Vochtbestrijding nodig in Den Haag?

Vraag vandaag nog meerdere, vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit uw regio. Bespaar tot 40% op de klus!

vochtbestrijding Den Haag

Vochtbestrijding Den Haag

Woont u in Den Haag en vindt u het hoog tijd om aandacht te besteden aan de vochtbestrijding in huis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met een groot aantal specialisten op het gebied van vochtwering en vochtbestrijding, die u allen met plezier van dienst zijn. Of het nu gaat om het onderkappen van vochtige muren, het bestrijden van doorslaand regenwater of het verbeteren van de kelderafdichting: de vakmannen draaien hier hun hand niet voor om. Wilt u weten welke techniek het beste past bij het aanpakken van de vochtproblemen bij u thuis? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. Geef hierop aan wat uw wensen zijn, of waar u hulp bij nodig hebt. Wij sturen uw aanvraag door aan verschillende specialisten uit Den Haag, die u vervolgens spoedig van een offerte voorzien. U krijgt maximaal vijf offertes toegestuurd die u zelf kunt vergelijken. U kiest zo altijd voor de vakman die het beste bij uw wensen aansluit.

Optrekkend vocht in huis

Optrekkend vocht in huis is een oorzaak van verschillende vochtproblemen. Zo is de luchtvochtigheid in het pand hierdoor groter, bestaat er een grotere kans op ongedierte, en zult u last krijgen van schimmels, vochtplekken en houtrot. Er bestaan verschillende technieken waarmee u het optrekkend vocht kunt tegengaan. De eerste is het onderkappen van de muren, een zeer drastische vorm van vochtbestrijding. Bij deze techniek halen professionals één voor één een laag stenen dicht bij de grond weg, om hier een grondwaterkering te plaatsen. Deze techniek kost veel tijd en moeite, maar biedt een gegarandeerd resultaat. Het alternatief is het injecteren van de binnen- of buitenmuren. Hierbij spuit men een vochtwerend middel in de muur, om zo het optrekkend vocht te remmen voordat het schade aan kan richten. Is dit alles wat men kan doen? Nee. In sommige gevallen is het een optie om de kelder waterdicht te maken. Het waterdicht maken van de kelder noemt men ook wel de kelderafdichting.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)

Klanten over ons:

vocht bestrijden Den Haag “We hadden last van optrekkend vocht in ons huis. Via deze site een bedrijf gevonden die het snel en vakkundig heeft bestreden, blij mee!”
Els van Ringen – Den Haag

Navigeer direct naar:

Wat is doorslaand vocht?

Waar optrekkend vocht het grondwater is dat via de fundering van de woning omhoog trekt, is doorslaand vocht heel wat anders. De term doorslaand water is van toepassing op het regenwater dat door de buitenmuren naar binnen trekt. Doorslaand regenwater wordt meestal een probleem op het moment dat de stenen of voegen van de buitenmuur poreus worden, en ook de spouwmuurisolatie niet meer van hoge kwaliteit is. De regen zal dan via de spouwmuur ook de binnenmuren bereiken, en hier vochtplekken veroorzaken. Een vochtige spouwmuur leidt bovendien tot een hogere luchtvochtigheid in huis, met alle gevolgen van dien. Het tegengaan van doorslaand regenwater is op verschillende manieren te bewerkstelligen. De meest gebruikelijke oplossing is het impregneren van de buitenmuren. Daarnaast is het een mogelijkheid dit te combineren met het herstellen van de spouwmuurisolatie.

Zaken die de kans op doorslaand vocht vergroten

Doorslaand vocht komt niet alleen voor bij de gevelmuren, ook bij het dak zien we dit wel terug. Er is een aantal zaken die een indicatie vormen voor een vergrootte kans op vochtdoorslag. Het gaat dan onder meer om de volgende zaken:

 • Versleten raamwerken
 • Beschadigde kroonlijsten
 • Barsten in de gevel
 • Beschadigde gevelbepleistering
 • Afbrokkelende voegen
 • Kapotte dakgoten
Schakel vandaag nog de hulp van een expert in!

