Vochtbestrijding nodig in Friesland?

Vraag vandaag nog meerdere vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Friesland

Vochtbestrijding Friesland

Vochtproblemen in huis zijn erg vervelend en schadelijk voor zowel uw gezondheid als uw woning. Er zijn verschillende technieken voor vochtbestrijding en het verlagen van de luchtvochtigheid door een vakman uit Friesland. Het onderkappen of injecteren van de muur wordt veelgebruikt in het geval van optrekkend vocht. U leest op deze pagina alles over het bestrijden van vochtproblemen, de methodes die gebruikt worden en de gemiddelde prijzen.

Niemand wil veel betalen voor het bestrijden van vochtproblemen. Bespaar nu eenvoudig op de prijs door offertes te vergelijken. Vraag eenvoudig gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan via ons formulier. U kiest zelf de beste specialist uit Friesland en bespaart op de totaalprijs!

Waarom gebruik maken van onze service?

 • Door ons uitgebreide netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt. Zo bespaart u op de voorrijkosten.
 • U ontvangt spoedig meerdere gratis offertes met scherpe prijzen.
 • Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs door de aanbiedingen te vergelijken.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)


Navigeer direct naar:

Optrekkend vocht in huis

Eén van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in Friesland is optrekkend vocht. Dit komt met name voor bij buitenmuren die verbonden zijn aan de fundering. Regen- of grondwater trekt namelijk via de fundering omhoog in het metselwerk. De binnenkant van de muur is dan vochtig, wat uiteindelijk een weg naar binnen vindt. Dit heeft verschillende nadelen, zoals lelijke vochtplekken, een muffe geur, schimmels en een sterk verminderde warmte-isolatie. Over het algemeen hanteren de vochtbestrijding experts in Friesland twee methoden om optrekkend vocht te bestrijden: met het onderkappen van de woning of door. Bij het injecteren spuiten zij een vochtwerend middel in de muur die voorkomt dat kan binnendringen. Het onderkappen is een grote ingreep, hierbij laat u een vochtwering in de muur plaatsen.

Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

Wat is doorslaand vocht?

Klanten in Friesland halen optrekkend vocht en vochtdoorslag regelmatig door elkaar, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Bij vochtdoorslag, ook wel doorslaand vocht genoemd, gaat het vaak niet om grondwater, maar regenwater dat via het metselwerk een weg naar binnen vindt. In dit geval merkt u na of tijdens hevige regenval dat de binnenmuren nat worden. Het water dringt binnen door een niet-waterdichte muur. Metselwerk is poreus, wat neerslag de mogelijk geeft om binnen te dringen. Ook bij een beschadigde wand is er een risico op vochtdoorslag. Het water komt dan naar binnen door beschadigde voegen of stenen. Als gevolg zal het leefklimaat in huis snel verslechteren, dus het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat behandelen en waterdicht maakt. Wilt u meer weten over vochtdoorslag? Kijk dan ook eens op: wikipedia.

Condensatievocht

Soms denkt men dat vochtproblemen alleen veroorzaakt worden door optrekkend- of doorslaand vocht. Condensatievocht is echter ook één van de grote oorzaken van schimmelvorming en vochtplekken. Condensvocht komt vrij bij koken, een wasje draaien en drogen, maar ook door te douchen en zelfs door ademen in huis. Normaal wordt condensvocht afgevoerd door natuurlijke ventilatie of door een ventilatiesysteem. Wanneer het niet goed afgevoerd wordt, wordt de luchtvochtigheid verhoogt en zet het zich af tegen de binnenmuren en op de ramen. Het vocht trekt in de stenen en na verloop van tijd ziet u schimmel groeien. Is er geen goede ventilatie? Breng dan extra ventilatiemogelijkheden aan, zoals een ventilatierooster.

opstijgend vocht

Vochtigheidsgraad in huis

Dat de luchtvochtigheid een enorme impact heeft op uw wooncomfort is duidelijk. Met luchtvochtigheid bedoelen wij hoeveel waterdamp de lucht bevat ten opzichte van de maximale hoeveelheid vocht in de lucht. Een te lage luchtvochtigheid heeft een negatief gevolg voor het hout in huis: dit krimpt door uitdroging, waardoor het barsten en scheuren gaat vertonen. Zelf merkt u ook een verschil, u krijgt sneller last van geïrriteerde luchtwegen, droge lippen en droge ogen. Een te hoge luchtvochtigheid zorgt juist voor schimmel. De meeste klanten weten hoe belangrijk de ideale vochtigheid in huis is, maar wat deze waarde is, is vaak onduidelijk. Als de hygrometer een waarde tussen de 40% en 60% aangeeft dan zit u goed.

