Gevelrenovatie Eindhoven: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten reinigen? Door gratis offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Eindhoven

Gevelrenovatie Eindhoven

Een gevel heeft behoorlijk wat te verduren door het weer. Het is daarom verstandig om een gevelrenovatie in Eindhoven of een gevelreiniging te doen. Gevelonderhoud is belangrijk voor de buitenmuur van uw woning. U past gevelreiniging toe als de gevel alleen vervuild is. Het reinigen van de buitenmuur kan door middel van zandstralen of chemisch reinigen. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Is uw gevel te erg beschadigd? Dan is een renovatie de oplossing. Het renoveren van de buitenmuur kan op verschillende manieren, denk aan het impregneren van de muur, het vervangen van voegen of het plaatsen van de gevelbekleding. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met een gevelspecialist.

Voordelen van onze service

 • Profiteer van scherpe prijzen!
 • Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%.
 • Ervaren gevelspecialisten uit uw eigen regio.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

  Werkzaamheden (*)
  Oppervlakte (m2) (*)


  Gratis – Vrijblijvend

  gevelrenovatie kosten Eindhoven

  Waarom gevelrenovatie in Eindhoven?

  Een gevel heeft verschillende functies. Allereerst fungeert de buitenmuur natuurlijk als het visitekaartje van uw huis. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet, hierdoor is gevelonderhoud belangrijk. Daarnaast biedt de gevel bescherming aan uw huis. De gevel houdt verschillende weersomstandigheden tegen. Bij oude woningen is na verloop van tijd het voegwerk aangetast. Hierdoor verliest het de beschermende functie. Een gevolg is dat u risico loopt op schade, mosvorming en zelfs vorstschade zoals scheuren. Het doel van gevelrenovatie in Eindhoven is dan ook om de duurzaamheid van de buitenmuur te verhogen.

  Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

  • De uitstraling van uw huis verbetert. Dankzij een gevelrenovatie zien de buitenmuren er weer als nieuw uit.
  • De waarde van uw woning stijgt als u recent een gevelrenovatie hebt laten uitvoeren.
  • Staat uw huis te koop of te huur? Dankzij de renovatie ziet deze er weer verzorgd uit waardoor het pand waarschijnlijk sneller de aandacht trekt van potentiële huurders of kopers.
  • Het belangrijkste voordeel: uw pand is weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Als de buitenmuur in goede staat is, dan heeft regenwater namelijk geen kans om binnen te dringen. Hebt u de muren ook laten impregneren? Dan kan vuil zich niet hechten. Hierdoor geniet u langer van de buitenmuur.

  Nieuwsgierig wat gevelrenovatie kost? Start gratis offerteaanvraag!

  Gevelrenovatie kosten 2021

  Wanneer u de gevel laat renoveren, wilt u natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. Wat kost gevelrenovatie in Eindhoven? De gemiddelde prijzen liggen tussen de €5,- en €40,- per m². De prijzen worden beïnvloed door een aantal factoren, namelijk om welke vorm van muurrenovatie het gaat, maar ook wat het oppervlak is.

  Gevelreiniging is bijvoorbeeld goedkoper dan het vernieuwen van voegwerk of de dorpel. Het reinigen van de gevelmuur kost gemiddeld €5,- tot €15,- per m². De prijzen van impregneren zijn ook uiteenlopend, u moet denken aan prijzen tussen de €6,50 en €10,- per m². In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde prijzen van gevelrenovatie en gevelreiniging.

  Alle prijsinformatie vindt u op de pagina gevelrenovatie kosten.

  Wat kost gevelrenovatie?

  Type gevelrenovatie Gemiddelde kosten in 2021*
  Impregneren Tussen €6.50,- en €10,- per m²
  Voegwerk repareren Vanaf €11,- per m²
  Vervanging voegwerk (hakhamer) €40,- per m²
  Vervanging voegwerk (manueel) €42,- per m²
  Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
  Vervanging van gevelstenen Tussen €10,- en €15,- per steen
  Vervanging van dorpel / latei Tussen €35,- en €40,- per uur
  Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,- voor de gehele schoorsteen
  Nieuwe gevelbekleding Sterk afhankelijk van materiaalsoort
  Gevel zandstralen Gemiddeld €15,- per m²
  Chemische reiniging Gemiddeld €15,- per m²
  Gevel stoomreinigen Gemiddeld €5,- per m²

  * Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

  Prijsopbouw: gevelrenovatie

  Zoals hieronder is te zien bestaan de kosten voor het grootste gedeelte (75%) uit de arbeidskosten. De rest van de kosten bestaat uit de benodigde materialen (22%) en eventuele voorrijkosten (3%). Het loont daarom enorm om gratis offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit uw eigen regio.