Gratis offertes aanvragen
Ziet u één of meerdere van deze dingen? Dan is het verstandig om een vochtbestrijding expert uit Den Haag in te schakelen voor het herstellen van uw gevel. Zo voorkomt u vochtproblemen en blijft de kwaliteit van de bouwconstructie gewaarborgd.
vocht Den Haag

Vochtigheidsgraad in huis

Wanneer er sprake is van vochtproblematiek, dan merkt u dit niet alleen aan het ontstaan van vochtplekken op de wanden of de groei van schimmels; ook de luchtvochtigheid in huis zal stijgen. De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij een aangenaam binnenklimaat. Wanneer we het hebben over de luchtvochtigheid, dan gaat het feitelijk over de hoeveelheid waterdamp in de lucht, ten opzichte van hoeveel vocht er maximaal in de lucht kan zitten. Men spreekt daarom ook wel van een vochtigheidsgraad. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60%. Ligt de luchtvochtigheid lager, dan zullen u en uw huisgenoten sneller last krijgen van geïrriteerde luchtwegen, een droge huid en droge ogen. Ook is dit slecht voor de staat van houten vloeren en bouwconstructies. Is de vochtigheidsgraad hoger? Dan is de kans op schimmelgroei en ongedierte groter, en krijgen mensen met astmatische klachten het sneller benauwd. De vochtigheidsgraad kunt u meten met behulp van een hygrometer. Deze zit bij de meeste digitale thermometers ingesloten.

Hoe verandert u de luchtvochtigheid?

Het veranderen van de luchtvochtigheidsgraad is niet heel ingewikkeld. In feite gaat het om het toevoegen of verminderen van de hoeveelheid vocht binnenshuis. Het toevoegen van waterdamp is het eenvoudigst. Hiervoor dient u bakjes met water aan de radiatoren te hangen. De warme lucht zal het water verdampen en zo het leefklimaat verbeteren. Er bestaan ook speciale luchtbevochtigers, die op basis van sensoren de lucht bevochtigen wanneer dat nodig is. Het verlagen van de vochtigheid kan het beste door ventilatie of het aanschaffen van een ontvochtiger. Bij sommige woonwinkels verkoopt men eveneens vochtvreters. Deze bakjes met calciumchloride onttrekken waterstofgassen aan de lucht.

Wat kost vochtbestrijding?

Het tegengaan van optrekkend of doorslaand regenwater is een kostbare aangelegenheid. Dit komt doordat bij de vochtbestrijding meer komt kijken dan enkel het aanbrengen van een laagje impregneermiddel of het inspuiten van de muren. Voor optrekkend grondwater geldt bijvoorbeeld een standaardprijs van €100,- per strekkende meter, voor een impregnatie betaalt u rond de €10,- per vierkante meter. De kosten lopen echter al snel op door aanvullende werkzaamheden zoals het repareren van een muur, het toepassen van een gevelreiniging, de noodzaak voor schimmelverwijdering of het isoleren van de gevelmuur. Het is daarom verstandig om bij diverse experts uit Den Haag te vragen naar de kosten voor de diverse werkzaamheden. Geef bij de aanvraag voor de zekerheid aan dat u graag een prijsopbouw tegemoet ziet, zodat u weet voor welk deel van de klus u welke kosten betaalt.

Optrekkend vocht
Techniek: injecteren Prijs per strekkende meter Voorbeeld muur 10 meter
Buitenmuur €100,- €1.000,-
Binnen- + buitenspouwmuur €190,- €1.900,-
+ Reparatie van de muur €275,- €2.750,-
Doorslaand vocht
Techniek: impregneren Prijs per vierkante meter Voorbeeld muur 50 m2
Buitenmuur €10,- €500,-
Het reinigen van de gevel €20,- €1.000,-
Herstellen + renovatie €40,- €2.000,-

De prijsopbouw

Het tegengaan van optrekkend of doorslaand regenwater is een kostbare aangelegenheid. Dit komt doordat bij de vochtbestrijding meer komt kijken dan enkel het aanbrengen van een laagje impregneermiddel of het inspuiten van de muren. Voor optrekkend grondwater geldt bijvoorbeeld een standaardprijs van €100,- per strekkende meter, voor een impregnatie betaalt u rond de €10,- per vierkante meter. De kosten lopen echter al snel op door aanvullende werkzaamheden zoals het repareren van een muur, het toepassen van een gevelreiniging, de noodzaak voor schimmelverwijdering of het isoleren van de gevelmuur. Het is daarom verstandig om bij diverse experts uit Den Haag te vragen naar de kosten voor de diverse werkzaamheden. Geef bij de aanvraag voor de zekerheid aan dat u graag een prijsopbouw tegemoet ziet, zodat u weet voor welk deel van de klus u welke kosten betaalt.

