Vochtbestrijding Drenthe – uw huis snel vochtvrij!

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Drenthe

Vochtbestrijding Drenthe

Vochtproblemen in huis zijn erg vervelend en schadelijk voor zowel uw gezondheid als uw woning in Drenthe. Er zijn verschillende technieken voor vochtbestrijding en het verlagen van de luchtvochtigheid. Het onderkappen of injecteren van de muren wordt veelgebruikt in het geval van optrekkend vocht. U leest op deze pagina alles over het bestrijden van vochtproblemen, de methodes die gebruikt worden en de gemiddelde prijzen. Besparen? Vergelijk gratis offertes.

Start de gratis offerteaanvraag.

U ontvangt gratis en zonder verplichting maximaal 5 offertes van specialisten uit uw regio. U kiest zelf de beste specialist uit Drenthe en bespaart op de prijzen!

Vochtbestrijding? Gratis offerteservice!

 • Specialisten uit Drenthe en omgeving.
 • Door onderling te vergelijken, bespaart u op de prijzen.
 • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.

  Wat voor woning heeft u? (*)
  Bent u eigenaar of huurder van het gebouw met vochtproblemen? (*)
  Selecteer de gewenste oplossing (*)
  Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de grond? (*)
  Waar is het vochtprobleem zichtbaar op de hogere verdieping? (*)
  Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
  Hoe dringend is uw vochtprobleem? (*)


  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

  vocht in huis

  Vocht in huis

  Heeft u last van vocht in uw huis in Drenthe? Dat is niet gek, want een gemiddeld gezin produceert zo’n 10 liter vocht per dag. Dit komt door leven, koken en wassen. De luchtvochtigheid in huis moet tussen de 40% en 60% liggen. Is dit percentage hoger? Dan heeft u mogelijk overtollig vocht in huis wat voor de nodige ongemakken, zoals vochtproblemen, kan zorgen.

  Wat veroorzaakt vochtproblemen?

  In veel gevallen is dit omdat er niet genoeg ventilatie aanwezig is. Ventileren is belangrijk omdat dan oude lucht naar buiten en nieuwe frisse lucht naar binnen stroomt. Andere oorzaken van vocht in huis zijn bouwkundige problemen. Denk aan koudebruggen in de muur, optrekkend vocht of lekkages.

  Om welke vochtproblemen in Drenthe gaat het?

  Als de luchtvochtigheid in huis goed is, is er geen reden om zorgen te hebben. Toch komen er in veel huizen vochtproblemen voor door een te hoge luchtvochtigheid. Vochtproblemen tasten de constructie en fundering van uw huis aan en zijn bovendien slecht voor uw eigen gezondheid. Vergelijk gratis vochtbestrijding offertes!

  Dit zijn de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen. Navigeer direct op deze pagina naar:

  vochtproblemen oplossen Drenthe

  Vochtige muren

  Een veelvoorkomend vochtprobleem in huis, zijn vochtige muren. Dit is vaak het gevolg van optrekkend of doorslaand vocht. De oplossing voor vochtige muren is beter ventileren in huis, zodat de luchtvochtigheid daalt en de muren droog worden.

  Ventilatie lost het probleem van vochtige muren niet op, wat nu?

  In zulke gevallen is het belangrijk om een vochtdiagnose vast te laten stellen door een vochtexpert uit Drenthe. Met een vochtmeting meet hij het vocht in de muren en stelt hij vast wat de oorzaak is. Vervolgens gaat hij aan de gang met het bestrijden van de vochtige muren, bijvoorbeeld door de muren te injecteren of een vochtwerende verf aan te brengen.

  Het belang van de juiste vochtdiagnose

  Het vaststellen van de juiste diagnose is ontzettend belangrijk voor vochtbestrijding. Alleen door de juiste diagnose vast te stellen, komt u achter de oorzaak van de vochtproblemen in uw huis. U laat een vochtdiagnose en een vochtmeting het beste uitvoeren door een vochtspecialist uit Drenthe.

