gevel zandstralen

Gevel zandstralen

Wanneer uw gevel zwaar vervuild is, is zandstralen een goede keuze voor de reiniging. Bij gevel zandstralen wordt een straalmiddel gemengd met water op de buitenmuren wordt gespoten. Op deze pagina leest u voor welke gevels en voor welke vervuiling zandstralen geschikt is. Ook vindt u informatie over de kosten van gevel zandstralen en over de verschillende mogelijkheden. Bent u op zoek naar een vakkundige zandstraalspecialist?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal kosteloze en vrijblijvende offertes. Vergelijk deze thuis op uw gemak en u ziet snel welk aanbod het beste bij uw wensen past. Zo profiteert u altijd van de beste service voor de laagste prijs!

De voordelen van onze service

 • U vindt altijd een specialist uit de buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk blijven.
 • U hoeft maar één aanvraag te doen om prijsinformatie van meerdere experts te ontvangen.
 • U vindt snel en gemakkelijke een specialist die precies bij uw wensen past.
 • Door te vergelijken bespaart u op de prijs van gevel zandstralen!

Gratis offertes vergelijken

Navigeer op deze pagina direct naar:

Waarom de gevel zandstralen?

  Zeker bij hardnekkige vervuiling is stralen een veel gekozen optie. Soms is een chemische reiniging ook een optie, maar met zandstralen profiteert u van een paar unieke voordelen.

  De belangrijkste voordelen van gevel stralen op een rij:

 • Bij hardnekkige vervuiling is zandstralen een voordelige reinigingsmethode, in vergelijking met andere methodes.
 • Zelfs het meest hardnekkige vuil wordt verwijderd . Hierbij moet u denken aan zware roetaanslag of graffiti.
 • Door de reiniging ziet uw woning er weer als nieuw uit.
 • Met zandstralen geniet u lang van het resultaat, vuil zal niet snel weer terugkeren.

Zandstralen gevel: zijn er nadelen?

  Hoewel zandstralen een zeer effectieve manier is om hardnekkig vuil te verwijderen, is het ook een harde reinigingstechniek. De meeste gevels zijn hier goed tegen bestand, maar ‘zachtere’ gevels, zoals stucwerk, zijn niet geschikt voor straalreiniging. Daarom is het verstandig om altijd een expert in te schakelen.

  Wat zijn de nadelen van zandstraalreiniging?

 • Er bestaat een kleine kans op beschadigingen op ramen en deuren, wanneer deze niet goed zijn afgedekt. Uw vakman zorgt er gelukkig voor dat dit wél goed gebeurt.
 • Verouderde gevelstenen kunnen beschadigd raken.
 • Wanneer uw voegen aan renovatie toe zijn, zijn ze vaak niet bestand tegen het straalmiddel.

gevel stralen en voegen

Gevel zandstralen kosten

Wat kost zandstralen van de gevel? De gemiddelde prijs van zowel zandstralen als chemisch reinigen ligt op €15,- per m². Is uw gevel ongeveer 80 m² groot? Dan ligt de gemiddelde totaalprijs van op €1.200,-. Woont u in een grotere woning en is de oppervlakte van de buitenmuren 110 vierkante meter? Dan moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €1.650,-.

Voor zachtere gevels of matige aanslag is stoomreinigen geschikter. Met een gemiddelde kostprijs van €5,- per m² is deze reinigingsmethode ook goedkoper.

Bent u benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan. U betaalt helemaal niets en u zit ook nergens aan vast!

Gevel zandstralen prijs per m²

Type gevelreiniging Type vervuiling Gemiddelde prijs per m²*
Zandstralen Hardnekkig vuil (bv graffiti) €15,-
Chemisch reinigen Zware aanslag (bv roest) €15,-
Stoom reinigen Matige aanslag (bv mos) €5,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan om meer inzicht te krijgen in de kosten.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten voor het zandstralen van een gevel worden beïnvloed door verschillende factoren. Uiteraard spelen de arbeidskosten hierin een belangrijke rol, maar er zijn daarnaast nog een aantal factoren die de prijs per m² kunnen beïnvloeden.

