gevel impregneren

Gevel impregneren

Er zijn veel manieren waarop u uw woning kan beschermen zodat deze er mooi uit ziet en mooi uit blijft zien. De gevel van een woning is vaak het eerste wat men ziet, daarom is het verstandig om hier goed voor te zorgen. Door uw gevel te impregneren wordt er een beschermende laag op uw gevel / buitenmuur gespoten waardoor deze vuil-, waterafstotend en brand- en schimmelwerend wordt. Door te impregneren beschermt u uw gevel en woning tegen alle weersinvloeden en waterschade. Daarnaast is uw gevel makkelijk schoon te houden en zorgt u ervoor dat uw woning er goed uitziet.

De voordelen van onze service

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% op uw investering
  • Operatief in heel Nederland
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gratis offertes aan via het formulier. Via BK Bouw vergelijkt u snel en eenvoudig diverse vakmannen bij u uit de buurt. De vakmannen hanteren scherpe prijzen!
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan het impregneren van de gevel, buitenmuur en voegen. Zo wordt de buitenmuur beschermd tegen de verschillende weersinvloeden, heeft u geen last van waterschade doordat water wordt afgestoten en hoeft u minder gevelonderhoud zoals gevelreiniging of gevelrenovatie uit te voeren aan de buitenmuur en voegen. Doordat de gevel na het impregneren van alles afstoot, is het makkelijk om deze schoon te krijgen en houden. Het impregneren of andere gevelreiniging of gevelrenovatie kan even een investering zijn, maar uiteindelijk plukt u er de vruchten van. U bent daarna namelijk minder geld kwijt aan gevelreiniging en gevelrenovatie en uw woning ziet er altijd piekfijn uit.

Hydrofoberen

Hydrofoberen is een ander woord voor impregneren. Het hydrofoberen van de gevel en buitenmuur is iets dat u het beste kan overlaten aan een professional. Doordat het een behoorlijke klus is en doordat het hydrofoberen specialistisch is, profiteert u meer van deze vorm van gevelrenovatie als u een vakman inschakelt. Naast het hydrofoberen is het injecteren van muren ook een manier om beter te isoleren en waterschade te vermijden of beperken. Een expert op het gebied van gevelreiniging en gevelrenovatie voert zowel het impregneren als injecteren graag voor u uit, zodat u verzekerd bent van een water- en vuilvrije gevel, buitenmuur en woning.

Gevelreiniging

Bescherming tegen graffiti

Door de gevel en buitenmuur te impregneren beschermt u uw woning tegen een vochtige muur en andere vochtproblemen, maar ook tegen graffiti. Door regelmatig gevelonderhoud uit te voeren voorkomt u ook problemen met een vochtige muur en schimmel, maar het impregneren van een gevel en buitenmuur lost deze problemen voor de langere termijn op. Ook zorgt deze vorm van gevelreiniging ervoor dat graffiti makkelijker te verwijderen is. Daarnaast is het verstandig om muren te laten injecteren waar nodig, als vorm van gevelrenovatie en gevelreiniging, zodat u weinig tot geen gevelonderhoud uit hoeft te voeren. Voor gevelrenovatie en gevelreiniging, om bijvoorbeeld een vochtige muur te voorkomen en om uw buitenmuur te beschermen tegen graffiti schakelt u een professional in.

Buitenmuur impregneren

Impregneermiddel

Er zijn diverse impregneermiddelen welke gebruikt kunnen worden voor gevelreiniging of gevelrenovatie. Zo zijn er varianten die milieuvriendelijk zijn, waar geen chemische stoffen bij zitten. Impregneermiddelen zijn verkrijgbaar op basis van water of oplosmiddelen. Het is dus maar net wat uw wensen zijn. Tegenwoordig kiest de specialist vaker voor een impregneermiddel op basis van water bij gevelreiniging en gevelrenovatie, aangezien dit minder gevaarlijk is voor het milieu maar ook voor de gezondheid. Voor injecteren als gevelreiniging of gevelrenovatie worden andere middelen ingezet. Vraag een specialist naar het beschermen van de gevel en buitenmuur door middel van gevelrenovatie en gevelreiniging tegen lage prijzen.

U overweegt uw gevel te impregneren?

Via BK Bouw vergelijkt u gratis meerdere offertes. Hierdoor bespaart u tot 40%!

Schoorsteen impregneren

Om uw woning optimaal te beschermen, is het mogelijk om naast de muur en gevel ook uw dak en schoorsteen te impregneren. Het impregneren van uw schoorsteen is een klus die u het beste over kan laten aan een specialist. Niet alleen is hydrofoberen sowieso een klus voor een specialist, doordat de schoorsteen hoger zit dan de buitenmuur, brengt dit extra risico’s met zich mee. Voordat de vakman aan de slag gaat met de schoorsteen moeten de voegen gecontroleerd worden en eventueel moeten de voegen hersteld worden. Daarna kan de vakman de schoorsteen hydrofoberen, zodat uw woning nog beter beschermd is tegen een vochtige muur en andere problemen.

Contact met een specialist

Wilt u uw woning mooi houden en bent u op zoek naar manieren om uw woning, gevel en buitenmuur te beschermen? Schakel dan een expert in op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging. Hij gaat aan de slag met het impregneren van de gevel en buitenmuur of zorgt voor het injecteren van de muren. Op deze manier beschermt u uw woning tegen water en vuil zoals graffiti. Daarnaast hoeft u minder vaak aan de slag met gevelonderhoud. Ook het hydrofoberen van uw schoorsteen voert een vakman graag voor u uit. Om in contact te komen met een expert op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging vult u het offerteformulier in. U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.

Impregneren prijzen