Vochtbestrijding Eindhoven – uw huis snel vochtvrij!

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Eindhoven

Vochtbestrijding Eindhoven

Vochtbestrijding is nodig wanneer u te veel vocht in uw woning in Eindhoven heeft. Bijvoorbeeld doordat neerslag binnendringt door poreuze bakstenen of door optrekkend vocht via de fundering. Ook condensatievocht vormt vaak een groot probleem. Vochtproblemen veroorzaken schimmels, vochtplekken en een muffe lucht. Daarnaast is het slecht voor uw gezondheid. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

Start de gratis offerteaanvraag.

U leest op deze pagina meer over de oorzaken van vochtproblemen en de methodes van vochtbestrijding. Elk vochtprobleem vereist namelijk een andere aanpak. Daarnaast krijgt u uiteraard een indicatie van de gemiddelde prijzen.

Vochtbestrijding? Gratis offerteservice!

 • U krijgt snel inzicht in de exacte prijzen van de vochtbestrijding.
 • Bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten door offertes te vergelijken.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

  Wat voor woning heeft u? (*)
  Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
  Selecteer de gewenste oplossing (*)
  Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
  Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
  Hoe dringend is uw vochtprobleem? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

  vocht in huis

  Vocht in huis

  Heeft u last van vocht in huis? Dat is erg vervelend! Een hoge luchtvochtigheid in huis is schadelijk voor uw gezondheid. Een hoge luchtvochtigheid zorgt namelijk voor schimmel- en zwamvorming, maar trekt ook ongedierte aan. Daarnaast tast het uw woning in Eindhoven aan. Denk hierbij aan houtrot, scheuren in het beton of roestvorming van het leidingwerk. Het is daarom belangrijk om vochtproblemen snel en vakkundig op te lossen.

  Om welke vochtproblemen in Eindhoven gaat het?

  Er zijn verschillende oorzaken waardoor u last kunt hebben van vochtproblemen. Een vochtspecialist uit Eindhoven voert daarom eerst een vochtdetectie uit, zodat hij zeker weet wat de oorzaak is. Schimmelvorming op de wanden heeft bijvoorbeeld meerdere oorzaken. Schimmels op de bovenkant van de binnenmuur wijzen vaak op een te veel aan condensatievocht of vochtdoorslag. Aan de onderkant is schimmelvorming juist een teken van een optrekkend vochtprobleem.

  Het is belangrijk om het vochtprobleem met de juiste methode te bestrijden. Condensatie bestrijdt u bijvoorbeeld met het aanbrengen van ventilatie. Opstijgend vocht bestrijdt de vakman door de muren te onderkappen of door middel van injectie en doorslaand vocht door de muur te behandelen met impregneermiddel. Vergelijk gratis vochtbestrijding offertes!

  Dit zijn de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen. Navigeer direct op deze pagina naar:

  vochtproblemen Eindhoven

  Vochtige muren

  Vochtige muren leiden tot schimmelvorming, een muffe en bedompte geur in huis en aantasting van de constructie van uw woning. Daarnaast is een vochtig huis lastiger te verwarmen. U moet namelijk meer stoken om de ruimte goed warm te houden.

  Wat is de oorzaak?

  Er zijn verschillende oorzaken van vochtige muren. Problemen met optrekkend vocht ziet u aan de onderzijde van de muren. Het grondvocht trekt namelijk op via de fundering. Er ontstaat witte aanslag op de bakstenen en schimmels. Ook behang en verf kan loslaten door opstijgend vocht. Doorslaand vocht zorgt ook voor vochtige muren, maar dan aan de bovenkant. Andere oorzaken zijn condensatievocht, lekkages en koudebruggen.

  Het belang van de juiste vochtdiagnose

  Omdat er veel verschillende oorzaken zijn, is het belangrijk om eerst een vochtdiagnose uit te laten voeren door een specialist uit Eindhoven. Voor de vochtmeting van het vochtpercentage gebruikt hij bijvoorbeeld een vochtmeter of een calcium carbide test. Hij bekijkt ook altijd de plaats van de schimmelvorming en vochtplekken op de muur. Vermoedt de vakman vochtdoorslag? Dan gebruikt hij een karstenbuismethode. Met een speciaal buisje meet de vakman hoeveel water en hoe snel het water wordt opgenomen door de bakstenen.

