Gevelrenovatie Breda: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Breda

Gevelrenovatie Breda

Laat ook een gevelrenovatie uitvoeren door een specialist uit Breda. Uw gevel ziet er weer als nieuw uit en u heeft geen last meer van problemen zoals een vieze buitengevel of andere problemen. Zandstralen, impregneren of de voegen vervangen? Het is geen probleem voor de specialisten uit ons netwerk. Op deze pagina vindt u meer informatie en vertellen we u meer over de gemiddelde kosten.

Wilt u ook besparen op uw renovatie? Vraag dan vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes aan! Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste specialist voor uw renovatieklus!

Voordelen van onze service

 • Profiteer van scherpe prijzen!
 • Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%.
 • Snelle en vakkundige hulp van ervaren professionals.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Een gevel heeft verschillende functies. Allereerst fungeert de buitenmuur natuurlijk als het visitekaartje van uw huis in Breda. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Daarnaast biedt de gevel bescherming aan uw huis. De gevel houdt verschillende weersomstandigheden tegen. Bij oude woningen is na verloop van tijd het voegwerk aangetast. Hierdoor verliest het de beschermende functie. Een gevolg is dat u risico loopt op schade, mosvorming en zelfs vorstschade zoals scheuren. Het doel van gevelrenovatie is dan ook om de duurzaamheid van de buitenmuren te verhogen.

  Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

 • De uitstraling van uw huis in Breda verbetert. Dankzij een gevelrenovatie zien de buitenmuren er weer als nieuw uit.
 • De waarde van uw woning stijgt als u recent een gevelrenovatie hebt laten uitvoeren.
 • Staat uw huis te koop of te huur? Dankzij de renovatie ziet deze er weer verzorgd uit waardoor het pand waarschijnlijk sneller de aandacht trekt van potentiële huurders of kopers.
 • Het belangrijkste voordeel: uw pand is weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Als de buitenmuren in goede staat zijn dan heeft regenwater namelijk geen kans om binnen te dringen. Hebt u de muren ook laten impregneren? Dan kan vuil zich niet hechten. Hierdoor zult u langer van de gevel kunnen genieten.

gevel renoveren Breda

Vormen van gevelrenovatie

Er bestaan vele verschillende manieren waarop u de gevel kunt renoveren. U kunt een renovatie dan ook zo uitgebreid of juist zo klein maken als u zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen voegen te repareren of de dorpel of latei te vervangen. Het is echter ook mogelijk om de buitenmuur schoon te maken. Hierbij hebt u de keuze uit verschillende methodes zoals chemische reiniging of zandstralen. Om ervoor te zorgen dat u lang van de vernieuwde gevel geniet, is het mogelijk om deze te impregneren. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende vormen van gevelrenovatie.

 • Impregneren
 • Zandstralen
 • Herstellen voegwerk
 • Reinigen
 
impregneren van gevel

Gevel impregneren

Wilt u lang van uw schone buitengevel kunnen genieten? Dan is het wellicht verstandig om deze te impregneren. Als u de gevel laat impregneren dan spuit de vakman hier een impregneermiddel op. Dit middel trekt in de poriën en laat tevens een laagje achter op de bakstenen. Dit maakt de muren brandweren, schimmelwerend en waterafstotend. Het impregneren van de muren zorgt ervoor dat regenwater minder snel door de voegen en stenen naar binnen kan trekken. U hebt de keuze uit verschillende impregneermiddelen. Een impregneermiddel op waterbasis is het meest milieuvriendelijk. Een impregneermiddel op basis van een oplosmiddel is tevens een mogelijkheid, als is deze optie steeds minder populair. Heeft uw huis in Breda veel kozijnen? Dan is een impregneercrème een goede keuze. Deze trekt dieper in de gevel en wordt aangebracht met een kwast. Hoewel wij elke gevel kunnen impregneren, is het ook een optie om ervoor te kiezen enkel de buitenmuur te bewerken die het meeste in de wind staat. Dit is goedkoper, maar leidt ook tot een minder resultaat.

Zandstralen

Naast het impregneren van de gevel is ook zandstralen een techniek die wij veelvuldig toepassen in Breda. Zandstralen is een vorm van gevelreiniging, waarbij korrels zand of grit worden vermengd met water. Een specialist spuit dit mengsel vervolgens onder hoge druk op de muren. Na het gevel zandstralen zien de buitenmuren er weer helemaal schoon en als nieuw uit. Deze reinigingsmethode wordt veelal toegepast bij het verwijderen van hardnekkig vuil zoals verfresten, graffiti of roest. Zandstralen is namelijk een agressieve methode. Door de combinatie van korrels zand of grit en de harde druk is het mogelijk dat de gevel beschadigd raakt. Deze methode is dan ook niet voor elke woning geschikt.

