Vochtbestrijding Groningen – uw huis snel vochtvrij!

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding in Groningen

Vochtbestrijding Groningen

Last van vocht in uw huis in Groningen? Schakel een vochtspecialist in voor vochtbestrijding. Vochtproblemen zijn erg vervelend en zorgen voor vochtplekken op de muren, schimmel en een hoge luchtvochtigheid. Voorkom dit door de juiste manier van vochtwering toe te passen. Besparen op de kosten? Vergelijk offertes.

Start de gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk en bespaar!

Lees op deze pagina alles over doorslaand-, optrekkend-, en condensatievocht. U vindt hier ook een aantal oplossingen voor vochtproblemen. Benieuwd naar de kosten voor het bestrijden van vocht? Neem dan contact op met een vochtexpert.

Waarom gebruik maken van onze service?

 • Specialisten uit Groningen en omgeving.
 • Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken.
 • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

  Wat voor woning heeft u? (*)
  Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
  Selecteer de gewenste oplossing (*)
  Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
  Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
  Hoe dringend is uw vochtprobleem? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

  vocht in huis

  Vocht in huis

  Vaak heeft vocht in huis diverse oorzaken. Eén van de meest voorkomende oorzaken is het gebrek aan voldoende ventilatie. Elk gezin produceert gemiddeld 10 liter water per dag, alleen al door te koken, wassen en leven. In een normaal huis ligt de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%.

  Op het moment dat er niet geventileerd wordt, kan een teveel aan vocht voor vochtproblemen zorgen. Andere oorzaken zijn bouwkundige problemen, zoals een lekkage of koudebruggen in de muren.

  Om welke vochtproblemen in Groningen gaat het?

  Vocht in huis hoeft in eerste instantie niet voor problemen te zorgen. Op het moment dat het probleem zich uitbreidt, kunnen er echter wel vochtproblemen voorkomen. Niet alleen is het slecht voor uw eigen gezondheid, het tast ook de fundering en constructie van uw huis in Groningen aan. Vergelijk gratis vochtbestrijding offertes!

  Dit zijn de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen. Navigeer direct op deze pagina naar:

  vochtproblemen Groningen

  Vochtige muren

  Een probleem dat veel voorkomt zijn vochtige muren. Vochtige muren kunnen het gevolg zijn van optrekkend-, of doorslaand vocht. In veel gevallen leidt dit tot een verminderde energieprestatie en schimmel. De oplossing voor vochtige muren is in eerste instantie beter ventileren. Lost dit het probleem niet op? Dan kunt u de muren laten injecteren, onderkappen of brengt u vochtwerende verf aan op de buitenmuur.

  Het belang van de juiste vochtdiagnose

  Het is slim om bij vochtbestrijding het probleem bij de oorzaak aan te pakken. In dit geval houdt dat in om de juiste vochtdiagnose vast te stellen. Laat een diagnose vaststellen door een vochtspecialist uit Groningen. De vakman doet dit met een vochtmeting. Hij gebruikt een vochtmeter of calciumcarbide=test om het vochtprobleem vast te stellen.

  vochtdiagnose door vochtspecialist

  Vochtbestrijding Groningen: de soorten methodes

  Wanneer de juiste diagnose vastgesteld is, is het van belang om de correcte manier van vochtbestrijding toe te passen. Er zijn een aantal methodes die ingezet worden. Welke methode u toepast, is afhankelijk van het vochtprobleem. Vochtbestrijding methoden voor optrekkend vocht zijn muren injecteren, muren onderkappen en carebrick vochtbestrijding. Bij doorslaand vocht zijn het waterdicht maken van de muren, vochtwerende verf aanbrengen of nieuwe gevelbekleding goede vochtbestrijding methodes.

  Natuurlijk ventileren of mechanisch ventileren door een ventilatiesysteem op te hangen zijn manieren van vochtbestrijding om condensatievocht tegen te gaan.