  De vakman heeft verstand van zaken en gebruikt de juiste tools, zoals een vochtmeter of calciumcarbide-test, om de oorzaak te achterhalen en het probleem vast te stellen. Vervolgens wordt de juiste methode van vochtbestrijding ingezet.

  vochtdiagnose door vochtexpert

  Vochtbestrijding Drenthe: de soorten methodes

  Is de juiste vochtdiagnose vastgesteld met een vochtmeting? Dan is het belangrijk om vochtbestrijding op een goede manier toe te passen. Als het gaat over vochtbestrijding, zijn er diverse methodes die ingezet worden. Welke methode gebruikt wordt, hangt af van het type vochtprobleem.

  Bij optrekkend vocht zijn 3 methoden van vochtbestrijding, dit zijn injecteren van de muren, muren onderkappen of carebrick vochtbestrijding. Heeft u last van doorslaand vocht? Dan worden de muren waterdicht gemaakt met een impregneermiddel, laat u vochtwerende verf aanbrengen of kiest u voor nieuwe gevelbekleding, bijvoorbeeld in combinatie met gevelisolatie.

  Condensatievocht is het beste te bestrijden door natuurlijk ventileren of een ventilatiesysteem te installeren. Vochtproblemen in de kelder? Kies voor een effectieve vochtbestrijding methode, zoals kelderafdichting in de vorm van kelderbekuiping of kelderdrainage. Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.

  Klik & navigeer direct naar de meest voorkomende methodes:

  Vochtbestrijding prijzen

  Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Gemiddelde prijzen*
  Muren vochtig aan de onderkant? Optrekkend vocht Injecteren, onderkappen of Carebrick Injecteren: €100,- per lopende meter
  Onderkappen: €100,- tot €150,- per lopende meter
  Carebrick: €115,- per lopende meter
  Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €15,- per m²
  Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren Vanaf €550,- voor mechanische ventilatie
  Vocht in de kelder? Optrekkend vocht of doorslaand vocht Kelderbekuiping of kelderdrainage Kelderbekuiping: €15,- tot €60,- per m²
  Kelderdrainage: €3.000,- tot €10.000,-
  Schimmelproblemen in huis? Zwarte schimmel Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeid en materiaal. De prijzen variëren per vochtspecialist. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes.

  Prijsopbouw: vochtbestrijding

  Vochtproblemen in Drenthe?

  Laat vochtbestrijding toepassen om vocht te bestrijden!

  Gratis offertes vergelijken

  Zonder enige verplichting.

  optrekkend vocht Drenthe

  Optrekkend vocht Drenthe

  Eén van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in Drenthe is optrekkend vocht. Dit komt met name voor bij buitenmuren die verbonden zijn aan de fundering. Regen- of grondwater trekt namelijk via de fundering omhoog in het metselwerk. De binnenkant van de wand is dan vochtig, wat uiteindelijk een weg naar binnen vindt. Dit heeft verschillende nadelen, zoals lelijke vochtplekken, een muffe geur, schimmel en een sterk verminderde werking van de isolatie. Bespaar op de prijzen, vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Optrekkend vocht in binnenmuren

  Als het optrekkend vocht in de binnenmuren zit, heeft dit een aantal vervelende gevolgen. Zo laat het behang los, wordt de constructie van uw woning in Drenthe aangetast en ontstaat er (zwarte) schimmel en ongedierte. Zulke vochtproblemen zijn erg ongezond en veroorzaken mogelijk ademhalingsproblemen.

  Optrekkend vocht in buitenmuren

  Optrekkend vocht in de buitenmuren zorgt ook voor nare gevolgen. U herkent dit aan witte uitslag op de buitenmuur. Deze witte uitslag heet ook wel salpeter en is dus een grote oorzaak van optrekkend vocht in de buitenmuren. Het grondwater wordt omhoog gezogen. Er zitten elementen zoals ammoniak, kalk en chloride in het water. Deze elementen zorgen voor de witte uitslag.

  Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

  Hoe optrekkend vocht in Drenthe bestrijden?

  Wilt u optrekkend vocht laten behandelen en bestrijden? Dan zijn er een aantal effectieve vormen van vochtbestrijding. Dit zijn: muren injecteren, muren onderkappen of carebrick. U leest hieronder meer over deze methoden.

  Navigeer hieronder naar:

  Muren injecteren

  Zoals hierboven al genoemd, is het injecteren van een muur een goede vochtwering methode bij problemen door optrekkend grondwater.

