gevel impregneren

Gevel impregneren

Er zijn veel manieren waarop u uw woning kan beschermen zodat deze er mooi uit ziet en mooi uit blijft zien. De gevel van een woning is vaak het eerste wat men ziet, daarom is het verstandig om hier goed voor te zorgen. Door uw gevel te impregneren wordt er een beschermende laag op uw gevel / buitenmuur gespoten waardoor deze vuil-, waterafstotend en brand- en schimmelwerend wordt. Door te impregneren beschermt u uw gevel en woning tegen alle weersinvloeden en waterschade. Daarnaast is uw gevel makkelijk schoon te houden en zorgt u ervoor dat uw woning er goed uitziet.

De voordelen van onze service

 • Scherpe prijzen
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Bespaar tot 40% op uw investering
 • Operatief in heel Nederland
Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gratis offertes aan via het formulier. Via BK Bouw vergelijkt u snel en eenvoudig diverse vakmannen bij u uit de buurt. De vakmannen hanteren scherpe prijzen!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


voordelen gevel impregneren

Voordelen

Er zitten vele voordelen aan het impregneren van de gevel. Zo beschermt het de gevel tegen verschillende weersinvloeden, heeft u geen last van waterschade doordat het vocht goed wordt afgestoten en hoeft u in de toekomst minder gevelonderhoud uit te voeren. Doordat de gevel na de impregnatie van alles afstoot, hecht vuil minder aan het oppervlak en is het eenvoudig te reinigen. Het impregneren kan een aardige investering zijn, maar uiteindelijk plukt u de vruchten ervan. U bent daarna namelijk aanzienlijk minder geld kwijt aan een gevelreiniging en uw woning ziet er altijd piekfijn uit.

 • Uw huis is goed beschermd tegen vocht en u heeft geen problemen met vochtige muren
 • De muur ziet er het hele jaar door piekfijn uit
 • Vuil hecht niet op het oppervlak is eenvoudig te verwijderen
 • Het impregneermiddel is brandwerend

Hoe wordt een gevel geïmpregneerd?

Het is aan te raden om de gevel te laten impregneren door een expert in gevelonderhoud. Voordat hij het impregneermiddel aanbrengt zal hij de gevel controleren op eventuele oneffenheden. In sommige situaties is het bijvoorbeeld verstandig om eerst de voegen te vernieuwen. Zo voorkomt u dat slechte voegen worden weggespoeld. Daarnaast is het belangrijk dat de muur goed schoon is, een specialist zal de muur daarom eerst volledig reinigen. Hierna brengt hij het impregneermiddel met behulp van een hoge drukspuit aan op het oppervlak.

De vakman zorgt voor een egale dekking, waarna uw muur er weer als nieuw uitziet!

Waarom muur impregneren?

Als klanten een specialist in gevelonderhoud inschakelen om de gevel te reinigen, dan krijgen zij vaak het advies om het oppervlak tevens te hybrofoberen. Zeker als u bekend bent met vervelende vochtproblemen, kan het hydrofoberen een enorme meerwaarde hebben. Hiermee voorkomt u namelijk dat doorslaand vocht uw woning kan binnendringen, waardoor u geen last meer heeft van vochtige muren. Voor het impregneren van de gevel is het belangrijk dat het oppervlak goed schoon is. Als dit niet het geval is zal het impregneermiddel niet goed op de muur hechten, waardoor het zijn functie verliest. In de meeste gevallen biedt de expert een korting als u meerdere werkzaamheden, zoals het reinigen en impregneren. Dit is een stuk voordeliger.

Kosten gevelimpregnatie

De kosten voor het behandelen van de gevel lopen enorm uiteen. Per specialist zal de prijs dan ook verschillen. Kiest u ervoor om de muur alleen te impregneren? Als u een muur met een oppervlak van 100m² laat behandelen, betaalt u ongeveer €950,- in totaal. Als u ervoor kiest om de gevel tevens te reinigen, dan betaalt u voor ditzelfde oppervlak gemiddeld €1.950,-. Als u ook de voegen opnieuw laat aanbrengen liggen de totale kosten ongeveer rond de €3.450,-. Deze prijzen zijn indicaties en kunnen afwijken per specialist. Wilt u zeker weten wat de behandeling u gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan voor uw gevelonderhoud.

Type werkzaamhedenOppervlakte gevelGemiddelde kosten*
Gevel impregneren100 m²€950,-
Gevel reinigen én impregneren100 m²€1.950,-
Voegen, reinigen én impregneren100 m²€3.450,-

Dit zijn gemiddelde prijzen, vraag offertes aan voor meer inzicht in uw kosten.

buitenmuur hydrofoberen

Hydrofoberen

Hydrofoberen is een ander woord voor impregneren. Het hydrofoberen van de gevel en buitenmuur is iets dat u het beste kan overlaten aan een professional. Doordat het een behoorlijke klus is en doordat het hydrofoberen specialistisch is, profiteert u meer van deze vorm van gevelrenovatie als u een vakman inschakelt. Naast het hydrofoberen is het injecteren van muren ook een manier om beter te isoleren en waterschade te vermijden of beperken. Een expert op het gebied van gevelreiniging en gevelrenovatie voert zowel het impregneren als injecteren graag voor u uit, zodat u verzekerd bent van een water- en vuilvrije gevel, buitenmuur en woning.

gevel muur

Nadelen van gevel impregneren

Door de muren te hydrofoberen voorkomt u vochtige muren en ziet uw buitenmuur er altijd stralend uit. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan deze handeling. Zo verliest de buitenmuur zijn natuurlijke ventilerende werking. Alle kieren worden gedicht, wat de isolatiewaarde ten goede komt, maar dit zorgt er ook voor dat uw huis minder ventileert. Dit is echter eenvoudig op te lossen met de installatie van ventilatieroosters of een mechanisch ventilatiesysteem. Een ander nadeel is dat het impregneermiddel elke paar jaar herhaald moet worden, omdat het anders zijn vochtwerende functie verliest.

