vocht in badkamer

Vocht in badkamer

Komt u moeilijk van condens in de badkamer af, of heeft u last van terugkerende schimmelplekken? Het is niet verwonderlijk dat in de badkamer vaak vochtproblemen voorkomen, omdat dit een van de meest vochtige ruimtes van woningen is. Door te douchen, een bad te nemen of te wassen ontstaat condensvocht.

Er is één effectieve manier om condensatievocht te bestrijden! Een goede ventilatie is essentieel om ervoor te zorgen dat condens uw woning verlaat. Op deze pagina vindt u meer informatie over oorzaken en de aanpak van vochtproblemen in de badkamer en wat een vochtspecialist hierbij voor u kan betekenen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Wilt u besparen op de kosten van vochtbestrijding in de badkamer? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40% door deze te vergelijken!

Voordelen van onze service:

 • Gratis offertes met scherpe prijzen
 • Kies eenvoudig en snel een specialist uit de regio
 • Bespaar tot 40% door te vergelijken

Gratis offertes vergelijken

Welke gevolgen van teveel vocht?

  Een teveel aan vocht in huis zorgt voor veel problemen. Vochtproblemen zoals een muffe geur en lelijke vochtplekken vallen vaak als eerste op. Na verloop van tijd ontstaat doorslaand vocht, schimmelvorming en tast het vocht de constructie van uw woning aan. Behang komt los van de vochtige muren of plafondstucwerk laat los. Daarnaast zijn vochtige woningen met een hoge luchtvochtigheid ook voor uw gezondheid niet goed. Schakel daarom altijd een specialist in om alle problemen effectief aan te pakken.

  De meest voorkomende gevolgen van te veel vocht zijn:

 • Lelijke vochtplekken en schimmelplekken
 • Een muffe geur in huis
 • Te hoge luchtvochtigheid
 • Een ongezond leefklimaat

Wat te doen tegen vocht in de badkamer?

De badkamer is door het vele gebruik van water altijd een vochtige ruimte. Iedere keer als u een douche of bad neemt, ontstaat condensatievocht. Ook het vele gebruik van de wastafel met bijvoorbeeld tandenpoetsen zorgt voor een hogere luchtvochtigheid. Het ontstaan van condensatievocht kunt u dus niet voorkomen.

Wel is het belangrijk dat het ontstane vocht snel uit de badruimte verdwijnt. Een goede ventilatie en afzuiging is het enige dat de luchtvochtigheid laat dalen. Voordat schimmelplekken goed verwijderd kunnen worden, moet eerst het onderliggende vochtprobleem zijn opgelost. Anders zullen de schimmels steeds weer terugkomen.

vocht in badkamer oplossen

Vochtige badkamer ventileren

Zoals eerder gezegd is een goede ventilatie de enige manier om een te vochtige badkamer te bestrijden. Vochtbestrijding door natuurlijk ventileren doet u door een raam of ventilatierooster open te zetten. Zeker na douchen is het verstandig een raam meerdere uren open te laten staan voor ventilatie door de afzuiging van vocht.

Natuurlijke ventilatie is in de winter door de kou soms lastig. Ook heeft niet iedere badkamer een raam. Dan biedt mechanische ventilatie de oplossing. Hiermee ventileert u structureel de badkamerruimte en zorgt u voor een constante afzuiging en aanvoer van frisse lucht.

Een vochtspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden en plaatst ieder ventilatiesysteem in uw woning.

Hoe schimmel op plafond verwijderen?

Het is niet eenvoudig zelf schimmels van het plafond te verwijderen. De gouden regel bij schimmels is deze nooit droog te verwijderen. Dan verspreidt u namelijk een grote hoeveelheid schimmelsporen die door de lucht gaan zweven. Daarnaast zijn een mondkapje en handschoenen aan te raden, om allergische reacties zoals benauwdheid en hoesten te voorkomen.

Wilt u zeker weten dat alle schimmel effectief verwijderd wordt, zonder dat uw gezondheid gevaar loopt? Schakel dan voor het verwijderen van schimmels een specialist in. Die heeft ruime ervaring en de juiste materialen om schimmelplekken doeltreffend en veilig aan te pakken. Vergelijk gratis offertes en kom in contact.

