Gevel hydrofoberen

Hydrofoberen

Vocht wat de gevel binnendringt is vaak de aanleiding voor allerlei problemen, zoals schimmelvorming en lekkage. Gevelrenovatie in de vorm van hydrofoberen, een ander woord voor impregneren, kan dan de oplossing bieden. Vochtindringing wordt tegengegaan door impregneermiddel op de buitenmuur aan te brengen. Impregneren zorgt ervoor dat de minerale ondergrond wordt behandeld, waterindringing is dan niet meer mogelijk. Wanneer moet u hydrofoberen tijdens de gevelrenovatie eigenlijk overwegen? Als de overige bouwkundige maatregelen geen oplossing bieden. Denk aan oplossingen als het opnieuw verven of pleisteren van de gevel. Het nadeel hiervan is dat de duurzaamheid een stuk lager is dan bij het impregneren. Het hydrofoberen van de gevel kan dus een effectieve vorm van gevelrenovatie zijn!

De voordelen van onze service

  • Gegarandeerd een scherpe prijs
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Vergelijken & besparen tot 40%
  • Operatief in heel Nederland
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gratis offertes aan via het formulier. Via BK Bouw vergelijkt u snel en eenvoudig diverse vakmannen bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes en bespaar tot 40% op uw investering!
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)

gevel impregneren

Voor welke gevel geschikt?

De gevel moet bestaan uit ongeschonden metselwerk wat vrij is van scheuren. Het impregneermiddel hecht namelijk niet op scheuren. Daarnaast moet de gehele gevel uit hetzelfde materiaal opgebouwd zijn. Oude bakstenen bestaan namelijk vaak uit verschillende soorten materialen. Hierdoor wordt het middel tijdens het hydrofoberen niet gelijkmatig opgenomen in de verschillende stenen. Om die reden is het bij oude gevels vaak moeilijk om te impregneren. Daarnaast mag de buitenmuur geen vocht en zout bevatten. Vocht kan na het hydrofoberen alleen in de vorm van damp de gevel verlaten. Het vochttransport vertraagt dus na het hydrofoberen, dit kan in de winter vorstschade opleveren. Zout drukt de geïmpregneerde laag volledig los. Wel is het mogelijk om zowel het vocht- als zoutgehalte van de gevel te meten.

Voordelen

Een enorm voordeel van deze vorm van gevelrenovatie is dat de woning beschermd is tegen de weersinvloeden. Met name zure regen veroorzaakt vaak schade aan de gevel. Gevelreiniging is dan niet meer toereikend. Een goed uitgevoerd impregneerproces zorgt ervoor dat de waarde van de woning stijgt. De levensduur van de woning is verlengd en het is in de toekomst eenvoudiger om gevelreiniging uit te (laten) voeren. Voor algen en mossen is het niet meer mogelijk om de muur als woning te gebruiken. De woning is na het hydrofoberen daarnaast beter brandwerend en dus veiliger. Deze vorm van gevelrenovatie biedt dus veel voordelen.

hydrofoberen gevelrenovovatie

Hoe werkt het?

Nadat het vocht- en zoutgehalte van de gevel is gemeten kan het hydrofoberen beginnen. Door de gevel te impregneren met een hydrofoberingsmiddel wordt de gevel waterafstotend gemaakt. Wel kan de gevel nog waterdamp doorlaten, om de ademende werking van de muur te behouden. Voordat de gevel wordt geïmpregneerd is het van belang om gevelreiniging uit te (laten) voeren. De gevelreiniging zorgt ervoor dat er geen vuil tussen de impregneerlaag en de muur gaat zitten. Het hydrofoberen van uw woning is geen klus die weken gaat duren. Gemiddeld kunnen de professionals binnen een dag, afhankelijk van de oppervlakte, de gevel hydrofoberen. Voor het beste resultaat moet de muur na de gevelrenovatie wel een weekje drogen. Benieuwd naar de prijzen? Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend offertes aan.

Onderhoud na hydrofoberen

Na het hydrofoberen is het dus veel eenvoudiger om gevelreiniging uit te voeren. Wel heeft het impregneren gevolgen voor complete gevelrenovatie. Toekomstig herstelwerk aan bijvoorbeeld de voegen is lastiger, aangezien metselwerk veel minder goed hecht op een geïmpregneerde laag. Het is dus van belang om het impregneren als laatste in het proces van gevelrenovatie te doen, omdat het een blijvende afdichting is. Gevelreiniging is vaak het eerste wat tijdens het proces van gevelrenovatie wordt gedaan. Hydrofoberen is een onomkeerbare methode en er moet dus goed nagedacht zijn over de volgorde van de werkzaamheden. Neem dus altijd contact op met een professional, om uw opties te overwegen en eventuele fouten te voorkomen.

Overweegt u een gevelrenovatie expert in te schakelen?

BK Bouw hanteert scherpe prijzen voor het impregneren, zandstralen en reinigen van uw gevel.

Een onomkeerbare methode

Heeft het hydrofoberen van de gevel dan alleen maar voordelen? Nee, dat is niet het geval. Impregneren als onderdeel van gevelrenovatie is een onomkeerbare methode, dat wil zeggen dat wanneer het impregneermiddel is aangebracht, het niet meer terug te draaien is. Nadat de laag is aangebracht is toekomstig gevelonderhoud lastiger uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan voegwerk. Door de waterafstotende functie van het impregneermiddel hecht nieuw metselwerk minder goed aan de geïmpregneerde steen. Logisch natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast zijn er een aantal voorwaarden waar de gevel aan moet voldoen, voordat deze vorm van gevelrenovatie kan worden uitgevoerd.

Vrijblijvend contact

Hydrofoberen als gevelrenovatie is echt vakwerk te noemen. Het is daarom van belang om niet te kiezen voor de eerste de beste klusjesman. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor uw gevelrenovatie of gevelreiniging. BK Bouw, het netwerk van gevelspecialisten, staat voor u klaar. Het grote voordeel van het netwerk is dat u meerdere offertes krijgt toegestuurd en dus de kans krijgt om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vul daarom snel het contactformulier in! U ontvangt op korte termijn diverse offertes.

hydrofoberen gevelreiniging bkbouw