  Heeft u een vochtige kelder? Dan zijn kelderbekuiping of kelderdrainage twee effectieve manieren van vochtbestrijding. Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.

  Klik & navigeer direct naar de meest voorkomende methodes:

  Vochtbestrijding prijzen

  Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Gemiddelde prijzen*
  Muren vochtig aan de onderkant? Optrekkend vocht Injecteren, onderkappen of Carebrick Injecteren: €100,- per lopende meter
  Onderkappen: €100,- tot €150,- per lopende meter
  Carebrick: €115,- per lopende meter
  Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €15,- per m²
  Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren Vanaf €550,- voor mechanische ventilatie
  Vocht in de kelder? Optrekkend vocht of doorslaand vocht Kelderbekuiping of kelderdrainage Kelderbekuiping: €15,- tot €60,- per m²
  Kelderdrainage: €3.000,- tot €10.000,-
  Schimmelproblemen in huis? Zwarte schimmel Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeid en materiaal. De prijzen variëren per vochtspecialist. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes.

  Prijsopbouw: vochtbestrijding

  Vochtproblemen in Groningen?

  Schakel een vochtexpert in om de vochtproblemen op te lossen. Vergelijk offertes en bespaar!

  Gratis offertes vergelijken

  Zonder enige verplichting.

  optrekkend vocht bestrijden Groningen

  Optrekkend vocht Groningen

  Een veelvoorkomend vochtprobleem is optrekkend vocht. Dit heeft vaak als oorzaak dat er geen waterkering aanwezig is. Meestal is dit het geval in oudere huizen. Zonder waterkering op het grondniveau wordt het grondvocht door de muren geabsorbeerd.

  Wat zijn de gevolgen van optrekkend vocht?

  Niet alleen wordt de muurafwerking aangetast, het kan zelfs schade aan de constructie van uw huis in Groningen veroorzaken. Bovendien leiden dergelijke problemen vaak tot schimmelvorming en gezondheidsklachten. Bespaar op de prijzen, vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Optrekkend vocht in binnenmuren

  Optrekkend vocht in uw binnenmuren is niet fijn. Er zijn diverse nare gevolgen, bijvoorbeeld aan loslatend behang, schimmel- of zwamvorming, ongedierte en een aantasting van de constructie. Dergelijke problemen zijn ontzettend slecht voor uw gezondheid en kunnen voor ademhalingsproblemen zorgen. Laat daarom optrekkend vocht zo snel mogelijk bestrijden door een vochtexpert uit Groningen.

  Optrekkend vocht in buitenmuren

  Optrekkend vocht kan ook op de buitenmuren zichtbaar zijn en nare gevolgen hebben. Ziet u een witte uitslag dat lijkt op kristal? Dan heeft u last van salpeter. Salpeter wordt veroorzaakt door optrekkend vocht. De witte uitslag komt omdat grondwater omhoog gezogen wordt. In grondwater zitten allerlei elementen zoals ammoniak, zout, kalk en chloride. Deze zorgen voor de witte uitslag.

  Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

  Hoe optrekkend vocht in Groningen bestrijden?

  Er zijn een aantal methoden van vochtbestrijding die optrekkend vocht verhelpen. De meest efficiënte methodes zijn het injecteren van muren, muren onderkappen of carebrick vochtbestrijding. Lees hieronder meer over deze methodes.

  Navigeer hieronder naar:

  Muren injecteren

  Hoe gaat het injecteren van muren in zijn werk? Een vochtspecialist boort gaten in de wand, boven het grondwaterniveau. Om de 12 centimeter worden er gaten geboord. In deze gaten wordt een vochtwerende gel of vloeistof gespoten. De vloeistof zet zich uit in het metselwerk en voorkomt optrekkend vocht. De gemiddelde kosten voor muren injecteren liggen rond de €100,- per lopende meter.

  muren onderkappen Groningen

  Muren onderkappen

  Muren onderkappen is een tweede methode van vochtbestrijding. Deze methode is zeer ingrijpend en wordt vaak enkel toegepast bij grote renovaties. In het metselwerk worden namelijk horizontale sleuven gefreesd, die ervoor zorgen dat het huis opgetild wordt. In de vrijgekomen ruimte wordt vochtwering aangebracht. Voor deze vochtbestrijding methode zijn de prijzen tussen de €100,- en €150,-.

