gevel impregneren

Gevel impregneren

Met gevel impregneren heeft u niet langer van doorslaand vocht. Bij het impregeneren brengt een vakman een transparante beschermlaag op de buitenmuur aan die voorkomt dat er vocht naar binnen dringt. Op deze pagina leest u alles over impregneren, wat het kost en wat een specialist voor u doet.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel enkele gratis én vrijblijvende offertes die u op uw gemak thuis vergelijkt. Door te vergelijken ziet u snel welke gevelspecialist het best bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het impregneren van uw gevel!

De voordelen van onze service

 • U hoeft maar één aanvraag te doen en u ontvangt van meerdere bedrijven een passende offerte.
 • Door de offerteservice vindt u altijd een ervaren gevelspecialist bij u uit de buurt.
 • Door te vergelijken kiest u uw vakman bewust. Kies bijvoorbeeld voor het bedrijf dat het snelst tijd voor uw klus heeft, voor de specialist met de meeste ervaring of die met de laagste prijs.
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Gratis – Vrijblijvend

Navigeer op deze pagina direct naar:

Waarom de gevel impregneren?

Heeft u last van doorslaand vocht? Laat uw buitenmuur impregneren en het probleem is verholpen. Het impregnatiemiddel drinkt door in de poriën van de muur waardoor vocht er niet meer in kan komen. Maar dat zijn niet alle voordelen!

De voordelen van muur impregneren tegen vocht op een rij:

 • U gevel is na het impregneren waterafstotend.
 • Omdat vocht niet langer in de muur doordringt is er geen schimmelvorming.
 • Het impregnatiemiddel beschermt je buitenmuren ook tegen zure regen.
 • Een impregneermiddel werkt tevens brandvertragend.
 • Last van graffitivandalisme? Door het laagje op de muur kan graffiti gemakkelijk verwijderd worden.

muur impregneren

Gevel impregneren: kosten

Impregneren kost voor een gemiddelde woning met een geveloppervlak van 100 vierkante meter gemiddeld €950,-. Zijn de gevelmuren vervuild? Dan moet u deze eerst laten reinigen, waardoor de kosten in totaal op ongeveer €1.950,- uitkomen. Wil je daarnaast ook de voegen op laten knappen? Reken dan op een totaalprijs van gemiddeld €3.000,-.

Hoe zijn de kosten van gevel laten impregneren opgebouwd?

Zoals u in de volgende prijstabel kunt zien is de totaalprijs voornamelijk afhankelijk van de grootte van uw woning en de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Bent u benieuwd naar exacte prijzen van gevelimpregnatie bij u in de buurt? Vergelijk dan gratis én vrijblijvend offertes!

Gevel impregneren prijs per m²

WerkzaamhedenPrijs per m²*Prijs geveloppervlak 100 m²*
Impregneren€9,50€950,-
Reinigen en impregneren€19,50€1.950,-
Voegen, reinigen en impregneren€30,-€3.000,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan!

Bespaar tot 40% op de totaalprijs van impregneren!

Vergelijk offertes en kies de gevelexpert met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken

Zonder enige verplichting.

Werkwijze muur impregneren

Bij een muur impregneren doorloopt een gevelspecialist in principe de volgende stappen:

 • Stap 1: inspectie van de muur. De vakman kijkt of uw gevelbekleding geschikt is voor impregneren. Afhankelijk van het type bekleding kiest hij vervolgens het juiste impregneermiddel.
 • Stap 2: herstellen en reinigen van de muur. De specialist herstelt eventuele schade en zorgt er zo nodig voor dat het geveloppervlak goed schoon is. Dan hecht het impregnatiemiddel beter.
 • Stap 3: waterdicht maken. Eerst plakt de gevelexpert alle ramen en deuren af, waarna hij met een spuit het impregnatiemiddel aanbrengt. Het middel dringt snel door in de gevelbekleding en is na vier tot zes uur opgedroogd.

Gevel reinigen en impregneren

Het impregneren van de gevel kunt u zien als een kleine maar heel nuttige vorm van gevelrenovatie. Om ervoor te zorgen dat het impregnatiemiddel goed kan doordringen in de gevelbekleding, is het belangrijk dat de ondergrond helemaal schoon is. Zit er groene aanslag of andere vervuiling op uw gevelmuren? Dan is het verstandig om dit eerst te laten reinigen. Een gevel zandstralen is één van de manieren waarop dit door specialisten wordt gedaan.

Hoe gaat de specialist daarbij te werk?

In de meeste gevallen gebruikt de expert een hogedrukreiniger om het vuil van de muur af te spuiten. Bij ernstige vervuiling kunnen andere reinigingstechnieken gebruikt worden. De reiniging wordt uitgevoerd door dezelfde vakman die je gevels ook impregneert. Door beide werkzaamheden in één keer te laten uitvoeren, houdt u de kosten zo laag mogelijk.

