kelderbekuiping

Kelderbekuiping

Met een kelderbekuiping maakt u uw kelder waterdicht en zorgt u ervoor dat u de ruimte kunt gebruiken als slaap- of werkkamer. Zo creëert u extra leefruimte en weet u zeker dat de luchtkwaliteit goed is. Wilt u ook uw kelder bekuipen?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere prijsopgaven: vergelijk de verschillende aanbieders en bespaar zo tot 40% op de kostprijs!

Lees verder voor meer informatie over een bekuiping. U vindt hier een uitgebreid stappenplan van experts en leest wanneer u moet kiezen voor een stijve of juist een soepele bekuiping.

Voordelen van onze service

Hieronder zetten we de grootste voordelen van onze offerteservice voor u op een rij:

 • U krijgt een compleet beeld van de gemiddelde kostprijs.
 • Zo kiest u voor de vakman met het beste aanbod en bent u verzekerd van een eerlijke prijs.
 • U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs!
 • De offerteservice is gratis én vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Wanneer is het slim om de kelder te bekuipen?

  Laat uw kelder bekuipen als u veel overlast hebt van vochtproblemen. Door onder andere optrekkend vocht ontstaat een vochtige kelder en een slecht leefklimaat. Het vocht hoeft niet per se via de muur omhoog te trekken: het kan ook via de vloer en de kimnaad binnendringen.

  Een kelderbekuiping betekent feitelijk dat u de kelder waterdicht maakt. Met behulp van een soepele folie of een waterdichte pasta maakt u de kelder helemaal dicht en voorkomt u dat grondwater nog langer naar binnen dringt. De exacte prijzen voor een kelderbekuiping kunt u krijgen door gratis offertes te vergelijken.

  Wanneer is een kelderbekuiping een goed idee:

 • Als u de kelder als leefruimte wilt gebruiken.
 • Als u last heeft van opstijgend- of doorslaand vocht in de kelder.
 • Wanneer vocht via de muur naar binnen sijpelt.

Meer informatie over vochtige kelders.

kelderbekuiping offerte

Prijs kelderbekuiping

De prijs van een kelderbekuiping hangt helemaal af van het formaat van de kelder. Ook de oorsprong van de vochtproblemen spelen een grote rol.

De gemiddelde prijs varieert van €3.500,- tot €10.000,-.

Voor deze prijs bent u wél definitief verlost van een vochtige kelder. Naast de afmetingen en vochtproblemen, hebben ook de gebruikte techniek en materialen een grote invloed op de kostprijs. Een stijve bekuiping is over het algemeen goedkoper en er blijft meer leefruimte over. Een soepele kelderbekuiping is een drastische verandering maar wel de beste optie als de kelder in slechte staat verkeert.

Wilt u graag een duidelijke prijsindicatie ontvangen? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs.

Prijzen kelderbekuiping 2024

Kelderbekuiping Gemiddelde kostprijs*
Kelderbekuiping voor gehele kelder €3.500,- tot €10.000,-

Let op: dit is een gemiddelde kostprijs, die sterk varieert. Het hangt o.a. af van de aard van het vochtprobleem en de staat van de kelder.


Besparen op de prijs van uw kelderbekuiping?

Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met de scherpste prijs!


Kelderbekuiping plaatsen: werkwijze

  De vakman doorloopt deze stappen bij het bekuipen van de kelder:

 • Stap 1: de vakman verwijdert de huidige wand- en vloerafwerking. Nu komt de muur bloot te liggen en is heel duidelijk te zien waar er precies grondvocht naar binnendringt. De vakman controleert de muur op scheuren en andere beschadigingen, en maakt alles
 • Stap 2: nu brengt hij een primer aan, zodat de pleister straks goed hecht.
 • Stap 3: met een waterdichte pasta bepleistert de vakman de kelder. Dit gebeurt meestal in 2 of 3 lagen voor een optimaal resultaat. Hij zorgt ervoor dat de wanden netjes egaal worden afgewerkt.
 • Stap 4: eventueel begint de vakman nu met het bepleisteren van de keldervloer. Ook dit wordt egaal afgewerkt, eventueel met een polyurethaancoating in een kleur naar keuze.

Bovenstaande stappenplan gaat uit van een stijve kelderbekuiping, waarbij de vakman gebruik maakt van een waterdichte pleister om de kelder te bepleisteren. Bij een soepele kelderbekuiping gebruikt hij een folie om de wanden en de vloer waterdicht te maken.

