Gevelrenovatie Almere: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten reinigen? Door gratis offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Almere

Gevelrenovatie Almere

Is uw gevel in slechte staat? Overweeg dan een gevelrenovatie in Almere! Via ons komt u snel in contact met meerdere specialisten op het gebied van gevelrenovatie en gevelreiniging. De specialisten hebben een jarenlange ervaring met het impregneren, zandstralen en voegen van de gevel. Zij kunnen u bovendien van dienst zijn bij een gevelreiniging en ander gevelonderhoud. Gratis offertes ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij een gevelrenovatie. U krijgt een indicatie van de kosten en leest hoe u hierop kunt besparen. Kiest u een gevelrenovatie bedrijf uit Almere dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

Voordelen van onze service

 • U bent verzekerd van scherpe prijzen.
 • Vergelijk gemakkelijk de kosten van meerdere gevelrenovatie bedrijven uit regio Almere.
 • Bespaar tot wel 40% op de uiteindelijke renovatiekosten.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

  Werkzaamheden (*)
  Oppervlakte (m2) (*)


  Gratis – Vrijblijvend

  gevelrenovatie kosten

  Waarom gevelrenovatie in Almere?

  Een gevel heeft verschillende functies. Allereerst fungeert de gevel natuurlijk als het visitekaartje van uw huis. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Daarnaast biedt de gevel bescherming aan uw huis. De gevel houdt verschillende weersomstandigheden zoals neerslag tegen.

  Bij oude woningen is na verloop van tijd het metselwerk aangetast. Hierdoor verliest het de beschermende functie. Een gevolg is dat u risico loopt op mosvorming en zelfs vorstschade zoals scheuren.

  Het doel van gevelrenovatie in Almere is dan ook om de duurzaamheid van de buitenmuur te verhogen. Nieuwsgierig wat gevelrenovatie kost? Start gratis offerteaanvraag!

  Gevelonderhoud en -renovatie hebben een aantal grote voordelen:

  • De uitstraling van uw huis verbetert. Dankzij een gevelrenovatie zien de buitenmuren er weer als nieuw uit.
  • De waarde van uw woning stijgt als u recent een gevelrenovatie hebt laten uitvoeren.
  • Staat uw huis te koop of te huur? Dankzij de muurrenovatie ziet deze er weer verzorgd uit waardoor het pand waarschijnlijk sneller de aandacht trekt van potentiële huurders of kopers.
  • Het belangrijkste voordeel na gevelonderhoud: uw pand is weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Hebt u de muren ook laten impregneren? Dan kan vuil zich niet hechten. Hierdoor zult u langer van de gevel kunnen genieten.

  Gevelrenovatie kosten 2021

  De kosten voor een gevelrenovatie zijn voornamelijk afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Voor het impregneren moet u denken aan een gemiddelde prijs van €6,50,- tot €10,- per m². Voor het beste resultaat en een betere hechting is het nodig dat u de gevel eerst laat reinigen, bijvoorbeeld door het te zandstralen. U reinigt de gevel al vanaf een prijs vanaf €5,- per m². In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen.

  De prijzen voor een gevelrenovatie zijn niet alleen afhankelijk van de werkzaamheden, maar ook van de grootte van de gevel, de arbeidskosten en de materiaalkosten. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

  Alle prijsinformatie vindt u op de pagina gevelrenovatie kosten.

  Wat kost gevelrenovatie?

  Type gevelrenovatie Gemiddelde kosten in 2021*
  Impregneren Tussen €6,50,- en €10,- per m²
  Voegwerk repareren Vanaf €11,- per m²
  Vervanging voegwerk (hakhamer) €40,- per m²
  Vervanging voegwerk (manueel) €42,- per m²
  Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
  Vervanging van gevelstenen Tussen €10,- en €15,- per steen
  Vervanging van dorpel / latei Tussen €35,- en €40,- per uur
  Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,- voor de gehele schoorsteen
  Nieuwe gevelbekleding Sterk afhankelijk van materiaalsoort
  Gevel zandstralen Gemiddeld €15,- per m²
  Chemische reiniging Gemiddeld €15,- per m²
  Gevel stoomreinigen Gemiddeld €5,- per m²

  * Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

  Prijsopbouw: gevelrenovatie

  Zoals hieronder is te zien bestaan de kosten voor het grootste gedeelte (75%) uit de arbeidskosten. De rest van de kosten bestaat uit de benodigde materialen (22%) en eventuele voorrijkosten (3%). Het loont daarom enorm om gratis offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit uw eigen regio.