  Carebrick vochtbestrijding

  De derde vochtbestrijding methode voor optrekkend vocht is carebrick. Carebrick is het plaatsen van keramische kokers in de muur, op ongeveer 35 centimeter hoogte. De kokers zijn voorzien van 2 openingen, waar lucht doorheen stroomt. Deze luchtdoorstroming zorgt voor een verdampingsproces van vocht in de muren. Koude lucht trekt het vocht naar zich toe, zodat het via de koker afgevoerd wordt naar buiten. Gemiddeld duurt dit proces ongeveer een jaar. De gemiddelde prijzen liggen rond de €115,- per lopende meter.

  Kosten vochtbestrijding optrekkend vocht

  Techniek Kosten per lopende meter*
  Muren injecteren €100,-
  Muren onderkappen €100,- tot €150,-
  Carebrick €115,-

  *Let op: het zijn gemiddelde kosten per lopende meter. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

  Wilt u ook besparen op de kosten voor vochtbestrijding?

  Vul het offerteformulier in en ontvang gratis prijsoffertes. Vergelijk en bespaar.

  Start de gratis offerteaanvraag!

  doorslaand vocht bestrijden Groningen

  Doorslaand vocht

  Doorslaand vocht ontstaat door neerslag die in de muren trekt. Grote oorzaken hiervan zijn vaak poreuze muren, muren die beschadigd zijn of onafgewerkte muren. Doorslaand vocht tast vaak niet alleen de buitenmuren aan, maar ook de binnenmuren. Gevolgen die optreden zijn waterschade, vochtproblemen zoals schimmelvorming en een hoge luchtvochtigheid in huis. Besparen op de vochtbestrijding prijzen? Vergelijk gratis offertes

  Navigeer hieronder naar:

  Wat vergroot de kans op doorslaand vocht?

  Bepaalde oorzaken zorgen dat de kans op doorslaand vocht vergroot wordt. Dit zijn bijvoorbeeld een muren die in de schaduw staan, beplanting die tegen de buitenmuur groeit of muren die slecht onderhouden zijn. Een kapotte dakgoot kan zorgen voor overlast, net als zwakke plekken in ramen of kozijnen. Regelmatig onderhoud is dus belangrijk en voorkomt vochtproblemen.

  Vochtbestrijding muren: doorslaand vocht verhelpen

  Als het op vochtwering van doorslaand vocht aankomt, zijn er 3 methoden die veel toegepast worden. Dit zijn muren waterdicht maken met impregneermiddel (€8,- tot €15,- per m²), vochtwerende verf aanbrengen en nieuwe gevelbekleding laten plaatsen (vanaf €35,- per m²).

  Bij impregneren wordt er een beschermlaag op de muren aangebracht. Deze laag is waterdicht en zorgt ervoor dat doorslaand vocht geen kans meer krijgt. Het aanbrengen van vochtwerende verf is een tweede methode. De speciale verf geeft uw muren een frisse uitstraling en beschermt tegen neerslag. Dit kost gemiddeld €30,- tot €45,- per m². Een andere techniek is nieuwe gevelbekleding. Dit gebeurt wel vaak in combinatie met gevelisolatie of gevelrenovatie. Wat de gemiddelde prijzen zijn voor vochtbestrijding van doorslaand vocht, ziet u in onderstaande tabel.