Direct resultaat bij gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Een onderdeel van gevelrenovatie dat vaak vergeten wordt door klanten uit Breda is het uitslijpen of uithakken van het voegwerk. Het uitslijpen van voegen is een methode waarbij met een slijptol voorzichtig de voegen verwijderd worden, om ze daarna opnieuw te plaatsen. Een andere techniek is het uithakken van het voegwerk. Dit is een klus die meer tijd kost en meer risico geeft op beschadigde stenen. Voor welke techniek u moet kiezen hangt af van de soort beschadigingen.

Voegen herstellen

Als er kleine scheurtjes zijn ontstaan in het voegwerk, of als er stukjes uit de voegen zijn afgebrokkeld, dan is het mogelijk om deze eigenhandig te repareren. Hiervoor zijn diverse producten verkrijgbaar bij de bouwmarkt in Breda. Wanneer de scheuren te groot worden of als het voegwerk erg poreus is, gaat een dergelijke oplossing helaas niet werken. Wij adviseren om in dat geval een ervaren gevelrenovatie expert in te schakelen. Deze voegt uw gevel snel en vakkundig.

Nieuw voegwerk aanbrengen

Scheur in muur herstellen

Een beschadigde binnenmuur repareren is een klusje waarvoor u niet per se de hulp van een erkend vakman nodig hebt. Is er een scheur ontstaan? Krab dan eerst de verf of gips rondom de scheur weg met een verfkrabber, om een beter oppervlak te hebben. Ontvet daarna het oppervlak rondom de scheur. Prepareer vervolgens het vulmiddel en maak de scheur nat. Vul het gat met het vulmiddel met behulp van een plamuurmes. Verf daarna het oppervlak en uw gevel zal weer als nieuw zijn. Komt u er toch niet helemaal uit of stuit u op problemen. Vraag dan de hulp van een professional.

Gevelstenen vervangen

Zit er een scheur of andere beschadigingen in één van de buitenmuren? Of brokkelen stenen af? Het is belangrijk dat u de gevelstenen zo spoedig mogelijk laat vervangen. Als er beschadigingen in de gevel zitten dan is uw pand namelijk niet meer beschermd tegen regen, vorst en andere weersomstandigheden. Het is bovendien goed mogelijk dat de schade groter wordt met alle gevolgen van dien. U wilt natuurlijk voorkomen dat de gehele gevel verzakt. Daarnaast geldt: hoe langer u wacht, hoe hoger de kosten van een renovatie. Het is verstandig om voor deze klus een professional in te schakelen. Een professional kan de beschadigde gevelstenen voorzichtig verwijderen met behulp van een vuisthamer en steenbeitel. Vervolgens brengt hij nieuwe stenen aan.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Breda?

De specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voeg- & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvende offertes

Dorpel / latei vervangen

Een dorpel zit meestal onder een raam en loopt schuin af. De dorpel voorkomt dat water de gevel inloopt. De functie van dit onderdeel is dus erg belangrijk. Als de dorpel kapot is dan kan water de woning binnenkomen. Daarnaast heeft warme lucht een uitgang naar buiten, waardoor u extra hard moet stoken. Een latei is een balk gemaakt van steen, staal, hout of beton. De latei bevindt zich boven een kozijn, de functie is het opvangen en afdragen van het gewicht van de gevel. Als een beschadigde latei verder beschadigd raakt of scheurt dan kan de gehele gevel wegzakken. Wacht daarom nooit te lang met het vernieuwen van een kapotte dorpel of latei.

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie is tevens een klus die binnen de categorie gevelrenovatie valt. Het renoveren van een schoorsteen bestaat meestal uit een controle van de stenen en het voegwerk, en het herstellen van eventuele slijtage. Hoewel de professionals uit ons netwerk in Breda meestal maar korte tijd bezig zijn met de renovatie van de schoorsteen, kan het voorkomen dat deze klus meer moeite zal kosten. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel de voorwaarden en bijbehorende prijzen voor een professionele schoorsteen renovering aan.

gevelrenovatie combineren met isolatie Breda

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Een gevelrenovatie is een goed moment om uw woonhuis in Breda te voorzien van isolatie. Dankzij isolatie hoeft u minder te stoken, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Gaat u alle buitenmuren renoveren en voorzien van nieuwe gevelbekleding? Dit valt goed te combineren met het aanbrengen van isolatie. De isolatie wordt namelijk aangebracht onder de gevelbekleding. Als u deze twee klussen combineert dan scheelt dit in verhouding in de kosten. Daarnaast is menig gevelbekleding, zoals crepi, erg goed te combineren met isolatiemateriaal. Ook spouwmuurisolatie is goed te combineren met het aanbrengen van isolatie. Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie boort de vakman namelijk een gat in een voeg. Is menig voeg aan vervanging toe? Dan gaan de klussen goed samen. Als spouwmuurisolatie of isoleren langs buiten geen optie is, dan kunt u de binnenmuren isoleren. Deze manier van isoleren is echter iets minder effectief en daardoor ook minder populair.

