Vochtbestrijding nodig in Den Haag?

Vraag vandaag nog meerdere, vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Den Haag

Vochtbestrijding Den Haag

In en om huis kunt u op verschillende plekken last krijgen van vochtproblemen. Onder meer houtrot, schimmel en vochtplekken vormen mogelijke problemen. Het voorkomen en verhelpen van vochtproblemen staat bij klusbedrijven beter bekend als vochtbestrijding en vochtwering. Hebt u hulp nodig bij het verbeteren van de luchtvochtigheid in huis, een kelderafdichting, het waterdicht krijgen van beton of het tegengaan van optrekkend vocht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vochtbestrijding experts uit Den Haag injecteren vochtige muren, of verbeteren de doorvoer van de kelder. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel enkele vrijblijvende offertes aan. Het is aan u om deze vochtwering offertes met elkaar te vergelijken en te kiezen voor een specialist uit Den Haag.

Optrekkend vocht in huis

Het meest voorkomende vochtprobleem bij oudere woningen in Den Haag is optrekkend vocht. Het gaat dan om optrekkend regenwater dat via de funderingen van het huis of de kelder naar boven loopt tot in de (spouw)muren. Het gevolg van optrekkend vocht is divers. Onder andere vochtplekken, houtrot en schimmel vormen mogelijke gevolgen. Het tegengaan van optrekkend vocht is op een aantal manieren mogelijk: door het injecteren van de vochtige muren en door het onderkappen van de buitenmuur. Twee klussen die u maar beter kunt overlaten aan een vochtbestrijding specialist voor een goed en langdurig resultaat. Bij het injecteren spuit de expert een vochtwerend middel in de gevel. Bij het onderkappen plaatst hij een waterkering in de gevel zodat grondwater niet hoger kan komen dan de eerste rij stenen.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Klanten over ons:

optrekkend vocht bestrijden Den Haag “2 weken geleden ontdekte ik schimmelvorming aan de binnenkant van een kast. Optrekkend vocht bleek de oorzaak. Helemaal opgelost nu, fijn!”
Gerrit de Vries – Groningen

Navigeer direct naar:

Wat is doorslaand vocht?

Vermoedt u dat u last heeft van doorslaand vocht? Dit is over het algemeen eenvoudig vast te stellen. Het ontstaat als uw gevel poreus of beschadigd is, waardoor het neerslag opneemt. Het komt voornamelijk voor bij gemetselde woningen, omdat metselwerk erg poreus is. De eerste indicatie is vaak de vochtplek binnenshuis, deze merkt u op tijdens of na hevige regenval. Als u aan de buitenkant van de muur op dezelfde locatie ook vochtplekken ziet dan kunt u er in principe van uitgaan dat het om doorslaand vocht gaat. Experts uit Den Haag hanteren in principe drie verschillende methodes van vochtbestrijding:

  • De muur behandelen met vochtwerende verf
  • Het plaatsen van nieuwe gevelbekleding of het renoveren van de gevel.
  • Het impregneren van de muren. Deze laatste optie is de meest voordelige in minst ingrijpende, omdat het niets aan het uiterlijk van uw woning in Den Haag veranderd.

opstijgend vocht Den Haag

Vochtigheidsgraad in huis

Eén van de aanwijzingen voor problemen als vochtige muren en optrekkend vocht is een hoge luchtvochtigheid in huis. Een normale luchtvochtigheid ligt ergens tussen de 40 en 60%. Als het hoger wordt dan dit, dan is er teveel vocht in de lucht. Het verlagen van de luchtvochtigheid doet u met behulp van een goede ventilatie.

Wat kost vochtbestrijding?

Als u al vochtschade heeft door optrekkend grondwater dan heeft dit gevolgen voor onder meer de structuur van de woning en uw gezondheid. Om verdere schade en hogere kosten te voorkomen is het dus belangrijk dat u de muur zo snel mogelijk laat herstellen. Er zijn een aantal keuzes die de prijs beïnvloeden: allereerst uiteraard de gekozen techniek. Het impregneren van de buitenmuur is een relatief voordelige methode en kost gemiddeld €10,- per vierkante meter. Dit is echter voornamelijk geschikt om doorslaand vocht te bestrijden. Laat daarom altijd een vochtmeting uitvoeren door een specialist uit ons netwerk, zodat u zeker weet dat uw gevel op de juiste manier behandeld wordt. De prijs loopt verder op als u de muur laat herstellen en de schimmel laat verwijderen. Voor schimmelverwijdering betaalt u gemiddeld €50,- per vierkante meter. Vraag via ons contactformulier vrijblijvende offertes aan voor een duidelijke indicatie van de kosten.
buitenmuren injecteren Den Haag

Vochtige muren injecteren

Vanaf 1950 is men in Den Haag begonnen met het toepassen van een vochtkering in de buitenmuur. Bij oudere woningen is deze waterkering echter niet aanwezig. Woont u in een oudere woning en heeft u last van optrekkend grondwater? Dan zal u de oorzaak moeten opsporen. Vaak ligt dit aan de stand van het grondwater. Omdat u hier vaak niets aan kunt veranderen zijn experts begonnen met het injecteren van de muren. Dit wordt gedaan door meerdere, kleine boorgaten te creëren, waarin een waterwerend injectiemiddel wordt gespoten. Dit proces is vrij eenvoudig en daarom al binnen een werkdag afgerond. Per strekkende meter betaalt u voor het injecteren ongeveer €100,-.

