Vochtbestrijding nodig in Overijssel?

Vraag vandaag nog meerdere vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Overijssel

Vochtbestrijding Overijssel

Vochtbestrijding in Overijssel is noodzakelijk als u last heeft van een te hoge luchtvochtigheid. Dit vochtprobleem heeft een aantal verschillende oorzaken. Het kunnen problemen zijn met optrekkend vocht in de muren, maar ook met een vochtige kelder, of schimmel in de kruipruimte.

Hebt u last van een hoge luchtvochtigheid in huis? Dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een vochtwering- of vochtbestrijding specialist uit de buurt. Deze helpt u graag met diverse technieken om het optrekkend vocht tegen te gaan en de vochtigheidsgraad te verlagen. Bijvoorbeeld door het injecteren van de muren, een professionele kelderdichting of het installeren van een mechanisch installatiesysteem. Via het offerteformulier vergelijkt u vrijblijvend offertes van vochtbestrijding experts bij u in de buurt.

Waarom gebruik maken van onze service?

 • U krijgt duidelijk inzicht in de kosten van vochtbestrijding specialisten.
 • U kiest gemakkelijk voor de expert met het beste aanbod.
 • U bespaar tot wel 40% op de totale kosten!
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)


Navigeer direct naar:

Optrekkend vocht in huis

Het meest voorkomende vochtprobleem is optrekkend vocht in de muren. Optrekkend vocht kan het gevolg zijn van een groot aantal zaken. Het stijgen van grondwater en gebrekkige funderingen vormen de meest gehoorde oorzaken bij ons vochtbestrijding bedrijf in Overijssel. Om ervoor te zorgen dat optrekkend vocht geen kans meer maakt, bestaan er verschillende technieken die onze vochtbestrijding professionals kunnen toepassen. De eerste is het injecteren van de muren, hierover vertellen we hieronder meer. De tweede is het waterdicht maken van de fundering. Het waterdicht krijgen van de fundering is een lastige klus, waarvoor de hulp van een ervaren vochtwering expert is aan te raden. Een derde techniek die het optrekkend grondwater zal bestrijden is onderkappen. Dit is een drastische maar zeer effectieve techniek, waarbij specialisten een vochtkering tussen de stenen van de huidige muur aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de vochtproblemen voorgoed verleden tijd zijn.

Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

Wat is doorslaand vocht?

Hoewel de meeste klanten van een vochtbestrijding specialist overlast ondervinden van optrekkend vocht, ontstaan er tevens vochtproblemen door doorslaand vocht. Waar optrekkend vocht staat voor het stijgen van het grondwater via de fundering van het pand, is doorslaand water van betrekking op het ontstaan van vochtplekken in de binnenmuren door het regenwater dat via de buitenmuren naar binnen trekt. Wilt u meer weten over vochtdoorslag? Kijk dan ook eens op: wikipedia. Vochtdoorslag is met name een probleem aan de regenkant van een pand. Daarnaast draagt ook hevige regenval bij aan het eerder optreden van vochtproblemen. Denk hierbij aan:

 • Beschadigde dakgoten en regenpijpen
 • Verouderde spouwmuurisolatie
 • Poreuze en afbrokkelende voegen
 • Versleten kroonlijsten en raamkozijnen
 • Scheuren in de muurbekleding of -bepleistering
 

Gratis offertes aanvragen

Op het moment dat u één of meer van deze zaken bij uw woning in Overijssel constateert, dan is het verstandig om hiermee aan de slag te gaan. Een verouderde spouwmuurisolatie vergroot namelijk niet alleen de kans op een vochtproblematiek, maar vermindert tevens de isolatiewaarde van uw pand.

Condensatievocht

Condensatievocht is in veel huishoudens in Overijssel een bekend probleem. Condensatievocht ontstaat namelijk overal en altijd: met ademhalen bijvoorbeeld. Als u doucht of kookt ontstaat er nog meer condensatievocht. Het is daarom belangrijk dat er in huis voldoende ventilatie is, zodat dit vocht wordt afgevoerd. Is dit niet het geval, dan blijft het vocht in huis hangen. Dit merkt u onder andere aan vochtige ramen. Het gevolg hiervan is een hoge luchtvochtigheid, met bijbehorende vochtproblemen. Zo ontstaat er schimmel op de muur en merkt u vochtplekken op het plafond op. De enige oplossing voor dit vochtprobleem, is goed ventileren: natuurlijk of mechanisch.

opstijgend vocht

Vochtigheidsgraad in huis

De luchtvochtigheid in huis is van grote invloed op de kans op vochtproblemen. Een hoge luchtvochtigheid leidt bovendien tot een grotere kans op ongedierte, snellere gezondheidsproblemen als astma en reuma, en een hoger risico op schimmels. Hoe hoog de luchtvochtigheid is, meet u door middel van een vochtmeter. Eventueel kunt u een vochtbestrijding expert inschakelen voor een professionele vochtmeting.