Overige technieken: Actie: Kosten:
Schimmelverwijdering Verwijderen €50,- per m2
Condensatievocht Ventilatie aanbrengen muur €275,-
Kelderafdichting Kelder waterdicht maken €2.000,- voor 15m2
Buitenmuren onderkappen Muren onderkappen €125,- per strekkende meter

optrekkend vocht Den Haag

Vochtige muren injecteren

Wij gaven al aan dat het injecteren van de muren één van de methoden voor vochtwering is. Door het inspuiten van een vochtwerend middel in de wanden voorkomt men dat optrekkend water verder stijgt. Het injecteren van de buiten- of binnenmuren is een klus die een grote precisie vraagt. Daarom is het verstandig hiervoor een vochtbestrijding specialist uit Den Haag in te schakelen.

Hoe werkt het injecteren?

De klus begint bij het bepalen of u de binnen- of buitenmuren dient te injecteren. Over het algemeen adviseren specialisten om te kiezen voor de injectie van de binnenmuren. Hierbij ziet men gemakkelijker de eventuele leidingen en buizen, en is het mogelijk om de eventuele vochtbruggen te verwijderen. Het injecteren van de binnenmuren is sowieso verplicht bij een spouw: zodra deze er zit heeft het inspuiten van de buitenmuren weinig effect tegen opstijgend grondwater. Na het bepalen van de in te spuiten muur, boort de specialist gaten in een hoek van ongeveer 25 graden naar beneden. De boorgaten zitten maximaal 15 centimeter van elkaar, en beslaan drie vierde van de muurdikte. De boorgaten moeten op 50 centimeter van de begane grond zitten. Na het uitzuigen van de boorgaten is het mogelijk om hier onder variabele druk het injectiemiddel in te spuiten. Dit alles duurt ongeveer een hele dag.

Eventuele bijkomende klussen

Het injecteren van de binnenmuren is soms niet voldoende om het gewenste effect te bereiken. Wanneer uw pand in Den Haag al zeer oud is, dan is het waarschijnlijk dat er gaten en scheuren in de muur zitten. In dat geval is het noodzakelijk om deze eerst te herstellen, voordat u aan het injecteren mag beginnen. Na de injectie kiezen sommige specialisten voor het toevoegen van een zoutbehandeling. Het gaat hierbij om het tegengaan voor het ontstaan van uitdrogingsvlekken bij het grondwater, wanneer er een hoge concentratie zout in het grondwater zit. Het is eventueel een mogelijkheid om te kiezen voor een gelinjectie. Het verschilt per vakman of deze de meerwaarde van de techniek inziet.

doorslaand vocht Den Haag

Doorslaand vocht bestrijden

Een tweede manier van vochtbestrijding is, zoals gezegd, het impregneren van de gevel. Het impregneren van gevelmuren is een techniek die met name effectief is bij het tegengaan van doorslaand hemelwater. Dit betekent dat voornamelijk de muur aan de regenkant baat zal hebben bij het impregneren. Het impregneren zorgt echter niet alleen voor een betere waterbestrijding, ook de levensduur van de gevelstenen wordt hierdoor verlengd. Daarom combineert men de impregnatie van gevels ook vaak met een gevelisolatie of gevelrenovatie.

De techniek

Het impregneren van gevels is een klus waarvoor u een vakman inschakelt. Het is namelijk een techniek die enige nauwkeurigheid vraagt. Zo is het bij de impregnatie van groot belang dat de gehele muur met een dun laagje van het materiaal bedekt wordt. Dit doet men door met een spuit die niet onder een hoge druk staat, het impregneermiddel langzaam over de gevelmuur te laten lopen. Het impregneren is dan ook een methode die alleen van toepassing is op de buitenmuren.

