Gevelrenovatie Almere: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Almere

Gevelrenovatie Almere

Woont u in Almere en bent u op zoek naar een erkend vakman op het gebied van gevelrenovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals hebben een jarenlange ervaring met het impregneren, zandstralen en voegen van de gevel, en kunnen u bovendien van dienst zijn bij de gevelreiniging en ander gevelonderhoud. Wij garanderen dat u door ons altijd snel en vakkundig wordt geholpen bij al het gevelrenovatie werk tegen aantrekkelijke prijzen. Wilt u graag meer weten? Vul dan ons contactformulier in, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig of sturen u enkele vrijblijvende offertes toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Scherpe prijzen

Voor al onze werkzaamheden zoals het uitslijpen en uithakken van de voegen, het impregneren, reinigen en zandstralen van de muur, en het renoveren van de schoorsteen rekenen wij scherpe prijzen. Door de prijsopgaven van diverse professionals uit Almere met elkaar te vergelijken is het bovendien mogelijk om tot wel 40% op de uiteindelijke kosten te besparen. Vraag naar de prijzen via het webformulier!

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Een gevel heeft verschillende functies. Allereerst fungeert de buitenmuur natuurlijk als het visitekaartje van uw huis in Almere. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Daarnaast biedt de gevel bescherming aan uw huis. De gevel houdt verschillende weersomstandigheden maar ook vocht tegen. Bij oude woningen is na verloop van tijd het voegwerk aangetast. Hierdoor verliest het de beschermende functie. Een gevolg is dat u risico loopt op vochtdoorslag, mosvorming en zelfs vorstschade zoals scheuren. Het doel van gevelrenovatie is dan ook om de duurzaamheid van de buitenmuren te verhogen.

    Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

  • De uitstraling van uw huis in Almere verbetert. Dankzij een gevelrenovatie zien de buitenmuren er weer als nieuw uit.
  • De waarde van uw woning stijgt als u recent een gevelrenovatie hebt laten uitvoeren.
  • Staat uw huis te koop of te huur? Dankzij de renovatie ziet deze er weer verzorgd uit waardoor het pand waarschijnlijk sneller de aandacht trekt van potentiële huurders of kopers.
  • Het belangrijkste voordeel: uw pand is weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Als de buitenmuren in goede staat zijn dan heeft vocht namelijk geen kans om binnen te dringen. Hebt u de muren ook laten impregneren? Dan kan vuil zich niet hechten. Hierdoor zult u langer van de gevel kunnen genieten.

Vormen van gevelrenovatie

Er bestaan vele verschillende manieren waarop u de gevel kunt renoveren. U kunt een renovatie dan ook zo uitgebreid of juist zo klein maken als u zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen voegen te herstellen of de dorpel of latei te vervangen. Het is echter ook mogelijk om de buitenmuur schoon te maken. Hierbij hebt u de keuze uit verschillende methodes zoals chemische reiniging of zandstralen. Om ervoor te zorgen dat u lang van de vernieuwde gevel kunt genieten is het mogelijk om deze te impregneren. Op deze pagina vindt u verdere informatie over de verschillende onderdelen van gevelrenovaties.
gevel impregneren Almere

Buitenmuren impregneren

Wilt u lang van uw schone buitengevel kunnen genieten? Dan is het wellicht verstandig om deze te impregneren. Als u de gevel laat impregneren dan spuit de vakman hier een impregneermiddel op. Dit middel trekt in de poriën en laat tevens een laagje achter op de bakstenen. Dit maakt de muren brandweren, schimmelwerend en waterafstotend. Het impregneren van de muren zorgt ervoor dat vocht minder snel door de voegen en stenen naar binnen kan trekken. U hebt de keuze uit verschillende impregneermiddelen. Een impregneermiddel op waterbasis is het meest milieuvriendelijk. Een impregneermiddel op basis van een oplosmiddel is tevens een mogelijkheid, als is deze optie steeds minder populair. Heeft uw huis in Almere veel kozijnen? Dan is een impregneercrème een goede keuze. Deze trekt dieper in de gevel en wordt aangebracht met een kwast. Hoewel wij elke buitenmuur kunnen impregneren, is het ook een optie om ervoor te kiezen enkel de buitenmuur te bewerken die het meeste in de wind staat. Dit heeft lagere prijzen, maar leidt ook tot een relatief minder resultaat.

