Vochtbestrijding nodig in Limburg?

Vraag vandaag nog meerdere vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Limburg

Vochtbestrijding Limburg

Wanneer u in huis in Limburg last hebt van optrekkend vocht dan is het verstandig om een vakman in te schakelen voor vochtbestrijding. Optrekkend vocht kan onder andere het gevolg zijn van stijgend grondwater, maar het kan ook betekenen dat er problemen zijn met de fundering. Om ergere vochtproblemen te voorkomen is het altijd verstandig om contact op te nemen met een vochtbestrijding expert uit Limburg.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende oorzaken van vochtproblemen en de methodes van vochtbestrijding die worden toegepast. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en leest u hoe u kunt besparen op de totaalprijs. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes!

Waarom gebruik maken van onze service?

 • U krijgt een duidelijk inzicht in de kosten.
 • U kiest gemakkelijk de specialist die het beste past bij uw klus.
 • U bespaart tot wel 40% op uw vochtbestrijding!
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)


Navigeer direct naar:

Optrekkend vocht in huis

Optrekkend vocht is het meest gehoorde probleem binnen de vochtbestrijding branche. Optrekkend vocht in de muren kan op vele manieren veroorzaakt worden, als is het meestal het gevolg van de stijging van het grondwater of problemen met de fundering. Om optrekkend vocht tegen te gaan zijn er verschillende dingen die u kunt laten doen. Een optie is om de kelder en het fundament waterdicht te maken. Een tweede optie is het injecteren van de vochtige muren (binnen of buiten). De kosten voor het bestrijden van optrekkend vocht variëren en hangen af van de mate waarin experts aanvullende maatregelen moeten uitvoeren om het probleem te verhelpen. De derde mogelijkheid om optrekkend grondwater tegen te gaan is het onderkappen van de muren. Bij deze techniek plaatst men een nieuwe of verbeterde vochtkering op de onderste laag bakstenen. Op deze manier trekt het grondwater nooit verder naar boven.

Optrekkend vocht uitgelegd in 1 minuut

Wat is doorslaand vocht?

Naast optrekkend vocht bestaat er doorslaand vocht. Vochtdoorslag is voor veel mensen uit Limburg een probleem. Terwijl optrekkend vocht met name te maken heeft met de stijging van het grondwaterniveau, is bij doorslaand vocht regenwater de veroorzaker van de problemen. Doorslaand regenwater bevindt zich dan ook met name aan de regenkant van uw woning. Wilt u meer weten over vochtdoorslag? Kijk dan ook eens op: wikipedia.

Maar regenwater is toch niet altijd een probleem?
Dat klopt. Er ontstaat pas een probleem met het regenwater wanneer de hemelwaterafvoer niet meer in optimale staat verkeert, of op het moment dat de voegen en bakstenen poreus worden. Laten de voegen het regenwater deels door, dan bestaat er nog de kans dat de spouwmuurisolatie dit opvangt. Na verloop van tijd zal het doorslaand water echter de binnenmuren bereiken, waarna er vochtplekken ontstaan, schimmels gaan groeien én de isolatiewaarde van de spouw aanzienlijk vermindert. Zaken die een aanwijzing vormen voor een probleem met doorslaand regenwater zijn:

 • Barsten en scheuren in de muur
 • Afbrokkelende voegen
 • Overlopende dakgoten
 • Beschadigde muurbekleding
 • Versleten kroonlijsten

Condensatievocht

Condensatievocht is bij veel inwoners van Limburg een probleem. Condensatievocht ontstaat namelijk in ieder huis: tijdens het douchen of koken, maar ook bij uitademen ontstaat condens. Condensvorming is niet direct een probleem voor uw gezondheid. Pas wanneer er onvoldoende ventilatie aanwezig is, wordt niet alle condensatievocht naar buiten afgevoerd en blijft het in huis hangen. Het gevolg is een hogere luchtvochtigheid, die kan zorgen voor lelijke vochtplekken en vieze schimmels. De enige manier om condensatievocht te verminderen of bestrijden is door middel van voldoende ventilatie. Dit kan op een natuurlijke manier, door ventilatieroosters, maar ook middels een mechanisch ventilatiesysteem.

opstijgend vocht Limburg

Vochtigheidsgraad in huis

De luchtvochtigheid in huis is van grote invloed op de mate van vochtproblemen. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe groter namelijk de kans is op problemen zoals ongedierte, optrekkend vocht en schimmel in de muren. Hoe hoog de luchtvochtigheid in huis is, kunt u meten met een speciale vochtmeter. De vochtwering specialisten gebruiken de nieuwste methoden op het gebied van vochtwering, en zorgen ervoor dat uw binnenmuren snel waterdicht worden. Zo verlaagt de luchtvochtigheid al snel.