  Hoe gaat injecteren in zijn werk?

  Een vochtspecialist uit Drenthe boort gaten, net boven de vloerpas. De afstand tussen deze gaten is 10 centimeter. Via deze gaten vult hij de muren op met een vochtwerende gel. Door deze vochtwerende gel heeft optrekkend vocht geen kans meer. De prijzen voor het injecteren van de muren zijn gemiddeld €100,- per lopende meter.

  muren onderkappen Drenthe

  Muren onderkappen

  Onderkappen is iets dat specialisten voornamelijk uitvoeren bij oudere woningen in Drenthe. Oude huizen hebben namelijk geen vochtwering, hierdoor is de kans groter dat er vochtige muren of vochtproblemen ontstaan. Bij onderkappen worden horizontale sleuven gefreesd, waardoor het huis als het ware opgetild wordt. Er ontstaat een vrije ruimte, waar een kunststof vochtwering geplaatst wordt.

  Door onderkappen komt optrekkend vocht niet omhoog en zijn de vochtige muren verleden tijd. De kosten voor muren onderkappen liggen tussen de €100,- en €150,- per lopende meter.

  Carebrick vochtbestrijding

  Heeft u problemen met optrekkend vocht in uw woning? Dan kan het installeren van een carebrick systeem een geschikte oplossing zijn. Het is een definitieve en duurzame oplossing voor uw vochtproblemen. Daarnaast is het een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van de muren.

  Het systeem bestaat uit keramische kokers die in uw muren geplaatst worden. De kokers zorgen voor een natuurlijke luchtstroom en verdampingsproces. Het vocht wordt aangetrokken door de kokers en direct afgevoerd door de luchtdoorstroming. Het systeem kan al in één dag geïnstalleerd worden, is milieuvriendelijk en een geschikte oplossing voor vochtproblemen in uw muren. De gemiddelde prijzen van carebrick vochtbestrijding liggen rond de €115,- per lopende meter.

  Kosten vochtbestrijding optrekkend vocht

  Techniek Kosten per lopende meter*
  Muren injecteren €100,-
  Muren onderkappen €100,- tot €150,-
  Carebrick €115,-

  *Let op: het zijn gemiddelde kosten per lopende meter. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

  Besparen op de kosten voor vochtbestrijding in Drenthe?

  Vul dan het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen!

  Start de gratis offerteaanvraag!

  doorslaand vocht Drenthe

  Doorslaand vocht

  Bij vochtdoorslag, ook wel doorslaand vocht genoemd, gaat het om regenwater dat via het metselwerk een weg naar binnen vindt. Grote oorzaak van doorslaand vocht zijn poreuze muren.

  Het water dringt binnen door een niet-waterdichte wand. Metselwerk is poreus, wat neerslag de mogelijk geeft om binnen te dringen. Ook bij een beschadigde wand is er een risico op vochtdoorslag. Gevolgen van doorslaand vocht zijn vochtproblemen in uw huis in Drenthe, schimmelvorming als gevolg van een te hoge luchtvochtigheid en waterschade. Besparen op de vochtbestrijding prijzen? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Wat vergroot de kans op doorslaand vocht?

  Er zijn een aantal dingen die de kans op doorslaand vocht vergroten. Denk bijvoorbeeld aan beplanting op de buitenmuren, muren die volledig in de schaduw staat en dus niet verwarmd wordt door de zon of een slecht onderhouden buitenkant.

  Bovendien zorgen kapotte dakgoten of zwakke plekken in het kozijn ook voor vochtige muren. Het is dus van belang om uw woning aan de buitenkant regelmatig te onderhouden.

  Vochtbestrijding muren: doorslaand vocht verhelpen

  Heeft u last van doorslaand vocht? Dan zijn er 3 methoden van vochtbestrijding om de muren waterdicht te maken. Dit zijn impregneren, het aanbrengen van een vochtwerende verf en het plaatsen van nieuwe gevelbekleding.

  Bij het waterdicht maken van de muren wordt een waterdichte beschermlaag, in de vorm van impregneermiddel, op de muren aangebracht. Dit middel zorgt dat neerslag niet meer door de muren naar binnen dringt. Dit kost gemiddeld €8,- tot €15,- per m².