  Kosten vochtbestrijding doorslaand vocht

  Techniek Kosten per m²
  Muren impregneren €8,- tot €15,-
  Vochtwerende verf €30,- tot €45,-
  Nieuwe gevelbekleding Vanaf €35,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

  Op zoek naar vochtbestrijding voor doorslaand vocht?

  Laat de muren impregneren of laat vochtwerende verf aanbrengen!

  Gratis offertes vergelijken

  condensatievocht verhelpen Groningen

  Condensatievocht

  Condensatievocht is vocht dat in de lucht van uw woning in Groningen ontstaat, door te koken, wassen en leven. De luchtvochtigheid in huis stijgt, als u niet voldoende aan ventilatie doet. In eerste instantie is dit niet erg, maar als de luchtvochtigheid te hoog wordt, is het niet alleen slecht voor uw huis maar ook voor uw gezondheid.

  Condensatie komt vaak voor in ruimtes waar de luchtvochtigheid al hoger is, zoals in de badkamer, keuken of washok. Besparen op de prijzen om het op te lossen? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Gevolgen van condensatievocht

  Vervelende gevolgen van condensatie zijn schimmels. Niet eens altijd zichtbaar, maar wel schadelijk voor uw gezondheid. Voor het huis in Groningen is condensatievocht ook niet goed. Vocht- en schimmelplekken zorgen dat verfwerk of pleisterwerk loslaat. Bovendien zorgt het ook voor een muffe geur in huis.

  Condensatievocht bestrijden: ventileren

  In principe is de oplossing voor het bestrijden van condensatievocht redelijk eenvoudig, namelijk beter ventileren. Frisse lucht in huis zorgt dat de muren drogen en de luchtvochtigheid daalt.

  Veelgebruikte methoden zijn natuurlijke ventilatie en ventileren via een ventilatiesysteem. De kosten voor een nieuw ventilatiesysteem liggen rond de €350,- voor het systeem zelf. Laat u een ventilatiesysteem onderhouden, dan kost dit zo’n €175,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer informatie over de prijzen.

  Kosten van ventilatiesystemen

  Soort werkzaamheden Gemiddelde prijs*
  Volledig nieuw systeem €350,- voor het systeem, €150,- per gat in het plafond, €50,- per buis per etage.
  Vervangen ventilatiebox €350,-
  Ventilatiesysteem renovatie €600,-
  Onderhoud ventilatiesysteem €175,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Natuurlijke ventilatie

  Natuurlijke ventilatie is de meest gebruikelijke vorm van gecontroleerde ventilatie. Door het openen van ramen en het monteren van ventilatieroosters is het heel gemakkelijk om de ventilatiebalans te onderhouden. Het voordeel van deze ventilatiemethode is dat het geen energie kost en de kamers rechtstreeks geventileerd worden. Het is belangrijk om regelmatig natuurlijk te ventileren, zodat de luchtvochtigheid in huis op peil blijft.

  Ventileren met een ventilatiesysteem

  Het is tevens een mogelijkheid om de hoeveelheid lucht per tijdseenheid (het debiet) te reguleren via een elektrisch aangedreven ventilator. Dit wordt ook wel ventileren via een ventilatiesysteem genoemd. Onder meer met behulp van sensoren die de CO2 of relatieve vochtigheid meten is mechanische ventilering zeer gebruikelijk.

  Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar om condensatievocht te bestrijden. Een volledig nieuw ventilatiesysteem is aan te schaffen vanaf €550,-.

  Wilt u vocht in huis bestrijden?

  Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes. Bespaar op de totaalprijs!