Bescherming tegen graffiti

Heeft u geregeld last van vochtige muren in huis? Dit kunt u voorkomen door de buitenmuur te impregneren. Niet alleen beschermd het impregneermiddel uw woning tegen vochtige muren, ook tegen graffiti is uw buitenmuur goed beschermd. Niemand wil er aan denken, maar het kan zomaar gebeuren dat vandalen graffiti op uw buitenmuur spuiten. Als dit gebeurd op een muur die geïmpregneerd is, is dit een stuk eenvoudiger te reinigen. De graffiti zal in dit geval niet hechten op het oppervlak waardoor u dit zelf eenvoudig kunt schoonmaken. Zo bespaart u een hoop kosten op het schoonmaken van de graffiti! Wel raden wij u aan niet zomaar zelf aan de slag te gaan, maar een ervaren expert op het gebied van gevelonderhoud in te schakelen voor een optimaal resultaat.

Impregneermiddel

Er zijn diverse impregneermiddelen welke gebruikt kunnen worden voor gevelreiniging of gevelrenovatie. Zo zijn er varianten die milieuvriendelijk zijn, waar geen chemische stoffen bij zitten. Impregneermiddelen zijn verkrijgbaar op basis van water of oplosmiddelen. Het is dus maar net wat uw wensen zijn. Tegenwoordig kiest de specialist vaker voor een impregneermiddel op basis van water bij gevelreiniging en gevelrenovatie, aangezien dit minder gevaarlijk is voor het milieu maar ook voor de gezondheid. Voor injecteren als gevelreiniging of gevelrenovatie worden andere middelen ingezet. Vraag een specialist naar het beschermen van de gevel en buitenmuur door middel van gevelrenovatie en gevelreiniging tegen lage prijzen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen

Schoorsteen impregneren

Om uw woning optimaal te beschermen, is het mogelijk om naast de muur en gevel ook uw dak en schoorsteen te impregneren. Het impregneren van uw schoorsteen is een klus die u het beste over kan laten aan een specialist. Niet alleen is hydrofoberen sowieso een klus voor een specialist, doordat de schoorsteen hoger zit dan de buitenmuur, brengt dit extra risico’s met zich mee. Voordat de vakman aan de slag gaat met de schoorsteen moeten de voegen gecontroleerd worden en eventueel moeten de voegen hersteld worden. Daarna kan de vakman de schoorsteen hydrofoberen, zodat uw woning nog beter beschermd is tegen een vochtige muur en andere problemen.

Waarom schoorsteen impregneren?

Net als de buitenmuur is het tevens mogelijk om de schoorsteen te laten behandelen. Ook bij de schoorsteen is het namelijk mogelijk dat het metselwerk of de voegen poreus worden, waardoor dit vocht opneemt. De vochtige schoorsteen heeft gevolgen voor de isolatiewaarde en zal ook uw wooncomfort op negatieve wijze beïnvloeden. Door schoorstenen te laten behandelen met een impregneermiddel krijgt vocht niet langer de kans om uw huis binnen te dringen. Bovendien zorgt dit gevelonderhoud ervoor dat schoorstenen er weer stralend uitzien, wat een positief effect heeft op de woningwaarde. Schakel daarom snel een specialist in voor het impregneren van uw schoorsteen.

Zelf muur impregneren

Voor een optimaal resultaat raden wij u aan om het impregneerproces uit te besteden aan een specialist uit ons netwerk. Wilt u liever zelf aan de slag, dan is dit echter wel een optie. Hiervoor zult u zelf een aantal materialen moeten aanschaffen: een hogedrukspuit, een impregneermiddel, afdekmateriaal, eventueel een trap en beschermende kleding.

Stap 1: Controleer of de muur goed gereinigd is
Stap 2:Leg het afdekmateriaal op de grond en plak ramen en deuren af
Stap 3: Gebruik een trechter om het impregneermiddel in de drukspuit te gieten
Stap 4: Spuit het middel zelf egaal op de buitenmuur. Sla geen stukken over, en werk van boven naar beneden
offerte prijzen impregneren

Voordelen inschakelen gevelspecialist

 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman
 • De klus wordt in korte tijd vakkundig afgerond
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie die u op een andere manier kunt besteden
 • U profiteert zo snel mogelijk van de voordelen van een geïmpregneerde muur

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw woning mooi houden en bent u op zoek naar manieren om de buitenmuur van het huis te beschermen? Schakel dan een expert in op het gebied van gevelreiniging. Hij zal uw muren op korte termijn impregneren en eventueel renoveren. Indien gewenst is het zelfs een mogelijkheid om de muren te laten injecteren, om zo optrekkend vocht tegen te gaan. Zo beschermt u de woning tegen vocht en vervuiling zoals graffiti. Vul ons offerteformulier in zodat wij u zo spoedig mogelijk een aantal offertes kunnen sturen. Deze offertes zijn volledig vrijblijvend en kosteloos, waardoor u nergens aan vast zit. Vergelijk zelf de verschillende offertes en kies de offerte met voor u het beste aanbod.