Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen

Graffiti is een prachtige vorm van kunst, zolang het maar niet op uw eigen gevel gespoten is. Helaas hebben veel verfspuiters daar geen boodschap aan. Je ziet de verfkunst overal langskomen, in winkelstraten van grote steden, op gevels van huizen, garages en bedrijven. Het is daarom soms een noodzakelijk kwaad om graffiti van de gevel te verwijderen. Helaas is het bijna onmogelijk om zelf de graffiti volledig te verwijderen. De verf uit de spuitbussen is helaas niet verwijderbaar met een heet sopje. Gelukkig zijn er experts die de gevel voor u kunnen zandstralen. Er zijn diverse reinigingsmethodes, maar wat zijn de voor- en nadelen van deze methodes? Met deze informatie op zak laat u uw gevel weer stralen!

Reinigingsmethodes

Welke methode het meest effectief is om graffiti te verwijderen verschilt per situatie. Het hangt van diverse factoren af, denk aan de ondergrond, het soort verf wat gebruikt is en de grootte van de gevel. De meest gebruikte methodes om graffiti weg te werken zijn: reinigingsmiddelen, stoomcleanen, chemisch reinigen en stralen. Het gebruik van een reinigingsmiddel is vaak geschikt als het om een erg kleine oppervlakte gaat. Graffiti verwijderen door stoomcleanen is al iets agressiever. Hete stoom wordt tegen de gevel gespoten om de verf op te lossen. Chemisch reinigen zorgt voor een chemische reactie, waardoor de verf langzaam maar zeker oplost. Stralen, ook wel zandstralen genoemd, is de meest agressieve methode, maar daardoor wel erg effectief om de verf volledig weg te stralen van de gevel.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)

graffiti preventie

Verwijderen van beton en steen

Eén van de meest belangrijke factoren die invloed heeft op de reinigingsmethode van graffiti is de ondergrond. Veel mensen denken zelf de verf te kunnen verwijderen door diverse reinigingsmiddelen te gebruiken. Dit verergerd vaak de situatie, de verf op de gevel verdunt en trekt zich in een groter oppervlakte. Het is over het algemeen dus beter om een expert in te schakelen. Vooral als het om een grotere oppervlakte gaat die besmeerd is met verf. Mocht het om een erg klein oppervlakte gaan, dan kunt u kiezen voor zogenaamde Superstripper. Dit is verfafbijtpasta die uitstekend is voor het reinigen van een stenen oppervlakte. Bleekgel is effectief om zogenaamde graffiti shadows weg te werken.

Preventie

Als u slachtoffer bent geweest van muurkladderij, dan is het fijn dat het kunstwerkje de week daarop niet weer op uw gevel staat. Er bestaat gelukkig effectieve preventie tegen graffiti. Door speciale, transparante coating op de muur aan te brengen is het in het vervolg veel eenvoudiger om de verf weg te halen. Agressieve verwijdermethodes, zoals zandstralen of chemisch reinigen, zijn dan niet meer nodig. Spuitverf dringt niet meer diep in de stenen en is dus zeer eenvoudig te verwijderen met huis, tuin en keuken middeltjes. Het loont voor de graffitikunstenaar niet om tientallen minuten aan een kunstwerk te besteden die de volgende dag alweer is verwijdert. Graffiti snel (laten) verwijderen schrikt dus enorm af. Wie weet slaan ze uw muur in het vervolg wel over.

graffiti verwijderen gevel

Verwijderen van hout

Spuitbuskunst verwijderen van hout is echter een stuk moeilijker. De bovenstaande methodes, zoals het stralen, zijn vrij agressief en tastten het hout dus aan. Voor het verwijderen van de verf van het hout moeten dus andere middelen ingezet worden. Doordat de verf diep in het hout trekt zijn de klassieke graffiti removers niet effectief. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf graffiti weg te halen van beton en steen, maar als het om hout gaat is dat helaas niet mogelijk. Het is dan van belang om een professional in te schakelen die de graffiti grondig verwijdert van de gevel. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan via het formulier op deze pagina vrijblijvend diverse offertes aan.

Zelf graffiti verwijderen

Graffiti snel (laten) verwijderen van de gevel is dus van belang. Een professional kan de volgende dag al bij u op de stoep staan. Ook uzelf kan actie ondernemen als het om een kleine oppervlakte van de stenen gevel gaat. In de praktijk werkt heet water in combinatie met een oplosmiddel vaak het beste. Mochten er meerdere verflagen aangebracht zijn op de gevel, dan is het soms nodig om het chemisch middel even te laten inwerken. Het middeltje vreet dan langzaam maar zeker de verf van de gevel. Denk bij het verwijderproces altijd aan uw eigen veiligheid. Een bril, pak, handschoenen en een mondkapje zijn absoluut geen overbodige luxe.

Overweegt u een gevelrenovatie expert in te schakelen?

BK Bouw hanteert scherpe prijzen voor het impregneren, zandstralen en reinigen van uw gevel.

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden om zelf graffiti van uw gevel te verwijderen? Of toch een professional de verfkunst weg laten stralen? BK Bouw, het netwerk van gevelspecialisten, staat voor u klaar. Vul het contactformulier in en kom in contact met professionals die al uw vragen beantwoorden of de offertes sturen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste prijs en kwaliteit. Door meerdere aanbieders te vergelijken is er geen risico aanwezig dat u veel teveel betaalt voor de klus. De verf is verwijderd, de preventie is voltooid en de graffitikunstenaar ziet de lol er niet meer van in. Missie succesvol. Tijd om uw gevel weer te laten stralen!

zelf grafiiti verwijderen