Optrekkend vocht
Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-

vocht Den Haag

Doorslaand vocht bestrijden

Zoals eerder beschreven, zijn er globaal drie methodes om doorslaand vocht te behandelen. Nieuwe gevelbekleding is een optie, zeker als uw buitenmuur er niet meer mooi uitziet. Dit is echter ook een vrij kostbare en ingrijpende oplossing waarvoor u in de meeste gevallen zelfs een vergunning nodig hebt. Hetzelfde geldt voor het schilderen met een vochtwerende verf. Deze beschermt uw gevel tegen doorslaand regenwater, maar is ook vaak een grote verandering aan het aangezicht van uw woning in Den Haag. Daarom kiezen specialisten uit ons netwerk eigenlijk standaard voor het impregneren van muren. Dit is niet zichtbaar en biedt naast de goede vochtwering nog andere voordelen. Zo maakt het impregneermiddel de buitenmuur brandwerend, voorkomt u groene aanslag en is graffiti gemakkelijk te verwijderen omdat het niet aan de muur hecht.

  • De gevel neemt geen water meer op
  • De poriën van de muur sluiten zich
  • Het impregneren werkt brandvertragend
  • Het beschermt tegen zure regenslag
  • Graffiti is makkelijk te verwijderen
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen
Doorslaand vocht
Techniek: impregneren Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m2
Buitenmuur €10,- €500,-
Het reinigen van de gevel €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

Muren onderkappen

Wilt u voor eens en voor altijd van uw problemen door optrekkend vocht verlost zijn? Dan is het onderkappen van uw woning de beste oplossing. Houd er wel rekening mee dat dit een vrij extreme vorm van vochtbestrijding is. Het is een arbeidsintensieve klus, waardoor er ook een flink prijskaartje aan vast zit. Gemiddeld ligt de prijs rond de €125,- per strekkende meter. Heeft u besloten uw muren te laten onderkappen? Dan zal de specialist beginnen met het zagen van een gleuf in de gevel, ongeveer 2 centimeter boven de vloerpas. Hierin plaatst hij de vochtkering, waarna de expert de gleuf weer dicht maakt met cement. Om ervoor te zorgen dat de stabiliteit van de woning geen gevaar loopt gebeurt dit per meter.

Overige technieken: Actie: Kosten:
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m2
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m2
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

Vochtproblemen in de kelder

Bij oudere woningen in Den Haag is de kelder gebouwd met het oog op het destijds geldende grondwaterpeil. Door de klimaatveranderingen en de stijging van het waterpeil ontstaan er tegenwoordig echter steeds vaker vochtproblemen in de kelder. Dit is geen groot probleem, maar u moet de vochtproblemen natuurlijk wel snel verhelpen. Dit kunt u onder meer doen door een verbeterde kelderafdichting. Wat hiervoor de mogelijkheden zijn vindt u hieronder. Naast vochtwering is ook vochtbestrijding een optie. Onder meer het leegpompen van de kelder of veranderen van de doorvoer vormen opties voor de vochtbestrijding. Heeft u een vochtprobleem in uw kelder? Vraag vrijblijvend offertes aan van een specialist in uw regio.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Kelderafdichting

Zoals gezegd is een kelderafdichting de beste methode van vochtwering en vochtbestrijding bij de kelder. De meest effectieve en goedkope optie is een kelderafdichting aan de buitenzijde. Dit dient echter te gebeuren op het moment dat u de kelder laat bouwen. Wilt u de vochtbestrijding van een bestaande kelder verbeteren? Dan is de kelderafdichting van de binnenzijde noodzakelijk. Bij een kelderafdichting aan de binnenzijde zullen onze experts uit Den Haag de wanden en vloer bestrijken met een speciale afdichtingpasta of de bekuiping volledig vervangen. Het is aan u om te bepalen welke vorm van kelderafdichting het beste aansluit bij uw wensen en budget.

