gevel impregneren kosten

Gevel impregneren kosten

Gevel impregneren? De kosten liggen tussen de €6,50 tot €10,- per m². Maar houd er rekening mee dat u de muur daarvoor vaak moet laten schoonmaken en eventueel zelfs herstellen. Hierdoor loopt de kostprijs verder op. Wilt u weten wat het precies gaat kosten om uw muur te behandelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u tot 5 offertes van gevelexperts in uw regio. Vergelijk en kies voor het beste aanbod om tot 40% op de totaalprijs te besparen!

Voordelen van onze service

Gevelspecialist vinden in uw eigen regio? Maak gebruik van onze gratis offerteservice, zonder verdere verplichtingen. Het grootste voordeel op een rij:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de prijzen van meerdere experts.
 • Daarna kiest u zelf voor de vakman met het beste aanbod.
 • Deze offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen!

Gratis offertes vergelijken

gevel impregneren kosten

Navigeer op deze pagina direct naar:

Wat kost gevel impregneren?

Benieuwd wat het kost om een gevel te impregneren? Dit hangt af van de precieze werkzaamheden en het totale geveloppervlak. In een gemiddelde hoekwoning gaat het om een geveloppervlak van 100 m². In dat geval kost impregneren rond de €650,- tot €1.000,-.

Woont u in een kleinere tussenwoning? Met een totaal muuroppervlak van 60 m² ligt de prijs voor het impregneren van uw gevel rond de €390,- tot €600,-. Kiest u ervoor om de muur niet alleen te behandelen, maar ook te reinigen en opnieuw te voegen? Bij een gemiddelde tussenwoning zou dat €1.800,- kosten.

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van een gevel impregneren? Vraag dan gratis offertes aan!

Gevel impregneren prijs per m²

Een gevel impregneren heeft een gemiddelde prijs van €6,50 tot €10,- per m². Over het algemeen geldt dat hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Combineert u het impregneren met bijvoorbeeld een reiniging of het opnieuw voegen van de muur, dan bent u goedkoper uit dan wanneer u deze werkzaamheden apart zou laten uitvoeren.

Gevel impregneren prijs

Werkzaamheden aan gevel Gemiddelde prijs per m²* Prijs geveloppervlak 100 m²*
Meest voorkomende werkzaamheden:
1. Impregneren €6.50,- tot €10,- €650,- tot €1.000,-
2. Reinigen en impregneren €19,50 €1.950,-
3. Voegen, reinigen en impregneren €30,- €3.000,-
Specifieke werkzaamheden:
Voegwerk repareren Vanaf €11,- per m² €1.100,-
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m² €1.000,-
Vervanging van gevelstenen Tussen €10,- en €15,- per steen N.v.t.
Gevel zandstralen €15,- per m² €1.500,-
Chemische reiniging €15,- per m² €1.500,-
Gevel stoomreinigen €5,- per m² €500,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan!

1. Kosten impregneren

Wat kost een gevel impregneren? Gemiddeld €6,50 tot €10,- per m². Op een totaal geveloppervlak van 100 m² betaalt u in dat geval €650,- tot €1.000,-. Dit is alleen de prijs voor het aanbrengen van het impregneermiddel. Dit wordt gedaan met een drukspuit waarbij de vakman het middel gelijkmatig over de buitengevel verdeeld.

In veel gevallen is dit niet voldoende!

Het impregneren kan namelijk alleen gebeuren als de muur onbeschadigd en schoon is. Dat is de reden dat veel mensen zowel het reinigen als impregneren uitbesteden aan een vakman. Laat u de gevel ook voegen en impregneren dan liggen de kosten iets hoger.


Gevel impregneren? Vind een goedkoop bedrijf in uw regio!

Kies de vakman met de beste prijs om direct te besparen.


2. Kosten gevel reinigen en impregneren

De meeste mensen kiezen ervoor om de gevel voorafgaand aan het impregneren ook te laten schoonmaken. Zo weet u namelijk zeker dat het impregneermiddel goed hecht. Laat u de gevel reinigen en impregneren, houd dan rekening met kosten rond de €19,50 per m². Gaat het om een gevel van 100 m² dan ligt de totaalprijs rond de €1.950,-.

