gevel impregneren

Gevel impregneren

Op zoek naar een manier om uw buitenmuur te beschermen tegen weersinvloeden? Laat de gevel impregneren! Dit vormt een waterafstotende beschermlaag waardoor vuil én regen de muur niet meer aantasten. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna meerdere prijsopgaven van gevelbedrijven in uw regio. Vergelijk en kies het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot 40%!

Op deze pagina leest u over de grote voordelen van impregneren. U krijgt een beeld van de kosten en leest welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Tot slot leest u ook hoe u zelf uw muur kunt behandelen!

De voordelen van onze service

Onze gratis offerteservice helpt u met het vinden van de beste én goedkoopste gevelexpert in uw regio. De grootste voordelen op een rij:

 • U krijgt een compleet beeld van de gemiddelde kostprijs.
 • Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs.
 • Deze offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen!

Gratis offertes vergelijken

muur impregneren

Waarom de gevel impregneren?

Er zijn verschillende redenen waarom een muur impregneren een goed idee is. Door de waterafstotende laag, is de gevel volledig waterdicht. Dit voorkomt dat doorslaand vocht problemen veroorzaakt in huis. Steeds meer mensen laten dus hun gevel impregneren tegen vocht.

Toch is dit niet de enige reden!

Een belangrijk voordeel van het impregneermiddel, is dat de buitenmuur er langer als nieuw uitziet. Het middel zorgt er namelijk voor dat vervuiling zoals mossen, algen en zelfs graffiti of roet niet aan het oppervlak hechten. Het was nog nooit zo makkelijk om de gevel schoon te maken!

Dit alles heeft bovendien een positief effect op de levensduur van de buitengevel, wat ook de uiteindelijke woningwaarde vermeerdert.

  De belangrijkste redenen om uw buitenmuur te impregneren:

 • Laat uw buitenmuur impregneren tegen vocht.
 • Het voorkomt vervuiling in de toekomst.
 • Impregneren verlengt de levensduur van de gevel.
 • Uiteindelijk verbetert dit de woningwaarde.

Wat kost gevel impregneren?

Een huis impregneren is relatief goedkoop: u betaalt gemiddeld €6,50 tot €10,- per m². Bij een totaaloppervlak van 100 m² (een gemiddelde hoekwoning) betaalt u ongeveer €650,- tot €1.000,-.

Kiest u ervoor om de gevel schoon te maken en impregneren, dan liggen de prijzen rond de €19,50 per m². Bij een gemiddelde hoekwoning komt dit neer op een totaalprijs van €1.950,-. Wilt u de gevel laten reinigen, opnieuw laten voegen én impregneren dan gaat het om prijzen rond de €30,- per m². Dit kost bij een vrijstaande woning ongeveer €3.000,- in totaal.

De prijs verschilt per vakman: Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes!

Benieuwd naar alle gevelrenovatie kosten? Op deze pagina vindt u een handig overzicht!

Gevel impregneren prijs per m²

Werkzaamheden Prijs per m²* Prijs geveloppervlak 100 m²*
Impregneren €6,50,- tot €10,- €650,- tot €1.000,-
Reinigen en impregneren €19,50 €1.950,-
Voegen, reinigen en impregneren €30,- €3.000,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan!

Lees hier meer over de kosten voor impregneren.

Bespaar tot 40% op de totaalprijs van impregneren!

Vergelijk offertes en kies de gevelexpert met het beste aanbod.

Soorten impregneermiddel

Een gevel impregneren gebeurt met verschillende producten. Er zijn namelijk verschillende impregneermiddelen waar u uit kunt kiezen.

Allereerst is er een crème: dit wordt al rollend aangebracht op de gevelmuur. Het voordeel hiervan is dat er niets afgeplakt hoeft te worden, wat veel tijd bespaart. Mocht er onverhoopt toch iets op een kozijn of raam terecht komen, dan is dit gemakkelijk schoon te maken.

Daarnaast is er een middel op waterbasis: dit is de beste keuze als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie. Maar let op! Als uw muur al eens eerder behandeld is met een middel op waterbasis, dan kan dit later niet nog eens met een watergedragen middel.

Tot slot is er een chemisch impregneermiddel. Dit wordt onder meer gebruikt op oppervlakken die al eens eerder geïmpregneerd zijn. Wel is het een agressief middel waar voorzichtig mee omgegaan moet worden.

Gevel impregneren: werkwijze van gevelspecialist

Hoe de vakman precies te werk gaat bij het impregneren van uw gevel verschilt per specialist. Elke vakman heeft namelijk zijn eigen volgorde.