De kosten

De kosten voor het impregneren liggen rond de €10,- per vierkante meter wanneer u geen enkele andere klus laat afhandelen. Kiest u voor een combinatie met een gevelreiniging, gevelisolatie of de reparatie van de dakgoot? Dan stijgt de prijs natuurlijk. Het is verstandig om altijd meerdere offertes aan te vragen bij experts uit de regio voor een indicatie van de prijzen.

vochtbestrijding kosten

Muren onderkappen

Op het moment dat u heel veel hinder ondervindt van opstijgend vocht, dan is een kelderdichting of het injecteren van de binnenmuren vaak niet voldoende. Een drastische, maar zeer effectieve methode die de problemen oplost is het onderkappen van de gevelmuren. Bij het onderkappen wordt uw hele huis feitelijk stukje bij beetje opgetild, waarna men er een vochtkering onder plaatst. Omdat deze techniek veel tijd en moeite kost spreekt men hierbij eerder over een renovatie dan over vochtbestrijding.

Wanneer is het onderkappen een geschikte oplossing?

Met name voor huizen die voor de jaren 80 gebouwd werden. Vanaf de jaren 80 bracht men een laag roofing of kunststof materiaal op de onderste laag bakstenen aan, waardoor het grondvocht niet verder omhoog kunt trekken. Op het moment dat er geen vochtkering aanwezig is, of wanneer deze niet goed is geplaatst, dan wel is versleten, is het onderkappen een mogelijke oplossing. Het grote voordeel van deze methode is dat u direct verschil zult merken. Niet alleen in de luchtvochtigheidsgraad in huis, maar ook in de energierekening. Daarnaast weet u zeker dat de vochtproblemen hierna voorgoed verleden tijd zijn. De materialen die de specialisten uit Den Haag hiervoor gebruiken bieden een jarenlange garantie. U dient wel te zorgen voor een groot budget, en moet rekening houden met een relatief lange verbouwtijd. Daarnaast heeft het onderkappen een nadelig effect op de staat van de binnenmuren: deze zult u opnieuw moeten laten bepleisteren. De kosten voor het onderkappen vallen rond de €125,- per strekkende meter. Hiervoor is soms wel een renovatiepremie aan te vragen. Benieuwd naar prijsindicatie? Vraag meerdere offertes aan van bedrijven uit uw regio!

Carebrick vochtbestrijding

Teveel vocht kan voor veel problemen in uw woning zorgen en is schadelijk voor uw gezondheid. Een bedompte geur, schimmel en vochtplekken zijn gevolgen van teveel vocht. Optrekkend vocht kunt u bestrijden met het innovatieve Carebrick systeem. Het is dan niet meer nodig om uw woning te onderkappen of de muren te injecteren. Met het Carebrick systeem gaat u voor een permanente oplossing voor uw vochtproblemen. De vakman maakt holtes in de buitenmuren en plaatst hier kokers van keramiek in. Deze kokers trekken het vocht aan en door een natuurlijke luchtdoorstroming wordt het vocht afgevoerd.

Wilt u graag af van de vochtproblemen in uw huis?

De vochtbestrijding professionals uit ons netwerk lossen het graag voor u op.

Offertes aanvragen

Kelderafdichting

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er via de kelder geen water in de fundamenten van uw woning komt. Ook kan een zeer vochtige kelder leiden tot een hoge luchtvochtigheid binnenshuis, een hogere energierekening en het ontstaan van diverse vochtproblemen. Een goede vorm van vochtwering en vochtbestrijding is het zorgen voor de juiste kelderafdichting. De specialisten uit ons netwerk in Den Haag kunnen diverse vormen van kelderafdichting toepassen. Om u een idee te geven van de mogelijkheden, lichten wij de meest toegepaste oplossingen hieronder voor u toe.