  Wilt u tot wel 40% besparen op de kosten van een gevelrenovatie?

  Dit doet u eenvoudig door offertes te vergelijken. Vul vrijblijvend het offerteformulier in!

  Gratis offertes vergelijken

  Professionele gevelrenovatie: de methodes

  Er bestaan vele verschillende manieren waarop u de gevel kunt renoveren. U kunt een renovatie dan ook zo uitgebreid of juist zo klein maken als u zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen voegen te repareren of de dorpel vervangen.

  Het is echter ook mogelijk om de buitenmuur schoon te maken. Hierbij hebt u de keuze uit verschillende methodes zoals chemische reiniging of stralen. Om ervoor te zorgen dat u lang van de vernieuwde gevel geniet, is het mogelijk om deze te impregneren. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende vormen van gevelrenovatie of vraag gelijk gratis offertes aan en start met vergelijken van prijzen.

  gevel impregneren Eindhoven

  Gevel impregneren

  De gevel impregneren in Eindhoven is één van de methodes voor gevelrenovatie. Wat is impregneren? Impregneren is het aanbrengen van een waterwerende en beschermende laag vloeistof op de buitenmuur. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat water niet door de muren binnendringt.

  Wordt een poreuze gevel niet op tijd behandeld?

  Dan worden de problemen groter en de kosten hoger. Iets wat u graag wilt voorkomen. Laat de buitenmuur impregneren door een gevelrenovatie bedrijf uit Eindhoven. De prijzen van impregneren liggen tussen de €6,50 en €10,- per m².

  Voegen repareren

  Het repareren van een voeg is een onderdeel van gevelrenovatie. Het herstellen is niet eenvoudig, omdat het belangrijk is de stenen heel te houden tijdens de reparatie. Laat het voegwerk herstellen door een voeger. Aanleiding voor het repareren zijn verzakkingen of zware trillingen. Bij het herstellen wordt vaak de oude voeg uitgehakt of uitgeslepen en wordt er nieuw voegmiddel aangebracht. U kunt voegwerk al vanaf €11,- per m² laten repareren.

  Voegen vervangen, hoe werkt dat?

  Hoe werkt het vervangen van voegen? Eerst worden de oude voegen verwijderd, dit gebeurt vaak met uithakken of uitslijpen. Vervolgens wordt de nieuwe voeg geplaatst.

  Wanneer moeten voegen vernieuwd worden?

  Als ze uitvallen of poreus zijn geworden. Het is mogelijk om het herstellen zelf te doen, maar als u dit niet ziet zitten schakelt u eenvoudig een voeger uit Eindhoven in die de klus voor u doet.

  voegen verwijderen Eindhoven

  Voegen uitslijpen of uithakken?

  Voor het verwijderen van voegwerk zijn er 2 methoden geschikt, dit zijn uitslijpen of uithakken. Uithakken doet een voeger met een speciale elektrische hakhamer of met een hamer en beitel. Het is een methode die niet erg snel gaat, bovendien is het een secuur klusje omdat de stenen niet mogen beschadigen.

  Uitslijpen werkt anders, hier wordt gebruik gemaakt van een slijptol. De horizontale voegen worden eerst verwijderd en daarna zijn de verticale voegen aan de beurt. Het uitslijpen van voegen gaat sneller dan uithakken en is ook een nauwkeurig werkje. Het uithakken kost gemiddeld €40,- per m². Uitslijpen kost gemiddeld €25,- tot €50,- per vierkante meter.

  Nieuw voegwerk

  Als u nieuw voegwerk laat aanbrengen door een voegbedrijf uit Eindhoven, heeft u ruime keuze uit verschillende soorten. Deze voegen hebben elk een andere uitstraling en bepaalde soorten hebben zelfs een functionele werking. Zo zijn knipvoegen en snijvoegen luxe soorten, die ook een stuk hogere prijzen hebben. Andere soorten zijn de platvolvoeg, schaduwvoeg, bol geklopte voeg, verdiepte voeg en de terug gehouden voeg.

