gevelreiniging

Gevelreiniging

Indien u uw woning mooi wilt houden, biedt gevelreiniging uitkomst. Het reinigen van een gevel kan u zelf doen, maar het is verstandig om een expert in te schakelen. Bij gevelreiniging komt expertise kijken. Een gevelreiniger voert diverse werkzaamheden uit. Voorbeelden hiervan zijn het reinigen en impregneren van de gevel, chemisch reinigen, zandstralen, voegen schoonmaken en uitslijpen, graffiti verwijderen en voegwerken.

Start de gratis offerteaanvraag!

Benieuwd naar de prijzen van gevelreiniging? Vul het offerteformulier in en u ontvangt op korte termijn gratis offertes. Vergelijk de vrijblijvende offertes en bespaar tot 40% op de kosten.

De voordelen van onze service

 • Scherpe prijzen
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Bespaar tot 40%
 • Altijd bij u in de buurt
Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen sturen wij deze door naar maximaal 5 zorgvuldig geselecteerde bedrijven bij u uit de buurt. Op korte termijn ontvangt u diverse offertes, die u op uw gemak vergelijkt. De service is geheel vrijblijvend en gratis.

Gratis offertes vergelijken

 • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

Kosten gevelreiniging

Het laten reinigen van uw woning, gevel en muren brengt uiteraard bepaalde kosten met zich mee. De prijs per m² is echter volledig afhankelijk van de gekozen methode. Wanneer u uw buitenmuur bijvoorbeeld laat reinigen door een chemische reiniging of door middel van stralen, dan ligt de prijs per m² tussen de €14,- en €18,-. Wanneer er sprake is van milde vervuiling, dan voldoet stoomreinigen in de meeste gevallen ook. Dit is een stuk voordeliger, hiervoor betaalt u ongeveer €8,- per m². Kiest u er ook voor om de buitenmuur hierna te laten impregneren? Dan betaalt u hiervoor gemiddeld €6,50 tot €10,- per m².

Alle gevelrenovatie kosten op een rij? Bekijk de pagina gevelrenovatie kosten en vind alle informatie in één overzicht.

Prijstabel gevelrenovatie:

Vorm van gevelreiniging Gemiddelde kosten*
Chemische reiniging of zandstralen tussen €14,-en €18,- per m²
Impregneren tussen €6.50 en €10,- per m²
Stoomreinigen gemiddeld €8,-
*Dit zijn gemiddelde kosten. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan voor meer inzicht in de totale kosten.
verwijderen vervuiling gevelreiniging

Welk type vervuiling?

Er zijn verschillende soorten vervuiling die op uw buitenmuur kunnen ontstaan. Allereerst is het mogelijk dat er op een vochtige buitenmuur mosgroei ontstaat. Dit tast het materiaal van het metselwerk aan, en u zal dit dus zo snel mogelijk moeten verwijderen. Andere mogelijkheden zijn roetaanslag, graffiti of witte aanslag. Ook klimop wordt door vele reiniging experts gezien als vervuiling. Dit ziet er misschien mooi uit, maar ook deze plant heeft een negatief effect op het metselwerk. Welke reinigingsmethode het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van het soort vervuiling op uw buitenmuur:

 • Algen of mos
 • Witte of zwarte aanslag
 • Vergrauwing van het metselwerk
 • Graffiti
vorm reinigen gevel

Welke vorm van gevelreiniging?

Wanneer u de buitenmuur wilt reinigen, dan heeft u in principe de keuze uit diverse technieken. Een expert zal u aanraden welke methode de beste keuze is om de vervuiling volledig te verwijderen. Voor het verwijderen van graffiti is stoomreinigen bijvoorbeeld niet voldoende, terwijl deze methode zwarte aanslag juist erg eenvoudig verwijdert. Er is de keuze uit onder andere:

 • Zandstralen
 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen
Na het reinigen van de buitenmuur zou u ervoor kunnen kiezen om deze ook te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat vervuiling zich niet hecht aan het oppervlak, waarna een volgende gevelreiniging erg eenvoudig is.

Impregneren

Impregneren is een manier van vochtbestrijding en het reinigen van de gevel en buitenmuren. Door een laag op de gevel en muur te spuiten, worden deze vuil- en waterafstotend en brandwerend. Dit maakt het gemakkelijker om uw gevel te reinigen en schoon te houden. Ook zorgt het impregneren voor het behoud van de kwaliteit. Uw gevel blijft op deze manier goed beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Impregneren wordt met een impregneermiddel gedaan door een vakman, vaak een middel op waterbasis. Deze manier van impregneren is milieuvriendelijk en minder schadelijk voor de gezondheid dan andere vormen van gevelreiniging.

Zandstralen

Zandstralen is een vorm van gevelreiniging die eigenlijk alleen uitgevoerd kan worden door een specialist. Wordt het gevel zandstralen niet goed uitgevoerd, dan kunnen de voegen, gevel en muren beschadigen, waardoor er alleen maar meer schade ontstaat. Bij zandstralen wordt er een straalmiddel, in dit geval speciaal zand, aan water toegevoegd. Op deze manier wordt het vuil van de muur afgeschuurd, waardoor het vooral geschikt is voor zwaardere bevuiling, zoals graffiti. Na het zandstralen ziet uw gevel en muur er weer schoon uit en u bent voor een hele tijd weer klaar met gevelreiniging. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Op zoek naar specialisten voor uw gevelreiniging?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Chemisch reinigen

Een andere vorm van gevelreiniging is chemisch reinigen. Dit is ook een redelijk agressieve vorm van gevelrenovatie, maar minder agressief dan zandstralen. Is uw woning dus niet geschikt voor zandstralen, dan is chemisch reinigen zeker een goede optie. Doordat er wel met chemische middelen worden gewerkt en doordat het middel op een bepaalde manier moet worden aangebracht, is het verstandig om voor deze vorm van gevelreiniging een specialist in te schakelen. Voor het verwijderen van graffiti is dit een goede techniek, evenals ander hardnekkig vuil zoals verf en aanslag. Vraag een specialist voor het chemisch reinigen van uw gevel.