Wat kost vochtbestrijding?

Het laten uitvoeren van een klus op het gebied van vochtbestrijding en vochtwering vraagt een aardige investering, met name wanneer een injectie van de binnenmuren noodzakelijk is. Voor het injecteren van de muren houden specialisten uit Limburg de regel aan dat het rond de €100,- per strekkende meter kost. Het aanpakken van doorslaand vocht is iets goedkoper. Dit kost ongeveer €10,- per vierkante meter. Vaak is het noodzakelijk om extra klussen toe te voegen zoals het herstellen van de muurbekleding of het vervangen van een dakgoot. Houd daarom rekening met bijkomende kosten rond de €40,- per vierkante meter. Bij het aanpakken van optrekkend grondwater komen soms eveneens extra kosten kijken voor de reparatie van de muur. Dit loopt aardig in de prijzen: meestal kost het ongeveer €275,- per strekkende meter. Voor het waterdicht maken van de kelder dien u rekening te houden met een prijs rond de €2.000,- voor een kelder van standaard afmeting.

Kosten vochtbestrijding: optrekkend vocht

Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur van 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

 

Kosten vochtbestrijding: doorslaand vocht

Werkzaamheden Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m²
Buitenmuur impregneren €10,- €500,-
Reinigen €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

De prijsopbouw

Regelmatig krijgen wij de vraag of het eigenhandig uitvoeren van een vochtbestrijding techniek van grote invloed is op de uiteindelijke kosten. Het antwoord hierop is: niet echt. De prijsopbouw van een vochtbestrijding en vochtwering klus is ongeveer 25:75, waarbij 75% gaat naar de materiaalkosten, en 25% naar de arbeidskosten. Dit betekent dat wanneer u de klus eigenhandig afhandelt, uw wel een kwart minder betaalt, maar ook vrije tijd moet inleveren. Daarnaast is voor een deel van het werk speciaal gereedschap nodig. Wanneer u dit huurt, dan ligt het verschil in kosten alweer lager.

Prijzen vochtbestrijding: overige technieken

Overige technieken Actie Kosten
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m²
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m²
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

Vochtbestrijding methodes

Heeft u last van vochtige muren in uw woning in Limburg? Dit heeft een aantal mogelijke oorzaken. De kans is groot dat ventileren alleen niet voldoende is om de problemen te verhelpen. Voor het beste effect is het belangrijk dat de vochtbestrijding techniek wordt aangepast op de oorzaak van uw probleem. Dit betekent ook dat de kosten afhankelijk zijn van de aard van uw vochtproblemen! Laat een professionele diagnose stellen door een vochtwering specialist uit uw regio. Op die manier weet u zeker dat u het probleem op de juiste manier bestrijdt!

 • Muren injecteren tegen opstijgend vocht
 • Buitenmuren onderkappen tegen opstijgend vocht
 • Muren impregneren tegen doorslaand vocht
 • Woning ventileren tegen condensatievocht
 
buitenmuren injecteren Limburg

Vochtige muren injecteren

Eén van de technieken om optrekkend grondwater tegen te gaan is het injecteren van de muren. Bij het injecteren van de muren zal een vochtbestrijding specialist gaten boren in de muren. Deze gaten dienen op regelmatige afstand van elkaar te zitten, en in een hoek van ongeveer 25 graden te staan. Deze gaten zuigt de vakman vervolgens schoon, waarna het aanbrengen van het injectiemiddel mogelijk wordt. Het voordeel van injecteren is dat hierdoor het grondwater niet verder stijgt: u zult dan ook geen last meer ondervinden van vochtplekken en schimmels. Bovendien is de klus in één tot enkele dagen geklaard, afhankelijk van hoeveel muren de vakman moet behandelen. Het nadeel is dat u bij deze techniek wel eerst alle beschadigde muuronderdelen dient te herstellen, evenals een eventuele spouwmuurisolatie. Alleen dan biedt deze methode het gewenste effect.