Zandstralen

Naast het impregneren van de muur is ook zandstralen een techniek die wij veelvuldig toepassen in Almere. Zandstralen is een vorm van gevelreiniging, waarbij korrels zand of grit worden vermengd met water. Een specialist spuit dit mengsel vervolgens onder hoge druk op de muren. Na het zandstralen zien de buitenmuren er weer helemaal schoon en als nieuw uit. Deze reinigingsmethode wordt veelal toegepast bij het verwijderen van hardnekkig vuil zoals verfresten, graffiti of roest. Zandstralen is namelijk een agressieve methode. Door de combinatie van korrels zand of grit en de harde druk is het mogelijk dat de muur beschadigd raakt. Deze methode is dan ook niet voor elke woning geschikt.

Schakel daarom altijd een vakman uit Almere voor het zandstralen van uw buitenmuren!

Video: gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Een onderdeel van gevelrenovatie dat vaak vergeten wordt door onze klanten uit Almere is het uitslijpen of uithakken van het voegwerk. Het uitslijpen van voegen is een methode waarbij met een slijptol voorzichtig de voegen verwijderd worden, om ze daarna opnieuw te plaatsen. Een andere techniek is het uithakken van het voegwerk. Dit is een klus die meer tijd kost, en een hoger risico geeft op beschadigde stenen. Voor welke techniek u moet kiezen hangt af van de beschadigingen aan het voegwerk.

Voegen herstellen

Als er kleine scheurtjes zijn ontstaan in het voegwerk, of als er stukjes uit de voegen zijn afgebrokkeld, dan is het mogelijk om deze eigenhandig te herstellen. Hiervoor zijn diverse producten verkrijgbaar bij de bouwmarkt in Almere. Wanneer de scheuren te groot worden of als het voegwerk zeer poreus is, dan zal een dergelijke oplossing niet werken. Wij adviseren om in dat geval een ervaren gevelrenovatie expert in te schakelen. Deze voegt uw gevel snel en vakkundig.

Video: nieuw voegwerk

Scheur in muur herstellen

Een beschadigde binnenmuur herstellen is een klusje waarvoor u niet perse de hulp van een erkend vakman nodig hebt. Is er een scheur ontstaan? Krab dan eerst de verf of gips rondom de scheur weg met een verfkrabber, om een beter oppervlak te hebben. Ontvet daarna het oppervlak rondom de scheur. Prepareer vervolgens het vulmiddel en maak de scheur nat. Vul het gat met het vulmiddel met behulp van een plamuurmes. Verf daarna het oppervlak en uw muur zal weer als nieuw zijn. Voor meer informatie neemt u contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Gevelstenen vervangen

Zit er een scheur of andere beschadigingen in één van de buitenmuren? Of brokkelen stenen af? Het is belangrijk dat u de gevelstenen zo spoedig mogelijk laat vervangen. Als er beschadigingen in de muur zitten dan is uw pand namelijk niet meer beschermd tegen regen, vorst en andere weersomstandigheden. Het is bovendien goed mogelijk dat de schade groter wordt met alle gevolgen van dien. U wilt natuurlijk voorkomen dat de gehele gevel verzakt. Daarnaast geldt: hoe langer u wacht, hoe hoger de kosten van een renovatie. Het is verstandig om voor deze klus een professional in te schakelen. Een professional kan de beschadigde gevelstenen voorzichtig verwijderen met behulp van een vuisthamer en steenbeitel. Vervolgens brengt hij nieuwe stenen aan.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Almere?

Onze specialisten helpen u met impregneren, zandstralen, voegen & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvend contact

Dorpel/latei vervangen

Een dorpel zit meestal onder een raam en loopt schuin af. De dorpel voorkomt dat water de gevel inloopt. De functie van dit onderdeel is dus erg belangrijk. Als de dorpel kapot is dan kan vocht de woning binnenkomen. Daarnaast heeft warme lucht een uitgang naar buiten, waardoor u extra hard moet stoken. Een latei is een balk gemaakt van steen, staal, hout of beton. De latei bevindt zich boven een kozijn, de functie is het opvangen en afdragen van het gewicht van de muur. Als een beschadigde latei verder beschadigd raakt of scheurt dan kan de gehele gevel wegzakken. Wacht daarom nooit te lang met het vernieuwen van een kapotte dorpel of latei.