  Wilt u tot wel 40% besparen op de kosten van een gevelrenovatie?

  Dit doet u eenvoudig door offertes te vergelijken. Vul vrijblijvend het offerteformulier in!

  Gratis offertes vergelijken

  Professionele gevelrenovatie: de methodes

  Er bestaan vele verschillende manieren waarop u de gevel kunt renoveren in Almere. U kunt een renovatie dan ook zo uitgebreid of juist zo klein maken als u zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen de voegwerken te herstellen door een voegbedrijf of de dorpels en lateien te renoveren. Het is echter ook mogelijk om de buitenmuur schoon te maken tijdens een renovatie. Hierbij hebt u de keuze uit meerdere methodes zoals chemische reiniging of zandstralen.

  Om ervoor te zorgen dat u lang van de vernieuwde gevel geniet, is het mogelijk om deze te impregneren. Hieronder vindt u meer informatie over de onderdelen van gevelrenovaties. Of vraag gelijk gratis offertes aan en start met vergelijken van prijzen.

  gevel impregneren Almere

  Gevel impregneren

  Wilt u lang van uw schone buitengevel kunnen genieten? Dan is het wellicht verstandig om de gevel te impregneren in Almere.

  Als u de gevel laat impregneren dan spuit de vakman hier een impregneermiddel op. Dit middel trekt in de poriën en laat tevens een onzichtbaar laagje achter op de bakstenen. Dit maakt de muren brandweren, schimmelwerend en waterafstotend. Het impregneren van de muren zorgt ervoor dat regenwater minder snel door het metselwerk naar binnen kan trekken.

  U hebt de keuze uit verschillende impregneermiddelen. Een impregneermiddel op waterbasis is het meest milieuvriendelijk. Een impregneermiddel op basis van een oplosmiddel is tevens een mogelijkheid, als is deze optie steeds minder populair. Heeft uw woning veel kozijnen? Dan is een impregneercrème een goede keuze. Deze trekt dieper in de gevel en wordt aangebracht met een kwast. Hoewel u elke gevel kunt laten impregneren, is het ook een optie om te kiezen enkel de buitenmuur die het meeste in de wind staat te behandelen. Dit heeft lagere prijzen, maar leidt tot een minder goed resultaat.

  Het laten impregneren van de gevel kost gemiddeld tussen de €6,50,- en €10,- per m².

  Meer weten over hydrofoberen, en wat de verschillen met impregneren zijn? Bekijk dan deze pagina over hydrofoberen.

  Voegen repareren

  Het voegwerk beschermd uw woning tegen binnendringende neerslag. Het is belangrijk om de voegwerken tijdig te laten renoveren bij een beschadiging zoals een scheur. De voeger in Almere verwijdert alle beschadigde gedeeltes. Hij maakt de ruimte helemaal schoon van stof en oude voegresten. Vuil tast namelijk de voegmortel aan. Daarna brengt hij nieuwe voegmortel aan. Hij zorgt ervoor dat de kleur van de voegmortel overeenkomt met de bestaande kleur. U kunt voegwerk al vanaf €11,- per m² laten repareren.

  Voegen vervangen, hoe werkt dat?

  Wanneer de voegen poreus, versleten of beschadigd zijn, is het belangrijk om het te renoveren. Een poreuze voeg laat bijvoorbeeld neerslag door en veroorzaakt dan waterschade aan uw woning. Voor het verwijderen van de voegen gebruikt een vakman een slijptol of een elektrische hakhamer. Na het uitslijpen of uithakken maakt de voeger alles goed schoon en brengt hij een nieuwe voeg aan. U heeft de keuze uit verschillende voegsoorten.

  voegen vervangen Almere

  Voegen uitslijpen of uithakken?

  Er zijn verschillende manieren om voegen te verwijderen: uitslijpen of uithakken. Voor uitslijpen gebruikt de gevelspecialist uit Almere een speciale slijptol met snijblad. De dikte van het snijbad is afhankelijk van de dikte van de voeglijnen. Uitslijpen gaat zeer snel en is geschikt voor smalle en harde voegwerken. Bij het uitslijpen komt veel stof vrij. De vakman gebruikt vaak een zuigslang om het stof op te vangen. Het is echter aan te raden om daarna een gevelreiniging uit te voeren.