Wat kost vochtbestrijding?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Overijssel de vraag wat de vochtbestrijding of vochtwering bij hun pand zal kosten. Het antwoord hierop is echter afhankelijk van verschillende factoren. Het is dan ook niet mogelijk om één standaardprijs te noemen voor een bepaalde klus. Wij adviseren daarom om uw wensen via ons offerteformulier kenbaar te maken. Wij zorgen ervoor dat enkele specialisten uit de regio uw aanvraag krijgen, waarna zij u een offerte op maat kunnen toesturen. Zo ziet u vanzelf welke vakmannen aansluiten bij uw budget en wensenpakket. Omdat wij begrijpen dat u toch graag een indicatie van de prijs zou willen ontvangen, hebben wij in onderstaande tabel een aantal gemiddelde prijzen opgesomd. Zo kost het injecteren van de binnenmuren (inclusief buitenspouwmuur) €190,-, per strekkende meter en betaalt u voor een kelderafdichting rond de €2.000,-.

Kosten vochtbestrijding: optrekkend vocht

Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur van 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

 

Kosten vochtbestrijding: doorslaand vocht

Werkzaamheden Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m²
Buitenmuur impregneren €10,- €500,-
Reinigen €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.
 

Invloedsfactoren op de prijs

Zoals gezegd is er een groot aantal factoren van invloed op de uiteindelijke prijs voor de vochtwering van uw pand. De eerste en meest belangrijke invloedsfactor is het oppervlak van de te behandelen muren. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs. Wel geldt voor zakelijke klanten dat u bij een grote klus soms korting kunt krijgen op het totaalbedrag. Een tweede belangrijke factor is de mate waarin u het werk zelf uitvoert. De prijsopbouw van een vochtbestrijding klus kent een verdeling van 25:75. Dit betekent dat 75% van de prijs afhankelijk is van het materiaal dat u kiest, en de overige 25% de arbeidskosten beslaan. Door het werk zelf af te handelen, zult u op de kosten besparen. Door de aanschaf of huur van gereedschappen daalt het percentage wel enigszins. Een derde factor die van invloed is op de kosten is het aantal extra klussen dat u laat afhandelen. Voorbeelden hiervan zijn: de reparatie van de muur, het verwijderen van schimmels, het reinigen van de muur en het verbeteren van de ventilatie.

Prijzen vochtbestrijding: overige technieken

Overige technieken Actie Kosten
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m²
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m²
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

Vochtbestrijding methodes

Er zijn verschillende oorzaken van vochtproblemen in huis. Het is enorm belangrijk dat u door middel van een vochtdiagnose achterhaald wat de exacte oorzaak is, omdat de methode van vochtbestrijding hierop aangepast moet worden. Er zijn namelijk verschillende manieren om vocht te bestrijden, maar niet elke methode is geschikt voor het bestrijden van iedere oorzaak. Zonder ervaring is het enorm lastig vast te stellen wat uw vochtprobleem veroorzaakt. De vochtbestrijding specialisten gebruiken onder andere de volgende technieken:

 • Het injecteren van muren om opstijgend grondwater tegen te gaan.
 • Het onderkappen van muren om opstijgend grondwater te bestrijden.
 • Het impregneren van de wanden om doorslaand regenwater te bestrijden.
 • Het ventileren van de woning om condensatievocht tegen te gaan.
 
buitenmuren injecteren in Overijssel

Vochtige muren injecteren

Wij gaven al aan dat het injecteren van de muren de meest geschikte oplossing voor het tegengaan van optrekkend vocht. Het injecteren van de muren is op verschillende manieren mogelijk: zo hebt u de keus uit het injecteren van de buiten- of binnenmuren, en bestaan er diverse extra technieken die u kunt toepassen om het effect te optimaliseren. In onderstaande kopjes vindt u vrijwel alle informatie die u dient te weten over het injecteren van de muren als vochtbestrijding.