Vakman nodig voor gevel impregneren?

Laat je verrassen door de scherpe prijzen van specialisten uit de buurt!

Gratis offertes ontvangen

Gevel impregneren nadelen?

Door uw buitenmuur te impregneren voorkomt u vochtige muren en ziet uw muur er altijd stralend uit. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan deze handeling. Zo verliest de buitenmuur zijn natuurlijke ventilerende werking. Alle kieren worden gedicht, wat de isolatiewaarde ten goede komt, maar dit zorgt er ook voor dat uw huis minder ventileert.

Dit is echter eenvoudig op te lossen met de installatie van ventilatieroosters of een mechanisch ventilatiesysteem. Een ander nadeel is dat het impregneermiddel elke paar jaar herhaald moet worden, omdat het anders zijn vochtwerende functie verliest.

Gevel impregneren: hoe vaak?

Omdat gevelmuren veel te verduren krijgen, is de impregneerlaag ook niet eeuwig houdbaar. Over het algemeen beschermt een goede impregneerlaag je gevelmuren 10 jaar. Voorwaarde daarvoor is wel dat het impregneren door een specialist is uitgevoerd.

Waarvan is de levensduur afhankelijk? De weerstand waaraan een gevel wordt blootgesteld bepaalt de levensduur. Een woning aan zee krijgt bijvoorbeeld meer te verduren dan een woning in het binnenland. Ten slotte ligt het er ook aan welke impregneervloeistof gebruikt is en of het goed is aangebracht.

buitenmuur impregneren

Buitenmuur impregneren: altijd mogelijk?

Niet alle gevels zijn geschikt voor impregnatie. Het middel moet namelijk wel kunnen doordringen in de gevelbekleding. Dat maakt dat geverfde of geglazuurde gevels of gevels met kunsthars niet geschikt zijn. Ook kunststof gevelbekleding kan niet geïmpregneerd worden.

Wanneer je je gevel laat impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, kijkt de specialist eerst altijd of uw gevelbekleding er geschikt voor is. Daarna bepaalt hij het juiste middel voor uw gevel. Het type ondergrond is daarbij bepalend. Zo zorgt hij ervoor dat u optimaal resultaat behaalt waar u lang van geniet.

Houten gevel impregneren

In Nederlands zijn veel gevels te vinden die van hout gemaakt zijn. Ook voor dit geveltype is impregneren mogelijk. Wat zijn de voordelen? Impregnatie zorgt ervoor dat uw gevelbekleding waterafstotend wordt. Daarnaast werkt het middel brandvertragend, wat zeker bij een houten woning een veilig gevoel geeft.

Het impregneren van een houten gevel gebeurt vaak met een kwast of roller. Bij nieuwbouw is het ook mogelijk om het hout eerst in het middel onder te dompelen, of het hout onder hoge druk in een ketel te impregneren.

Zelf gevel impregneren: verstandig of niet?

Soms denkt men dat impregneren van een buitengevel goed zelf uit te voeren is. Toch is dit niet het geval. Het lijkt financieel aantrekkelijk om de klus zelf te doen, maar u zult zien dat het resultaat niet tevreden stemt.

Waarom is het verstandig om altijd een specialist in te schakelen?

Alleen met het juiste impregnatiemiddel profiteert u minimaal 10 jaar van de impregneerlaag. Een vakman heeft ervaring met alle soorten gevelbekleding en weet precies welk middel het meest geschikt is. Daarnaast beschikt de specialist over de juiste apparatuur om het middel goed aan te brengen. Hij zorgt ervoor dat er geen plekje overgeslagen wordt, zodat uw gehele gevelmuren waterdicht zijn.

Voordelen inschakelen gevelspecialist

 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
 • De klus wordt in korte tijd vakkundig afgerond.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie die u op een andere manier kunt besteden.
 • U profiteert zo snel mogelijk van de voordelen van een geïmpregneerde muur.

impregneren gevel

Gevel laten impregneren? Bespaar op de kosten!

Wilt u uw gevelmuren impregneren? Dit is de beste methode om doorslaand vocht tegen te gaan. Met een vakman behaalt u altijd het beste resultaat en dat binnen een mum van tijd! Hoe vindt u gemakkelijk en snel een goede vakman uit de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal kosteloze offertes van vakmannen uit uw regio. U zit nergens aan vast, de prijsopgaven zijn geheel vrijblijvend. Vergelijk de aanbiedingen en u ziet snel welke specialist u de beste deal biedt. Door de offerteservice profiteert u van de beste kwaliteit voor de laagste prijs!