Doorvoer kelder waterdicht maken

Wist u dat er in vele kelders een doorvoer geplaatst is? Een doorvoer is de term die wij gebruiken voor alle leidingen die via de keldervloer naar andere plekken in huis doorgetrokken worden. Bij een doorvoer liggen de leidingen op ongeveer 80 centimeter diepte. Dit is in de meeste gevallen geen probleem, maar stijgend grondwater heeft hier soms een negatief effect op. Wij raden onze klanten uit Den Haag daarom altijd aan om de doorvoer goed waterdicht te laten maken. Voor het waterdicht maken van de doorvoer kunt u het beste een ervaren vochtbestrijding specialist inschakelen. Kies eventueel ook voor het plaatsen van flexibele leidingen zodat uw deze bestand zijn tegen verzakkingen.
kelderafdichting Den Haag

Vochtige kruipruimte

Badkamers zijn de meest vochtige ruimtes in woonhuizen, met name doordat de ventilatie van badkamers meestal vrij lastig is. Hierdoor is de luchtvochtigheid in de badkamer hoog, en de kans op schimmels aanzienlijk groter. Het is daarom van groot belang dat u de ventilatie van uw badkamer zo goed mogelijk verbetert. De beste optie is natuurlijk het openen of installeren van ramen. Als dit geen mogelijkheid is, dan vormt een intern ventilatiesysteem een goed alternatief. Het interne ventilatiesysteem verplaatst frisse lucht van de woonkamer of keuken naar de badkamer en zuigt de vochtige lucht vervolgens weer weg, waardoor problemen automatisch verminderen.

Vochtige badkamer

Eén van de ruimtes in huis waar het meeste vocht voorkomt is de badkamer. Dit komt ten eerste doordat er veel gedoucht wordt in de badkamer, maar ook omdat de ventilatie vaak gebrekkig is. Een gebrekkige ventilatie leidt tot een verhoogde luchtvochtigheid en daarmee tot schimmel en andere problemen. Is het niet mogelijk om bij uw badkamer regelmatig een raampje open te zetten? Overweeg dan om een intern ventilatiesysteem te installeren. Dit ventilatiesysteem heeft uiteindelijk minder effect dan een openstaand raam, maar voorkomt de grootste vochtproblemen wel. De kosten voor een ventilatiesysteem hangen af van het soort systeem dat u kiest.
vochtproblemen kelder

Twee manieren van huis ventilatie

Voor een gezond leefklimaat is het cruciaal dat een woning ademt. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten in Den Haag voor het impregneren of injecteren van hun muren, om vochtproblemen tegen te gaan. Zij laten hun woning grotendeels afsluiten, maar wat vaak vergeten wordt is de goede ventilatie. Nu het huis niet meer via de buitenmuren kan ademen loopt u nog steeds het risico op lelijke vochtplekken. Natuurlijke ventilatie gaat via de ventilatieroosters boven deuren of ramen, het is belangrijk dat u deze altijd open heeft staan. Om de natuur een handje te helpen zou u er ook voor kunnen kiezen om een mechanisch ventilatiesysteem te laten installeren. Deze zorgt voor een continue verversing van de lucht in huis. Laat deze mechanische ventilatie daarom altijd aan staan, behalve bij onderhoud of wanneer u gevraagd bent alle deuren en ramen te sluiten.

Zwarte schimmel verwijderen

Er bestaan vele soorten schimmels, die allen in huis kunnen ontstaan. De meest gevaarlijke schimmel is de zwarte schimmel. Zwarte schimmel groeit op donkere en bedompte plekken, en brengt diverse gezondheidsrisico’s met zich mee. Onder meer ademhalingsproblemen en misselijkheid kunnen optreden door de schimmel. Het snel en vakkundig verwijderen van de schimmel is dan ook zeer belangrijk. Hiervoor bestaan gelukkig diverse huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Onder meer tea tree olie en witte azijn gebruiken onze klanten uit Den Haag regelmatig voor het verwijderen van zwarte schimmels. Gaat u zelf aan de slag? Zorg er dan voor dat u goede beschermende kleding draagt.

Beton waterdicht maken

Het injecteren van muren heeft alleen effect als het gaat om een stenen binnen- of buitenmuur. Er bestaan echter ook veel betonnen wanden, zeker bij bedrijfspanden in Den Haag. De vochtbestrijding en vochtwering van beton is ook mogelijk, maar met andere producten. Een zeer populair product voor het waterdicht maken van beton is Permacon. Dit milieuvriendelijke middel op waterbasis zal het beton permanent waterdicht maken, optrekkend regenwater tegengaan en het voorkomt betonrot. Permacon kunt u met een lagedrukspuit of kwast aanbrengen. Naast beton is het materiaal ook geschikt voor de vochtbestrijding en vochtwering van andere steensoorten zoals kalkzandsteen, gips en baksteen.

Werkgebied Den Haag

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vochtbestrijding en vochtwering bij u thuis in Den Haag? Hebt u een vraag over de kosten voor het verbeteren van de luchtvochtigheid of het waterdicht krijgen van beton? Of wilt u weten wat wij kunnen betekenen op het gebied van vochtproblemen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen u geheel vrijblijvend een aantal offertes toe van vochtbestrijding specialisten uit Den Haag. Deze offertes krijgt u spoedig via de mail binnen waarop u deze eigenhandig met elkaar kunt vergelijken. Wij garanderen dat voor welke vochtwering expert u ook kiest, u altijd snel en vakkundig geholpen wordt bij elke klus.
vochtbestrijding specialist Den Haag
Offertes aanvragen