  Uithakken kan handmatig, maar dit kost veel tijd en is zeer arbeidsintensief. Of door middel van een elektrische hakhamer. Uithakken is iets nauwkeuriger dan uitslijpen. Het uithakken kost gemiddeld €40,- per m². Uitslijpen gemiddeld €25,- tot €50,- per vierkante meter.

  Nieuw voegwerk

  Heeft u nieuw voegwerk nodig? Een vakman zal voor het aanbrengen van de voegen eerst de oude voeglijnen uitslijpen of uithakken. Het is verstandig om daarna de gevel te reinigen door te stralen of met stoom, zodat de buitenmuur helemaal vrij is van stof. Stof beïnvloedt namelijk de hechting van het nieuwe voegwerk. U heeft de keuze uit allerlei verschillende voegsoorten en kleuren.

  Een voeg die erg opvalt is een knipvoeg. Liever een voeg die minder opvalt? Kies dan bijvoorbeeld voor een teruggehouden of verdiepte voeg. De vakman maakt voegmortel aan en brengt eerst de horizontale voeglijnen aan en daarna de verticale. Door het te borstelen na het aanbrengen krijgt het voegwerk met structuur. Nieuw voegwerk is al vanaf €10,- per m² mogelijk.

  Nieuw voegwerk laten aanbrengen

  Bekijk hoe het aanbrengen van een snijvoeg werkt!

  Kosten van nieuw voegwerk

  De prijzen voor het aanbrengen van nieuwe voegen is voornamelijk afhankelijk van het soort voeg waar u voor kiest. Standaardvoegen, zoals een platte gestreken voeg of platvolvoeg, worden het meest toegepast. De prijzen zijn ongeveer €10,- per m². Een schaduwvoeg is iets duurder, namelijk €11,- per vierkante meter. Snijvoegen en knipvoegen zijn het duurste. De prijzen beginnen dan vanaf €55,- per m². Snijvoegen en knipvoegen kosten namelijk meer tijd om aan te brengen. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen.

  Wat kost voegwerk?

  Soort voeg Prijs per m², inclusief arbeidskosten*
  Platvolvoeg Circa €10,-
  Bol geklopte voeg Circa €10,-
  Verdiepte voeg Circa €10,-
  Teruggehouden voeg Circa €10,-
  Schaduwvoeg Circa €11,-
  Snijvoeg Tussen de €55,- en €85,-
  Knipvoeg Tussen de €55,- en €98,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

  Gevel voegen

  Wat doet de vakman bij het voegen van de gevel in Almere? Eerst maakt de vakman voegmortel aan. De grondstoffen en samenstelling bepalen de hardheid en de kleur van de mortel. Hij begint met het voegen van de lintvoegen, dit zijn de horizontale voegen. Daarna brengt hij voegmortel aan in de stootvoegen, de verticale voegen. De vakman gebruikt een troffel. Op de troffel brengt hij mortel aan en met een speciale voegspijker strijkt hij de mortel in de voeg. Tijdens het aanbrengen van de nieuwe voegen let het voegbedrijf erop dat de specie goed aansluit op de stenen en duwt hij het stevig aan. Na het aanbrengen van de voegmortel borstelt hij de voegen licht na, dit moet wanneer de mortel nog niet uitgehard is.

  Gevelstenen vervangen

  Zit er een scheur of andere beschadigingen in één van de buitenmuren? Of brokkelen stenen af? Het is belangrijk dat u de gevelstenen zo spoedig mogelijk laat vervangen.

  Als er beschadigingen in het metselwerk zitten dan is uw pand namelijk niet meer beschermd tegen regen, vorst en andere weersomstandigheden. Het is bovendien goed mogelijk dat de schade groter wordt met alle gevolgen van dien. U wilt natuurlijk voorkomen dat de gehele gevel verzakt.

  Daarnaast geldt: hoe langer u wacht, hoe hoger de totaalprijs van een renovatie. Het is verstandig om voor deze klus een professional in te schakelen. Een professional kan de beschadigde stenen voorzichtig verwijderen met behulp van een vuisthamer en steenbeitel. Vervolgens brengt hij nieuwe stenen aan. Het kost gemiddeld tussen de €10,- en €15,- per steen.

  scheur in gevel herstellen Almere

  Scheuren in muren

  Een scheur in de buitenmuur ontstaat door verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan trillingsschade of trekspanningen. De komende jaren wordt ook verwacht dat droogte voor veel verzakkingen en scheuren gaat zorgen. De droge zomers en de verwachte droogte zorgen ervoor dat het grondwaterpeil zakt. Vooral huizen die voor 1970 gebouwd zijn, lopen risico om te verzakken.