Binnen of buitenmuren?

Het injecteren van de muren is zowel aan de buiten- als binnenzijde mogelijk. Toch bestaat er een groot verschil in effectiviteit en kosten. Als het even kan zullen professionals ervoor kiezen om de binnenmuren te behandelen. Het voordeel van het injecteren van de binnenmuren is dat de aanwezigheid van leidingen eenvoudig te detecteren is, waardoor het werk sneller gaat. Daarnaast is het via de binnenmuren mogelijk om ontstane vochtbruggen te onderbreken. Is er een spouw aanwezig? Dan is het injecteren vanaf de binnenzijde verplicht. Is het geen mogelijkheid om de binnenmuren te behandelen? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om via de buitenkant te werk te gaan. Dit duurt langer, en is iets minder effectief, maar de kosten liggen lager. Let wel op: voor beide methoden geldt dat er een aantal voorwaarden is waaraan de muren dienen te voldoen, zoals een behandelbaar oppervlak, en het gerepareerde scheuren en beschadigingen.

 doorslaand vocht in Limburg

Doorslaand vocht bestrijden

De enige manier om doorslaand vocht te bestrijden is met behulp van een impregneermiddel. Hierbij brengt de specialist een speciaal vochtwerend middel aan tegen de muur. Dit middel zorgt ervoor dat het oppervlak volledig waterdicht wordt. Wanneer regen nu tegen de muur aanslaat, dringt het niet langer naar binnen! Deze vochtbestrijding methode heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Het maakt de muur waterafstotend
 • Het sluit de poriën van de muur
 • Het maakt de muren brandvertragend
 • Het beschermt de steen tegen zure regen
 • Graffiti is in het vervolg gemakkelijk te verwijderen
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen

 

Muren onderkappen

Een techniek die we hierboven al snel even noemden als alternatief voor het injecteren is het onderkappen van deze muur. Het onderkappen is een techniek die specialisten met name toepassen bij woningen die voor de jaren ’80 gebouwd werden. Deze woningen beschikken namelijk nog niet over een vochtkering die het grondvocht remt. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Wat is een vochtkering?

Dat is een laag roofing of kunststof die men bij het bouwen van een pand over de onderste laag bakstenen aanbrengt. Hierdoor komt optrekkend vocht sowieso niet verder dan deze stenen laag. Bij sommige woningen is deze vochtkering echter nooit aangebracht, of versleten. Het onderkappen van de muur zal de vochtproblemen die hierdoor ontstaan oplossen. Het is een zeer drastische techniek, die aardig wat tijd en geld kost. Hij wordt daarom ook niet zomaar toegepast. Bij het onderkappen van de muur tilt men één-voor-één de bakstenen van de tweede laag uit de muur, om hier vervolgens een vochtkering aan te leggen.

Voor- en nadelen

Door de nieuwe vochtkering beperkt u niet alleen de vochtproblemen, maar zorg u tevens voor een lagere energierekening. Dit betekent dat u een deel van de investering op termijn weer terugverdient. Een nadeel van het onderkappen is dat dit de afwerking van de muren beschadigt: u zult deze opnieuw moeten laten bepleisteren. De prijzen voor deze vochtbestrijdingsmethode liggen rond de €125, per strekkende meter. Is er sprake van een grote renovatie? Dan is het bij sommige gemeentes een mogelijkheid om hier een renovatiepremie voor aan te vragen. Dit scheelt tot wel 20% in de uiteindelijke investering.

Carebrick vochtbestrijding

Heeft u last van optrekkend vocht? Een innovatieve methode om dit probleem te bestrijden, is het Carebrick systeem. Dit systeem maakt gebruik van keramische kokers die in de muur geplaatst worden. In deze kokers ontstaat een luchtdoorstroming. De koudere plek trekt al het vocht in de muur naar zich toe, waarna overtollig vocht via het Carebrick systeem naar buiten wordt afgevoerd. Het grote voordeel van het Carebrick systeem, in tegenstelling tot injecteren, is dat het gaat om een definitieve methode van vochtbestrijding. Daarnaast is het systeem een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van uw muren.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Vochtproblemen in de kelder