Allereerst is het soort aanslag van belang. Voor het verwijderen van graffiti is er bijvoorbeeld een grondiger straalmiddel nodig dan wanneer u de gevel van uw huis wilt reinigen van vergrauwing.

Ook de ondergrond speelt een rol. Bij kwetsbare gevels zal de specialist voorzichtig moeten handelen, waardoor de kosten zullen oplopen. Kiest u er bovendien voor om de gevel naderhand tevens te impregneren? Dan zal de gemiddelde prijs per m² nog iets hoger liggen.

Bespaar op de kosten van gevel zandstralen!

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste prijs.

Zonder enige verplichting.

De gevel stralen: werkwijze

Hoe gaat de vakman te werk bij gevel stralen? Als eerste bekijkt de gevelspecialist om wat voor soort aanslag het gaat. In het geval van matige vervuiling is een stoomreiniging, bij ernstiger vervuiling is chemisch reinigen of stralen nodig.

Welk straalmiddel gebruikt de specialist? Het beste straalmiddel verschilt per situatie, omdat dit afhangt van de vervuiling het de soort ondergrond. Door het juiste straalmiddel te kiezen voorkomt de specialist dat er onnodig schade ontstaat. Op een zachtere ondergrond, zoals kalksteen, kan een te hard straalmiddel veel beschadigingen geven.

Gevel zandstralen: voor en na

Bekijk in deze video het directe resultaat van zandstralen.

Soort aanslag

Allereerst is het natuurlijk van belang om goed te kijken naar de soort aanslag. De meest voorkomende soorten zijn al benoemd, namelijk graffiti en ernstige roetaanslag. Deze vormen hebben een ander straalmiddel nodig dan minder heftige vervuiling op uw buitenmuur. Voor erg lichte vervuiling is het zelfs niet nodig om de stenen te zandstralen, dan is wellicht chemisch reinigen of het schoonmaken van uw voegen voldoende.

Bij zware soorten aanslag is zandstralen effectiever om de muur weer te laten stralen. De soort aanslag heeft altijd invloed op het type straalmiddel dat wordt gebruikt om de buitenmuur te reinigen. Hierdoor is het nooit mogelijk dat de stenen tijdens de gevelrenovatie beschadigden.

Straalmiddel

Het straalmiddel dat wordt gebruikt voor gevelreiniging verschilt per situatie. Gevelrenovatie is altijd maatwerk en er wordt dus goed gekeken naar het type vervuiling op de stenen en de soort ondergrond. Een voorbeeld van een veelvoorkomend straalmiddel is, zoals de naam zandstralen doet vermoeden, het natuurproduct: zand. Kleine zandkorreltjes worden onder hoge druk op de buitenmuur van uw huis gespoten. Dit zorgt ervoor dat de vervuiling er af schuurt.

Naast zandkorrels als straalmiddel worden er ook fijne steentjes gebruikt om te stralen. De experts houden rekening met de vorm van het straalmiddel, de hardheid en de korrelgrootte. Zo wordt er bij de gevelreiniging altijd een straalmiddel gekozen welke perfect aansluit bij de soort aanslag op uw gevel.

Type ondergrond

Naast de vervuiling is ook het type ondergrond van groot belang als u uw gevel gaat zandstralen. Om de muur niet aan te tasten wordt er altijd gekeken naar het type ondergrond, oftewel uit welke steensoort uw muur is opgebouwd. Steensoorten verschillen niet alleen van vorm en kleur, ook van hardheid. Er zijn erg veel verschillende steensoorten, bijvoorbeeld betonnen stenen, kalkzandstenen, rode bakstenen en lichtgele stenen.

De ondergrond kan ook bestaan uit een geschilderde gevel of stucwerk. Na het zandstralen is al het hardnekkige vuil verwijdert, maar dan is het hele proces van gevelrenovatie nog niet afgerond. Als bescherming van uw gevel is het verstandig om de stenen vervolgens te impregneren.