De techniek

Wanneer u een vakman inschakelt voor de injectie van de muren dan zal hij u eerst vragen of u de muren binnen of buiten wil behandelen. Over het algemeen is het behandelen van de binnenmuren het meest effectief, en zelfs verplicht als er een spouw tussen de muren zit. Vervolgens plaatst hij beschermfolie over de vloer, en start hij met het boorproces. De gaten moeten tot tweederde van de muurdikte geboord worden, in een hoek van 10 tot 30 graden naar beneden. Vervolgens maakt de vochtwering expert de boorgaten stofvrij, en spuit het vochtwerende middel in. Dit kan met een gemiddelde drukspuit, maar ook met een trechter en injectiebuisjes.

De afwerking

Na de klus is het noodzakelijk de muur een aantal maanden te laten drogen. De precieze droogtijd is afhankelijk van de dikte van de muur. U berekent de droogtijd door de muurdikte te delen door 2. Dit is het aantal maand dat deze moet drogen. Na het drogen is het een mogelijkheid dat er zoutvlekken op het oppervlak ontstaan. Deze kunt u na de droogtijd laten verwijderen. Ook het afwerken van de pleisterlaag is na deze periode mogelijk.

Kosten

Voor het injecteren van de wanden in uw pand in Overijssel betaalt u tussen de €100,- en €190,- per strekkende meter. Het prijsverschil ligt met name aan of u kiest voor de aanpak van de buiten- of binnenmuur. De prijzen zullen iets lager liggen op het moment dat u het injectiewerk eigenhandig afhandelt. Let wel: de klus is relatief ingewikkeld, dus u zult hier enige tijd aan kwijt zijn. Het afwerken van de behandelde wand zal de prijs nog iets laten stijgen. Volg bovendien altijd de aanwijzingen op de handleiding van de fabrikant van het injectiemiddel. Een verkeerd gebruik van het materiaal zal ervoor zorgen dat het vochtprobleem blijft bestaan of zelfs verergert

 doorslaand vocht in Overijssel bestrijden

Doorslaand vocht bestrijden

Het injecteren van de muren is de meest geschikte methode voor het bestrijden van optrekkend vocht. Maar wat als u last heeft van doorslaand regenwater? Als het regenwater vochtproblemen veroorzaakt, dan is het belangrijk dat u de muur waterdicht maakt. Dit doen de vochtwering specialisten met behulp van impregneren. Hiervoor gebruiken ze een speciale coating, deze is niet zichtbaar en verandert dus niets aan het aangezicht van uw woning in Overijssel. Wel zorgt het ervoor dat uw muren in de toekomst minder snel vervuilen en dat eventuele vervuiling gemakkelijker te reinigen is.

Muren onderkappen

Een derde methode voor vochtbestrijding waar wij u graag meer informatie over geven is het onderkappen van het metselwerk. Het onderkappen van muren is een techniek die een alternatief vorm voor een muurinjectie. Omdat het een zeer drastische methode is, is het noodzakelijk om hiervoor de hulp van een vochtbestrijding en vochtwering expert uit Overijssel in te zetten. Deze zal de stenen op de tweede laag van de grond één-voor-één verwijderen, om op de onderste laag een vochtkering aan te brengen. Deze vochtkering, bestaande uit een laag kunststof of roofing, remt het optrekkend grondwater volledig, waardoor vochtproblemen voorgoed verleden tijd zijn.

Wanneer is dit een geschikte oplossing?

Het aanbrengen van een (nieuwe) vochtkering is enkel een geschikte oplossing bij woning die voor of rond de jaren 80 werden gebouwd, en bij panden met een versleten vochtkering. Bij de wat oudere woningen is een dergelijke kering nooit aangelegd, waardoor het grondwater eenvoudig via het fundament in de spouwmuren trekt. Het onderkappen is wel een intensieve techniek: het is daarom verstandig om goed te bepalen of deze bij uw budget en wensen aansluit. Kijk daarbij tevens naar de diverse voor- en nadelen om een goed geïnformeerde keus te maken. Benieuwd naar de exacte prijs van deze klus? Vraag kosteloos meerdere offertes aan van bedrijven uit uw regio!