  Om nieuw voegwerk te plaatsen, is het belangrijk eerst de oude voeg te verwijderen zodat de specie goed hecht aan de buitenmuur. Het is verstandig om nieuw voegwerk te combineren met gevelreiniging, zodat u direct de gehele buitenmuur onder handen neemt. Nieuw voegwerk is al vanaf €10,- per m² mogelijk.

  Nieuw voegwerk laten aanbrengen

  Bekijk hoe het aanbrengen van een snijvoeg werkt!

  Kosten van nieuw voegwerk

  Wat kost nieuw voegwerk? Dit hangt vooral af van het type voeg die u kiest. De snijvoeg en knipvoeg zijn de meest prijzige varianten. Deze kosten gemiddeld tussen de €55,- en €98,- per m². Heeft u minder budget? Dan kiest u het beste voor de andere types, zoals de platvolvoeg of verdiepte voeg. De prijzen daarvan zijn een stuk vriendelijker, namelijk zo’n €10,- per m². In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen van de soorten voegwerk.

  Wat kost voegwerk?

  Soort voeg Prijs per m², inclusief arbeidskosten*
  Platvolvoeg Circa €10,-
  Bol geklopte voeg Circa €10,-
  Verdiepte voeg Circa €10,-
  Teruggehouden voeg Circa €10,-
  Schaduwvoeg Circa €11,-
  Snijvoeg Tussen de €55,- en €85,-
  Knipvoeg Tussen de €55,- en €98,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

  Gevel voegen

  Is de gevel toe aan een renovatie, dan is het verstandig de buitenmuren opnieuw te laten voegen. Hoe gaat het voegen van een buitenmuur in zijn werk? Er wordt speciaal voegspecie gebruikt om de voegen te vullen. Belangrijk is om eerst oude voegresten te verwijderen, door uithakken of uitslijpen, en vervolgens de gevel vochtig te maken. Dit zorgt ervoor dat de voegspecie beter aan de buitenmuren hecht. Na het voegen drukt de voeger alles stevig aan, zodat de specie goed aansluit. Het is slim om de voegen lange tijd vochtig te houden, dat geeft een betere kwaliteit en hardheid.

  Gevelstenen vervangen

  Bij een gevelrenovatie of het vervangen van voegwerk is het handig om direct de stenen te controleren. Als er scheuren in zitten of de gevel brokkelt af, moet u dit aan de gevelspecialist doorgeven. Bent u er niet tijdig bij, dan is de kans aanwezig dat de gevelmuur verzakt. Wanneer herstellen of repareren niet voldoende is, moeten de gevelstenen vernieuwd worden. De kosten voor het vernieuwen van gevelstenen liggen rond de €10,- tot €15,- per steen.

  scheuren in gevel

  Scheuren in muren

  Heeft u een scheur in de buitenmuur? Dan is het belangrijk deze zo snel mogelijk te herstellen of een muurrenovatie te laten doen. Een scheur in de buitenmuren kan voor grote problemen zorgen, zoals binnendringend vocht en schade aan de constructie. Wat zorgt voor een scheur in de gevel? Vaak komt dit door wortels van een boom, een gebrekkige fundering en metselwerk dat niet elastisch genoeg is.

  Ook de droogte in Nederland zorgt voor het ontstaan van scheuren in gevels. De fundering van een huis kan namelijk zakken door de verlaging van het grondwaterpeil. Dit zien we voornamelijk bij woningen met fundering op houten palen of staalfunderingen. Gevolgen van een verzakte fundering door droogte zijn scheve muren en vloeren en klemmende deuren.

  Hoe scheur in gevel repareren?

  Er worden verschillende technieken gebruikt voor het repareren van scheuren. Allereerst is het belangrijk dat niet alleen de scheurvorming wordt gerepareerd, maar ook het onderliggende probleem. Anders heeft u binnen de kortste keren weer last van de vorming van scheuren. De vakman gebruikt vaak cementmortel of een elastische kit voor het vullen van de scheur. Bij verzakkingen is het soms nodig om de fundering te ondersteunen zodat het niet verder zakt. Laat het repareren van scheuren over aan een specialist. U bent dan verzekerd van de juiste aanpak.

  Via eigenhuis.nl kunt u een test doen en ziet u meteen welke reparatie er nodig is.