  Elk vochtprobleem vereist een andere aanpak. Zo helpt onderkappen bijvoorbeeld niet voor doorslaand vocht en helpt alleen ventileren tegen condensatievocht. Een juiste vochtdiagnose is dus erg belangrijk voor het kiezen van de juiste bestrijdingsmethode.
  vochtdiagnose door vochtspecialist

  Vochtbestrijding Eindhoven: de soorten methodes

  Er zijn verschillende soorten methoden voor de vochtbestrijding van vochtproblemen. Aan de hand van een vochtdetectie adviseert een vochtexpert u over de meest geschikte methode.

  Onderkapping en injectie is geschikt voor het bestrijden van optrekkend vocht. Hiermee wordt er een waterkering aangebracht, zodat vocht niet meer naar boven kan kruipen. Vochtbestrijding met impregneermiddel vormt een beschermlaag over de muur en voorkomt dat vocht zoals neerslag binnendringt. Condensatievocht bestrijdt u door natuurlijke ventilatie aan te brengen of met mechanische ventilatiesystemen. Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.

  Klik & navigeer direct naar de vier meest voorkomende bestrijdingsmethoden:

  Vochtbestrijding prijzen

  Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Gemiddelde prijzen*
  Muren vochtig aan de onderkant? Optrekkend vocht Injecteren, onderkappen of Carebrick Injecteren: €100,- per lopende meter
  Onderkappen: €100,- tot €150,- per lopende meter
  Carebrick: €115,- per lopende meter
  Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €15,- per m²
  Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren Vanaf €550,- voor mechanische ventilatie
  Vocht in de kelder? Optrekkend vocht of doorslaand vocht Kelderbekuiping of kelderdrainage Kelderbekuiping: €15,- tot €60,- per m²
  Kelderdrainage: €3.000,- tot €10.000,-
  Schimmelproblemen in huis? Zwarte schimmel Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeid en materiaal. De prijzen variëren per vochtspecialist. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes.

  Prijsopbouw: vochtbestrijding

  Vochtproblemen in Eindhoven?

  Kies voor effectieve en voordelige vochtbestrijding! Vergelijk offertes en bespaar.

  Gratis offertes vergelijken

  Zonder enige verplichting.

  optrekkend vocht Eindhoven

  Optrekkend vocht Eindhoven

  Optrekkend vocht komt voornamelijk voor bij oudere woningen. Onderaan de buitenmuren, op het niveau van het maaiveld, is geen waterkering aangebracht. De fundering en muren van de woning absorberen grondvocht. Hoe snel en hoeveel vocht er geabsorbeerd wordt is onder andere afhankelijk van de poreusheid en dikte van het metselwerk en de grondwaterstand.

  Wat zijn de gevolgen van opstijgend vocht?

  Een opstijgend vochtprobleem veroorzaakt schimmelvorming en vochtplekken aan de onderzijde van de binnenmuren. Een witte aanslag, ook wel salpeter genoemd, komt ook vaak voor op de bakstenen. Salpeter is zout en dit trekt nog meer vocht aan. Andere gevolgen zijn loslatende muurafwerking en schade aan de fundering. Bespaar op de prijzen, vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Optrekkend vocht in binnenmuren

  Grondvocht trekt via de fundering tot diep in de binnenmuren. Je merkt dit snel de groei van schimmels en zwammen aan de onderzijde. Dit veroorzaakt namelijk witte en zwarte vlekken op de binnenmuur. Door het vocht laat ook behang, pleisterwerk en verf los. De hoge luchtvochtigheid is slecht voor je gezondheid.

