Vochtbestrijding nodig in Eindhoven?

Vraag vandaag nog meerdere vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Eindhoven

Vochtbestrijding Eindhoven

In de meeste oudere woningen is er op een gegeven moment sprake van optrekkend vocht, vochtige muren, schimmel of één van de andere vochtproblemen. Onder andere een gebrekkige fundering en de stijging van het grondwaterpeil vormen hiervoor de oorzaak. Hebt u last van optrekkend vocht of een hoge luchtvochtigheid in huis? Dan is het zaak om hiervoor de juiste oplossing te vinden.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende vochtbestrijding technieken. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en leest u meer over het vergelijken van offertes. Wilt u ook tot wel 40% besparen op de kostprijs? Vraag dan snel offertes aan via het offerteformulier!

Waarom gebruik maken van onze service?

 • U krijgt inzicht in de kosten van verschillende vochtbestrijding experts.
 • U kiest zelf voor de specialist met het beste aanbod.
 • U bespaart tot wel 40% op uw vochtbestrijding!
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)


Navigeer direct naar:

Optrekkend vocht in huis

Optrekkend vocht is één van de grootste problemen die onze vochtbestrijding en vochtwering specialisten uit Eindhoven tegenkomen. De oorzaak voor optrekkend vocht in de muren, ligt aan een gebrekkig fundament. Een stijging van het grondwaterpeil zorgt ervoor dat het water voorbij het fundament komt, waarlangs het naar boven trekt. Er bestaan diverse oplossingen voor het bestrijden van optrekkend vocht. In de meeste gevallen zullen wij het injecteren van de muren aanraden, maar ook het onderkappen is een optie. Dit is een drastische maar effectieve manier van vochtbestrijding waarbij u een waterdichte vochtkering laat plaatsen. Tot slot kan het tevens helpen om de kelder af te dichten. Een kelderafdichting brengt diverse voordelen met zich mee.

Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

Wat is doorslaand vocht?

Naast optrekkend grondwater is ook doorslaand vocht een veelvoorkomend probleem in Eindhoven. Dit ontstaat door neerslag dat tegen de muur slaat. De stenen en voegen nemen het regenwater op, waarna het een weg naar binnen vindt. Als gevolg ontstaan er zowel binnen als buiten vervelende vochtplekken op de muur. In Eindhoven is de meest voorkomende oorzaak poreus of beschadigd metselwerk. Dit houdt in dat de muur water doorlaat. U zult de muur moeten herstellen, om verdere vochtproblemen te voorkomen. Wilt u meer weten over vochtdoorslag? Kijk dan ook eens op: wikipedia. Als u een specialist uit Eindhoven inschakelt om vochtdoorslag te voorkomen, dan kunnen ze de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 • Alle barsten of scheuren herstellen, evenals alle voegen.
 • Het reinigen van het metselwerk.
 • Andere muurrenovatie werkzaamheden die nodig zijn.
 

Gratis offertes aanvragen

Op het moment dat u één of meer van deze zaken bij uw woning in Eindhoven constateert, dan is het verstandig om hiermee aan de slag te gaan. Een verouderde spouwmuurisolatie vergroot namelijk niet alleen de kans op een vochtproblematiek, maar vermindert tevens de isolatiewaarde van uw pand.

Condensatievocht

Als kind heeft u het vast gedaan: ademen op het raam zodat u hierop kon tekenen. Het vocht dat bij het ademen ontstaat noemt men condensatievocht. Dit condensatievocht ontstaat altijd bij het uitademen. Andere activiteiten, zoals koken, de was drogen of douchen, veroorzaken nog meer condensatievocht. Bij onvoldoende ventileren blijft dit op uw ramen, muren en plafonds hangen. Hierdoor ontstaan vochtplekken, schimmel en stijgt de luchtvochtigheid. De enige manier om dit te voorkomen is door middel van natuurlijk of mechanisch ventileren. Met de installatie van een ventilatiesysteem bent u altijd verzekerd dat uw woning voldoende ventileert.

opstijgend vocht Eindhoven

Vochtigheidsgraad in huis

Een hoge luchtvochtigheid is over het algemeen de oorzaak van de meeste vochtproblemen. Onder meer schimmel en houtrot, maar tevens ongedierte en ademhalingsproblemen vormen het gevolg van een hogere luchtvochtigheid. Deze stijging in de luchtvochtigheid ontstaat echter door vochtige muren en optrekkend vocht. Een goede vochtbestrijding en vochtwering zorgen ervoor dat de hoge luchtvochtigheid bij u in huis al snel verleden tijd is. Met behulp van een vochtmeter of professionele vochtmeting achterhaalt u de exacte vochtigheidsgraad in huis.

