vocht in huis

Vochtbestrijding

Last van vochtige muren of gele vochtplekken op het plafond? Ga dan voor professionele vochtbestrijding. De vakman stelt de juiste diagnose zodat u weet wat het probleem veroorzaakt. Door de bron van het probleem aan te pakken, bent u straks permanent verlost van de vochtplekken. Op zoek naar een vochtspecialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk meerdere offertes, gewoon in uw mailbox. Vergelijk de prijzen en kies gemakkelijk voor het beste aanbod: u bespaart tot wel 40%!

Op deze pagina leest u op welke wijze u vocht kunt bestrijden en hoeveel dit ongeveer kost. U krijgt handige aandachtspunten bij vochtbestrijding én leest bovendien hoe u bespaart op de kosten.

Wat is vochtbestrijding?

Vochtbestrijding wordt toegepast als u last hebt van vocht in huis en daardoor vochtproblemen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de luchtvochtigheidsgraad in huis gezond is: tussen de 40% en 60%. Hierdoor verdwijnen gezondheidsproblemen en ziet uw woning er uiteindelijk netter en verzorgder uit: geen schimmel- of vochtplekken meer op de muren en plafonds!

Hoe werkt vochtbestrijding?

Er zijn verschillende methodes die worden toegepast. Welke techniek de beste optie is, hangt helemaal af van de oorzaken van de problemen. U kunt bijvoorbeeld ventileren wat u wil, maar als vocht via een lek in de muur binnen blijft dringen, daalt de vochtigheidsgraad nog steeds niet!

Gratis offertes vergelijken

  Wanneer is vochtbestrijding nodig?

   Vochtbestrijding is zo snel mogelijk nodig zodra er een probleem ontstaat. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw gevel beschadigd is, en regenwater zo naar binnendringt. Of wanneer er door een gebrek aan een waterkering grondwater in de muur omhoogtrekt. Dit merkt u vaak aan kleine dingen. Een muur die vochtig of klam aanvoelt, beslagen ramen als u ’s ochtends opstaat of een houten vloer die kromtrekt of zelfs gaat rotten.

   Belangrijk is dat u deze symptomen niet zomaar kan behandelen. Een nieuwe houten vloer trekt opnieuw krom als de luchtvochtigheid nog steeds te hoog is. En nieuw behang of een nieuwe lik verf op de kozijnen doet niks als de muren van binnen nog steeds heel erg vochtig zijn.

   Door deze symptomen merkt u dat er een probleem is:

  • Vochtige binnenmuren
  • Beslagen ramen
  • Rottend houtwerk
  • Muffe lucht in huis
  • Klein ongedierte, zoals pissebedden en zilvervisjes
  • Bladderende verf
  • Een hogere energierekening
  • Langdurige luchtwegklachten