gevel zandstralen

Gevel zandstralen

Door uw gevel te zandstralen verwijdert u vuil en geeft u uw gevel een geheel ander aanzicht. Een vervuilde gevel tast niet alleen de muur aan, ook het aangezicht van uw gebouw. De voorgevel is één van de blikvangers van het gebouw en dient dus van tijd tot tijd gerenoveerd te worden. Het zandstralen is een grondige vorm van gevelreiniging. De methode is erg effectief voor het verwijderen van zware vervuiling, zoals graffiti of ernstige roetaanslag. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis diverse offertes aan via het formulier!

De voordelen van onze service

  • Zandstralen tegen scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% op uw investering
  • Altijd in de buurt, actief in heel Nederland
Indien u een offerte aanvraagt dan wordt deze doorgezet naar maximaal 5 specialisten bij u uit de buurt. Op korte termijn ontvangt u diverse (vrijblijvende) offertes, die u op uw gemak met elkaar vergelijkt. Door te vergelijken bespaart u tot 40% op uw investering!
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)

Soort aanslag

Allereerst is het natuurlijk van belang om goed te kijken naar de soort aanslag. De meest voorkomende soorten zijn al benoemd, namelijk graffiti en ernstige roetaanslag. Deze vormen hebben een ander straalmiddel nodig dan minder heftige vervuiling op uw muur. Voor erg lichte vervuiling is het zelfs niet nodig om de stenen te zandstralen, dan is wellicht chemisch reinigen of het schoonmaken van uw voegen voldoende. Bij zware soorten aanslag is zandstralen effectiever om de muur weer te laten stralen. De soort aanslag heeft altijd invloed op het type straalmiddel dat wordt gebruikt om de muur te reinigen. Hierdoor is het nooit mogelijk dat de stenen tijdens de gevelrenovatie beschadigden.

Straalmiddel

Het straalmiddel dat wordt gebruikt voor gevelreiniging verschilt per situatie. Gevelrenovatie is altijd maatwerk en er wordt dus goed gekeken naar het type vervuiling op de stenen en de soort ondergrond. Een voorbeeld van een veelvoorkomend straalmiddel is, zoals de naam zandstralen doet vermoeden, het natuurproduct: zand. Kleine zandkorreltjes worden onder hoge druk op de muur gespoten. Dit zorgt ervoor dat de vervuiling er af schuurt. Naast zandkorrels als straalmiddel worden er ook fijne steentjes gebruikt om te stralen. De experts houden rekening met de vorm van het straalmiddel, de hardheid en de korrelgrootte. Zo wordt er bij de gevelreiniging altijd een straalmiddel gekozen welke perfect aansluit bij de soort aanslag op uw gevel.

Gevelreiniging

Type ondergrond

Naast de vervuiling is ook het type ondergrond van groot belang als u uw gevel gaat zandstralen. Om de muur niet aan te tasten wordt er altijd gekeken naar het type ondergrond, oftewel uit welke steensoort uw muur is opgebouwd. Steensoorten verschillen niet alleen van vorm en kleur, ook van hardheid. Er zijn erg veel verschillende steensoorten, bijvoorbeeld betonnen stenen, kalkzandstenen, rode bakstenen en lichtgele stenen. De ondergrond kan ook bestaan uit een geschilderde gevel of stucwerk. Na het zandstralen is al het hardnekkige vuil verwijdert, maar dan is het hele proces van gevelrenovatie nog niet afgerond. Als bescherming van uw gevel is het verstandig om de stenen vervolgens te impregneren.

Gevel impregneren

Impregneren

Na de gevelreiniging is al het vuil van uw gevel verwijdert. Het perfecte moment om de stenen te impregneren, aangezien er geen vuil meer tussen de impregneerlaag en de muur zit. Door uw gevel te impregneren wordt er een beschermlaag op uw gevel gespoten die ervoor zorgt dat de muur vuil- en waterafstotend blijft. Na het impregneren straalt uw woning weer en is de gevel weer jaren beschermd tegen vuil en water. De investering voor de gevelrenovatie is gedaan en u kunt weer jaren genieten van de glimmende gevel die beschermd is tegen alle weersinvloeden. Bent u benieuwd naar de prijzen of mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier.

Overweegt u een gevelrenovatie expert in te schakelen?

BK Bouw hanteert scherpe prijzen voor het impregneren, zandstralen en reinigen van uw gevel.

Kosten

Aangezien zandstralen altijd maatwerk is, geldt dit ook voor de kosten van de gevelreiniging. Zoals bovenstaand benoemd zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de methode die wordt gehanteerd bij het zandstralen. Denk aan de steensoort en het type vervuiling. Onze experts zorgen ervoor dat hiermee goed rekening wordt gehouden. Het zandstralen van de gevel wordt dus geheel op maat verzorgd. BK Bouw, het netwerk van gevelspecialisten, bestaat uit diverse vakmannen die over de beste oplossing voor uw gevelrenovatie beschikken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij gevelrenovatie? Of naar de kosten van gevelreiniging? Neem dan vrijblijvend contact op.

Vrijblijvend contact

Het grootste voordeel van BK Bouw is dat u meerdere prijsopgaven krijgt toegestuurd. Wanneer u een offerte aanvraagt krijgt u dus meerdere offertes voor uw gevelrenovatie toegestuurd. Dit geeft u de kans om de verschillende gevelspecialisten met elkaar te vergelijken en de vakman te kiezen die perfect bij uw wensen en behoeften past. Zo bent u altijd verzekerd van het feit dat u de specialist kiest die het beste bij u (en uw gevel) past. Laat u uw gevel ook weer stralen? Kies dan nu voor zandstralen als effectieve vorm van gevelrenovatie!

Gevel stralen