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs van vochtbestrijding en vochtwering worden beïnvloedt door diverse factoren, wat het lastig maakt om vooraf in te calculeren wat u moet betalen. Vraag daarom meerdere offertes aan via ons contactformulier en laat een vochtmeting uitvoeren, zodat u zeker weet dat u de juiste vochtbestrijding techniek laat uitvoeren. Allereerst is de techniek van invloed op de kosten. Behandelen met impregneermiddel is met €10,- per vierkante meter een stuk voordeliger dan injecteren, wat €100,- per strekkende meter kost. Het zal echter niet al uw problemen oplossen als u last heeft van optrekkend vocht. Heeft u al last van schimmel? Dan zal u dit eerst moeten laten verwijderen voordat de vochtbestrijding van start kan gaan. Dit kost €50,- per vierkante meter. In sommige gevallen zal u ook de muren moeten laten herstellen of renoveren, voordat u deze kan laten behandelen. Gebeurt dit niet, dan is de vochtbestrijding minder effectief. Voor het herstellen van wanden betaalt u gemiddeld €40,- per vierkante meter extra.

Vochtbestrijding methodes

Heeft u last van vochtige muren in uw woning in Friesland? Dit heeft een aantal mogelijke oorzaken. De kans is groot dat ventileren alleen niet voldoende is om de problemen te verhelpen. Voor het beste effect is het belangrijk dat de vochtbestrijding techniek wordt aangepast op de oorzaak van uw probleem. Dit betekent ook dat de kosten afhankelijk zijn van de aard van uw vochtproblemen! Laat een professionele diagnose stellen door een vochtwering specialist uit uw regio. Op die manier weet u zeker dat u het probleem op de juiste manier bestrijdt!

 • Bij optrekkend vocht: muren injecteren.
 • Bij optrekkend vocht: muren onderkappen.
 • Bij doorslaand vocht: muren impregneren.
 • Bij condensatievocht: goed ventileren.

 
buitenmuren injecteren in Friesland

Vochtige muren injecteren

Zoals hierboven al genoemd, is het injecteren van een muur een goede vochtwering methode bij problemen door optrekkend grondwater. Vlak boven de vloerpas boort de vochtbestrijding specialist uit Friesland meerdere boorgaten, met een tussenafstand van 10 centimeter. Via deze gaten vult hij de buiten- of binnenmuur met een vochtwerende gel. Het klinkt wellicht eenvoudig maar het is belangrijk dat u dit overlaat aan een professional. Mogelijk zitten er leidingen in de muur en deze wilt u niet per ongeluk beschadigen. Doordat de muur na de behandeling gevuld is met een waterdicht materiaal is het voor optrekkend grondwater niet langer mogelijk om binnen te dringen. Lees meer over deze vochtbestrijding methode.

Kosten vochtbestrijding: optrekkend vocht

Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur van 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

vocht Friesland

Doorslaand vocht bestrijden

Het bestrijden van doorslaande vochtproblemen verdelen wij in twee categorieën. U zult de symptomen moeten bestrijden om te voorkomen dat de problemen verergeren en daarnaast moet u de oorzaak aanpakken om te voorkomen dat de problemen in de toekomst weer terugkeren. Deze oorzaak verschilt per situatie, voorbeelden zijn een beschadigde fundering, kapotte voegen of gaten en scheuren. Wij raden u aan om hierna te kiezen voor het aanbrengen van impregneermiddel. Hierbij spuit de vochtbestrijding expert uit Friesland een dunne beschermlaag op de muur. Deze zorgt ervoor dat de wand hydrofobe eigenschappen krijgt. Dit houdt in dat het volledig waterdicht is, zodat regen- en grondwater geen mogelijkheid heeft om naar binnen te dringen. Deze beschermlaag is niet zichtbaar, maar beschermt tot wel 15 jaar tegen binnendringend regenwater!

 • Volledig waterdichte muur
 • 15 jaar bescherming
 • Brandvertragend
 • Graffiti is snel te verwijderen
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen

Kosten vochtbestrijding: doorslaand vocht

Werkzaamheden Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m²
Buitenmuur impregneren €10,- €500,-
Reinigen €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.
 

Muren onderkappen

Onderkappen is iets dat specialisten voornamelijk uitvoeren bij oudere woningen in Friesland. Hier zit namelijk nog geen vochtwering in, waardoor de muren een groot risico lopen op problemen door optrekkend water. U kan deze techniek zien alsof de woning beetje bij beetje een stukje opgetild wordt, waardoor er de ruimte ontstaat om een vochtwering aan te brengen. Deze laat u een paar centimeter boven de vloerpas plaatsen, zodat optrekkend water niet verder omhoog komt dan de eerste rij stenen. Dit gebeurt per meter per keer, zodat de draagfunctie van de muur geen gevaar loopt. Zoals u zich wellicht kunt voorstellen is dit een arbeidsintensieve klus, waardoor de kosten ook flink oplopen.

