optrekkend vocht bestrijden

Optrekkend vocht bestrijden

Vochtproblemen wilt u zo snel mogelijk opgelost hebben. Optrekkend vocht is één van de meest voorkomende vormen van vochtproblemen. Gelukkig is optrekkend vocht goed te bestrijden. Er bestaan diverse manieren om deze problematiek te behandelen. Denk hierbij aan het impregneren of injecteren van muren en kelderdichting.

Een specialist gaat aan de slag met het bestrijden van optrekkend vocht, zodat u er geen last meer van heeft en geniet van een woning zonder schimmel of andere vochtproblemen. Op zoek naar een vochtspecialist?

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na het invullen van het offerteformulier een aantal gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio. Vergelijk deze offertes en bespaar op de kosten! Deze offertedienst is uiteraard zonder verdere verplichtingen.

De voordelen van onze service

  • Scherpe prijzen
  • Kies een specialist bij u in de buurt
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Wat voor woning heeft u? (*)
Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht of vochtige muren komen vaak voor in oudere huizen. Vroeger werd er nauwelijks rekening gehouden met vochtproblemen en hier is vaak geen waterkering toegepast. Hierdoor trekt het water uit de grond in de muren, waardoor u last krijgt van optrekkend vocht en andere vochtproblemen zoals een vochtige kelder en schimmel. Gelukkig zijn er diverse manieren van het bestrijden van deze vochtproblemen. Het is ook verstandig om optrekkend vocht zo snel mogelijk te bestrijden, aangezien het serieuze schade kan aanbrengen aan de fundering en muren van uw woning. Schakel daarom zo snel mogelijk een vakman in voor kelderdichting of het impregneren of injecteren van uw muren.

Hoe kunt u opstijgend vocht herkennen?

Er zijn meerdere zaken waaraan u vochtproblemen kunt herkennen. Zo veroorzaken vochtproblemen beslagen ramen, een muffe lucht en stucwerk dat loslaat. Ook is het mogelijk dat u last krijgt van rottend houtwerk, schimmel, natte plekken of ongedierte. Optrekkend water herkent u vooral aan het loslaten van stucwerk, vochtige plekken op de muren en plinten en schimmel. Komen deze herkenningspunten u bekend voor? Schakel dan zo snel mogelijk een specialist in om opstijgend vocht of andere vochtproblemen te bestrijden of behandelen. Voor meer informatie over het zelf bestrijden, zoals impregneren of injecteren, helpen wij u ook graag verder.

Vochtproblemen behandelen

Optrekkend vocht behandelen

Het bestrijden van optrekkend vocht of andere vochtproblemen kan op meerdere manieren. Vaak is het afhankelijk van de staat van de vochtproblemen, waar ze zitten en wat uw wensen zijn. De meest gebruikte manier van bestrijden is injecteren. Hierbij wordt een vochtwerend middel in de muren gespoten. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor impregneren, om de buitenmuur en gevel vuil- en waterafstotend te maken. Ook is het een optie om te kiezen voor kelderdichting, zodat vocht uit de grond geen kans meer heeft. Zo lost u vochtige muren en schimmel gemakkelijk op en wordt de luchtvochtigheid in huis verbeterd. Een vakman helpt u graag verder met vochtbestrijding.

Vochtige muren

Impregneren of injecteren?

Er zijn vele manieren voor het bestrijden van vochtproblemen. Impregneren en injecteren zijn vooral de meest bekende vormen en deze worden het vaak toegepast bij het bestrijden of behandelen van vochtproblemen. Bij impregneren wordt een laag op de buitenmuur en gevel gespoten, waardoor de buitenmuur en gevel vuil- en waterafstotend wordt. Bij injecteren wordt er een vochtwerend middel tussen de muren gespoten, waardoor optrekkend vocht geen kans meer heeft. Vooral bij injecteren wordt de luchtvochtigheid in huis veel beter, impregneren is vooral een oplossing om problemen te voorkomen. Het is daarom verstandig om eerst te bestrijden en daarna behandelen, dus eerst kelderdichting en injecteren, daarna impregneren.

Last van opstijgend vocht in huis? Schakel een vakman in!

Optrekkend vocht bestrijden? Onze vochtexpert helpt bij vochtproblemen en gaat aan het werk met impregneren, injecteren of kelderdichting!

Kelderdichting

Doordat er vroeger minder rekening gehouden werd met vochtproblemen, ontstaan deze veelal in de kelder. Water uit de grond wordt opgenomen door de muren, waardoor er schimmel ontstaat en u last krijgt van vochtige muren. Om deze problemen te bestrijden of behandelen laat u kelderdichting uitvoeren. Een vochtexpert gaat aan het werk met de werkzaamheden voor kelderdichting, zodat u geen last meer heeft van problemen en de luchtvochtigheid in huis verbeterd wordt. Voor meer informatie over kelderdichting of andere vochtwering, zoals bijvoorbeeld het behandelen van de buitenmuur en gevel, neemt u contact met ons op.

Kom in contact met een vochtspecialist

Heeft u last van optrekkend vocht en wilt u dit laten bestrijden? Bent u op zoek naar een manier van het behandelen van uw buitenmuur en gevel tegen water of wilt u meer weten over een goede luchtvochtigheid in huis? Dan helpen wij u graag verder. Onze vochtexpert gaat aan het werk met het bestrijden van de problemen die u heeft in huis, zoals optrekkend water. Om in contact te komen met een vochtexpert vult u het offerteformulier op deze pagina in. U ontvangt gratis diverse offertes zodat u gemakkelijk diensten kunt vergelijken. Wij helpen u graag verder tegen scherpe prijzen.

Vochtproblemen behandelen prijzen