Vochtbestrijding nodig in Drenthe?

Vraag vandaag nog meerdere, vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Drenthe

Vochtbestrijding Drenthe

Woont u in een ouder huis in Drenthe? Dan is er een grote kans dat u al bekend bent met vochtbestrijding. Een oudere woning is gevoelig voor vochtproblemen, waardoor u met enige regelmaat last heeft van schimmel, vochtplekken of andere vochtproblemen. Tegenwoordig bestaan er tal van vochtbestrijding technieken die u kan inzetten om de luchtvochtigheid in uw huis en muren te verbeteren. Wij zijn een landelijk dekkend netwerk van vochtbestrijding experts en werken ook in Drenthe. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van vochtbestrijding? Wilt u bijvoorbeeld al jaren die kelderafdichting uitvoeren of is het hoog tijd om de schimmel in de badkamer te verwijderen? Neem dan contact met ons op. U ontvangt tot 5 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk op prijs en aanbod en bespaar tot wel 40% op uw kosten!

Optrekkend vocht in huis

Eén van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in Drenthe is optrekkend vocht. Dit komt met name voor bij muren die verbonden zijn aan de fundering. Regen- of grondwater trekt namelijk via de fundering omhoog in het metselwerk. De binnenkant van de gevel is dan vochtig, wat uiteindelijk een weg naar binnen vindt. Dit heeft verschillende nadelen, zoals lelijke uitbloeiiingen en vochtplekken, een muffe geur, schimmels en een sterk verminderde warmte-isolatie. Over het algemeen hanteren de vochtbestrijding experts in Drenthe twee methoden om optrekkend vocht te bestrijden: met het onderkappen van de woning of door het impregneren van de gevel. Bij het injecteren van buitenmuren spuiten zij een vochtwerend middel in de buitenmuur die voorkomt dat grondwater de muur kan binnendringen. Het onderkappen is een grote ingreep, hierbij laat u een vochtwering in de gevel van de muur plaatsen.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Klanten over ons:

vocht Drenthe “Thuis had ik constant last van een muffe geur en schimmel in de badkamer. De vochtspecialist raadde aan om een ventilatiesysteem te installeren, nu weer heerlijk fris! “
Matthijs Kloppenburg – Utrecht

Navigeer direct naar:

Wat is doorslaand vocht?

Klanten in Drenthe halen optrekkend en doorslaand vocht regelmatig door elkaar, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Bij doorslaand vocht gaat het vaak niet om grondwater, maar regenwater dat via de gevel een weg naar binnen vindt. In dit geval merkt u na of tijdens hevige regenval dat de binnenmuren nat worden. Het water dringt binnen door een niet-waterdichte gevel. Metselwerk is poreus, wat neerslag de mogelijk geeft om binnen te dringen. Ook bij een beschadigde gevel is er een risico op doorslaand vocht. Het water komt dan naar binnen door beschadigde voegen of stenen. Als gevolg zal het leefklimaat in huis snel verslechteren, dus het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat behandelen.
optrekkend vocht Drenthe

Vochtigheidsgraad in huis

Dat de luchtvochtigheid een enorme impact heeft op uw wooncomfort is duidelijk. Met luchtvochtigheid bedoelen wij hoeveel waterdamp de lucht bevat ten opzichte van de maximale hoeveelheid vocht in de lucht. Een te lage luchtvochtigheid heeft een negatief gevolg voor het hout in huis: dit krimpt door uitdroging, waardoor het barsten en scheuren gaat vertonen. Zelf merkt u ook een verschil, u krijgt sneller last van geïrriteerde luchtwegen, droge lippen en droge ogen. Een te hoge luchtvochtigheid zorgt juist voor schimmel. De meeste klanten weten hoe belangrijk de ideale vochtigheid in huis is, maar wat deze waarde is, is vaak onduidelijk. Als de hygrometer een waarde tussen de 40% en 60% aangeeft dan zit u goed.