Kosten vochtbestrijding: overige technieken

Overige technieken Actie Kosten
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m²
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m²
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

 

Carebrick vochtbestrijding

Heeft u problemen met optrekkend vocht in uw woning? Dan kan het installeren van een Carebrick systeem een geschikte oplossing zijn. In tegenstelling tot het injecteren van de muren is het Carebrick systeem een definitieve en duurzame oplossing voor uw vochtproblemen. Daarnaast is het een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van de muren. Het Carebrick systeem bestaat uit keramische kokers die in uw muren geplaatst worden. De kokers zorgen voor een natuurlijke luchtstroom en verdampingsproces. Het vocht wordt aangetrokken door de kokers en direct afgevoerd door de luchtdoorstroming. Het systeem kan al in één dag geïnstalleerd worden, is milieuvriendelijk en een geschikte oplossing voor vochtproblemen in uw muren.

Vochtproblemen in de kelder

De kelder is veelal één van de ruimtes in huis met een hoge luchtvochtheid, omdat deze aan alle kanten omringd wordt door grondwater. Omdat u de hoogte van het grondwaterpeil niet eenvoudig verandert, is het belangrijk om het vochtgehalte in de kelder in de gaten te houden. Een vochtige kelder veroorzaakt een slecht leefklimaat. Vijf veel voorkomende oorzaken zijn condensvocht, een slechte drainage, grondvocht, scheuren en beschadigingen of een lekkages. Condensvocht lost u relatief eenvoudig op door de ruimte goed te ventileren, maar problemen door een stijging van het grondvocht of door beschadigingen zult u een expert uit Friesland moeten inschakelen.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Kelderafdichting

Wanneer wij spreken over een kelderafdichting dan doelen wij over het algemeen op het waterdicht maken van de gehele kelder. Dit voorkomt vochtproblemen en zorgt ervoor dat er ook in de kelder in aangenaam leefklimaat is. Dit is vooral noodzakelijk als u de kelder wilt gebruiken als extra slaap- of werkkamer. Bij bestaande gebouwen is kelderafdichting vanaf de buitenzijde niet altijd mogelijk, daarom kiezen vochtbestrijding experts uit Friesland regelmatig voor kelderafdichting vanaf de binnenzijde. In de meeste gevallen kiezen klanten er voor om de muren waterdicht te maken met een afdichtmiddel te bestrijken. Een andere, iets meer ingrijpende, methode is de bekuiping. Hierbij gaan de vochtbestrijding experts uit Friesland van start op een zuivere ondergrond, waar zij fixeerlagen, snelcement en waterdichtingsmortel aanbrengen.

Doorvoer kelder waterdicht maken

In de kelder of kruipkelder vindt u vaak openingen waar al het leidingwerk naar buiten toe loopt. Denk bijvoorbeeld aan de riolering, de gasleiding elektriciteit en waterleiding. Deze openingen noemt men ook wel de doorvoer. De doorvoer bevindt zich vaak tussen de 60 en 100 centimeter onder het maaiveld en tijdens de bouw is de doorvoer waarschijnlijk slechts beperkt afgedicht. In de meeste gevallen is het dus niet waterdicht. Zoals u zich waarschijnlijk kan voorstellen levert dit mogelijk grote problemen op zodra het grondpeil in het najaar zal stijgen. Dit heeft vaak lekkages als gevolg. Als u een kelderafdichting laat uitvoeren, laat dan ook de doorvoer waterdicht maken. Benieuwd naar de kosten?
Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier
.
kelderafdichting in Friesland

Beton waterdicht maken

Bij de bouw van woningen wordt in Friesland erg veel water gebruikt. Dit is namelijk een essentieel onderdeel van betonproductie. Maar omdat het materiaal ook poreus is blijft hier veel vocht in zitten, wat een risico is voor scheuren of barsten. Bij beton is impregneermiddel of injecteren geen optie. Wilt u toch uw betonnen oppervlakte waterdicht maken? Schakel dan een vochtbestrijding specialist uit ons netwerk in Friesland in. Zij gebruiken producten zoals Permacon, een milieuvriendelijk middel op waterbasis. Door dit aan te brengen wordt de ondergrond waterdicht. Dit houdt in dat het optrekkend regenwater tegengaat en betonrot voorkomt.

