uit Breda boort een aantal gaten in de buiten- of binnenmuur. De hoeveelheid gaten is afhankelijk van de ernst van het probleem en de poreusheid van het metselwerk. De vakman injecteert vervolgens een vochtwerende vloeistof in de muur. Deze vloeistof dringt tot in de stenen en hard daarna uit. Hierdoor trekt vocht niet meer op. De gemiddelde prijzen voor deze methode per lopende meter liggen tussen de €100,- tot €150,-.

muren laten onderkappen Breda

Muren onderkappen

De prijzen voor onderkappen liggen tussen de €100,- tot €150,-. Doordat deze methode voor vochtbestrijding ook de binnenmuren beschadigd, is het nodig om nieuwe verf of behang aan te brengen. Voor deze methode is het nodig dat u een vochtexpert inschakelt, want het vereist ervaring, vakkennis en speciaal gereedschap.

De vakman zaagt de muren aan de onderzijde door. In de zaagsnede brengt hij vervolgens een waterkering aan. Deze bestaat uit metalen golfplaten, folie, vochtschermen of hydraulische mortel. De vakman uit Breda werkt meter per meter, zodat de stabiliteit van de woning niet in gevaar komt. De methode is dus zeer ingrijpend en kost meer tijd dan injecteren of Carebrick. Voordeel is dat de vochtproblemen voorgoed verdwenen zijn.

Carebrick vochtbestrijding

Carebrick is een innovatieve bestrijdingsmethode tegen een optrekkende vochtproblemen. Het grootste voordeel is dat er bij deze methode geen hak- en breekwerk nodig in tegenstelling tot onderkappen. Hierdoor is Carebrick minder ingrijpend, goedkoper en sneller aangebracht. De gemiddelde kosten zijn ongeveer €115,- per lopende meter.

De vakman boort een aantal gaten in de muur, ongeveer op 50 centimeter afstand van elkaar. In deze gaten plaatst hij keramische kokers. Deze kokers trekken koude lucht en het vocht aan in de muren en hierdoor ontstaat een verdampingsproces. Via de keramische buizen wordt het vocht naar buiten afgevoerd.

PRIJSTABEL: kosten vochtbestrijding optrekkend vocht

TechniekKosten per lopende meter*
Muren injecteren€100,-
Muren onderkappen€100,- tot €150,-
Carebrick€115,-

*Let op: het zijn gemiddelde kosten per lopende meter. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Ook besparen op de kosten voor vochtbestrijding?

Vergelijk dan offertes met scherpe prijzen. Vul het offerteformulier in!

Offertes aanvragen

doorslaand vocht bestrijden Breda

Doorslaand vocht Breda

Doorslaand vocht is ook een veelvoorkomend probleem in Breda. Dit probleem ontstaat doordat neerslag op de muur slaat. De bakstenen nemen namelijk de neerslag op en zonder waterkerende laag dringt het naar binnen. Vochtdoorslag is vaak te herkennen aan vochtplekken op zowel de buitenzijde als de binnenzijde van de muren. Doorslaand vocht voorkomt u door de muren waterdicht te maken, bijvoorbeeld met speciale waterdichte verf of impregneermiddel.

Wat vergroot de kans op doorslaand vocht?

Eén van de redenen waardoor vochtdoorslag bevorderd wordt is door poreus metselwerk. Dit zien we voornamelijk bij oudere woningen in Breda. De bakstenen zijn dan verouderd en poreuzer, waardoor neerslag gemakkelijker binnendringt. Andere redenen zijn scheuren en andere beschadigingen in de muur. Het vocht komt in de scheurvorming en dringt zo tot diep in de binnenmuren.

Vochtbestrijding muren: doorslaand vocht verhelpen

Er zijn drie manieren om een muur geheel waterdicht te maken. Namelijk door het te behandelen met impregneermiddel, met vochtwerende verf en met bekleding. Vochtwerende verf voorkomt dat neerslag zich hecht op de muur en binnendringt. Impregneermiddel zorgt voor een beschermende laag over de muur. U voorkomt hiermee vochtdoorslag en bovendien hecht vuil en aanslag zich minder op de muur.