Stoomreiniging van de gevel

Stoomreiniging is één van de mildere technieken. Hierbij wordt er stoom onder hoge druk op de buitenmuur gespoten. Door de temperatuur van het water lost de vervuiling als het ware op, waarna het eenvoudig weggespoeld wordt. Hoewel dit eenvoudig lijkt, is het toch verstandig om het stoomreinigen aan een specialist over te laten. Alleen dan bent u ervan verzekerd dat uw gevelmuur niet beschadigd raakt. Stoomreinigen wordt onder andere gedaan bij het verwijderen van vervuiling zoals roetaanslag, mos en algen. Omdat dit een relatieve milde reinigingsmethode is, is deze ook geschikt voor het schoonmaken van monumenten.

Voegen uitslijpen

Op het moment dat het voegwerk in slechte staat is, is het verstandig om een specialist in te schakelen voor het uitslijpen van de voegen. Als u bijvoorbeeld uw muren wilt laten impregneren, moet het voegwerk in goede staat zijn, anders heeft het impregneren niet heel veel invloed. Daarom is het verstandig om het voegwerk te laten controleren, schoonmaken en eventueel dus uitslijpen. Het uitslijpen van de voegen laat u over aan de expert op het gebied van gevelrenovatie. Als dit namelijk niet goed wordt uitgevoerd, kan u de gehele gevel en muur beschadigen. Een vakman informeert u graag verder en voert de werkzaamheden voor u uit.

Voegen schoonmaken

Voordat een vakman aan de slag gaat met gevelreiniging zoals impregneren, is het verstandig om de voegwerken te laten controleren. Als de voegwerken niet schoon zijn of in een slechte staat, moeten deze uiteindelijk vervangen worden. Laat daarom voor het impregneren de voegen schoonmaken, of ga zelf aan de slag met het schoonmaken van het voegwerk. Op deze manier gaat de gevel en muur veel langer mee en hoeft u deze niet opnieuw te laten impregneren. U controleert gemakkelijk zelf de voegwerken voordat de specialist langskomt, of u laat het controleren en schoonmaken aan de expert op het gebied van gevelrenovatie over.

reinigen graffiti

Graffiti verwijderen

Wanneer u graffiti op uw gevel of muur heeft, wilt u dit natuurlijk laten verwijderen. Hiervoor zijn verschillende technieken. Als gewoon reinigen niet meer werkt, is het verstandig om te kiezen voor een andere vorm van gevelreiniging. Denk hierbij aan zandstralen of een chemische reiniging van de gevel. Na het verwijderen van de graffiti is het verstandig om gevelreiniging zoals impregneren uit te laten voeren, zodat uw muur en woning in het vervolg beter beschermd is tegen graffiti en ander vuil. Laat het reinigen over aan een specialist, zodat u zeker weet dat alles goed gaat en u er geen werk meer aan heeft.

gevelrenovatie

Ernstige beschadiging? Gevelrenovatie

Wanneer uw metselwerk niet langer in optimale staat is, dan is een reiniging alleen niet voldoende. Schakel dan een expert in op het gebied van gevelrenovaties. U bent toe aan een renovatie wanneer u opmerkt dat er scheuren in de gevel ontstaan, of als er stenen afbrokkelen. Tijdens een gevelrenovatie worden de beschadigde stenen hersteld en vervangen, en kan ook het voegwerk vernieuwd worden. Een renovatie wordt vaak gecombineerd met een gevelreiniging, omdat dit een optimaal resultaat oplevert. Zo zorgt u namelijk voor een prachtige, nieuwe uitstraling en bent u tegelijk verzekerd van een optimale isolatie en bescherming.

Gevelreiniging zelf doen?

Wanneer u een stoomreiniger heeft dan is het wellicht een aantrekkelijk idee om de gevelreiniging zelf uit te voeren. Wij raden u echter aan hiervoor een specialist in te schakelen. Wanneer het gaat om hardnekkige vervuiling dan is stoomreinigen sowieso niet de beste keuze en bovendien zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden. Zo bent u bijvoorbeeld verplicht om alle vervuiling in het water weer op te vangen, en dit op de juiste wijze te lozen. Dit alleen is zonder de juiste materialen enorm lastig. Een specialist kan dit voor u doen.

Voordelen inschakelen reinigingspecialist

 • Uw gevel ziet er weer stralend uit
 • U bespaart uzelf een hoop moeite, tijd en energie
 • De werkzaamheden zijn binnen een werkdag afgerond
 • Graffiti
aanvragen offertes gevelreiniging

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw gevel laten reinigen? Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van gevelreiniging of bent u benieuwd naar de exacte kosten? Dan helpen wij u graag verder! Via ons netwerk komt u namelijk in contact met diverse specialisten uit uw regio. Zij zullen uw buitenmuur reinigen, impregneren en eventueel zelfs volledig renoveren! Vul het offerteformulier in, geef een duidelijke omschrijving van uw opdracht en bespaar tot wel 40% op de totale kosten! Deze service is gratis en geheel vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit. Waar wacht u nog op?