optrekkend vocht bestrijden

Optrekkend vocht bestrijden

Ziet u vochtplekken verschijnen onderop een muur van uw woning? Dan heeft u waarschijnlijk last van optrekkend vocht. Dit opstijgende grondvocht kan voor veel problemen zorgen. Daarover leest u alles op deze pagina.

Het is altijd verstandig om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. Die zorgt ervoor dat het opstijgend vocht doeltreffend en definitief wordt aangepakt. Door het snel inhuren van een vakman voorkomt u hoge kosten door grote vochtproblemen.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt binnen enkele dagen een aantal prijsopgaven van vochtbestrijders bij u uit de buurt. Door deze te vergelijken weet u zeker dat u een goede prijs betaalt!

Voordelen van de offerteservice

  • U kiest eenvoudig voor de vochtspecialist die het best bij uw wensen past: die met de laagste prijs of de vakman die het eerst tijd voor uw klus heeft.
  • U vindt altijd een vakman in de buurt, waardoor de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
  • Door te vergelijken krijgt u altijd kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken

optrekkend vocht binnenmuur

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat zich voordoet wanneer grondwater zich door de muren van uw woning omhoogtrekt. Dit probleem komt vooral bij oudere woningen voor. Woningen van na de jaren ’80 zijn voorzien van een waterkering en hebben daardoor geen last van opstijgend vocht.

Hoe herkent u opstijgend vocht?

Optrekkend vocht ziet u vaak aan vocht en vlekken aan de onderkant van muren. Soms komen plinten los, of bladert de verf of het behang van de muur. Ook kunnen terugkerende waterplassen in uw kelder voorkomen. Als u niet snel ingrijpt gaan de natte plekken schimmelen. De schimmelplekken ziet u vaak goed zitten en ze verspreiden ook een muffe geur.

Wanneer u vochtplekken in uw woning ziet, is het altijd verstandig om een vakman in te schakelen om een vochtdiagnose te doen. Er zijn namelijk verschillende soorten vochtproblemen, die elk een eigen aanpak hebben. Met de juiste diagnose rekent de specialist op de juiste manier af met uw vochtprobleem.

Wilt u de exacte kosten om opstijgend vocht te laten bestrijden door een specialist weten? Vergelijk gratis offertes!

Lees hier meer over vocht in huis.

Optrekkend vocht bestrijden: kosten

Wat kost het bestrijden van opstijgend vocht in een binnenmuur? Er zijn verschillende methodes om een buitenmuur waterdicht te maken. De eerste methode is injecteren. Deze methode kost ongeveer €100,- per strekkende meter. De tweede methode is onderkappen. Onderkappen kost meer dan injecteren, namelijk €100,- tot €150,- per strekkende meter, maar is wel een definitieve oplossing. Daarnaast kunt u ook kiezen voor Carebrick, met een gemiddelde prijs van €115,- per m².

In de volgende tabel vindt u een handig prijsoverzicht. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk. Daarover vindt u onder de tabel meer informatie.

Opstijgend vocht behandelen: kostprijs 2024

Methode Prijs per lopende meter*
Injecteren €100,-
Onderkappen €100,- tot €150,-
Carebrick €115,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te vergelijken.

Alle informatie over vochtbestrijding.

optrekkend vocht in muur bestrijden

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

    De totaalprijs van optrekkend vocht bestrijden is opgebouwd uit een aantal elementen. Hoe is de prijs opgebouwd?

  • De keuze voor de bestrijdingsmethode. Onderkappen is bijvoorbeeld duurder dan injecteren, maar onderkappen is een permanente oplossing, waar injecteren na verloop van tijd herhaald moet worden.
  • Alleen vochtprobleem of ook schimmel? Als er ook sprake van schimmelvorming is, is er ook meer schade aan uw woning, waardoor de kosten hoger liggen.
  • De uurprijs van de vakman. Alle vochtspecialisten hanteren eigen tarieven voor hun arbeid. Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u een eerlijke prijs betaalt.

Besparen op de kosten van optrekken vocht bestrijden?

Vergelijk offertes en ga voor de vakman met de beste prijs!

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Er zijn verschillende methodes om optrekkend vocht te behandelen, namelijk muren injecteren, muren onderkappen of het Carebrick-systeem. Alle methodes hebben voor- en nadelen en natuurlijk een eigen prijskaartje.

De beste methode voor vochtbestrijding is afhankelijk van uw situatie en uw budget. Hieronder vindt u meer informatie. Ook kunt u een vakman om meer informatie of deskundig en persoonlijk advies vragen.

optrekkend vocht binnenmuur bestrijden

Muren injecteren: vochtwerend middel

Bij deze methode spuit de vakman een vochtwerend middel in de muur over de gehele lengte. Daarvoor boort hij eerst kleine gaatjes, waar hij later buisjes met het middel in spuit. De gaten moeten op dezelfde afstand van elkaar zitten, ongeveer om de 10 centimeter. Als het middel in de gaatjes gespoten is, verspreid dat zich over de muur en zet het uit. Op die manier ontstaat een vochtwerende laag in de muur.