Vergunning nodig voor het waterdicht maken van de muren?

Voor de meeste methodes voor het waterdicht maken van de muren heeft u geen vergunning nodig. Echter voor het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding heet u vaak wel een vergunning nodig, u verandert dan namelijk aanzicht van uw woning. U vraagt een vergunning online aan via omgevingsloket.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie over vergunningen. Voor rijksmonumenten of beschermde stads- en dorpsgezichten is een vergunning wel vaak nodig.

PRIJSTABEL: kosten vochtbestrijding doorslaand vocht

TechniekKosten per m²
Muren impregneren€8,- tot €15,-
Vochtwerende verf€30,- tot €45,-
Nieuwe gevelbekledingVanaf €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

Vakman nodig voor het bestrijden van doorslaand vocht?

Bespaar tot wel 40% op de kosten door offertes te vergelijken van specialisten uit Breda!

Offertes aanvragen

condensatievocht verhelpen Breda

Condensatievocht Breda

Condensatievocht komt vrij doordat u kookt, kleding wast of doucht in uw huis. Hangt u bijvoorbeeld natte was op in het trapgat om te drogen? Dan komt er condens vrij. Of zijn de spiegels en de wanden van de badkamer beslagen na het douchen? Ook dat is condensatievocht. Condensatie komt dus in elk huis voor en vormt geen probleem, tenzij er goed geventileerd wordt. In natte ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals de badkamer, keuken of de ruimte waar u uw was ophangt komt er meer condens voor.

Gevolgen van condensatievocht

De gevolgen van dit vochtprobleem zijn dat vocht zich afzet tegen de muren en het plafond. Hierdoor ontstaan er zwarte schimmel en lelijke plekken. Ook zet het vocht zich af tegen de meubels. Vaak ruikt u een muffe en bedompte lucht in een woning met veel condensatie.

Condensatievocht bestrijden: ventileren

Er is maar één oplossing voor de vochtbestrijding, namelijk door te ventileren. Ventileren is belangrijk voor uw gezondheid en voor de aanvoer van schone en frisse lucht. In een huis is altijd natuurlijke ventilatie. Zet bijvoorbeeld een raam open en u ventileert uw woning al. Wanneer er weinig natuurlijke mogelijkheden zijn, is een mechanisch systeem een optie.

Ventileer de keuken en de badkamer!

Voor deze twee ruimtes is het nog belangrijker dat u ventileert. Het vocht na het douchen of het koken zet zich anders af tegen de binnenmuren, het plafond en zelfs uw meubels. Zet bijvoorbeeld een raampje open na het douchen of breng een mechanisch systeem aan voor de afvoer van de lucht.

PRIJSTABEL: kosten van ventilatiesystemen

Soort werkzaamhedenGemiddelde prijs*
Volledig nieuw systeem€350,- voor het systeem, €150,- per gat in het plafond, €50,- per buis per etage.
Vervangen ventilatiebox€350,-
Ventilatiesysteem renovatie€600,-
Onderhoud ventilatiesysteem€175,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Natuurlijke ventilatie

De meeste huizen in Breda hebben geen mechanisch ventilatiesysteem. Schone lucht komt binnen in het huis via ventilatieroosters, het openzetten van een raam en de naden en kieren in het huis.

Voor het ventileren van uw woning kunt u dan eenvoudig een raam openzetten, maar met regen of wanneer u weg bent is dit niet altijd mogelijk. In dit geval zijn ventilatieroosters of een klein klepraampje erg handig. Via ventilatiekanalen ventileert u kruipruimtes en kelders.

Ventileren met een ventilatiesysteem

Er zijn verschillende soorten mechanische ventilatiesystemen. Mechanische systemen zuigen de lucht af en via de ramen en ventilatieroosters komt er weer schone lucht binnen. Sommige systemen zorgen zelfs voor de aanvoer van schone lucht. Een dergelijk systeem is zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken, maar ook voor uw gehele woning. Vooral wanneer u weinig natuurlijke ventilatiemogelijkheden hebt.