Buitenzijde

Het aanpakken van de buitenzijde van de kelderruimte is een effectieve en preventieve methode. Dit betekent dat u dit alleen kunt uitvoeren wanneer u nu een kelder laat bouwen. De kelderafdichting aan de buitenzijde gebeurt met behulp van een bitumineuze dichtingspasta. Deze is geheel naadloos aan te brengen, zelfs rondom de doorvoeren n uitwendige hoeken. Een tweede optie is de afdichting van een holle wand systeem. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan via ons netwerk.
kelderafdichting

Binnenzijde

Als er al langere tijd sprake is van wateroverlast in de kelder, dan is het over het algemeen niet meer een mogelijkheid om deze van buitenaf aan te pakken. De kelderafdichting aan de binnenzijde is dan ook het beste alternatief. Het gaat dan niet om een preventieve maar correctieve afdichting. Doorslaand vocht is de meest voorkomende soort wateroverlast, maar ook drukkend grondwater vormt soms een probleem. De overlast ziet u met name door vochtplekken bij de randen waar vloer en wand elkaar raken. De kelderafdichting aan de binnenzijde gebeurt meestal door het injecteren van de keldermuren. Een tweede oplossing is het aanbrengen van een nieuwe bekuiping. Dit is een zeer grote klus, welke alleen wordt toegepast wanneer alternatieve methoden geen effect zullen hebben. Bij deze techniek voor kelderdichting zal de specialist eerst de wanden en vloeren afkappen en reinigen. Vervolgens wordt er een geheel nieuwe cementlaag aangebracht. Deze dient als basis voor de afwerking, en zal het optrekkend water tegenhouden. Let wel: bij een binnenafdichting blijven de buitenmuren altijd vochtig, wat op de lange termijn ten koste kan gaan van de bouwconstructie.

Drainage

Voordat het mogelijk is de kelderafdichting aan te pakken, is het eerst noodzakelijk om de oorzaak van de wateroverlast te achterhalen én ervoor te zorgen dat de kelder droog en behandelbaar is. Dit betekent in sommige gevallen dat het noodzakelijk is de kelder te draineren. Dit gebeurt met behulp van een pomp, die het regenwater naar buiten pompt. Drainage is in bepaalde situaties ook de beste methode voor het aanpakken van de wateroverlast. Bijvoorbeeld wanneer een nieuwe bekuiping geen effect heeft door slechte buitenmuren, of wanneer u eerst het geldbedrag voor de kelderafdichting bij elkaar wil sparen. De kosten voor een drainage verschillen per situatie.

Vochtproblemen in de kelder

Niet alleen in uw woonkamer of douche, ook in de kelder kunnen er vochtproblemen ontstaan. Net als in huis herkent u deze vochtproblematiek aan een aantal zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Een bedompte lucht
 • Rottend hout
 • Schimmel
 • Vochtplekken op de wanden
 • Zoutuitslag
 • Ongedierte (zilvervisjes / pissebedden)
 • Beslagen ramen
Vochtbestrijding expert nodig in Den Haag?

Offertes aanvragen
De vochtproblemen in de kelder kunnen ontstaan door een fout in de bouwconstructie, maar ook door een slechte ventilatie en het gebruik van de kelderruimte als was- en drooghok. Het tegengaan van de vochtproblemen doet u ten eerste door het verbeteren van de ventilatiemogelijkheden. Zet een raampje open, plaats ventilatieroosters, of laat een intern ventilatiesysteem installeren. Daarnaast is het van belang om de achterliggende oorzaak te achterhalen en aan te pakken. Is er een probleem met de constructie van de kelder? Dan is een vorm van kelderafdichting de beste oplossing.
kelder waterdicht maken Den Haag

Doorvoer kelder waterdicht maken

Bij de meeste kelders en kruipruimtes maakt men gebruik van een deel van de ruimte om leidingen van binnen naar buiten te laten lopen. Deze zogeheten doorvoeren brengen een groot risico op lekkage met zich mee. Dit komt doordat ze op een grens van 60 tot 100 centimeter onder de grond liggen: dit is de exacte grondwatergrens. Wanneer de doorvoer op gebrekkige wijze is gemaakt, bijvoorbeeld bij een lage grondwaterstand, dan is de kans groot dat bij een stijging van het grondwaterniveau er op een gegeven moment lekkages optreden. Hier komt nog bij dat in Nederland de grond jaarlijks met enkele centimeters kan verzakken. Het gevolg hiervan is dat er een grote spanning op de leiding komt te staan, welke daardoor soms breekt. In vroegere jaren werden scheuren en doorvoeren waterdicht gemaakt met behulp van PUR schuim of kit. Vandaag de dag raden vakmannen uit Den Haag dit over het algemeen af. Beter is om flexibele leidingen in te zetten voor de doorvoer. Deze vangen een hoogteverschil tot 50 centimeter op, waardoor het risico op afgebroken leidingen aanzienlijk lager ligt. Meer lezen over het waterdicht maken van een kelder? Lees ons uitgebreide artikel over dit onderwerp.