  Optrekkend vocht in buitenmuren

  Zonder een goede waterkering in de muren trekt grondvocht op naar boven. Dit veroorzaakt bijvoorbeeld salpeter. Dit is een witte muuraanslag dat ontstaat door de chemische elementen in het grondwater en kaliumcarbonaat in het metselwerk. Er ontstaat dan een zout dat zich afzet op de buitenmuur. Het zout zorgt ervoor dat er nog meer vocht aangetrokken wordt, hierdoor worden de stenen nog vochtiger. Het opstijgende vocht beschadigt daarnaast het metselwerk.

  Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

  Hoe optrekkend vocht in Eindhoven bestrijden?

  Een vakman gebruikt verschillende methoden voor het bestrijden van optrekkende vochtproblemen. Eén van de meest gekozen methodes is het injecteren van de muren. Met een speciaal vochtwerend middel worden de muren helemaal afgesloten. Andere methodes voor vochtbestrijding zijn onderkapping en het aanbrengen van Carebrick-buizen.

  Navigeer hieronder naar:

  Muren injecteren

  Om de muren te injecteren boort de vakman uit Eindhoven een aantal gaten in de binnen- of de buitenmuur. De grootte van deze gaten is ongeveer 16 millimeter. In de gaten spuit hij een vochtwerende injectiegel. Deze gel dringt tot diep in de stenen en hard uit. Het vormt zo een waterkerende laag. De gaten werkt de vakman netjes af.

  Injecteren of onderkappen?

  Het aanbrengen van een waterkering is een drastische maatregel, maar deze methode van vochtbestrijding is zeer effectief. U weet zeker dat u geen last meer heeft van opstijgend vocht. Injecteren is echter goedkoper en vereist minder hak- en breekwerk. Welke methode voor vochtbestrijding geschikt is, is afhankelijk van uw budget en de ernst van het probleem. Het injecteren van uw muren kost gemiddeld €100,- per lopende meter.

  muren onderkappen Eindhoven

  Muren onderkappen

  Onderkappen is een permanente oplossing voor opstijgend grondvocht. De vochtspecialist uit Eindhoven brengt dan een waterkering aan op het niveau van het maaiveld. Hij zaagt de muur, ongeveer twee centimeter boven vloerpas, horizontaal door. Daarna plaatst hij een vochtkering in de zaagsnede. De vakman werkt meter per meter voor de stabiliteit van de woning. Er zijn meerdere materialen geschikt voor de vochtkering, namelijk metalen golfplaten, vochtschermen, folie of hydraulische mortel.

  Het nadeel van deze methode voor vochtbestrijding is dat het een arbeidsintensieve klus is die veel vakkennis en ervaring vereist. U moet daarnaast de binnenmuren opnieuw afwerken. Het onderkappen van uw woning in Eindhoven duurt zeker een aantal dagen tot een paar weken. Dit is afhankelijk van de grootte van uw woning. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €100,- tot €150,- per lopende meter.

  Carebrick vochtbestrijding

  Carebrick is een nieuw en innovatief systeem om een opstijgend vochtprobleem te bestrijden. De vakman boort een aantal gaten in de muur en plaatst hierin speciale keramische buizen. Er ontstaat een natuurlijke luchtdoorstroming door de kokers. Het vocht wordt aangetrokken door de Carebrick-buizen en eenvoudig afgevoerd naar buiten.

  De Carebrick-methode is een permanente oplossing voor opstijgend vocht. Het voordeel is dat deze methode minder ingrijpend is dan onderkappen. Het kost namelijk een stuk minder tijd en er is minder hak- en breekwerk nodig. Carebrick kost ongeveer €115,- per lopende meter.

  Kosten vochtbestrijding optrekkend vocht

  Techniek Kosten per lopende meter*
  Muren injecteren €100,-
  Muren onderkappen €100,- tot €150,-
  Carebrick €115,-

  *Let op: het zijn gemiddelde kosten per lopende meter. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

  Besparen op de kosten voor vochtbestrijding in Eindhoven?

  Vul dan het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen!

