Gevelrenovatie Leiden: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten reinigen? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Leiden

Gevelrenovatie Leiden

Een gevel heeft in Leiden behoorlijk wat te verduren door het weer. Het is daarom verstandig om gevelrenovatie of gevelreiniging te doen. Gevelonderhoud is belangrijk voor de buitenmuur van uw woning. U past gevelreiniging toe als de gevel alleen vervuild is. Het reinigen van de buitenmuur kan door middel van zandstralen of chemisch reinigen.

Is uw gevel te erg beschadigd?

Dan is een renovatie de oplossing. Het renoveren van de buitenmuur kan op verschillende manieren, denk aan het impregneren van de muur, het vervangen van voegen of het plaatsen van de gevelbekleding. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met een gevelspecialist.

Voordelen van onze service

 • Profiteer van scherpe prijzen!
 • Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%.
 • Ervaren gevelspecialisten uit uw eigen regio.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)

gevelrenovatie kosten Leiden

Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Een gevel heeft verschillende functies. Allereerst fungeert de buitenmuur natuurlijk als het visitekaartje van uw huis in Leiden. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet, hierdoor is gevelonderhoud belangrijk. Daarnaast biedt de gevel bescherming aan uw huis. De gevel houdt verschillende weersomstandigheden tegen. Bij oude woningen is na verloop van tijd het voegwerk aangetast. Hierdoor verliest het de beschermende functie. Een gevolg is dat u risico loopt op schade, mosvorming en zelfs vorstschade zoals scheuren. Het doel van gevelrenovatie is dan ook om de duurzaamheid van de buitenmuur te verhogen.

Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

 • De uitstraling van uw huis in Leiden verbetert. Dankzij een gevelrenovatie zien de buitenmuren er weer als nieuw uit.
 • De waarde van uw woning stijgt als u recent een gevelrenovatie hebt laten uitvoeren.
 • Staat uw huis te koop of te huur? Dankzij de renovatie ziet deze er weer verzorgd uit waardoor het pand waarschijnlijk sneller de aandacht trekt van potentiële huurders of kopers.
 • Het belangrijkste voordeel: uw pand is weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Als de buitenmuur in goede staat is, dan heeft regenwater namelijk geen kans om binnen te dringen. Hebt u de muren ook laten impregneren? Dan kan vuil zich niet hechten. Hierdoor geniet u langer van de buitenmuur.

Gevelrenovatie kosten

Wanneer u de gevel laat renoveren, wilt u natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. Wat kost gevelrenovatie in Leiden? De gemiddelde prijzen liggen tussen de €5,- en €40,- per m². De prijzen worden beïnvloed door een aantal factoren, namelijk om welke vorm van muurrenovatie het gaat, maar ook wat het oppervlak is. Gevelreiniging is bijvoorbeeld goedkoper dan het vernieuwen van voegwerk of de dorpel. Het reinigen van de gevelmuur kost gemiddeld €5,- tot €15,- per m². De prijzen van impregneren zijn ook uiteenlopend, u moet denken aan prijzen tussen de €6,50 en €10,- per m². In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde prijzen van gevelrenovatie en gevelreiniging.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Type gevelrenovatieGemiddelde kosten*
ImpregnerenTussen €6.50,- en €10,- per m²
Voegwerk reparerenVanaf €11,- per m²
Vervanging voegwerk (hakhamer)€40,- per m²
Vervanging voegwerk (manueel)€42,- per m²
Nieuw voegwerkVanaf €10,- per m²
Vervanging van gevelstenenTussen €10,- en €15,- per steen
Vervanging van dorpel / lateiTussen €35,- en €40,- per uur
SchoorsteenrenovatieVanaf €500,- voor de gehele schoorsteen
Nieuwe gevelbekledingSterk afhankelijk van materiaalsoort
Gevel zandstralenGemiddeld €15,- per m²
Chemische reinigingGemiddeld €15,- per m²
Gevel stoomreinigenGemiddeld €5,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Wilt u besparen op de kosten van gevelrenovatie?