De kelder is vaak een plaats waar vochtproblemen als vochtplekken ontstaan. Dit komt doordat de kelder een donkere en koude plek is. De vochtwering van de kelder kan onder meer bestaan uit het injecteren van de binnenmuren, maar ook uit het ventileren van de ruimte of het afdichten van de doorvoer. Een betere ventilatie zorgt al snel voor een daling van de luchtvochtigheid. Andere vormen van vochtbestrijding in de kelder zijn het plaatsen van speciale vochtwerende lagen op de vloer en het aanpassen van de fundering. Kom in contact met een vochtbestrijding expert en zwarte schimmel en vochtige muren zijn al spoedig verleden tijd.

Kelderafdichting

Wij noemden eerder al dat de er bij de kelder de grootste kans op lekken en andere vochtproblemen bestaat. Natuurlijk is een dergelijk probleem te voorkomen, onder meer met behulp van een kelderafdichting. De kelderafdichting is zowel aan de binnen- als buitenzijde een optie. Hoewel specialisten uit Limburg als het kan altijd de kelderafdichting aan de buitenzijde aanraden, is het over het algemeen gemakkelijk om de kelderafdichting van de binnenzijde toe te passen. Het is aan u om te bepalen of u deze klus zelf afhandelt, of hiervoor de hulp van een erkend vochtbestrijding expert uit Limburg inschakelt. Een kelderafdichting is de kosten altijd waard.

Doorvoer kelder waterdicht maken

Om het leidingwerk van uw huis in Limburg te vereenvoudigen, maakt men regelmatig een doorvoer door de kelder. Zowel rioolleidingen als gas- en waterleidingen of telefoniekabels kunnen een doorvoer krijgen. De doorvoer ligt over het algemeen vlak onder de grondwatergrens op gemiddeld 80 centimeter diepte. Vaak sluit men de doorvoer niet goed af, omdat deze toch boven de grondwatergrens ligt. Dit is echter bedrieglijk, op het moment dat het waterpeil stijgt, zult u last krijgen van wateroverlast. Het afdichten van de doorvoer is daarom altijd een prima plan. Kies bovendien voor een flexibele doorvoer om verzakkingsproblemen en gescheurde riolering of waterleidingen te voorkomen. Meer weten over het waterdicht maken van de kelder? Lees er meer over via deze link!
kelderafdichting in Limburg

Beton waterdicht maken

Menig kelder in Limburg is gemaakt van beton. Voor de kelderafdichting is het dan ook mogelijk om het beton waterdicht te maken met behulp van een afdichtingspasta. Deze pasta zorgt ervoor dat water minder snel in het beton trekt, waardoor de kwaliteit langer optimaal blijft. Een dichtingspasta kent echter maar een beperkte effectiviteit. Beter is om bij het aanbrengen van een nieuwe beton laag het cement al waterdicht te maken. Dit gebeurt op basis van micro moleculen die het beton verdichten en zo het water fysiek blokkeren. In de meeste gevallen is het aanmaken van Hydramix de beste oplossing. Dit doorstaat de hydrostatische druk (waterdruk van buitenaf), waardoor u geen enkele vorm van wateroverlast meer zult ondervinden bij het beton.

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte is eveneens een veelgehoorde klacht binnen de vochtbestrijding branche. De professionals uit Limburg hebben daarom diverse technieken tot hun beschikking waarmee zij de kruipruimte (en kelder) waterdicht kunnen maken, en zo de kans op vochtige ruimtes te verminderen. Een vochtige kruipruimte is het beste waterdicht te maken door het aanbrengen van een extra onderlaag of te kiezen voor isolatie als vochtwering. Eén van de isolatiematerialen die tevens een goede vochtwering vormt is een schelpenlaag. Schelpen klinken niet in door vocht, waardoor tevens de isolatiewaarde van het pand hoger wordt. Zand, thermoskussens en steenwol vormen andere isolatiematerialen voor in de kruipruimte.

