bouwvocht

Bouwvocht

Is uw huis nieuwbouw? Maar u heeft geen rekening gehouden met het bouwvocht dat in het huis zit. Belangrijk is om dit bouwvocht met een vochtmeter te meten, om het vervolgens te verwijderen. Het drogen van nieuwbouw door droogstoken of ventilatie zijn goede oplossingen. Dit neemt wel behoorlijk wat tijd in beslag. U leest hier hoe u bouwvocht kan meten, welke oplossingen er zijn voor het verdrijven van het vocht en waarom u het beste een specialist inhuurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u meer weten over de prijs voor het laten meten en weghalen van bouwvocht? Schakel dan een specialist in. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk deze onderling met elkaar en vindt de juiste persoon voor deze klus.

De voordelen

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen krijgt u op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) van specialisten toegestuurd. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Wat is bouwvocht?

Bouwvocht is het vocht dat ontstaat bij nieuwbouw. Tijdens het bouwen wordt er ontzettend veel water gebruikt, zoals bij beton, specie en andere materialen. Het water zoekt zich een baan naar buiten bij de uitharding, wat dus kan leiden tot een hoge vochtconcentratie.

Bouwvocht kan oplopen tot 4000 liter en bevindt zich in wanden, vloeren en plafonds. Dit kan resulteren in een muffe geur, schimmelvorming en loslaten van pleisterwerk: iets wat u wilt voorkomen. Door gratis offertes te vergelijken bespaart u op de kosten en komt u in contact met een ervaren vochtspecialist.

Hoe meet je bouwvocht?

Wanneer u de sleutels van uw nieuwbouw huis heeft ontvangen, is de kans groot dat er nog veel vocht in de muren, vloeren en plafonds zit. Het is dan aan te raden om een vochtmeting te doen. De hoeveelheid bouwvocht is na te gaan door het vochtgehalte van de materialen te meten met een speciale vochtmeter. Schakel bijvoorbeeld een droogspecialist in die beschikt over de juiste kennis en apparatuur voor een nauwkeurige vochtmeting.

Bouwvocht verwijderen: hoe doe ik dat?

Na het meten, is het natuurlijk de bedoeling om het bouwvocht te verwijderen. Er zijn diverse manieren om het vocht te onttrekken uit uw nieuwbouw. Het is mogelijk om een bouwdroger te gebruiken. Echter kunt u zelf ook zorgen voor een goede ventilatie in uw huis, door ramen en deuren open te zetten. Ook is het mogelijk om het huis geleidelijk op te warmen, dit doet u door te stoken en de verwarming aan te zetten. Lees hier meer over deze oplossingen.

Heeft u een nieuwbouw huis met bouwvocht? Schakel een specialist in!

Laat de specialist het vocht verwijderen door ventilatie, droogstoken of met een bouwdroger.

Bouwdroger gebruiken

Een van de meest gebruikte oplossingen om bouwvocht te verwijderen uit een nieuwbouwhuis, is het gebruik van een bouwdroger. Het voordeel is dat je er veel tijd mee bespaart. De machine vangt vocht uit de lucht op en herleidt dit tot water. U bent dankzij dit apparaat slechts enkele maanden bezig met het drogen van vloeren, muren en plafonds.

Echter zitten er ook nadelen aan een bouwdroger. Zo werkt het apparaat niet zo goed bij een lage temperatuur. Bovendien het al snel te veel vocht opvangen, hierdoor ontstaan er schuren in uw muren of vloer.

bouwvocht oplossen

Ventilatie toepassen

Ventilatie is ook een optie voor het verwijderen van bouwvocht. Het is dan zaak om regelmatig alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten als het buiten droog is. Bovendien laat je voor het snelste droogresultaat ook alle binnendeuren open staan, zodat er een goede luchtcirculatie ontstaat.

Zit u al in uw nieuwbouwhuis?

Dan is het aan te raden om de meubels zo’n 5 centimeter van de muren te zetten, zodat deze geen vocht opnemen.

Verwarming gebruiken

Tot slot is het gebruiken van de verwarming ook een oplossing om vocht uit uw nieuwbouwwoning te verwijderen. U warmt uw woning geleidelijk op, om van het vocht af te komen. Begin bij 17 graden en houd dit een week vast. Zet daarna elke week de thermostaat een graad hoger, totdat die op 20 graden staat. Op deze manier versnelt u het droogproces.

Hoe lang duurt het voordat een nieuwbouwwoning droog is?

Bij het onttrekken van bouwvocht uit uw nieuwbouwwoning is het handig om dit op een rustig tempo te doen. Volledige droging van uw woning kan namelijk zo’n 12 tot 24 maanden duren. Het drogen duurt zo lang, omdat de constructie tijdens het bouwen bloot heeft gestaan aan allerlei weersomstandigheden en er veel water is gebruikt bij het bouwen.

Dit resulteert in veel vocht in uw woning, dat geleidelijk verwijderd moet worden door stoken en ventilatie.

Voordelen specialist inschakelen

Schakel een specialist in om het bouwvocht weg te laten halen uit uw nieuwbouwhuis. Een specialist zorgt er met zijn kennis, kunde en de juiste materialen voor dat het bouwvocht verdwijnt. Bijvoorbeeld door dampremmende lagen en verzadigd isolatiemateriaal te verwijderen, het huis te laten drogen en vervolgens het isolatiemateriaal opnieuw aan te brengen.

Als u er zeker van wilt zijn dat de bouw van uw huis goed verloopt, kiest u voor een aannemer die de juiste diploma’s en kwaliteitseisen heeft. Voor meer informatie kijkt u op Bouwgarant.nl.

bouwvocht oorzaken

Besparen op het bestrijden van bouwvocht? Gratis offertes vergelijken!

Bouwvocht meten en laten verwijderen in uw nieuwbouwhuis door een erkend specialist? Neem dan nu contact op via het offerteformulier, vraag offertes aan en vergelijk deze met elkaar.