  Start de gratis offerteaanvraag!

  doorslaand vocht Eindhoven

  Doorslaand vocht

  Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door vocht dat van buiten naar binnen doorslaat. Hierbij gaat het voornamelijk om een externe oorzaak, zoals regenwater. Zonder een waterkering, muurisolatie of een waterdichte laag op de buitenwand dringt het vocht door in de binnenmuren. Doorslaand vocht komt ook voor bij koudebruggen. Bijvoorbeeld via naden en kieren tussen de kozijnen en de muur. Besparen op de vochtbestrijding prijzen? Vergelijk gratis offertes

  Navigeer hieronder naar:

  Wat vergroot de kans op doorslaand vocht?

  De kans op vochtdoorslag wordt vergroot door verouderd metselwerk en poreuze materialen. Ook scheuren in het metselwerk is nadelig voor de weersbestendigheid. Het vocht dringt dan namelijk gemakkelijker naar binnen. Hevige regenbuien vergroten ook de kans op vochtdoorslag. Wanneer de muren niet genoeg tijd krijgen om te drogen tussen de regenbuien door, trekt het vocht sneller door naar binnen.

  Vochtbestrijding muren: doorslaand vocht verhelpen

  Er zijn verschillende manieren om de muren waterdicht te maken. Een zeer effectieve methode is door ze te voorzien van impregneermiddel. Dat kost gemiddeld €8,- tot €15,- per m². Met deze techniek brengt de vochtspecialist uit Eindhoven een transparant impregneermiddel aan. Dit middel is waterafstotend en zorgt voor een goede bescherming van uw woning. Andere methodes zijn het aanbrengen van vochtwerende verf (€30,- tot €45,- per m²) en nieuwe bekleding (vanaf €35,- per m²).

  Heb ik een vergunning nodig?

  In bijna alle gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Het schilderen van de muur met waterdichte verf valt bijvoorbeeld onder kleine aanpassingen en is vergunningsvrij. Ook wanneer u kiest voor een andere kleur. Voor monumenten en beschermde stadgezichten gelden echter andere regels.

  Voor nieuwe gevelbekleding heeft u in de meeste gevallen wel een vergunning nodig. Op omgevingsloket.nl vindt u meer informatie over vergunningen en het aanvragen.

  Kosten vochtbestrijding doorslaand vocht

  Techniek Kosten per m²
  Muren impregneren €8,- tot €15,-
  Vochtwerende verf €30,- tot €45,-
  Nieuwe gevelbekleding Vanaf €35,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

  Expert nodig voor vochtbestrijding van doorslaand vocht?

  Kies eenvoudig de beste vochtspecialist uit de omgeving van Eindhoven!

  Gratis offertes vergelijken

  condensatievocht Eindhoven

  Condensatievocht

  Er komt condens vrij door te koken, te douchen en te wassen. U hangt bijvoorbeeld uw natte was op om te drogen of neemt een lang ontspannend bad. Tijdens al deze activiteiten komt er condens vrij en dit zorgt voor een hoge luchtvochtigheid Dit komt voor in alle ruimtes in uw woning, maar voornamelijk in de natte ruimtes (badkamer en keuken). Condensatie is niet problematisch, zolang het condens goed wordt afgevoerd door te ventileren. Besparen op de prijzen om het op te lossen? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Gevolgen van condensatievocht

  Condensatie in huis is normaal en heeft vaak geen grote gevolgen. Wanneer het vocht echter niet goed wordt afgevoerd, ontstaat er wel een probleem. De gevolgen zijn dan vochtige muren, een bedompte lucht met hoge luchtvochtigheid en de vorming van zwarte schimmel. Behang, verf en pleisterwerk laat hierdoor los. Het vocht trekt niet alleen in de wanden en het plafond, maar ook in uw meubels. De hoge luchtvochtigheid is daarnaast schadelijk voor uw gezondheid.

  Condensatievocht bestrijden: ventileren

  Er is maar één oplossing om vochtproblemen met condens en een hoge luchtvochtigheid te voorkomen en dat is door middel van ventileren. Door te ventileren voert u het condens af naar buiten. Anders zet het af tegen de wand of het plafond. In natte ruimtes, zoals de keuken en de badkamer, is het extra belangrijk om te ventileren. Er bestaat een natuurlijke en mechanische ventilatie. Het voordeel van vochtbestrijding met mechanische ventilatie is dat u er meer controle over heeft.

