verwijderen graffiti

Graffiti verwijderen

Graffiti is een prachtige vorm van kunst, zolang het uiteraard maar niet op uw eigen gevel gespoten is! De realiteit is dat verfspuiters daar helaas geen boodschap aan hebben. U vindt het daarom overal terug: in winkelstraten van grote steden, op garages en zelfs op de gevels van huizen en bedrijven! Het verwijderen van graffiti is daarom vaak een noodzakelijk kwaad.

Zelf graffiti weghalen? Helaas is dit nagenoeg onmogelijk. Bespaar uzelf daarom een hoop tijd en energie, en laat een grondige gevelreiniging uitvoeren door één van de specialisten uit ons netwerk. Vergelijk gratis offertes en bespaar zo op de kosten voor het reinigen!

Start de gratis offerteaanvraag!

Offertes vergelijken: uw voordeel

  • De beste kwaliteit voor de scherpste prijzen
  • Krijg een duidelijk inzicht in de kosten van diverse aanbieders
  • Bespaar tot 40% op de kosten

Gratis offertes vergelijken

methodes voor reiniging

Welke reinigingsmethode?

Welke methode het meest effectief is om graffiti te verwijderen verschilt per situatie. Het hangt van diverse factoren af, denk aan de ondergrond, het soort verf wat gebruikt is en de grootte van de gevel. De meest gebruikte methodes om graffiti weg te werken zijn: reinigingsmiddelen, stoomcleanen, chemisch reinigen en stralen. Het gebruik van een reinigingsmiddel is vaak geschikt als het om een erg kleine oppervlakte gaat. Graffiti verwijderen door stoomcleanen is al iets agressiever. Hete stoom wordt tegen de gevel gespoten om de verf op te lossen. Chemisch reinigen zorgt voor een chemische reactie, waardoor de verf langzaam maar zeker oplost. Stralen, ook wel zandstralen genoemd, is de meest agressieve methode, maar daardoor wel erg effectief om de verf volledig weg te stralen van de gevel.

  • Stoomcleanen: geschikt bij lichte vervuiling, zoals algen of mosgroei
  • Chemisch reinigen: wordt gebruikt om vervuiling zoals roet of verfresten te verwijderen
  • Zandstralen: verwijdert hardnekkige vervuiling op de muur, zoals graffiti

Kosten graffiti verwijderen

Voordat u een specialist inschakelt voor het reinigen van uw muur, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten. De kosten zijn voor een groot deel afhankelijk van de arbeidskosten. Omdat dit per specialist verschilt, kunnen de kosten ook flink verschillen. De prijzen in onderstaande tabel zijn dan ook een indicatie. Als u zeker wilt weten wat u gaat betalen, dan is het aan te raden om meerdere offertes aan te vragen. Eén van de beste methodes om graffiti te verwijderen is het zandstralen van de muur. Dit kost ongeveer €10,- tot €20,- per vierkante meter. Als u een muur van ongeveer 30 vierkante meter laat zandstralen, dan liggen de totale kosten tussen de €300,- en €600,-.

Prijstabel: verwijderen graffiti

Reinigingsmethode voor graffiti Gemiddelde prijs per m² (incl. arbeids- en materiaalkosten)
Stoomcleanen €5,- tot €15,-
Gebruik van reinigingsmiddel €5,- tot €15,-
Stralen €10,- tot €20,-

Lelijke graffiti op uw gevel?

Laat de graffiti verwijderen door een vakman. Vergelijk en bespaar op de kosten!

gevel stralen

Verwijderen van beton en steen

Eén van de meest belangrijke factoren die invloed heeft op de reinigingsmethode van graffiti is de ondergrond. Veel mensen denken zelf de verf te kunnen verwijderen door diverse reinigingsmiddelen te gebruiken. Dit verergerd vaak de situatie, de verf op de gevel verdunt en trekt zich in een groter oppervlakte. Het is over het algemeen dus beter om een expert in te schakelen. Vooral als het om een grotere oppervlakte gaat die besmeerd is met verf. Mocht het om een erg klein oppervlakte gaan, dan kunt u kiezen voor zogenaamde Superstripper. Dit is verfafbijtpasta die uitstekend is voor het reinigen van een stenen oppervlakte. Bleekgel is effectief om zogenaamde graffiti shadows weg te werken.

