dryzone injecteren

Dryzone injecteren

Optrekkend vocht is één van de meest voorkomende vochtproblemen in huis. Vooral in oudere woningen, waar geen waterkering in de muren is aangebracht, is optrekkend vocht een veelvoorkomend probleem. Met Dryzone brengt u alsnog een waterkerende laag in uw buiten- of binnenmuren aan. Schakel een vochtspecialist in!

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten! U weet zeker dat u niet te veel betaalt.

Hoe werkt Dryzone?

Op deze pagina leest u alles over vochtbestrijding met Dryzone. Hoewel u het injectiemiddel zelf kun aanbrengen, is het verstandiger hiervoor een vakman in te schakelen. Ziet u het niet zitten om zelf gaten in uw buitenmuren te boren en het middel te injecteren? Schakel dan een specialist in voor gegarandeerd vochtvrije buiten- en binnenmuren.

De voordelen van onze service

 • Scherpe prijzen
 • Kies eenvoudig een specialist
 • Bespaar tot 40% door te vergelijken

Gratis offertes vergelijken

Wat is dryzone precies?

Last van optrekkend vocht? Dryzone is een zeer effectief middel op dit probleem op te lossen. Het injectiemiddel is een vloeibare, vochtwerende gel die de vakman met een kitspuit in kleine boorgaten in de wand spuit. De gaatjes worden meestal 10 centimeter van elkaar geboord, op een hoogte van één baksteen.

De vochtwerende gel bestaat uit twee componenten, siloxanen en silanen. De twee componenten vormen als het ware een vochtscherm in de muur, waardoor optrekkend vocht geen kans meer heeft.

Waarom dryzone injecteren in muren?

De grootste oorzaak van vochtige muren is optrekkend vocht. Grondvocht kan, zonder bescherming van een vochtscherm, ongestoord in de muren van uw woning trekken. Veel oudere woningen hebben geen vochtkering en daarom wordt het optrekkende vocht dus niet tegengehouden. Vocht trekt dan eenvoudig in de stenen van de gevel of binnenmuur wat veel vochtige problemen tot gevolg heeft. Denk bijvoorbeeld aan schimmels, afbladderende verf, vochtige plekken en afbrokkelend pleisterwerk.

Door de wand te injecteren met Dryzone ontstaat er een chemisch vochtscherm in de wand die het opstijgend vocht tegenhoudt.

Op zoek naar een specialist om dryzone te laten injecteren? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Dryzone injecteren: het stappenplan

Heeft u vaak last van vochtplekken aan de onderkant van muren in uw woning? Dryzone is een zeer effectieve methode voor bestrijding van vocht. Het injecteren van het middel gebeurt in vier stappen. De voorbereiding vormt het grootste deel van de werkzaamheden. Eerst moet bepaald worden waar de boorgaten komen, om ervoor te zorgen dat er een waterdichte barrière ontstaat. Als de gaatjes geboord zijn, injecteert de vakman het middel. Hieronder leest u meer over de vier stappen die een specialist doorloopt bij het injecteren van muren met Dryzone.

dryzone injecteren kosten

1. Bepalen waar u in de muur gaat boren

Voordat de vakman het injectiemiddel in de muur spuit, moeten eerst een reeks gaatjes geboord worden in de muren. Als voorbereiding moeten de plinten en eventuele lambrisering verwijderd worden. Ook verwijdert de specialist gipswanden van tevoren, omdat dat niet waterdicht gemaakt kan worden. De vakman bepaalt eerst ook de ligging van leidingen, kabels en afvoeren in de muren, om te voorkomen dat hij daar niet doorheen boort.

Hoe bepaalt de vakman waar de boorgaten moeten komen?

Doorgaans worden de gaten op een hoogte van één baksteen geboord. De vakman injecteert muren binnen zo mogelijk op plinthoogte. Hij houdt er bij hoeken rekening mee dat het injectiemiddel overal bij moet komen. Als tussenafstand van de gaten wordt 10 centimeter aangehouden.

2. Kleine gaatjes in de muur boren

Het injecteren van de Dryzone door een specialist gebeurt in kleine gaatjes in de muur. Het boren van de gaatjes is dus een belangrijke stap in het proces. De benodigde diameter van de gaatjes is afhankelijk van de dikte van de binnen- of buitenmuur. Bij een wand dunner dan 40 centimeter is een diameter van 12 millimeter voldoende. Is de wand dikker dan 40 centimeter? Dan is een diameter van 14 millimeter nodig.

Hoe zit het met de boordiepte?

Ook de boordiepte is afhankelijk van de dikte van de buiten- of binnenmuur. De boordiepte is 2 tot 3 centimeter kleiner dan de muurdikte. Bij een muurdikte van 19 centimeter, boort u dus 17 centimeter diep.