  Hoe herkent u een verzakkende woning? Naast scheuren in muren ziet u soms ook scheefstand of merkt u dat ramen en deuren klemmen. Ook hoog water onder de vloer kan een gevolg van verzakking door droogte zijn. Het is belangrijk ook alle schade snel te laten repareren.

  Hoe scheur in gevel repareren?

  Wanneer u scheuren in een muur ziet, is het belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. Een vakman repareert namelijk niet alleen de schade, maar pakt ook de onderliggende oorzaak aan. Om verdere scheurvorming en schade te voorkomen, is het belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen.
  Hoe repareert een vakman scheuren?

  Een gevelspecialist gebruikt in de meeste gevallen cementpleister of elastische kit om scheuren te repareren. Bij grote beschadigingen is het soms nodig een gedeelte van de voegen te verwijderen en opnieuw te voegen. Op eigenhuis.nl vindt u een overzichtelijke scheurenwijzer waarmee u snel ziet welke maatregelen een vakman neemt voor uw scheuren.

  Dorpel / latei vervangen

  Een dorpel zit onder een raam of een deur en loopt schuin af. De raam- of deurdorpel voorkomt dat water de gevel inloopt. De functie van dit onderdeel is dus erg belangrijk. Door kapotte dorpels is het mogelijk dat water binnendringt in uw woning. Daarnaast heeft warme lucht een uitgang naar buiten, waardoor u extra hard moet stoken.

  Lateien zijn balken gemaakt van steen, staal, hout of beton. Lateien bevinden zich boven een kozijn, de functie is het opvangen en afdragen van het gewicht van de stenen. Als een beschadigde latei verder beschadigd raakt of scheurt dan kan de gehele gevel wegzakken. Wacht daarom nooit te lang met het renoveren van een kapotte onderdorpel of raamlatei. Het vervangen van de dorpel of latei kost gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur.

  schoorsteenrenovatie Almere

  Schoorsteenrenovatie

  De schoorsteen is ook een onderdeel van de gevel. Een schoorsteenrenovatie bestaat uit het vervangen van onderdelen van de schoorsteen of het plaatsen van een gehele nieuwe schoorsteen. De schoorsteen bevindt zich op het hoogste punt van uw woning en heeft hierdoor veel te verduren door allerlei weersomstandigheden.

  Een schoorsteenrenovatie bestaat uit het vervangen van het rookkanaal, het vernieuwen van het voegwerk en het renoveren van kapotte schoorsteenstenen. Is de schoorsteen aan vervanging toe? Pas dan een complete schoorsteenrenovatie toe. De vakman bouwt dan het metselwerk opnieuw op. Een schoorsteenrenovatie is te realiseren vanaf €500,- voor de hele schoorsteen.

  Nieuwe gevelbekleding

  Wilt u nieuwe gevelbekleding in Almere laten aanbrengen? Dan hebt u de keuze uit vele soorten. Crepi of sierpleister bestaat uit een pleisterlaag van mineralen of kunsthars. Liever een bakstenen gevel? Steenstrip zijn dunne strips met de uitstraling van stenen. Het voordeel is dat het plaatsen een stuk sneller gaat.

  Combineer het aanbrengen van gevelbekleding met gevelisolatie om te besparen op de energiekosten. In een aantal gevallen is het nodig dat u een vergunning aanvraagt voor het aanbrengen van gevelbekleding. U verandert namelijk het aangezicht van uw woning. Bekijk op omgevingsloket.nl of u een vergunning nodig heeft. Deze vraagt u ook eenvoudig online aan via deze website.

  Kies uit één van de volgende bekledingssoorten:

  • Crepi
  • Sierpleister
  • Steenstrips
  • Hout
  • Kurk
  • Sidings
  • Metaal
  • Gevelbeplating

  Interesse in een gevelrenovatie in Almere?

  Bespaar tot 40% op de kosten door prijsoffertes van specialisten uit Almere te vergelijken!

