Voegwerk

Voegwerk

Het voegwerk van een gebouw of woning is een belangrijk aspect hiervan. Wanneer dit niet in orde is, kan er veel schade ontstaan. Controleer daarom regelmatig uw voegen bij bijvoorbeeld uw gevel. Het is belangrijk dat u het voegwerk regelmatig laat reinigen en ervoor zorgt dat een voegbedrijf deze eventueel gaat uitslijpen, repareren of vervangen. Op deze manier blijft het voegwerk goed en krijgt u geen problemen met uw gevel en de rest van uw woning. Benieuwd naar de prijzen van voegwerk?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vraag via het formulier gratis meerdere offertes aan (maximaal 5) bij voegbedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk de vrijblijvende offertes en bespaar tot 40% op uw investering!

Voegen vervangen

Als uw voegwerk in slechte staat is, verzorgt een voegbedrijf het vervangen hiervan. Eerst wordt gezorgd voor het uitslijpen van de voegen, waarna deze vervangen kunnen worden. Het uitslijpen is een klus die erg precies moet gebeuren. Het uitslijpen is specialistisch, omdat er beschadigingen gemaakt kunnen worden aan het huidige en gezonde metselwerk. Zorg er daarom voor dat een professioneel voegbedrijf het uitslijpen en vervangen uitvoert. Door ons netwerk heeft u altijd te maken met een professional op het gebied van uitslijpen en vervangen van voegwerk in uw gevel. Neem daarom contact met ons op en laat het voegen vervangen aan een professional over.

Gevel voegen

Ook uw gevel is af en toe aan een opknapbeurt toe. Zo kunt u gevelreiniging, of wanneer dat niet meer voldoende is, gevelrenovatie uit laten voeren. Ook kunt u uw gevel opnieuw laten voegen. Versleten voegen in uw gevel gaan namelijk barsten, wat de isolatie van uw woning aantast. Daarnaast kunnen slechte voegen uiteindelijk leiden tot schimmel en lekkages. Wanneer u uw gevel op tijd opnieuw laat voegen door een professioneel voegbedrijf, voorkomt u deze problemen. Nieuwe voegen zorgen voor minder problemen in en aan uw woning en het ziet er gewoon goed uit. Uw gevel is en blijft tenslotte het visitekaartje voor uw woning.

Voegen reinigen

Het is belangrijk dat u uw voegen op tijd laat reinigen. Wanneer u zorgt voor het regelmatig reinigen van uw voegwerk, zorgt u ervoor dat u dit niet snel hoeft te laten uitslijpen en vervangen. Het reinigen van voegen is niet iets wat u snel zelf doet. Wanneer u dit te ruig doet, kan dit leiden tot meer beschadigingen in uw gevel. Een manier van reinigen en vochtbestrijding is zandstralen. Door de gevel te zandstralen wordt deze schoongemaakt en waterdicht gemaakt. Schakel een voegbedrijf in voor het reinigen door bijvoorbeeld zandstralen en het uitslijpen of vervangen van uw voegen. Zo weet u zeker dat het zandstralen, reinigen, uitslijpen en vervangen goed gebeurt.

Gratis offertes vergelijken

Uitslijpen en uithakken

Manieren om uw voegen te verwijderen, wanneer deze te beschadigd zijn en vervangen moeten worden, zijn uitslijpen of uithakken. Bij uitslijpen wordt het voegwerk verwijderd met een slijptol met een speciaal snijblad. De grootte van het snijblad hangt af van de grootte van uw voegen. Bij de meeste slijptollen zit ook een zuigslang, die het stof wegzuigt. Uitslijpen gaat stukken sneller dan uithakken, maar het is een zeer precies werkje. Wanneer het verkeerd gaat, is de kans groot dat er onherstelbare schade aan de stenen wordt gemaakt. Bij uithakken worden de voegen er simpelweg uitgehakt met een beitel en hamer.

