kelder waterdicht maken

Vochtige kelder

Heeft u last van een vochtige bergruimte? U herkent vocht in uw kelder aan een muffe lucht, daarnaast kan het benauwd zijn. Een vochtige, of natte bergruimte is vervelend en ongezond. Deze praktische ruimte komt goed van pas als opbergruimte. Indien u te maken heeft met vochtproblemen dan is het van belang om snel in te grijpen. Kelderdichting biedt uitkomst en dient zo snel mogelijk te gebeuren, om verdere schade te voorkomen. Dit is beter voor uw gezondheid en uw woning. Wilt u de hulp inschakelen van een vakman? Vraag via het contactformulier vrijblijvend en gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio.

De voordelen van BK Bouw

  • Scherpe prijzen
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen sturen wij deze door naar gespecialiseerde bedrijven bij u in de buurt. U krijgt op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) toegestuurd.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Gevolgen

De gevolgen van een vochtige kelder kunnen variëren van gezondheidsklachten bij uzelf, tot aan structurele schade aan uw woning. De vochtige goederen in de bergruimte beschadigen, de pleisterlaag laat los en zuigt nog meer vocht op, en de bergruimte kan niet volledig benut worden. Ongedierte is ook een vervelend gevolg van vochtproblemen in de kelder. Vochtproblemen in de kelder trekken een hoop schimmels aan. Ook ander ongedierte, zoals pissebedden voelen zich helemaal thuis in het vocht van de bergplaats. Zo snel mogelijk de kelderdichting herstellen is dus van belang om de vochtproblemen te verhelpen. Maar hoe werkt dat precies en wat is er mogelijk op het gebied van kelderdichting en vochtbestrijding?

Kelderdichting

Kelderdichting mogelijkheden

Samen met de fundering vormt de ondergrondse bergplaats de basis van het gebouw. Het is dus van belang om de kelderdichting optimaal te houden om zo het vocht goed tegen te houden. Er zijn verschillende mogelijkheden om een goede kelderdichting te krijgen. De meest gebruikte methodes om kelderdichting te realiseren zijn: bekuiping, drainage en het injecteren van (gel) in de vochtige muren. Elke vochtbestrijding methode heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Ook hangt de meest geschikte methode af van de oorsprong van de vochtproblemen en uit welk materiaal de vochtige bergplaats bestaat. Dit kan bijvoorbeeld een betonnen muur, stuc, cement, verf of tegels zijn. Benieuwd naar de prijzen? Vraag via het formulier meerdere offertes aan bij ons netwerk.

Kelder drainage plaatsen

Door een drainage in de vochtige kelder te plaatsen zorgt u ervoor dat het vocht goed afgevoerd wordt. Een drainage kan in de rand, vloer en de wand van de vochtige bergruimte geplaatst worden. De randdrainage is effectief als optrekkend vocht via de naden de kelder binnendringt. Bij deze vorm van kelderdichting wordt er een goot onderaan de wanden gemetseld. Deze goot leidt het vocht naar een verzamelput. Bij een zuigende, natte vloer is vloerdrainage een effectieve methode om vochtproblemen op te lossen. Wanddrainage is handig als de wanden van de bergplaats vol vocht zitten. De vochtige oppervlakte wordt dan (net als bij vloerdrainage) voorzien van een noppenmembraan die het vocht transporteert.

Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Een vochtige kelder waterdicht maken verreist kennis van zaken. Wij vertellen graag hoe de verschillende vochtbestrijding methodes werken. Dat het écht van belang is om de bergplaats blijvend waterdicht te maken door vochtbestrijding en kelderdichting is duidelijk. De energierekening gaat bij een vochtige kelder omhoog, de gezondheid wordt aangetast door het vocht en uw leefruimte wordt verkleind. Wateroverlast in de kelder kan verschillende oorzaken hebben, denk aan optrekkend vocht vanuit het grondwater, doorslaand vocht via de gevel, slecht ventileren of natuurlijk een lekkage. Eén van de opties om de vochtige bergruimte weer volledig waterdicht te maken is door drainage te plaatsen. De drainage zorgt dan voor de afvoer van het vocht.

Kruipruimte waterdicht maken

Vocht in de kruipruimte komt meestal doordat grondwater binnenkomt via de vloeren en de wanden. Slechte ventilatie speelt ook vaak een rol bij vochtproblemen in de kruipruimte. Er zijn diverse methodes om de vochtige kruipruimte waterdicht te maken. Deze methodes zijn erg vergelijkbaar met het waterdicht maken van de natte kelder. Welke methode het effectiefst is hangt af van de wijze waarop (grond) water de kruipruimte binnendringt. Bekuiping is het waterdicht maken van de vochtige kruipruimte door een nieuwe, waterdichte cementlaag aan te brengen. Erg arbeidsintensief en tijdrovend, maar wel effectief. De tweede methode die vaak wordt benut bij vochtige ruimtes is het gebruik van drainage.

Kelder of kruipruimte waterdicht maken? Vergelijk gratis offertes!

Kelderdichting en vochtproblemen oplossen doen we op dagelijkse basis. De prijs is verrassend laag!

Muren injecteren

Zowel drainage als bekuiping zijn arbeidsintensieve methodes om toe te passen in de kruipruimte. Het injecteren van de muren kan ook een geschikte methode zijn om de vochtproblemen op te lossen. Bij het injecteren van de natte muren wordt er gel in de muren gespoten. De gel zet uit, als een soort vochtscherm, en houdt zo het optrekkend grondvocht tegen. De gel wordt middels diverse boorgaten in de muur naar binnen gespoten. Hierna is het zaak om de kelder weer netjes af te werken. Bij deze methode laat het zichtbare resultaat vaak enkele maanden op zicht wachten. Verwacht dus niet dat een week later de vochtproblemen door het optrekkend vocht al zijn opgelost.

Kelder ventileren

Wanneer de kelderdichting is gerealiseerd moet u ervoor zorgen dat de kelder ook vrij van vocht blijft. De bergruimte ventileren is een manier om vochtproblemen te voorkomen. In een bergplaats die niet of heel slecht is geventileerd kan de luchtvochtigheid oplopen tot maarliefst 100 procent! Een slecht geventileerde kelder is het walhalla voor schimmels en ongedierte. Ventilatieroosters zijn in sommige gevallen al de oplossing voor vochtproblemen. Wel is het belangrijk om minimaal twee ventilatieroosters te plaatsen om het vocht tegen te gaan. Gebruikt u uw bergruimte als hobbyruimte? Dan is mechanisch ventileren vaak nodig en voldoet een eenvoudig ventilatierooster niet meer om het vocht tegen te gaan.

Prijzen

Niet een onbelangrijk punt: wat zijn de prijzen van de kelderdichting? Het grote voordeel van BK Bouw, het netwerk van gevelspecialisten en vochtexperts, is dat u altijd verzekerd bent van de beste prijzen. Doordat u meerdere offertes krijgt toegestuurd voor de kelderdichting is het mogelijk om deze goed met elkaar te vergelijken. Zo bent u verzekerd van een scherpe prijs! Vocht maakt geen kans meer als onze vochtbestrijding experts langs zijn geweest. Voor een permanente vochtoplossing bent u bij ons aan het juiste adres. Vochtige kruipruimtes en vochtige kelders zijn verleden tijd. Vul nu het contactformulier in met uw vraag of opdracht, en kies de beste offerte!

vochtproblemen kelder verhelpen