  Gratis offertes vergelijken

  gevelreiniging Almere

  Gevelreiniging Almere

  Met een gevelreiniging in Almere wordt al het vuil zoals mosgroei of graffiti, van uw buitenmuur weggehaald. Er zijn verschillende methodes voor een gevelreiniging. Welke geschikt is voor uw gevel is afhankelijk van de ernst van de vervuiling en de conditie van uw gevel.

  Hardnekkige vervuiling, zoals verfresten, wordt gereinigd met een chemische reiniging of zandstralen. Milde reiniging bestaat uit het behandelen van de gevel met stoom. Behandel de buitenmuur na het reinigen door het te impregneren. Deze transparante beschermlaag zorgt ervoor dat vuil en dergelijke zich minder goed hecht op de gevel. Een vakman gebruikt één van de volgende technieken voor het reinigen van uw gevel.

  Gelijk weten wat één van deze gevelreinigingsmethodes u gaat kosten? Vraag dan, zonder verdere verplichtingen, gratis offertes aan!

  Waarom gevelreiniging in Almere?

  In Nederland wordt gevelreiniging steeds vaker toegepast. Door de gevel te reinigen in Almere laat u uw woning er weer als nieuw uitzien! Vaak is graffiti de meest geziene vorm van gevelvervuiling. Met speciale materialen is het verwijderen van deze vervuiling een simpele klus. Ook andere vervuiling is zo verwijderd wanneer u een vakkundige gevelspecialist inschakelt.

  De belangrijkste redenen om een gevelreiniging te laten uitvoeren:

  • De buitengevel van uw woning is vervuild door (zure) regen, wind of uitlaatgassen.
  • Er groeit mos, die de muren poreus maken.
  • De gevel is beklad met graffiti.
  • Uw woning krijgt in no-time weer een frisse uitstraling.

  Gevelreiniging kosten 2021

  De kosten voor een gevelreiniging zijn voornamelijk afhankelijk van de reinigingsmethode die er gebruikt wordt. Zandstralen is één van de duurste methodes. Stralen is echter zeer geschikt en effectief voor het reinigen van zware vervuiling. De totaalprijs voor zandstralen is gemiddeld €15,- per m². Stoomreiniging is een stuk goedkoper, namelijk €5,- per vierkante meter, maar alleen geschikt voor milde vervuiling.

  Laserreiniging is een specialistische techniek en de prijzen hiervan zijn sterk afhankelijk van de grootte van het project en het object dat gereinigd moet worden. Laat u na de gevelreiniging de buitenmuur ook nog impregneren voor een betere bescherming? Dit kost gemiddeld tussen de €6,50,- en €10,- per m².

  Prijsopbouw: gevelreiniging

  Zoals hieronder is te zien bestaan de kosten bij een gevelreiniging voor het grootste gedeelte (66%) uit de arbeidskosten. De rest van de kosten bestaat uit de benodigde materialen (31%) en eventuele voorrijkosten (3%). Het loont daarom enorm om gratis offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit uw eigen regio.

  Wat kost gevelreiniging?

  Type reiniging Wat voor soort aanslag? Gemiddeld prijs in 2021*
  Zandstralen Hardnekkig vuil zoals graffiti €15,- per m²
  Chemische reiniging Verfresten of roet €15,- per m²
  Stoomreiniging Milde aanslag zoals mos of klimop €5,- per m²
  Laserreiniging Geschikt voor diverse soorten aanslag. Wordt met name bij kunstwerken en historische gebouwen gebruikt. Afhankelijk van het object dat gereinigd moet worden.

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van gevelreinigers in Almere. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

  gevel zandstralen Almere

  Gevel zandstralen

  Naast het impregneren is ook de gevel zandstralen in Almere een techniek die experts veelvuldig toepassen. Zandstralen is een vorm van gevelreiniging, waarbij korrels zand of grit worden vermengd met water. Een specialist spuit dit mengsel vervolgens onder hoge druk op de muren. Na het zandstralen zien de buitenmuren er weer helemaal schoon en als nieuw uit.

  Stralen met zand wordt veelal toegepast bij het verwijderen van hardnekkig vuil zoals verfresten, graffiti of roest. Zandstralen is namelijk een agressieve, maar uiterst effectieve methode.

  Door de combinatie van korrels zand of grit en de harde druk van het stralen is het mogelijk dat het metselwerk beschadigd raakt. Zandstralen is dan ook niet voor elke woning geschikt. Het zandstralen kost gemiddeld €15,- per m².

