Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Een gevelrenovatie is een goede methode om uw gevelmuur weer flink op te knappen! Dit heeft niet alleen een positief effect op de uitstraling van het huis, maar ook op de waarde ervan! Een renovatie biedt diverse mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide renovatie waarbij u gebroken stenen in het metselwerk laat herstellen of laat enkel het voegwerk vernieuwen. Ook raden wij u aan om de gevel te behandelen met een impregneermiddel, zodat u de stralende uitstraling zo lang mogelijk behoud! Nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk een aantal gratis offertes van experts uit uw eigen regio. Door offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit de regio weet u zeker dat u niet te veel betaalt. U bespaart zo op de kosten. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen.

Offertes vergelijken: uw voordeel

  • U krijgt een duidelijk inzicht in de kosten van diverse aanbieders
  • Kies gemakkelijk en snel een vakman die bij u past
  • Bespaar tot wel 40% op de totale kosten

Welke vorm van gevelrenovatie?

Er zijn diverse soorten renovaties die u aan de muur kunt laten uitvoeren. Als uw muur in slechte staat is, is het uiteraard aan te raden om meerdere klussen met elkaar te combineren. Heeft u scheuren in uw gevelmuur? Dan is het in ieder geval een goed idee om de gebroken stenen in het metselwerk te vervangen. Ook de voegen kunnen, indien deze beschadigd zijn, het beste vervangen worden. Wilt u de muur een compleet andere uitstraling geven? Dan is het natuurlijk een optie om gevelbekleding aan te brengen. Dit heeft bovendien een positief effect op de isolatie van uw huis. Een aantal werkzaamheden die u uit zou kunnen laten voeren zijn:

  • Voegwerk vervangen
  • Metselwerk renoveren
  • Nieuwe dorpels plaatsen
  • Gevelbekleding aanbrengen
renoveren gevel
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

Wanneer is gevelrenovatie nodig?

Een gevelrenovatie is noodzakelijk op het moment dat uw gevel niet langer in goede staat is. Dit herkent u wanneer er vervuiling op de muur ontstaat of als u veel last heeft van vochtplekken binnen. Wanneer het metselwerk niet meer naar behoren werkt zal dit namelijk zorgen voor vervelende schimmels.

Merkt u dat de voegen of stenen beginnen af te brokkelen? Dit houdt in dat de muur in slechte staat is. Schakel in dat geval een expert in op het gebied van renoveren, om zo de levensduur van de gevelmuur te verlengen.

Prijzen van gevelrenovatie

De prijzen voor het renoveren verschillen enorm. Zo hangt de totaalprijs voor een groot deel af van de arbeidskosten, en juist deze kunnen per specialist enorm verschillen. Niemand wil teveel betalen, daarom is het verstandig om de kosten van diverse aanbieders te vergelijken. Zo bent u verzekerd van de beste prijzen. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kosten. Wilt u bijvoorbeeld de stenen vervangen, dan betaalt u ongeveer €10,- tot €15,- per vierkante meter. Wilt u ook het voegwerk vernieuwen? Hiervoor liggen de kosten gemiddeld rond de €11,- per vierkante meter. Als u de muur ook laat impregneren betaalt u hiervoor gemiddeld €6,50 en €10,- per vierkante meter.

Prijstabel: gevelrenovatie

Onderdeel van gevelrenovatieGemiddelde prijzen*
Stenen vervangentussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk vervangenvanaf €11,- per m²
Nieuwe dorpel/lateitussen €35,- en €40,- per uur
Gevel impregnerentussen €6.50 en €10,- per m²

*Let op: dit zijn vanaf-prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

renovatie stenen

Stenen vervangen

In de meeste gevallen is het vrij duidelijk dat u het metselwerk moet laten renoveren. Dit is bijvoorbeeld het geval als er scheuren in de buitenmuur zitten, of als de stenen langzamerhand afbrokkelen. Dit houdt in dat uw buitenmuur niet langer beschermd is tegen kou en neerslag. De isolatiewaarde van het huis daalt, en u loopt het risico op vochtplekken en andere vochtproblemen. Bovendien bestaat er in de winter de kans dat de scheuren groter worden als het vriest. Hierdoor kan de gevel op een gegeven moment gaan verzakken, en dan lopen de kosten voor een renovatie enorm op. Laat daarom zo snel mogelijk de stenen renoveren.

vervangen voegwerk

Voegwerk vervangen

Net als de stenen, kan ook het voegwerk verouderen. Als dit het geval is, dan zijn er gelukkig diverse methodes om de voegen te verwijderen zonder dat het metselwerk daarbij beschadigd raakt. Hierna kan de specialist nieuwe voegen aanbrengen, waardoor vervelende vochtproblemen voorkomen worden. U heeft hierbij bovendien de keuze uit verschillende soorten voegen, waarmee u het uiterlijk van het huis flink kunt veranderen. De kosten voor het voegen zijn dan ook enorm afhankelijk van het soort voeg dat u laat aanbrengen. Zo geeft een knipvoeg een bijzonder effect, maar betaalt u hiervoor al snel €60,- tot €100,- per vierkante meter. Voor een standaard voeg ligt de prijs een stuk lager, rond de €10,- per vierkante meter.

Dorpel/latei vervangen

Ook de dorpel van uw raamkozijn kunt u laten renoveren. De dorpel of latei is de kleine vensterbank onder het kozijn. De latei staat vaak schuin naar beneden, en heeft één belangrijke functie. De dorpel zorgt er namelijk voor dat regenwater goed weg kan lopen. Zo wordt voorkomen dat vocht langdurig tegen het kozijn blijft liggen. Wanneer de dorpel extreem is aangetast door houtrot, of als deze ook begint af te brokkelen, dan is het verstandig om deze te vervangen. Hiermee kunt u namelijk de kwaliteit en levensduur van uw kozijnen behouden.