  Gratis offertes vergelijken

  vochtproblemen in kelder verhelpen

  Vochtproblemen in de kelder

  De kelder in uw huis in Groningen heeft vaak ook veel te verduren. Niet gek, want de kelder op zich is al een vochtige ruimte met weinig ventilatie. Er zijn diverse oorzaken te herkennen bij een vochtige kelder. Zo is het mogelijk dat er scheuren in de vloer zitten, er een slechte afvoer aanwezig is of dat de naden in de vloer niet goed dicht zijn. Andere oorzaken zijn regeninslag, een beschadigde muren of grondvocht dat door de muren heen komt. De oorzaken op een rij:

  • Scheuren in de vloer
  • Scheuren in de muren
  • Slechte afvoer
  • Naden in vloer niet goed dicht
  • Regeninslag
  • Grondvocht
  Besparen op de prijzen van de vochtbestrijding? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Kelder waterdicht maken

  Wanneer u vochtproblemen in de kelder heeft is het belangrijk deze tegen te gaan met vochtbestrijding. Het waterdicht maken van de kelder gebeurt met verschillende methoden. Dit zijn kelderbekuiping en kelderdrainage. Beide methoden zijn effectief. Lees verder voor meer informatie over de kosten.

  Kelderafdichting

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er via de kelder geen water in de fundamenten van uw woning komt. Dit doet u door kelderafdichting. Een zeer vochtige kelder kan leiden tot een hoge luchtvochtigheid binnenshuis, een hogere energierekening en het ontstaan van diverse vochtproblemen.

  Een goede vorm van vochtwering en vochtbestrijding is het zorgen voor de juiste kelderafdichting. De specialisten uit ons netwerk in Groningen kunnen diverse vormen van kelderafdichting toepassen.

  Kosten kelderafdichting

  Methode kelderdichting Gemiddelde prijs kelderdichting*
  Kelderbekuiping via de buitenkant €15,- tot €17,- per m²
  Kelderbekuiping via de binnenkant €60,- per m²
  Kelderdrainage €3.000,- tot €10.000,-
  Keldermuren injecteren €100,- tot €150,- per m²

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Kelderbekuiping

  De eerste optie voor het waterdicht maken van de kelder is kelderbekuiping. Het principe van stijve kelderbekuiping is niet ingewikkeld: de wanden en vloer worden ingesmeerd met een waterdichte pasta dat ervoor zorgt dat de kelder niet meer vochtig is.

  Soepele kelderbekuiping werkt iets anders. Hierbij wordt een folie tegen de vloer en muren gekleefd, waarna de specialist een nieuwe wand tegen de folie metselt. U laat kelderbekuiping via binnen of via buiten doen. De prijzen variëren tussen de €15,- en €60,- per m².

  Kelderdrainage

  Voordat het mogelijk is de kelderafdichting aan te pakken, is het eerst noodzakelijk om de oorzaak van de wateroverlast te achterhalen én ervoor te zorgen dat de kelder droog en behandelbaar is.

  Dit betekent in sommige gevallen dat het noodzakelijk is om kelderdrainage toe te passen. Dit gebeurt met behulp van een pomp, die het regenwater naar buiten pompt. Drainage is in bepaalde situaties ook de beste methode voor het aanpakken van de wateroverlast. Bijvoorbeeld wanneer een nieuwe bekuiping geen effect heeft door slechte muren, of wanneer u eerst het geldbedrag voor de kelderafdichting bij elkaar wil sparen. De kosten voor een drainage verschillen per situatie. Kelderdainage kost gemiddeld €3.000,- tot €10.000,-.

  Vochtproblemen in de kelder oplossen?

  Vul het offerteformulier in en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

  Start de gratis offerteaanvraag!

  vochtige kruipruimte

  Vochtige kruipruimte

  Veel kruipruimtes in Nederland zijn vochtig, namelijk zo’n 40%. In principe hoeft dit geen probleem te zijn, mits er een goede ventilatie aanwezig is. Is dit niet het geval? Dan kan een vochtige kruipkelder voor de nodige vochtproblemen zorgen.

  Waar herkent u een vochtige kruipruimte aan?