Wat kost vochtbestrijding?

Bent u benieuwd geworden wat vochtbestrijding u in Eindhoven kost? Dat is uiteraard volledig afhankelijk van een aantal factoren: het te behandelen oppervlak, de gekozen methode en de arbeidskosten. Over het algemeen bedragen de prijzen voor het arbeid zo’n 25% van de totaalprijs. Ervaart u problemen door optrekkend grondwater? Dan laat u de muur injecteren, gemiddeld genomen kost dit €100,- per strekkende meter. Problemen door doorslaand vocht kan u vrij voordelig laten herstellen, dit kost ongeveer €40,- per vierkante meter. Voor het aanbrengen van een coating betaalt u ongeveer €10,- per vierkante meter. Eén van de meest prijzige methoden om vochtproblemen te voorkomen is het onderkappen van de buitenmuren. Hiervan ligt de kostprijs rond de €125,- per strekkende meter. Wel bent u hierna voor altijd verlost van problemen!

Vochtbestrijding methodes

Wist u dat er verschillende manieren zijn om vochtproblemen te bestrijden? Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedere techniek geschikt is voor elk probleem. Wanneer u last heeft van bijvoorbeeld doorslaand regenwater, dan heeft ventilatie uiteraard weinig zin om de luchtvochtigheid te verbeteren. Zonder kennis is het vaststellen van de juiste vochtdiagnose enorm lastig: schakel hiervoor daarom een ervaren vakman uit Eindhoven in. Afhankelijk van de oorzaak van uw problemen maken de specialisten gebruik van de volgende methodes:

 • Last van opstijgend grondwater: muren onderkappen.
 • Last van opstijgend grondwater: muren injecteren.
 • Last van doorslaand regenwater: muren impregneren.
 • Last van condensatievocht: woning ventileren.
 

buitenmuren injecteren Eindhoven

Vochtige muren injecteren

Het injecteren van buitenwanden is een goede oplossing wanneer u last heeft van optrekkend grondwater. Deze klus kunt u het beste overlaten aan een erkend vochtbestrijding en vochtwering expert uit Eindhoven om er zeker van te zijn dat het op de juiste wijze gedaan wordt. Bij het injecteren boort de expert meerdere gaten in de voegen. Deze gebruikt hij om een vochtwerend injectiemiddel aan te brengen. Na het injecteren worden de boorgaten weer opgevuld met mortel, waardoor er niets van terug te zien is. Het injecteren is niet een ingewikkelde klus, maar het moet wel precies gebeuren. Zo niet, dan heeft het niet het gewenste effect. Meer weten over deze methode? Lees meer in dit artikel!

Kosten vochtbestrijding: optrekkend vocht

Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur van 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

 doorslaand vocht in Eindhoven bestrijden

Doorslaand vocht bestrijden

Er bestaan een aantal methodes waarmee u doorslaand regenwater bestrijdt. In Eindhoven is het impregneren van muren de meest gebruikte methode. Het is mogelijk om in een bouwmarkt zelf middelen aan te schaffen om zelf aan de slag te gaan, maar wij raden u aan om hier een expert voor in te schakelen. Zeker omdat deze vochtbestrijding techniek relatief voordelig is. De vakman spuit een dunne beschermlaag over de muur. Deze is niet zichtbaar en sluit de poriën van de stenen. Hierdoor neemt de muur niet langer regenwater op en daalt de luchtvochtigheid in huis. Per vierkante meter liggen de prijzen rond de €10,-. Wel zal u de muur van tevoren moeten laten reinigen en eventueel herstellen. Reinigen kost ongeveer €20,- per vierkante meter, het herstellen van beschadigingen gemiddeld €40,-.

 • Het maakt het metselwerk waterafstotend
 • Het sluit de poriën van de muur
 • De muur wordt brandvertragend
 • Het beschermt tegen zure regenslag
 • Graffiti is in de toekomst makkelijk te verwijderen
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen

Kosten vochtbestrijding: doorslaand vocht

Werkzaamheden Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m²
Buitenmuur impregneren €10,- €500,-
Reinigen €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.
 

