Gevelonderhoud

Gevelonderhoud

Wat is er nou zo mooi aan een nieuwbouwwijk? Niet alleen de architectuur in ieder geval. De brandschone gevels dragen daar ook aan bij. Wanneer u kiest voor gevelreiniging of gevelrenovatie ziet ook uw woning er weer als nieuw uit. Bij het onderhouden van een woning of ander gebouw is gevelonderhoud vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt. Toch is gevelonderhoud erg belangrijk. Niet alleen ter verfraaiing van de woning, ook voor het beschermen van de gevel tegen de weersinvloeden. Van tijd tot tijd gevelonderhoud toepassen is dus net zo belangrijk als het schilderen van uw woning. Op deze pagina leest u meer over het onderhouden van uw gevel. Besparen op gevelonderhoud?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes met scherpe prijzen. Door offertes van gevelspecialisten uit de regio te vergelijken bespaart u op de kosten.

Gevelreiniging

Heeft u het idee dat er op uw gevel vuilaanslag zit? Dan is gevelreiniging een goede manier om uw gevel weer te laten stralen. Wees er in ieder geval op tijd bij, want dit voorkomt schade aan de gevel. Het is vaak voordeliger om van tijd tot tijd gevelreiniging toe te passen, dan het te laten verslechteren en dat u dus de schade aan de gevel moet herstellen door gevelrenovatie. Door gevelreiniging wordt de donkere waas van vuilaanslag van de wand verwijdert. Er zijn diverse manieren om gevelreiniging uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan zandstralen, chemisch reinigen, voegen schoonmaken en uitslijpen.

Gevelrenovatie

Soms is de gevel niet meer in een goede staat. De voegen brokkelen bijvoorbeeld af en het impregneermiddel doet zijn werk niet meer. Mocht gevelreiniging niet voldoende zijn als gevelonderhoud, dan is het mogelijk om te kiezen voor gevelrenovatie. Zo kunt u de gevel bijvoorbeeld opnieuw voegen, schilderen en impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel alle vocht en schimmel buiten de muur houdt en dat de gehele gevel er als nieuw uit blijft zien. Daarnaast zorgt het bijhouden van het gevelonderhoud ervoor dat de isolatie in goede conditie blijft, net als de energierekening.

Voegwerk

Waar begin je bij gevelonderhoud? Voegwerk kan een effectief startpunt zijn. Voegen onderhouden is een belangrijk onderdeel van gevelrenovatie. Als voegwerk aan het afbrokkelen is kan koude lucht de muur (en spouw) binnendringen. Voordat nieuw voegwerk aan de orde is moet het oude voegwerk verwijdert worden. Dit gebeurt middels het uithakken, of uitslijpen van de voeg. Deze klus vergt veel precisie, zodat de stenen niet beschadigen. Vaak is het verstandig om voegwerk gelijktijdig met de buren te vervangen. Dit scheelt vaak kosten. Nadat het oude voegwerk is verwijderd wordt de nieuwe voeg uitgezocht. Er is veel verschillend voegwerk, zodat er altijd een voeg bij zit die perfect bij de uitstraling van de gevel past.

Gratis offertes vergelijken

Gevel impregneren

Als er gevelonderhoud is gedaan is het vervolgens tijd om een blijvende beschermlaag aan te brengen: het impregneren. Het is wel van belang om eerst gevelreiniging toe te passen, zodat er geen vuil tussen de impregneerlaag en de muur zit. Na het impregneren is de gevel weer optimaal beschermd tegen alle weersinvloeden. Daarnaast is de muur beter brandwerend. Bijkomend voordeel is nog dat de muur veel beter schoon blijft en dus minder onderhoud nodig heeft. Mocht er overlast zijn van graffitispuiters, dan is het impregneren van de gevel ook een uitkomst, omdat graffiti veel eenvoudiger is te verwijderen van een geïmpregneerde muur. De verf trekt dan niet meer in de stenen, maar blijft op de impregneerlaag zitten.

Zandstralen

Mocht uw muur niet geïmpregneerd zijn, maar wel beklad met graffiti, dan is zandstralen een uitkomst. Zandstralen is een effectieve reinigingsmethode om hardnekkig vuil te verwijderen, zoals graffiti of roetaanslag. Hoewel zandstralen erg effectief is om zware vervuiling te verwijderen, is het niet geschikt voor alle steensoorten. Het is dus van belang om goed te informeren bij onze specialisten, zodat u altijd verzekerd bent van het feit dat uw steensoort geschikt is om te zandstralen. Bij zandstralen wordt water vermengd met het juiste straalmiddel. Onder druk wordt het tegen de wand gespoten. Hierdoor wordt de muur als het ware geschuurd, en verdwijnt de aanslag. Het is dus een erg effectieve methode van gevelrenovatie.

BK Bouw: netwerk van gevelrenovatie en vochtbestrijding experts!

Wilt u gevelrenovatie of gevelreiniging uit laten voeren? Wij zorgen voor het impregneren, zandstralen en andere renovatie van uw gevel tegen scherpe prijzen!

Vrijblijvend contact

Behoefte aan gevelonderhoud? Voor al uw gevelonderhoud en gevelrenovatie bent u bij BK Bouw aan het juiste adres. Het netwerk van gevelspecialisten staat voor u klaar. Doordat u meerdere aanbieders (en offertes) van gevelonderhoud krijgt aangeboden bent u altijd verzekerd dat u de beste partij kiest. De prijs/kwaliteit verhouding is optimaal en u heeft niet het risico dat u teveel betaald. Vul daarom snel het formulier in en omschrijf wat uw wilt laten doen op het gebied van gevelonderhoud (of welke vraag u heeft). U ontvangt van ons diverse offertes, zodat u de verschillende aanbieders van het gevelonderhoud kunt vergelijken. Of het nu om gevelreiniging, gevelrenovatie, gevel impregneren of zandstralen als gevelonderhoud gaat, wij helpen u graag.

Gevel onderhouden