  Wat zijn de kosten?

  Voor het onderhouden van een ventilatiesysteem moet u denken aan een gemiddelde prijs van €175,-. Een renovatie kost gemiddeld €600,-. Het aanbrengen van een volledig nieuw systeem is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de grootte van uw huis. Het basissysteem kost €350,-, per buis per etage bent u ongeveer €50,- kwijt en elk gat in het plafond kost ongeveer €150,-.

  Kosten van ventilatiesystemen

  Soort werkzaamheden Gemiddelde prijs*
  Volledig nieuw systeem €350,- voor het systeem, €150,- per gat in het plafond, €50,- per buis per etage.
  Vervangen ventilatiebox €350,-
  Ventilatiesysteem renovatie €600,-
  Onderhoud ventilatiesysteem €175,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Natuurlijke ventilatie

  U ventileert uw woning in Eindhoven door een raam open te zetten. Natuurlijke ventilatie gebeurt ook via de ventilatieroosters en naden en kieren in uw woning. De afvoer en aanvoer van lucht gebeuren geheel natuurlijk.

  Een natuurlijk systeem breng je aan door een ventilatierooster in een raam te plaatsen of met een ventilatiekanaal. Deze kanalen worden vaak geplaatst in een kruipruimte of kelder. De kosten hiervan zijn relatief laag.

  Ventileren met een ventilatiesysteem

  Wanneer er niet voldoende natuurlijke ventilatiesystemen aanwezig zijn, is het ook mogelijk om een mechanisch systeem aan te brengen. Een mechanische luchtafvoer zorgt voor een schone lucht in uw huis in Eindhoven. Het systeem zuigt eerst de lucht uit het huis. Via de ramen en ventilatieroosters komt er weer schone lucht binnen.

  Er zijn ook volledige mechanische ventilatiesystemen. Deze systemen voert ook schone lucht toe in uw huis. U hoeft dan geen raam open te zetten om te ventileren. Een volledig nieuw ventilatiesysteem is aan te schaffen vanaf €550,-.

  Is uw woning vochtig door condensatievocht?

  Vul het offerteformulier in, vergelijk, en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

  Gratis offertes vergelijken

  vochtproblemen kelder Eindhoven

  Vochtproblemen in de kelder

  De kelder is vaak een vochtige ruimte. De ruimte bevindt zich onder het maaiveld en staat onder constante hoge druk van het grondwater. Het water dringt binnen door poreus metselwerk, kleine scheurtjes en via de naden. Door een slechte ventilatie komt ook problemen met condensatie vaak voor. Het vocht wordt namelijk niet afgevoerd door te ventileren, waardoor het zich afzet tegen de wanden en het plafond. Besparen op de prijzen van de vochtbestrijding? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Kelder waterdicht maken

  Door uw kelder waterdicht te maken is het mogelijk om de ruimte efficiënt te gebruiken, bijvoorbeeld als voorraadkamer. Eén van de meest efficiëntste methoden van het waterdicht maken van de kelder is door middel van bekuiping. De wanden en de vloer worden voorzien van waterdicht cementmortel. Andere methodes zijn het aanbrengen van drainage en injectie van de keldermuren met een vochtwerende vloeistof.

  Kelderafdichting

  Er zijn verschillende methodes om de kelder af te dichten, namelijk kelderbekuiping, kelderdrainage en het injecteren van de keldermuren.

  Wat zijn de kosten van kelderdichting?

  De prijzen voor kelderafdichting zijn afhankelijk van de methode die er gebruikt wordt voor de kelderdichting. Kelderbekuiping via de binnenkant is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan via de buitenkant. Deze methode van kelderafdichting is namelijk arbeidsintensiever en kost meer tijd. Bekuiping via de binnenkant kost gemiddeld €15,- tot €17,- per m² en via de buitenkant ongeveer €60,- per m². Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen voor kelderafdichting door bekuiping, injectie en drainage.