Vochtige badkamer

Eén van de plekken in huis waar de luchtvochtigheid het hoogst is, is de badkamer. Dit komt over het algemeen doordat men deze ruimte niet voldoende ventileert. Zodra iemand gaat douchen zal dan ook de vocht op de wanden en vloer slaan, wat kan leiden tot schimmel en andere vochtproblemen wanneer het vocht niet weg kan. Wanneer het geen optie is om een raam te openen, dan adviseren wij om overige mogelijkheden voor ventilatie te onderzoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een intern ventilatiesysteem, waardoor u via de keuken frisse lucht in de badkamer blaast. Ook het openlaten van de deur tijdens het douchen verlaagt de luchtvochtigheid.

vochtproblemen in kelder

Drie manieren van huis ventilatie

Het verbeteren van de ventilering van een woning is de meest eenvoudige en goedkope manier om vochtproblematiek tegen te gaan en het wooncomfort te verbeteren. Experts onderscheiden drie verschillende manieren van ventileren: ongecontroleerde ventilatie, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie. Welke van deze technieken – of combinatie hiervan – het meest geschikt is voor bij u thuis, is afhankelijk van de vochtbalans en de eisen die u aan de luchtkwaliteit stelt. Om de keus voor u te vergemakkelijken lichten we de technieken even toe.

Ongecontroleerd ventileren

Met het ongecontroleerd ventileren van panden bedoelen we ventilatie die onbedoeld is. Het gaat om de instroom van frisse lucht via kieren en naden in het houtwerk, of langs de muurbekleding en ramen. Het voordeel van ongecontroleerde ventilering is dat hiermee automatisch meer frisse lucht in een pand komt, maar het kan tevens de ventilatiebalans verstoren. Zeker op koude regenachtige dagen zorgt dit voor een groot warmteverlies terwijl de luchtvochtigheid stijgt.

Gecontroleerd ventileren

Een gecontroleerde ventilering is daarom een beter idee, zeker wanneer er sprake is van een hoge luchtvochtigheid in huis. Het gecontroleerd ventileren is op twee manieren mogelijk: door het openen van ramen en ventilatieroosters, en door een mechanisch ventilatiesysteem. Deze laatste meet met sensoren hoe hoog de luchtvochtigheid is, en zal op basis daarvan de sterkte van de werking aanpassen.

Mechanische ventilatie

Wanneer natuurlijke ventilatie alleen niet voldoende is, dan is mechanische ventilatie een optie. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt de hele dag door voor een verversing van de lucht, waardoor condensatievocht goed wordt afgedragen naar buiten. Wel is de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem behoorlijk ingrijpend. Veel mensen kiezen er daarom voor om het ventilatiesysteem te plaatsen tijdens een verbouwing of voor de verhuizing.

Klanten over ons

optrekkend vocht bestrijden Limburg
“We hadden veel last van vocht in onze woning. Na goed overleg de juiste behandeling gekozen. Eindelijk af van die muffe lucht in huis!”
Rob Kamminga – Amsterdam

Zwarte schimmel verwijderen

Hebt u lange tijd niet voldoende geventileerd in huis? Dan is de kans groot dat er ergens schimmel optreedt. Schimmels ontstaan in verschillende soorten en maten, waarvan zwarte schimmel de meest gevaarlijke is. Het is daarom ook zeer belangrijk dat u zwarte schimmels zo snel mogelijk verwijdert. Het eerste product dat experts hiervoor aanraden is Boraxpoeder. Dit is verkrijgbaar bij de drogist, en zal de schimmel van niet poreuze oppervlakken verwijderen. Vakmannen raden aan om daarbij eerst de losse schimmelsporen weg te zuigen. Ander opties zijn het weghalen van de schimmelsporen met behulp van wasmiddel, ammoniak, tea tree olie of witte azijn. Liever een expert inschakelen? Vraag vandaag nog offertes aan, binnen 2 minuten geregeld!

Werkgebied Limburg

Kosteloos offertes vergelijken

Via het offerteformulier stelt u zowel al uw vragen op het gebied van vochtwering en vochtbestrijding, maar vraagt u ook de prijzen op van diverse methoden en technieken. Wilt u bijvoorbeeld weten wat het verschil is in prijs tussen injecteren en onderkappen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het stoppen van optrekkend vocht in huis of een kelderafdichting? Vul dan het formulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes! Vergelijk deze op prijs en aanbod en bespaar zo gemakkelijk op de vochtbestrijdingspecialist met het beste aanbod!
vochtbestrijding specialist in Limburg
Offertes aanvragen