Voor- en nadelen

Een prettig bijkomend voordeel van onderkappen is de lagere energierekening die dit oplevert. Een deel van de investering in de vochtkering zult u op termijn terugverdienen door de betere isolatiewaarde van de muur en de vermindering van het warmteverlies. Nadelig is dat het onderkappen de staat van muur aan zal tasten. Het is dan ook verstandig deze opnieuw te bepleisteren. De totaalprijs voor de werkzaamheden ligt rond de €125,-.

Carebrick vochtbestrijding

Eén van de nieuwste methodes om optrekkend vocht en andere vochtproblemen te bestrijden is het Carebrick systeem. Bij het Carebrick systeem worden er kokers van keramiek in uw muur gemonteerd. Door de kokers wordt de luchtdoorstroming efficiënter geregeld en kan het vocht naar buiten afgevoerd worden. Een andere oplossing voor optrekkend vocht is het onderkappen van uw muren, maar dit is veel drastischer dan het Carebrick systeem. Een ander voordeel van Carebrick dat het snel geïnstalleerd kan worden en dat het milieuvriendelijk is. Met dit systeem heeft u snel geen last meer van vocht, schimmel of een muffe geur in uw woning.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Vochtproblemen in de kelder

Omdat het in de kelder vaak donker en koud is, en er weinig ventilatiemogelijkheden bestaan, is het risico op vochtige muren en vloeren hoger. Dit is op meerdere manieren te verhelpen. Zo raden wij altijd aan om de luchtvochtigheid te verlagen. Dat kan met behulp van speciale ventilatiesystemen of het simpelweg openen van een raampje. Andere oplossingen voor de kelderafdichting zijn het afdichten van de vloeren en het injecteren van de binnenmuren. De kosten voor een kelderafdichting hangen af van het soort vochtbestrijding, de materiaalkosten en de arbeidstijd die nodig is.

Kelderafdichting

Wij noemden eerder al dat de kelder de plek is waar de meeste problemen met vochtige muren en vloeren ontstaan. Het is daarom aan te raden er alles aan te doen dit tegen te gaan. Een oplossing die wij adviseren is de kelderafdichting. Een kelderafdichting is zowel aan de binnen- als buitenzijde uit te voeren. Het grote voordeel van een kelderafdichting aan de buitenzijde is dat u hiervan minder overlast ervaart. Het lastige hieraan, is dat het lastiger is om deze bitumencoating aan te brengen, wanneer de kelder al lange tijd staat. Het alternatief is dan ook de kelderafdichting aan de binnenzijde.

Doorvoer kelder waterdicht maken

Bij vele woningen in Overijssel is er gebruik gemaakt van de kelder om hier de leidingen en rioleringen door te voeren. Een doorvoer zorgt ervoor dat de leidingen gemakkelijker te leggen zijn, en voorkomt de aantasting van deze leidingen. Het plaatsen van een doorvoer is niet ingewikkeld, meestal ligt de doorvoer op ongeveer 80 centimeter diepte, net boven het grondwaterpeil. Het risico van de ligging van de doorvoer is dat wanneer deze niet goed waterdicht is gemaakt, er lekkage optreedt bij een stijging van het grondwater. Wij adviseren daarom om altijd de doorvoer bij uw huis af te dichten, en tevens flexibele leidingen te gebruiken. Wilt u graag meer informatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!
kelderafdichting

Beton waterdicht maken

Als wij spreken over een kelderafdichting, dan gaat het over verschillende methoden. Eén van deze opties is het zorgen voor waterdicht beton waarmee u de kelder bekuipt. Is er al beton gebruikt voor de bekuiping en wilt u deze op goedkope wijze meer waterdicht maken? Dan is het een mogelijkheid te werken met een speciale afdichtingpasta. Deze pasta maakt het beton beter bestand tegen vocht, waardoor de levensduur verlengt. Een beter alternatief is het vermengen van een waterdicht product op het moment dat u het cement aanmaakt. Door micro moleculen verdicht het beton, en verhoogt u de weerstand tegen waterdruk van buitenaf (de hydrostatische druk).

Vochtige kruipruimte

De kelder en kruipruimte zijn beide plekken onder het huis waar regelmatig problemen als schimmel en houtrot ontstaan. Een vochtige kruipruimte moet dan ook snel waterdicht worden gemaakt. Daarvoor dient u echter de vochtplekken te laten verhelpen en schimmel te verwijderen. Beide vochtproblemen brengen een risico voor de gezondheid van uzelf en uw huisgenoten mee. Het waterdicht maken van kelder en kruipruimte is met behulp van verscheidene methoden mogelijk, zoals het aanbrengen van isolatie of het plaatsen van een waterdichte vloer. Een isolatiemateriaal dat regelmatig wordt toegepast is schelpen. Schelpen worden niet beïnvloed door een hoge luchtvochtigheid en kennen lage prijzen.

