buitenmuur waterdicht maken

Buitenmuur waterdicht maken

Uw buitenmuur waterdicht maken is verstandig als u last heeft van een en vochtige buitenmuur. Dit kan namelijk schadelijke gevolgen hebben voor uw woning en uw gezondheid. Vochtproblemen brengen behoorlijk wat risico’s met zich mee. Zo ontstaan er scheuren en barsten in de buitenmuur als de gevel vochtig is. Hierdoor sijpelt vocht eenvoudig uw woning binnen. Het is dan ook geen overbodige luxe om uw buitenmuren waterdicht te laten maken. Hier zijn verschillende methodes voor, zoals impregneren, voegen herstellen, waterafstotende verf gebruiken of nieuwe gevelbekleding. De methodes worden hieronder uitgelegd.

Start gratis offerteaanvraag!

Bent u benieuwd naar de kosten om uw buitenmuur waterdicht te maken? Vul dan nu uw gegevens in op het offerteformulier, zodat u gratis offertes van diverse specialisten ontvangt. Vergelijk deze vrijblijvend met elkaar en bespaar geld.

De voordelen

 • Scherpe prijzen
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Bespaar tot 40% door te vergelijken
Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen krijgt u op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) van specialisten toegestuurd. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Hoe buitenmuur waterdicht maken?

Uw buitenmuur staat dagelijks bloot aan diverse weersinvloeden. Wind en regen hebben iedere dag vrij spel. Hierdoor kan vocht binnendringen in uw huis. Er zijn verschillende manieren om uw buitenmuur waterdicht te maken, zodat u van het probleem af bent.

Zo kunt u voegen herstellen of vervangen, de muren impregneren, de buitenmuur injecteren, de gevelbekleding vernieuwen of vochtwerende verf gebruiken.

Voegen herstellen of vervangen?

Een van de oorzaken van vochtige buitenmuren is het voegwerk dat barsten of scheuren bevat waardoor het vocht eenvoudig binnenkomt.

Het is mogelijk om de voegen van uw woning te herstellen. Eerst worden de voegen uitgeslepen en uitgehakt. Na het uitslijpen, wordt de gevel gereinigd, zo blijven overtollige restjes niet achter. Tot slot worden de voegen opnieuw gevuld. Dit stopt de vochtproblemen en zo ziet uw gevel er weer als nieuw uit.

waterdichte buitenmuur

Impregneren of hydrofoberen

Vaak bestaat een buitenmuur uit bakstenen en voegen van mortel. Dit zorgt er echter wel voor dat de muur poreus is en er op den duur vocht binnendringt. Door de gevel onder en boven het maaiveld te impregneren kan dit voorkomen worden. Bij impregneren komt er als het ware een speciale laag over de stenen heen.

Het is wel belangrijk dat de gevel gereinigd is, zo zorgt u ervoor dat het impregneermiddel beter werkt. Impregneermiddel is een waterafstotend middel dat diep doordringt in de stenen en het vocht buiten houdt. Hierdoor heeft u geen last meer van vocht of schimmelvorming. Bovendien heeft het een positief effect op de isolatiewaarde van uw woning.

Buitenmuur injecteren

Uw buitenmuur laten injecteren is een van de meest gekozen en beste oplossingen om vochtige buitenmuren tegen te gaan. Injecteren is het inspuiten van een vochtwerend middel in de muur. Dit middel houdt vocht tegen en heeft dus een waterafstotende werking.

Eerst wordt er een vochtmeting gedaan en zal eventuele schimmel verwijderd worden. Als het voegwerk slecht is, wordt dit gerepareerd. Vervolgens is het injecteren aan de buurt. Na het injecteren moet er een bijkomende behandeling gedaan worden tegen zoutbelasting. Dit is nodig om uw muur te beschermen.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Nieuwe waterdichte gevelbekleding

Als u last heeft van vochtproblemen, kunt u ook voor waterdichte gevelbekleding kiezen. Dit is een duurdere manier om vochtige buitenmuren te behandelen. Er zijn diverse mogelijkheden voor waterdichte gevelbekleding, zoals steenstrips, kalei of crepi. Deze materialen zijn goed te combineren met isolatie en geven uw woning een nieuw uiterlijk.