Vraag gratis offertes aan, vergelijk onderling en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Vormen van gevelrenovatie

Er bestaan vele verschillende manieren waarop u de gevel kunt renoveren. U kunt een renovatie dan ook zo uitgebreid of juist zo klein maken als u zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen voegen te repareren of de dorpel vervangen. Het is echter ook mogelijk om de buitenmuur schoon te maken. Hierbij hebt u de keuze uit verschillende methodes zoals chemische reiniging of stralen. Om ervoor te zorgen dat u lang van de vernieuwde gevel geniet, is het mogelijk om deze te impregneren. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende vormen van gevelrenovatie.

Spring direct naar het juiste onderwerp door te klikken:

gevel impregneren Leiden

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel is een van de methodes voor gevelrenovatie. Wat is impregneren? Impregneren is het aanbrengen van een waterwerende en beschermende laag vloeistof op de buitenmuur. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat water niet door de muren binnendringt.

Wordt een poreuze gevel niet op tijd behandeld?

Dan worden de problemen groter en de kosten hoger. Iets wat u graag wilt voorkomen. Laat de buitenmuur impregneren door een gevelrenovatie bedrijf uit Leiden. De prijzen van impregneren liggen tussen de €6,50 en €10,- per m².

Voegen repareren

Het repareren van een voeg is een onderdeel van gevelrenovatie. Het herstellen is niet eenvoudig, omdat het belangrijk is de stenen heel te houden tijdens de reparatie. Laat het voegwerk herstellen door een voeger uit Leiden. Aanleiding voor het repareren zijn verzakkingen of zware trillingen. Bij het herstellen wordt vaak de oude voeg uitgehakt of uitgeslepen en wordt er nieuw voegmiddel aangebracht.

Voegen vervangen, hoe werkt dat?

Hoe werkt het vervangen van voegen? Eerst worden de oude voegen verwijderd, dit gebeurt vaak met uithakken of uitslijpen. Vervolgens wordt de nieuwe voeg geplaatst.

Wanneer moeten voegen vernieuwd worden?

Als ze uitvallen of poreus zijn geworden. Het is mogelijk om het herstellen zelf te doen, maar als u dit niet ziet zitten schakelt u eenvoudig een voeger uit Leiden in die de klus voor u doet.

voegen verwijderen Leiden

Voegen uitslijpen of uithakken?

Voor het verwijderen van voegwerk zijn er 2 methoden geschikt, dit zijn uitslijpen of uithakken. Uithakken doet een voeger met een speciale elektrische hakhamer of met een hamer en beitel. Het is een methode die niet erg snel gaat, bovendien is het een secuur klusje omdat de stenen niet mogen beschadigen.

Uitslijpen werkt anders, hier wordt gebruik gemaakt van een slijptol. De horizontale voegen worden eerst verwijderd en daarna zijn de verticale voegen aan de beurt. Het uitslijpen van voegen gaat sneller dan uithakken en is ook een nauwkeurig werkje.

Nieuw voegwerk Leiden

Als u nieuw voegwerk laat aanbrengen door een voegbedrijf uit Leiden, heeft u ruime keuze uit verschillende soorten. Deze voegen hebben elk een andere uitstraling en bepaalde soorten hebben zelfs een functionele werking. Zo zijn knipvoegen en snijvoegen luxe soorten, die ook een stuk hogere prijzen hebben. Andere soorten zijn de platvolvoeg, schaduwvoeg, bol geklopte voeg, verdiepte voeg en de terug gehouden voeg.

Om nieuw voegwerk te plaatsen, is het belangrijk eerst de oude voeg te verwijderen zodat de specie goed hecht aan de buitenmuur. Het is verstandig om nieuw voegwerk te combineren met gevelreiniging, zodat u direct de gehele buitenmuur onder handen neemt.

Nieuw voegwerk aanbrengen

Kosten van nieuw voegwerk

Wat kost nieuw voegwerk in Leiden? Dit hangt vooral af van het type voeg die u kiest. De snijvoeg en knipvoeg zijn de meest prijzige varianten. Deze kosten gemiddeld tussen de €55,- en €98,- per m². Heeft u minder budget? Dan kiest u het beste voor de andere types, zoals de platvolvoeg of verdiepte voeg. De prijzen daarvan zijn een stuk vriendelijker, namelijk zo’n €10,- per m². In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen van de soorten voegwerk.

Prijstabel: wat kost voegwerk?