Vochtige kruipruimte

Een kruipruimte staat erom bekend dat deze een hoge luchtvochtigheid hebben, maar wanneer het water blijft oplopen dan bestaat er de kans dat dit doorlekt richting de rest van de woning. Er zijn een aantal oorzaken van een vochtige kruipruimte: een hoge grondwaterstand, lekkages in het rioleringssysteem, condensproblemen of optrekkend water. Condensproblemen is vaak een gevolg van slechte ventilatie. Dit is dus relatief eenvoudig op te lossen met behulp van ventilatieroosters. Daarnaast is het isoleren van de kelder een goede oplossing om vochtproblemen tegen te gaan. Vaak kiezen specialisten voor een bodemafdichting met behulp van schelpen, isolatieparels of thermoskussens.

Vochtige badkamer

U bent het waarschijnlijk wel gewend: als u douchet vormt zich condens in de ruimte door de hoge luchtvochtigheid, waarna de ruimte erg vochtig is. Als dit te lang blijft hangen dan ontstaan er vochtplekken en schimmels, die muffe geuren veroorzaken. De grootste oorzaak hiervan is te weinig verluchting. Heeft u een raam in de ruimte? Laat deze dan zo veel mogelijk openstaan, zeker wanneer u gebruik maakt van de douche. Zo krijgt de waterdamp de kans om te verdwijnen en wordt de luchtvochtigheid verlaagd, zodat er geen condens ontstaat. Als u geen raam heeft raden wij u aan om de deur een stukje open te zetten en zo de woning goed te ventileren. Laat indien mogelijk een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen.

vochtproblemen in kelder Friesland

Twee manieren van huis ventilatie

Door het afdichten van uw woning in Friesland creëert u een constante binnentemperatuur en verhoogt u uw wooncomfort. Het maakt natuurlijke ventilatie via naden en kieren echter ook onmogelijk, wat uw leefklimaat juist weer verslechterd. Daarom is een goede ventilatie van groot belang. Bij ramen of deuren bevinden zich vaak ventilatieroosters. Het is belangrijk dat u deze altijd open laat staan, zodat er geen condensvorming plaats vindt. Het openen van de ramen zorgt ervoor dat u de lucht in de woning in korte tijd ververst, maar is niet voldoende als enige vorm van ventilatie. Indien mogelijk kunt u er ook voor kiezen om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Deze ververst de lucht in huis constant. Ook deze dient in principe altijd aan te staan. Voor uitzonderingen, zoals een brand in de buurt, mag u de ventilatieroosters en het ventilatiesysteem wel uitschakelen.

Klanten over ons

optrekkend vocht bestrijden
“Thuis had ik constant last van een muffe geur en schimmel in de badkamer. De vochtspecialist raadde aan om een ventilatiesysteem te installeren, nu weer heerlijk fris!”
Matthijs Kloppenburg – Utrecht

Zwarte schimmel verwijderen

Zwarte schimmel is iets wat u zo snel mogelijk moet verwijderen, omdat dit grote gevolgen heeft voor de gezondheid van u en uw gezin. Zwarte schimmel veroorzaakt onder andere vermoeidheid, misselijkheid en irritaties aan de luchtwegen. De oorzaak is negen van de tien keer het gebrek aan ventilatie en een hoge luchtvochtigheid. Om de schimmels te verwijderen gebruikt u een oplossing van soda en water. Er is tevens een ruim aanbod aan chemische middelen verkrijgbaar, waarmee u de schimmel eenvoudig verwijdert. Omdat u in dit geval werkt met chemicaliën raden wij u aan om de betreffende ruimte goed te luchten tijdens het schoonmaken. Draag altijd een mondkapje, handschoenen en oude kleren ter bescherming

Werkgebied Friesland

Kosteloos offertes vergelijken

Last van optrekkend vocht? Of is het nu hoog tijd voor een kelderafdichting? Met een vochtspecialist uit ons netwerk in Friesland bent u verzekerd van hoge kwaliteit en wordt u uitstekend geholpen. De specialist heeft veel ervaring en vakkennis en weet precies wat er bij vochtbestrijding komt kijken. Zo gebruikt hij voor een vochtmeting vaak een vochtmeter, om zo snel de oorzaak van het probleem te achterhalen. Het is verstandig om meerdere offertes van bedrijven te vergelijken. Zo weet u namelijk zeker dat u niet te veel betaalt voor het bestrijden van vochtproblemen. Vul het offerteformulier in om een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen te ontvangen. Vergelijk de offertes en bespaar op de totaalprijs.
vochtbestrijding specialist in Friesland
Offertes aanvragen