  Dit ziet u aan vochtplekken of schimmel die ontstaan in de meterkast of in de aanrechtkastjes en bij de plinten. Veelvoorkomende oorzaken zijn lekkages en stijgend grondwater. Benieuwd naar de prijzen om deze vochtproblemen op te lossen? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Vochtbestrijding kruipruimte: isolatie aanbrengen

  Wat doet u aan een vochtige kruipruimte? De ruimte behandelen door isolatie. Isolatie is een effectieve methode waarbij de bodem van de ruimte voorzien wordt van een laag isolatiemateriaal. Geschikte materiaalsoorten zijn bijvoorbeeld folie, isolatiematrassen, parels of isolatiechips. Dankzij isolatie verdampt en condenseert vocht niet meer, waardoor uw huis in Groningen droger is en er geen vochtproblemen ontstaan.

  schimmel verwijderen in Groningen

  Schimmelproblemen in huis?

  Bij veel mensen in Groningen komt schimmelvorming voor. Het is vaak goed te bestrijden, als er een grondige aanpak is. De nummer één oorzaak van schimmel is een te veel aan vocht in huis. Wanneer u schimmel ontdekt, is de kans zeer groot dat u vochtproblemen heeft.

  Schimmel is er in verschillende varianten, waarvan de zwarte schimmel het meest schadelijk is. Gevolgen van (zwarte) schimmel zijn onder andere gezondheidsproblemen en grote kans op ongedierte, zoals huisstofmijt of zilvervisjes.
  Besparen op de prijzen voor het effectief verwijderen van schimmel? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Schimmel verwijderen

  Hoe pakt u schimmel aan? Dit doet u door de oorzaak van het probleem te achterhalen. U moet er dus achter zien te komen of u last heeft van optrekkend vocht, doorslaand vocht of condensatievocht. Weet u de oorzaak, dan kiest u een vorm van vochtbestrijding die het probleem aanpakt. Het verwijderen van schimmel doet u eerst door beter te ventileren. Laat ventilatieroosters open staan en zorg voor een goed luchtkwaliteit in huis. U kunt ook bleekmiddel of een oplossing van water en soda gebruiken om schimmel te verwijderen.

  Werkt dit niet?

  Dan schakelt u het beste een vochtexpert uit Groningen in die met vochtdetectie de juiste diagnose stelt en zo zorgt voor het verwijderen van de schimmels. Vraag gratis offertes aan.

  vochtwering Groningen

  Vochtwering Groningen

  Vochtwering is een behoorlijk cruciaal onderdeel van uw huis in Groningen. Het houdt in dat vocht of andere lekkages tegengehouden worden. Toch zijn er behoorlijk wat mensen die vochtproblemen in huis hebben. Een klein foutje kan al zorgen voor het falen van de vochtwering. Vochtwering wordt toegepast in muren, in de kelder of in de kruipruimte. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start de gratis offerteaanvraag.

  Klantervaringen

  We hadden veel last van vocht in onze woning. Na goed overleg de juiste behandeling gekozen. Eindelijk af van die muffe lucht in huis!
  R. Kamminga, Almere
  Ik had al een tijdje last van lelijke vochtplekken op de binnenmuren. Daarom een vochtspecialist langs laten komen. Nu af van de vochtproblemen! Erg handig dat je offertes kunt vergelijken.
  T. Steiger, Nijmegen

  Vochtwering in de muren

  Vochtwering in de muren is er in verschillende methodes, zoals het injecteren van de muren of het aanbrengen van folie. Andere opties zijn afdichting of drainage. Vochtige muren zijn erg vervelend en leiden tot het verlies van warmte en afname van de werking van isolatie.

  Vochtwering in de kelder

  Een manier van vochtwering in de kelder is een afwateringssysteem, of drainage. Dit zorgt dat het overtollige water afgevoerd wordt naar buiten. U kunt ook denken aan bekuiping met folie of metselwerk.