Muren onderkappen

Onderkappen is waarschijnlijk de meest drastische methode van vochtbestrijding, maar het is ook een erg effectieve methode. Bij woningen die na de jaren ’80 gebouwd werden is direct een onderkapping geplaatst. Grondwater komt in dat geval niet hoger dan de eerste rij stenen, waardoor u geen vochtschade zal ondervinden. In oudere woningen is deze onderkapping nog niet aanwezig. De onderste rij bakstenen wordt verwijderd zodat er een vochtkering in aangebracht kan worden. Omdat het een erg ingrijpende klus is, raden wij u aan om dit door een specialist te laten uitvoeren. U bent dan verzekerd van een vochtvrij resultaat en u hoeft geen andere vochtwerende maatregelen meer te treffen om optrekkend grondwater tegen te gaan.

Kosten vochtbestrijding: overige technieken

Overige technieken Actie Kosten
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m²
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m²
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.
 

Carebrick vochtbestrijding

Last van optrekkend vocht in uw woning? Te veel vocht in uw woning is slecht voor uw gezondheid en kan daarnaast zorgen voor een bedompte geur en schimmelplekken. U kunt uw muren dan onderkappen of injecteren met een vochtwerend product. Het onderkappen is relatief ingrijpend. Het injecteren moet u na een aantal jaren herhalen. Een nieuwe, innovatieve methode is het Carebrick systeem. Hierbij worden er keramische kokers aan de buitenkant van uw muren geplaatst. De kokers trekken het vocht naar zich toe en voeren het direct af. Het Carebrick systeem is duurzaam en is een levenslange oplossing voor uw vochtproblemen.

Vochtproblemen in de kelder

Heeft uw huis een kelder en gebruikt u deze als extra slaap- of studeerruimte, of als opslag voor voedsel? Dan is het noodzakelijk dat er geen vochtproblemen in de kelder ontstaan. Vochtproblemen in de kelder ontstaan meestal door een stijging van het grondwater, of een slechte afdichting van de kelder zelf. Dit leidt naast schimmel en houtrot ook tot vochtplekken en een vergrootte kans op optrekkend vocht. Daarom is een goede kelderafdichting van groot belang. Is het al te laat en hebt u wateroverlast in de kelder? Onze vochtwering en vochtbestrijding professionals uit Eindhoven helpen u desgewenst met het leegpompen en waterdicht maken.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Kelderafdichting

Wij noemden hierboven al dat een goede kelderafdichting cruciaal is voor het tegengaan van vochtproblemen. Er bestaan diverse mogelijkheden voor een kelderafdichting. Zo is het bijvoorbeeld een optie om te kiezen voor een kelderafdichting aan de buitenzijde van het pand. Ondanks dat dit een zeer goede keus is, is dit in veel gevallen niet mogelijk, doordat de kelder vaak al gegraven is. Het alternatief is een kelderafdichting aan de binnenzijde. Onze vochtbestrijding specialisten uit Eindhoven maken hiervoor gebruik van verscheidene technieken. Onder meer het bestrijken van de muren en vloeren met een afdichtingsmiddel. Lees hier meer over: het waterdicht maken van de kelder.

Doorvoer kelder waterdicht maken

Wist u trouwens dat bij menig huis in Eindhoven de doorvoer van leidingen via de kelder loopt? De term doorvoer staat voor het doortrekken van verschillende leidingen, waardoor deze beter beschermd zijn. In de meeste gevallen liggen de leidingen bij een doorvoer op ongeveer 80 centimeter diepte, wat relatief weinig werk is. Het risico van een doorvoer op deze hoogte is dat de doorvoer niet goed waterdicht is gemaakt, waardoor er lekkage optreedt als het grondwater stijgt. Kies er daarom altijd voor om uw doorvoeren goed waterdicht te maken. Daarnaast raden wij aan om flexibele leidingen te plaatsen, die verzakking van het materiaal voorkomt.
kelderafdichting in Eindhoven

Beton waterdicht maken

Een laatste klus waarvoor u onze vochtbestrijding experts kunt inschakelen is het waterdicht maken van beton. Het middel dat wij voor het waterdicht maken aanraden – Percamon – is te koop bij vrijwel elke bouwmarkt, en is relatief goedkoop. Het percamon maakt het niet alleen permanent waterdicht, het stopt optrekkend vocht en zorgt ervoor dat betonrot geen optie meer is. Percamon is een milieuvriendelijke vloeistof op waterbasis, die u met een lagedrukspuit of een kwast aanbrengt op het oppervlak. Naast het waterdicht maken van beton, is het materiaal tevens geschikt voor andere steensoorten zoals baksteen en natuursteen.

