gevel zandstralen

Gevel zandstralen

Door uw gevel te zandstralen verwijdert u vuil en geeft u uw gevel een geheel ander aanzicht. Een vervuilde gevel tast niet alleen de muur aan, ook het aangezicht van uw gebouw. De voorgevel is één van de blikvangers van het gebouw en dient dus van tijd tot tijd gerenoveerd te worden. Het zandstralen is een grondige vorm van gevelreiniging. De methode is erg effectief voor het verwijderen van zware vervuiling, zoals graffiti of ernstige roetaanslag. Benieuwd naar de prijzen?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis diverse offertes aan via het formulier! Vergelijk de gratis offertes met scherpe prijzen en kies de beste gevelspecialist voor uw gevelreiniging. Deze offertedienst is geheel gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

De voordelen van onze service

 • Zandstralen tegen scherpe prijzen
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Bespaar tot 40% op uw investering
 • Altijd in de buurt, actief in heel Nederland
Indien u een offerte aanvraagt dan wordt deze doorgezet naar maximaal 5 specialisten bij u uit de buurt. Op korte termijn ontvangt u diverse (vrijblijvende) offertes, die u op uw gemak met elkaar vergelijkt. Door te vergelijken bespaart u tot 40% op uw investering!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


 • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

Voordelen van zandstralen

 • Zandstralen is voordelig
 • Het meest hardnekkige vuil wordt verwijderd
 • De gevel is meteen ook gerenoveerd
 • U kunt lang genieten van het mooie resultaat van zandstralen

Nadelen van zandstralen

 • Stralen is niet geschikt voor iedere gevel
 • Het stralen kan, indien niet professioneel uitgevoerd, beschadigingen aan uw huis veroorzaken
 • Kozijnen moeten goed afgeplakt worden om beschadigingen te voorkomen
 • Het vervuilde straalmiddel moet opgevangen worden en dient milieuvriendelijk afgevoerd te worden
kosten gevel stralen

Kosten gevel zandstralen

Aangezien stralen altijd maatwerk is, geldt dit ook voor de kosten van de gevelreiniging. Zo zijn er allereerst een aantal factoren die invloed hebben op de totale kosten: de arbeidskosten en materiaalkosten. Op de arbeidskosten kunt u echter eenvoudig besparen door de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Kies zo voor de specialist die u de laagste prijs per m² kan bieden. Doorgaans ligt de prijs per m² voor het stralen tussen de €11,- en €16,-. Is uw gevel te gevoelig om te laten stralen? Kies dan voor chemisch- of stoomreinigen. Voor chemisch reinigen ligt de prijs per m² rond de €16,- en voor stoomreinigen is dit ongeveer €6,-.

buitenmuur reinigen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten voor het zandstralen worden beïnvloed door verschillende factoren. Uiteraard spelen de arbeidskosten hierin een belangrijke rol, maar er zijn daarnaast nog een aantal factoren die de prijs per m² kunnen beïnvloeden. Allereerst is het soort aanslag van belang. Voor het verwijderen van graffiti is er bijvoorbeeld een grondiger straalmiddel nodig dan wanneer u de gevel van uw huis wilt reinigen van vergrauwing. Ook de ondergrond speelt een rol. Bij kwetsbare gevels zal de specialist voorzichtig moeten handelen, waardoor de kosten zullen oplopen. Kiest u er bovendien voor om de gevel naderhand tevens te impregneren? Dan zal de gemiddelde prijs per m² nog iets hoger liggen.

Prijstabel: kosten gevelreiniging

Type gevelreinigingType vervuilingGemiddelde prijs per m²*/th>
ZandstralenHardnekkig vuil (bv graffiti)€11,- tot €16,-
Chemisch reinigenZware aanslag (bv roest)€16,-
Stoom reinigenMatige aansluit (bv mos)€6,-
* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan om meer inzicht te krijgen in de kosten voor u.

Laat uw gevel zandstralen voor een stralende buitenmuur!

Bespaar tot wel 30% op de kosten met het vergelijken van vrijblijvende offertes!