Gevelreiniging

Het is niet altijd nodig om de gevel te impregneren om de kwaliteit en levensduur te verbeteren. Het is tevens een optie om de gevel enkel te reinigen. Een gevelreiniging kan met behulp van meerdere technieken worden uitgevoerd. Eén daarvan hebben we hier al kort besproken, dat is het zandstralen van de buitenmuur. Een tweede optie is om een chemisch middel toe te passen. Met deze reiniging wordt er een speciaal middel gebruikt zodat zelfs het zwaarste vuil verwijderd wordt.
Meer informatie over de wet- en regelgeving omtrent gevelreiniging vindt u op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Alle reinigingstechnieken op een rij:

 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen
 • Nevelstralen
 • Zandstralen
 

Gevel chemisch reinigen

Eén van de opties op het gebied van gevelreiniging is het schoonmaken van de gevel met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. In dit geval zullen professionals uit Breda de gevel behandelen met behulp van stoom vermengd met een chemisch reinigingsmiddel. Dit is een uitstekende methode om een gemiddeld vervuilde gevel schoon te maken. De vakman zal al het water opvangen wat er gebruikt wordt, zodat de belasting op het milieu zo klein mogelijk is. De specialist uit Breda geeft u graag advies over de mogelijkheden en het meest geschikte middel voor uw gevel.

gevelreiniging Breda

Stoomreinigen en nevelstralen

Last van vuil of andere aanslag op uw gevel? Door de gevel te behandelen met stoomreinigen of nevelstralen wordt uw buitengevel weer helemaal schoon. Het is ideaal voor milde aanslag waarvoor chemisch reinigen te agressief is. Met stoomreinigen wordt er gebruik gemaakt van zeer heet water, zeker 150 graden Celsius. Dit wordt onder hoge druk op de gevel gespoten. Nevelstralen werkt net iets anders. Met deze techniek wordt water en zand gemengd en op de gevel gespoten. Deze manier is iets milder dan stoomreinigen, omdat er niet gewerkt wordt onder hoge druk. Bij beide technieken is het belangrijk om al het water op te vangen in verband met de belasting op het milieu.

Voegen reinigen

Wanneer u de gevel laat reinigen, dan zullen de voegen direct eveneens gereinigd worden. Bij het schoonmaken van het voegwerk is het wel belangrijk om goed op te letten dat er geen beschadigingen ontstaan. Is het voegwerk poreus? Dan adviseren wij om bij de gevelrenovatie de voegen opnieuw te laten aanbrengen. Zo weet u zeker dat u niet op korte termijn last krijgt van poreuze muren. Eventueel kunt u proberen zelf de voegen schoon te maken met een hoge drukspuit.

gevelrenovatie voegwerk

Prijzen gevelrenovatie

U bent benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? De totale kosten bestaan voor zo’n 25% uit materiaal en maar liefst 75% uit arbeidskosten. U kunt dus behoorlijk op de kosten besparen door verschillende offertes van gevelrenovatiebedrijven met elkaar te vergelijken. U maakt een gevelrenovatie verder zo uitgebreid als u zelf wilt. Hebt u een woning gekocht welke helemaal onder de verfresten en graffiti zit? Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen de gevel schoon te maken door te zandstralen. Wilt u echter lang van dit schone en mooie resultaat genieten? Dan is het een goed idee om ook te impregneren. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per type gevelrenovatie.

Prijstabel: kosten gevelrenovatie

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Breda renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Breda

 

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

Een specialist uit Breda raadt vaak aan om verschillende behandelingen te combineren. Het voordeel is dat u niet over een paar jaar andere renovatiewerkzaamheden aan de gevel hoeft laten uitvoeren. Daarnaast geeft het u het beste resultaat. Reinig de gevel bijvoorbeeld voor het impregneren door het te zandstralen. Op een gereinigde gevel hecht het impregneermiddel een stuk beter. Kapotte voegen? Laat deze dan ook direct herstellen. Wanneer er beschadigingen op de gevel zitten is het belangrijk om deze te laten repareren, alleen dan zal de gevelrenovatie het beoogde resultaat geven.

gevelrenovatie kosten Breda

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen het uithakken en uitslijpen van de voegen? Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van gevelrenovatie? Of hebt u behoefte aan meer informatie over het schoonmaken van het voegwerk en de buitenmuur? Wij informeren u met alle plezier. Daarnaast zorgen we er desgewenst voor dat u enkele vrijblijvende offertes van specialisten uit Breda ontvangt. Deze offertes vergelijkt u vervolgens zelf op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u voor de gevelrenovatie specialist die het beste bij u past!

Offertes aanvragen