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding en vochtwering worden beïnvloedt door diverse factoren, wat het lastig maakt om vooraf in te calculeren wat u moet betalen. Vraag daarom meerdere offertes aan via ons contactformulier en laat een vochtmeting uitvoeren, zodat u zeker weet dat u de juiste vochtbestrijding techniek laat uitvoeren. Allereerst is de techniek van invloed op de kosten. Impregneren is met €10,- per vierkante meter een stuk voordeliger dan injecteren, wat €100,- per strekkende meter kost. Het zal echter niet al uw problemen oplossen als u last heeft van optrekkend vocht. Heeft u al last van schimmel? Dan zal u dit eerst moeten laten verwijderen voordat de vochtbestrijding van start kan gaan. Dit kost €50,- per vierkante meter. In sommige gevallen zal u ook de gevel moeten laten herstellen of renoveren, voordat u deze kan laten impregneren of injecteren. Gebeurt dit niet, dan is de vochtbestrijding minder effectief. Voor het herstellen van een muur betaalt u gemiddeld €40,- per vierkante meter extra.
vochtbestrijding kosten

Vochtige muren injecteren

Zoals hierboven al genoemd werd is het injecteren van muren een goede vochtwering methode bij problemen door optrekkend grondwater. Vlak boven de vloerpas boort de vochtbestrijding specialist uit Drenthe meerdere boorgaten, met een tussenafstand van 10 centimeter. Via deze gaten vult hij de muur met een vochtwerende gel. Het klinkt wellicht eenvoudig maar het is belangrijk dat u dit overlaat aan een professional. Mogelijk zitten er leidingen in de muur en deze wilt u niet per ongeluk beschadigen . Doordat de muur na de behandeling gevuld is met een waterdicht materiaal is het voor optrekkend grondwater niet langer mogelijk om de muren binnen te dringen. Lees meer over deze vochtbestrijding methode.

Optrekkend vocht
Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

vochtige muren Drenthe

Doorslaand vocht bestrijden

Het bestrijden van doorslaande vochtproblemen verdelen wij in twee categorieën. U zult de symptomen moeten bestrijden om te voorkomen dat de problemen verergeren en daarnaast moet u de oorzaak aanpakken om te voorkomen dat de problemen in de toekomst weer terugkeren. Deze oorzaak verschilt per situatie, voorbeelden zijn een beschadigde fundering, kapotte voegen of gaten en scheuren in de gevel. Wij raden u aan om hierna te kiezen voor het impregneren van de gevel. Hierbij spuit de vochtbestrijding expert uit Drenthe een dunne beschermlaag op de gevel. Deze zorgt ervoor dat de muur hydrofobe eigenschappen krijgt. Dit houdt in dat het volledig waterdicht is, zodat regen- en grondwater geen mogelijkheid heeft om naar binnen te dringen. Deze beschermlaag is niet zichtbaar, maar beschermt uw gevel tot wel 15 jaar tegen doorslaand regenwater! Lees meer over deze techniek.

  • Volledig waterdichte gevel
  • 15 jaar bescherming
  • Brandvertragend
  • Graffiti is snel te verwijderen
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen
Doorslaand vocht
Techniek: impregneren Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m2
Buitenmuur €10,- €500,-
Het reinigen van de gevel €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

Muren onderkappen

Het onderkappen van muren is iets dat specialisten voornamelijk uitvoeren bij oudere woningen in Drenthe. Hier zit namelijk nog geen vochtwering in, waardoor de muren een groot risico lopen op problemen door optrekkend water. U kan deze techniek zien alsof de woning beetje bij beetje een stukje opgetild wordt, waardoor er de ruimte ontstaat om een vochtwering in de gevel aan te brengen. Deze laat u een paar centimeter boven de vloerpas plaatsen, zodat optrekkend water niet verder omhoog komt dan de eerste rij stenen. Dit gebeurt per meter per keer, zodat de draagfunctie van de gevel geen gevaar loopt. Zoals u zich wellicht kunt voorstellen is dit een arbeidsintensieve klus, waardoor de kosten ook flink oplopen.