Laat u het liever meteen doen door een specialist? Ontvang gratis offertes!

3. Dryzone injecteren

De kleine verpakking van Dryzone past in een reguliere kitspuit. Voor de grotere variant heeft de specialist een aangepast pistool. Aan het pistool zit een injectienaald of een injectiebuis die precies in de boorgaten past. De vakman spuit het product in de muur, waarbij hij de spuit eerst helemaal inbrengt in de gaatjes en deze tijdens het spuiten geleidelijk terugtrekt.

Hoeveel injectiemiddel heeft u nodig?

Hoeveel van het product u nodig hebt voor het injecteren van uw binnen- of buitenmuren, is afhankelijk van de dikte en lengte van uw muren. Een specialist bepaalt van tevoren hoeveel injectiemiddel u nodig heeft.

4. Afwerking na injecteren Dryzone

Na deze klus zitten er natuurlijk een hoop gaatjes in de muur. Het is van belang om al deze gaten weer netjes op te vullen. Daarna is het afwachten tot de wand volledig gedroogd is. Dit kan een hele tijd duren.

Een muur van tien centimeter dik moet gemiddeld vijf maanden drogen om volledig uit te kunnen drogen. Hoe dikker de wand, hoe langer het duurt voordat de wand volledig vochtvrij is.

In zeer vochtige ruimtes (met een hoge concentratie zout) is Dryzone niet altijd effectief genoeg. Dan zijn andere oplossingen nodig, denk bijvoorbeeld aan een vochtwerende laag (noppenfolie) die opstijgend vocht tegengaat.

Dryzone injecteren? Vergelijk gratis offertes!

Het injecteren van Dryzone is een effectieve vorm van vochtbestrijding. De prijs is verrassend laag!

Welke muren zijn geschikt voor dryzone?

  Het injecteren met Dryzone is een effectieve manier van vochtbestrijding en is geschikt voor veel vochtige muren. Het is echter niet geschikt om in elke wand te injecteren. Vochtige muren die opgebouwd zijn uit gipsblokken kunt u niet injecteren met Dryzone.

  Muren die uit de volgende stenen zijn opgebouwd zijn wel geschikt om te injecteren met Dryzone:

 • Bakstenen
 • Natuurstenen
 • Betonblokken
 • Gevelstenen
 • Holle bakstenen of snelbouwstenen
 • Silicaatstenen
 • Chape of zandcement ondervloeren

Wat kost Dryzone injectie?

Wilt u uw binnen- of buitenmuren ook laten injecteren met Dryzone? Dan bent u vast benieuwd naar de prijs. Een groot voordeel van het systeem is dat u het zelf kunt plaatsen, waarmee u bespaart op de prijs van een vakman.

Een koker met 310 ml injectiemiddel kost gemiddeld €35,-. U heeft dan nog wel een kitspuit nodig, deze koopt u al voor een prijs van gemiddeld €10,-.

Injecteren met Dryzone zelf doen?

De muren injecteren met Dryzone is niet de eenvoudigste methode van vochtbestrijding. Het is echter niet onmogelijk om deze vochtige klus zelf uit te voeren. Naast dat het een tijdrovende klus is moet u niet binnen enkele dagen al resultaat verwachten. De positieve gevolgen ziet u vaak pas maanden later. Besluit u dat het toch verstandiger is om de klus door een professional te laten doen? Geen probleem.

Vul het offerteformulier in, of stel uw vraag, en een vakman neemt zo snel mogelijk contact met u op. Effectieve bestrijding van vocht voor een lage prijs is de expertise van vochtexperts. Opstijgend vocht maakt bij ons geen kans! De prijs? Die is verrassend laag.

injecteren met dryzone

Besparen? Vergelijk gratis offertes voor vochtbestrijding!

Heeft u last van optrekkend vocht in de buitenmuur van uw woning? Of ziet u vochtplekken verschijnen onderop wanden in uw woonkamer? Vooral in oudere woningen is optrekkend vocht vaak een probleem. Met het injectiemiddel bent u snel van uw vochtproblemen verlost. Hoewel u het middel voor vochtbestrijding zelf kunt injecteren, is het verstandig om een vakman in te schakelen. Dan weten u zeker dat de vochtwering overal goed aangesloten is.Kies uw injectiemiddelspecialist verstandig en vergelijk eerst meerdere offertes.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul uw gegevens in op het offerteformulier en u ontvangt spoedig en vrijblijvend maximaal 5 offertes. Vergelijk deze op prijs en aanbod en bespaar zo tot 40 % op de kosten van Dryzone vochtbestrijding!