gevel voegen

Veelgestelde vragen

Wat is een gevelrenovatie precies? Hoeveel kost een gevelrenovatie? En wanneer moet ik mijn gevel laten reinigen? Deze en andere veelgestelde vragen hebben wij hieronder voor u gebundeld. Zo vindt u gemakkelijk het antwoord op uw vraag! Wilt u liever gelijk gratis offertes ontvangen en vergelijken?

Start nu de offerteaanvraag!

Op deze pagina geven we u antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot gevelrenovatie, voegwerk, impregneren, gevelbekleding en gevelreiniging.

Hoe werkt gratis offertes vergelijken?

 • Stap 1. Geef een duidelijke omschrijving van uw probleem
 • Stap 2. U ontvangt tot 5 gratis offertes van experts bij u in de buurt
 • Stap 3. Kies de vakman met het beste aanbod
 • Stap 4. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Zit er niets tussen? Dan zit u nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken


Navigeer op deze pagina naar de veelgestelde vragen & antwoorden over:

gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Is uw gevel in slechte staat? Misschien is een gevelrenovatie iets voor u. Met een gevelrenovatie knapt u de gevel flink op: hiermee verbetert u de uitstraling van uw woning én verhoogt u de kwaliteit van de gevel! Zo bent u de komende jaren weer verzekerd van een sterke en stralende gevelmuur.

Wat is een gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie bestaat uit verschillende werkzaamheden die de kwaliteit en het uiterlijk van uw gevel verbeteren. Werkzaamheden die bij een gevelrenovatie horen zijn: voegwerk vervangen, gevelstenen vervangen, nieuwe dorpels plaatsen en gevelbekleding aanbrengen. Met een gevelrenovatie voorkomt u grotere schade en daarmee bespaart u dus een hoop geld.

Waarom gevelrenovatie uitvoeren?

Een gevelrenovatie verbetert de kwaliteit én verlengt de levensduur van uw buitenmuur. Door op tijd een gevelrenovatie uit te voeren, voorkomt u vochtproblemen door regendoorslag. Zo voorkomt u grotere problemen en bespaart u op de renovatiekosten. Welke gevelwerken u tijdens een gevelrenovatie aan laat pakken, is afhankelijk van uw probleem.

Waarom gevelrenovatie uitvoeren?

Een gevelrenovatie verbetert de kwaliteit én verlengt de levensduur van uw buitenmuur. Door op tijd een gevelrenovatie uit te voeren, voorkomt u vochtproblemen door regendoorslag. Zo voorkomt u grotere problemen en bespaart u op de renovatiekosten. Welke gevelwerken u tijdens een gevelrenovatie aan laat pakken, is afhankelijk van uw probleem.

Wanneer is gevelrenovatie nodig?

Een gevelrenovatie is nodig als de gevel in slechte staat verkeerd. Dus: als de voegen afbrokkelen, het metselwerk loslaat of als er stenen in het metselwerk zijn ontstaan. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een gevelrenovatie uit te voeren om de uitstraling van uw woning te verbeteren.

Wat kost gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie kost gemiddeld €6,50,- tot €15,- per m². Op een muur van 100m² is dat een totaalprijs van gemiddeld €650,- tot €1.500,- Het vervangen van stenen kost ongeveer €10,- tot €15,- per m² en voor het vervangen van voegwerk betaalt u gemiddeld €11,- per m².

Hoe ontstaan scheuren in muren?

Scheuren in muren ontstaan onder andere door aardgaswinning, een verzakking of door trillingen van een drukke straat in de buurt. Toch heeft een scheur niet altijd een externe oorzaak: soms ligt het probleem in de constructie van uw woning. Een nieuwbouwhuis gaat bijvoorbeeld nog ‘werken’ waardoor er scheuren ontstaan.

Lees hier meer over scheuren in muren.

Hoe scheuren in muren herstellen?

 • Stap 1. De gevelwerken expert begint met het uithakken van de voegen
 • Stap 2. Hij verwijdert oude, kapotte stenen
 • Stap 3. De vakman brengt een anker aan ter versteviging
 • Stap 4: Hij plaatst nieuwe stenen terug en begint met voegen
voegwerk

Voegwerk

Het voegwerk is een belangrijk onderdeel van het metselwerk. U beseft het misschien niet direct, maar het heeft een grote invloed op de uitstraling van uw woning! Wist u dat u met de juiste voegwerken kleine oneffenheden kunt verbergen? Hieronder leest u de antwoorden op veel gestelde vragen over het voegwerk.