  Kosten kelderafdichting

  Methode kelderdichting Gemiddelde prijs kelderdichting*
  Kelderbekuiping via de buitenkant €15,- tot €17,- per m²
  Kelderbekuiping via de binnenkant €60,- per m²
  Kelderdrainage €3.000,- tot €10.000,-
  Keldermuren injecteren €100,- tot €150,- per m²

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Kelderbekuiping

  Kelderbekuiping is een zeer efficiënte methode voor kelderafdichting. Het komt vaak voor dat de keldermuren niet bestand zijn tegen de waterdruk. Hierdoor dringt grondwater aar binnen. De vakman uit Eindhoven verwijdert eerst het aangetaste pleisterwerk. Eventuele zwakke plekken worden gedicht met waterdicht cement. Daarna brengt hij een fixeerlaag aan op de wand. Deze fixeerlaag moet eerst drogen, voordat de vochtexpert meerdere lagen waterdicht cementmortel aanbrengt.

  Het aanbrengen van bekuiping neemt meerdere dagen in beslag. Elke laag moet namelijk eerst drogen voordat de expert een nieuwe laag kan aanbrengen. Een kelderbekuiping via de buitenkant kost gemiddeld €15,- tot €17,- per m², via de binnenkant gemiddeld €60,- per m².

  Kelderdrainage

  Kelderdrainage zorgt ervoor dat vocht afgevoerd wordt naar een speciale afvoerput. De vakman uit Eindhoven brengt een speciaal noppenmembraan aan in de wand of de vloer of een stenen goot voor randdrainage. Via de kanaaltjes loopt het water weg.

  Welke soorten kelderdrainage zijn er?

  De vakman brengt drainage in de naden, de vloer of de wand aan. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van deze methoden voor drainage voor het beste resultaat. De randen van de wanden en de vloer zijn zeer kwetsbaar. Met een stenen goot voor drainage wordt vocht dat binnendringt via de naden afgevoerd. Drainage in de keldervloer en de wand bestaat uit het aanbrengen van een noppenmembraam. De speciale structuur van het membraam creëert vele kanaaltjes waardoor het water weg kan lopen. Kelderdainage kost gemiddeld €3.000,- tot €10.000,-.

  Vochtproblemen in de kelder oplossen?

  Vul het offerteformulier in en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

  Start de gratis offerteaanvraag!

  vochtige kruipruimte Eindhoven

  Vochtige kruipruimte

  Een kruipruimte bevindt zich onder het maaiveld. De vloer en de kruipruimtemuren staan onder constante hoge druk van het grondwater. Dit noemen we ook wel hydrostatische druk. Zonder een goede isolatie en ventilatie trekt het vocht door de fundering door de vloer en de wanden. Via kleine scheurtjes, poreuze wanden en naden komt het vocht binnen.

  De gevolgen van vochtige kruipruimtes zijn een muffe lucht in uw woning in Eindhoven, maar ook een hogere energierekening. Het vocht komt namelijk via de vloeren terecht in de rest van uw huis. Hierdoor is het lastiger om de ruimte te verwarmen en moet u meer stoken. Benieuwd naar de prijzen om deze vochtproblemen op te lossen? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Vochtbestrijding kruipruimte: isolatie aanbrengen

  Vochtige kruipruimtes ervoor dat u meer moet stoken. Het vocht trekt namelijk door de vloeren in uw huis. Het verwarmen van een vochtige ruimte is lastiger en hierdoor moet u meer stoken. Door isolatie aan te brengen in de ruimte voorkomt u opstijgend vocht.

  Isolatie in kruipruimtes wordt meestal op het plafond, aan de onderzijde van de vloer, aangebracht. Voor het isoleren gebruikt de vakman isolatieschuim, minerale wol of isolatieparels. De isolatie kan ook op de bodem aangebracht worden. Ook hiervoor zijn isolatieparels geschikt, maar ook schelpen of isolerende vlokken.

  schimmel verwijderen Eindhoven

  Schimmelproblemen in huis?