Vochtige badkamer

Zoals u wellicht zal snappen is de badkamer de meest vochtige ruimte in huis. Dit komt doordat de badkamer over het algemeen voornamelijk gebruikt wordt om te douchen, en de ventilatie meestal gebrekkig is. Is het niet mogelijk om uw badkamer te ventileren en blijft u last houden van een hoge luchtvochtigheid? Overweeg dan om een ventilatiesysteem te laten installeren. Op deze manier zorgt u ervoor dat er nog relatief veel frisse lucht in de badkamer komt, en voorkomt u vochtproblemen als schimmels en vochtplekken. Desgewenst kan een vochtwering specialist hier meer informatie over geven, zodat uw badkamer een aangename plek blijft.

vochtproblemen in kelder Overijssel

Drie manieren van huis ventilatie

Is er sprake van een hoge luchtvochtigheid bij een ruimte bij u thuis, maar hebt u vrijwel geen budget voor het uitvoeren van één van de genoemde vochtbestrijding en vochtwering technieken? Zorg er dan in ieder geval voor dat u uw woonhuis goed blijf ventileren. Het ventileren van woningen is niet ingewikkeld, mits u maar weet welke balans u aan dient te houden.

Wat voor balans?

Zoals u wel weet is het mogelijk om te weinig te ventileren, maar ook te veel ventileren is een mogelijkheid. In dat geval gaat er veel (gestookte) warmte verloren door de ventilering. Er bestaan verschillende technieken voor ventilatie, waaronder het openzetten van raampjes, het monteren van ventilatieroosters en het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem.

 • Raampje openzetten: De meeste badkamers en keukens zijn wel voorzien van één of meerdere ramen. Door tijdens het douchen, wassen of koken een raampje open te zetten zorgt u ervoor dat de waterdamp snel verdwijnt, en voorkomt u vochtoverlast.
 • Ventilatieroosters installeren: Dit is met name handig bij kruipruimtes en spouwmuren waarbij de natuurlijke ventilatiemogelijkheden geblokkeerd wordt door de spouwmuurisolatie. Het voordeel van de roosters is dat u deze ook weer kunt sluiten wanneer er voldoende frisse lucht in huis is.
 • Mechanische ventilatie: Is er geen mogelijkheid voor natuurlijk ventileren of wilt u de vochtbalans met sensoren onder controle houden? Overweeg dan de installatie van een intern ventilatiesysteem. Dit vraagt wel een grote investering.

Klanten over ons

optrekkend vocht bestrijden in Overijssel
““In onze kelder rook het altijd erg muf. Via deze website offertes aangevraagd voor een kelderdichting. Scherpe prijs en mooi eindresultaat!”
Marije Bakker – Overijssel

Zwarte schimmel verwijderen

Er bestaan vele schimmels, die allemaal voorkomen op vochtige muren. Eén van de meest gevaarlijke schimmelsoorten is echter de zwarte schimmel. Deze schimmelsoort vergroot het risico op ademhalingsproblemen en kan zelfs overgeven en ernstigere ziektebeelden tot gevolg hebben. Het verwijderen schimmel dient dan ook snel te gebeuren. Hiervoor bestaan vele geschikte materialen. Onder andere tea tree olie, soda, witte azijn en grapefruit zadenextract vormen mogelijke oplossingen. Hebt u liever een sterker middel? Overweeg dan om Boraxpoeder aan te schaffen bij de bouwmarkt in Overijssel.

Werkgebied Overijssel

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een vochtbestrijding professional die zwarte schimmel bij u thuis komt verhelpen tegen een laag tarief? Wilt u weten wat de beste methode van vochtbestrijding is voor de vochtproblemen bij u in huis? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijs per vochtwering specialist in Overijssel? Vul dan het offerteformulier in. Met slechts één muisklik vraagt u gratis offertes aan bij maximaal 5 specialisten uit Overijssel. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies de vakman met het beste aanbod. Bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs! Het vergelijken van offertes is helemaal vrijblijvend. Dit betekent dat u helemaal nergens aan vastzit!
vochtbestrijding specialist in Overijssel
Offertes aanvragen