Vochtspecialist nodig?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 40% op de kosten!

Vochtbestrijding Woerden

Professionele vochtbestrijding in Woerden is nodig als u last hebt van vochtige muren, klamme kelders of andere bekende vochtproblemen. Voorbeelden zijn vochtplekken op de muren en plafonds, schimmel of zelfs zwammen! Schakel een vakman in voor de vochtbestrijding, zodat u zeker weet dat de problemen direct goed worden aangepakt en niet meer terugkeren.

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo spoedig mogelijk offertes van vochtspecialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40%!

Na uw aanvraag zorgen we ervoor dat u zo spoedig mogelijk tot 5 offertes ontvangt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de scherpste offerte!

Op deze pagina leest u alles over vochtbestrijding: u vindt hier informatie over de meest voorkomende problemen in uw regio, over de methodes om dit vocht in huis te bestrijden en over de kosten. Ook vindt u handige bespaartips en vertellen we u waar u op moet letten bij vochtbestrijding in huis.

Last van vocht in huis?

Geloof ons: u bent echt niet de enige met last van vocht in uw huis in Woerden. Er zijn een aantal vochtproblemen die regelmatig voorkomen. Denk aan vochtige kelders, opstijgend grondwater en vochtdoorslag. Wanneer u last heeft van vocht in huis, is vochtbestrijding zo snel mogelijk nodig. Dit voorkomt dat het water in uw muren, vloer of plafond nog grotere schade aanricht en bespaart u dus uiteindelijk hoge kosten en veel ellende.

Welke vochtbestrijding nodig is, hangt af van het vocht in uw huis en de oorzaak hiervan. Een vochtspecialist achterhaalt welk probleem de vochtplekken en schimmels veroorzaken en raadt hierna een geschikte vochtbestrijdingsmethode aan.

Waarom een vochtexpert uit Woerden inschakelen?

  Bij vochtproblemen in Woerden raden we met klem aan om een vochtexpert in te schakelen en niet zomaar zelf proberen het vocht te behandelen.

  Waarom?

  Omdat in de meeste gevallen niet direct duidelijk is wat de problemen veroorzaken. Een echte vochtspecialist achterhaalt eerst de exacte oorzaak. Dat is nodig, omdat de methode van vochtbestrijding afhangt van de aard van de problemen. Zou u alleen de symptomen of gevolgen bestrijden, dan keren deze problemen in een mum van tijd weer terug. Vergelijk gratis offertes om in contact te komen met een vochtspecialist in uw regio.

  De grootste voordelen van het inhuren van een vochtexpert:

 • U bespaart uzelf tijd en energie.
 • De vakman stelt een correcte vochtdiagnose.
 • Hij of zij geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot de juiste behandelmethode.
 • U bent verzekerd van het beste en snelste resultaat.

vochtbestrijding Woerden

Welke methodes voor vochtbestrijding in huis zijn er?

  Er zijn verschillende methodes om vocht in huis te bestrijden in Woerden, welke gebruikt wordt hangt helemaal af van uw situatie en de aard van de problemen.

  Een vochtexpert gebruikt onder meer deze verschillende methodes van vochtbestrijding:

 • Impregneren: een methode om de muur waterdicht te maken.
 • Injecteren: een vochtwerende gel die in de muur een barrière vormt.
 • Onderkappen: een fysieke waterkering in de muur plaatsen, die opstijgend grondwater tegenhoudt.
 • Ventileren: voert vochtige lucht af naar buiten en zorgt voor droge, frisse lucht in huis.
 • Kelderbekuiping: het waterdicht maken van de kelderruimte.
 • Drainage: een systeem die overtollig water afvoert naar een opvangreservoir.

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding beginnen al vanaf €8,- tot €15,- per m². Dit is de prijs voor impregneren, een techniek die wordt gebruikt om vochtdoorslag tegen te gaan. De kosten hangen nauw samen met de gebruikte methode, want voor onderkappen of injecteren beginnen de prijzen vanaf €100,- per strekkende meter. Op een gemiddelde tussenwoning met een gevel van 6 meter breed komt dit neer op een totaalprijs van €600,-.

Maar als u last heeft van condensatievocht in huis, dan zijn zowel impregneren als onderkappen of injecteren geen geschikte vochtbestrijding methodes. In dat geval is een betere ventilatie eigenlijk de enige optie. De kosten hiervoor hangen af van de keuze tussen standaard ventilatieroosters of een mechanisch ventilatiesysteem. De kosten voor een mechanisch systeem beginnen vanaf €550,-.

In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van verschillende soorten vochtbestrijding in uw woning. Benieuwd naar de exacte prijzen? U kan altijd gratis offertes vergelijken.

Kosten vochtbestrijding 2024

Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Gemiddelde prijzen*
Muren vochtig aan de onderkant? Optrekkend vocht Injecteren, onderkappen of Carebrick Vanaf €100,- per strekkende meter
Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €15,- per m²
Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren Vanaf €550,- voor mechanische ventilatie
Vocht in de kelder? Optrekkend vocht of doorslaand vocht Kelderbekuiping of kelderdrainage Bekuiping: €15,- tot €60,- per m²
Kelderdrainage: €3.000,- tot €10.000,-
Schimmelproblemen in huis? Zwarte schimmel Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeid en materiaal. Wilt u een exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk gratis offertes!

Hoe is de prijs opgebouwd?

Benieuwd naar de opbouw van de kosten? Ongeveer 72% van het totaalbedrag gaat naar de materiaalkosten. Dat komt onder meer doordat er dure gereedschappen en andere materialen worden ingezet. Daarnaast gaat nog ongeveer 25% naar de arbeidskosten, en omdat elke vochtspecialist zijn of haar eigen tarief bepaalt zit hier per bedrijf veel verschil in. Tot slot moet u rekening houden met ongeveer 3% aan voorrijkosten.

Factoren die de kostprijs bepalen

De prijs van vochtbestrijding in Woerden verschilt per situatie. Dat komt omdat elk probleem om een andere aanpak vraagt. Bovendien is de staat van de muur soms zo slecht, dat er eerst herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Voordat u bijvoorbeeld wilt injecteren of impregneren is het nodig om scheuren in de muur te herstellen, omdat het anders niet voor het gewenste resultaat zorgt.

De kosten hangen onder meer af van:

 • De oorzaak van de problemen
 • De staat van uw muur
 • Eventuele noodzakelijke herstelwerkzaamheden
 • De gekozen methode
 • De arbeidskosten
 • Eventuele voorrijkosten