In grote lijnen doorlopen de specialisten eigenlijk allemaal het onderstaande stappenplan:

 • 1. Inspectie. Het eerste wat de vakman doet, is het inspecteren van de buitenmuur. Hij kijkt naar welke voorbereidende werkzaamheden hij moet uitvoeren en of het metselwerk überhaupt geschikt is voor impregneren. Gaat het om een gevelmuur waarvan de stenen geglazuurd zijn, dan is impregneren helemaal geen optie. Is de muur beschadigd? In dat geval moet u het metselwerk eerst laten herstellen. Afhankelijk van uw gevel kiest de vakman nu ook het impregneermiddel. In veel gevallen kiest hij voor een impregneer op waterbasis, maar als dit geen optie (meer) is dan is een chemische impregneer een goed alternatief.
 • 2. Voorbereidende werkzaamheden. De tweede stap is het voorbereiden van de muur. Hoeveel tijd dit in beslag neemt hangt af van de staat van de buitengevel. De vakman vervangt de kapotte gevelstenen en vernieuwt oude voegen. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat het oppervlak van de muur goed schoon is. Wanneer u ook de gevelreiniging uitbesteedt aan de vakman dan daalt de totale prijs per vierkante meter. Het is dus goedkoper om dit in één keer uit te besteden aan een gevelspecialist. Dit moet gedaan worden zodat het impregneermiddel goed kan doordringen in de muur.
 • 3. Impregneren. Tot slot volgt het daadwerkelijke impregneren van de gevel. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan met een hogedrukspuit. Hiermee spuit de vakman het impregneermiddel gelijkmatig over de hele muur heen. Hij plakt voor de zekerheid de ramen, deuren en kozijnen af zodat het middel hier niet op terechtkomt.

Benieuwd naar de kosten van een gevelspecialist? Vraag dan gratis offertes aan!

Gevel reinigen en impregneren

Veel mensen kiezen ervoor om hun geven te reinigen en impregneren. Waarom? Omdat het metselwerk goed schoon moet zijn voordat u deze kunt laten impregneren. Is dat niet het geval dan dringt het materiaal niet goed door tot de muur. Ook bestaat de kans dat er door het vuil vocht ophoopt achter de beschermlaag, met nare vochtproblemen als gevolg.

Er worden verschillende technieken gebruikt om gevels te reinigen. Welke schoonmaaktechniek het best geschikt is, hangt af van het type vervuiling en de staat van de buitenmuur. Zandstralen is geschikt voor hele hardnekkige vervuiling, zoals graffiti of verfresten. Dit wordt alleen gebruikt om sterke gevels. Andere methoden zijn een chemische reiniging of stoomreinigen.

Kiest u ervoor om het reinigen uit te besteden, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €19,50 per m² voor het schoonmaken én impregneren.

Vakman nodig voor gevel impregneren?

Laat je verrassen door de scherpe prijzen van specialisten uit de buurt!

Gevel impregneren na het voegen

Na een gevelrenovatie waarbij u de voegen hebt vervangen is het slim om de gevel te impregneren. Op die manier behoudt u die stralende uitstraling tot wel 10 jaar! Het beschermt de gevel bovendien tegen verschillende weersinvloeden, waardoor de levensduur verlengd wordt.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het voegen, reinigen én impregneren te combineren!

Gevel reinigen, voegen en impregneren

Wilt u zeker weten dat uw gevel in topconditie is, dan combineert u het impregneren met een reiniging én het voegen van de buitenmuur. Ook hier geldt dat de prijs per vierkante meter daalt. Door alle werkzaamheden in één keer uit te besteden betaalt u per klus een lagere prijs. Zo bent u goedkoper uit dan wanneer u de werken zou verspreiden over meerdere weken, maanden of zelfs jaren.

De vakman slijpt eerst de oude voegen weg. Hij brengt daarna nieuw voegwerk aan. Hierbij hebt u de keuze uit verschillende soorten voegen. Kies er één die past binnen uw budget. Zowel de schaduwvoeg als de verdiepte voeg zijn prima standaard voegen.

Na het voegen reinigt hij de muur. De gekozen methode hangt af van het type vuil en de staat van de muur. Als de muur helemaal schoon is sluit hij af met het impregneren van de buitengevel.

Wat zijn de nadelen?

Het is duidelijk dat een gevel impregneren tal van belangrijke voordelen heeft. Maar hoe zit het met de nadelen?

