vocht in huis

Vochtbestrijding

Om vochtproblemen in uw woning te voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Wanneer u last heeft van vochtproblemen, dan zijn er gelukkig manieren om dit te bestrijden. Denk aan impregneren of onderkappen als manier van vochtbestrijding. Laat dit uitvoeren door eenmvochtbestrijding expert. Daarnaast zijn het waterdicht maken van uw kelder en het verwijderen van schimmel andere vormen van vochtwering.

Heeft u last van vochtproblemen en bent u op zoek naar een vochtbestrijding expert?

Neem dan contact op door het offerteformulier in te vullen, onze vochtbestrijding experts helpen u graag met het bestrijden van de vochtproblemen. Vraag via het offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan bij bedrijven uit uw regio.

Oorzaken vochtproblemen in huis

Er zijn meerdere oorzaken te bedenken voor vochtproblemen in uw huis. Eén van de meest voorkomende oorzaken is slechte ventilatie. Wanneer u gaat douchen bijvoorbeeld, krijgt u een erg vochtige badkamer. Als u dit niet goed ventileert, ontstaan er vochtproblemen. Daarnaast is optrekkend vocht een bekende oorzaak van vochtproblemen. Dit wordt veroorzaakt door een hoge waterstand en metselwerk dat het water opzuigt. Ook kunnen vochtproblemen ontstaan door een lekkage. Dit merkt u vaak vrij snel, omdat dit voor behoorlijke vochtproblemen kan zorgen. De oorzaak hiervan is vaak wat minder snel gevonden. Onze vochtbestrijding experts geven advies over de oorzaken en helpen bij het bestrijden van bijvoorbeeld optrekkend vocht.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Wat voor woning heeft u? (*)
Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)


Vochtproblemen bestrijden met vochtbestrijding?

Een vochtspecialist helpt u graag. Vraag kosteloos offertes aan!

Kosteloos prijsopgaven aanvragen

Luchtvochtigheid

Zoals de naam eigenlijk al zegt, is luchtvochtigheid de hoeveelheid water die te vinden is in de lucht in bijvoorbeeld uw huis. Wanneer de luchtvochtigheidsgraad te hoog of laag is, kan dit een negatief effect met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat u last krijgt van uw gezondheid, of dat het uw woning aantast.

Daarom is het belangrijk om een goede luchtvochtigheid te hebben in uw huis, namelijk tussen de 40 en 60%. Wij meten voor u de luchtvochtigheid, zodat u weet of de vochtproblemen hierdoor komen.

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een probleem dat veel voorkomt. Dit komt meestal via fundering of een kruipruimte binnen. Ook kan het zijn dat optrekkend vocht via buitenmuren of spouwmuren binnenkomt. Hierbij trekt het water via de wanden en de spouw naar boven. Zo kan het zijn dat er vochtplekken zichtbaar worden en hout wordt vaak aangetast door schimmelvorming. Zoals eerder uitgelegd wordt dit probleem veroorzaakt door metselwerk dat het vocht opzuigt bij een hoge waterstand. Wanneer u last heeft van dit vochtprobleem, komt onze vochtbestrijding expert bij u langs. Hij geeft u informatie en advies over optrekkend vocht en pakt de vochtproblemen aan.

Wat is de prijs voor het bestrijden van optrekkend vocht?

Het is belangrijk om snel een specialist in te schakelen voor het bestrijden van optrekkend vocht. Vochtbestrijding is dan op drie manieren mogelijk. Met het injecteren van buitengevels spuit een vochtexpert een vochtwerend middel in de buitengevel, wat zorgt voor een langdurige vochtwering. U betaalt voor deze manier van bestrijden gemiddeld €100,- per strekkende meter voor. Bij oudere woningen is het onderkappen van muren een tijdrovende, maar zeer effectieve manier van vochtbestrijding. Bestrijden door onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter. Voor Carebrick betaalt u €115,- per strekkende meter. Bent u benieuwd naar de exacte totaalprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Prijstabel: kosten vochtbestrijding optrekkend vocht

TechniekKosten per lopende meter*
Muren injecteren€100,-
Muren onderkappen€100,- tot €150,-
Carebrick€115,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten per lopende meter. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

muren injecteren

Injecteren

Een vorm van vochtbestrijding is injecteren. Hierbij wordt een vochtige muur geïnjecteerd met een vochtwerende gel, waardoor optrekkend vocht tegen wordt gehouden. Door uw muur te laten behandelen met waterdicht injecteermiddel als vorm van vochtwering, zorgt u er ook voor dat schimmel geen kans heeft. Om het vochtprobleem te bestrijden boort de vakman gaten in de muur. Vervolgens spuit hij injectievloeistof of -gel in de muur. Het injectiemiddel hardt uit in de muur en vormt een waterdichte laag. Opstijgend grondvocht kan niet meer naar boven kruipen. Voordeel van deze methode van vochtbestrijding is dat er weinig hak- en breekwerk nodig is.

doorslaand vocht

Wat is doorslaand vocht?

Met doorslaand vocht wordt water bedoeld dat door de buitengevel uw huis binnendringt. Als de bekleding van de buitengevel van uw woning beschadigd is, is de kans groot dat water naar binnen komt. Beschadigd voegwerk, scheuren in crepi of poreuze stenen komen vooral bij oudere woningen voor. De eerste signalen van een doorslaand vochtprobleem zijn vaak vochtige binnenmuren of schimmelvorming. U ruikt vaak ook een muffe geur. Vocht tast na verloop van tijd de constructie van uw huis aan en schimmelplekken zijn ook niet mooi. Daarom is het verstandig doorslaand vocht snel te bestrijden met vochtbestrijding.

Wat kost het bestrijden van doorslaand vocht

Heeft u last van schimmelplekken op de burenmuren in uw woning? Dan is de kans groot dat u last heeft van doorslaand vocht. In het volgende prijsoverzicht vindt u gemiddelde kostprijzen van vochtbestrijding voor deze vochtproblemen. U ziet bijvoorbeeld dat bestrijden door impregneren van buitenmuren met een kostprijs van €8,- tot €15,- per m² goedkoper is dan het aanbrengen van een vochtwerende verf. Dat kost namelijk €30,- tot €45,- per m². Is de gevelbekleding van uw woning verouderd en aan vervanging toe? Vanaf €35,- laat u nieuwe gevelbekleding aanbrengen door een vakman uit uw regio. De prijs is ook afhankelijk van het uurtarief van de vakman.

Prijstabel: kosten vochtbestrijding doorslaand vocht

TechniekKosten per m²
Muren impregneren€8,- tot €15,-
Vochtwerende verf€30,- tot €45,-
Nieuwe gevelbekledingVanaf €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

Doorslaand vocht bestrijden?

Vraag offertes aan via het offerteformulier en schakel een vochtspecialist in!

Gratis offertes aanvragen

Kelder waterdicht maken

Eén van de meest voorkomende problemen, is optrekkend vocht. Dit komt vaak door een kelder die niet waterdicht is gemaakt. Wij verzorgen voor u de kelderdichting als vorm van vochtwering in uw huis. Er zijn meerdere manieren van kelderdichting. De methode van kelderdichting die gebruikt wordt, hangt af van de huidige situatie. De ene vorm van het waterdicht maken van een kelder neemt meer tijd in beslag dan de andere. Onze vochtbestrijding expert komt graag bij u langs om te kijken naar uw kelder. Hij geeft u advies over welke methode van kelderafdichting, bijvoorbeeld bekuiping of drainage, het beste ingezet kan worden en voert vervolgens de klus voor u uit tegen lage kostprijzen.

PRIJSTABEL: kosten kelderafdichting

Methode kelderdichtingGemiddelde prijs kelderdichting*
Kelderbekuiping via de buitenkant€15,- tot €17,- per m²
Kelderbekuiping via de binnenkant€60,- per m²
Kelderdrainage€3.000,- tot €10.000,-
Keldermuren injecteren€100,- tot €150,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Wat is condensatievocht?

Condensatievocht ontstaat in iedere woning door te koken, douchen, wassen maar ook door de lucht die we uitademen. Vooral in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer zorgt condensatievocht vaak voor problemen. Als condens niet genoeg mogelijkheden heeft om de woning te verlaten, ziet u al snel vochtplekken en schimmel op de binnenmuren. Bij onvoldoende natuurlijke ventilatie of een gebrek aan een ventilatiesysteem stijgt de luchtvochtigheid in uw woning met condensvocht tot gevolg. Dit condensatievocht is niet goed voor uw woning, f. Een vakman adviseert u graag over verschillende ventilatiemogelijkheden.