Soort voegPrijs per m², inclusief arbeidskosten*
PlatvolvoegCirca €10,-
Bol geklopte voegCirca €10,-
Verdiepte voegCirca €10,-
Teruggehouden voegCirca €10,-
SchaduwvoegCirca €11,-
SnijvoegTussen de €55,- en €85,-
KnipvoegTussen de €55,- en €98,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevel voegen Leiden

Is de gevel toe aan een renovatie, dan is het verstandig de buitenmuren opnieuw te laten voegen. Hoe gaat het voegen van een buitenmuur in zijn werk? Er wordt speciaal voegspecie gebruikt om de voegen te vullen. Belangrijk is om eerst oude voegresten te verwijderen, door uithakken of uitslijpen, en vervolgens de gevel vochtig te maken. Dit zorgt ervoor dat de voegspecie beter aan de buitenmuren hecht. Na het voegen drukt de voeger alles stevig aan, zodat de specie goed aansluit. Het is slim om de voegen lange tijd vochtig te houden, dat geeft een betere kwaliteit en hardheid.

Gevelstenen vervangen

Bij een gevelrenovatie of het vervangen van voegwerk is het handig om direct de stenen te controleren. Als er scheuren in zitten of de gevel brokkelt af, moet u dit aan de gevelspecialist doorgeven. Bent u er niet tijdig bij, dan is de kans aanwezig dat de gevelmuur verzakt. Wanneer herstellen of repareren niet voldoende is, moeten de gevelstenen vernieuwd worden. De kosten voor het vernieuwen van gevelstenen liggen rond de €11,- per steen.

scheuren in gevel

Scheur in gevel herstellen

Heeft u een scheur in de buitenmuur? Dan is het belangrijk deze zo snel mogelijk te herstellen of een muurrenovatie te laten doen. Een scheur in de buitenmuren kan voor grote problemen zorgen. Wat zorgt voor een scheur in de gevel? Vaak komt dit door wortels van een boom, een gebrekkige fundering en metselwerk dat niet elastisch genoeg is. Huur een vakman in die de scheur herstelt en laat hem ook de oorzaak achterhalen zodat het achterliggende probleem aangepakt wordt.

Dorpel / latei vervangen

Een dorpel is een soort drempel om de ruimte tussen de deur en de vloer of de muren en het kozijn te dichten. Lateien zijn betonnen, stenen, stalen of houten balken die het gewicht van de wand opvangen en afdragen. Als er scheuren in de dorpel of latei zitten of deze gaat verrotten, dan is de kans aanwezig dat er water in gevel terechtkomt. Iets wat u graag wilt voorkomen. Daarnaast zorgen kapotte dorpels en lateien voor een slechte isolatie en kan het een verzakking veroorzaken. Laat een dorpel of latei die kapot is zo spoedig mogelijk vernieuwen.

Schoorsteenrenovatie

Heeft u een verouderde schoorsteen of heeft u problemen met condensatie? Laat dan een schoorsteenrenovatie uitvoeren door een gevelrenovatie bedrijf uit Leiden. Een schoorsteenrenovatie gebeurt via de buitenkant of binnenkant. Het herstellen voegen, de schoorsteen impregneren of bezetten vallen onder renovatiemethoden langs buiten, net als het vernieuwen van de deksteen of het plaatsen van een roetschuif. Is er sprake van een slecht trekkende schoorsteen? Dan moet u de schoorsteen laten tuberen via de binnenzijde. Er zijn twee manieren, namelijk enkelwandig tuberen of dubbelwandig tuberen.

Nieuwe gevelbekleding

Het plaatsen van nieuwe gevelbekleding is een andere vorm van gevelrenovatie. Er zijn ontzettend veel keuzemogelijkheden. Als u de goede bekleding kiest, geeft u uw buitenmuur in Leiden een hele andere uitstraling. Kijk naast het uiterlijk ook naar de gevelisolatie, het onderhoud en wat de prijzen zijn.

Welke gevelbekleding kiest u?

 • Crepi
 • Sierpleister
 • Steenstrips
 • Hout
 • Kurk
 • Sidings
 • Metaal
 • Gevelbeplating

Is uw gevel toe aan gevelonderhoud?

Schakel een gevelspecialist uit Leiden in en laat de gevel renoveren!