Injecteren heeft als nadeel dat het niet mogelijk is wanneer er scheuren in de muur zitten. Aan de andere kant is injecteren veel minder arbeidsintensief en een minder ingrijpende klus dan onderkappen. Injecteren kost gemiddeld €100,- per strekkende meter

Muren onderkappen: nieuwe waterkering

Het onderkappen van muren is een ingrijpende klus, maar wel de meest effectieve manier om optrekkend vocht te bestrijden. Hoe werkt onderkappen? De vakman plaatst meter per meter een waterdichte vochtkering in de muur. Vaak doet hij dit ter hoogte van de vloerpas. De waterkerende laag verlost u 100% zeker voorgoed van het vochtprobleem.

Omdat onderkappen een ingrijpende klus wordt het voornamelijk toegepast bij complete renovaties. Het is bovendien een tijdrovende klus. Om verzakkingen te voorkomen moet meter per meter gewerkt worden, waardoor onderkappen meer tijd kost dan injecteren. De kosten van onderkappen liggen tussen de €100,- en €150,- per strekkende meter.

Carebrick: natuurlijke verdampingsproces

Het innovatieve Carebrick-systeem gebruikt natuurlijke ventilatie om optrekkend vocht te bestrijden. Hoe werkt het? Bij Carebrick plaatst de vakman keramische kokers in de muur. De kokers worden op een horizontale lijn op ongeveer een halve meter afstand van elkaar geplaatst, op een hoogte van ongeveer 35 centimeter. Het is niet een onzichtbare oplossing, maar de kokers worden netjes afgewerkt.

De kokers zorgen vervolgens voor ventilatie in de muur. Vocht dat zich in de muur bevindt wordt afgevoerd door deze ventilatie. Niet alleen wordt de muur minder vochtig, ook in huis merkt u dat de luchtvochtigheid daalt. Carebrick laat u plaatsen voor een prijs van gemiddeld €115,- per strekkende meter.

Specialist gezocht voor optrekkend vocht bestrijden?

Er is altijd een goede en betaalbare vakman in de buurt!

Injecteren of onderkappen?

Het doel van injecteren en onderkappen is hetzelfde: een waterdichte laag aanbrengen in een muur. Maar wanneer kiest u nu voor injecteren en wanneer is onderkappen de beste keuze?

Onderkappen is de meest effectieve en permante methode om optrekkend vocht in een muur te bestrijden. Toch wordt deze oplossing vaak alleen toegepast bij een grote woningrenovatie. Onderkappen is namelijk een zeer arbeidsintensieve en tijdrovende klus, omdat meter per meter gewerkt moet worden.

Injecteren gaat een stuk sneller. Het is meestal mogelijk deze klus binnen één of enkele dagen af te ronden. Daarnaast is injecteren goedkoper dan onderkappen. Wel is het belangrijk om een vakman in te schakelen om zeker te weten dat er geen gaten in de waterkerende laag zitten.

Doe-het-zelf: verstandig of niet?

Bij vochtplekken denkt men vaak dat het gemakkelijk zelf op te lossen is. Met een nieuwe laag verf of een nieuwe plint lijkt het probleem ook even verdwenen. Toch is het altijd belangrijk om het onderliggende vochtprobleem aan te pakken. Een vochtspecialist voert altijd een vochtdiagnose uit, om nauwkeurig vast te stellen waar het probleem zich voordoet.

Het bestrijden van optrekkend vocht willen sommige mensen ook zelf uitvoeren. Dat is echter niet aan te raden. Muren onderkappen vraagt om een gespecialiseerde vakman, die ervoor zorgt dat uw woning niet verzakt. Bij het injecteren van muren is het belangrijk dat het juiste vochtwerende middel gekozen worden. Een specialist maakt altijd de juiste keuze en zorgt ervoor dat er geen gaten in de vochtwerende laag zitten.

opstijgend vocht bestrijden

Besparen? Gratis vochtbestrijding offertes vergelijken!

100w. Inschakelen vochtspecialist, voordelen van offerteservice en een cta.
Heeft u last van optrekkend vocht? Dat is heel vervelend! Niet alleen loopt de constructie van uw woning gevaar door het vocht, ook uw gezondheid heeft te lijden onder de vochtige omgeving. Daarnaast ontstaan er snel schimmelplekken wanneer u niet snel ingrijpt. Met een vochtspecialist bent u verzekerd van een snelle en effectieve vochtbestrijding.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod, ziet u snel welke vakman de beste deal heeft. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!