Vochtbestrijding experts uit Den Haag: optrekkend vocht verhelpen!

Wij zijn een netwerk van vochtbestrijding en gevelrenovatie experts uit Den Haag. Vraag vrijblijvend diverse offertes aan!

vochtbestrijding Den Haag

Vochtbestrijding Den Haag

Bij menig huis in Den Haag heeft men te maken met vochtproblemen. Dit kunnen problemen zijn met optrekkend vocht in de muren, maar ook met een vochtige kelder, of schimmel in de kruipruimte. Hebt u last van een hoge luchtvochtigheid? Dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een vochtwering of vochtbestrijding specialist uit de buurt. Deze kan u helpen met diverse technieken om het optrekkend vocht te remmen, of de vochtigheidsgraad te verlagen. Het injecteren van de muren, kelderafdichting met behulp van isolatie en het ventileren van het hele huis vormen voorbeelden van dergelijke methoden. Via het contactformulier vergelijkt u vrijblijvend vochtbestrijding experts bij u uit de buurt.

Vochtigheidsgraad in huis

De luchtvochtigheid in huis is van grote invloed op de kans op vochtproblemen. Een hoge luchtvochtigheid leidt bovendien tot een grotere kans op ongedierte, snellere gezondheidsproblemen als astma en reuma, en een hoger risico op schimmels. Om de luchtvochtigheid te verlagen is ventilatie als vochtbestrijding de beste keuze.

Vraag vrijblijvend offertes aan

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Wat voor woning heeft u? (*)
Selecteer de gewenste oplossing (*)
Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur Plinten, Pleisterwerk, Behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt
Heeft u een kruipruimte of een kelder onder de woning? (*)
Een kelder (u kan er rechtop in staan)Een kruipruimte (een lage ruimte onder het huis)
Gelieve dit veld leeg te laten.


Optrekkend vocht in huis

Het meest voorkomende vochtprobleem is optrekkend vocht in de muren. Optrekkend vocht kan het gevolg zijn van een groot aantal zaken. Het stijgen van grondwater en gebrekkige funderingen vormen de meest gehoorde oorzaken bij ons vochtbestrijding bedrijf in Den Haag. Om ervoor te zorgen dat optrekkend vocht geen kans meer maakt, bestaan er verschillende technieken die onze vochtbestrijding professionals kunnen toepassen. De eerste is het injecteren van de muren, hierover vertellen we hieronder meer. De tweede is het waterdicht maken van de fundering. Het waterdicht krijgen van de fundering is een lastige klus, waarvoor de hulp van een ervaren vochtwering expert is aan te raden.

Muren injecteren

Het injecteren van de muren is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend vochtwering specialist uit Den Haag. Bij het injecteren van zowel binnen- als buitenmuren worden gaten op regelmatige afstand van elkaar geboord, welke wij daarna vullen met een injectiemiddel. Door het injecteren van vochtige wanden wordt opstijgend water geblokkeerd, en verminderen de vochtproblemen. Naast het injecteren van de buitenmuren is het ook een optie om deze te impregneren. Dit ter voorkoming van doorslaand vocht. Het impregneren van vochtige muren is een klus die u zelf kunt afhandelen. Zorg er wel voor dat de coatinglaag over het hele oppervlak komt.

Werkgebied Den Haag

vochtige kelder Den Haag

Vochtproblemen in de kelder

Omdat het in de kelder vaak donker en koud is, en er weinig ventilatiemogelijkheden bestaan, is het risico op vochtige muren en vloeren hoger. Dit is op meerdere manieren te verhelpen. Zo raden wij altijd aan om de luchtvochtigheid te verlagen. Dat kan met behulp van speciale ventilatiesystemen of het simpelweg openen van een raampje. Andere oplossingen voor de kelderafdichting zijn het afdichten van de vloeren en het injecteren van de binnenmuren. De kosten voor een kelderafdichting hangen af van het soort vochtbestrijding waar u voor kiest, de materiaalkosten en de tijd die wij in het werk moeten steken.

kelderdichting Den Haag

Kelderafdichting

Wij noemden eerder al dat de kelder de plek is waar de meeste problemen met vochtige muren en vloeren ontstaan. Het is daarom aan te raden er alles aan te doen dit tegen te gaan. Een oplossing die wij adviseren is de kelderafdichting. Een kelderafdichting is zowel aan de binnen- als buitenzijde uit te voeren. Het grote voordeel van een kelderafdichting aan de buitenzijde is dat u hiervan minder overlast ervaart. Het lastige hieraan, is dat het lastiger is om deze bitumencoating aan te brengen, wanneer de kelder al lange tijd staat. Het alternatief is dan ook de kelderafdichting aan de binnenzijde.

