gevel impregneren

Kosten zandstralen

De kosten voor het zandstralen van uw gevel verschilt per vakman. Gemiddeld betaalt u hiervoor rond de €15,- per m², maar wilt u zeker weten wat het gaat kosten dan raden we aan een offerte op maat aan te vragen. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u meerdere prijsopgaven van experts in uw regio. Vergelijk en kies het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot 40%!

Op deze pagina krijgt u een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten voor zandstralen. U krijgt een aantal prijsvoorbeelden te zien én we geven u handige tips om te besparen op de kostprijs!

Voordelen van onze service

  • Transparantie over de gemiddelde kostprijs.
  • Zelf keuze voor vakmannen met het beste aanbod en verzekerd van een eerlijke prijs.
  • De offerteservice is gratis én vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

kosten zandstralen

Navigeer op deze pagina direct naar:

Wat kost zandstralen?

Zandstralen kost ongeveer €750,- voor een muur van 50 m². Deze methode is geschikt om hardnekkig vuil, zoals graffiti, te verwijderen. Veel mensen combineren het zandstralen met impregneren, om de schone uitstraling langer te behouden. Dit kost ongeveer €400,- voor 50 m².

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Gevel zandstralen gemiddelde kosten in 2024

Type gevelreiniging Type vervuiling Gemiddelde prijs* (50m2)
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijv. graffiti) €750,-
Chemisch reinigen Zware aanslag (bijv. roest) €750,-
Stoom reinigen Matige aanslag (bijv. mos) €250,-
Impregneren n.v.t. €400,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!


Besparen op de kosten van zandstralen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de kostprijs!


Wat kost zandstralen per m²?

Als u uw huis laat zandstralen ligt de prijs rond de €15,- per m². Laat u de muur na het reinigen ook impregneren, dan betaalt u hier gemiddeld €8,- per m² voor. Zandstralen wordt alleen gedaan als uw gevelmuur geschikt is en het gaat om hardnekkige vervuiling.

Kosten zandstralen per m² in 2024

Soort kosten Type vervuiling Gemiddelde prijs per m²*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bijv. graffiti) €15,-
Chemisch reinigen Zware aanslag (bijv. roest) €15,-
Stoom reinigen Matige aanslag (bijv. mos) €5,-
Impregneren n.v.t €8,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Hoe zijn de kosten van zandstralen opgebouwd?

De prijzen voor zandstralen zijn opgebouwd uit een aantal factoren. Zo spelen de arbeidskosten een grote rol, maar hangt ook de gekozen techniek en de kwaliteit van de gevel af.

Hieronder leest u over de verschillende factoren die een invloed hebben. Benieuwd naar de prijs om uw gevel te zandstralen? Vraag dan gratis offertes aan!

zandstralen

Arbeidskosten

Wist u dat ongeveer 80% van de totaalprijs bestaat uit de arbeidskosten? Het is belangrijk om te weten dat elke gevelexpert zijn eigen tarief bepaalt. Het kan dus voorkomen dat de prijs per vierkante meter flink verschilt! We raden u daarom altijd aan om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Soort vervuiling

Het type vervuiling heeft een grote invloed op de uiteindelijk gebruikte techniek. Ook bij zandstralen zijn er verschillende toepassingen. Het verwijderen van graffiti vereist bijvoorbeeld een ander straalmiddel dan wanneer u van de vergrauwing op de gevel af wilt. Het uiteindelijke straalmiddel heeft ook een invloed op de prijs.

Gevel impregneren

Veel vakmannen bieden verschillende werkzaamheden aan. Zo kunt u er onder meer voor kiezen om zandstralen en impregneren te combineren tegen een scherpe prijs. De prijs per vierkante meter daalt namelijk als u meerdere werkzaamheden laat uitvoeren.

Voorrijkosten

De meeste gevelspecialisten brengen ook voorrijkosten in rekening. Dit is een kilometervergoeding. Door te kiezen voor een bedrijf bij u in de regio is het aantal kilometers zo klein mogelijk. Dit betekent ook dat de voorrijkosten zo laag mogelijk blijven!


Gevel zandstralen? Vind een goedkoop bedrijf in uw regio!

Kies de vakman met de scherpste prijs om zo tot wel 40% te besparen.


Prijs zandstralen: tips om te besparen

    Besparen op de prijs van zandstralen? Zo doet u dat:

  • Kies voor een vakman in de regio: zo zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • Voer voorbereidende werkzaamheden uit: vraag de gevelspecialist welke werkzaamheden dit zijn. Denk bijvoorbeeld aan het afplakken van ramen en kozijnen of het vervangen van kapotte gevelstenen. Door dit zelf te doen kan de vakman direct aan de slag met het stralen.
  • Regel een kwantumkorting: vraag uw buren of zij ook interesse hebben. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Dus door samen één gevelspecialist in te huren houdt u de kostprijs zo laag mogelijk.
  • Vergelijk gratis offertes: vergelijk meerdere gevelexperts in uw regio en kies de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt op deze manier op tot wel 40%!

Besparen op de kosten van zandstralen? Vraag gratis offertes aan!

gevelrenovatie

Gevel zandstralen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u uw huis zandstralen en bent u benieuwd naar de kosten? De prijs verschilt per vakman maar ligt gemiddeld rond de €15,- per m². Wilt u zeker weten wat het gaat kosten om uw gevel te stralen, vraag dan snel offertes aan.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere experts in uw regio. Vergelijk de aanbiedingen en kies voor de vakman met de scherpste prijs. Op deze manier bespaart u gemakkelijk tot 40% op de prijs van uw muur zandstralen! De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!