Offertes ontvangen

gevelreiniging Leiden

Gevelreiniging Leiden

Een andere vorm van gevelonderhoud is gevelreiniging. Onder gevelreiniging wordt het verwijderen van vuil van de gevel verstaan. Er zijn allerlei vormen van gevelreiniging die een gevelreiniger uit Leiden voor u doet. Een aantal bekende methodes zijn zandstralen, chemisch reinigen en stoomreinigen.

Heeft u een zwaar bevuilde gevel? Dan is zandstralen een goede oplossing en zorgt ervoor dat uw buitenmuur weer helemaal schoon is. Bij milde vervuiling kiest u het beste voor reinigen met stoom of chemisch reinigen.

De soorten gevelreiniging op een rij. Klik en navigeer direct naar:

Gevelreiniging kosten

Wat kost gevelreiniging? Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €5,- en €15,- per m². De kosten worden vooral beïnvloed door de techniek die gebruikt wordt en de oppervlakte van de buitenmuur. Voor het reinigen met stoom liggen de kosten rond de €5,- per m². Wilt u graffiti verwijderen? Dan kiest u het beste voor zandstralen. De prijs van zandstralen zijn gemiddeld €15,- per m². Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde kosten.

Prijstabel: wat kost gevelreiniging?

Type reinigingWat voor soort aanslag?Gemiddeld prijs*
ZandstralenHardnekkig vuil zoals graffiti€15,- per m²
Chemische reinigingVerfresten of roet€15,- per m²
StoomreinigingMilde aanslag zoals mos of klimop€5,- per m²
LaserreinigingGeschikt voor diverse soorten aanslag. Wordt met name bij kunstwerken en historische gebouwen gebruikt.Afhankelijk van het object dat gereinigd moet worden.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevel zandstralen Leiden

Gevel zandstralen Leiden

Zandstralen is een vorm van gevelreiniging, waarbij een straalmiddel dat bestaat uit fijn zand en water onder hoge druk op de buitenmuur gespoten wordt. Voor stralen wordt vaak grit of olivinezand gebruikt. U kiest voor zandstralen als de gevel hardnekkig vervuild is, met bijvoorbeeld graffiti. Zandstralen is wel een agressieve reinigingstechniek en is dus ook niet geschikt voor alle gevels. Als deze vorm van stralen te hard is, kiest u ook bijvoorbeeld voor nevelstralen.

Direct resultaat bij gevel zandstralen

Gevel chemisch reinigen

U laat de gevel chemisch reinigen als er verfresten of roet op de buitenmuur zitten. Chemisch reinigen is een reinigingsmethode voor milde aanslag. Een gevelreiniger uit Leiden brengt een chemisch product op de buitenmuur aan. Dit doet hij met een borstel of verneveling. De chemische reactie zorgt dat het vuil loskomt van de gevel. Na het chemisch reinigen spuit de gevelreiniger met een hogedrukspuit over de gevel, zodat de vuilrestjes loskomen.

Gevel reinigen met stoom

Als u last heeft van milde aanslag op de gevel, zoals mos of klimop, is de gevel reinigen met stoom de beste oplossing. Zorg wel dat de gevel van tevoren bevochtigd wordt. Vervolgens gebruikt de gevelreiniger een stoomgenerator om de buitenmuur te stomen. Op het moment dat de stoom de buitenmuur raakt, condenseert de stoom en wordt het vuil opgelost. Deze vorm van gevelreiniging is milieuvriendelijk, omdat er geen chemicaliën aan het water zijn toegevoegd.

Laserreiniging van de gevel

Een arbeidsintensieve methode van gevelreiniging is laserreiniging. Dit wordt vooral toegepast bij kunstwerken en historische gebouwen en is geschikt voor diverse soorten aanslag en vuil. Laat de buitenmuur eerste bevochtigen voordat de laserreiniging wordt ingezet. Hoe werkt laserreiniging? Dit gebeurt door intensief laserlicht op de buitenmuren te richten, zodat het vuil verdampt. Laserreiniging is goed voor het milieu en beschadigt de gevel niet.

graffiti verwijderen Leiden

Graffiti verwijderen Leiden

Ontdekt u dat er graffiti op de gevel van uw woning in Leiden is gespoten? Dat is niet fijn. U wilt het verwijderen maar weet niet goed hoe. Schakel het beste een gevelreiniger in. Er zijn diverse methoden om graffiti van de gevel te verwijderen, waarvan de meeste gebruikte stralen is. Zandstralen is effectief en zorgt dat uw buitenmuur weer helemaal schoon wordt. Laat de specialist na het reinigen van de gevel een anti-graffiti coating op de muur aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat uw buitenmuur beschermd is.