  Schimmel in huis is erg vervelend. Het veroorzaakt lelijke vlekken op de wanden, trekt in meubels en zorgt voor een muffe lucht. Bovendien is het schadelijk voor uw gezondheid. Schimmelsporen kunnen namelijk zorgen voor een allergische reactie en het is slecht voor de luchtwegen. Zwarte schimmel komt het vaakst voor in woningen in Eindhoven. De schimmel groeit door een te veel aan vocht en zetten zich af op de wanden en het plafond.

  Soms wordt een witte uitslag verwart met schimmel, maar dit is een salpeteruitslag. Deze witte harige uitslag komt voornamelijk voor op baksteenmuren. Besparen op de prijzen voor het professioneel verwijderen van schimmel? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Schimmel verwijderen

  Voor het verwijderen van schimmel draagt een vakman uit Eindhoven altijd beschermede kleding, handschoenen en een mondkapje. Bij het behandelen van de schimmelvorming komen er vaak schimmelsporen los. Met een mondkapje voorkomt de vakman dat hij de sporen inademt tijdens het verwijderen. De schimmel wordt verwijderd met speciaal reinigingsmiddel en een harde borstel.

  Zelf schimmel verwijderen?

  Verwijder de schimmelvorming met een oplossing van soda en water. Voor hardnekkige schimmel is het verstandig om bleekmiddel of een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken voor het verwijderen Bekijk altijd op de verpakking voor welke ondergronden het middel geschikt is en test het eerst op een klein plekje uit.

  Het is belangrijk om niet alleen de wanden te behandelen tegen de schimmels, maar om direct de onderliggende oorzaak aan te pakken. Het probleem blijft namelijk bestaan wanneer de oorzaak van de schimmelgroei niet aangepakt wordt. Binnen de kortste keren zult u weer schimmels zien groeien. Vergelijk gratis vochtbestrijding offertes.

  vochtwering Eindhoven

  Vochtwering Eindhoven

  Vochtwering is zeer belangrijk voor uw huis in Eindhoven. Het voorkomt vochtproblemen, lelijke vochtplekken en de groei van schimmels. Vochtproblemen komen voor in alle woningen, zowel in oude huizen als nieuwbouwwoningen. Belangrijk is dat u maatregelen neemt wanneer u last heeft van vochtproblemen. Er bestaan verschillende methodes voor vochtwering. De methode voor vochtbestrijding is afhankelijk van het probleem, de oorzaak, het budget en natuurlijk van de locatie. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vergelijk gratis offertes.

  Klantervaringen

  We hadden veel last van vocht in onze woning. Na goed overleg de juiste behandeling gekozen. Eindelijk af van die muffe lucht in huis!
  R. Kamminga, Almere
  Ik had al een tijdje last van lelijke vochtplekken op de binnenmuren. Daarom een vochtspecialist langs laten komen. Nu af van de vochtproblemen! Erg handig dat je offertes kunt vergelijken.
  T. Steiger, Nijmegen

  Vochtwering in de muren

  Vochtwering in de muren bestaat uit het injecteren van de muren met een vochtwerende vloeistof of impregneren. Deze methode voor vochtbestrijding is geschikt voor vochtwering van opstijgend vocht en impregneermiddel voorkomt dat neerslag binnendringt in het metselwerk

  Vochtwering in de kelder

  Vochtige kelders komen veel voor in Eindhoven. Het grondvocht dringt binnen via de keldermuren en de vloer. Daarnaast zijn er vaak geen ventilatiemogelijkheden in een kelder, waardoor condens zich afzet tegen de keldermuren, plafond en de vloer. Vochtwering in de kelder bestaat uit een kelderafdichting of het aanbrengen van ventilatiemogelijkheden.

  Vochtwering in de kruipruimte

  De vakman uit Eindhoven brengt vochtwering aan in de kruipruimte door middel van isolatie of door bodemafsluiting. Met bodemafsluiting brengt hij een laag zand, schelpen of ander materiaal aan op de bodem. Hierdoor trekt vocht niet meer op naar boven. Isolatie is ook zeer geschikt voor vochtwering, bovendien bespaart u dan op de energiekosten. De isolatie wordt aan de onderkant van de vloer aangebracht of op de bodem van de ruimte.