Laat ventilatie aanbrengen om condensatievocht te voorkomen.

Kies eenvoudig de beste vochtexpert uit Breda door prijsoffertes te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

vochtproblemen kelder Breda

Vochtproblemen in de kelder

De grootste oorzaak van vochtproblemen in de kelderruimte is door hydrostatische druk. De ruimte bevindt zich onder de grond. Afhankelijk van de hoogte van het grondwaterpeil staan de keldermuren en de keldervloer onder een hoge druk van het water in de grond. Hierdoor dringt vocht binnen, bijvoorbeeld via poriën van de keldermuur of via kleine scheurtjes. Een andere oorzaak is door condensatievocht, omdat de mogelijkheden voor ventilatie gelimiteerd zijn.

Kelder waterdicht maken Breda

Een kelder wordt vaak gebruikt als berging of als voorraadkamer. Wanneer u last heeft van vocht in de kelderruimte, is het niet mogelijk om deze ruimte efficiënt te gebruiken. Het ruikt er muf en de spullen in de ruimte worden aangetast door het vocht.

Er zijn een aantal mogelijkheden om de kelder waterdicht te maken. Een zeer efficiënte methode om de ruimte waterdicht te maken is door middel van bekuiping. Het waterdichte cementmortel voorkomt binnendringend grondwater. Kelderdrainage met een noppenmembraan is daarnaast ook zeer geschikt.

Kelderafdichting Breda

Kelderafdichting is nodig wanneer vocht zich binnendringt via de keldermuren en de vloer. Door de druk van het grondwater is een klein haarscheurtje al genoeg voor het binnendringen van water. Er zijn verschillende technieken voor kelderafdichting. De meest gebruikte methode is door kelderbekuiping aan te brengen of door middel van kelderdrainage. Ook het injecteren van de keldermuren is een optie.

De prijzen voor kelderafdichting zijn afhankelijk van de methode en de grootte van uw kelderruimte. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen voor bekuiping, injectie en drainage.

PRIJSTABEL: kosten kelderafdichting

Methode kelderdichtingGemiddelde prijs kelderdichting*
Kelderbekuiping via de buitenkant€15,- tot €17,- per m²
Kelderbekuiping via de binnenkant€60,- per m²
Kelderdrainage€3.000,- tot €10.000,-
Keldermuren injecteren€100,- tot €150,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Kelderbekuiping

Het aanbrengen van kelderbekuiping neemt een aantal dagen in beslag. Dit komt omdat het bestaat uit meerdere lagen waterdicht cementmortel. Elke laag moet drogen, voordat een vakman de volgende laag aanbrengt. Eerst haalt de vakman de oude pleisterlaag eraf. Hij repareert eventuele zwakke plekken met cement. Daarna brengt hij een fixeerlaag aan en daarbovenop de eerste laag cementmortel. Na het drogen brengt hij nog een aantal lagen cementmortel aan.

Kelderdrainage

Overtollig water wordt met het aanbrengen van kelderdrainage eenvoudig afgevoerd naar een afvoerput. Deze put staat in verbinding met de riolering. Er zijn verschillende soorten drainage, namelijk: vloerdrainage, randdrainage en wanddrainage. Vaak worden verschillende soorten drainage gecombineerd voor het beste resultaat.

Voor drainage in de vloer en de wand brengt de vakman uit Breda een noppenmembraam aan. Het membraan creëert allemaal kanaaltjes waardoor het water wegloopt. Drainage in de rand bestaat uit het aanbrengen van een stenen goot.

Vochtproblemen in de kelder oplossen?

Vul het offerteformulier in en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

Gratis offertes aanvragen

vochtige kruipruimte verhelpen Breda

Vochtige kruipruimte

De mogelijkheden voor ventileren en vochtbestrijding van vochtige kruipruimtes zijn gelimiteerd. Dit komt omdat de ruimte zich onder de grond bevindt. Oplossingen voor vocht in kruipruimtes zijn het aanbrengen van isolatie en door het aanbrengen van ventilatie.