  Dorpel / latei vervangen

  Een dorpel is een soort drempel om de ruimte tussen de deur en de vloer of de muren en het kozijn te dichten. Lateien zijn betonnen, stenen, stalen of houten balken die het gewicht van de wand opvangen en afdragen. Als er scheuren in de dorpel of latei zitten of deze gaat verrotten, dan is de kans aanwezig dat er water in gevel terechtkomt. Iets wat u graag wilt voorkomen. Daarnaast zorgen kapotte dorpels en lateien voor een slechte isolatie en kan het een verzakking veroorzaken. Laat een dorpel of latei die kapot is zo spoedig mogelijk vernieuwen. Het vervangen van de dorpel of latei kost gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur.

  schoorsteenrenovatie Eindhoven

  Schoorsteenrenovatie

  Heeft u een verouderde schoorsteen of heeft u problemen met condensatie? Laat dan een schoorsteenrenovatie uitvoeren door een gevelrenovatie bedrijf uit Eindhoven. Een schoorsteenrenovatie gebeurt via de buitenkant of binnenkant. Het herstellen voegen, de schoorsteen impregneren of bezetten vallen onder renovatiemethoden langs buiten, net als het vernieuwen van de deksteen of het plaatsen van een roetschuif. Is er sprake van een slecht trekkende schoorsteen? Dan moet u de schoorsteen laten tuberen via de binnenzijde. Er zijn twee manieren, namelijk enkelwandig tuberen of dubbelwandig tuberen. Een schoorsteenrenovatie is te realiseren vanaf €500,- voor de hele schoorsteen.

  Nieuwe gevelbekleding

  Het plaatsen van nieuwe gevelbekleding in Eindhoven is een andere vorm van gevelrenovatie. Er zijn ontzettend veel keuzemogelijkheden. Als u de goede bekleding kiest, geeft u uw buitenmuur een hele andere uitstraling. Kijk naast het uiterlijk ook naar de gevelisolatie, het onderhoud en wat de prijzen zijn.

  Welke gevelbekleding kiest u?

  • Crepi of sierpleister
  • Steenstrips of sidings
  • Kurk
  • Metaal of hout
  • Gevelbeplating

  Is uw gevel toe aan gevelonderhoud?

  Schakel een gevelspecialist uit Eindhoven in en laat de gevel renoveren!

  Gratis offertes vergelijken

  gevelreiniging Eindhoven

  Gevelreiniging Eindhoven

  Een andere vorm van gevelonderhoud is gevelreiniging. Onder gevelreiniging wordt het verwijderen van vuil van de gevel verstaan. Er zijn allerlei vormen van gevelreiniging in Eindhoven die een gevelreiniger voor u doet. Een aantal bekende methodes zijn zandstralen, chemisch reinigen en stoomreinigen.

  Heeft u een zwaar bevuilde gevel? Dan is zandstralen een goede oplossing en zorgt ervoor dat uw buitenmuur weer helemaal schoon is. Bij milde vervuiling kiest u het beste voor reinigen met stoom of chemisch reinigen. Gelijk weten wat één van deze gevelreinigingsmethodes u gaat kosten? Vraag dan, zonder verdere verplichtingen, gratis offertes aan!

  Gevelreiniging kosten 2021

  Wat kost gevelreiniging in Eindhoven? Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €5,- en €15,- per m². De kosten worden vooral beïnvloed door de techniek die gebruikt wordt en de oppervlakte van de buitenmuur. Voor het reinigen met stoom liggen de kosten rond de €5,- per m². Wilt u graffiti verwijderen? Dan kiest u het beste voor zandstralen. De prijs van zandstralen zijn gemiddeld €15,- per m². Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde kosten.

  Prijsopbouw: gevelreiniging

  Zoals hieronder is te zien bestaan de kosten bij het reinigen van de gevel in Eindhoven voor het grootste gedeelte (66%) uit de arbeidskosten. De rest van de kosten bestaat uit de benodigde materialen (31%) en eventuele voorrijkosten (3%). Het loont daarom enorm om gratis offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit uw eigen regio.

  Wat kost gevelreiniging?