Start de gratis offerteaanvraag

Soort aanslag

Allereerst is het natuurlijk van belang om goed te kijken naar de soort aanslag. De meest voorkomende soorten zijn al benoemd, namelijk graffiti en ernstige roetaanslag. Deze vormen hebben een ander straalmiddel nodig dan minder heftige vervuiling op uw buitenmuur. Voor erg lichte vervuiling is het zelfs niet nodig om de stenen te zandstralen, dan is wellicht chemisch reinigen of het schoonmaken van uw voegen voldoende. Bij zware soorten aanslag is zandstralen effectiever om de muur weer te laten stralen. De soort aanslag heeft altijd invloed op het type straalmiddel dat wordt gebruikt om de buitenmuur te reinigen. Hierdoor is het nooit mogelijk dat de stenen tijdens de gevelrenovatie beschadigden.

Straalmiddel

Het straalmiddel dat wordt gebruikt voor gevelreiniging verschilt per situatie. Gevelrenovatie is altijd maatwerk en er wordt dus goed gekeken naar het type vervuiling op de stenen en de soort ondergrond. Een voorbeeld van een veelvoorkomend straalmiddel is, zoals de naam zandstralen doet vermoeden, het natuurproduct: zand. Kleine zandkorreltjes worden onder hoge druk op de buitenmuur van uw huis gespoten. Dit zorgt ervoor dat de vervuiling er af schuurt. Naast zandkorrels als straalmiddel worden er ook fijne steentjes gebruikt om te stralen. De experts houden rekening met de vorm van het straalmiddel, de hardheid en de korrelgrootte. Zo wordt er bij de gevelreiniging altijd een straalmiddel gekozen welke perfect aansluit bij de soort aanslag op uw gevel.

Type ondergrond

Naast de vervuiling is ook het type ondergrond van groot belang als u uw gevel gaat zandstralen. Om de muur niet aan te tasten wordt er altijd gekeken naar het type ondergrond, oftewel uit welke steensoort uw muur is opgebouwd. Steensoorten verschillen niet alleen van vorm en kleur, ook van hardheid. Er zijn erg veel verschillende steensoorten, bijvoorbeeld betonnen stenen, kalkzandstenen, rode bakstenen en lichtgele stenen. De ondergrond kan ook bestaan uit een geschilderde gevel of stucwerk. Na het zandstralen is al het hardnekkige vuil verwijdert, maar dan is het hele proces van gevelrenovatie nog niet afgerond. Als bescherming van uw gevel is het verstandig om de stenen vervolgens te impregneren.

Na het zandstralen de gevel impregneren

Na het reinigen van de buitenmuur, is al het vuil en aanslag van de muur verwijdert. U zult merken dat uw huis er stralend uitziet! Dit is dan ook het perfecte moment om de buitenmuur te impregneren, omdat er geen vuil meer tussen de impregneerlaag en de muur zal zitten. Het impregneren van de buitenmuur is in feite het aanbrengen van een extra beschermlaag. Deze wordt onder hoge druk op de buitenmuur gespoten, en zal ervoor zorgen dat uw huis lange tijd vuil- en waterafstotend blijft. Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen aan het impregneren verbonden: zo verdwijnen de natuurlijke ventilatiemogelijkheden van uw huis. Dit is echter eenvoudig op te lossen met het plaatsen van ventilatieroosters.

aanvragen offertes zandstralen

Zelf doen of uitbesteden?

Wilt u geld besparen door het stralen zelf uit te voeren? Hiervoor zijn de juiste materialen verkrijgbaar. Wij raden u echter aan om het stralen uit te besteden aan een ervaren specialist. Houd er rekening mee dat het stralen goed moet worden afgesteld aan de buitenmuur van uw huis. Wanneer deze oud of kwetsbaar is, is de kans op beschadigingen groot als u de straaldruk hier niet op aanpast. Daarnaast zult u het vervuilde straalmiddel volledig moeten opvangen om het op een milieuvriendelijke wijze af te voeren. Dit alleen al is vrijwel onmogelijk zonder de gereedschappen en materialen van een ervaren gevelreiniger.

Gratis offertes vergelijken!

Het grootste voordeel van BK Bouw is dat u meerdere prijsopgaven krijgt toegestuurd. Wanneer u een offerte aanvraagt krijgt u dus meerdere offertes voor uw gevelrenovatie toegestuurd. Dit geeft u de kans om de verschillende gevelspecialisten met elkaar te vergelijken en de vakman te kiezen die perfect bij uw wensen en behoeften past. Zo bent u altijd verzekerd van het feit dat u de specialist kiest die het beste bij u (en uw gevel) past. Laat u uw gevel ook weer stralen? Kies dan nu voor zandstralen als effectieve vorm van gevelrenovatie!