Schakel voor zandstralen altijd een ervaren vakman in!

Profiteer van de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Gevel stralen en impregneren

Na het reinigen van de buitenmuur, is al het vuil en aanslag van de muur verwijdert. U zult merken dat uw huis er stralend uitziet! Dit is dan ook het perfecte moment om de buitenmuur te impregneren, omdat er geen vuil meer tussen de impregneerlaag en de muur zal zitten. Het impregneren van de buitenmuur is in feite het aanbrengen van een extra beschermlaag. Deze wordt onder op de buitenmuur gespoten, en zal ervoor zorgen dat uw huis lange tijd vuil- en waterafstotend blijft.

Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen aan het impregneren verbonden: zo verdwijnen de natuurlijke ventilatiemogelijkheden van uw huis. Dit is echter eenvoudig op te lossen met het plaatsen van ventilatieroosters.

gevel stralen

Gevel zandstralen en voegen

Aangezien gevel stralen een hardnekkige reinigingsmethode is, moeten de voegen in goede staat zijn. Als dat niet het geval is, zullen de voegen beschadigen. Uw gevelspecialist zal dan niet alleen de gevel stralen, maar ook de voegen vervangen.

U hebt dan de mogelijkheid om uit verschillende soorten voegen te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke knipvoeg of voor de decoratieve gesneden voeg. Afhankelijk van welke soort voeg u kiest, betaalt u voeg het voegen vervangen een meerprijs op de kosten voor het zandstralen. Deze combinatieprijs ligt altijd lager dan wanneer u beide klussen apart laat uitvoeren.

Gevel chemisch reinigen of zandstralen?

De meest geschikte reinigingsmethode is afhankelijk van de soort vervuiling. Bij matige tot zware vervuiling is zandstralen de beste methode. De vervuiling zit dan in de oppervlakte van de steen. Zandstralen is eigenlijk een misleidende naam, omdat er geen zand meer bij gebruikt wordt. In plaats van zand wordt vaak gerecycled glas gebruikt als straalmiddel.

Hoe zit het met zwaar vervuilde gevels of graffiti?

In het geval van hevige vervuiling is stralen niet voldoende om de buitenmuur schoon te krijgen. Dan gebruikt de specialist chemicaliën. Hij weet welke chemicaliën geschikt zijn voor de soort vervuiling en de ondergrond. Zo zorgt hij in een mum van tijd voor een vakkundige schoonmaakbeurt!

Gevel stralen: zelf doen?

Bent u een handige klusser? Dan is het misschien verleidelijk om het stralen zelf te doen, om daarmee de kosten zo laag mogelijk te houden. Hoewel zelf een gevel zandstralen mogelijk is, is het niet verstandig. Om tot een goed resultaat te komen, heeft u veel voorkennis nodig en daarnaast speciale apparatuur en materialen.

Waarom een specialist inschakelen?

 • Een vakman beschikt over de benodigde machines en materialen voor een succesvolle gevelstraling. Bovendien weet hij hoe hij een zandstraalmachine op de juiste manier gebruikt.
 • Gevelspecialisten hebben veel kennis en ervaring in zandstralen. Zij kiezen het juiste straalmiddel om ervoor te zorgen dat uw gevel geen schade oploopt.

gevel zandstralen prijs

Gevel laten zandstralen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw gevel laten zandstralen? Schakel dan altijd een ervaren vakman in. Alleen dan bent u verzekerd van een uitstekend resultaat. Een specialist weet precies welk straalmiddel geschikt is voor uw gevelbekleding en zorgt er met de juiste straaltechniek voor dat uw gevelmuren schoon worden, zonder dat er schade ontstaat. Hoe vindt u gemakkelijk een goede zandstraler?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal offertes van gevelspecialisten bij u uit de buurt. U betaalt niets voor de offertes en u zit ook nergens aan vast. Vergelijk de prijsopgaven en kies eenvoudig en snel de vakman met de beste prijs en de beste service.