  Met vochtwerende verf wordt een speciale verf aangebracht op de muren. Dit geeft uw buitenmuur een frissere uitstraling en zorgt dat de muren beschermd zijn. Vochtwerende verf kost gemiddeld €30,- tot €45,- per m².

  De laatste methode van vochtbestrijding is nieuwe gevelbekleding (vanaf €35,- per m²). Vaak wordt dit in combinatie met gevelisolatie of gevelrenovatie gedaan, omdat het een ingrijpende klus is.

  Kosten vochtbestrijding doorslaand vocht

  Techniek Kosten per m²
  Muren impregneren €8,- tot €15,-
  Vochtwerende verf €30,- tot €45,-
  Nieuwe gevelbekleding Vanaf €35,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten offertes aan via het offerteformulier.

  Op zoek naar vochtbestrijding voor doorslaand vocht?

  Bespaar op de kosten voor het aanbrengen van vochtwerende verf, het impregneren of nieuwe gevelbekleding!

  Gratis offertes vergelijken

  condensatievocht Drenthe

  Condensatievocht

  Soms denkt men dat vochtproblemen alleen veroorzaakt worden door optrekkend- of doorslaand vocht. Condensatievocht is echter ook één van de grote oorzaken van schimmelvorming en vochtplekken. Dit type vocht komt vrij bij koken, een wasje draaien en drogen, maar ook door te douchen in de badkamer en zelfs door ademen in huis.

  Normaal wordt het afgevoerd door natuurlijke ventilatie. Wanneer het niet goed afgevoerd wordt, wordt de luchtvochtigheid verhoogd en zet het zich af tegen de binnenmuren en op de ramen. Het vocht trekt in de stenen en na verloop van tijd ziet u schimmel groeien. Is er geen goede ventilatie? Breng dan extra ventilatiemogelijkheden aan, zoals een ventilatierooster of ventilatiesysteem. Besparen op de prijzen? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Gevolgen van condensatievocht

  Condensatievocht brengt een aantal vervelende gevolgen mee, zoals schimmelvorming en een muffe geur in huis. Schimmels zijn schadelijk voor de constructie van uw huis en voor uw eigen gezondheid. Afbladderend pleisterwerk en loslatend verfwerk zijn zichtbaar, evenals vochtplekken.

  Condensatievocht bestrijden: ventileren

  De beste methode van vochtbestrijding voor dit type vocht is ventilatie. Door het huis beter te ventileren, daalt de luchtvochtigheid in huis en verdwijnen vochtproblemen. Er zijn 2 methoden te onderscheiden, dit zijn natuurlijke ventilatie of ventileren via een ventilatiesysteem. U ziet in onderstaande tabel de gemiddelde kosten.

  Kosten van ventilatiesystemen

  Soort werkzaamheden Gemiddelde prijs*
  Volledig nieuw systeem €350,- voor het systeem, €150,- per gat in het plafond, €50,- per buis per etage.
  Vervangen ventilatiebox €350,-
  Ventilatiesysteem renovatie €600,-
  Onderhoud ventilatiesysteem €175,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Natuurlijke ventilatie

  De meest gebruikte vorm van ventilatie is natuurlijke ventilatie. Bij natuurlijk ventileren is het belangrijk om het grondig aan te pakken. Doe dit door ventilatieroosters open te zetten (en laten) en regelmatig ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Hierdoor blijft de ventilatiebalans onderhouden en verdwijnen vochtplekken. Voordeel aan natuurlijk ventileren is dat het gratis is en het geen energie kost.

  Ventileren met een ventilatiesysteem

  Heeft u weinig mogelijkheden voor natuurlijke ventilatie, of vindt u dit te veel werk? Dan is het een optie om te ventileren via een ventilatiesysteem. Dankzij sensoren die de relatieve vochtigheid meten, is mechanische ventilatie eenvoudig en gebruikelijk. Welk systeem u kiest hangt af van uw wensen en budget. Een volledig nieuw ventilatiesysteem is aan te schaffen vanaf €550,-.

  Vocht in uw huis in Drenthe?