Impregneren van de gevel

Na het reinigen en renoveren van uw buitenmuur, is het verstandig om deze te laten impregneren. Dit is een techniek waarbij de specialist een beschermende laag over de muur spuit. Het impregneermiddel stoot water en vuil af, maar zorgt er eveneens voor dat de muren brand- en schimmelwerend worden. Het impregneren is een goede manier om ervoor te zorgen dat de muur lange tijd blijft stralen. Reinigen is in de toekomst een stuk minder werk! Wilt u de muren ook laten impregneren of heeft u vragen over de kosten en mogelijkheden? Onze vakman vertelt u alles over deze methode van gevelrenovatie.

Besparen op uw gevelrenovatie?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Gevelreiniging

Om te voorkomen dat u veel werk heeft aan de renovatie van uw gevel, is het belangrijk dat u regelmatig zorgt voor gevelreiniging. Door regelmatige reinigingen uit te laten voeren, voorkomt u grotere problemen en gevelrenovatie. U beschermt uw muur en dus uw complete woning tegen schade en vochtproblemen. Een manier van uw gevel en muren beschermen is hydrofoberen. Hydrofoberen zorgt ervoor dat water en vuil van de muur afgestoten wordt. Hierdoor hoeft u minder om te kijken naar uw gevel en muren. Wanneer reinigen niet meer voldoende is, kunt u kiezen voor verschillende vormen van gevelrenovatie.

Graffiti verwijderen

Wanneer uw muren zijn besmeurd met graffiti, wilt dit natuurlijk laten verwijderen. Dit kunnen wij voor u doen. Door een speciaal schoonmaakmiddel verwijderen wij op een professionele manier de graffiti en zorgen wij ervoor dat u muren en gevel er weer spik en span uitzien. Na het verwijderen van de graffiti kunnen wij uw muren hydrofoberen, zodat vuil minder goed hecht aan uw muren en u minder gevelonderhoud hoeft uit te voeren of uit te laten voeren. Wilt u meer weten over gevelonderhoud zoals impregneren? Dan helpt onze vakman u graag verder.

Gevelonderhoud

Er zijn verschillende vormen van gevelonderhoud. Zo heeft u de keuze uit impregneren, maar is de gevel zandstralen ook een vorm van gevelrenovatie. Zandstralen is eigenlijk een vorm van gevelreiniging waarbij hardnekkig vuil wordt verwijderd. Zandstralen is een techniek waarbij een mengsel van water en straalmiddel dat bestaat uit kleine korrels zand. Doordat zandstralen een agressieve vorm is van gevelonderhoud, is het verstandig om het zandstralen over te laten aan een specialist. Wilt u meer weten over deze vorm van gevelonderhoud of wilt u meer informatie over gevelrenovatie? Onze vakman op het gebied van gevelrenovatie legt u alles uit en voert de renovatie voor u uit.

Nieuwe gevelbekleding

Als u de uitstraling van uw woning compleet wil transformeren, vraag een vakman dan naar de mogelijkheden van gevelbekleding. Gevelbekleding is verkrijgbaar in vele verschillende soorten materialen. Voor een strak en egaal resultaat kunt u crepi laten aanbrengen, maar wanneer u juist een warme uitstraling wenst is houten gevelbekleding een goede optie. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten voor steenstrips. Steenstrips zijn dunne stroken van baksteen waardoor het lijkt alsof de originele gevelmuur zichtbaar is. Wilt u toch liever iets anders? Met kunststof of zelfs aluminium bekleding geeft u het huis een compleet andere uitstraling.

schilderen gevel

Gevel schilderen

Een manier om uw gevel mooi te houden is door deze te schilderen. Schilderen is een manier van onderhoud, wat ervoor zorgt dat u minder snel hoeft te renoveren. Wanneer u bijvoorbeeld hout op uw gevel heeft, is het gemakkelijk om deze te laten schilderen. U maakt zelf de keuze over de kleur en u overlegt met de specialisten over uw wensen. De specialist op het gebied van gevelrenovatie legt u de opties uit en zorgt ervoor dat nadat hij klaar is met het schilderen van uw gevel uw woning weer helemaal naar wens is. Vul het contactformulier in om in contact te komen met een specialist.

renovatie schoorsteen

Schoorsteen renovatie

Een belangrijk onderdeel van een woning en een aspect dat het uiterlijk van een woning behoorlijk kan beïnvloeden, is een schoorsteen. Door de schoorsteen goed te onderhouden, voorkomt u renovatie hiervan. Wanneer de schoorsteen toch toe is aan renovatie, dan voeren wij het renoveren van uw schoorsteen graag voor u uit. Wij voeren de renovatie van uw schoorsteen voor u uit en eventuele gevelrenovatie, tegen lage prijzen. Wilt u meer weten over het renoveren van uw schoorsteen, zoals hoe lang dit duurt of de prijzen hiervan? Neem dan contact met ons op.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u een gevelrenovatie uit laten voeren aan uw buitenmuur? De specialisten uit ons netwerk helpen u met alle plezier met het renoveren! U maakt eenvoudig gebruik van onze service door het offerteformulier in te vullen. Wij brengen u vervolgens in contact met een aantal vakmannen uit uw eigen regio. Zij sturen u een gratis en vrijblijvende offerte, zodat u een duidelijk inzicht krijgt in de kosten van diverse aanbieders. Vergelijk de prijzen en kies voor de specialist die u de beste prijs biedt! Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt en dat u kiest voor een vakman die goed bij u past.

aanvragen offertes gevelrenovatie