Vochtwerende verf

Er zijn diverse verfsoorten voor buiten, die uw gevel beschermen tegen vocht. Verf dat een waterafstotende werking heeft, kan een preventieve maatregel zijn, maar ook een oplossing voor een probleem dat zich effectief voordoet. Door de buitenmuren boven en onder het maaiveld te voorzien van waterafstotende verf, voorkomt u vochtige buitenmuren en krijgt uw woning een frisse uitstraling.

Schakel een specialist in

Vochtproblemen in huis? Onze vakmannen maken uw buitenmuren op vakkundige manier waterdicht.

Gevolgen van een vochtige buitenmuur

  Een te hoog vochtgehalte in uw woning kan grote vochtproblemen geven. Vochtige buitenmuren kunnen diverse oorzaken hebben, met allerlei narigheid als gevolg. Zo is er kans op schimmelvorming, zwamvorming, ongedierte, mossen en algen en een aantasting van de constructie.

 • Schimmelvorming: door de combinatie van vocht en binnenwarmte ontstaat er schimmel, wat zich razendsnel kan verspreiden en de nodige schade aanricht.
 • Zwamvorming: met name in vochtige kruipruimtes zonder isolatie is de kans op zwammen groot, zwammen kunnen het hout volledig vernielen.
 • Ongedierte: mossen en schimmels trekken ongedierte aan zoals houttorren en ringwormen, maar ook ratten en muizen. Deze zwerven door uw huis en richten veel schade aan.
 • Mossen en algen: door de aanwezigheid van dit groen, houden de muren het vocht vast. Op den duur droogt dit niet meer op en is het de ideale broedplaats voor ongedierte.
 • Aantasting van constructie: wanneer een huis lange tijd aan vocht blootgesteld is, zal de constructie aangetast worden. Denk hierbij aan roestvorming, afbrokkelend beton en rottend hout.

Wat kost een gevel waterdicht maken?

De kosten voor het waterdicht maken van uw buitenmuur zijn behoorlijk uiteenlopend. Dit komt omdat de prijs beïnvloed wordt door verschillende factoren. Wat is de oorzaak van de vochtproblemen en wat is de grootte van het oppervlak dat waterdicht gemaakt wordt?

De goedkoopste manier is het impregneren van de gevel en kost tussen de €6,- en €12,- per m². Uw buitenmuur injecteren is de duurste optie. Dit kost zo’n €100,- per strekkende meter. In de tabel hieronder staan de gemiddelde prijzen. Voor de exacte kosten kunt u altijd gratis offertes ontvangen.

Kosten waterdicht maken van de buitenmuur 2024

Oplossing Prijs *
Voegen vervangen Tussen €10,- en €15,- per m²
Gevel impregneren/hydrofoberen Tussen €6,- en €12,- per m²
Buitenmuur injecteren €100,- per strekkende meter
Vochtwerend verf €20,- tot €40,- per m²
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €40,- per m² (excl. isolatie)

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voordelen gevelspecialist inschakelen

Wanneer u een gevelspecialist inschakelt, zitten daar een aantal voordelen aan. Zo profiteert u van zijn kennis en ervaring: de gevelspecialist weet wat hij doet. Bovendien wordt de klus vakkundig afgerond en bespaart u uzelf veel tijd en energie.

Daarbij voldoet de specialist aan het Bouwgarant keurmerk. Dit houdt in dat hij diploma’s heeft, aan de kwaliteitseisen voldoet en duidelijke afspraken maakt. Ook krijgt u garantie wanneer er iets misgaat. Voor meer informatie gaat u naar de website van Bouwgarant.

De voordelen van het inschakelen van een specialist:

 • Kennis en ervaring
 • Vakkundige afronding van de klus
 • Bespaart u veel tijd en energie

buitenmuur waterdicht

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Buitenmuur waterdicht maken? Bespaar geld door nu meerdere offertes aan te vragen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt deze offertes gratis en vergelijkt ze vrijblijvend om uiteindelijk tot een specialist te komen die aan uw wensen voldoet en de vochtproblemen voor u oplost.