Vochtige kruipruimte

De oorzaak voor een vochtige kruipruimte is soms lastig te achterhalen, er kunnen dan ook verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. De meest voorkomende veroorzaker van een hoge luchtvochtigheidsgraad is een slechte ventilatie. Op het moment dat men kiest voor een spouwmuurisolatie of vloerisolatie, is het belangrijk om tegelijkertijd aandacht te besteden aan de ventilatie van de kruipruimte, deze kan hierdoor namelijk verminderen of geblokkeerd worden. Bij een gebrekkige ventilatie ontstaat er al snel condens tegen de koude delen. Een tweede oorzaak is een stijging van het grondwaterpeil. Evenals de meeste kelders liggen ook vrij veel kruipruimtes onder het grondwaterpeil. Een stijging heeft soms grote waterplassen tot gevolg. Tot slot kan ook een gebroken riolering of doorvoer de oorzaak vormen voor de vochtige kruipkelder.

Hoe lost u dit op?

Dat verschilt per oorzaak. Zo is het soms handig om de zandbodem van de kruipruimte te isoleren, dit noemt men ook wel een bodemisolatie. In andere gevallen dient u de doorvoer te vervangen door een flexibele variant, of ventilatieroosters laten plaatsen. Kom via ons contactformulier in contact met een vochtbestrijding of vochtwering expert uit ons netwerk.

Vochtige badkamer

Een andere ruimte in particuliere woningen waar vaak vochtproblemen ontstaan is de badkamer. De badkamer is een plek waar vaak een hoge luchtvochtigheidsgraad in de lucht hangt, en waar in de meeste gevallen weinig ventileringsmogelijkheden zijn. Het antwoord op vrijwel elk vochtprobleem in de badkamer is dan ook: ventilatie. Of u er nu voor kiest om een raampje open te zetten of een volledig intern ventilatiesysteem te monteren; door de vochtigheidsgraad te laten dalen zal de badkamer snel weer een aangename woonplek worden. Het grootste probleem dat in de badkamer kan optreden door te weinig ventilering en het blijven hangen van de waterdamp is zwarte schimmel. Een zwarte schimmel is in de meeste gevallen een vorm van de Stachybotrys Chartarum: een giftige schimmelsoort. In onderstaand kopje leggen we uit hoe u deze schimmel kunt herkennen én verwijderen.
vochtige muren Den Haag

Drie ventilatie methoden

Wij noemden al een aantal keer dat de beste – en meest goedkope – methode voor vochtbestrijding en vochtwering ventilatie is. Het ventileren van uw woning in Den Haag kan op verschillende manieren gebeuren. De specialisten maken hierbij onderscheid tussen drie methoden: ongecontroleerde ventilatie, natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie. Wij lichten deze methoden hieronder verder toe, zodat u zelf kunt bepalen voor welke ventilatietechniek u kiest op het moment dat de luchtvochtigheidsgraad binnenshuis te hoog blijkt te zijn.

 • 1. Ongecontroleerd ventileren: Dit is niet perse een methode waarvoor u zou kunnen kiezen, maar die wel bijdraagt aan de ventilatiebalans. Ongecontroleerd ventileren staat voor de frisse lucht die door kieren en spleten naar binnen waait. Het is dan in sommige situaties ook een vorm van ongewenste of overbodige verversing van de lucht. Is er sprake van te veel ongecontroleerde ventilatie? Dan is het een mogelijkheid om een dampscherm te plaatsen.
 • 2. Natuurlijk ventileren: Dit is de meest gebruikelijke vorm van gecontroleerde ventilering. Door het openen van ramen en het monteren van ventilatieroosters is het heel gemakkelijk om de ventilatiebalans te onderhouden. Het voordeel van deze ventilatiemethode is dat het geen energie kost en de kamers rechtstreeks ventileert wat het gezonder maakt. Het nadeel is dat er meer warmte verloren gaat.
 • 3. Mechanisch ventileren: Het is tevens een mogelijkheid om de hoeveelheid lucht per tijdseenheid (het debiet) te reguleren via een elektrisch aangedreven ventilator. Onder meer met behulp van sensoren die de CO2 of relatieve vochtigheid meten is mechanische ventilering zeer gebruikelijk. U betaalt dan wel meer voor het monteren van het ventilatiesysteem en de energiekosten zullen aardig stijgen.

