Vochtbestrijding nodig in Almere?

Vraag vandaag nog meerdere, vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Almere

Vochtbestrijding Almere

In de meeste oudere woningen is er op een gegeven moment sprake van optrekkend vocht, vochtige muren, schimmel of één van de andere vochtproblemen. Onder andere een gebrekkige fundering en de stijging van het grondwaterpeil vormen hiervoor de oorzaak. Hebt u last van optrekkend vocht of een hoge luchtvochtigheid in huis? Dan is het zaak om hiervoor de juiste oplossing te vinden. Het injecteren of impregneren van de wanden biedt vaak uitkomst als vochtwering, maar ook een kelderafdichting is een goed idee. Onze vochtbestrijding experts uit Almere kunnen u met al deze zaken helpen, zodat uw vochtproblemen spoedig verleden tijd zijn. Vraag vandaag nog diverse offertes aan via het contactformulier.

Optrekkend vocht in huis

Optrekkend vocht is één van de grootste problemen die onze vochtbestrijding en vochtwering specialisten uit Almere tegenkomen. De oorzaak voor optrekkend vocht in de muren, ligt aan een gebrekkig fundament. Een stijging van het grondwaterpeil zorgt ervoor dat het water voorbij het fundament komt, waarlangs het naar boven trekt. Er bestaan diverse oplossingen voor het bestrijden van optrekkend vocht. In de meeste gevallen zullen wij het injecteren van de muren aanraden, maar ook het onderkappen van de gevel is een optie. Dit is een drastische maar effectieve manier van vochtbestrijding waarbij u een waterdichte vochtkering onder de gevel laat plaatsen. Tot slot kan het tevens helpen om de kelder af te dichten. Een kelderafdichting brengt diverse voordelen met zich mee.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Klanten over ons:

vochtproblemen Almere “We wilden in onze kelder een speelruimte maken voor onze kinderen. Via deze website hebben we een partij gevonden om de kelder vochtvrij te maken.”
Saskia Appel – Den Haag

Navigeer direct naar:

Wat is doorslaand vocht?

Naast optrekkend grondwater is ook doorslaand vocht een veelvoorkomend probleem in Almere. Dit ontstaat door neerslag dat tegen de gevel slaat. De buitenmuur neemt het regenwater op, waarna het een weg naar binnen vindt. Als gevolg ontstaan er vervelende vochtplekken op zowel de binnen- als buitenmuur. In Almere is de meest voorkomende oorzaak een poreuze of beschadigde gevel. Dit houdt in dat de buitenmuur water doorlaat. U zult de muur moeten herstellen, om verdere vochtproblemen te voorkomen. Als u een specialist uit Almere inschakelt dan kunnen ze de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Alle barsten of scheuren herstellen, evenals alle voegen.
  • Het reinigen van de buitenmuur.
  • Andere gevelrenovatie werkzaamheden die nodig zijn.
Als u de buitenmuur behandeld terwijl er nog vuil op zit, dan loopt u het risico dat de gevel opnieuw aangetast wordt. Om problemen te voorkomen in de toekomst, zal een expert de gevel impregneren. Hierbij brengt hij een dunne, beschermde laag aan die de muur waterdicht maakt.

optrekkend vocht Almere

Vochtigheidsgraad in huis

Een hoge luchtvochtigheid is over het algemeen de oorzaak van de meeste vochtproblemen. Onder meer schimmel en houtrot, maar tevens ongedierte en ademhalingsproblemen vormen het gevolg van een hogere luchtvochtigheid. Deze stijging in de vochtigheidsgraad ontstaat echter door vochtige muren en optrekkend vocht. Een goede vochtbestrijding en vochtwering zorgen ervoor dat de hoge luchtvochtigheid bij u in huis al snel verleden tijd is.

Wat kost vochtbestrijding?

Bent u benieuwd geworden wat vochtbestrijding u in Almere gaat kosten? Dat is uiteraard volledig afhankelijk van een aantal factoren: het te behandelen oppervlak, de gekozen methode en de arbeidskosten. Over het algemeen bedragen de kosten voor het arbeid zo’n 25% van de totaalprijs. Ervaart u problemen door optrekkend grondwater? Dan laat u de muur injecteren, gemiddeld genomen kost dit €100,- per strekkende meter. Problemen door doorslaand vocht kan u vrij voordelig laten herstellen, dit kost ongeveer €40,- per vierkante meter. Laat u de buitenmuur preventief impregneren? Dan betaalt u slechts €10,- per vierkante meter! Eén van de meest prijzige methoden om vochtproblemen te voorkomen is het onderkappen van de buitenmuren. Hiervan liggen de kosten rond de €125,- per strekkende meter. Wel bent u hierna voor altijd verlost van problemen!
muren injecteren Almere

Vochtige muren injecteren

Het injecteren van gevelmuren is een goede oplossing wanneer u last heeft van optrekkend grondwater. Deze klus kunt u het beste overlaten aan een erkend vochtbestrijding en vochtwering expert uit Almere om er zeker van te zijn dat het op de juiste wijze gedaan wordt. Bij het injecteren plaatst de expert meerdere boorgaten in de gevel, waar hij een speciaal vochtwerend injectiemiddel inspuit. Na het injecteren worden de boorgaten weer opgevuld met mortel, waardoor er niets van terug te zien is. Het injecteren is niet een ingewikkelde klus, maar het moet wel precies gebeuren. Zo niet, dan heeft het niet het gewenste effect. Meer weten over deze methode? Lees meer in dit artikel!