De kruipruimtemuren en vloer staan onder hoge hydrostatische druk van het grondwater. Het water dringt door via poreus metselwerk, beschadigingen en kleine scheurtjes. De gevolgen zijn een hogere energierekening en een bedompte lucht in huis.

Vochtbestrijding kruipruimte: isolatie aanbrengen

Op zoek naar een methode om vochtige kruipruimtes met een hoge luchtvochtigheid te bestrijden? Kijk dan ook naar de mogelijkheden voor het aanbrengen van isolatie. Voor het isoleren van kruipruimtes wordt vaak isolatieschuim, schelpen of EPS-parels gebruikt. Het isolatiemateriaal voorkomt dat het vocht naar boven via de muren en de vloer in de woning terecht komt. Isolatie op de onderzijde van de vloer is het meest effectief. Met isolatie in de ruimte bespaart u bovendien aanzienlijk op de energiekosten, want u hoeft minder te stoken.

schimmel verwijderen Breda

Schimmelproblemen in huis?

Schimmelproblemen zijn erg vervelend, want het veroorzaakt namelijk lelijke plekken op de binnenmuren en het plafond. Daarnaast is schimmel ook schadelijk voor uw gezondheid. De schimmelsporen zorgen voor irritatie aan de luchtwegen en allergieën. De meest voorkomende schimmelsoort in woningen is een zwarte schimmel.

Witte schimmel op de buitenmuur?

Een harige en witte uitslag op de buitenkant van de muur wordt vaak verward met een schimmel, maar meestal gaat het hier om een salpeteruitslag. Dit is een zout dat wit uitslaat op de bakstenen. Bij opstijgend vocht komt salpeter vaak voor.

Schimmel verwijderen

Alleen door de schimmel te verwijderen, zorgt u er niet voor dat de oorzaak verdwijnt. Na verloop van tijd zult u zien dat er weer nieuwe plekken ontstaan. De vakman uit Breda verwijdert daarom niet alleen de schimmelplek, maar ook onderzoekt ook de reden van de groei van de schimmels.

Wilt u zelf schimmel verwijderen?

Het verwijderen van kleine schimmelplekken is vaak erg eenvoudig. Gebruik altijd een mondkapje en handschoenen, zodat u geen schadelijke schimmelsporen inademt. Verwijder de plekken met een speciaal reinigingsmiddel, bleekmiddel of een oplossing van water en soda.

vochtwering in Breda

Vochtwering Breda

Wist u dat vochtige ruimtes met een hoge luchtvochtigheid moeilijker te verwarmen zijn? Hier moet namelijk meer stoken om de ruimte op temperatuur te houden. Met vochtwering verlaagt u de luchtvochtigheid en bespaart u dus op de energiekosten. Daarnaast is vochtwering belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Denk aan lelijke vochtige plekken, schimmelplekken en het loslaten van behang of verf. Op deze pagina leest u meer over de vochtwering in de muren, kelder en de kruipruimte.

Klantervaringen

We hadden veel last van vocht in onze woning. Na goed overleg de juiste behandeling gekozen. Eindelijk af van die muffe lucht in huis!
R. Kamminga, Almere
Ik had al een tijdje last van lelijke vochtplekken op de binnenmuren. Daarom een vochtspecialist langs laten komen. Nu af van de vochtproblemen! Erg handig dat je offertes kunt vergelijken.
T. Steiger, Nijmegen

Vochtwering in de muren

Muren raken beschadigd door vocht, daarnaast laat behang, pleisterwerk en verf los. Vochtbestrijding met een impregneermiddel, injecteren met vochtwerende gel of onderkapping is geschikt als vochtwering. De vochtwering is voornamelijk afhankelijk van de oorzaak van het vocht. Vaak moeten de muren drogen na de vochtbestrijding. U ziet het resultaat pas wanneer ze goed gedroogd zijn.