Soepele of stijve kelderbekuiping?

Kiest u ervoor om de kelder te bekuipen, dan zijn er in principe twee verschillende mogelijkheden. Een vaste bekuiping of een soepele bekuiping.

Wat is het verschil?

Een vaste bekuiping maakt gebruik van een waterdichte pasta of saneerpleister om de keldermuren en -vloer helemaal waterdicht te maken. Dit wordt rechtstreeks op de muur aangebracht, dus u verliest hierbij geen leefruimte. Dit is in veel gevallen de goedkoopste en minst drastische optie.

Wat is een soepele bekuiping?

Hebben we het over een soepele bekuiping, dan wordt er een soepele folie geplaatst tegen de muren en vloer. Deze folie houdt het grondwater tegen en voorkomt dat de rest van de kelder vochtig wordt. Om de kelder opnieuw netjes af te werken laat u nieuwe keldermuren voor de folie langs metselen en stort de vakman een nieuwe keldervloer met een ijzeren wapening. Dit is de beste methode als uw kelder flink beschadigd of verouderd is.

bekuipen kelder

Maak ook de vloer waterdicht

Naast de keldermuren is het ook belangrijk om de keldervloer waterdicht te maken. Dit gebeurt op dezelfde manieren als het dichten van de wand: door middel van een waterdichte pasta of een soepele folie.

Denk ook aan de kimafdichting in uw kelder!

Bij kelders met een betonnen vloer en een gemetselde muur zien we vaak dat grondwater via de kimnaad naar binnendringt. Dit is de meest gevoelige plek in de hele kelder. Daarom brengt de vakman vaak een ‘versterkte hiel’ aan, zodat de naad ook volledig waterdicht is.


Benieuwd naar de exacte prijs van het bekuipen van uw kelder?

Vraag gratis offertes aan. Kies de expert met het beste aanbod en bespaar!


Combineren met vloerdrainage?

Als er naast insijpelend vocht ook gewoon overtollig water in de kelder staat, dan is het een slim idee om de bekuiping te combineren met drainage.

Er zijn verschillende manieren om uw kelder te draineren: via de wand, op de vloer of in de kimnaad. Welke methode u moet gebruiken hangt logischerwijze af van de plek waar het grondwater naar binnen lekt. Belangrijk om te weten is dat er altijd vloerdrainage wordt gebruikt als u ook wanddrainage laat plaatsen.

Het drainagesysteem voert overtollig water af met een pomp. Dit wordt opgevangen in een reservoir dat het daarna afvoert naar het riool.

Kelderbekuiping: naderhand wel ventileren

Bij een kelderbekuiping maakt u de ruimte volledig waterdicht. Het is belangrijk om te onthouden dat alle natuurlijke ventilatiemogelijkheden hiermee ook verdwijnen. Het is dus van groot belang om de kelder na het bekuipen goed te blijven ventileren. Zéker als u de ruimte ook gebruikt als werk- of slaapkamer: nu ontstaat er namelijk veel condensvorming.

Hoe kan ik mijn kelder ventileren?

Eén van de beste manieren om de kelder te ventileren is met behulp van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie, wat de luchtkwaliteit verbetert. Bij een klein budget is het een goed idee te investeren in ventilatieroosters.

Voordelen van kelderbekuiping

Het uitvoeren van een kelderbekuiping heeft zeker grote voordelen. Allereerst is het een definitieve methode en bent u verlost van alle vochtproblemen. Daarnaast creëert u extra leefruimte en een gezonder leefklimaat. Hierdoor stijgt de waarde van uw huis!

De grootste voordelen van een kelderbekuiping op een rij:

 • U bent definitief van vochtproblemen in de kelder verlost.
 • Het creëert een gezonder leefklimaat.
 • Zo realiseert u extra leefruimte in huis.
 • U verhoogt de woningwaarde.
 • Er hangen geen muffe luchtjes meer in de kelder.
 • Uw stookkosten zullen dalen, omdat de kou vanuit de kelder niet meer omhoogtrekt.

kelderbekuiping prijzen

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw kelder binnenkort bekuipen? Vind dan snel en gemakkelijk een expert in uw eigen regio: start nu uw gratis offerteaanvraag!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u meerdere prijsopgaven van specialisten in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en voorwaarden en kies zo voor de vakman met de beste prijs. Op die manier bespaart u tot wel 40% op de kostprijs.