Overige technieken: Actie: Kosten:
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m2
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m2
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

Carebrick vochtbestrijding

Heeft u problemen met optrekkend vocht in uw woning? Dan kan het installeren van een Carebrick systeem een geschikte oplossing zijn. In tegenstelling tot het injecteren van de buitenmuren is het Carebrick systeem een definitieve en duurzame oplossing voor uw vochtproblemen. Daarnaast is het een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van de buitenmuren. Het Carebrick systeem bestaat uit keramische kokers die in uw muur geplaatst worden. De kokers zorgen voor een natuurlijke luchtstroom en verdampingsproces. Het vocht wordt aangetrokken door de kokers en direct afgevoerd door de luchtdoorstroming. Het systeem kan al in één dag geïnstalleerd worden, is milieuvriendelijk en een geschikte oplossing voor vochtproblemen in uw muren.

Vochtproblemen in de kelder

De kelder is veelal één van de meest vochtige ruimtes in huis, omdat deze aan alle kanten omringd wordt door grondwater. Omdat u de hoogte van het grondwaterpeil niet eenvoudig verandert, is het belangrijk om het vochtgehalte in de kelder in de gaten te houden. Een vochtige kelder veroorzaakt een slecht leefklimaat. Vijf veel voorkomende oorzaken zijn condensvocht, een slechte drainage, grondvocht, scheuren en beschadigingen of een lekkages. Condensvocht lost u relatief eenvoudig op door de ruimte goed te ventileren, maar problemen door een stijging van het grondvocht of door beschadigingen zult u een expert uit Drenthe moeten inschakelen.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Kelderafdichting

Wanneer wij spreken over een kelderafdichting dan doelen wij over het algemeen op het waterdicht maken van de gehele kelder. Dit voorkomt vochtproblemen en zorgt ervoor dat er ook in de kelder in aangenaam leefklimaat is. Dit is vooral noodzakelijk als u de kelder wilt gebruiken als extra slaap- of werkkamer. Bij bestaande gebouwen is kelderafdichting vanaf de buitenzijde niet altijd mogelijk, daarom kiezen vochtbestrijding experts uit Drenthe regelmatig voor kelderafdichting vanaf de binnenzijde. In de meeste gevallen kiezen klanten er voor om de muren dan met een afdichtmiddel te bestrijken. Een andere, iets meer ingrijpende, methode is de bekuiping. Hierbij gaan de vochtbestrijding experts uit Drenthe van start op een zuivere ondergrond, waar zij fixeerlagen, snelcement en waterdichtingsmortel aanbrengen.

Doorvoer kelder waterdicht maken

In de kelder of kruipkelder vindt u vaak openingen waar al het leidingwerk naar buiten toe loopt. Denk bijvoorbeeld aan de riolering, de gasleiding elektriciteit en waterleiding. Deze openingen noemt men ook wel de doorvoer. De doorvoer bevindt zich vaak tussen de 60 en 100 centimeter onder het maaiveld en tijdens de bouw is de doorvoer waarschijnlijk slechts beperkt afgedicht. In de meeste gevallen is het dus niet waterdicht. Zoals u zich waarschijnlijk kan voorstellen levert dit mogelijk grote problemen op zodra het grondpeil in het najaar zal stijgen. Dit heeft vaak lekkages als gevolg. Als u een kelderafdichting laat uitvoeren, laat dan ook de doorvoer waterdicht maken. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier.
vochtige kelder Drenthe

Vochtige kruipruimte

Een kruipruimte staat erom bekend dat deze vochtig zijn, maar wanneer het water blijft oplopen dan bestaat er de kans dat dit doorlekt richting de rest van de woning. Er zijn een aantal oorzaken van een vochtige kruipruimte: een hoge grondwaterstand, lekkages in het rioleringssysteem, condensproblemen of optrekkend water. Condensproblemen is vaak een gevolg van slechte ventilatie. Dit is dus relatief eenvoudig op te lossen met behulp van ventilatieroosters. Daarnaast is het isoleren van de kelder een goede oplossing om vochtproblemen tegen te gaan. Vaak kiezen specialisten voor een bodemafdichting met behulp van schelpen, isolatieparels of thermoskussens.