muren impregneren Den Haag

Zwarte schimmel verwijderen

Het herkennen van zwarte schimmel is niet ingewikkeld: de naam zegt het al. Zodra u zwarte schimmelplekken op de wanden of het plafond van de douche of keuken ontdekt, dan is het zaak om hier spoedig wat aan te doen. Een klein zwart plekje is niet erger, maar als deze rap groter worden dan loopt u enkele gezondheidsrisico’s. De zwarte schimmels verspreiden namelijk giftige sporen. Deze kunnen zorgen voor ademhalingsproblemen, misselijkheid en diverse andere gezondheidsklachten. Hebt u regelmatig last van een hoest, tranende ogen en een misselijk gevoel en weet u niet waar dit van komt? Kijk ook dan even in de woonruimtes na of er geen sprake is van enkele schimmelplekken.

Het verwijderen van de schimmelplekken

Hoe u de schimmel moet verwijderen hangt af van het materiaal waar dit op is gegroeid. Groeit het op non-poreuze vlakken zoals badkamertegels of glas? Dan is het werken met natuurlijke schoonmaakmiddelen een mogelijke oplossing. Zuig dan wel eerst de losliggende schimmelsporen op om verdere verspreiding te voorkomen. Onder meer ammoniak, maar ook waterstofperoxide, azijn, soda en tea tree olie zorgen ervoor dat de sporen verdwijnen. Voor wat meer poreuze oppervlakken is het verwijderen lastiger. Zo is het bijvoorbeeld bijna onmogelijk om de schimmel uit tapijt te krijgen, en zijn ook gipsplafonds lastig te reinigen. Een optie is om de schimmelsporen eerst te laten drogen, en vervolgens met een stofzuiger de plekken bij langs te gaan. Dep daarna één van de schoonmaakmaterialen op de plek.

Lukt het niet?

Schakel dan altijd een vochtbestrijding en vochtwering expert uit Den Haag in voor professionele ondersteuning. Blijf nooit te lang zitten met de schimmelplekken, u zult hier al snel gezondheidsproblemen door krijgen.

Beton waterdicht maken

Beton is een poreus materiaal, waardoor het door het proces van vriezen en dooien schade op kan lopen. Het creëren van waterdicht beton is echter op verschillende manieren uitvoerbaar. Zo is het een mogelijkheid om te kiezen voor een oppervlaktebehandeling van het beton zelf, om de permeabiliteit van het materiaal te blokkeren. Een alternatief is om tijdens het maken van de mortel al een product toe te voegen dat het beton waterdicht maakt. Tijdens het uitharden verdicht het beton, waardoor het volledig gas- en vloeistofdicht wordt. Het creëren van waterdicht beton gebeurt met behulp van micro moleculen. Eén van producten die hiervoor geschikt is, is hydramix. Dit is bij diverse vochtbestrijding en vochtwering professionals uit Den Haag verkrijgbaar.

Werkgebied Den Haag

Kosteloos offertes vergelijken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor vochtbestrijding bij u thuis in Den Haag? Wilt u de vochtwering verbeteren, om zo vochtproblematiek te voorkomen? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor een bepaalde ventilatietechniek? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Geef op het contactformulier aan welke vorm van vochtbestrijding u wenst toe te passen, en wat er precies aan de hand is. Wij sturen u vraag dan door naar enkele (maximaal 5) professionals uit de buurt van Den Haag. Het is aan u om de ontvangen offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo vindt u vanzelf de vochtbestrijding specialist die bij uw wensen aansluit.
gevel impregneren Den Haag
Offertes aanvragen