Elastische voegafdichting

Er zijn verschillende vormen van voegafdichting. Eén daarvan is een elastische voegafdichting. Een elastische voegafdichting vangt de bewegingen op die weersomstandigheden met zich mee brengen. Hierdoor wordt het voegwerk van de gevel waterdicht en luchtdicht. Het is belangrijk dat dit water- en luchtdicht is, want zo zorgt elastische voegafdichting ervoor dat uw woning lekker warm blijft en u bespaart op uw energierekening. Een voegbedrijf kan u meer vertellen over de verschillende soorten voegafdichting, waaronder de elastische variant. Neem daarom contact met ons op, een voegbedrijf komt graag bij u langs om advies te geven.

Repareren

Wanneer het voegwerk van uw gevel beschadigd is, maar nog te repareren valt, is dit ook een optie. Een professioneel voegbedrijf kan u vertellen of het nog mogelijk is om uw voegwerk te repareren. Bij het repareren wordt het beschadigde deel verwijderd. De voegen worden ongeveer twee centimeter uitgekrabd, waardoor er voldoende ruimte ontstaat om nieuwe aan te brengen. De nieuwe voegen kunnen verschillen qua kleur, dus het is verstandig om te zoeken naar een kleur die zo dicht mogelijk bij de oudere kleur in de buurt komt. Het repareren van het voegwerk kunt u zelf doen, maar u schakelt net zo makkelijk een voegbedrijf in.

Schoorsteen voegen

Een schoorsteen heeft ook voegwerk dat goed onderhouden moet worden. Om te voorkomen dat u deze moet vervangen, kunt u een voegbedrijf inschakelen voor het reinigen hiervan. Ook het uitslijpen of zandstralen voeren zij graag voor u uit. Wanneer u werkzaamheden uit wilt laten voeren aan uw schoorsteen kunt u contact met ons opnemen. Een voegbedrijf verzorgt bijvoorbeeld het vervangen van uw voegwerk of andere werkzaamheden, zoals gevelreiniging. U ontvangt de beste service tegen de laagste prijzen, zodat u optimaal kunt genieten van het resultaat. Neem contact met ons op door eenvoudig het contactformulier in te vullen.

Voegwerk laten uitvoeren? BK Bouw biedt uitkomst!

Wilt u uw voegen van uw gevel laten vervangen of uitslijpen door een voegbedrijf? Wij reinigen en repareren uw voegwerk tegen scherpe prijzen.

Prijzen voegwerk per m2

De prijzen voor voegwerk verschillen, aangezien u kunt kiezen uit verschillende soorten voegen. De prijzen voor voegwerk liggen tussen de tien en honderd euro per m2. Er zit dus veel verschil tussen de verschillende soorten. Een professioneel voegbedrijf kan u meer vertellen over de prijzen voor het voegwerk. Wanneer u werkzaamheden aan het voegwerk van bijvoorbeeld uw gevel uit wilt laten voeren, zoals deze uitslijpen of vervangen, neemt u contact met ons op. Een voegbedrijf uit ons netwerk voert de werkzaamheden voor u uit tegen scherpe prijzen.

Contact met een voegbedrijf

Kan uw voegwerk wel een opknapbeurt gebruiken? Wilt u uw voegen van uw gevel laten reinigen, repareren, uitslijpen of vervangen door een professioneel voegbedrijf? Of wilt u misschien gevelrenovatie uit laten voeren of uw muren laten zandstralen? Door ons netwerk is er altijd een voegbedrijf dat u graag helpt met alle werkzaamheden als het gaat om voegwerk. Bij ons ontvangt u de beste service tegen lage prijzen. Neem daarom contact met ons op door het offerteformulier op deze pagina in te vullen. Een voegbedrijf geeft u graag advies en voert de verschillende werkzaamheden voor u uit, zodat uw voegwerk weer een tijd mee kan.

Voegen vervangen