  Direct resultaat bij gevel zandstralen

  Bekijk nu het resultaat van de gevel zandstralen!

  Gevel chemisch reinigen

  Naast zandstralen is het schoonmaken van de gevelmuur door middel van chemisch reinigen ook geschikt voor de gevelreiniging van zware vervuiling, zoals graffiti en andere verfresten In dit geval zullen de professionals de gevel reinigen met behulp van stoom vermengd met een chemisch reinigingsmiddel. Dit is een uitstekende methode om een gemiddeld vervuilde gevelmuur schoon te maken, zoals resten van klimop of mosgroei. De chemische producten zullen bovendien geen gevaar opleveren voor de natuur om uw woning of bedrijfspand.

  Chemisch reinigen kost gemiddeld €15,- per m² om de gevel chemisch te reinigen.

  Gevel reinigen met stoom

  Een gevelreiniging met stoom is geschikt voor gevels met milde vervuiling zoals mosgroei. De vakman spuit stoom op zeer hoge temperatuur, boven de 100 graden, op de gevelmuur. De warmte van de stoom zorgt ervoor dat het vuil losweekt. Het water dat vrijkomt bij een stoomreiniging moet opgevangen worden. Stoomreinigen is geschikt voor bijna alle buitenmuren, omdat er geen chemisch middel gebruikt wordt. Het kost gemiddeld €5,- per m² om de gevel met stoom te reinigen.

  Wanneer de buitenmuur kwetsbaar is, bijvoorbeeld van een monument of fijn bewerkte stenen muren, is een stoomreiniging minder geschikt. De temperatuurverschillen en hoge druk kunnen de buitenmuur dan aantasten. Laat dan een gevelrestauratie in Almere uitvoeren.

  Laserreiniging van de gevel

  Een laserreiniging wordt voornamelijk toegepast op historische of monumentale gebouwen. De ondergrond en patina van de gevel wordt namelijk niet aangetast door de reiniging. De vakman richt de laser op de vervuiling. De geconcentreerde lichtbundel uit de laser zorgt ervoor dat de vervuiling verdampt. Op donkere ondergronden is deze reiniging met een laser minder effectief dan op lichte ondergronden. Het laserlicht wordt dan namelijk niet weerkaatst door de donkere ondergrond. Laserreinigen is zeer arbeidsintensief. De prijzen zijn daarom ook hoger dan bij één van de andere gevelreinigingsmethodes.

  graffiti verwijderen Almere

  Graffiti verwijderen

  Is er graffiti gespoten op de gevel van uw woning of bedrijfspand? Er zijn verschillende methodes om graffiti te verwijderen in Almere. De vakman gebruikt bijvoorbeeld een stoomreiniging, maar dit is niet altijd voldoende om alle verfresten te verwijderen. Op gladde of geschilderde buitenmuren is het gebruik van een speciaal, biologisch afbreekbaar, reinigingsmiddel ook zeer effectief. Tot slot is zandstralen of vochtstralen ook een mogelijkheid. Door na het gevel reinigen een anti-graffiticoating aan te brengen, beschermt u uw woning of bedrijfspand.

  Voegen reinigen

  Wanneer u de gevel laat reinigen door het te stralen met zand of en andere gevelreiniging, dan zullen de voegen direct eveneens gereinigd worden. Bij het schoonmaken van het voegwerk is het wel belangrijk om goed op te letten dat er geen beschadigingen ontstaan. Is het voegwerk zeer poreus? Dan adviseren de vakmannen over het algemeen om bij de gevelrenovatie de voegen opnieuw te laten aanbrengen. Eventueel kunt u proberen zelf de voegen schoon te maken met een hoge drukspuit.

  Interesse in gevelreiniging in Almere?

  Bespaar op de reinigingskosten en vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen.

  Gratis offertes ontvangen

  Gevelrenovatie combineren met isolatie

  Wanneer u een gevelrenovatie in Almere laat uitvoeren is het verstandig om meteen gevelisolatie aan te laten brengen. Door een renovatie en het aanbrengen van isolatie te combineren zit u niet twee keer in een verbouwing en bovendien bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Het aanbrengen van isolatie bij het renoveren van een gevel verhoogt ook de woningwaarde.

