dryzone injecteren

Dryzone injecteren

Waarom honderden euro’s spenderen aan een klusje die u ook zelf prima kunt uitvoeren? Dat is vaak de gedachtegang van een echte doe-het-zelver. Hoewel er ook genoeg voordelen zijn te benoemen om de vochtbestrijding klus uit te besteden, kan het nooit kwaad om te kijken hoe u eventueel zelf het vochtige klusje kunt uitvoeren. Wij hebben daarom een doe-het-zelf stappenplan opgesteld voor de vochtbestrijding, zodat u precies weet hoe u zelf Dryzone kunt injecteren om opstijgend vocht tegen te gaan. Laten we bij het begin beginnen. Dryzone is een effectief middel om opstijgend vocht tegen te gaan. De vloeibare gel kunt u met een kitpistool in een verzameling boorgaten injecteren. Een pittige klus, maar wel een erg effectieve vorm van vochtbestrijding. Wilt u de hulp inschakelen van een vakman? Vraag via het contactformulier gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio.

De voordelen van BK Bouw

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Mocht u onze hulp willen inschakelen, vul dan gratis en vrijblijvend het contactformulier in. U ontvangt u op korte termijn diverse reacties van bedrijven bij u uit de buurt (maximaal 5). Zelf aan de slag? Lees dan verder.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Waarom injecteren?

De grootste oorzaak van vochtige muren is opstijgend vocht. Grondvocht kan, zonder bescherming van een vochtscherm, ongestoord in de muren van uw woning trekken. Veel oudere woningen hebben geen vochtkering en daarom wordt het opstijgend vocht dus niet tegengehouden. Vocht trekt dan eenvoudig in de stenen van de muur wat veel vochtige problemen tot gevolg heeft. Denk bijvoorbeeld aan schimmels, afbladderende verf, vochtige plekken en afbrokkelend pleisterwerk. Door de wand te injecteren met Dryzone ontstaat er een chemisch vochtscherm in de muur die het opstijgend vocht tegenhoudt.

Vochtbestrijding Dryzone

Geschikt voor elke muur?

Het injecteren met Dryzone is een effectieve manier van vochtbestrijding en is geschikt voor veel vochtige muren. Het is echter niet geschikt om in elke muur te injecteren. Vochtige muren die opgebouwd zijn uit gipsblokken kunt u niet injecteren met Dryzone.

Muren die uit de volgende stenen zijn opgebouwd zijn wel geschikt om te injecteren met Dryzone:

  • Bakstenen
  • Natuurstenen
  • Betonblokken
  • Gevelstenen
  • Holle bakstenen of snelbouwstenen
  • Silicaatstenen
  • Chape of zandcement ondervloeren

Wat is de prijs van een koker Dryzone? Dryzone is in ieder geval niet een heel goedkoop product. De gel is in verschillende volumes verkrijgbaar, maar wanneer u een kitpistool wilt gebruiken tijdens het injecteren kunt u het beste voor de verpakking van 310 ml kiezen. Een koker van 310 ml Dryzone kost gemiddeld 35 euro. Voordat u met deze vorm van vochtbestrijding begint moet u goed weten waaruit de vochtige ondergrond bestaat.

zelf dryzone injecteren

Bepalen waar u gaat boren

Maar hoe bepaalt u waar de boorgaten moeten komen? Het is van belang om een reeks gaatjes te boren om zo de Dryzone te kunnen injecteren. Als voorbereiding moeten de plinten en eventuele lambrisering worden verwijderd. Vochtige gipspleister moet ook verwijdert worden ter hoogte van de injectie, aangezien gipspleister niet waterafstotend gemaakt kan worden. Als hoogte wordt doorgaans één baksteen aangehouden. Als tussenafstand van de gaten wordt 10 cm aangehouden. Boorgaten moeten een diameter van zo’n 12 cm hebben. De boordiepte is afhankelijk van de muurdikte. De boordiepte varieert van 7 cm tot maarliefst 40 cm! Wees er altijd zeker van dat er geen leidingen en kabels in de wand zitten waar u van plan bent om te gaan boren.

Gaten boren

De gaten worden doorgaans in de horizontale voegen geboord. Wanneer er in de vochtige muur die wordt behandeld nog een waterkerende laag zit, is het van belang om alle pleisterwerk onder deze laag te verwijderen. De gaten boort men dan onder de waterkerende laag. Boor daarbij een gat in elke verticale voeg, en daartussen ook in de baksteen, zodat de onderlinge afstand tussen alle boorgaten nooit meer dan 10 cm bedraagt. Bij de vochtige hoeken is het van belang om de volledige muurdoorsnee te behandelen. Dus in de hoeken moeten er ook meerdere gaatjes geboord worden, om de aansluiting van de twee muren goed te injecteren met Dryzone.

Dryzone injecteren? Vergelijk gratis offertes!

Het injecteren van Dryzone is een effectieve vorm van vochtbestrijding. De prijs is verrassend laag!

Afwerking na injecteren Dryzone

Na deze klus zitten er natuurlijk een hoop gaatjes in de muur. Het is van belang om al deze gaten weer netjes op te vullen. Daarna is het afwachten tot de wand volledig gedroogd is. Dit kan een hele tijd duren. Een muur van tien centimeter dik moet gemiddeld vijf maanden drogen om volledig uit te kunnen drogen. Hoe dikker de wand, hoe langer het duurt voordat de muur volledig vochtvrij is. In zeer vochtige ruimtes (met een hoge concentratie zout) is Dryzone niet altijd effectief genoeg. Dan zijn andere oplossingen nodig, denk bijvoorbeeld aan een vochtwerende laag (noppenfolie) die opstijgend vocht tegengaat.

Doe-het-zelf, of toch maar niet?

De muren injecteren met Dryzone is niet de eenvoudigste methode van vochtbestrijding. Het is echter niet onmogelijk om deze vochtige klus zelf uit te voeren. Naast dat het een tijdrovende klus is moet u niet binnen enkele dagen al resultaat verwachten. De positieve gevolgen ziet u vaak pas maanden later. Besluit u dat het toch verstandiger is om de klus door een professional te laten doen? Geen probleem. Vul het contactformulier in, of stel uw vraag, en de vakmannen van BK Bouw nemen zo snel mogelijk contact met u op. Effectieve vochtbestrijding voor een lage prijs is onze expertise. Opstijgend vocht maakt bij ons geen kans! De prijs? Die is verrassend laag.

Vochtbestrijding