  Type reiniging Wat voor soort aanslag? Gemiddeld prijs 2021*
  Zandstralen Hardnekkig vuil zoals graffiti €15,- per m²
  Chemische reiniging Verfresten of roet €15,- per m²
  Stoomreiniging Milde aanslag zoals mos of klimop €5,- per m²
  Laserreiniging Geschikt voor diverse soorten aanslag. Wordt met name bij kunstwerken en historische gebouwen gebruikt. Afhankelijk van het object dat gereinigd moet worden.

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

  gevel zandstralen Eindhoven

  Gevel zandstralen

  Zandstralen is een vorm van gevelreiniging, waarbij een straalmiddel dat bestaat uit fijn zand en water onder hoge druk op de buitenmuur gespoten wordt. Voor stralen wordt vaak grit of olivinezand gebruikt. U kiest voor zandstralen als de gevel hardnekkig vervuild is, met bijvoorbeeld graffiti. Zandstralen is wel een agressieve reinigingstechniek en is dus ook niet geschikt voor alle gevels. De gevel zandstralen in Eindhoven kost gemiddeld €15,- per m². Als deze vorm van stralen te hard is, kiest u ook bijvoorbeeld voor nevelstralen.

  Direct resultaat bij gevel zandstralen

  Bekijk nu het resultaat van de gevel zandstralen!

  Gevel chemisch reinigen

  U laat de gevel chemisch reinigen als er verfresten of roet op de buitenmuur zitten. Chemisch reinigen is een reinigingsmethode voor milde aanslag.

  Een gevelreiniger uit Eindhoven brengt een chemisch product op de buitenmuur aan. Dit doet hij met een borstel of verneveling. De chemische reactie zorgt dat het vuil loskomt van de gevel. Na het chemisch reinigen spuit de gevelreiniger met een hogedrukspuit over de gevel, zodat de vuilrestjes loskomen. Het kost gemiddeld €15,- per m² om de gevel chemisch te reinigen.

  Gevel reinigen met stoom

  Als u last heeft van milde aanslag op de gevel, zoals mos of klimop, is de gevel reinigen met stoom de beste oplossing. Zorg wel dat de gevel van tevoren bevochtigd wordt. Vervolgens gebruikt de gevelreiniger een stoomgenerator om de buitenmuur te stomen. Op het moment dat de stoom de buitenmuur raakt, condenseert de stoom en wordt het vuil opgelost. Deze vorm van gevelreiniging is milieuvriendelijk, omdat er geen chemicaliën aan het water zijn toegevoegd. Het kost gemiddeld €5,- per m² om de gevel met stoom te reinigen.

  Laserreiniging van de gevel

  Een arbeidsintensieve methode van gevelreiniging is laserreiniging. Dit wordt vooral toegepast bij kunstwerken en historische gebouwen en is geschikt voor diverse soorten aanslag en vuil. Laat de buitenmuur eerste bevochtigen voordat de laserreiniging wordt ingezet. Hoe werkt laserreiniging? Dit gebeurt door intensief laserlicht op de buitenmuren te richten, zodat het vuil verdampt. Laserreiniging is goed voor het milieu en beschadigt de gevel niet.

  graffiti verwijderen Eindhoven

  Graffiti verwijderen

  Ontdekt u dat er graffiti op de gevel van uw woning is gespoten? Dat is niet fijn. U wilt graffiti verwijderen in Eindhoven maar weet niet goed hoe. Schakel het beste een gevelreiniger in. Er zijn diverse methoden om graffiti van de gevel te verwijderen, waarvan de meeste gebruikte stralen is. Zandstralen is effectief en zorgt dat uw buitenmuur weer helemaal schoon wordt. Laat de specialist na het reinigen van de gevel een anti-graffiti coating op de muur aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat uw buitenmuur beschermd is.

  Voegen reinigen

  Voegen zijn vaak gevoelig voor beschadigingen. Op het moment dat u de voegen wilt reinigen, is er dus een grote nauwkeurigheid nodig. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen? Schakel dan een voeger of gevelreiniger in die deze klus voor u oplost. Het reinigen gebeurt met een hogedrukspuit.

  De kosten van gevelreiniging zo laag mogelijk houden?

  Door offertes aan te vragen en deze te vergelijken bespaart u tot wel 40%!