Waar komt vocht vaak voor?

vocht in badkamer bestrijden

Vocht op het plafond

Ziet u vochtplekken op het plafond verschijnen? Omdat warme lucht opstijgt bevinden vochtplekken in badkamers zich vaak boven de douchecabine en het bad. Condens slaat neer op het plafond, waar na verloop van tijd schimmelvorming ontstaat. Een goede ventilatie is het enige wat grote vochtplekken voorkomt.

Vocht op de ramen

Condens is gemakkelijk te herkennen door beslagen ramen en spiegels na het douchen of een bad te nemen. Dit is een teken dat de luchtvochtigheid in de badkamer erg hoog is. Zet een raam open of gebruik een ventilatiesysteem om het vocht snel naar buiten af te voeren en frisse lucht in huis te krijgen.

Vocht in de voegen

Door onvoldoende verluchting kan waterdamp niet verdwijnen en zal het op de muren condenseren. Na verloop van tijd kan dit zorgen voor vochtige plekken, doorslaand vocht, schimmelvorming op siliconen vocht in voegen van de muren. Naast dat dit er niet fraai uitziet, zijn schimmels ook slecht voor uw gezondheid. Bovendien zijn schimmels van voegen lastig te verwijderen, vooral als de voegen van de muren poreus zijn geworden.

Vocht in de vloer

Een vloertegel wordt poreus of de kitrand laat los als er vocht in de voegen zit. Het vocht heeft dan ook de kans om onder de vloer van de badkamer te komen. U kunt zich voorstellen dat dit nadelige gevolgen heeft voor de vloer van de badkamer, maar ook voor het plafond van de ruimte eronder door doorslaand vocht. Daar ziet u bij doorslaand vocht vochtige plekken of schimmelvorming op de muren verschijnen.


Zoekt u een goedkope vochtspecialist om schimmel te verwijderen?

Vergelijk meerdere offertes en bespaar tot 40% op de kosten!


Tips: hoe badkamer minder vochtig maken?

  Wilt u doorslaand vocht voorkomen en voorkomen dat schimmels een kans krijgen in uw badkamer? De enige manier om condensvocht in de vochtige badkamer en doorslaand vocht tegen te gaan, is een goede ventilatie. Laat daarom na een douchebeurt een raam enkele uren openstaan. Zet de roosters voor ventilatie altijd helemaal open. Een andere oplossing tegen doorslaand vocht is een luchtontvochtiger of vochtvreter of een mechanisch ventilatiesysteem om vocht systematisch aan te pakken.

  Met de volgende tips kunt u uw badkamer minder vochtig maken.

 • Bekijk of de voegen en kitranden in goede conditie zijn.
 • Laat een afzuigsysteem plaatsen voor afzuiging.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht in de badkamer.
 • Zet een vochtvreter of luchtontvochtiger in de badkamer.

Wanneer een vochtexpert inschakelen?

Zit er lekkage in een afvoerleiding van de douche? Een vakman kan met lekdetectie snel de oorzaak van de lekkage vinden en repareert de schade vervolgens vakkundig. Heeft u last van terugkerende schimmel of doorslaand vocht in de vochtige badkamer? Schimmel verwijderen is een lastige klus en als het niet goed gebeurt loopt u kans op allergische reacties en verdere verspreiding van schimmelsporen. Een vochtexpert pakt schimmel en doorslaand vocht effectief en veilig aan, zodat uw gezondheid geen gevaar loopt. Ook adviseert hij u graag over vochtbestrijding met ventilatiesystemen en plaatst hij deze ventilatiesystemen graag. Met een vochtspecialist weet u zeker dat hij uw vochtproblemen effectief aanpakt met een goede vochtbestrijding.

vocht in badkamer oplossing

Goedkoop vocht in uw badkamer bestrijden? Vergelijk gratis offertes

Bent u op zoek naar een vakman die schimmelplekken in uw badkamer aanpakt? Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een mechanisch ventilatiesysteem om doorslaand vocht na douchen te voorkomen? Wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt voor een vochtspecialist?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 offertes van vochtexperts bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en bespaar tot 40% op de kosten voor de vochtbestrijding! U kiest zelf zo zelf de specialist die het best bij uw wensen past en die uw vochtproblemen effectief bestrijdt.