gevelreiniging

Gevelreiniging

Indien u uw woning mooi wilt houden, biedt gevelreiniging uitkomst. Het reinigen van een gevel kan u zelf doen, maar het is verstandig om een expert in te schakelen. Bij gevelreiniging komt expertise kijken. Een gevelreiniger voert diverse werkzaamheden uit. Voorbeelden hiervan zijn het reinigen en impregneren van de gevel, chemisch reinigen, zandstralen, voegen schoonmaken en uitslijpen, graffiti verwijderen en voegwerken. Benieuwd naar de prijzen van gevelreiniging? Vul het offerteformulier in en u ontvangt op korte termijn gratis offertes. Vergelijk de vrijblijvende offertes en bespaar tot 40% op de kosten.

De voordelen van onze service

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40%
  • Altijd bij u in de buurt
Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen sturen wij deze door naar maximaal 5 zorgvuldig geselecteerde bedrijven bij u uit de buurt. Op korte termijn ontvangt u diverse offertes, die u op uw gemak vergelijkt. De service is geheel vrijblijvend en gratis.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)

Impregneren

Impregneren is een manier van vochtbestrijding en het reinigen van de gevel en buitenmuren. Door een laag op de gevel en muur te spuiten, worden deze vuil- en waterafstotend en brandwerend. Dit maakt het gemakkelijker om uw gevel te reinigen en schoon te houden. Ook is het na impregneren minder snel nodig om gevelrenovatie uit te voeren, doordat de muren en gevel van uw woning goed beschermd zijn door het impregneren. Impregneren wordt met een impregneermiddel gedaan door een vakman, vaak een middel op waterbasis. Deze manier van impregneren is milieuvriendelijk en minder schadelijk voor de gezondheid dan andere vormen van gevelreiniging.

Zandstralen

Zandstralen is een vorm van gevelreiniging die eigenlijk alleen uitgevoerd kan worden door een specialist. Voert u het zandstralen niet goed uit, dan kan u uw voegen, gevel en muren beschadigen, waardoor er alleen maar meer schade ontstaat. Bij zandstralen wordt er een straalmiddel, in dit geval speciaal zand, aan water toegevoegd. Op deze manier wordt het vuil van de muur afgeschuurd, waardoor het vooral geschikt is voor zwaardere bevuiling, zoals graffiti. Na het zandstralen ziet uw gevel en muur er weer schoon uit en u bent voor een hele tijd weer klaar met gevelreiniging. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Gevel reinigen

Chemisch reinigen

Een andere vorm van gevelreiniging is chemisch reinigen. Dit is ook een redelijk agressieve vorm van gevelrenovatie, maar minder agressief dan zandstralen. Is uw woning dus niet geschikt voor zandstralen, dan is chemisch reinigen zeker een goede optie. Doordat er wel met chemische middelen worden gewerkt en doordat het middel op een bepaalde manier moet worden aangebracht, is het verstandig om voor deze vorm van gevelreiniging een specialist in te schakelen. Voor het verwijderen van graffiti is dit een goede techniek, evenals ander hardnekkig vuil zoals verf en aanslag. Vraag een specialist voor het chemisch reinigen van uw gevel.

Gevel impregneren

Voegen uitslijpen

Op het moment dat het voegwerk in slechte staat is, is het verstandig om een specialist in te schakelen voor het uitslijpen van de voegen als vorm van gevelrenovatie. Als u bijvoorbeeld uw muren wilt laten impregneren, moet het voegwerk in goede staat zijn, anders heeft het impregneren niet heel veel invloed. Daarom is het verstandig om het voegwerk te laten controleren, schoonmaken en eventueel dus uitslijpen. Het uitslijpen van de voegen laat u over aan de expert op het gebied van gevelrenovatie. Als dit namelijk niet goed wordt uitgevoerd, kan u de gehele gevel en muur beschadigen. Een vakman informeert u graag verder en voert de werkzaamheden voor u uit.

Voegen schoonmaken

Voordat een vakman aan de slag gaat met gevelreiniging zoals impregneren, is het verstandig om de voegwerken te laten controleren. Als de voegwerken niet schoon zijn of in een slechte staat, moeten deze uiteindelijk vervangen worden. Laat daarom voor het impregneren de voegen schoonmaken, of ga zelf aan de slag met het schoonmaken van het voegwerk. Op deze manier gaat de gevel en muur veel langer mee en hoeft u deze niet opnieuw te laten impregneren. U controleert gemakkelijk zelf de voegwerken voordat de specialist langskomt, of u laat het controleren en schoonmaken aan de expert op het gebied van gevelrenovatie over.

Graffiti verwijderen

Wanneer u graffiti op uw gevel of muur heeft, wilt u dit natuurlijk laten verwijderen. Hiervoor zijn verschillende technieken. Als gewoon reinigen niet meer werkt, is het verstandig om te kiezen voor een andere vorm van gevelreiniging. Denk hierbij aan zandstralen of een chemische reiniging van de gevel. Na het verwijderen van de graffiti is het verstandig om gevelreiniging zoals impregneren uit te laten voeren, zodat uw muur en woning in het vervolg beter beschermd is tegen graffiti en ander vuil. Laat het reinigen over aan een specialist, zodat u zeker weet dat alles goed gaat en u er geen werk meer aan heeft.

Bent u op zoek naar een gevelrenovatie expert?

BK Bouw heeft scherpe prijzen voor het impregneren, zandstralen en reinigen van uw gevel.

Kosten gevelreiniging

Het laten reinigen van uw woning, gevel en muren komt uiteraard met bepaalde kosten. Wel hangt het van de vorm van gevelrenovatie af. Zo zal impregneren lager zijn in de kosten dan een meer hardnekkige vorm van reinigen, zoals een chemische reiniging of zandstralen. Voegwerken laat u ook over aan een specialist op het gebied van gevelrenovatie tegen lage kosten. Wat de kosten precies worden, vertelt een specialist u graag. Neem daarom nu contact met ons op om meer informatie te krijgen over de kosten voor gevelrenovatie, gevelreiniging en voegwerken en ontvang een vrijblijvende offerte.

Contact met een specialist

Wilt u uw gevel laten reinigen? Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging? Dan helpen wij u graag verder. Via ons komt u in contact met een specialist die voor u aan de slag gaat met impregneren, graffiti verwijderen, chemisch reinigen en het schoonmaken en uitslijpen van voegen. Vul het offerteformulier in, omschrijf wat u wilt laten doen op het gebied van gevelreiniging of gevelrenovatie, of wat u wilt weten over gevelrenovatie. U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte en een specialist voert de gevelrenovatie of reiniging voor u uit.

Gevel schoonmaken