Wanneer voegwerk vervangen?

Als uw voegen beschadigd zijn, moet u het voegwerk te vervangen. Dit merkt u bijvoorbeeld als de voegen beginnen af te brokkelen. Beschadigde voegen verslechteren de uitstraling van uw huis, vergroten de kans op vochtproblemen en kunnen de gevelstenen aantasten.

Lees hier meer over het voegen van de gevel.

Hoe voegen verwijderen?

Er zijn twee manieren om de voegen te verwijderen:
 • Uithakken met behulp van een hakhamer
 • Uitslijpen met behulp van een slijptol

Het uithakken van een hakhamer moet heel secuur gebeuren. Nadeel van deze methode is dat er meer puin overblijft.

Hier leest u meer over het verwijderen van voegen.

Welke kleur voeg voor gevel?

Met een lichte voegkleur ligt de nadruk op de stenen van het metselwerk, bij een donkere voegkleur ligt de nadruk op de voeg. Welke kleur voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Bestaat uw metselwerk uit bijzondere stenen? Kies dan een lichte kleur.

Wat kost gevel voegen per m²?

Het vervangen van het bestaande voegwerk kost gemiddeld €40,- tot €42,- per m², afhankelijk van de gekozen methode. Een platvolvoeg wordt het meest gebruikt en kost ongeveer €10,- per m². Voor een snijvoeg lopen de kosten op tot gemiddeld €55,- tot €85,- per m².
gevel impregneren

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel is de laatste stap van de gevelrenovatie. Met impregneren brengt de vakman een bescherming laag aan op het metselwerk. Dit is niet zichtbaar en verandert de uitstraling van uw huis niet, maar zorgt er wel voor dat vervuiling minder makkelijk aan het oppervlak hecht. Daarnaast verbetert het de uitstraling van uw gevel en het impregneermiddel is brandwerend. Meer weten over gevel impregneren? Lees verder dan verder op onze speciale aangemaakte pagina over gevel impregneren.

Hoe gevel impregneren?

 • Stap 1: zorg dat de gevel goed schoon is en leg afdekmateriaal onder de gevel.
 • Stap 2: draag beschermende kleding en vul de drukspuit met het impregneermiddel
 • Stap 3: Deel de buitenmuur op in vlakken en start bovenaan.

Wat kost gevel impregneren?

Impregneren kost gemiddeld €9,50,- per m². Op een gevel van 100 m² ligt de totaalprijs rond de €950,-. Houd er rekening mee dat u de gevel moet reinigen. Voor impregneren en een gevelreiniging betaalt u gemiddeld €19,50 per m². Dit komt op een muur van 100 m² uit op €1.950,-.
gevelbekleding

Gevelbekleding

Wilt u de uitstraling van uw woning verbeteren en tegelijkertijd de isolatie verhogen? Het aanbrengen van gevelbekleding is een vorm van gevelrenovatie die het uiterlijk van uw huis volledig verandert. U heeft de keuze uit onder andere pvc en hout. Daarnaast zijn er ook tal van andere materialen geschikt als gevelbekleding. Meer weten? Hieronder staan de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen met betrekking tot gevelbekleding.

Waarom gevelbekleding?

Gevelbekleding verbetert de uitstraling van uw huis, beschermt uw gevel tegen neerslag en zorgt voor een betere isolatie. Bovendien heeft gevelbekleding over het algemeen minder onderhoud nodig dan de originele gevel, zeker als het om een oudere woning gaat.

Welke gevelbekleding kiezen?

De twee meest gekozen soorten gevelbekleding zijn kunststof en hout. Kunststof heeft een lange levensduur, is relatief goedkoop en vereist nauwelijks onderhoud. Door de moderne uitstraling is het erg geschikt voor nieuwe woningen. Hout heeft een warmere uitstraling en is gemakkelijk van kleur te veranderen. Wel vereist het meer onderhoud.

Wat kost gevelbekleding?