Optrekkend vocht
Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

doorslaand vocht Almere

Doorslaand vocht bestrijden

Er bestaan een aantal methodes waarmee u doorslaand regenwater bestrijdt. In Almere is het impregneren van de muren de meest gebruikte methode. Het is mogelijk om in een bouwmarkt zelf impregneermiddelen aan te schaffen om zelf aan de slag te gaan, maar wij raden u aan om hier een expert voor in te schakelen. Zeker omdat het impregneren relatief voordelig is. De vakman zal bij het impregneren een dunne beschermlaag over de buitenmuur spuiten. Deze is niet zichtbaar en sluit de poriën van de buitenmuur. Hierdoor neemt de buitenmuur niet langer regenwater op. Per vierkante meter liggen de kosten rond de €10,-. Wel zal u de gevel van tevoren moeten laten reinigen en eventueel herstellen. Reinigen kost ongeveer €20,- per vierkante meter, het herstellen van beschadigingen gemiddeld €40,-.

  • Het maakt de gevel waterafstotend
  • Het sluit de poriën van de muur
  • De buitenmuur wordt brandvertragend
  • Het beschermt tegen zure regenslag
  • Graffiti is in de toekomst makkelijk te verwijderen
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen
Doorslaand vocht
Techniek: impregneren Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m2
Buitenmuur €10,- €500,-
Het reinigen van de gevel €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

Muren onderkappen

Het onderkappen van de buitenmuur is waarschijnlijk de meest drastische methode van vochtbestrijding, maar het is ook de meest effectieve methode. Bij woningen die na de jaren ’80 gebouwd werden is direct een onderkapping geplaatst. Grondwater komt in dat geval niet hoger dan de eerste rij stenen, waardoor u geen vochtschade zal ondervinden. In oudere woningen is deze onderkapping nog niet aanwezig. De onderste rij bakstenen wordt verwijderd zodat er een vochtkering in aangebracht kan worden. Omdat het een erg ingrijpende klus is, raden wij u aan om dit door een specialist te laten uitvoeren. U bent dan verzekerd van een vochtvrij resultaat en u hoeft geen andere vochtwerende maatregelen meer te treffen om optrekkend grondwater tegen te gaan.

Overige technieken: Actie: Kosten:
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m2
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m2
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

Vochtproblemen in de kelder

Heeft uw huis een kelder en gebruikt u deze als extra slaap- of studeerruimte, of als opslag voor voedsel? Dan is het noodzakelijk dat er geen vochtproblemen in de kelder ontstaan. Vochtproblemen in de kelder ontstaan meestal door een stijging van het grondwater, of een slechte afdichting van de kelder zelf. Dit leidt naast schimmel en houtrot ook tot vochtplekken en een vergrootte kans op optrekkend vocht. Daarom is een goede kelderafdichting van groot belang. Is het al te laat en hebt u wateroverlast in de kelder? Onze vochtwering en vochtbestrijding professionals uit Almere helpen u desgewenst met het leegpompen van de ruimte.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Kelderafdichting

Wij noemden hierboven al dat een goede kelderafdichting cruciaal is voor het tegengaan van vochtproblemen. Er bestaan diverse mogelijkheden voor een kelderafdichting. Zo is het bijvoorbeeld een optie om te kiezen voor een kelderafdichting aan de buitenzijde van het pand. Ondanks dat dit een zeer goede keus is, is dit in veel gevallen niet mogelijk, doordat de kelder vaak al gegraven is. Het alternatief is een kelderafdichting aan de binnenzijde. Onze vochtbestrijding specialisten uit Almere maken hiervoor gebruik van verscheidene technieken. Onder meer het bestrijken van de muren en vloeren met een afdichtingsmiddel, maar ook het aanbrengen van een extra binnenlaag is mogelijk. Lees hier meer over: het waterdicht maken van de kelder.