  Gratis offertes ontvangen

  Gevelrenovatie combineren met isolatie

  Wanneer u gevelrenovatie laat doen, denk dan na om dit te combineren met gevelisolatie. Isolatie zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Dit in combinatie met muurrenovatie, geeft uw gevel een andere uitstraling. Laat u de gevel isoleren en renoveren? Dan worden EPS-platen als isolatie gebruikt en crepi of kunstharspleister als afwerking.

  Subsidieregelingen wijzigen regelmatig en kunnen per gemeente verschillen. Wilt u weten of uw subsidie kunt krijgen voor gevelrenovatie of gevelisolatie? Ga dan naar energiesubsidiewijzer.nl en check zelf of u in uw woonplaats recht heeft op subsidie.

  gevelonderhoud

  Vergunning voor gevelonderhoud in Eindhoven nodig?

  De vraag of u een vergunning nodig heeft voor gevelonderhoud in Eindhoven is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt namelijk af van de plaats van uw woning en het bouwjaar. Er zijn gebouwen die een monumentale of historische status hebben, waar niets veranderd mag worden aan de gevel. Daar komt bij dat de regelgeving omtrent vergunning per werkzaamheid verschilt. Meer weten over regelgeving en vergunningen? Ga naar de website van de rijksoverheid.

  Laat u de voorzijde van uw woning renoveren of reinigen? Dan is de kans zeer groot dat u een licentie nodig heeft. U controleert dit bij de gemeente of op omgevingsloket.nl. Als u voor gevelreiniging kiest, is het verstandig om rekening te houden met de leidraad ‘Wet- en regelgeving gevelreiniging’. Dit houdt in dat een gevelreinigingsbedrijf zich moet houden aan de regels die in de wet staan. Voor meer informatie gaat u naar de website van infomil.

  Recente aangevraagde offertes

  Nieuw voegwerk aanbrengen in Helmond
  Scheur in gevel herstellen in Eindhoven
  Gevel zandstralen in Tilburg
  Graffiti verwijderen en gevel impregneren in Oosterhout
  Voegen uitslijpen in Den-bosch
  Gevel chemisch reinigen in Breda
  Uitgebreide schoorsteenrenovatie in Roosendaal
  Vervuilde voegen reinigen in Oss
  Gevelonderhoud t.b.v verkoop van woning in Bergen op zoom

  Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

  Op het moment dat u uw gevel laat renoveren of reinigen, is het slim dit te combineren met andere werkzaamheden. Zo creëert u het beste resultaat en geniet u van een mooie gevel én meer wooncomfort.

  U combineert bijvoorbeeld gevelreiniging in Eindhoven met het renoveren van voegwerk. Hierdoor wordt de waarde van uw huis verhoogd. Een andere mogelijkheid is om gevelreiniging te combineren met het impregneren van de buitenmuur. Tot slot is een gevelrenovatie in combinatie met het herstellen van een dorpel of latei ook slim. Vochtproblemen? Ons netwerk bestaat ook uit vochtbestrijding specialisten in Eindhoven.

  Een aantal veelvoorkomende combinaties:

  • Gevelreiniging en voegwerk renoveren of herstellen
  • Gevelreiniging of renoveren en impregneren
  • Gevel renovatie en het herstellen van dorpels en lateien

  Veelgestelde vragen

  Is het u niet duidelijk wat een gevelrenovatie inhoudt? Of wanneer het noodzakelijk is om een gevelrenovatie uit te voeren? Wilt u meer weten over de methode van een gevelreiniging? Een aantal vragen worden regelmatig gesteld. Daarom heeft een gevelspecialist uit Eindhoven deze hieronder voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Op onze uitgebreide veelgestelde vragen pagina vindt u nog meer antwoorden op vragen. Nog steeds uw antwoord niet gevonden? Schroom dan niet en vul het offerteformulier in!

  Wat is een gevelrenovatie?

  Een gevelrenovatie is een opknapbeurt van de buitengevels. De gevel ziet er weer als nieuw uit en beschermt uw pand goed tegen alle weersinvloeden. Het renoveren van een gevel kan bestaan uit een gevelreiniging, het herstellen van voegen, het impregneren van gevelbekleding of het schilderen of kaleien van de buitenmuren.

  Lees hier meer over de verschillende methodes van gevelrenovatie.

  Waarom gevelrenovatie uitvoeren?

  • Uw pand is weer beschermd tegen weersinvloeden, zoals regen en wind.
  • De uitstraling van uw huis verbetert.
  • De waarde van uw woning stijgt na een gevelrenovatie.
  • De buitenmuren zien er na de renovatie weer als nieuw uit.