  Vochtbestrijding en subsidie

  De kosten voor de vochtbestrijding lopen soms hoog op. Helaas is er geen subsidieregeling voor vochtbestrijding. Combineert u vochtbestrijding met het aanbrengen van isolatie? Dit voorkomt niet alleen warmteverlies, maar u heeft dan mogelijk wel recht op een subsidieregeling.

  Via de website energiesubsidiewijzer.nl vindt u eenvoudig alle beschikbare subsidies. Bijvoorbeeld de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor Verenigingen van Eigenaren. Hierover leest u meer op rvo.nl.

  Als u vochtbestrijding combineert met isolatie kunt u mogelijk ook gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie bedraagt maximaal €10.000,- per woning. Lees op de website van RVO.nl meer over de subsidie en voorwaarden.

  vochtbestrijding prijzen

  Vochtbestrijding: zelf doen of uitbesteden?

  Bent u van plan om zelf vocht te bestrijden? De meeste bestrijdingsmethodes vereisen ervaring en vakkennis. Denk aan het onderkappen van muren. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, komt de stabiliteit van een huis in gevaar. Daarnaast heeft u meestal speciaal gereedschap nodig, zoals een boor voor het boren van injectiegaten.

  Door een specialist in te schakelen weet u zeker dat het vochtprobleem verleden tijd is. Bovendien weet de specialist uit Eindhoven precies wat de oorzaak is van het vochtprobleem en welke methode hiervoor geschikt is.

  Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een expert:

  • De vochtspecialist weet precies welke vochtbestrijdingsmethode er gebruikt moet worden.
  • U hoeft geen speciaal gereedschap of ander materiaal aan te schaffen.
  • De vochtbestrijding van het vochtprobleem verloopt snel en probleemloos.

  Vochtwering Eindhoven, waarop letten bij kiezen van specialist?

  Door een vochtwering specialist in te schakelen rekent u definitief af met vochtproblemen in huis. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor de klus én dat het vakkundig wordt uitgevoerd. Daarom is het handig om een aantal zaken goed te checken. Let goed op:

  • Bekijk goed de prijzen van de offertes. De prijzen verschillen vaak nogal per vochtbestrijding expert. Check daarom goed de totaalprijzen, maar ook de subtotalen, voor bijvoorbeeld de materiaalkosten en het uurloon. Vergelijk gratis offertes en bespaar!
  • Garantievoorwaarden. Laat u ook goed informeren over de garanties. U wilt natuurlijk niet onverhoopt opnieuw moeten betalen voor terugkomende vochtproblemen. Gemiddeld is de garantie 10 jaar voor de vochtbestrijding klus.
  • Kwantumkorting. Wanneer u meerdere vochtbestrijding projecten hebt is het in verhouding voordeliger. Wellicht hebben uw buren hetzelfde vochtprobleem? Dan kunt u de vochtbestrijding mooi combineren en besparen op de prijzen.
  • Keurmerken en gevoel bij de specialist. Een keurmerk geeft garantie over de kwaliteit van de specialist. Toch blijft het belangrijkste bij het selecteren van een geschikte vochtwering specialist een goed gevoel. Ook kunt u een aantal reviews bekijken.

  Meest recente aanvragen

  [cgv friegrodrefle]

  Vergelijk offertes voor vochtbestrijding in Eindhoven en bespaar!

  Last van vochtige muren, zwarte schimmel of lelijke plekken in uw huis in Eindhoven? Schakel een vakman in voor de vochtbestrijding. Er zijn verschillende methoden voor het bestrijden van vocht. Bijvoorbeeld door de muren te onderkappen, door een ventilatie aan te leggen of door de muur te voorzien van impregneermiddel.

  Besparen op de kosten? Zo doet u dat!

  Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio voor vochtwering. Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt. U bespaart zo tot wel 40% op de kosten! Ons netwerk bestaat ook uit gevelspecialisten.

  Vergelijk nu gratis en zonder verplichting offertes!