  Vul het offerteformulier in, vergelijk, en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

  Gratis offertes vergelijken

  vochtproblemen in kelder

  Vochtproblemen in de kelder

  De kelder is veelal één van de ruimtes in huis met een hoge luchtvochtigheid, omdat deze aan alle kanten omringd wordt door grondwater. Omdat u de hoogte van het grondwaterpeil niet eenvoudig verandert, is het belangrijk om het vochtgehalte in de kelder in de gaten te houden.

  Een vochtige kelder veroorzaakt een slecht leefklimaat. Vijf veel voorkomende oorzaken zijn condensatievocht, een slechte drainage, grondvocht, scheuren en beschadigingen of lekkages. Eerstgenoemde lost u relatief eenvoudig op door de ruimte goed te ventileren, maar bij problemen door een stijging van het grondwater of door beschadigingen is het verstandig om een expert uit Drenthe in te schakelen en vochtwering te plaatsen. Besparen op de prijzen van de vochtbestrijding? Start de gratis offerteaanvraag. Vergelijk offertes en bespaar.

  Navigeer hieronder naar:

  Kelder waterdicht maken

  Heeft u een vochtige kelder? Dan is het verstandig de kelder waterdicht te maken. Een kelder waterdicht maken is vaak een behoorlijke klus die u het beste door een vochtexpert uit Drenthe laat doen. Er zijn 2 vormen van vochtbestrijding. Dit zijn kelderbekuiping en kelderdrainage.

  Kelderafdichting

  Kelderafdichting is het waterdicht maken van de gehele kelder. Dit voorkomt vochtproblemen en zorgt ervoor dat er ook in de kelder een aangenaam leefklimaat is. Bij bestaande gebouwen is kelderafdichting vanaf de buitenzijde niet altijd mogelijk, daarom kiezen vochtbestrijding experts uit Drenthe regelmatig voor kelderafdichting vanaf de binnenzijde. Waterdicht maken gebeurt door de muren met afdichtmiddel te bestrijken of door volledige bekuiping.

  Kosten kelderafdichting

  Methode kelderdichting Gemiddelde prijs kelderdichting*
  Kelderbekuiping via de buitenkant €15,- tot €17,- per m²
  Kelderbekuiping via de binnenkant €60,- per m²
  Kelderdrainage €3.000,- tot €10.000,-
  Keldermuren injecteren €100,- tot €150,- per m²

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per expert. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

  Kelderbekuiping

  Kelderbekuiping is een ingrijpende maar zeer effectieve methode van kelderdichting. Bij bekuiping wordt de wanden en vloer ingesmeerd met een waterdichte pasta. Deze vorm van kelderbekuiping heet stijve bekuiping.

  Soepele bekuiping is een andere methode en werkt net weer wat anders. Hier wordt een folie tegen de muren en vloer geplaatst, waarna er een nieuwe wand tegen de folie gemetseld wordt. Voor kelderbekuiping betaalt u tussen de €15,- en €60,- per m².

  Kelderdrainage

  Voordat het mogelijk is de kelderafdichting aan te pakken, is het eerst noodzakelijk om de oorzaak van de wateroverlast te achterhalen én ervoor te zorgen dat de kelder droog en behandelbaar is.

  Dit betekent in sommige gevallen dat het noodzakelijk is de kelder te draineren. Dit gebeurt met behulp van een pomp, die het regenwater naar buiten pompt. Kelderdrainage is in bepaalde situaties ook de beste methode voor het aanpakken van de wateroverlast. Bijvoorbeeld wanneer een nieuwe bekuiping geen effect heeft door slechte muren, of wanneer u eerst het geldbedrag voor de kelderafdichting bij elkaar wil sparen. De kosten voor een drainage verschillen per situatie, maar de vanafprijs begint bij €3.000,-.

  Vochtproblemen in de kelder oplossen?

  Vul het offerteformulier in en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

  Start de gratis offerteaanvraag!

  vochtige kruipruimte

  Vochtige kruipruimte

  Een kruipruimte staat erom bekend dat deze een hoge luchtvochtigheid hebben, maar wanneer het water blijft oplopen dan bestaat er de kans dat dit doorlekt richting de rest van de woning.