Door de gevelreiniging met impregneren te combineren houdt u de kosten zo laag mogelijk. Een losse reiniging kost namelijk tot wel €15,- per m²!

De vakman beoordeelt nu eerst het geveloppervlak en controleert op beschadigingen en vervuiling. Daarna gebruikt hij een methode als zandstralen of stoomreinigen om het oppervlak goed schoon te maken.

Op deze pagina leest u meer over het renoveren van gevels.

impregneren gevel

3. Gevel reinigen, voegen en impregneren: de kosten

Verkeert het metselwerk in een slechte staat, dan moet u dit eerst nog laten herstellen. Een veel voorkomende combinatie is daarom voegen, reinigen en impregneren. Zo weet u zeker dat uw buitenmuur helemaal in orde is en jarenlang vooruit kan.

Laat u de gevel reinigen, voegen en impregneren dan beginnen de kosten rond de €30,- per m². Dat is nog altijd een stuk goedkoper dan wanneer u de werkzaamheden los zou uitvoeren! Nieuw voegwerk kost op zich namelijk vanaf €10,- per m² en voor het repareren van voegwerk betaalt u gemiddeld €11,- per m².

De exacte prijzen kunt u krijgen door gratis offertes te vergelijken!

Prijsopbouw bij gevel impregneren

De kosten voor het impregneren van uw gevel worden opgemaakt door drie belangrijke categorieën. 20% van het totaalbedrag gaat naar de arbeidskosten. Doordat elke gevelspecialist zijn of haar eigen tarieven bepaalt, verschilt dit enorm per bedrijf.

Daarnaast gaat maar liefst 75% van het totaalbedrag naar de materiaalkosten. Tot slot moet u nog rekening houden met voorrijkosten voor ongeveer 5% van het totaalbedrag.

Welke keuzes beïnvloeden de kosten?

Met een aantal keuzes die u zelf neemt heeft u een grote invloed op de kostprijs. Door hier rekening mee te houden houdt u de prijs voor het reinigen, voegen en impregneren van de gevel zo laag mogelijk.

Deze keuzes hebben invloed op de totaalprijs:

 • De specifieke werkzaamheden: als het niet nodig is, hoeft u geen reiniging of herstelwerkzaamheden uit te laten voeren. Als u de buitenmuur alleen hoeft te laten impregneren bent u uiteraard stukken goedkoper uit.
 • De arbeidskosten: elke gevelspecialist bepaalt zijn of haar eigen tarief, daardoor verschillen de prijzen per bedrijf. Door meerdere experts met elkaar te vergelijken vind u snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod.
 • Type ondergrond: het type ondergrond heeft een invloed op welk materiaal gebruikt wordt, wat uiteindelijk weer invloed heeft op de prijs. Een onbehandelde muur kan bijvoorbeeld met een impregneer op waterbasis behandeld worden, wat over het algemeen goedkoper is dan een chemisch middel.

Toe aan een gevelrenovatie?

Vergelijk offertes en bespaar direct op de prijzen.


Tips om te besparen op de kosten

De beste tips om te besparen op de prijs:

 • Regel een mooie kwantumkorting: vraag uw buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het impregneren van de buitenmuur. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter.
 • Combineer meerdere werkzaamheden: door de gevelreiniging en het impregneren te combineren houdt u de kosten per vierkante meter een stuk lager.
 • Vind een vakman in de regio: elke gevelspecialist brengt een kilometervergoeding in rekening, dit noemen we ook wel voorrijkosten. Kies voor iemand in de buurt, zodat deze voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
 • Help mee: vraag de specialist welke werkzaamheden u zelf eventueel kunt uitvoeren, zodat de vakman direct aan de slag kan. Denk aan het schoonmaken van de gevel of het afplakken van deuren, kozijnen en ramen.
 • Vergelijk offertes: vergelijk de prijzen van meerdere experts en kies de vakman met het beste aanbod voor een mooie besparing!
gevel impregneren

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Gevel impregneren tegen lage kosten? Start nu uw gratis offerteaanvraag! Hierna ontvangt u zo snel mogelijk tot 5 aantrekkelijk geprijsde offertes in uw mailbox.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies de scherpste prijs: zo bespaart u moeiteloos tot wel 40% op de kosten! Geen zorgen, de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit nergens aan vast!