doorvoer kelderafdichting

Doorvoer kelder waterdicht maken

Bij vele woningen in Den Haag is er gebruik gemaakt van de kelder om hier de leidingen en rioleringen door te voeren. Een doorvoer zorgt ervoor dat de leidingen gemakkelijker te leggen zijn, en voorkomt de aantasting van deze leidingen. Het plaatsen van een doorvoer is niet ingewikkeld, meestal ligt de doorvoer op ongeveer 80 centimeter diepte, net boven het grondwaterpeil. Het risico van de ligging van de doorvoer is dat wanneer deze niet goed waterdicht is gemaakt, er lekkage optreedt bij een stijging van het grondwater. Wij adviseren daarom om altijd de doorvoer bij uw huis af te dichten, en tevens flexibele leidingen te gebruiken. Wilt u graag meer informatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

optrekkend vocht Den Haag

Vochtige kruipruimte

De kelder en kruipruimte zijn beide plekken onder het huis waar regelmatig problemen als schimmel en houtrot ontstaan. Een vochtige kruipruimte moet dan ook snel waterdicht worden gemaakt. Daarvoor dient u echter de vochtplekken te laten verhelpen en schimmel te verwijderen. Beide vochtproblemen brengen een risico voor de gezondheid van uzelf en uw huisgenoten mee. Het waterdicht maken van kelder en kruipruimte is met behulp van verscheidene methoden mogelijk, zoals het aanbrengen van isolatie of het plaatsen van een waterdichte vloer. Een isolatiemateriaal dat wij regelmatig toepassen in de kruipruimte is schelpen. Schelpen worden niet beïnvloed door een hoge luchtvochtigheid en kennen lage prijzen.

Zoekt u een vochtbestrijding specialist in Den Haag?

Wij kunnen u helpen met het verlagen van de luchtvochtigheid in uw huis en vochtwering in de kelder.

zelf vochtmeting doen

Zelf een vochtmeting doen

Wist u dat het mogelijk is om zelf de hoeveelheid vocht in een muur of huis te meten? Eén van de apparaten die hiervoor geschikt is, is de hygrometer. Een hygrometer meet de luchtvochtigheid en geeft daarmee aan of er een gezond leefklimaat heerst of niet. Door de hygrometer tegen een wand te plaatsen, krijgt u een idee van het vochtgehalte in deze wand. Naast het meten met behulp van een hygrometer, is de vochtigheidsgraad eveneens te achterhalen door een temperatuurmeting. Hoe kouder de muur, hoe meer vocht hier over het algemeen in zit.

Vochtige badkamer

Zoals u wellicht zal snappen is de badkamer de meest vochtige ruimte in huis. Dit komt doordat de badkamer over het algemeen voornamelijk gebruikt wordt om te douchen, en de ventilatie meestal gebrekkig is. Is het niet mogelijk om uw badkamer te ventileren en blijft u last houden van een hoge luchtvochtigheid? Overweeg dan om een ventilatiesysteem te laten installeren. Op deze manier zorgt u ervoor dat er nog relatief veel frisse lucht in de badkamer komt, en voorkomt u vochtproblemen als schimmels en vochtplekken. Desgewenst kan een vochtwering specialist hier meer informatie over geven, zodat uw badkamer een aangename plek blijft.

Zwarte schimmel verwijderen

Er bestaan vele schimmels, die allemaal voorkomen op vochtige muren. Eén van de meest gevaarlijke schimmelsoorten is echter de zwarte schimmel. Deze schimmelsoort vergroot het risico op ademhalingsproblemen en kan zelfs overgeven en ernstigere ziektebeelden tot gevolg hebben. Het verwijderen van zwarte schimmel dient dan ook snel te gebeuren. Hiervoor bestaan vele geschikte materialen. Onder andere tea tree olie, soda, witte azijn en grapefruit zadenextract vormen mogelijke oplossingen. Hebt u liever een sterker middel? Overweeg dan om Boraxpoeder aan te schaffen bij de bouwmarkt in Den Haag.

muren injecteren Den Haag

Beton waterdicht maken

Het waterdicht maken van beton is een eenvoudige vorm van vochtwering. U maakt beton waterdicht met behulp van een speciaal afdichtingmiddel dat bij vrijwel elke bouwmarkt verkrijgbaar is. Eén van de middelen die wij aanraden is Percamon. Dit maakt het beton niet alleen waterdicht, maar voorkomt tevens optrekkend vocht, betonrot en andere vochtproblemen. Het materiaal is gemaakt op waterbasis, en is een milieuvriendelijke vloeistof die u aanbreng met bijvoorbeeld een lagedrukspuit. Ook het aanbrengen met een kwast is een mogelijke optie. Percamon maakt niet alleen betonwaterdicht, het vormt tevens een uitstekende oplossing voor de waterdichting van allerlei steensoorten zoals baksteen of natursteen.

vochtproblemen in huis Den Haag

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een vochtbestrijding professional die zwarte schimmel bij u thuis kan verhelpen tegen lage tarieven? Wilt u weten wat de beste methode van vochtbestrijding is voor de vochtproblemen bij u in huis? Of heeft u een andere vraag voor een ervaren vochtwering specialist uit Den Haag? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding via het webformulier. Geef hierop uw vragen en wensen zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. Desgewenst sturen we u bovendien enkele geheel vrijblijvende offertes toe. Het is aan u om de offertes te vergelijken en te kiezen voor de prijzen of het aanbod van een vochtwering specialist uit Den Haag.