  Er zijn een aantal oorzaken van een vochtige kruipruimte: een hoge grondwaterstand, lekkages in het rioleringssysteem, condensatieproblemen of optrekkend water.

  Condensatieproblemen is vaak een gevolg van slechte ventilatie. Dit is dus relatief eenvoudig op te lossen met behulp van ventilatieroosters. Daarnaast is het isoleren van de kelder een goede oplossing om vochtproblemen tegen te gaan. Vaak kiezen specialisten voor een bodemafdichting met behulp van schelpen, isolatieparels of thermoskussens. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk gratis offertes.

  Vochtbestrijding kruipruimte: isolatie aanbrengen

  Een effectieve vochtwering methode van het bestrijden van een vochtige kruipkelder is kruipruimte isolatie. Bij deze vorm van isolatie wordt de bodem van de kruipkelder voorzien van isolatie. Een aantal geschikte isolatiematerialen zijn parels, chips, folie of matrassen. Isolatie zorgt dat verdamping en condensatie geen kans meer krijgen en uw huis in Drenthe droger blijft.

  schimmel verwijderen in Drenthe

  Schimmelproblemen in huis?

  Last van schimmelproblemen in huis in Drenthe? Schimmel is in veel gevallen goed te behandelen en te bestrijden, mits de aanpak grondig is. Schimmelvorming ontstaat door een te hoge luchtvochtigheid. Als u schimmels heeft, heeft u ook vochtproblemen.

  Schimmel in huis is vervelend en is in verschillende soorten zichtbaar. Vaak is het wit of groen. Heeft u last van zwarte schimmel, dan is dit zeer schadelijk voor uw gezondheid. In veel gevallen gaat schimmel in combinatie met ongedierte, zoals zilvervisjes en huisstofmijt. Besparen op de prijzen voor het effectief verwijderen van schimmel? Vergelijk gratis offertes.

  Navigeer hieronder naar:

  Schimmel verwijderen

  Om schimmel te verwijderen is het belangrijk om de oorzaak van de schimmelvorming en de vochtproblemen te achterhalen. Zo kunt u last hebben van optrekkend vocht, doorslaand vocht of condensatievocht. Bij de juiste diagnose kiest u de vorm van vochtbestrijding die het probleem aanpakt.

  Hoe verwijdert u schimmel?

  Twee huismiddeltjes die u kunt proberen voor het verwijderen van schimmel zijn bleekmiddel en water met soda. Mocht dit niet werken is het verstandig om beter te ventileren. Ventilatie zorgt voor frisse lucht in huis en een daling van de luchtvochtigheid. Werkt dit allemaal niet? Dan schakelt u eenvoudig een vochtspecialist uit Drenthe in die de schimmel komt verwijderen.

  vochtwering Drenthe

  Vochtwering Drenthe

  Vochtwering is het tegenhouden van vocht of andere lekkages. Het is een behoorlijk belangrijk onderdeel van uw huis in Drenthe. Naast de constructie is vochtwering het belangrijkst. Ondanks dat dit zo is, kampen behoorlijk veel mensen met vochtproblemen. Vochtwering wordt toegepast in muren, in de kelder en in de kruipruimte. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start de gratis offerteaanvraag.

  Klantervaringen

  We hadden veel last van vocht in onze woning. Na goed overleg de juiste behandeling gekozen. Eindelijk af van die muffe lucht in huis!
  R. Kamminga, Almere
  Ik had al een tijdje last van lelijke vochtplekken op de binnenmuren. Daarom een vochtspecialist langs laten komen. Nu af van de vochtproblemen! Erg handig dat je offertes kunt vergelijken.
  T. Steiger, Nijmegen

  Vochtwering in de muren

  Er zijn verschillende methoden van vochtwering in de muren. Dit zijn het afdichten van de muren, plaatsen van drainage of injecteren van de muren of het aanbrengen van een vochtwerende folie. Vochtige muren leiden tot warmteverlies en verminderende werking van isolatie.

  Vochtwering in de kelder

  Vochtwering in de kelder is er in 3 vormen, denk aan kelderdrainage, het plaatsen van een afwateringssysteem of bekuiping. Met een afwatersysteem wordt het overtollige water naar buiten gevoerd.