Voegen reinigen

Voegen zijn vaak gevoelig voor beschadigingen. Op het moment dat u de voegen wilt reinigen, is er dus een grote nauwkeurigheid nodig. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen? Schakel dan een voeger of gevelreiniger in die deze klus voor u oplost. Het reinigen gebeurt met een hogedrukspuit.

De kosten van gevelreiniging zo laag mogelijk houden?

Door offertes aan te vragen en deze te vergelijken bespaart u tot wel 40%!

Gratis offertes aanvragen

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Wanneer u gevelrenovatie laat doen, denk dan na om dit te combineren met gevelisolatie. Isolatie zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Dit in combinatie met muurrenovatie, geeft uw gevel een andere uitstraling. Laat u de gevel isoleren en renoveren? Dan worden EPS-platen als isolatie gebruikt en crepi of kunstharspleister als afwerking.

Vergunning voor gevelonderhoud nodig?

De vraag of u een vergunning nodig heeft voor gevelonderhoud is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt namelijk af van de plaats van uw woning in Leiden en het bouwjaar. Er zijn gebouwen die een monumentale of historische status hebben, waar niets veranderd mag worden aan de gevel. Daar komt bij dat de regelgeving omtrent vergunning per werkzaamheid verschilt. Meer weten over regelgeving en vergunningen? Ga naar de website van de rijksoverheid.

Laat u de voorzijde van uw woning renoveren of reinigen? Dan is de kans zeer groot dat u een licentie nodig heeft. U controleert dit bij de gemeente of op omgevingsloket.nl. Als u voor gevelreiniging kiest, is het verstandig om rekening te houden met de leidraad ‘Wet- en regelgeving gevelreiniging’. Dit houdt in dat een gevelreinigingsbedrijf zich moet houden aan de regels die in de wet staan. Voor meer informatie gaat u naar de website van infomil.

Meest recente aanvragen

Nieuw voegwerk aanbrengen in Katwijk
Scheur in gevel herstellen in Rotterdam
Gevel zandstralen in Leiden
Graffiti verwijderen en gevel impregneren in Den Haag
Voegen uitslijpen in Dordrecht
Gevel chemisch reinigen in Zoetermeer
Uitgebreide schoorsteenrenovatie in Rijswijk
Vervuilde voegen reinigen in Zwijndrecht
Gevelonderhoud t.b.v verkoop van woning in Gouda
Gevel laten reinigen in Wassenaar

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

Op het moment dat u uw gevel laat renoveren of reinigen, is het slim dit te combineren met andere werkzaamheden. Zo creëert u het beste resultaat en geniet u van een mooie gevel én meer wooncomfort.

U combineert bijvoorbeeld gevelreiniging met het renoveren van voegwerk. Hierdoor wordt de waarde van uw huis in Leiden verhoogd. Een andere mogelijkheid is om gevelreiniging te combineren met het impregneren van de buitenmuur. Tot slot is een gevelrenovatie in combinatie met het herstellen van een dorpel of latei ook slim. Vochtproblemen? Ons netwerk bestaat ook uit vochtbestrijding specialisten in Leiden.

Een aantal veelvoorkomende combinaties:

 • Gevelreiniging en voegwerk renoveren of herstellen
 • Gevelreiniging of renoveren en impregneren
 • Gevel renovatie en het herstellen van dorpels en lateien

gevelspecialist in Leiden

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Dat gevelonderhoud belangrijk is voor de status van uw woning in Leiden is duidelijk. Een goed onderhouden buitenmuur zorgt voor meer wooncomfort en de kans op wateroverlast of andere problemen wordt kleiner.

Wilt u besparen op de kosten van gevelrenovatie of gevelreiniging?

Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Uw aanvraag wordt naar diverse gevelspecialisten gestuurd, die zo snel mogelijk contact met u opnemen. U ontvangt van maximaal 5 gevelrenovatie bedrijven een offerte op maat. Vergelijk de prijsopgaven onderling en bespaar op de kosten! U kunt naast een renovatie of gevelreiniging ook gevelrestauratie laten doen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!