Vocht in de badkamer verhelpen

Een goede ventilatie is de belangrijkste methode voor vochtbestrijding van condensvocht. Door goed te ventileren circuleert en verdampt vocht snel. Laat daarom het raam van de badkamer tot enkele uren na douchen openstaan, en laat het ventilatierooster altijd open. Heeft u geen raam in de badkamer of is het buiten te koud om deze te openen? Dan biedt een ventilatiesysteem uitkomst. Deze stelt u gemakkelijk in zodat het enkele uren per dag de vochtige lucht naar buiten duwt. Een ventilatiesysteem dat ook verse lucht van buiten naar binnen zuigt werkt nog sneller om condens uit de badkamer te verwijderen.

vochtdetectie

Vochtdetectie

Wanneer u de indruk heeft dat u vochtproblemen heeft in uw huis, voeren wij vochtdetectie voor u uit. Door vochtdetectie wordt gezocht naar of er problemen zijn en waar dit vandaan komt zodat het opgelost kan worden. Door vochtdetectie uit te laten voeren weet u zeker dat er goed gezocht wordt naar eventuele vochtproblemen en de oorzaak hiervan. Daarom is het verstandig om eerst een vochtbestrijding expert in te schakelen voor vochtdetectie, waarna de vochtbestrijding expert het vochtprobleem op kan lossen. Voor vochtdetectie komt onze vochtbestrijding expert graag bij u langs, tegen een aantrekkelijk uurtarief. Neem nu contact met ons op en vul het contactformulier in.

vochtbestrijding drainage

Wat kunt u zelf doen tegen vochtige muren?

Er zijn maatregelen die u zelf kunt nemen om vochtige muren te voorkomen. Zo is het verstandig om te zorgen voor goede ventilatie. Door goede ventilatie kan het water wegkomen en blijft het niet hangen, wat dus voor problemen zorgt. Daarnaast is het verstandig om uw kelder waterdicht te laten maken met een drainage, als dit nog niet gebeurd is. Op deze manier voorkomt u optrekkend vocht. Ook is het belangrijk om vochtige muren, voegwerk en uw huis waterdicht te maken, om vochtige muren te voorkomen. Meer weten over het voorkomen van vochtige muren? Onze vochtbestrijding helpt u.

Uw vochtige muren bestrijden?

Een vochtexpert staat voor u klaar. Vraag kosteloos offertes aan!

Gratis offertes aanvragen

Ventileren

Om een te hoge luchtvochtigheid en het neerslaan van condens te voorkomen, is een goede isolatie onmisbaar. Een geopend raam kan hiervoor zorgen, maar met een ventilatiesysteem ventileert u uw woning systematisch en veel sneller. In de volgende prijstabel vindt u de kosten van ventilatiesystemen en renovatiewerkzaamheden aan uw huidige ventilatiesysteem. Is de ventilatie box kapot? Dat kost u gemiddeld €350,-. Een volledig nieuw systeem begint bij een totaalprijs van €550,-. Wist u dat u met regelmatig onderhoud de levensduur van uw ventilatie-installatie verlengt? Een vakman komt voor €175,- bij u langs om het nodige onderhoud uit te voeren. Kijk in de prijstabel voor meer voorbeelden.

PRIJSTABEL: kosten van ventilatiesystemen

Soort werkzaamhedenGemiddelde prijs*
Volledig nieuw systeem€350,- voor het systeem, €150,- per gat in het plafond, €50,- per buis per etage.
Vervangen ventilatiebox€350,-
Ventilatiesysteem renovatie€600,-
Onderhoud ventilatiesysteem€175,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Wanneer u last heeft van vocht, kan er schimmel ontstaan. Dit moet u natuurlijk laten verwijderen om bijvoorbeeld gezondheidsproblemen te voorkomen. Het verwijderen van schimmel is een klus die u zelf kunt uitvoeren, maar het weghalen doet onze vochtbestrijding expert ook graag voor u. Om schimmel te bestrijden, is het belangrijk om eerst andere vochtproblemen op te lossen. Vocht is namelijk een voedingsbron voor schimmelvorming. Er zijn verschillende methodes om schimmels te verwijderen. Onze vochtbestrijding expert kijkt welke methode in uw woning het beste werkt en voert de klus en ander vochtwering voor u uit tegen lage prijzen. Vul daarom nu het contactformulier in.

vochtproblemen bestrijden

Contact met een vochtspecialist

Heeft u vochtproblemen en wilt u dit op laten lossen? Heeft u bijvoorbeeld last van optrekkend vocht of schimmel op uw muren dat u wilt laten verwijderen? Wilt u uw kelder waterdicht maken of wilt u andere vormen van vochtwering uit laten voeren? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij voeren allerlei vormen van vochtbestrijding tegen een gunstig uurtarief en zorgen voor kelderdichting voor u uit en zorgen ervoor dat u geen last meer heeft van water. Wij leveren de beste service op het gebied van vochtbestrijding en dit tegen de laagste prijzen. Neem daarom contact met ons op en vul het offerteformulier op deze pagina in.

Benieuwd naar de mogelijkheden & prijzen?

Bespaar op de kosten en vergelijk offertes!

Gratis offertes aanvragen