carebrick vochtbestrijding

Carebrick vochtbestrijding

Vochtige muren hebben vervelende gevolgen, zoals schimmel, een hoge luchtvochtigheid en zelfs ongedierte. Met de plaatsing van het Carebrick systeem behoren deze vochtproblemen echter definitief tot het verleden! Met deze methode wordt de luchtvochtigheid in huis op natuurlijke wijze gereguleerd. Zo ontstaat er een gezond leefklimaat voor u en uw medebewoners!

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van dit systeem? Of bent u benieuwd waarom het Carebrick systeem een goed alternatief is voor bijvoorbeeld het injecteren of onderkappen van uw vochtige muren? Of bent u benieuwd naar de recensies van Carebrick? Twijfel dan niet om contact op te nemen! U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een offerte op maat.

Vocht in huis oplossen

Wanneer u last heeft van vochtige muren, schimmel of een hoge luchtvochtigheid in huis, dan heeft dit mogelijk vervelende gevolgen voor uw eigen gezondheid. Gelukkig zijn er diverse methodes van vochtbestrijding waarmee u schimmel en andere vochtproblemen kunt voorkomen. Met het injecteren van muren bestrijdt u bijvoorbeeld optrekkend vocht en door de muren te impregneren behoort doorslaand vocht tot het verleden. Een andere, innovatieve methode van vochtbestrijding is het Carebrick systeem. Deze vochtbestrijding methode heeft diverse voordelen, en kan toegepast worden op vele verschillende soorten muren. Door gebruik te maken van het Carebrick systeem, bent u definitief verlost van de vochtproblemen in uw muren.

Gratis offertes vergelijken

Hoe werkt Carebrick vochtbestrijding?

Bij de installatie van het Carebrick systeem, plaatst de vochtbestrijding specialist een aantal keramische kokers in uw muur. De kokers worden om de halve meter in uw muur geplaatst en bevinden zich ongeveer 35 centimeter boven de grond. De keramische kokers die geplaatst worden hebben twee aparte openingen, zodat er een luchtdoorstroming ontstaat. Dit zorgt tevens voor een verdampingsproces: doordat de lucht afkoelt, vormt de koker een koudebrug.

De koudebrug trekt al het vocht naar zich toe, waarna het via de koker naar buiten wordt afgevoerd. Op deze manier krijgen vochtige muren de kans op goed te drogen, waarna uw vochtproblemen verdwijnen.

Video: werking van Carebrick

Bron: Carebrick Nederland

Wat kost Carebrick?

De kosten voor het toepassen van het Carebrick systeem verschillen per situatie. De totale prijzen zijn namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Natuurlijk speelt het oppervlak van uw muur een grote rol: des te meer kokers geplaatst moeten worden, des te hoger de totale kosten. Daarnaast heeft de oorzaak van uw vochtproblemen een invloed op de prijs. Het plaatsen van de kokers dient alleen gedaan te worden door een expert. Het voordeel hiervan is dat u verzekerd bent van een optimale werking. Houd rekening met een gemiddelde kostprijs van ongeveer €100,- tot €125,- per lopende meter.

Wilt u exacte prijzen weten voor het toepassen van Carebrick in uw muur? Vul dan snel ons gratis offerteformulier in. U ontvangt dan tot vijf offertes van specialisten bij u uit de buurt. Door offertes aan te vragen en te vergelijken bespaart u niet alleen op de kosten, maar krijgt u ook een duidelijk beeld van de prijs van het Carebrick systeem.

carebrick

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totale kosten voor het installeren zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

  • Het aantal strekkende meters buitenmuur
  • De grootte van het project

Allereerst zijn de arbeidskosten een grote invloed op de kosten. Daarnaast is vooral de grootte van het project van belang. Woont u in een tussenwoning? Dan bent u natuurlijk goedkoper uit dan wanneer u het Carebrick systeem wilt toepassen op een vrijstaande woning. Wilt u toch graag besparen op de vochtbestrijding? Ga dan na of uw buren ook geïnteresseerd zijn, zodat u wellicht samen van een kwamtumkorting kunt profiteren.

Plaatsing van het Carebrick systeem

De installatie van het systeem wordt alleen gedaan door gespecialiseerde vochtbestrijding experts. U kunt de kokers dus niet zelf kopen en plaatsen. In principe is iedere muur geschikt voor de installatie van het systeem, zowel muren met als zonder spouw. Tijdens de installatie worden er gaten in uw muren geboord, waar de keramische kokers in geplaatst worden.

Deze klus neemt ongeveer een halve dag tot twee dagen in beslag, afhankelijk van de grootte van het project. U hoeft hier in principe niet bij aanwezig te zijn. Zolang de specialisten toegang hebben tot water en elektriciteit, (voor het boren van de gaten en het afkoelen van de diamantboor) kunnen zij op ieder moment aan de slag, ook als u aan het werk bent!