  Wanneer is gevelrenovatie nodig?

  Bij beschadigingen aan de gevel is het belangrijk om er snel bij te zijn, voordat het verval ernstige vormen aanneemt. Denk bijvoorbeeld aan scheuren in het metselwerk, afbrokkelende voegen, mosgroei of vervallen pleister. Beschadigingen maken gevels poreus, waardoor uw pand niet meer waterdicht is.

  Wat kost gevelrenovatie?

  Een gevelrenovatie kost gemiddeld tussen de €2.500,- en €3.600,-. De prijs is echter sterk afhankelijk van de gekozen renovatiemethode en het aantal vierkante meters dat gerenoveerd moet worden. Impregneren en het reinigen en herstellen van voegen zijn de meest voorkomende methodes voor gevelrenovaties.

  Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang gratis offertes.

  Wat is gevelreiniging?

  Met een gevelreiniging wordt alle vervuiling van uw buitenmuur gehaald. Denk bijvoorbeeld aan mos, graffiti of roet.

  Met een hoge drukspuit of chemische middelen verwijdert de specialist de aanslag van de buitenmuren. Na de reiniging ziet uw woning er weer als nieuw uit.

  Hier leest u meer over de verschillende methodes voor gevelreiniging.

  Gevelreiniging, wanneer is het nodig?

   Gevelreiniging is nodig wanneer:

  • u last heeft van doorslaande vochtplekken;
  • mossen of algen op de gevel groeien;
  • de buitenmuren vervuild zijn door roetaanslag of andere vervuiling;
  • u graffiti wilt laten verwijderen.

  Gevelreiniging hoe doe je dat?

  Er zijn verschillende manieren om een gevel te reinigen. Bij zandstralen, vochtstralen en nevelstralen spuit de specialist een straalmiddel onder een hoge druk tegen de gevel. Daarnaast is ook een stoomreiniging of het reinigen met chemische middelen mogelijk. De beste methode hangt af van de vervuiling en de soort gevel.

  Wat kost gevelreiniging?

  Gevelreiniging kost gemiddeld tussen de €2.790,- en €4.010,- per project. De exacte totaalprijs is echter afhankelijk van de grootte van de gevel en de gekozen reinigingsmethode. In de meeste gevallen kiest men voor zandstralen of een chemische reiniging. Ook het reinigen met stoom of een laser is mogelijk.

  Besparen? Vergelijk gratis offertes!

  Tips bij het inschakelen van een gevelspecialist in Eindhoven

  Op zoek naar een gevelspecialist uit Eindhoven? Let op of de vakman beschikt over één of meerdere keurmerken. Een belangrijk keurmerk voor gevelspecialisten is het OSB-keurmerk. Dit garandeert kwaliteit en betrouwbaarheid. Is de vakman aangesloten bij VNV-Gevelspecialisten dan weet u zeker dat u te maken hebt met een betrouwbaar gevelspecialist.

  Betaal niet te veel voor uw project!

  Vraag uw buren of zij ook gevelwerken uit willen laten voeren. Door projecten groter te maken, profiteert u vaak van kwantumkorting. Combineert u de werkzaamheden aan de gevel met (verbeterde) isolatie? Dan hebt u mogelijk recht op een subsidie. Op de website van Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie.

  Een andere manier om te besparen op de kosten is door de prijzen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Kies voor de gevelspecialist met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

  gevelspecialist in Eindhoven

  Gevelrenovatie of gevelreiniging? Gratis offertes vergelijken!

  Dat gevelonderhoud belangrijk is voor de status van uw woning is duidelijk. Een goed onderhouden buitenmuur zorgt voor meer wooncomfort en de kans op wateroverlast of andere problemen wordt kleiner.

  Wilt u besparen op de kosten van gevelrenovatie of gevelreiniging?

  Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. Uw aanvraag wordt naar diverse gevelspecialisten gestuurd, die zo snel mogelijk contact met u opnemen. U ontvangt van maximaal 5 gevelrenovatie bedrijven een offerte op maat. Vergelijk de prijsopgaven onderling en bespaar op de kosten! U kunt naast een renovatie of gevelreiniging ook gevelrestauratie laten doen.

  Gratis gevelspecialist offertes vergelijken!