Vochtige badkamer

U bent het waarschijnlijk wel gewend: als u douchet vormt zich condens in de badkamer, waarna de ruimte erg vochtig is. Als dit te lang blijft hangen dan ontstaan er in de badkamer vochtplekken en schimmels, die muffe geuren veroorzaken. De grootste oorzaak hiervan is te weinig verluchting. Heeft u een raam in de badkamer? Laat deze dan zo veel mogelijk openstaan, zeker wanneer u gebruik maakt van de douche. Zo krijgt de waterdamp de kans om te verdwijnen, zodat er geen condens ontstaat. Als u geen raam in de badkamer heeft raden wij u aan om de deur een stukje open te zetten en de rest van de woning goed te ventileren. Laat indien mogelijk een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen.
vocht in huis

Twee manieren van huis ventilatie

Door het afdichten van uw woning in Drenthe creëert u een constante binnentemperatuur en verhoogt u uw wooncomfort. Het maakt natuurlijke ventilatie via naden en kieren echter ook onmogelijk, wat uw leefklimaat juist weer verslechterd. Daarom is een goede ventilatie van groot belang. Bij ramen of deuren bevinden zich vaak ventilatieroosters. Het is belangrijk dat u deze altijd open laat staan, zodat er geen condensvorming plaats vindt. Het openen van de ramen zorgt ervoor dat u de lucht in de woning in korte tijd ververst, maar is niet voldoende als enige vorm van ventilatie. Indien mogelijk kunt u er ook voor kiezen om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Deze ververst de lucht in huis constant. Ook deze dient in principe altijd aan te staan. Voor uitzonderingen, zoals een brand in de buurt, mag u de ventilatieroosters en het ventilatiesysteem wel uitschakelen.

Zwarte schimmel verwijderen

Zwarte schimmel is iets wat u zo snel mogelijk moet verwijderen, omdat dit grote gevolgen heeft voor de gezondheid van u en uw gezin. Zwarte schimmel veroorzaakt onder andere vermoeidheid, misselijkheid en irritaties aan de luchtwegen. De oorzaak is negen van de tien keer het gebrek aan ventilatie. Om de schimmels te verwijderen gebruikt u een oplossing van soda en water. Er is tevens een ruim aanbod aan chemische middelen verkrijgbaar, waarmee u de schimmel eenvoudig verwijdert. Omdat u in dit geval werkt met chemicaliën raden wij u aan om de betreffende ruimte goed te luchten tijdens het schoonmaken. Draag altijd een mondkapje, handschoenen en oude kleren ter bescherming.

Beton waterdicht maken

Bij de bouw van woningen wordt in Drenthe erg veel water gebruikt. Dit is namelijk een essentieel onderdeel van betonproductie. Maar omdat beton ook poreus is blijft hier veel vocht in zitten, wat een risico is voor scheuren of barsten. Bij beton is impregneren of injecteren geen optie. Wilt u toch uw beton waterdicht maken? Schakel dan een vochtbestrijding specialist uit ons netwerk in Drenthe in. Zij gebruiken producten zoals Permacon, een milieuvriendelijk middel op waterbasis. Door dit aan te brengen op het beton wordt de ondergrond waterdicht. Dit houdt in dat het optrekkend regenwater tegengaat en betonrot voorkomt.

Werkgebied Drenthe

Kosteloos offertes vergelijken

Heeft u al tijden last van optrekkend vocht of is het nu hoogtijd voor die kelderdichting? Bent u nieuwsgierig naar de kosten van het verwijderen van schimmel of het herstellen van uw muren? Bij ons netwerk bent u aan het juiste adres. Wij werken samen met specialisten uit Drenthe die ruim ervaren zijn op het gebied van vochtbestrijding en vochtwering. De kosten voor de arbeid verschillen per aanbieder, daarom raden wij u aan om diverse offertes met elkaar te vergelijken. Als u contact met ons opneemt dan sturen wij u gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes van vochtbestrijding experts uit Drenthe. Vergelijk op prijs, aanbod en voorwaarden en bespaar tot wel 40% op de totale prijs!
vochtwering Drenthe
Offertes aanvragen