  Vochtwering in de kruipruimte

  Er zijn 2 effectieve oplossingen van vochtwering voor de kruipkelder. Dit zijn bodemafsluiting en vloerisolatie. Bij bodemafsluiting wordt een laag zand of schelpen aangebracht wat het water wegdrukt. Vloerisolatie is het isoleren van de bodem van de kruipkelder of de onderkant van de vloer.

  Vochtbestrijding en subsidie

  Voor vochtbestrijding en vochtwering is er in principe geen subsidie mogelijk. Wanneer u vochtbestrijding combineert met energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de vloer, de muren of het vervangen van glas voor HR-glas, heeft u wel recht op subsidie. Ga naar rvo.nl voor meer informatie.

  Mogelijk kunt u ook gebruik maken van het verlaagde btw-tarief. Kijk voor meer informatie over het btw-tarief op de website van de belastingdienst.

  Als u vochtbestrijding combineert met isolatie kunt u mogelijk ook gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie bedraagt maximaal €10.000,- per woning. Lees op de website van RVO.nl meer over de subsidie en voorwaarden.

  vochtbestrijding prijzen Groningen

  Vochtbestrijding: zelf doen of uitbesteden?

  Gaat u de vochtbestrijding zelf doen of besteed u dit uit aan een vochtspecialist uit Groningen. Belangrijk is om een correcte vochtdiagnose vast te stellen door middel van een vochtmeting.

  Uitbesteden is vaak verstandiger, omdat een vakman kennis en ervaring heeft van vochtbestrijding. Bovendien werkt hij met de juiste materialen, zoals een vochtmeter, en tools om de vochtproblemen te achterhalen en tegen te gaan. Op deze manier heeft u zelf geen omkijken naar de vochtbestrijding.

  Vochtwering Groningen, waarop letten bij kiezen van specialist?

  Door een vochtwering specialist in te schakelen rekent u definitief af met vochtproblemen in huis. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor de klus én dat het vakkundig wordt uitgevoerd. Daarom is het handig om een aantal zaken goed te checken. Let goed op:

  • Bekijk goed de prijzen van de offertes. De prijzen verschillen vaak nogal per vochtbestrijding expert. Check daarom goed de totaalprijzen, maar ook de subtotalen, voor bijvoorbeeld de materiaalkosten en het uurloon. Vergelijk gratis offertes en bespaar!
  • Garantievoorwaarden. Laat u ook goed informeren over de garanties. U wilt natuurlijk niet onverhoopt opnieuw moeten betalen voor terugkomende vochtproblemen. Gemiddeld is de garantie 10 jaar voor de vochtbestrijding klus.
  • Kwantumkorting. Wanneer u meerdere vochtbestrijding projecten hebt is het in verhouding voordeliger. Wellicht hebben uw buren hetzelfde vochtprobleem? Dan kunt u de vochtbestrijding mooi combineren en besparen op de prijzen.
  • Keurmerken en gevoel bij de specialist. Een keurmerk geeft garantie over de kwaliteit van de specialist. Toch blijft het belangrijkste bij het selecteren van een geschikte vochtwering specialist een goed gevoel. Ook kunt u een aantal reviews bekijken.

  Meest recente aanvragen

  [cgv friegrodrefle]

  Vergelijk offertes voor vochtbestrijding in Groningen en bespaar!

  Wilt u meer weten over de prijzen voor vochtbestrijding bij u thuis in Groningen? Schakel een vochtspecialist in voor hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp voor het bestrijden van vocht. Zo zorgt u er ook voor dat uw huis vochtvrij is en dat er geen schadelijke schimmel ontstaat.

  U bespaart op de totaalprijs door offertes aan te vragen via het offerteformulier. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies een vochtspecialist die aansluit bij uw wensen. U bespaart bovendien op de kosten door te vergelijken! Gevel opknappen? Ons netwerk bestaat ook uit gevelspecialisten in Groningen.

  Vergelijk nu gratis en zonder verplichting offertes!