Vochtwering in de kelder

In Breda komen vaak vochtige kelders voor. Omdat de kelders onder het maaiveld liggen, hebben de keldermuren en de vloer last van een hoge druk. De weinige ventilatiemogelijkheden voorkomen tevens dat condens op afgevoerd wordt. Vochtwering in de kelder gebeurt door de kelderruimte af te dichten of door ventilatiemogelijkheden aan te brengen.

Vochtwering in de kruipruimte

Vochtwering in de kruipruimte bestaat uit het aanbrengen van isolatie of door een bodemafsluiting. Isolatie voorkomt niet alleen vocht, maar zorgt er ook voor dat u minder hoeft te stoken. Zo bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Meestal wordt de isolatie aangebracht op de onderzijde van de vloer. Bodemafsluiting bestaat uit het aanbrengen van zand, schelpen of een ander materiaal op de bodem van de ruimte. Hierdoor wordt de gehele ruimte afgesloten. Deze methode isoleert iets minder goed dan isolatiemateriaal op de onderzijde van de vloer.

Vochtbestrijding en subsidie

Voor het bestrijden van vocht is er op dit moment geen speciale subsidieregeling mogelijk. Gaat u ook isolatie aanbrengen? Dan heeft u mogelijk wel recht op een subsidieregeling. Alle beschikbare subsidies vindt u eenvoudig via energiesubsidiewijzer.nl. Hier staan zowel landelijke subsidies op als gemeente en regionale. Ook vindt u hier aantrekkelijke andere regelingen. Voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) bestaat er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Lees hier meer over op rvo.nl.

vochtbestrijding prijzen

Vochtbestrijding: zelf doen of uitbesteden?

Last van vocht in huis en wilt u dit zelf aanpakken? Dan moet u rekening houden met een aantal zaken. Zo moet u de juiste bestrijdingsmethode kiezen, een vochtmeting uitvoeren en soms heeft u speciaal gereedschap of andere hulpmiddelen nodig. Het verwijderen van kleine schimmelplekken kunt u vaak zelf doen, maar het is belangrijk dat u ook de onderliggende oorzaak achterhaalt. Anders heeft u binnen de kortste keren er weer last van. Vochtbestrijding door middel van onderkappen is een bestrijdingsmethode die ervaring en vakkennis vereist.

De voordelen van een vochtexpert op een rij:

 • U weet zeker dat de juiste bestrijdingsmethode gebruikt wordt.
 • Door de ervaring en vakkennis van de vochtexperts verloopt het bestrijden snel en probleemloos.
 • Het is niet nodig om allerlei gereedschap of ander materiaal aan te schaffen voor de vochtbestrijding.

Meest recente aanvragen

Muren impregneren en vochtafstotend maken in Helmond
Schimmel verwijderen in Eindhoven
Kelder waterdicht maken met behulp van kelderbekuiping in Tilburg
Muren injecteren t.b.v. opstijgend vocht in Oosterhout
Vochtdiagnose doen in Den-bosch
Condensatievocht verminderen met behulp van een ventilatiesysteem in Breda
Kelderdrainage (vloer en wand) aanbrengen in Roosendaal
Vochtige kruipruimte isoleren in Oss
Keldermuren injecteren in Bergen op zoom
Optrekkend vocht in binnenmuren oplossen in Veldhoven

Vergelijk vochtbestrijding offertes & bespaar!

Vocht beschadigt uw woning in Breda. Het trekt namelijk de binnen- en buitenmuren, zorgt voor de groei van schimmels en creëert een vochtplek. Daarnaast is het schadelijk voor de constructie van uw woning. Er zijn verschillende methodes voor vochtbestrijding. Denk aan onderkappen voor het bestrijden van optrekkend vocht en impregneermiddel tegen vochtdoorslag. Een vochtexpert geeft u graag deskundig advies over de geschikte bestrijdingsmethode.

Wilt u besparen op de bestrijdingskosten?

Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt meerdere offertes met scherpe prijzen van specialisten uit de regio voor vochtbestrijding. Deze offertedienst is kosteloos en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Vergelijk de offertes en kies de beste vochtspecialist. Meteen een gevelrenovatie uitvoeren? Ons netwerk bestaat ook uit gevelspecialisten in Breda.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!