chemisch reinigen hout

Verwijderen van hout

Spuitbuskunst verwijderen van hout is echter een stuk moeilijker. De bovenstaande methodes, zoals het stralen, zijn vrij agressief en tastten het hout dus aan. Voor het verwijderen van de verf van het hout moeten dus andere middelen ingezet worden. Doordat de verf diep in het hout trekt zijn de klassieke graffiti removers niet effectief. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf graffiti weg te halen van beton en steen, maar als het om hout gaat is dat helaas niet mogelijk. Het is dan van belang om een professional in te schakelen die de graffiti grondig verwijdert van de gevel. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan via het formulier op deze pagina vrijblijvend diverse offertes aan.

Preventie

Als u slachtoffer bent geweest van muurkladderij, dan is het fijn dat het kunstwerkje de week daarop niet weer op uw gevel staat. Er bestaat gelukkig effectieve preventie tegen graffiti. Door speciale, transparante coating op de muur aan te brengen is het in het vervolg veel eenvoudiger om de verf weg te halen. Agressieve verwijdermethodes, zoals zandstralen of chemisch reinigen, zijn dan niet meer nodig. Spuitverf dringt niet meer diep in de stenen en is dus zeer eenvoudig te verwijderen met huis, tuin en keuken middeltjes. Het loont voor de graffitikunstenaar niet om tientallen minuten aan een kunstwerk te besteden die de volgende dag alweer is verwijdert. Graffiti snel (laten) verwijderen schrikt dus enorm af. Wie weet slaan ze uw muur in het vervolg wel over.

Zelf graffiti verwijderen

Graffiti snel (laten) verwijderen van de gevel is dus van belang. Een professional kan de volgende dag al bij u op de stoep staan. Ook uzelf kan actie ondernemen als het om een kleine oppervlakte van de stenen gevel gaat. In de praktijk werkt heet water in combinatie met een oplosmiddel vaak het beste. Mochten er meerdere verflagen aangebracht zijn op de gevel, dan is het soms nodig om het chemisch middel even te laten inwerken. Het middeltje vreet dan langzaam maar zeker de verf van de gevel. Denk bij het verwijderproces altijd aan uw eigen veiligheid. Een bril, pak, handschoenen en een mondkapje zijn absoluut geen overbodige luxe.

Zelf doen of uitbesteden?

Voordat u een expert inschakelt, zou u natuurlijk kunnen proberen om zelf de verf van uw muur te verwijderen. Hiervoor zijn tegenwoordig een aantal biologisch afbreekbare middelen verkrijgbaar, maar u zou het ook met terpentine kunnen proberen. Dit zou de verf moeten oplossen. Houd er rekening mee dat dit een zware klus is die veel schrobwerk vereist. Ook heeft dit geen garantie dat de graffiti volledig verdwijnt. Bespaar daarom uw energie en frustraties door direct een vakman in te schakelen. Het zandstralen kost weinig moeite en zal de verf snel doen verdwijnen.

Voordelen inschakelen gevelspecialist

  • U weet zeker dat de muur niet beschadigd raakt
  • U bent gegarandeerd van een stralende gevel
  • De graffiti is in korte tijd verdwenen
  • U bespaart uzelf een hoop tijd, moeite en energie
offertes verwijderen graffiti

Vrijblijvende offertes ontvangen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om zelf graffiti van uw gevel te verwijderen? Of zoekt u toch naar een professional die uw muur voor u kan stralen? Zoek dan niet verder! Wij zijn een landelijk dekkend netwerk van experts op het gebied van gevelreiniging. Vul het offerteformulier in en kom op die manier in contact met professionals die u vrijblijvend hun offerte toesturen. Door deze te vergelijken bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit voor de laagste prijs! Zo is er geen risico dat u teveel betaalt voor de klus. Tijd om uw gevel weer te laten stralen!