Doorvoer kelder waterdicht maken

Wist u trouwens dat bij menig huis in Almere de doorvoer van leidingen via de kelder loopt? De term doorvoer staat voor het doortrekken van verschillende leidingen, waardoor deze beter beschermd zijn. In de meeste gevallen liggen de leidingen bij een doorvoer op ongeveer 80 centimeter diepte, wat relatief weinig werk is. Het risico van een doorvoer op deze hoogte is dat de doorvoer niet goed waterdicht is gemaakt, waardoor er lekkage optreedt als het grondwater stijgt. Kies er daarom altijd voor om uw doorvoeren goed te laten afsluiten. Daarnaast raden wij aan om flexibele leidingen te plaatsen, die verzakking van het materiaal voorkomt. Vraag via het contactformulier offertes aan en verkrijg meer informatie over de prijzen en mogelijkheden.
kelder waterdicht maken

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte is, evenals een natte kelder een veelvoorkomend probleem bij huizen in Almere. De kruipruimte zit namelijk onder de grond, waardoor de mogelijkheden voor ventilatie en vochtbestrijding gelimiteerd zijn. Het tegengaan van een vochtige kruipruimte doet u het best met behulp van een laag isolatiemateriaal. Isolatiematerialen die wij onder andere voor de kruipkelder gebruiken zijn schelpen, zand en thermoskussens. Voor welk isolatiemateriaal u moet kiezen, is afhankelijk van de eisen die u stelt aan prijs en kwaliteit. Schelpen vormen meestal een beter alternatief dan zand, omdat de schelpen niet beïnvloed worden door vocht. Combineer de isolatielaag met een vloerverwarming voor een aangenaam wooncomfort.

Vochtige badkamer

Eén van de ruimtes in huis waar het meeste vocht voorkomt is de badkamer. Dit komt ten eerste doordat er veel gedoucht wordt in de badkamer, maar ook omdat de ventilatie vaak gebrekkig is. Een gebrekkige ventilatie leidt tot een verhoogde luchtvochtigheid en daarmee tot schimmel en andere problemen. Is het niet mogelijk om bij uw badkamer regelmatig een raampje open te zetten? Overweeg dan om een intern ventilatiesysteem te installeren. Dit ventilatiesysteem heeft uiteindelijk minder effect dan een openstaand raam, maar voorkomt de grootste vochtproblemen wel. De kosten voor een ventilatiesysteem hangen af van het soort systeem dat u kiest.
vochtproblemen

Twee manieren van huis ventilatie

Een goede ventilatie in huis is ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Als u niet voldoende ventileert kan dat leiden tot benauwdheid, hoesten en hoofdpijn. In het verleden gebeurde de ventilatie op natuurlijke wijze, tussen alle kieren en gaten door. Maar nu wij onze huizen in Almere allemaal zo goed mogelijk isoleren, zullen we op een andere manier moeten ventileren. Er bestaan twee belangrijke methodes: natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie. Met natuurlijke ventilatie doelen we op alle roosters en klepraampjes in huis. Laat ventilatieroosters altijd open staan en zorg voor extra ventilatie tijdens het koken en douchen. Ook is het belangrijk dat de frisse lucht goed doorstroomt via de ruimte onder de deuren of eventueel via roosters in de muur. Als natuurlijke ventilatie niet voldoende is, laat dan een mechanisch ventilatiesysteem installeren.

Zwarte schimmel verwijderen

Eén van de gevaarlijkste schimmels die optreden wanneer u niet zorgt voor een goede vochtbestrijding en vochtwering bij uw huis in Almere is de zwarte schimmel. Zwarte schimmels hebben onder meer ademhalingsproblemen en braken tot gevolg, en zijn uiteindelijk zelfs een groot risico voor de gezondheid. Het is daarom zaak om de schimmel zo spoedig mogelijk te verwijderen. Het verwijderen van (zwarte) schimmel begint bij het wegzuigen van de losse sporen. Draag hierbij altijd een mondkapje en beschermende kleding. Vervolgens werken witte azijn, tea tree olie en extract van grapefruit zaden als natuurlijke middelen voor het verwijderen van de zwarte schimmel. Lees hier meer over het verwijderen van schimmels.
zwarte schimmel verwijderen Almere

Beton waterdicht maken

Een laatste klus waarvoor u onze vochtbestrijding experts kunt inschakelen is het waterdicht maken van beton. Het middel dat wij hiervoor aanraden – Percamon – is te koop bij vrijwel elke bouwmarkt, en is relatief goedkoop. Het percamon maakt beton niet alleen permanent waterdicht, het stopt optrekkend vocht en zorgt ervoor dat betonrot geen optie meer is. Percamon is een milieuvriendelijke vloeistof op waterbasis, die u met een lagedrukspuit of een kwast aanbrengt op het beton. Naast het waterdicht maken van beton, is het materiaal tevens geschikt voor andere steensoorten zoals baksteen en natuursteen.

Werkgebied Almere

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend vochtbestrijding en vochtwering specialist uit Almere die u kan ondersteunen bij het waterdicht maken van vochtige muren, het afdichten van de kruipruimte of het verbeteren van de doorvoer of luchtvochtigheid bij u thuis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Geef aan ons door wat uw wensen zijn op het gebied van de vochtbestrijding, en wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd van vochtwering experts uit de regio. Kies hieruit zelf voor de specialist die bij u past. Wij garanderen altijd een snelle en vakkundige hulp door onze vakmannen.
vochtbestrijding expert Almere
Offertes aanvragen