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte is, evenals een natte kelder een veelvoorkomend probleem bij huizen in Eindhoven. De kruipruimte zit namelijk onder de grond, waardoor de mogelijkheden voor ventileren en vochtbestrijding gelimiteerd zijn. Het tegengaan van een vochtige kruipruimte doet u het best met behulp van een laag isolatiemateriaal. Isolatiematerialen die onder andere voor de kruipkelder geschikt zijn, zijn schelpen, zand en thermoskussens. Voor welk isolatiemateriaal u moet kiezen, is afhankelijk van de eisen die u stelt. Schelpen vormen meestal een beter alternatief dan zand, omdat de schelpen niet beïnvloed worden door vocht. Combineer de isolatielaag met een vloerverwarming voor een aangenaam wooncomfort.

Vochtige badkamer

Eén van de ruimtes in huis waar het meeste vocht voorkomt is de badkamer. Dit komt ten eerste doordat er veel gedoucht wordt, maar ook omdat de ventilatie vaak gebrekkig is. Onvoldoende ventileren leidt tot een verhoogde luchtvochtigheid en daarmee tot schimmel en andere problemen. Is het niet mogelijk om regelmatig een raampje open te zetten? Overweeg dan om een intern ventilatiesysteem te installeren. Dit ventilatiesysteem heeft minder effect dan een openstaand raam, maar voorkomt de grootste vochtproblemen wel. De kosten voor een ventilatiesysteem hangen af van het soort systeem.

vochtproblemen in kelder Eindhoven

Twee manieren van huis ventilatie

Een goede ventilatie in huis is ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Als u niet voldoende ventileert kan dat leiden tot benauwdheid, hoesten en hoofdpijn door een te hoge luchtvochtigheid. In het verleden gebeurde het ventileren op natuurlijke wijze, tussen alle kieren en gaten door. Maar nu wij onze huizen in Eindhoven allemaal zo goed mogelijk isoleren, zullen we op een andere manier moeten ventileren. Er bestaan twee belangrijke methodes: natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie. Met natuurlijke ventilatie doelen we op alle roosters en klepraampjes in huis. Laat ventilatieroosters altijd open staan en zorg voor extra ventilatie tijdens het koken en douchen. Ook is het belangrijk dat de frisse lucht goed doorstroomt via de ruimte onder de deuren of eventueel via roosters in de muur. Als natuurlijke ventilatie niet voldoende is, laat dan een mechanisch ventilatiesysteem installeren.

Klanten over ons

optrekkend vocht bestrijden
“We wilden in onze kelder een speelruimte maken voor onze kinderen. Via deze website hebben we een partij gevonden om de kelder vochtvrij te maken.”
Saskia Appel – Den Haag

Zwarte schimmel verwijderen

Eén van de gevaarlijkste schimmels die optreden wanneer u niet zorgt voor een goede vochtbestrijding en vochtwering bij uw huis in Eindhoven is de zwarte schimmel. Schimmels hebben onder meer ademhalingsproblemen en braken tot gevolg, en zijn uiteindelijk zelfs een groot risico voor de gezondheid. Het is daarom zaak om de schimmel zo spoedig mogelijk te verwijderen. Het verwijderen van schimmel begint bij het wegzuigen van de losse sporen. Draag hierbij altijd een mondkapje en beschermende kleding. Vervolgens werken witte azijn, tea tree olie en extract van grapefruit zaden als natuurlijke middelen voor het verwijderen van de schimmel. Lees hier meer over het verwijderen van schimmels.

Werkgebied Eindhoven

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend vochtbestrijding en vochtwering specialist uit Eindhoven die u kan ondersteunen bij het waterdicht maken van vochtige muren, het afdichten van de kruipruimte of het verlagen van de luchtvochtigheid bij u thuis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Geef aan ons door wat uw wensen zijn op het gebied van de vochtbestrijding. Wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd van vochtwering experts uit de regio. Kies hieruit vervolgens zelf de specialist die bij u past. Wij garanderen altijd een snelle en vakkundige hulp door onze vakmannen.
vochtbestrijding specialist in Eindhoven
Offertes aanvragen