  De komende jaren gaat de gasprijs steeds verder stijgen. U bespaart elk jaar op de energiekosten, waardoor u de investering van de gevelrenovatie in combinatie met gevelisolatie weer terugverdiend. Laat bijvoorbeeld isolatiemateriaal aanbrengen in de spouwmuur of onder de nieuwe gevelbekleding. Een vakman gebruikt verschillende soorten isolatiematerialen, zoals glaswol, EPS-parels, PIR-isolatieplaten of isolatieschuim.

  Subsidieregelingen wijzigen regelmatig en kunnen per gemeente verschillen. Wilt u weten of uw subsidie kunt krijgen voor gevelrenovatie of gevelisolatie? Ga dan naar energiesubsidiewijzer.nl en check zelf of u in uw woonplaats recht heeft op subsidie.

  gevelonderhoud

  Vergunning voor gevelonderhoud in Almere nodig?

  Voor gevelonderhoud in Almere heeft u in een aantal gevallen een vergunning nodig. Door het aanbrengen van gevelbekleding verandert u bijvoorbeeld het aangezicht van uw woning en hiervoor heeft u een omgevingsvergunning nodig. Voor monumentale- en beschermde stadsgezichten gelden regels wat u mag veranderen. Op rijksoverheid.nl leest u meer over de regelgeving omtrent vergunningen. Of ga naar omgevingsloket.nl om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Op infomil.nl leest u meer over de regelgeving voor een gevelreiniging. Voor een stoomreiniging is het bijvoorbeeld verplicht om het afvalwater op te vangen.

  Recent aangevraagde offertes

  Nieuw voegwerk aanbrengen in Groningen
  Scheur in gevel herstellen in Assen
  Gevel zandstralen in Lelystad
  Graffiti verwijderen en gevel impregneren in Drachten
  Voegen uitslijpen in Sneek
  Gevel chemisch reinigen in Emmen
  Uitgebreide schoorsteenrenovatie in Leeuwarden
  Vervuilde voegen reinigen in Dronten
  evelonderhoud t.b.v verkoop van woning in Almere

  Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

  Het renoveren van een gevel bestaat meestal uit verschillende soorten gevelwerken. Door werkzaamheden te combineren krijgt u het beste resultaat. Een gevelreiniging in Almere wordt meestal gecombineerd met het impregneren van de gevel. Na het impregneren hecht vuil zich namelijk minder goed op de gevel, hierdoor ziet de buitenmuur er langer mooi uit. Dit zijn veelvoorkomende combinaties van gevelwerken:

  • Uitslijpen of uithakken van voegen combineren met een gevelreiniging. Door vuil, stof en oude voegresten brokkelen nieuwe voegen soms af, met een gevelreiniging wordt al het vuil verwijderd.
  • Reparatie van scheurvorming en aanbrengen nieuw voegwerk, zodat de muur weer optimaal beschermd is tegen allerlei weersinvloeden.
  • Een gevelreiniging combineren met impregneren. Met deze renovatie voorkomt dat neerslag kan binnendringen en vuil hecht zich minder goed op de buitenmuur.

  Veelgestelde vragen

  Heeft u interesse in een gevelrenovatie? Of heeft u vragen over de kosten of wat de juiste methode voor een gevelreiniging is? Om het u gemakkelijk te maken, vindt u hieronder de antwoorden op de meeste gestelde vragen over gevelrenovaties. Staat uw vraag er niet tussen? Op onze uitgebreide veelgestelde vragen pagina vindt u nog meer antwoorden op vragen. Nog steeds uw antwoord niet gevonden? Schroom dan niet en vul het offerteformulier in!

  Wat is een gevelrenovatie?

  Een gevelrenovatie is een opknapbeurt van de buitengevels. De gevel ziet er weer als nieuw uit en beschermt uw pand goed tegen alle weersinvloeden. Het renoveren van een gevel kan bestaan uit een gevelreiniging, het herstellen van voegen, het impregneren van gevelbekleding of het schilderen of kaleien van de buitenmuren.

  Lees hier meer over de verschillende methodes van gevelrenovatie.

  Waarom gevelrenovatie uitvoeren?

  • Uw pand is weer beschermd tegen weersinvloeden, zoals regen en wind.
  • De uitstraling van uw huis verbetert.
  • De waarde van uw woning stijgt na een gevelrenovatie.
  • De buitenmuren zien er na de renovatie weer als nieuw uit.

  Wanneer is gevelrenovatie nodig?