Kunststof gevelbekleding kost ongeveer €75,- tot €125,- per m², inclusief plaatsing. Voor houten gevelbekleding ligt de prijs rond de €100,- tot €150,- per m². Steenstrips kosten ongeveer €150,- tot €200,- per m² en voor gevelbekleding van aluminium ligt de prijs per m² rond de €100,- tot €200,- per m².

Welke isolatie achter gevelbekleding?

Achter gevelbekleding gebruiken vakmannen meestal isolatieplaten: PIR- en PUR-isolatieplaten zijn vooral erg geschikt voor het gebruik bij gevelbekleding. Het voordeel van PIR-isolatieplaten is dat ze erg dun zijn, waardoor het de gevel niet veel dikker maakt. Andere mogelijkheden zijn XPS-platen, en soepele isolatieplaten van glaswol.
gevelreiniging

Gevelreiniging

Is uw gevel vervuild? Tijd voor een gevelreiniging! Een vakman past de gevelreiniging altijd aan, aan de ondergrond. Is uw gevel verouderd en in slechte staat, dan werkt de vakman heel zorgvuldig. Er zitten veel regels aan een gevelreiniging: wist u dat u al het vervuilde water moet opvangen?

Wat is gevelreiniging?

Een gevelreiniging is het verwijderen van vervuiling op gevels. Een gevelreiniging verbetert de uitstraling van uw woning en verhoogt de waarde van het pand. Bovendien voorkomt een gevelreiniging beschadigingen. Er zijn verschillende manieren om de gevel te reinigen: hogedrukreiniging, chemische reiniging, stoomreiniging of zandstralen.

Lees hier meer over gevelreiniging.

Gevelreiniging, wanneer is het nodig?

Een gevelreiniging is nodig op het moment dat uw gevel flink vervuild is. Vaak ziet uw huis er hierdoor slordiger uit. Een gevelreiniging wordt vaak uitgevoerd in het geval van mosgroei, graffiti en witte uitslag. Daarnaast is het goed voor de kwaliteit om een gevelreiniging elke 5 jaar te herhalen.

Gevelreiniging hoe doe je dat?

De vakman bepaalt eerst de soort vervuiling op uw muur. Aan de hand van de vervuiling én de staat van uw gevel kiest hij de juiste reinigingsmethode. Zo voorkomt hij schade aan uw gevelmuur. Daarna gebruikt bij een spuit om het reinigingsmiddel op de muur te spuiten.

Wat kost gevelreiniging?

Een gevelreiniging kost gemiddeld €7,- tot 18,- per m², afhankelijk van de gekozen methode. Hogedruk reiniging is de meest voordelige optie, dit kost gemiddeld €7,- per m². Zandstralen kost ongeveer €13,- per m² en voor een chemische reiniging liggen de kosten rond de €18,- per m².

Hoe zelf gevel reinigen?

 • Stap 1. Stel vast om welke vervuiling het gaat
 • Stap 2. Houd rekening met de steensoort en gevelafwerking
 • Stap 3. Reinig de gevel met de gekozen methode.
 • Stap 4. Impregneer de muur om vervuiling in de toekomst te voorkomen

Hoe graffiti verwijderen?

Om graffiti te verwijderen moet u de verf als het ware wegschuren. Dit doet u zelf het beste met speciale reinigingsmiddelen. Houd er wel rekening mee dat graffiti erg hardnekkig is, en het reinigen de muur kan beschadigen. Meer weten? Op onze speciaal aangemkaate pagina leest u alles over graffiti verwijderen

Wat kost graffiti verwijderen?

Het verwijderen van graffiti kost ongeveer €10,- tot €20,- per m². Laat uw muur na het reinigen direct impregneren. Dit maakt het schoonmaken van graffiti in de toekomst een stuk gemakkelijker
en dus goedkoper. Door het impregneren hecht de graffiti namelijk niet aan de ondergrond.

Wat kost gevel zandstralen?

Het zandstralen van uw gevel kost gemiddeld €10,- tot €20,- per m². Op een gevel van 40 m² ligt de totaalprijs in dat geval rond de €400,- tot €800,-. Het zandstralen is een relatief agressieve methode van reiniging en is daarom niet geschikt voor elk type gevel.