Harm Schrijver over Carebrick vochtbestrijding

Bron: RTL 4 Lifestyle Experience

Carebrick of muren injecteren?

Met de installatie van de keramische kokers kunt u vele verschillende vochtproblemen oplossen. Toch is de werking van het systeem het meest effectief voor het oplossen van optrekkend vocht. Een andere methode voor het oplossen van optrekkend vocht, is het injecteren van de buitenmuur. Hierbij wordt een vochtwerende gel in de muur geïnjecteerd. De prijzen zijn vergelijkbaar, maar het injecteren van muren is een stuk minder ingrijpend. Carebrick is, in tegenstelling tot injecteren, een permanente oplossing is. De gel die in de muren geïnjecteerd wordt verliest na een aantal jaar namelijk zijn functie, waardoor u extra kosten kwijt bent. Carebrick garandeert een permanente werking, waardoor u in huis geen vochtproblemen meer zult hebben.

Carebrick of muren onderkappen?

Een andere mogelijkheid om vochtige muren door optrekkend vocht te bestrijden, is het onderkappen van muren. Hierbij plaatst de vakman een waterkering in de gevel, zodat het optrekkend vocht nooit hoger komt dan de onderste stenen. Ook het onderkappen van de muren is een definitieve vochtbestrijding methode. Toch heeft Carebrick ook in dit geval een aantal belangrijke voordelen: allereerst is het doorgaans een stuk voordeliger. Daarnaast is het plaatsen van het systeem een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van de muren én hoeft u de buitenmuur naderhand niet opnieuw af te werken. Tot slot is het goed om te weten dat de kokers in de meeste gevallen al in één dag geplaatst zijn, terwijl het onderkappen van muren veel meer tijd kost.

Wat zijn de voordelen van het Carebrick systeem?

    Het systeem heeft een aantal belangrijke voordelen. U verlaagt hiermee bijvoorbeeld het vochtpercentage in de muur, waarmee uw vochtproblemen zoals vochtige ramen, schimmel en vochtplekken verdwijnen. Een betere luchtvochtigheid zorgt voor een gezond leefklimaat en zal uw stookkosten op termijn ook doen verlagen. Uiteraard heeft de methode nog andere voordelen. Zo is het breed toepasbaar op vele verschillende soorten buitenmuren, wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen en is het systeem doorgaans eenvoudig en snel geplaatst. Doordat er geen schade ontstaat aan de gevel is het niet nodig om deze opnieuw af te werken, waardoor u grotere kosten bespaart. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Het systeem is in korte tijd geplaatst
  • Het is een permanente oplossing voor diverse vochtproblemen
  • Milieuvriendelijke vochtbestrijding techniek

vochtbestrijding met carebrick

Besparen? Gratis offerte vergelijken!

Bent u geïnteresseerd in het Carebrick systeem als methode voor vochtbestrijding? Dan bent u natuurlijk erg benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Neem daarvoor contact met ons op via het offerteformulier.

Veelgestelde vragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of heeft u nog vragen over de werking van het systeem? Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen door onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kan een vochtbestrijding specialist deze uiteraard voor u beantwoorden.

Wat zijn de ervaringen met het Carebrick systeem?

De ervaringen van onze klanten zijn voornamelijk positief. Wij krijgen regelmatig positieve recensies van klanten, wiens vochtproblemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Dankzij het systeem drogen de muren van de klanten weer goed, zodat vochtige muren en schimmel niet meer terugkeren.

Wat zijn de nadelen van het Carebrick systeem?

Het Carebrick systeem heeft vele voordelen en eigenlijk maar één nadeel. Doordat u het systeem niet zelf kunt aanbrengen, zult u een expert moeten inschakelen waardoor de kosten hoger liggen dan wanneer u dit zelf zou kunnen uitvoeren. Daarnaast vinden sommige van onze klanten het aangezicht van de kokers een nadeel. Deze kunt u echter in elke gewenste kleur schilderen!

Hoelang duurt het voordat de muren droog zijn?

Wanneer uw huis jarenlang problemen heeft gehad met optrekkend vocht, dan heeft de muur langer de tijd nodig om goed te kunnen drogen. In de meeste gevallen zal deze methode de meeste vochtproblemen na een jaar oplossen, maar in sommige gevallen kost dit iets meer tijd.

Heeft Carebrick invloed op de isolatie van mijn woning?

Veel klanten denken dat het isoleren van hun woning zorgt voor een betere luchtvochtigheid. Dit is echter niet het geval: door de isolatie is het juist extra belangrijk om uw woning goed te ventileren om vochtproblemen te voorkomen. Carebrick is dan ook goed te combineren met isolatie.

Hoe onderhoud ik Carebrick?

Het onderhoud is in principe een erg eenvoudige taak. Het wordt aangeraden om de kokers eens per jaar te controleren op verstoppingen, zoals spinnenwebben, stenen of andere obstakels. Door dit te verwijderen zorgt u ervoor dat de luchtdoorstroming niet geblokkeerd wordt.