  Vochtwering in de kruipruimte

  Bodemafsluiting en vloerisolatie zijn 2 methoden van vochtwering in de kruipkelder. Bij bodemafsluiting wordt het water weggedrukt door een laag zand of schelpen aan te brengen. Door de vloer te isoleren met isolatiemateriaal dringt vocht niet meer door. Vloerisolatie is het isoleren van de bodem van de kruipkelder of de onderkant van de vloer.

  Vochtbestrijding en subsidie

  Er is geen subsidie mogelijk voor vochtbestrijding of vochtwering op zich. Alleen als u dit combineert met isolatie of andere energiebesparende maatregelen, zoals het vervangen van de ramen, komt u in aanmerking voor subsidie. Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  Mogelijk vallen de werkzaamheden wel onder het verlaagde btw-tarief van 9%. Ga naar belastingdienst.nl voor meer informatie.

  Als u vochtbestrijding combineert met isolatie kunt u mogelijk ook gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie bedraagt maximaal €10.000,- per woning. Lees op de website van RVO.nl meer over de subsidie en voorwaarden.

  vochtbestrijding kosten

  Vochtbestrijding: zelf doen of uitbesteden?

  Het is mogelijk om vochtbestrijding zelf te doen. Echter heeft u wel bepaalde kennis en ervaring nodig. Daarom is het verstandig om vochtbestrijding klussen uit te besteden aan een vochtspecialist uit Drenthe.

  De vochtexpert heeft kennis van zaken, hij heeft de juiste middelen tot zijn beschikking en weet op een efficiënte manier de vochtproblemen tegen te gaan. Daarnaast is de klus snel geklaard en heeft u er zelf geen omkijken naar!

  Vochtwering Drenthe, waarop letten bij kiezen van specialist?

  Door een vochtwering specialist in te schakelen rekent u definitief af met vochtproblemen in huis. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor de klus én dat het vakkundig wordt uitgevoerd. Daarom is het handig om een aantal zaken goed te checken. Let goed op:

  • Bekijk goed de prijzen van de offertes. De prijzen verschillen vaak nogal per vochtbestrijding expert. Check daarom goed de totaalprijzen, maar ook de subtotalen, voor bijvoorbeeld de materiaalkosten en het uurloon. Vergelijk gratis offertes en bespaar!
  • Garantievoorwaarden. Laat u ook goed informeren over de garanties. U wilt natuurlijk niet onverhoopt opnieuw moeten betalen voor terugkomende vochtproblemen. Gemiddeld is de garantie 10 jaar voor de vochtbestrijding klus.
  • Kwantumkorting. Wanneer u meerdere vochtbestrijding projecten hebt is het in verhouding voordeliger. Wellicht hebben uw buren hetzelfde vochtprobleem? Dan kunt u de vochtbestrijding mooi combineren en besparen op de prijzen.
  • Keurmerken en gevoel bij de specialist. Een keurmerk geeft garantie over de kwaliteit van de specialist. Toch blijft het belangrijkste bij het selecteren van een geschikte vochtwering specialist een goed gevoel. Ook kunt u een aantal reviews bekijken.

  Meest recente aanvragen

  [cgv friegrodrefle]

  Vergelijk offertes voor vochtbestrijding in Drenthe en bespaar!

  Last van optrekkend vocht? Of is het nu hoog tijd voor een kelderafdichting? Met een vochtspecialist uit ons netwerk in Drenthe bent u verzekerd van hoge kwaliteit en wordt u uitstekend geholpen. De specialist heeft veel ervaring en vakkennis en weet precies wat er bij vochtbestrijding komt kijken. Zo gebruikt hij voor een vochtmeting vaak een vochtmeter, om zo snel de oorzaak van het probleem te achterhalen.

  Het is verstandig om meerdere offertes van bedrijven te vergelijken. Zo weet u namelijk zeker dat u niet te veel betaalt voor het bestrijden van vochtproblemen. Vul het offerteformulier in om een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen te ontvangen. Vergelijk de offertes en bespaar op de totaalprijs. Ons netwerk bestaat tevens uit specialisten voor een gevelrenovatie in Drenthe.

  Vergelijk nu gratis en zonder verplichting offertes!