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie is tevens een klus die binnen de categorie gevelrenovatie valt. Het renoveren van een schoorsteen bestaat meestal uit een controle van de stenen en het voegwerk, en het herstellen van eventuele slijtage. Hoewel onze professionals uit Almere meestal maar korte tijd bezig zijn met de renovatie van de schoorsteen, kan het voorkomen dat deze klus meer moeite zal kosten. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel de voorwaarden en bijbehorende prijzen voor een professionele schoorsteen renovering aan.
gevelrenovatie en isolatie Almere

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Een gevelrenovatie is een goed moment om uw woonhuis in Almere te voorzien van isolatie. Dankzij isolatie hoeft u minder te stoken, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Gaat u alle buitenmuren renoveren en voorzien van nieuwe gevelbekleding? Dit valt goed te combineren met het aanbrengen van isolatie. De isolatie wordt namelijk aangebracht onder de gevelbekleding. Als u deze twee klussen combineert dan scheelt dit in verhouding in de kosten. Daarnaast is menig gevelbekleding, zoals crepi, erg goed te combineren met isolatiemateriaal. Ook spouwmuurisolatie is goed te combineren met het aanbrengen van isolatie. Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie boort de vakman namelijk een gat in een voeg. Is menig voeg aan vervanging toe? Dan gaan de klussen goed samen. Als spouwmuurisolatie of isoleren langs buiten geen optie is, dan kunt u de binnenmuren isoleren. Deze manier van isoleren is echter iets minder effectief en daardoor ook minder populair.

Benieuwd naar de kosten van een gevelrenovatie, inclusief isolatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Gevelreiniging

Het is niet altijd nodig om de gevel te impregneren om de kwaliteit en levensduur te verbeteren. Het is tevens een optie om de muur enkel te reinigen. Een gevelreiniging kan met behulp van meerdere technieken worden uitgevoerd. Eén daarvan hebben we hier al kort besproken, dat is het zandstralen van de buitenmuur. Een tweede optie is om een chemisch middel toe te passen. Onze specialisten garanderen dat het reinigingsmiddel geen nadelig effect heeft op het voegwerk of de natuur.

Gevel chemisch reinigen

Eén van de opties op het gebied van gevelreiniging is het schoonmaken van de gevel met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. In dit geval zullen onze professionals uit Almere de muur behandelen met behulp van stoom vermengd met een chemisch reinigingsmiddel. Dit is een uitstekende methode om een gemiddeld vervuilde muur schoon te maken. Onze chemische producten zullen bovendien geen gevaar opleveren voor de natuur om uw woning of bedrijfspand. Neem contact met ons op voor informatie over de prijzen en voorwaarden.

Voegen reinigen

Wanneer u de gevel laat reinigen, dan zullen de voegen direct eveneens gereinigd worden. Bij het schoonmaken van het voegwerk is het wel belangrijk om goed op te letten dat er geen beschadigingen ontstaan. Is het voegwerk zeer poreus? Dan adviseren wij over het algemeen om bij de gevelrenovatie de voegen opnieuw te laten aanbrengen. Zo weet u zeker dat u niet op korte termijn last krijgt van vochtige muren. Eventueel kunt u proberen zelf de voegen schoon te maken met een hoge drukspuit.
gevelrenovatie voegen Almere

Prijzen gevelrenovatie

U bent benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? De totale kosten bestaan voor zo’n 25% uit materiaal en maar liefst 75% uit arbeidskosten. U kunt dus behoorlijk op de kosten besparen door verschillende offertes van gevelrenovatiebedrijven met elkaar te vergelijken. U maakt een gevelrenovatie verder zo uitgebreid als u zelf wilt. Hebt u een woning gekocht welke helemaal onder de verfresten en graffiti zit? Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen de gevel schoon te maken door te zandstralen. Wilt u echter lang van dit schone en mooie resultaat genieten? Dan is het een goed idee om ook te impregneren. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per type gevelrenovatie.

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Almere renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Almere

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen het uithakken en uitslijpen van de voegen? Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van gevelrenovatie? Of hebt u behoefte aan meer informatie over het schoonmaken van het voegwerk en de buitenmuur? Wij informeren u met alle plezier. Daarnaast bieden we u desgewenst graag enkele vrijblijvende offertes aan van specialisten uit Almere. Deze offertes vergelijkt u vervolgens zelf op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u voor de gevelreiniging, gevelrenovatie of vochtbestrijding specialist die het beste bij u past!
gevelrenovatie prijzen Almere