  Bij beschadigingen aan de gevel is het belangrijk om er snel bij te zijn, voordat het verval ernstige vormen aanneemt. Denk bijvoorbeeld aan scheuren in het metselwerk, afbrokkelende voegen, mosgroei of vervallen pleister. Beschadigingen maken gevels poreus, waardoor uw pand niet meer waterdicht is.

  Wat kost gevelrenovatie?

  Een gevelrenovatie kost gemiddeld tussen de €2.500,- en €3.600,-. De prijs is echter sterk afhankelijk van de gekozen renovatiemethode en het aantal vierkante meters dat gerenoveerd moet worden. Impregneren en het reinigen en herstellen van voegen zijn de meest voorkomende methodes voor gevelrenovaties.

  Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang gratis offertes.

  Wat is gevelreiniging?

  Met een gevelreiniging wordt alle vervuiling van uw buitenmuur gehaald. Denk bijvoorbeeld aan mos, graffiti of roet. Met een hoge drukspuit of chemische middelen verwijdert de specialist de aanslag van de buitenmuren. Na de reiniging ziet uw woning er weer als nieuw uit.

  Hier leest u meer over de verschillende methodes voor gevelreiniging.

  Gevelreiniging, wanneer is het nodig?

   Gevelreiniging is nodig wanneer:

  • u last heeft van doorslaande vochtplekken;
  • mossen of algen op de gevel groeien;
  • de buitenmuren vervuild zijn door roetaanslag of andere vervuiling;
  • u graffiti wilt laten verwijderen.

  Gevelreiniging hoe doe je dat?

  Er zijn verschillende manieren om een gevel te reinigen. Bij zandstralen, vochtstralen en nevelstralen spuit de specialist een straalmiddel onder een hoge druk tegen de gevel. Daarnaast is ook een stoomreiniging of het reinigen met chemische middelen mogelijk. De beste methode hangt af van de vervuiling en de soort gevel.

  Wat kost gevelreiniging?

  Gevelreiniging kost gemiddeld tussen de €2.790,- en €4.010,- per project. De exacte totaalprijs is echter afhankelijk van de grootte van de gevel en de gekozen reinigingsmethode. In de meeste gevallen kiest men voor zandstralen of een chemische reiniging. Ook het reinigen met stoom of een laser is mogelijk.

  Besparen? Vergelijk gratis offertes!

  Tips bij het inschakelen van een gevelspecialist in Almere

  • Profiteer van kwantumkorting: wanneer u projecten voor gevel reinigen met de buren combineert, hoeft de gevelspecialist in Almere maar één keer langs te komen. Vraag uw buren of zij ook interesse hebben in gevelrenovatie.
  • Let op keurmerken: dan weet u zeker dat u een vakbekwame gevelspecialist die uitstekende kwaliteit en service levert. Het BouwGarant Keurmerk en de VGM checklist zijn bekende keurmerken voor gevelonderhoud.
  • Kijk naar de garantieregelingen: hoewel gevelspecialisten vakkundig werken, kan er altijd iets misgaan. Dan is het fijn als u garantie heeft. De meeste bedrijven geven 10 jaar garantie over de werkzaamheden.
  • Combineert u de werkzaamheden aan de gevel met (verbeterde) isolatie? Dan hebt u mogelijk recht op een subsidie. Op de website van Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie.
  • Vergelijk offertes: door prijsopgaven aan te vragen bij meerdere gevelexperts, krijgt u een goed beeld van de verschillende prijzen. Ook ziet u snel welke specialist de beste prijs en service biedt!

  gevelspecialist Almere

  Gevelrenovatie of gevelreiniging? Gratis offertes vergelijken!

  Met een gevelrenovatie verbetert u de uitstraling en de levensduur van uw gevel. Combineer de renovatiewerken met het aanbrengen van gevelisolatie om te besparen op de energiekosten. Schakel bijvoorbeeld een specialist in voor een gevelreiniging met stoom of door de gevel en de voegen te zandstralen. Door de buitenmuur te impregneren zorgt u voor een beschermlaag tegen de weersomstandigheden en vuil.

  Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvangt gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen van gevelspecialisten uit Almere en kies eenvoudig de beste gevelspecialist voor uw gevelwerken! Ons netwerk bestaat tevens uit vochtbestrijding specialisten.

  Gratis gevelspecialist offertes vergelijken!