Er zijn bij het impregneren een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Deze staan hieronder:

 • Impregneren is niet geschikt voor elk type gevel. Is het metselwerk geglazuurd dan bestaat de kans dat er door het impregneren scheuren ontstaan. Dit wordt dus afgeraden bij geschilderde of geglazuurde gevels.
 • Een geïmpregneerde muur kan niet geschilderd worden: het kans dus voorkomen dat een gevelrenovatie in de toekomst moeilijker is door het impregneermiddel.
 • Natuurlijke ventilatiemogelijkheden verdwijnen: na de behandeling is het dus belangrijk om uw huis extra goed te ventileren. Doet u dit niet dan loopt u het risico op vochtproblemen in schimmel in huis.
 • Impregneren is niet permanent: u moet de werkzaamheden na ongeveer 10 jaar opnieuw herhalen voor het beste effect.

Zelf gevel impregneren

Wilt u zelf de gevel impregneren? Met een goede voorbereiding is dit mogelijk. Hiervoor heb je nodig: een drukspuit, impregneermiddel, afdekmateriaal voor vensterbanken, deuren en kozijnen, beschermende kleding en handschoenen en eventueel een trap als uw huis heel hoog is.

Controleer eerst of de muur onbeschadigd en schoon is. We raden u aan om de buitenmuur sowieso eerst goed schoon te maken. Dit kan heel eenvoudig met behulp van een hogedrukspuit of een tuinslang. Zo blijft er geen laagje vervuiling onder het impregneer zitten.

Dek nu alles wat u niet wilt impregneren af. Dit zijn de ramen, deuren en kozijnen. Met een crème of middel op waterbasis valt de schade mee, maar u wilt absoluut voorkomen dat er een agressief impregneermiddel op de kozijnen terecht komt.

Vul nu de drukspuit met het impregneer en spuit het tegen de gevel. Deel de gevel op in vlakken, zodat u de hele buitengevel gelijkmatig behandelt. Heeft u toch hulp nodig? Twijfel dan niet om gratis offertes aan te vragen!

impregneren gevel

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over impregneren? Hieronder staan een aantal van de meest gestelde vragen. Bent u nu benieuwd hoeveel het gaat kosten om uw huis te behandelen, start dan uw gratis offerteaanvraag!

Hoe vaak gevel impregneren?

Na 10 jaar is het tijd om de gevel opnieuw te impregneren. Hoe lang het impregneermiddel precies meegaat is afhankelijk van de positie van de gevel, hoe goed het in eerste instantie is aangebracht en de verschillende weersinvloeden. Gemiddeld gaat het om een levensduur van 10 jaar.

Benieuwd naar de kosten van gevel impregneren? Vraag gratis offertes aan!

Gevel impregneren bij regen, kan dat?

Nee: wanneer het regent kan de vakman uw gevel niet behandelen. De regen zou het impregneermiddel namelijk van de muur afspoelen nog voordat het de kans krijgt om te hechten. Wanneer u een afspraak maakt houdt de vakman het weer in de gaten. Bij regen of vriezen zal hij de afspraak met u verzetten.

Geverfde muur impregneren, kan dat?

Een geverfde gevel impregneren kan. Door de laag verf en impregneer is uw gevel nog beter beschermd. Maar impregneren is niet altijd mogelijk bij geverfde gevels: gaat het om een dampdichte verf, dan moet u het oppervlak eerst laten stralen. Anders dringt de laag impregneer niet door tot de muur.

Gevel impregneren bij spouwmuurisolatie: is dat mogelijk?

Ja, impregneren kan ook bij een geïsoleerde spouwmuur. De laag impregneer zorgt voor een nog betere isolatie en voorkomt vochtdoorslag, waardoor de spouwisolatie optimaal blijft werken. Het is dus een goed idee om spouwmuurisolatie ook te combineren met een gevel impregneren.

Wat is het verschil met hydrofoberen?

Hydrofoberen en impregneren hebben uiteindelijk dezelfde werking: het maakt de muur waterafstotend waardoor vocht en vuil niet langer een probleem is. Impregneren is de term die gebruikt wordt voor verschillende materialen, zoals ook hout en stof. Wanneer we spreken over hydrofoberen dan gaat het specifiek over de gevel.

gevel impregneren kosten

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Bent u overtuigd? Laat dan snel uw muur impregneren en profiteer van de voordelen: geen vochtdoorslag, geen last van vervuiling en een langere levensduur! Vind snel een vakman bij jou in de buurt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u tot 5 offertes van experts in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs!