Vochtbestrijding nodig in Almere?

Vraag vandaag nog meerdere, vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Almere

Vochtbestrijding Almere

In menig huis in Almere is er sprake van optrekkend vocht. Dit kan onder andere het gevolg zijn van stijgend grondwater, maar ook van problemen met de fundering. Om vochtproblemen te voorkomen is het verstandig om contact op te nemen met een vochtbestrijding expert. Deze kan met behulp van diverse technieken zoals het injecteren van de muren en het verwijderen van schimmels de luchtvochtigheid in huis verlagen en zo de kans op optrekkend vocht te verminderen. Bent u benieuwd naar onze methoden voor vochtbestrijding? Of wilt u weten wat wij verstaan onder kelderafdichting? Vraag vrijblijvend diverse offertes aan bij bedrijven uit Almere en omgeving.

Optrekkend vocht in huis

Optrekkend vocht is het meest gehoorde probleem binnen de vochtbestrijding branche. Optrekkend vocht in de muren kan op vele manieren veroorzaakt worden, als is het meestal het gevolg van de stijging van het grondwater of problemen met de fundering. Om optrekkend vocht tegen te gaan zijn er verschillende dingen die u kunt laten doen. Een optie is om de kelder en het fundament waterdicht te maken. Een tweede optie is het injecteren van de vochtige muren (binnen of buiten). De kosten voor het bestrijden van optrekkend vocht variëren en hangen af van de mate waarin wij aanvullende maatregelen moeten uitvoeren om het probleem te verhelpen. De derde mogelijkheid om optrekkend grondwater tegen te gaan is het onderkappen van de muren. Bij deze techniek plaatst men een nieuwe of verbeterde vochtkering op de onderste laag bakstenen. Op deze manier trekt het grondwater nooit verder naar boven.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Klanten over ons:

vochtbestrijding klant “We hadden veel last van vocht in onze woning. Na goed overleg de juiste behandeling gekozen. Eindelijk af van die muffe lucht in huis!”
Rob Kamminga – Amsterdam

Navigeer direct naar:

Wat is doorslaand vocht?

Naast optrekkend vocht bestaat er tevens doorslaand vocht, dat voor veel klanten uit Almere een probleem vormt. Terwijl optrekkend vocht met name te maken heeft met de stijging van het grondwaterniveau, is bij doorslaand vocht regenwater de grote veroorzaker van de problemen. Doorslaand regenwater bevindt zich dan ook met name aan de regenkant van uw woning.

Maar regenwater is toch niet altijd een probleem?

Dat klopt. Er ontstaat pas een probleem met het regenwater wanneer het hemelwaterafvoer niet meer in optimale staat verkeert, of op het moment dat de voegen en bakstenen van de buitenmuur poreus worden. Laten de voegen het regenwater deels door, dan bestaat er nog de kans dat de spouwmuurisolatie dit opvangt. Na verloop van tijd zal het doorslaand water echter de binnenmuren bereiken, waarna er vochtplekken ontstaan, schimmels gaan groeien én de isolatiewaarde van de spouw aanzienlijk vermindert. Zaken die een aanwijzing vormen voor een probleem met doorslaand regenwater zijn:

  • Barsten en scheuren in de gevelmuur
  • Afbrokkelende voegen
  • Overlopende dakgoten
  • Beschadigde gevelbekleding
  • Versleten kroonlijsten
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen

Het tegengaan van doorslaand vocht

Bij deze vorm van vochtproblematiek is maar één soort vochtbestrijding echt geschikt: het impregneren van de gevelmuur. Bij het impregneren brengt een vochtbestrijding expert een laag impregneermiddel rustig over de stenen en voegen aan. Dit impregneermiddel zal de stenen en voegen verzadigen waardoor de regen geen kans meer maakt. Wilt u voorkomen dat er na deze periode nog verdere problemen ontstaan? Overweeg dan om het impregneren te combineren met een gevelrenovatie, gevelreiniging of gevelisolatie. U geniet dan lange tijd van een optimaal wooncomfort, en het behoud van de warmte.

optrekkend vocht Almere

Vochtigheidsgraad in huis

De luchtvochtigheid in huis is van grote invloed op de mate van vochtproblemen. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe groter namelijk de kans is op problemen zoals ongedierte, optrekkend vocht en schimmel in de muren. Onze vochtwering specialisten gebruiken de nieuwste methoden op het gebied van vochtwering, en zorgen ervoor dat uw muren snel waterdicht worden.

Wat kost vochtbestrijding?

Het laten uitvoeren van een klus op het gebied van vochtbestrijding en vochtwering vraagt een aardige investering, met name wanneer een injectie van de binnenmuren noodzakelijk is. Voor het injecteren van de muren houden wij de regel aan dat het rond de €190,- per strekkende meter kost voor de binnen- en buitenspouwmuur, en €100,- voor de buitenmuren. Het aanpakken van doorslaand vocht is iets goedkoper. U betaalt voor het impregneren rond de €10,- per vierkante meter. Vaak is het bij een impregnatie echter noodzakelijk om extra klussen toe te voegen zoals het herstellen van de gevelbekleding of het vervangen van een dakgoot. Houd daarom rekening met bijkomende kosten rond de €40,- per vierkante meter. Bij het aanpakken van optrekkend grondwater komen soms eveneens extra kosten kijken voor de reparatie van de muur. Dit loopt aardig in de prijzen: meestal kost het ongeveer €275,- per strekkende meter. Voor het waterdicht maken van de kelder dien u rekening te houden met een prijs rond de €2.000,- voor een kelder van standaard afmeting.

Optrekkend vocht
Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-
Doorslaand vocht
Techniek: impregneren Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m2
Buitenmuur €10,- €500,-
Het reinigen van de gevel €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

De prijsopbouw

Regelmatig krijgen wij de vraag of het eigenhandig uitvoeren van een vochtbestrijding techniek van grote invloed is op de uiteindelijke kosten. Het antwoord hierop is: niet echt. De prijsopbouw van een vochtbestrijding en vochtwering klus is ongeveer 25:75, waarbij 75% gaat naar de materiaalkosten, en 25% naar de arbeidskosten. Dit betekent dat wanneer u de klus eigenhandig afhandelt, uw wel een kwart minder betaalt, maar ook vrije tijd moet inleveren. Daarnaast is voor een deel van het werk speciaal gereedschap nodig. Wanneer u dit huurt, dan ligt het verschil in kosten alweer lager. De klus die u eventueel het beste zelf zou kunnen uitvoeren is het impregneren van de gevelmuren. Let wel op dat u dan alle bakstenen en heel het voegwerk behandelt. Alleen dan levert dit het juiste effect op.

Overige technieken: Actie: Kosten:
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m2
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m2
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

muren injecteren Almere

Vochtige muren injecteren

Eén van de technieken om optrekkend grondwater tegen te gaan is het injecteren van de muren. Bij het injecteren van de muren zal een vochtbestrijding specialist gaten boren in de binnen- of buitenmuren. Deze gaten dienen op regelmatige afstand van elkaar te zitten, en in een hoek van ongeveer 25 graden te staan. Deze gaten zuigt de vakman vervolgens schoon, waarna het aanbrengen van het injectiemiddel mogelijk wordt. Het voordeel van injecteren is dat hierdoor het grondwater niet verder stijgt: u zult dan ook geen last meer ondervinden van vochtplekken en schimmels. Bovendien is de klus in één tot enkele dagen geklaard, afhankelijk van hoeveel muren de vakman moet behandelen. Het nadeel is dat u bij deze techniek wel eerst alle beschadigde muuronderdelen dient te herstellen, evenals een eventuele spouwmuurisolatie. Alleen dan biedt deze methode het gewenste effect.

Binnen of buitenmuren?

Het injecteren van de muren is zowel aan de buiten- als binnenzijde mogelijk. Toch bestaat er een groot verschil in effectiviteit en kosten. Als het even kan zullen professionals ervoor kiezen om de binnenmuren te behandelen. Het voordeel van het injecteren van de binnenmuren is dat de aanwezigheid van leidingen eenvoudig te detecteren is, waardoor het werk sneller gaat. Daarnaast is het via de binnenmuren mogelijk om ontstane vochtbruggen te onderbreken. Zit er een spouw tussen de binnen- en buitenmuur? Dan is het injecteren vanaf de binnenzijde verplicht. Is het geen mogelijkheid om de binnenmuren te behandelen? Dan is in sommige gevallen de buitenmuur aan te pakken. Dit duurt langer, en is iets minder effectief, maar de kosten liggen lager. Let wel op: voor beide methoden geldt dat er een aantal voorwaarden is waaraan de muren dienen te voldoen, zoals een behandelbaar oppervlak, en het gerepareerde scheuren en beschadigingen.

Een zoutbehandeling

Na het injecteren van de muur, is het nodig om deze af te werken. Eerst dient u de binnenmuur te laten drogen. Hiervoor neemt u de dikte van de muur (in centimeters), en deze deelt u door 2. Het getal dat hier uitkomt is het aantal maanden droogtijd. Door het drogen zult u er wellicht achter komen dat er zouten in het vocht opgelost zaten, die nu in het muuroppervlak zitten. Na de droogtijd is het een mogelijkheid om deze te verwijderen, en kunt u ervoor kiezen om een zoutwerende folie te plaatsen.
doorslaand vocht Almere

Doorslaand vocht bestrijden

Zoals hierboven al aangegeven is het impregneren van de gevel de beste methode voor het tegengaan van doorslaand regenwater. De term impregneren betekent het doordringen van een materiaal met een andere stof, in dit geval een impregneermiddel. Het impregneermiddel dringt door tot in het hout of de stenen gevelbekleding, waarna het de poreuze delen dicht. Hierdoor wordt het vocht in het vervolg geweerd. Het impregneren van de gevel heeft de volgende gevolgen:

  • Het maakt de gevel waterafstotend
  • Het sluit de poriën van de muur
  • Het maakt de buitenmuren brandvertragend
  • Het beschermt de steen tegen zure regen
  • Graffiti is in het vervolg gemakkelijk te verwijderen
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen

Zitten er ook nadelen aan het impregneren?

Ja. Helaas wel. Eén van de nadelen is dat de muur de ventilerende werking verliest. Het is daarom verstandig om met een vakman te kijken naar de eventuele gevolgen van de impregnatie, en de noodzaak voor het monteren van een ventilatierooster of een andere oplossing. Een tweede nadeel is dat het vocht dat in huis zit, niet meer via de muren naar buiten kan. Een voorwaarde voor het impregneerwerk is bovendien dat u alle scheuren en kieren in het geveloppervlak herstelt, alleen dan biedt dit het gewenste effect. Daarnaast is het noodzakelijk om ook te kijken naar de staat van de kruipruimte, spouwventilatie en afwatering langs de gevel; deze dienen tevens in de goede staat te verkeren. Het impregneren dient u eens in de 10 jaar te herhalen voor het behoud van het effect. Desalniettemin is het een techniek die voor veel mensen een ideale oplossing vormt. Lees meer over het impregneren van muren.

Zelf de gevel impregneren

Eventueel is het een optie om zelf het impregneerwerk af te handelen, al is het een relatief lastig werkje. Zo dient u ervoor te zorgen dat de hele wand gelijk gedekt wordt met het impregneermiddel. Aangezien het om een transparante vloeistof gaat, is het soms lastig bij te houden waar u het al netjes hebt aangebracht. Daarnaast dient u bij een bouwmarkt of vochtbestrijding specialist uit Almere de nodige gereedschappen te huren. Gaat u toch eigenhandig met de klus aan de slag? Zorg er dan voor dat de gevelmuur stof- en vetvrij is, dat er geen scheuren aan het oppervlak zitten, en dat u de kozijnen en deuren afplakt. Begin met dit werk altijd bovenaan.
muren onderkappen

Muren onderkappen

Een techniek die we hierboven al snel even noemden als alternatief voor het injecteren van de buitenmuren is het onderkappen van deze muur. Het onderkappen is een techniek die specialisten met name toepassen bij woningen die voor de jaren ’80 gebouwd werden. Deze woningen beschikken namelijk nog niet over een vochtkering die het grondvocht remt. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Wat is een vochtkering?

Dat is een laag roofing of kunststof die men bij het bouwen van een pand over de onderste laag bakstenen aanbrengt. Hierdoor komt optrekkend vocht sowieso niet verder dan deze stenen laag. Bij sommige woningen is deze vochtkering echter nooit aangebracht, of versleten. Het onderkappen van de muur zal de vochtproblemen die hierdoor ontstaan oplossen. Het is een zeer drastische techniek, die aardig wat tijd en geld kost. Hij wordt daarom ook niet zomaar toegepast. Bij het onderkappen van een buitenmuur tilt men één voor één de bakstenen van de tweede laag uit de muur, om hier vervolgens een vochtkering aan te leggen.

Voor- en nadelen

Door de nieuwe vochtkering beperkt u niet alleen de vochtproblemen, maar zorg u tevens voor een lagere energierekening. Dit betekent dat u een deel van de investering op termijn weer terugverdient. Een nadeel van het onderkappen is dat dit de afwerking van de buitenmuren beschadigt: u zult deze opnieuw moeten laten bepleisteren. De prijzen voor deze vochtbestrijdingmethode liggen rond de €125, per strekkende meter. Is er sprake van een grote renovatie? Dan is het bij sommige gemeentes een mogelijkheid om hier een renovatiepremie voor aan te vragen. Dit scheelt tot wel 20% in de uiteindelijke investering.

Carebrick vochtbestrijding

Heeft u last van optrekkend vocht? Een innovatieve methode om dit probleem te bestrijden, is het Carebrick systeem. Dit systeem maakt gebruik van keramische kokers die in de buitenmuur geplaatst worden. In deze kokers ontstaat een luchtdoorstroming. De koudere plek trekt al het vocht in de muur naar zich toe, waarna overtollig vocht via het Carebrick systeem naar buiten wordt afgevoerd. Het grote voordeel van het Carebrick systeem, in tegenstelling tot injecteren, is dat het gaat om een definitieve methode van vochtbestrijding. Daarnaast is het systeem een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van uw muren.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Vochtproblemen in de kelder

De kelder is vaak een plaats waar vochtproblemen als vochtplekken ontstaan. Dit komt doordat de kelder een donkere en koude plek is. De vochtwering van de kelder kan onder meer bestaan uit het injecteren van de binnenmuren, maar ook uit het ventileren van de ruimte of het afdichten van de doorvoer. Een betere ventilatie zorgt al snel voor een daling van de luchtvochtigheid. Andere vormen van vochtbestrijding in de kelder zijn het plaatsen van speciale vochtwerende lagen op de vloer en het aanpassen van de fundering. Kom in contact met een vochtbestrijding expert en schimmel en vochtige muren zijn al spoedig verleden tijd.

Kelderafdichting

Wij noemden eerder al dat de er bij de kelder de grootste kans op lekken en andere vochtproblemen bestaat. Natuurlijk is een dergelijk probleem te voorkomen, onder meer met behulp van een kelderafdichting. De kelderafdichting is zowel aan de binnen- als buitenzijde een optie. Hoewel wij als het kan altijd de kelderafdichting aan de buitenzijde aanraden, is het over het algemeen gemakkelijk om de kelderafdichting van de binnenzijde toe te passen. Het is aan u om te bepalen of u deze klus zelf afhandelt, of hiervoor de hulp van een erkend vochtbestrijding expert uit Almere inschakelt. Een kelderafdichting is de kosten altijd waard.
kelder waterdicht maken

Doorvoer kelder waterdicht maken

Om het leidingwerk van uw huis in Almere te vereenvoudigen, maakt men regelmatig een doorvoer door de kelder. Zowel rioleringleidingen als gas- en waterleidingen of telefoniekabels kunnen een doorvoer krijgen. De doorvoer ligt over het algemeen vlak onder de grondwatergrens op gemiddeld 80 centimeter diepte. Vaak sluit men de doorvoer niet goed af, omdat deze toch boven de grondwatergrens ligt. Dit is echter bedrieglijk, op het moment dat het waterpeil stijgt, zult u last krijgen van wateroverlast. Het afdichten van de doorvoer is daarom altijd een prima plan. Kies bovendien voor een flexibele doorvoer om verzakkingsproblemen en gescheurde riolering of waterleidingen te voorkomen. Meer weten over het waterdicht maken van de kelder? Lees er meer over via deze link!

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte is eveneens een veelgehoorde klacht binnen de vochtbestrijding branche. Onze professionals uit Almere hebben daarom diverse technieken tot hun beschikking waarmee zij de kruipruimte (en kelder) waterdicht kunnen maken, en zo de kans op vochtige ruimtes te verminderen. Een vochtige kruipruimte is het beste waterdicht te maken door het aanbrengen van een extra onderlaag of te kiezen voor isolatie als vochtwering. Eén van de isolatiematerialen die tevens een goede vochtwering vormt is een schelpenlaag. Schelpen klinken niet in door vocht, waardoor tevens de isolatiewaarde van het pand hoger wordt. Zand, thermoskussens en steenwol vormen andere isolatiematerialen voor in de kruipruimte.

Vochtige badkamer

Eén van de plekken in huis waar de luchtvochtigheid het hoogst is, is de badkamer. Dit komt over het algemeen doordat men de badkamer niet voldoende ventileert. Zodra iemand gaat douchen zal dan ook de vocht op de wanden en vloer slaan, wat kan leiden tot schimmel en andere vochtproblemen wanneer het vocht niet weg kan. Wanneer het geen optie is om een raam te openen in de badkamer, dan adviseren wij om overige mogelijkheden voor ventilatie te onderzoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een intern ventilatiesysteem, waardoor u via de keuken frisse lucht in de badkamer blaast. Ook het open laten van de deur tijdens het douchen verlaagt de luchtvochtigheid.
vochtproblemen

Drie manieren van huis ventilatie

Het verbeteren van de ventilering van een woning is de meest eenvoudige en goedkope manier om vochtproblematiek tegen te gaan en het wooncomfort te verbeteren. Experts onderscheiden drie verschillende manieren van ventileren: ongecontroleerde ventilatie, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie. Welke van deze technieken – of combinatie hiervan – het meest geschikt is voor bij u thuis, is afhankelijk van de vochtbalans en de eisen die u aan de luchtkwaliteit stelt. Om de keus voor u te vergemakkelijken lichten we de technieken even toe.

Ongecontroleerd ventileren

Met het ongecontroleerd ventileren van panden bedoelen we ventilatie die onbedoeld is. Het gaat om de instroom van frisse lucht via kieren en naden in het houtwerk, of langs de gevelbekleding en ramen. Het voordeel van ongecontroleerde ventilering is dat hiermee automatisch meer frisse lucht in een pand komt, maar het kan tevens de ventilatiebalans verstoren. Zeker op koude regenachtige dagen zorgt dit voor een groot warmteverlies terwijl de luchtvochtigheidsgraad stijgt.

Gecontroleerd ventileren

Een gecontroleerde ventilering is daarom een beter idee, zeker wanneer er sprake is van een hoge luchtvochtigheidsgraad in huis. Het gecontroleerd ventileren is op twee manieren mogelijk: door het openen van ramen en ventilatieroosters, en door een mechanisch ventilatiesysteem. Deze laatste meet met sensoren hoe hoog de luchtvochtigheid is, en zal op basis daarvan de sterkte van de werking aanpassen.
zwarte schimmel verwijderen Almere

Zwarte schimmel verwijderen

Hebt u lange tijd niet voldoende geventileerd in huis? Dan is de kans groot dat er ergens schimmel optreedt. Schimmels ontstaan in verschillende soorten en maten, waarvan zwarte schimmel de meest gevaarlijke is. Het is daarom ook zeer belangrijk dat u zwarte schimmels zo snel mogelijk verwijdert. Het eerste product dat wij hiervoor aanraden is Boraxpoeder. Dit is verkrijgbaar bij de drogist, en zal de schimmel van niet poreuze oppervlakken verwijderen. Wij raden aan om daarbij eerst de losse schimmelsporen weg te zuigen. Ander opties zijn het weghalen van de schimmelsporen met behulp van wasmiddel, ammoniak, tea tree olie of witte azijn. Liever een expert inschakelen? Vraag vandaag nog offertes aan, binnen 2 minuten geregeld!

Beton waterdicht maken

Menig kelder in Almere is gemaakt van beton. Voor de kelderafdichting is het dan ook mogelijk om het beton waterdicht te maken met behulp van een afdichtingspasta. Deze pasta zorgt ervoor dat water minder snel in het beton trekt, waardoor de kwaliteit langer optimaal blijft. Een dichtingspasta kent echter maar een beperkte effectiviteit. Beter is om bij het aanbrengen van een nieuwe beton laag het cement al waterdicht te maken. Dit gebeurt op basis van micro moleculen die het beton verdichten en zo het water fysiek blokkeren. In de meeste gevallen is het aanmaken van Hydramix de beste oplossing. Dit doorstaat de hydrostatische druk (waterdruk van buitenaf), waardoor u geen enkele vorm van wateroverlast meer zult ondervinden bij het beton.

Werkgebied Almere

Kosteloos offertes vergelijken

Via het contactformulier kunt u zowel al uw vragen stellen op het gebied van vochtwering en vochtbestrijding, maar ook de prijzen opvragen van diverse methoden en technieken. Wilt u bijvoorbeeld weten wat het verschil is in prijs tussen het injecteren en impregneren van de buitenmuur? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het stoppen van optrekkend vocht in huis of een kelderafdichting? Wij sturen u met alle plezier tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe. Het is aan u om deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor de vochtwering specialist die het beste bij u past!
vocht Almere
Offertes aanvragen