voegen verwijderen

Voegen verwijderen

Als het reinigen van de voeg niet meer voldoende is om het voegwerk nieuw leven in te blazen is het van belang om de oude voegen te verwijderen. Nieuwe voegwerken herstellen de uitstraling van een muur. Daarnaast zorgt nieuw voegwerk ervoor dat water van buitenaf weer goed wordt tegengehouden. Schimmel en lekkage zijn verleden tijd. Voordat het aanbrengen van nieuwe voegwerken aan de orde is, moet eerst het oude voegwerk verwijdert worden. Dit kan op verschillende manieren, zoals uitslijpen of uithakken. Schakel een gevelspecialist in voor het verwijderen van voegwerk!

Start gratis offerteaanvraag!

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken! Door het offerteformulier in te vullen, ontvangt u spoedig een aantal vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

Waarom voegwerk vernieuwen?

Een veelvoorkomende reden om de voeg te verwijderen is: als de voeg afbrokkelt, de voeg rot is, het specie te vervuild is om schoon te maken en natuurlijk als de gehele gevel gerenoveerd moet worden. Kapot voegwerk kan leiden tot ernstige schade aan de gevel. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de muur kan er schade ontstaan. Nieuw voegwerk voorkomt én verhelpt dit. Lekkageplekken en schimmelvorming zijn verleden tijd. Daarnaast zorgt nieuw voegwerk ervoor dat uw gebouw er weer als nieuw uitziet. Het geeft uw gebouw een geheel nieuwe uitstraling.

Gratis offertes vergelijken

  Uithakken

  Het uithakken van voegwerken is een traditionele methode om voegen te verwijderen. Je kunt dit handmatig of met behulp van een elektrische hakhamer doen. Voegen verwijderen is hoe dan ook niet een prettige klus om zelf te doen. Bij het uithakken van de voegen komt de specie los en brokkelt de voeg, stuk voor stuk, af. De horizontale voeg wordt als eerste aangepakt, daarna zijn de verticale voegen aan de beurt. Deze volgorde is het meest effectief, omdat de verticale voegen eenvoudiger afbrokkelen wanneer de horizontale voegen al zijn verwijdert. Bij het uithakken van de voeg is het zeer belangrijk dat u geen stenen beschadigd.

  Uitslijpen

  De tweede methode om voegwerk te verwijderen is het uitslijpen van de voeg. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale slijptol met bijpassend snijblad. Het type snijblad is onder andere afhankelijk van de dikte van de voeg. Daarnaast is het verstandig om een zuigslang aan de slijptol te koppelen, aangezien er vaak erg veel stof vrijkomt. Het grote voordeel van het uitslijpen van voegwerken is dat het een stuk sneller gaat dan uithakken. Daarnaast is het eenvoudiger om met een slijptol een rechte lijn te volgen. Er moet erg secuur gewerkt worden om schade aan de stenen te voorkomen. De kans op schade is bij beide methodes aanwezig, het is dus ook aan te raden om deze klus uit te besteden.

  Soorten voegwerk

  Soorten voegwerk

  Nadat de voegwerken zijn verwijdert is het tijd om de nieuwe voeg te plaatsen. Dit wordt veelal ook door het bedrijf gedaan die uw voeg verwijdert. Voor het plaatsen van nieuwe voegen kunt u kiezen uit veel verschillende soorten voegwerk. Denk bijvoorbeeld aan de knipvoeg en de snijvoeg, welke verschillen van dikte en structuur, waardoor de uitstraling erg uiteenlopend is. Bij gevelrenovatie is het dus altijd mogelijk om de uitstraling van uw muur naar een nieuw, of hoger niveau te tillen. Bent u benieuwd naar de prijzen? Daar vertellen wij u graag meer over.

  Voegwerk prijzen

  Prijzen

  Naast de kwaliteit is ook de prijs erg belangrijk bij het renoveren van uw voegwerk. Vaak wordt er een totaalprijs gegeven van zowel het verwijderen van de voeg als het opnieuw voegen van de gevel. De prijs is afhankelijk van de methode die wordt gehanteerd tijdens het verwijderen van de voegen, het soort voegwerk dat is gekozen om de oude voegen te vervangen en natuurlijk de aanbieder. Hoe bent u ervan verzekerd dat u kiest voor de beste partij om uw voegen te verwijderen? Precies, door de aanbieders te vergelijken. Bij ons kunt u vrijblijvend verschillende offertes aanvragen, zodat u altijd 100% zeker bent van het feit dat u de beste partij kiest.

  BK Bouw: netwerk van vochtbestrijding en gevelrenovatie-experts!

  Laat uw gevel voegen door een specialist op het gebied van voegwerken en laat gevelrenovatie en gevelreiniging uitvoeren tegen scherpe prijzen!


  voegwerk offerte

  Besparen door gratis offertes te vergelijken

  U kunt honderden euro’s besparen door de verschillende aanbieders te vergelijken. Voor meer inzicht in het aanbod, de prijs en de kwaliteit van het verwijderen van de voegen vraagt u nu vrijblijvend offertes aan!

  Start gratis offerteaanvraag!

  Door de verschillende offertes te vergelijken bent u verzekerd van het feit dat u kiest voor de partij die het beste bij u past. Dit verkleint uw risico naar het absolute minimum. Hierdoor hoeft u zich alleen op de belangrijke zaken te richten: welke voegwerken kiezen we om de uitstraling van de gevel te vernieuwen? BK Bouw, het netwerk van gevelspecialisten staat voor u klaar!